Χαβάη

25 διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα γεγονότα για τη Χαβάη

Περιεχόμενα

Αναζητάτε τον επόμενο προορισμό των διακοπών σας; Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η Χαβάη βρίσκεται πάντα στην κορυφή τόσων περισσότερων περισυλλογών ταξιδιωτικών προορισμών.

Είναι ένα νησί που έχει κάτι για όλους, από ρομαντικές αποδράσεις ζευγαριών μέχρι οικογενειακές διακοπές που δημιουργούν μνήμη, ακόμα και οι πιο δύσκολοι ταξιδιώτες είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιαστούν.

Αν θέλετε να μάθετε πώς να σερφάρετε, να ζήσετε μια ιστορική κουλτούρα ή να απολαύσετε μια κορυφαία κουζίνα, η Χαβάη προσφέρει. Σε αντίθεση με πολλούς άλλους παραλιακούς και νησιωτικούς προορισμούς, αυτός ο παράδεισος προσφέρει πολλά περισσότερα από τον ήλιο και την άμμο.

25 διασκεδαστικά γεγονότα για τη Χαβάη για το 2023

Εδώ είναι μερικά διασκεδαστικά γεγονότα για τη Χαβάη που μπορεί να σας εκπλήξουν. Αλλά θεωρήστε τον εαυτό σας προειδοποιημένο, μόλις μάθετε περισσότερα για αυτό το νησιωτικό κράτος, μπορεί να βρείτε τον εαυτό σας να ετοιμάζει τις βαλίτσες σας πριν το καταλάβετε!

1. Ο σχεδιασμός της σημαίας της πολιτείας προέρχεται από τα οκτώ νησιά που αποτελούν τη Χαβάη.

Αυτά τα νησιά είναι η Χαβάη, το Kahoolawe, το Kauai, το Lanai, το Maui, το Molokai, το Niihau και το Oahu. Τα πιο συχνά ταξιδεύοντα από αυτά τα νησιά είναι το Oahu, όπου η Χονολουλού είναι η πρωτεύουσα, το Lanai και το Maui.

Η επιλογή είναι δική σας είτε να επιλέξετε ένα νησί και να το εξερευνήσετε εκτενώς, είτε να περιηγηθείτε για να δείτε μερικά κατά την επίσκεψή σας.

2. Η γλώσσα της Χαβάης χρησιμοποιεί μόνο 12 γράμματα από το λατινικό αλφάβητο καθώς και το σύμβολο ‘.

Το kahakō χρησιμοποιείται για τη διάκριση μεταξύ βραχέων και μακρών φωνηέντων. Σε αντίθεση με το λατινικό αλφάβητο, τα φωνήεντα παρατίθενται πρώτα με τη σειρά και μετά ακολουθούνται από τα σύμφωνα.

Οι επισκέπτες μπορούν εύκολα να μάθουν μερικές φράσεις πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους, ενώ αισθάνονται άνετα με το γεγονός ότι τα αγγλικά χρησιμοποιούνται επίσης ευρέως στο νησί.

3. Η Χαβάη είναι η μόνη πολιτεία στις Ηνωμένες Πολιτείες που όντως μεγαλώνει σε μέγεθος!

Η χερσαία έκταση του νησιού συνεχίζει να επεκτείνεται λόγω όλης της ηφαιστειακής δραστηριότητας που εμφανίζεται στο νησί. Αυτό είναι ένα ενδιαφέρον φαινόμενο καθώς οι περισσότερες παράκτιες περιοχές επηρεάζονται περισσότερο από τη διάβρωση παρά από την επέκταση.

Αυτό σημαίνει απλώς ότι υπάρχουν περισσότερα από τη Χαβάη για να αγαπήσετε κάθε χρόνο!

4. Η 21η Αυγούστου 1959, είναι μια πολύ σημαντική ημερομηνία στην ιστορία του κράτους, καθώς ήταν η ημέρα που έγινε δεκτό στην Ένωση ως το 50ο κράτος.

Αυτό κάνει τη Χαβάη τη νεότερη από όλες τις πολιτείες και την τελευταία που προστέθηκε στο ρόστερ. Ως επισκέπτης, μπορεί να εκπλαγείτε την πρώτη φορά που θα δείτε τις πινακίδες των ΗΠΑ κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου, καθώς η πολιτεία αισθάνεται τόσο διαφορετική από τις άλλες 49.

5. Αν είστε λάτρης του σερφ ή θέλετε να μάθετε κατά την επίσκεψή σας στο νησί, θα θέλετε να μάθετε ότι η λέξη της Χαβάης για το σερφ είναι heenalu .

Ένας άντρας που σερφάρει επιδέξια σε ένα μεγάλο κύμα.

Το σερφ δημιουργήθηκε από Πολυνησιακούς ανθρώπους στη Χαβάη πριν από περισσότερα από χίλια χρόνια! Οι σημερινές σανίδες του σερφ έχουν υποστεί κάποιες καινοτομίες και βελτιώσεις εκείνη την εποχή, καθώς οι πρώτες σανίδες που χρησιμοποιήθηκαν ζύγιζαν περισσότερο από 150 λίβρες και θα μπορούσαν να φτάσουν τα 20 πόδια.

6. Οι κάτοικοι της Χαβάης έχουν το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής στη χώρα.

Όποιος έχει επισκεφθεί ποτέ την αλυσίδα νησιών μάλλον δεν εκπλήσσεται καθώς οι άνθρωποι εκεί ζουν δραστήρια, περνούν πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους και τρώνε μια μεγάλη ποικιλία από φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Στη Χαβάη, το μέσο προσδόκιμο ζωής των γυναικών είναι 82,5 χρόνια και 77,1 χρόνια για τους άνδρες, με συνδυασμένο μέσο προσδόκιμο ζωής και για τα δύο φύλα τα 79,8 χρόνια.

7. Αν ψάχνετε για κάποια περιπέτεια κατά τη διάρκεια των διακοπών σας, μπορεί να σας ενδιαφέρει να δοκιμάσετε το cliff diing.

Οι ψηλότεροι βράχοι στον κόσμο με θέα σε θάλασσα ή ωκεανό βρίσκονται στο νησί Molokai. Αυτή δεν είναι μια δραστηριότητα για τους αδύναμους! Αν είστε όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, θα είναι αρκετό να ελέγξετε τα βράχια από την ακτή.

8. Στο Μεγάλο Νησί βρίσκεται το Κιλαουέα, ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στη Γη.

Αυτό είναι το ίδιο ηφαίστειο που εξερράγη το 1790 σκοτώνοντας περισσότερους από 5.000 ανθρώπους. Αν και υπάρχει πολλή ειδοποίηση αυτές τις μέρες πριν από την έκρηξη ενός ηφαιστείου, εξακολουθεί να είναι ένα ενεργό ηφαίστειο.

Μια επίσκεψη στο Kilauea είναι μια εμπειρία που θα πραγματοποιηθεί μια φορά στη ζωή για πολλούς επισκέπτες, καθώς πόσο συχνά μπορεί κάποιος να παρατηρήσει ένα ενεργό ηφαίστειο από κοντά;

9. Εάν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια της θερινής ώρας, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για τη ρύθμιση του ρολογιού σας ενώ βρίσκεστε στο νησί.

Ρολόι στους τοίχους που δείχνει τη ζώνη ώρας για κάθε πολιτεία των ΗΠΑ.

Digital Storm/Shutterstock

Η Χαβάη είναι ένα από τα κράτη που δεν συμμετέχουν στην πρακτική. Έχει επίσης τη δική του ζώνη ώρας! Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι σε αυτό το νησιωτικό κράτος, θα είστε στο δικό σας χρονοδιάγραμμα, εκτός από οποιοδήποτε άλλο μέρος στις ΗΠΑ!

10. Ο ηφαιστειακός βράχος που συλλέγουν οι τουρίστες γύρω από τη βάση του ηφαιστείου Kilauea υποτίθεται ότι φέρνει κακή τύχη σε όποιον τον βγάλει από το Εθνικό Πάρκο.

Ένα από τα πιο διασκεδαστικά ανέκδοτα που μοιράζονται οι Park Rangers είναι η ποσότητα του ροκ που τους ταχυδρομείται! Οι τουρίστες επιστρέφουν τα βράχια με σημειώσεις για το πόση κακοτυχία τους έφεραν!

Αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για να υπενθυμίσετε στους επισκέπτες ότι η Χαβάη είναι μια φυσική χώρα των θαυμάτων και είναι σημαντικό να την αφήσετε όπως τη βρίσκετε. Υπάρχουν πολλά άλλα αναμνηστικά για να πάρετε σπίτι από την επίσκεψή σας σε αυτήν την όμορφη γη.

11. Αν σας αρέσουν τα παρθένα τοπία, θα απολαύσετε μια απόλαυση όταν φτάσετε στη Χαβάη!

Το κράτος έχει απαγορεύσει τη χρήση όλων των διαφημιστικών πινακίδων. Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να κρατήσετε την προσοχή σας εκεί που πρέπει, στη φυσική ομορφιά και τα εκπληκτικά τοπία.

Ήταν επίσης η πρώτη πολιτεία που απαγόρευσε τις πλαστικές σακούλες και υπάρχει απαγόρευση και για τα φίδια. Αυτό το μέρος είναι πραγματικά παράδεισος.

12. Η Χαβάη είναι από εκείνες τις πολιτείες που έχουν πολλά παρατσούκλια.

Πιθανότατα είστε εξοικειωμένοι με το πιο κοινό από αυτά, το The Aloha State. Αλλά, αναφέρεται επίσης ως The 808 State, The Islands of Aloha, The Rainbow State, και το αγαπημένο μας, The Paradise of the Pacific.

Αυτός είναι πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να αναφερθούμε σε μια κατάσταση που είναι σχεδόν όλα ουράνια τόξα και ηλιοφάνεια. Το αγαπάμε!

13. Αυτό είναι ένα γεγονός που μας μπερδεύει κάπως, η Χαβάη κατατάσσεται στην 40η θέση όταν οι πολιτείες ταξινομούνται με βάση τα επίπεδα πληθυσμού.

Μια κατοικημένη πόλη με ψηλά κτίρια μπορεί να δει κανείς κοντά σε μια γαλάζια θάλασσα.

Mike Liu/Shutterstock

Φυσικά, δεν μπορούν όλοι να ζήσουν εδώ, αλλά 1.415.872 (από το 2019) τυχεροί μπορούν να αποκαλούν αυτόν τον παράδεισο σπίτι. Η πλειονότητα των κατοίκων πλήρους απασχόλησης ζει στο Oahu όπου υπάρχουν οι περισσότερες ευκαιρίες εργασίας και υπηρεσίες.

Ακόμη και σε αυτό το κατοικημένο νησί, υπάρχουν πολλά σημεία για να απολαύσετε λίγη ηρεμία μακριά από τα πλήθη.

14. Πολλοί τουρίστες λανθασμένα αναφέρονται στο Oahu ως το Μεγάλο Νησί.

Ενώ το Oahu είναι το μεγαλύτερο νησί, το Big Island είναι στην πραγματικότητα ένα ψευδώνυμο για το νησί που ονομάζεται Χαβάη. Μπερδεμένο, έτσι δεν είναι; Εάν πρόκειται να μείνετε στη Χονολουλού ή να σερφάρετε στη Βόρεια Ακτή, βρίσκεστε στο νησί Oahu.

Αν ελέγχετε μερικούς μαγευτικούς καταρράκτες στη Χαβάη, επισκέπτεστε το Μεγάλο Νησί. Καθαρό σαν λάσπη, σωστά; Ευτυχώς, όπου κι αν πάτε στη Χαβάη, είναι βέβαιο ότι θα απολαύσετε φιλικούς ανθρώπους, υπέροχα τοπία και νόστιμο φαγητό, επομένως δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε.

15. Η Χαβάη είναι μία από τις δύο πολιτείες των ΗΠΑ όπου ο καφές καλλιεργείται για εμπορική χρήση, με την Καλιφόρνια να είναι η άλλη.

Όποιος έχει απολαύσει μια κούπα με νόστιμο καφέ Kona το γνωρίζει καλά αυτό το γεγονός! Αν θέλετε να επισκεφθείτε μερικές φυτείες καφέ κατά την επίσκεψή σας, κατευθυνθείτε στο Μεγάλο Νησί.

16. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η πολιτεία της Χαβάης φιλοξενεί περισσότερα είδη άγριας ζωής από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία στις ΗΠΑ.

Αυτή είναι μια πολιτεία που λαμβάνει σοβαρά υπόψη τη διατήρηση της άγριας ζωής, καθώς έχουν ήδη υπάρξει είδη όπως η τσίχλα της Χαβάης που έχουν εξαφανιστεί. Οι παρατηρητές πουλιών θα διαπιστώσουν ότι όλα τα νησιά της Χαβάης παρέχουν μερικές εκπληκτικές ευκαιρίες για τον εντοπισμό νέων πουλιών.

17. Τα Leis είναι πολιτιστικό σύμβολο φιλοξενίας.

Ένα κολιέ από συνδεδεμένα μωβ λουλούδια που φοριέται από μια χαμογελαστή γυναίκα.

Maridav/Shutterstock

Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος σας προσφέρει ένα λέι, το δέχεστε ευγενικά και το βάζετε αμέσως. Δεν υπάρχει λόγος να μην το κάνετε έτσι κι αλλιώς! Τα Leis είναι φτιαγμένα με μυρωδάτα λουλούδια που θα σας βάλουν λίγο κέφι!

Βεβαιωθείτε ότι όταν τελειώσετε με το λέι σας, το επιστρέφετε στη γη ή στον ωκεανό αντί να το πετάξετε στα σκουπίδια. Ένα λέι που πετάχτηκε στη θάλασσα και επιστρέφει σε σένα είναι σημάδι ότι θα επιστρέψεις στα νησιά μια μέρα. Πόσο φοβερό είναι αυτό;

18. Ο λαβύρινθος Dole Pineapple είναι ο μεγαλύτερος λαβύρινθος από φυσικό υλικό στον κόσμο.

Και, ναι, έχει το σχήμα ενός γιγάντιου ανανά. Δεν είναι τίποτα για να φτερνιστεί κανείς, αυτός ο τεράστιος λαβύρινθος καλύπτει τρία στρέμματα και περιέχει 14.000 φυτά.

Αυτό είναι ένα αγαπημένο τουριστικό μέρος για οικογένειες που κάνουν διακοπές με παιδιά, αλλά όποιος είναι νέος στην καρδιά θα περάσει υπέροχα εδώ. Και, μην ξεχάσετε να πάρετε ένα Dole Whip όσο είστε εκεί. Είναι σίγουρο ότι θα είναι το πρώτο από τα πολλά!

19. Το νησί Μολοκαίοι παλαιότερα ήταν χώρος στέγασης ασθενών με λέπρα.

Ακόμα και σήμερα δεν υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που κατοικούν στο νησί. Κατά χερσαία μάζα, είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί καθώς και το πέμπτο πιο πυκνοκατοικημένο. Στην τελευταία καταμέτρηση, υπήρχαν μόνο 7.345 Χαβανέζοι που ζούσαν στο Molokai.

20. Δεν είναι όλα τα νησιά της Χαβάης ανοιχτά σε εξωτερικούς επισκέπτες.

Στην πραγματικότητα, αν ψάχνετε για ένα μικρό νησί για να απολαύσετε, το πιο μικροσκοπικό που θα μπορέσετε να δείτε είναι το Lanai. Αυτή η μικρή μάζα γης γίνεται καταφύγιο για τους εξαιρετικά πλούσιους και περισσότερα από αυτά αγοράζονται και μετατρέπονται σε ιδιωτική γη κάθε χρόνο.

Αν σας ενδιαφέρει να ζήσετε το Lanai, τώρα είναι η ώρα να το κάνετε!

21. Η Χαβάη είναι μια δημοφιλής τοποθεσία για κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές.

Μια δασική και ορεινή περιοχή με τη σήμανση της ταινίας Jurassic Park.

Oahu, Χαβάη – 28 Δεκεμβρίου 2019. Η κινηματογραφική περιοδεία Kualoa Ranch είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στο νησί Oahu, με διάσημες ταινίες που γυρίστηκαν σε τοποθεσία όπως το Jurassic Park./1000Photography/Shutterstock

Εκτός από τα προφανή παραδείγματα όπως το Hawaii 50  και το Lost , γνωρίζατε ότι είναι επίσης το σκηνικό για ταινίες όπως το Jurassic Park  και το Tropic Thunder ; Το ιδιωτικό φυσικό καταφύγιο που ονομάζεται Kualoa Ranch είναι το μέρος όπου γυρίζονται πολλές από αυτές τις ταινίες.

22. Το νησί Kauai έχει μερικούς αρκετά ενδιαφέροντες οικοδομικούς κώδικες!

Γνωρίζατε ότι οι προγραμματιστές και οι κατασκευαστές πρέπει να περιορίσουν το ύψος οποιωνδήποτε κτιρίων έτσι ώστε να είναι πιο κοντά από μια καρύδα; Αυτές είναι μερικές πολύ συγκεκριμένες οδηγίες για την τοποθεσία! Φυσικά, αυτός ο περιορισμός επιτρέπει στο νησί να διατηρήσει ανέπαφο τον μοναδικό και υπέροχο πολιτισμό του.

23. Αυτό το γεγονός μπορεί να είναι λίγο σοκαριστικό, αλλά πρέπει να σας πούμε ότι το παγκοσμίως γνωστό παξιμάδι Macadamia δεν προέρχεται από τη Χαβάη.

Ήμασταν το ίδιο έκπληκτοι με εσάς όταν το μάθαμε! (Είναι Αυστραλιανό.)

24. Ο βασιλιάς Kamehameha I είναι ο μόνος μονάρχης που τιμάται στις ΗΠΑ.

Η 11η Ιουνίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στη Χαβάη ως Ημέρα του Βασιλιά Kamehameha.

25. Στις κύριες πολυνησιακές γλώσσες, τα Σαμόα και τα Μαορί, η Χαβάη σημαίνει πατρίδα.

Ένας όμορφος σχηματισμός γης στην παραλιακή περιοχή με κάποια περιοχή καλυμμένη με πράσινο γρασίδι.

Alexander Demyanenko/Shutterstock

Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα όμορφο συναίσθημα, έτσι δεν είναι;

Συχνές Ερωτήσεις

Χρειάζομαι διαβατήριο για να ταξιδέψω στη Χαβάη;

Εάν είστε Αμερικανός πολίτης, δεν θα χρειαστείτε διαβατήριο για να επισκεφθείτε τα νησιά της Χαβάης, καθώς αποτελούν μέρος των ΗΠΑ ως η 50η πολιτεία της χώρας. Οι επισκέπτες από άλλες χώρες μπορούν να αναμένουν να ακολουθούν τις ίδιες οδηγίες μετανάστευσης που βιώνουν όταν επισκέπτονται ξένες χώρες.

Πότε είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για επίσκεψη;

Αυτό είναι ένα ερώτημα που τίθεται σε μεγάλη συζήτηση. Αν και δεν υπάρχει κακή στιγμή για να προγραμματίσετε ένα ταξίδι στη Χαβάη, ο Μάιος θεωρείται συχνά ο καλύτερος μήνας για μια επίσκεψη.

Ο Ιανουάριος είναι ένας από τους πιο υγρούς μήνες, αλλά είναι πιο πιθανό να δεις φάλαινες. Εάν πηγαίνετε τους καλοκαιρινούς μήνες, ο Ιούνιος θα έχει λιγότερο κόσμο.

Πόσο καιρό χρειάζεται για να πετάξετε στη Χαβάη από την ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ;

Αν ψάχνετε για μια απευθείας πτήση προς τη Χαβάη, τις περισσότερες φορές, θα πετάξετε στη Χονολουλού που βρίσκεται στο νησί Oahu. Από τη δυτική ακτή των ΗΠΑ, η πτήση είναι 11,5 ώρες από τη Νέα Υόρκη, 9,5 ώρες από το Σικάγο και 7 ώρες από το Φοίνιξ.

Μόλις φτάσετε στη Χονολουλού, υπάρχουν διάφορες διαθέσιμες επιλογές πτήσεων εντός του νησιού.

Ποιο νησί στη Χαβάη είναι το καλύτερο για να επισκεφτείτε;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι προσωπική προτίμηση. Αρχικά, αποφασίστε ποιο είδος διακοπών αναζητάτε, από χαλαρωτικές έως περιπετειώδεις και όλα τα ενδιάμεσα, και μετά επιλέξτε το νησί που σας ταιριάζει.

Καθώς οι περισσότερες πτήσεις των ΗΠΑ φτάνουν στη Χονολουλού, πολλοί επισκέπτες περνούν μερικές μέρες στο Oahu πριν επισκεφτούν τα άλλα νησιά.

Πόσο εύκολο είναι να ταξιδεύω ανάμεσα σε νησιά όταν βρίσκομαι στη Χαβάη;

Το ταξίδι μεταξύ των νησιών της Χαβάης είναι εύκολο όταν υπάρχει διαθέσιμη πτήση. Οι πτήσεις εκτελούνται τακτικά μεταξύ των κύριων τουριστικών νησιών, αλλά υπάρχουν και μερικά που εξυπηρετούνται μόνο με σκάφος.

Εάν ενδιαφέρεστε να επισκεφτείτε ένα νησί που δεν είναι πολυταξιδεμένο, αξίζει τον κόπο να προσλάβετε έναν οδηγό ή τουλάχιστον να συνεργαστείτε με έναν τοπικό ταξιδιωτικό πράκτορα.

Κλείστε το ταξίδι σας στη Χαβάη σήμερα!

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, τι περιμένετε – κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει η Χαβάη. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια