26 εντυπωσιακά κάστρα στην Αυστρία (με φωτογραφίες)

Είναι η Αυστρία. Τα βουνά γεμίζουν με τα αξιοθέατα των κάστρων! Είναι επιβλητικά, εντυπωσιακά, συνήθως αήττητα και απόρθητα. Πράγματι, μερικά από τα κάστρα ήταν τόσο στιβαρά χτισμένα, που οι εισβολείς μπορούσαν να τα κυριεύσουν μόνο λιμοκτονώντας τους ενοίκους να παραδοθούν.

Τα κάστρα στην Αυστρία είναι επίσης εξαιρετικά και μοιάζουν σαν να είναι βγαλμένα από παραμύθι. Συνήθως κάθονταν στους ψηλότερους λόφους της περιοχής, επιτρέποντας στους στρατιώτες να κοιτάζουν έξω από τις κοιλάδες για να δουν αν πλησίαζαν εισβολείς. Ξεχωρίζουν τα κάστρα, φωλιασμένα σε ένα δάσος από καταπράσινα δέντρα. Επειδή τα κάστρα είναι τόσο τεράστια και φτιαγμένα από λευκή ή ανοιχτόχρωμη πέτρα, φαίνονται από χιλιόμετρα μακριά.

Tουριστικά αξιοθέατα στην Αυστρία

κάστρα στην Αυστρία

Η Αυστρία έχει δεκάδες και δεκάδες κάστρα που βρίσκονται σε όλη τη χώρα. Ενώ πολλοί βρίσκονται στην Κάτω Αυστρία, οι επισκέπτες είναι πιθανό να συναντήσουν ένα από αυτά όπου κι αν ταξιδέψουν σε αυτή τη χώρα των Άλπεων, από τη Βιέννη μέχρι το Σάλτσμπουργκ και όχι μόνο.

Πολλά από τα κάστρα κατασκευάστηκαν από καθολικούς αρχιεπισκόπους στη μεσαιωνική εποχή ως αμυντικός μηχανισμός ενάντια στους εισβολείς, με αποτέλεσμα να φαίνονται περισσότερο σαν φρούρια παρά με κάστρα. Πολλοί άλλαξαν ιδιοκτησία αρκετές φορές, ανάλογα με τον εισβολέα του μήνα, πριν εγκατασταθούν στην κρατική ιδιοκτησία. ορισμένα κάστρα είναι ιδιόκτητα σήμερα.

Η επίσκεψη στα κάστρα, με φόντο τις μαγευτικές Άλπεις, θα έχει σύντομα ένα βουητό «Edelweiss» ή «Climb Ev’ry Mountain», τραγούδια από το The Sound of Music, την πιο διάσημη ταινία που γυρίστηκε ποτέ στην Αυστρία.

Έχεις βρει αεροπορικά εισιτηρια; Δες και στο TicketsWe

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Aκολουθήστε μας στο facebook

Burg Rappottenstein

κάστρα στην Αυστρία

Προστατεύοντας την περιοχή από τις εισβολές των Βοημίων, το Burg Rappottenstein είναι ένα πιο επιβλητικό φρούριο που βρίσκεται σε έναν βράχο πάνω από την κοιλάδα Little Kamp στην Κάτω Αυστρία. Αυτό το ρομανικό κάστρο διαθέτει πολύπλοκες οχυρώσεις με πέντε πύργους και έξι πύλες. Γοτθικές και αναγεννησιακές δομές προστέθηκαν στο κάστρο, το οποίο είναι χτισμένο σε πολλά επίπεδα. Στη μεγάλη αίθουσα και το αρχείο υπάρχουν τοιχογραφίες του δέκατου έκτου αιώνα για τη ζωή της αυλής.

Κάστρο Hochosterwitz

Κάστρο Hochosterwitz

Το Κάστρο Hochosterwitz είναι ένα μέρος για να δείτε και να το δείτε. Καθισμένο στην κορυφή ενός ασβεστολιθικού βράχου στην πολιτεία της Καρινθίας, το κάστρο προσφέρει θέα 360 μοιρών στο έδαφος από κάτω. Αντίθετα, σε μια καθαρή μέρα, φαίνεται από μίλια μακριά. Το Κάστρο Hochosterwitz θεωρείται ένα από τα πιο εντυπωσιακά μεσαιωνικά κάστρα της Αυστρίας. Όταν αυτό το κάστρο του 9ου αιώνα είναι ανοιχτό για το κοινό, οι επισκέπτες μπορούν να περάσουν από 14 πύλες για να φτάσουν σε αυτό.

Κάστρο Αγκστάιν

κάστρα στην Αυστρία

Καθισμένο ψηλά στην κορυφή ενός λόφου με θέα στον ποταμό Δούναβη, το Κάστρο Aggstein θυμίζει ένα παραμυθένιο κάστρο όπου ο όμορφος πρίγκιπας ορμάει για να σώσει την όμορφη κοπέλα. Χτισμένο τον 12ο αιώνα, πολιορκήθηκε και καταστράφηκε από τους εισβολείς μερικές φορές. Έπεσε σε ερείπια πολλές φορές. Η τελευταία αποκατάσταση έγινε στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Κάστρο Rosenburg

Κάστρο Rosenburg

Το Rosenburg, που βρίσκεται στην Κάτω Αυστρία, μετατράπηκε από μεσαιωνικό φρούριο σε κάστρο της Αναγέννησης. Το κάστρο χρονολογείται από τον 12ο αιώνα όταν ήταν μια ρωμανική κατασκευή. Το προσωπικό με κοστούμια εργάζεται με γεράκια και διοργανώνει μεσαιωνικά τουρνουά για τους επισκέπτες σήμερα.

Κάστρο Schallaburg

κάστρα στην Αυστρία

Το Κάστρο Schallaburg θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα αναγεννησιακά κάστρα βόρεια των Άλπεων στην Αυστρία. Αρχικά χτίστηκε τον 11ο αιώνα, είναι ένα από τα παλαιότερα σωζόμενα σπίτια στην Αυστρία σήμερα. Ένα τρίπτερο αναγεννησιακό κάστρο προστέθηκε τον 15ο αιώνα. Περίπου 1.600 γλυπτά από τερακότα που αναπαριστούν μυθολογικές σκηνές γεμίζουν τη στοά. Το πικνίκ στους χώρους αυτού του πολιτιστικού διαμάντι είναι μια δημοφιλής δραστηριότητα για τους επισκέπτες.

Κάστρο Seebenstein

Κάστρο Seebenstein

Το Κάστρο Seebenstein, ακριβώς νότια της Βιέννης, είναι ένα οχυρωμένο κάστρο του 12ου αιώνα που άλλαξε χέρια πολλές φορές κατά τη διάρκεια των αιώνων. Κάποτε, ανήκε στους Πρίγκιπες του Λιχτενστάιν. σήμερα είναι ιδιόκτητο και ζει μια οικογένεια που το ανοίγει στο κοινό τα Σαββατοκύριακα. Γεμάτο με έπιπλα αντίκες, το πέτρινο κάστρο έχει μερικά όμορφα βιτρό παράθυρα καθώς και μια συλλογή από παιδικές πανοπλίες.

Burg Mauterndorf

κάστρα στην Αυστρία
κάστρα στην Αυστρία

Σε ένα βουκολικό περιβάλλον, το Burg Mauterndorf μπορεί να υπερηφανεύεται για έναν επιβλητικό αμυντικό πύργο τριών ορόφων, αν και χτίστηκε αρχικά ως γραφείο διοδίων και φορολογίας τον 13ο αιώνα. Περιβάλλεται από δύο δακτυλίους που εμπόδιζαν τους ταξιδιώτες να περάσουν χωρίς να πληρώσουν διόδια. Τώρα που ανήκει στην επαρχία του Σάλτσμπουργκ, το παρεκκλήσι του Burg Mauterndorf είναι γνωστό για τις τοιχογραφίες του του 14ου αιώνα.

Κάστρο Moosham

Κάστρο Moosham

Οι ταξιδιώτες που πιστεύουν στα φαντάσματα και τη μαγεία θα θέλουν οπωσδήποτε να επισκεφτούν το Κάστρο Moosham, που λέγεται ότι είναι ένα από τα πιο στοιχειωμένα κάστρα της Ευρώπης, καθώς εκατοντάδες αποκεφαλισμοί μαγισσών έγιναν εδώ, καθώς και χιλιάδες άλλοι κατηγορούμενοι ως μάγισσες. Λέγεται ότι μερικές μάγισσες, καθώς και λυκάνθρωποι, στοιχειώνουν το κάστρο, το οποίο χρονολογείται από τον 11ο αιώνα. Γνωστό και ως Κάστρο των Μαγισσών, το φρούριο της περιοχής του Σάλτσμπουργκ είναι σήμερα μουσείο.

Κάστρο Riegersburg

Κάστρο Riegersburg

Το κάστρο Riegersburg είναι μοναδικό ανάμεσα στα αυστριακά κάστρα, καθώς ταυτίζεται πιο στενά με ισχυρές γυναίκες παρά με άνδρες, αν και ήταν ένας ιππότης που έχτισε ένα καταφύγιο στην κορυφή ενός αδρανούς ηφαιστείου τον 12ο αιώνα. Μια βαρόνη το απέκτησε τον 17ο αιώνα, αυξάνοντας τα δωμάτιά του σε 108 και πέντε πύλες. Η πρόσβαση στο κάστρο γίνεται μέσω ενός απότομου δρόμου μέσα στο δάσος.

Κάστρο Χάινφελς

Κάστρο Χάινφελς

Κάποτε, το Κάστρο Χάινφελς ονομαζόταν Κάστρο Χούνενφελς επειδή οι Ούννοι φέρεται να κατασκεύασαν το κάστρο κάποια στιγμή τον 13ο αιώνα. Βρίσκεται στην περιοχή του Τιρόλου, το Κάστρο Heinfels είναι ένα φρούριο που κάποτε εισέβαλαν στρατιώτες που ήθελαν να ανατρέψουν την καθολική κυριαρχία στην Αυστρία. Ο μύθος λέει ότι θησαυρός μπορεί να βρεθεί στον υπόγειο διάδρομο που οδηγεί στο κάστρο. Μόνο το εξωτερικό είναι προσβάσιμο στους επισκέπτες πλέον, καθώς το εσωτερικό υπόκειται σε αποκατάσταση.

Φρούριο Kufstein

Φρούριο Kufstein

Το φρούριο Kufstein είναι το κύριο αξιοθέατο για τους επισκέπτες στο Kufstein, μια πόλη στην περιοχή του Τιρόλου της Αυστρίας. Ανήκε σε ηγεμόνες πολλών αυτοκρατοριών. η Αυστροουγγρική αυτοκρατορία το χρησιμοποιούσε ως φυλακή για πολιτικούς αντιφρονούντες. Σήμερα στεγάζει μουσείο και είναι χώρος για συναυλίες και ετήσια καλοκαιρινή οπερέτα. Μια γόνδολα μεταφέρει επισκέπτες από την πόλη στο φρούριο. Είναι το σπίτι του μεγαλύτερου υπαίθριου οργάνου στον κόσμο.

Κάστρο Hohensalzburg

Κάστρο Hohensalzburg

Άλλα κάστρα χλωμά σε σύγκριση με το Κάστρο Hohensalzburg, που θεωρείται το μεγαλύτερο φρούριο της Ευρώπης και ίσως το πιο όμορφο Καθισμένο σε ένα λόφο με θέα στην πόλη του Σάλτσμπουργκ, το κάστρο έκανε καλά τη δουλειά του, καθώς δεν έχει κατακτηθεί ποτέ, Με εξωτερικό που φαίνεται όμορφο όπως όταν χτίστηκε τον 11ο αιώνα, το Κάστρο Hohensalzburg λειτουργεί ως αίθουσα συναυλιών και χώρος εκδηλώσεων σήμερα.

Κάστρο Laudegg

Κάστρο Laudegg

Κάποτε, το κάστρο Laudegg ήταν ένας πύργος φρουράς στο Ladis του Τιρόλου που βρίσκεται σε έναν αρχαίο ρωμαϊκό δρόμο. Το κάστρο ήταν η διοικητική έδρα της βασιλικής αυλής μέχρι τον 16ο αιώνα. Στη συνέχεια έγινε αποθήκη όπλων και φυλακή, πριν αφεθεί να καταστραφεί. Οι προσπάθειες αποκατάστασης ξεκίνησαν τον 20ο αιώνα. Το κάστρο είναι πλέον σε ιδιόκτητο και είναι επισκέψιμο μία φορά την εβδομάδα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κάστρο Forchtenstein

Κάστρο Forchtenstein

Ανάμεσα στους πρόποδες της οροσειράς Rosaliengebirge βρίσκεται το Κάστρο Forchtenstein. Είναι το μόνο φρούριο στην περιοχή που δεν καταλήφθηκε ποτέ κατά τη διάρκεια των Τουρκικών Πολέμων. προστατεύοντας όλα τα ακριβά και πολύτιμα υπάρχοντα της οικογένειας Esterházy. Αυτή η συλλογή από οικογενειακούς θησαυρούς μπορείτε να την δείτε ακόμα και σήμερα.

Κάστρο Γκρίφεν

Κάστρο Γκρίφεν

Το κάστρο Burg Griffen βρίσκεται σε ένα ασβεστολιθικό βουνό ύψους 130 μέτρων (427 πόδια) πάνω από την πόλη Griffen στην Καρινθία. Χτίστηκε μεταξύ 1124 και 1146 με εντολή του επισκόπου της Βαμβέργης Όθωνα. Τον 16ο αιώνα έλαβε χώρα μια μεγάλη ανακατασκευή του κάστρου ως προστασία από την απειλή που αποτελούσαν οι οθωμανικές δυνάμεις, αν και οι Τούρκοι ποτέ δεν πολιόρκησαν το Γκρίφεν.

Κάστρο Χάρντεγκ

Κάστρο Χάρντεγκ

Το παλαιότερο έγγραφο για αυτό το κάστρο χρονολογείται από το 1188, όταν ο ιδρυτής του Κάστρου Hardegg, το έχτισε στις όχθες του ποταμού Thaya κατά μήκος των συνόρων με τη σημερινή Δημοκρατία της Τσεχίας. Στη συνέχεια πήρε το όνομα και τον τίτλο του Κόμη Χάρντεγκ. Το κάστρο στη συνέχεια περιήλθε στην κυριότητα των κυβερνώντων Αψβούργων. Το 1495, ο αυτοκράτορας Μαξιμιλιανός Α’ πούλησε το φρούριο στον Heinrich Prueschenk, έναν ευγενή από τη Στυρία, και άμεσο πρόγονο του σημερινού Κόμη Maximilian Hardegg.

Κάστρο Landskron

Κάστρο Landskron

Το ερειπωμένο κάστρο του Landskron βρίσκεται βορειοανατολικά του Villach, στα βουνά Ossiach Tauern. Κατά τον Μεσαίωνα, αυτό το κάστρο ήταν ένα από τα προπύργια των Αψβούργων στην Καρινθία. Τον 16ο αιώνα, πέρασε στους Khevenhüllers, των οποίων τα χρονικά μαρτυρούν την πολυτέλεια του τόπου εκείνη την περίοδο, προτού εγκαταλειφθεί κατά τη διάρκεια του Τριακονταετούς Πολέμου. Το 1812, κεραυνός προκάλεσε φωτιά που κατέστρεψε την οροφή και μεγάλο μέρος των εσωτερικών χώρων που είχαν απομείνει.

Burg Petersberg

Burg Petersberg

Το Burg Petersberg είναι ένα ερειπωμένο κάστρο που βρίσκεται πάνω από το Friesach, που είναι η παλαιότερη πόλη της Καρινθίας. Περίπου το 1076 ο Αρχιεπίσκοπος Gebhard του Σάλτσμπουργκ χτίστηκε το Κάστρο της Πετρούπολης για να εμποδίσει τον αυτοκράτορα Ερρίκο Δ’ να διασχίσει τις Άλπεις. Το 1149 ο βασιλιάς Conrad III της Γερμανίας έμεινε στο κάστρο καθώς επέστρεφε από τη Δεύτερη Σταυροφορία, όπως και ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος επιστρέφοντας από την Τρίτη Σταυροφορία το 1192.

Burg Heidenreichstein

Burg Heidenreichstein

Το Heidenreichstein, που θεωρείται το καλύτερο κάστρο με τάφρο της Αυστρίας, χτίστηκε στην κορυφή του λόφου του στα τέλη του 12ου αιώνα και στις αρχές του 13ου αιώνα και στη συνέχεια ανακαινίστηκε τον 15ο και 16ο αιώνα. Αποτελείται από τέσσερα φτερά με τρεις κυκλικούς γωνιακούς πύργους, ανήκε από καιρό στην οικογένεια Πάλφι και τώρα ανήκει στον Κόμη Κίνσκι που ζει εδώ με πλήρη απασχόληση.

Κάστρο Hohenwerfen

Κάστρο Hohenwerfen

Με φόντο τις Αυστριακές Άλπεις, το Κάστρο Hohenwerfen ξεχωρίζει στο δάσος των καταπράσινων δέντρων που περιβάλλουν αυτή την εντυπωσιακή λευκή κατασκευή. Βρίσκεται στο Werfen, 40 χλμ. (25 μίλια) νότια του Σάλτσμπουργκ, το κάστρο χρονολογείται από τον 11ο αιώνα, όταν χτίστηκε για να προστατεύσει την Αρχιεπισκοπή του Σάλτσμπουργκ από τους εισβολείς. Το κάστρο έχει επίσης χρησιμεύσει ως κατοικία, κυνηγετικό καταφύγιο, φυλακή και αστυνομική ακαδημία. Φαίνεται γνώριμο, εμφανίστηκε στο The Sound of Music όταν τα παιδιά τραγουδούν το «Do Re Mi».

Κάστρο Kreuzenstein

Κάστρο Kreuzenstein

Το Κάστρο Kreuzenstein βρίσκεται σε μια δασώδη κορυφή λόφου με θέα στο χωριό Leobendorf κοντά στη Βιέννη. Η σημερινή δομή είναι, στην πραγματικότητα, μια αρχιτεκτονική φαντασία του 19ου αιώνα που χτίστηκε από τμήματα μεσαιωνικών δομών από όλη την Ευρώπη. Καταλαμβάνοντας τη θέση ενός κάστρου που είχε καταστραφεί προηγουμένως, η τεράστια κατασκευή χτίστηκε από τον κόμη Nepomuk Wilczek μεταξύ 1879 και 1908 για να στεγάσει τη συλλογή του από αντικείμενα τέχνης και πανοπλίες της ύστερης γοτθικής εποχής.

Ερείπια του κάστρου Gallenstein

κάστρα στην Αυστρία
κάστρα στην Αυστρία

Το Burgruine Gallenstein είναι ένα μεσαιωνικό κάστρο που βρίσκεται στο αυστριακό κρατίδιο της Καρινθίας. Το κάστρο Gallenstein, που ιδρύθηκε το 1278, ήταν κάποτε ένα τρομερό φρούριο που δεν κατακτήθηκε ποτέ. Σήμερα, έχουν απομείνει μόνο τα ερείπια, αλλά προσφέρουν στους επισκέπτες μια ματιά στο παρελθόν με τα εντυπωσιακά τείχη και τους πύργους τους. Τα ερείπια του κάστρου είναι ανοιχτά στο κοινό και προσφέρουν εκπληκτική θέα στο γύρω τοπίο.

Κάστρο του Λιχτενστάιν

Κάστρο του Λιχτενστάιν

Το Κάστρο του Λιχτενστάιν βρίσκεται στην Κάτω Αυστρία στο νότιο άκρο του δάσους της Βιέννης. Αρχικά χτίστηκε τον 12ο αιώνα, το κάστρο καταστράφηκε από τους Οθωμανούς το 1529 και ξανά το 1683 και παρέμεινε ερειπωμένο μέχρι τον 19ο αιώνα, οπότε και ξαναχτίστηκε. Μέρος της ταινίας «Τρεις Σωματοφύλακες» (η έκδοση της δεκαετίας του ’90) γυρίστηκε έξω από αυτό το κάστρο.

Κάστρο Χέρμπερσταϊν

κάστρα στην Αυστρία
κάστρα στην Αυστρία

Σκαρφαλωμένο στην κορυφή ενός απότομου βράχου πάνω από τη χαράδρα Feistritz, το κάστρο Herberstein μοιάζει με κάτι βγαλμένο από παραμύθι. Το κάστρο είναι κρυμμένο από την πεδιάδα από τα δέντρα του ακόμη υψηλότερου περιβάλλοντος χώρου και έτσι προστατεύτηκε φυσικά από τους επιτιθέμενους. Η κατασκευή είναι 700 ετών και συνδυάζει 3 στυλ – γοτθικό, αναγεννησιακό και μπαρόκ. Η είσοδος στο κάστρο περιλαμβάνει ξεναγήσεις σε μέρος του κάστρου, πρόσβαση στους ιστορικούς κήπους, τον ζωολογικό κήπο και το Μουσείο Gironcoli.

Burg Neuhaus

Burg Neuhaus

Το Κάστρο Neuhaus είναι σχεδόν αόρατο από το κάτω μέρος της κοιλάδας. μόνο ο πύργος υψώνεται στον ουρανό. Το κάστρο αναφέρθηκε για πρώτη φορά τον 13ο αιώνα και πιθανότατα κατασκευάστηκε ως συνοριακό φρούριο για τους κόμητες του Τιρόλου ως καταφύγιο από τους κόμητες του Μπολτσάνο.

Burg Clam

κάστρα στην Αυστρία
κάστρα στην Αυστρία

Το Burg Clam χτίστηκε το 1149 από τον Otto von Machland που κατείχε όλη την Άνω Αυστρία. Εκείνη την εποχή ήταν ένα φρούριο αποτελούμενο από δύο πύργους. Κατά τη διάρκεια του 30ετούς πολέμου η οικογένεια Clam είχε τον δικό της ιδιωτικό στρατό για να υπερασπιστεί το κάστρο. Ο Κλαμ πολιορκήθηκε πολλές φορές, αλλά κανένα εχθρικό στρατό δεν κατάφερε ποτέ να καταλάβει το κάστρο.

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Διαβάστε επίσης:Τι κοστίζει ένα ταξίδι στην Αυστρία

Τα πιο όμορφα κάστρα στον κόσμο

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια