Παρίσι

36 ώρες στο Παρίσι: Το τέλειο δρομολόγιο στο Παρίσι

Από την απόλαυση ενός ρομαντικού παριζιάνικου γεύματος μέχρι τη γοητεία από την πανοραμική θέα στην κορυφή του Πύργου του Άιφελ, υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνετε στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Ναι, το Παρίσι είναι πραγματικά ο τέλειος προορισμός διακοπών!

Ωστόσο, με λιγότερες από 3 ημέρες στο Παρίσι μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσετε τι να δείτε και τι να παραλείψετε, επομένως για να σας βοηθήσουμε να προγραμματίσετε το ταξίδι σας δημιουργήσαμε αυτό το δείγμα διαδρομής για το Παρίσι. Σε αυτό το δρομολόγιο, θα σας δείξουμε πώς να ζήσετε τα καλύτερα του Παρισιού σε μόλις 36 ώρες.

Πώς να φτάσετε από το αεροδρόμιο στην πόλη

Το Παρίσι έχει δύο μεγάλα αεροδρόμια, αλλά αν πετάτε με μια οικονομική αεροπορική εταιρεία, μπορείτε να προσγειωθείτε σε ένα τρίτο, επομένως παρακάτω υπάρχουν πληροφορίες και για τα τρία. Ανεξάρτητα από το πού θα προσγειωθείτε, υπάρχει εύκολη πρόσβαση στο κέντρο της πόλης.

Το πρώτο είναι το παγκοσμίου φήμης αεροδρόμιο Charles de Gaulle (CDG) γνωστό και ως Roissy Airport, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στην Ευρώπη. Το επόμενο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο είναι το αεροδρόμιο Orly του Παρισιού (ORY) ακολουθούμενο από το αεροδρόμιο Beauvais–Tillé (BVA).

Η ενοικίαση αυτοκινήτου ή η λήψη ταξί είναι πάντα επιλογές, αλλά τείνουν να είναι οι πιο ακριβές. Εκτός κι αν κουβαλάτε πολλές αποσκευές, δεν θα το συνιστούσα.

Όταν παίρνετε το τρένο/μετρό στο Παρίσι, φροντίστε να κρατήσετε το εισιτήριό σας γιατί ορισμένες στάσεις ενδέχεται να απαιτούν το εισιτήριό σας κατά την είσοδο και την έξοδο.

[tp_widget][/tp_widget]

Πώς να φτάσετε στο Παρίσι από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle (CDG)

Περίπου 25 χιλιόμετρα (ή 16 μίλια) βορειοανατολικά της πόλης, το μεγαλύτερο και πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της χώρας έχει πολλούς τρόπους να σας μεταφέρει στο κέντρο.

1. Τρένο

Ο πιο γρήγορος και ένας από τους φθηνότερους τρόπους για να φτάσετε στην πόλη είναι με το τρένο. Το τρένο σταματά στους Τ2 και Τ3. Εάν προσγειωθείτε στον Τ1, μπορείτε να πάρετε το δωρεάν λεωφορείο για τον Τ3.

Τα τρένα αναχωρούν κάθε 6 – 15 λεπτά περίπου από τις 4:50 π.μ. έως τις 23:50 μ.μ. και χρειάζονται περίπου 35 λεπτά για να φτάσετε από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle στο Gare du Nord.

Το αεροδρόμιο Charles de Gaulle βρίσκεται στη ζώνη 5, επομένως τα εισιτήρια μονής διαδρομής για ενήλικες κοστίζουν περίπου 10,30 € το καθένα. Θα υπάρχουν πολλά μηχανήματα όπου μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας είτε με πίστωση/χρέωση είτε με μετρητά.

2. Πούλμαν Λεωφορείο

Το Le Bus Direct παρέχει δύο διαδρομές προς την πόλη – η μία καταλήγει στον Πύργο του Άιφελ και η άλλη καταλήγει στο Gare Montparnasse. Και τα δύο δρομολόγια σταματούν στους Τ1 και Τ2 και αναχωρούν περίπου κάθε 30 λεπτά από τις 5:15 π.μ. έως τις 23:30 περίπου. Τα εισιτήρια απλής μετάβασης για ενήλικες είναι 18,00 € και τα εισιτήρια μετ’ επιστροφής 31,00 €.

Το Roissybus κάνει στάση σε όλους τους τερματικούς σταθμούς και θα σας μεταφέρει κοντά στο σταθμό του μετρό Opéra. Τα εισιτήρια ξεκινούν γύρω στα 12,50€ και τα λεωφορεία αναχωρούν κάθε 15-20 λεπτά περίπου από τις 6:00πμ – 12:30πμ.

Πώς να φτάσετε στο Παρίσι από το αεροδρόμιο Orly του Παρισιού (ORY)

Το αεροδρόμιο Orly του Παρισιού βρίσκεται περίπου 13 χιλιόμετρα (ή οκτώ μίλια) νότια της πόλης. Υπάρχουν δύο τερματικοί σταθμοί – Δυτικός και Νότος – που συνδέονται με δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς.

Εάν δεν βιάζεστε, το τοπικό λεωφορείο 183 μπορεί να σας μεταφέρει στο κέντρο της πόλης, αλλά νομίζω ότι το τρένο ή το λεωφορείο είναι καλύτερες επιλογές.

1. Τρένο

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να μπείτε στην πόλη είναι το RER B . Ο τρένος του Orlyval θα σας μεταφέρει στον Antony, τον πλησιέστερο σταθμό του RER. Από το σταθμό Antony θα χρειαστούν περίπου οκτώ λεπτά για να φτάσετε στο κέντρο του Παρισιού. Το συνολικό ταξίδι συνήθως δεν διαρκεί περισσότερο από 35 λεπτά. Το Orlyval αναχωρεί κάθε επτά λεπτά και λειτουργεί από τις 6:00 π.μ. έως τις 23:35. Ένας ναύλος απλής μετάβασης κοστίζει περίπου 12,10 €.

Μπορείτε επίσης να πάρετε τη γραμμή RER C εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, αλλά διαρκεί λίγο περισσότερο από τη διαδρομή RER B. Πάρτε ένα λεωφορείο για το Pont de Rungis, όπου μπορείτε να πάρετε τη γραμμή RER C προς Montigny Beauchamp ή Pontoise για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης. Τα τρένα εκτελούν δρομολόγια περίπου από τις 5:00 π.μ. έως τις 11:30 μ.μ. Το ταξίδι θα διαρκέσει τουλάχιστον 35 λεπτά χωρίς κίνηση και ο ναύλος θα κοστίσει περίπου 6,35€.

2. Πούλμαν Λεωφορείο

Το Le Bus Direct παραλαμβάνει και τους δύο τερματικούς σταθμούς και φτάνει μέχρι τα Ηλύσια Πεδία / Place de l’Étoile, κάνοντας στάσεις στο Trocadéro και στο Gare Montparnasse. Τα λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια κάθε 20 λεπτά και θα πρέπει να φτάσετε στα Ηλύσια Πεδία μέσα σε μία ώρα. Τα εισιτήρια απλής μετάβασης για ενήλικες κοστίζουν 12,00 € ενώ τα εισιτήρια μετ’ επιστροφής είναι 20,00 €.

Το Orlybus συνδέει το αεροδρόμιο Orly του Παρισιού με τον σταθμό Denfert-Rochereau. Τα λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια έως και κάθε 15 λεπτά και η διαδρομή είναι συνήθως περίπου 45 λεπτά. Τα εισιτήρια για ενήλικες κοστίζουν περίπου 8,50 ευρώ και τα λεωφορεία λειτουργούν περίπου από τις 6:00 π.μ. έως τις 12:30 π.μ.

Πώς να φτάσετε στο Παρίσι από το αεροδρόμιο Beauvais–Tillé (BVA)

Το αεροδρόμιο Beauvais–Tillé είναι ένα μικρό αεροδρόμιο περίπου 85 χιλιόμετρα (ή 53 μίλια) βορειοδυτικά της πόλης. Χρησιμοποιείται κυρίως από αεροπορικές εταιρείες όπως η Wizz Air και η Ryanair.

1. Λεωφορείο

Η μετακίνηση με το λεωφορείο του αεροδρομίου Beauvais είναι ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσετε στο Παρίσι. Το λεωφορείο θα σας μεταφέρει απευθείας στο σταθμό συγκοινωνίας Porte Maillot. Τα εισιτήρια απλής μετάβασης για ενήλικες ξεκινούν από 15,90 € και τα εισιτήρια μετ’ επιστροφής ξεκινούν από 29,00 €. Το ταξίδι θα διαρκέσει περίπου 75 λεπτά.

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Παρίσι

Θα διασκεδάσετε ανεξάρτητα από το πότε επισκέπτεστε το Παρίσι, αλλά θα πρέπει να επιλέξετε τις ημερομηνίες σας με βάση το τι θέλετε να δείτε και την ανοχή σας στα πλήθη.

Προφανώς το καλοκαίρι είναι η πιο πολυσύχναστη εποχή και τα αξιοθέατα μπορεί να είναι γεμάτα κόσμο. Το καλοκαίρι είναι επίσης όταν οι μέρες είναι μεγαλύτερες και πιο ζεστές, ώστε να μπορείτε να περάσετε περισσότερο χρόνο έξω.

Η άνοιξη είναι πιθανώς η επόμενη εποχή με το μεγαλύτερο κόσμο και θα εξακολουθείτε να μπορείτε να απολαύσετε τον καλό καιρό μαζί με τα υπέροχα αξιοθέατα στα πάρκα καθώς τα λουλούδια ανθίζουν. Όταν κάνετε το Παρίσι σε 36 ώρες, είναι μια ανατροπή για το αν θα έχετε ζεστές και ηλιόλουστες μέρες ή δροσερές και βροχερές.

Το φθινόπωρο είναι μια καλή περίοδος για να το επισκεφθείτε γιατί τα πλήθη αραιώνουν, αλλά έχετε ακόμα μια ευκαιρία για καλό καιρό. Ο ήλιος θα αρχίσει να δύει νωρίτερα, αλλά αν μπορείτε να το επισκεφτείτε τον Σεπτέμβριο ή τις αρχές Οκτωβρίου, έχετε περισσότερες πιθανότητες να αποφύγετε τη βροχή.

Ο χειμώνας είναι η χαμηλή περίοδος, εκτός από τις περιπτώσεις που επισκέπτεστε τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά, οπότε θα έχετε τις καλύτερες τιμές. Επίσης, μπορείτε να κάνετε κάποια άλλα διασκεδαστικά πράγματα, όπως παγοπέδιλα και να επισκεφτείτε χριστουγεννιάτικες αγορές. Αν και το χιόνι είναι σπάνιο, να είστε προετοιμασμένοι για σύννεφα και βροχή.

Πού να μείνετε στο Παρίσι

Όταν σκέφτεστε το δρομολόγιό σας στο Παρίσι, ένα από τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η διαμονή, ώστε να μπορείτε να μεγιστοποιήσετε το χρόνο και την εμπειρία σας. Ευτυχώς, υπάρχουν τόσα πολλά καταπληκτικά ξενοδοχεία και σούπερ διασκεδαστικοί ξενώνες σε όλο το Παρίσι. είναι απλώς θέμα πού θέλετε να μείνετε και πόσα θέλετε να ξοδέψετε.

Για μια πολυτελή εμπειρία στο Παρίσι, θα σας συνιστούσα να μείνετε στο Hôtel Regina Louvre και να έχετε θέα στο Λούβρο ή κοντά στα Ηλύσια Πεδία στο Hotel Opéra Richepanse .

Στο 15ο διαμέρισμα ακριβώς κοντά στο Champs de Mars, μια σταθερή επιλογή μεσαίας κατηγορίας είναι το Hôtel Tourisme Avenue . Αυτή η περιοχή είναι ιδανική για μνημεία, περιηγήσεις στα αξιοθέατα, όμορφους κήπους και πολλά άλλα.

Ενώ το Παρίσι έχει μερικά υπέροχα ξενοδοχεία, έχει επίσης πολλούς οικονομικούς ξενώνες. Για μια πιο ήσυχη οικονομική διαμονή, πηγαίνετε στο Le Village Montmartre κοντά στο Sacré-Cœur. Αν θέλετε να το διασκεδάσετε, επισκεφθείτε το St Christopher’s Inn κοντά στο Gare du Nord, ακριβώς πάνω από το Belushi’s, το μεγαλύτερο μπαρ για τους μετανάστες στο Παρίσι.

Το Παρίσι προσφέρει επίσης πολλά καταπληκτικά Airbnb. Για συστάσεις, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για τα καλύτερα Airbnb στο Παρίσι.

Aκολουθήστε μας στο facebook

Γλώσσα στο Παρίσι

Είναι ωραίο να γνωρίζετε μερικές γαλλικές λέξεις και φράσεις, αλλά μπορεί να μην χρειαστεί να το χρησιμοποιήσετε αν δεν φύγετε από την τουριστική ζώνη. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες γαλλικές φράσεις:

 • Γεια – Γεια
 • Καλησπέρα _
 • Αντίο – Αντίο
 • Παρακαλώ – παρακαλώ
 • Ευχαριστώ – Merci
 • Ναι – Ναι
 • Όχι – Όχι
 • Συγγνώμη – Συγγνώμη
 • Συγγνώμη – Συγγνώμη
 • Πού είναι το μπάνιο? – Πού είναι η τουαλέτα?
 • Μιλάς αγγλικά? – Μιλάς αγγλικά?
 • Δεν καταλαβαίνω – δεν καταλαβαίνω
 • Πόσο κοστίζει? – Είναι combien;
 • Λατρεύω το Παρίσι – J’adore Paris

Το τέλειο 36ωρο δρομολόγιο στο Παρίσι

Το Παρίσι είναι γεμάτο από παγκοσμίου φήμης τέχνη, πολιτισμό, μόδα και φαγητό. (Και μην ανησυχείτε, αν είστε χωρίς γλουτένη, το Παρίσι είναι ένα από τα καλύτερα μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε.) Θα φροντίσουμε να έχετε την ευκαιρία να επωφεληθείτε από όλα τα σημαντικότερα σημεία κατά τη σύντομη διαμονή σας στο Παρίσι.

Ωστόσο, πριν φτάσουμε στο δρομολόγιό μας, θέλαμε απλώς να σας υπενθυμίσουμε να αγοράσετε ταξιδιωτική ασφάλιση. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί και, πιστέψτε μας, δεν θέλετε να κολλήσετε με χιλιάδες δολάρια σε ιατρικούς λογαριασμούς. Όπως είπε κάποτε ένας σοφός άνθρωπος, «Αν δεν μπορείς να αντέχεις την ταξιδιωτική ασφάλιση, δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψεις». Μην φεύγετε λοιπόν από το σπίτι χωρίς αυτό.

Τώρα με αυτό το πρόβλημα, εδώ είναι τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στο Παρίσι σε 36 ώρες.

Σημείωση συντάκτη: Αυτό το δρομολόγιο προϋποθέτει ότι θα περάσετε το Σαββατοκύριακο στο Παρίσι – θα πετάξετε στο Παρίσι την Παρασκευή το απόγευμα και θα αναχωρήσετε την Κυριακή το απόγευμα. Μπορείτε πάντα να κάνετε κάποιες προσαρμογές, αν δεν συμβαίνει αυτό.

Παρασκευή βράδυ

Όταν αποφασίζετε τι να δείτε και να κάνετε στο Παρίσι σε 36 ώρες, ο Πύργος του Άιφελ είναι απαραίτητος και από εκεί θα ξεκινήσετε. Μόλις τακτοποιηθείτε όλοι στο κατάλυμά σας, κατευθυνθείτε στον Πύργο του Άιφελ για το ηλιοβασίλεμα. Όταν ο ήλιος δύει και η πόλη φωτίζει, είναι μια υπέροχη εμπειρία που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.

Πύργος του Άιφελ

Υπάρχουν πολλά περισσότερα να κάνετε στον Πύργο του Άιφελ από ό,τι φαντάζει, οπότε μπορείτε να προγραμματίσετε να περάσετε τουλάχιστον μερικές ώρες εδώ.

Αρχικά, αποφασίστε εάν κατευθύνεστε στον δεύτερο όροφο ή μέχρι την κορυφή. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για τον Πύργο του Άιφελ για τον δεύτερο όροφο εδώ και εισιτήρια κορυφής εδώ .

Στο δρόμο σας προς την κορυφή, έχετε τόσα πολλά να ανακαλύψετε. Ο πρώτος όροφος τονίζεται από το γυάλινο δάπεδο 57 μέτρα πάνω από το έδαφος. Στον δεύτερο όροφο βρίσκεται το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Jules Verne . Και μόλις κατεβείτε από τους γυάλινους ανελκυστήρες στην κορυφή των 276 μέτρων, επιβραβεύστε τον εαυτό σας με ένα ποτήρι σαμπάνια στο The Champagne Bar καθώς θαυμάζετε την Πόλη του Φωτός.

Η εσπλανάδα, ο πρώτος και ο δεύτερος όροφος έχουν εξειδικευμένα καταστήματα και μέρη για φαγητό για να κάνουν τον χρόνο σας στον πύργο ακόμα πιο αξέχαστο.

Τους καλοκαιρινούς μήνες (21 Ιουνίου – 2 Σεπτεμβρίου) ο Πύργος του Άιφελ κλείνει μόνο στις 12:45 π.μ. τον υπόλοιπο χρόνο είναι ανοιχτό μέχρι τις 23:45.

Σάββατο

Σήμερα θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε κάποια συναρπαστική ιστορία, να έχετε εκπληκτική θέα και να ολοκληρώσετε τη νύχτα σας με πολλή διασκέδαση.

Ασφάλεια ταξιδιού έχετε? Έναν όχι Κλικ εδω

Παναγία των Παρισίων

Η πρώτη ολοήμερη στο Παρίσι ξεκινά κυριολεκτικά στο κέντρο της πόλης (αν κοιτάξετε μπροστά από τις πόρτες της Notre-Dame θα δείτε το μηδέν μίλι της πόλης) στο Notre-Dame de Paris. Αυτός ο παγκοσμίου φήμης καθεδρικός ναός θεωρείται ευρέως ως ένα από τα μεγαλύτερα παραδείγματα γαλλικής γοτθικής αρχιτεκτονικής στον κόσμο.

Η είσοδος στην εκκλησία είναι δωρεάν και μαζί με το εκπληκτικό εσωτερικό, θα ρίξετε μια ματιά σε ένα από τα μεγαλύτερα όργανα της χώρας. Η εκκλησία συνήθως δεν χρειάζεται περισσότερο από 30 λεπτά για να εξερευνήσετε.

Αν επιλέξετε να ανεβείτε τα 422 σκαλοπάτια των πύργων για να γνωρίσετε από κοντά τα γαργκόιλ, θα κοστίσει 10,00 €. Επειδή είναι το κέντρο της πόλης, θα μπορείτε κυριολεκτικά να δείτε σχεδόν τα πάντα, από τον Πύργο του Άιφελ μέχρι τη Sacré-Cœur.

Λεωφόρος Champs-Elysees

Σε λιγότερο από 20 λεπτά με το μετρό από ένα από τα πιο γνωστά εκκλησιαστικά κτίρια στον κόσμο βρίσκεται ίσως ο πιο διάσημος δρόμος στον κόσμο, τα Ηλύσια Πεδία.

Η λεωφόρος εκτείνεται λίγο περισσότερο από ένα μίλι από την Place de la Concorde έως την Place Charles de Gaulle που τονίζεται από την Αψίδα του Θριάμβου.

Πιο γνωστός ως ο τερματισμός του Γύρου της Γαλλίας και ο τόπος της ετήσιας στρατιωτικής παρέλασης για την Ημέρα της Βαστίλης, ο δρόμος είναι γεμάτος με εστιατόρια, καταστήματα και θέατρα. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να σταματήσετε για μεσημεριανό γεύμα στο δρόμο σας προς την Αψίδα του Θριάμβου.

Αψίδα του Θριάμβου

Χτισμένη για να τιμήσει όσους πολέμησαν και πέθαναν για τη Γαλλία στη Γαλλική Επανάσταση και στους Ναπολεόντειους Πολέμους, η Αψίδα του Θριάμβου είναι μια νεοκλασική αψίδα θριάμβου που έχει ύψος 50 μέτρα.

Με 12,00 € μπορείτε να πάρετε το ανελκυστήρα μέχρι την κορυφή του τόξου. Στην κορυφή υπάρχει ένα μικρό μουσείο που αφηγείται την ιστορία του τόξου από την εποχή της κατασκευής του και μια βεράντα όπου θα έχετε πανοραμική θέα στην πόλη. Μπορείτε να αγοράσετε το skip-the-line εισιτήριό σας εδώ .

Η Βασιλική της Ιερής Καρδιάς του Παρισιού γνωστή και ως Sacré-Cœur

Περίπου 25 λεπτά με το μετρό από την Αψίδα του Θριάμβου, στην κορυφή του υψηλότερου σημείου της πόλης θα βρείτε το Sacré-Cœur.

Τα 10 καλύτερα πάρκα στο Παρίσι, Γαλλία(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Είναι ένα πολιτικό και πολιτιστικό μνημείο που καθαγιάστηκε το 1919 μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Προσφέρουν δωρεάν ηχητική περιήγηση καθώς και πανοραμική εικονική περιήγηση για να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τη σημασία αυτού που κοιτάτε.

Η είσοδος στη βασιλική είναι ελεύθερη και είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 06:00 έως τις 22:30. Αν θέλετε να ανεβείτε στον τρούλο, επισκεφθείτε τις 8:30 π.μ. – 8:00 μ.μ. από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο ή από τις 9:00 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ. μεταξύ Οκτωβρίου και Απριλίου.

Λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν 300 σκαλοπάτια για να φτάσετε στην κορυφή και δεν υπάρχει ανελκυστήρας. Οι τιμές για την πρόσβαση στο θόλο ποικίλλουν, επομένως θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί τους μόλις μάθετε τις ημερομηνίες σας.

Σας συνιστούμε να έρθετε εδώ για να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα και να έχετε τέλεια θέα στην πόλη.

κόκκινος Μύλος

Κλείστε ένα εισιτήριο για το μαγικό σόου «Féerie» στο παγκοσμίου φήμης καμπαρέ Moulin Rouge και παρακολουθήστε έναν θίασο 100 καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων 60 Doris Girls, να παρελαύνουν με 1.000 φανταχτερά κοστούμια από φτερά, στρας και πούλιες. Είναι μια καταπληκτική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε, αλλά φροντίστε να κλείσετε το εισιτήριό σας πολύ νωρίς, καθώς τα εισιτήρια εξαντλούνται γρήγορα.

Κυριακή πρωί / απόγευμα

Θα ολοκληρώσετε το ταξίδι σας με ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Παρίσι – το Λούβρο. Αφού επισκεφτείτε αυτό το παγκοσμίου φήμης μουσείο, μπορείτε να χαλαρώσετε σε μερικά από τα καλύτερα πάρκα της πόλης μέχρι να επιστρέψετε στο σπίτι.

Μουσείο του Λούβρου ή Musée d’Orsay

Ξεκινήστε το τελευταίο σας πρωινό στην Πόλη των Φώτων στο μεγαλύτερο μουσείο τέχνης στον κόσμο. Αρχικά χτίστηκε ως φρούριο στα τέλη του 12ου αιώνα από τον Φίλιππο Β’, άνοιξε ως μουσείο στις 10 Αυγούστου 1793 και ήταν το μουσείο τέχνης με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο το 2017.

Το σπίτι της Μόνα Λίζα του Λεονάρντο ντα Βίντσι, εκτίθενται περίπου 38.000 αντικείμενα που κυμαίνονται από τον 21ο αιώνα μέχρι την προϊστορία.

Για να κερδίσετε τα πλήθη, είναι καλύτερο να εμφανιστείτε όταν το μουσείο ανοίγει για πρώτη φορά στις 9:00 π.μ. Εάν δεν ξυπνάτε νωρίς, σκεφτείτε να μεταφέρετε την επίσκεψή σας σε Τετάρτη ή Παρασκευή το βράδυ, όταν το μουσείο είναι ανοιχτό μέχρι τις 21:45 αντί για τις 6:00 μ.μ. Το Λούβρο είναι κλειστό κάθε Τρίτη.

Σας συνιστούμε να αγοράσετε ένα εισιτήριο skip-the-line online, ώστε να μην ξοδεύετε τον πολύτιμο χρόνο σας στο Παρίσι περιμένοντας σε μεγάλες ουρές. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αγοράς εισιτηρίων skip-the-line για το Λούβρο, κάντε κλικ εδώ.

Insider Tip: Η είσοδος στο Λούβρο είναι δωρεάν την πρώτη Κυριακή του μήνα από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο, καθώς και την Ημέρα της Βαστίλης (14 Ιουλίου).

Το Musée d’Orsay είναι ένα άλλο καταπληκτικό μουσείο τέχνης στο Παρίσι. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία τέχνης στην Ευρώπη και φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή ιμπρεσιονιστικών και μετα-ιμπρεσιονιστικών αριστουργημάτων στον κόσμο. Το μουσείο αποτελείται κυρίως από γαλλική τέχνη από το 1848 έως το 1914 και περιλαμβάνει πίνακες των Edgar Degas, Édouard Manet, Claude Monet, Auguste Renoir και άλλων μεγάλων.

Κήπος Tuileries

Το Tuileries Garden βρίσκεται ακριβώς έξω από την πλατεία του Λούβρου και είναι ένα ωραίο μέρος για να τραβήξετε φωτογραφίες ή να απολαύσετε ένα πικνίκ. Ο κήπος είναι όμορφα διαμορφωμένος και οι δύο λιμνούλες του είναι το τέλειο μέρος για να χαλαρώσετε στο κέντρο της πόλης.

Υπάρχουν επίσης πολλά εστιατόρια και καταστήματα με σουβενίρ σε κοντινή απόσταση εάν πεινάτε ή θέλετε να κάνετε κάποια ψώνια της τελευταίας στιγμής.

48 ώρες στο Εδιμβούργο: Το τέλειο δρομολόγιο του Εδιμβούργου(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Jardin du Luxembourg

Φροντίστε να προσέχετε το χρονοδιάγραμμά σας γιατί αν περάσετε αρκετές ώρες στο Λούβρο, μπορεί να μην έχετε χρόνο για τους κήπους πριν χρειαστεί να προλάβετε την πτήση σας. Αλλά αν έχετε λίγο επιπλέον χρόνο, αυτό είναι ένα εντυπωσιακό μέρος για να τον περάσετε.

Αυτοί οι επίσημοι κήποι δημιουργήθηκαν από τον Marie de’ Medici το 1612. Προηγουμένως ήταν ανοιχτός μόνο για δικαιώματα, τώρα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο στην πόλη. Ελάτε εδώ για να απολαύσετε τους δεντρόφυτους περιπάτους, το διάσημο άγαλμα των Μεδίκων, τη θέα στα παλάτι και πολλά άλλα.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το Πάνθεον, ένα κοσμικό μαυσωλείο που φιλοξενεί τα λείψανα διακεκριμένων Γάλλων πολιτών. Αν θέλετε να δείτε την κρύπτη, θα κοστίσει 9,00 €.

Έχετε περισσότερες από 36 ώρες στο Παρίσι;

Ακόμη και οι Παριζιάνοι εξακολουθούν να ανακαλύπτουν πράγματα να κάνουν στο Παρίσι, οπότε δυστυχώς δεν υπάρχει περίπτωση να τα κάνετε όλα σε 36 ώρες. Εάν έχετε μερικές επιπλέον ημέρες, ρίξτε μια ματιά σε μερικές περιηγήσεις στο Παρίσι ή κάντε μια ημερήσια εκδρομή από το Παρίσι σε ένα από τα ακόλουθα μέρη:

Παλάτι των Βερσαλλιών

Αυτό το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στέγασε τους βασιλιάδες της Γαλλίας από το 1682 έως το 1789. Διακοσμημένο με χρυσό, είναι ίσως πιο γνωστό για την Αίθουσα των Καθρέφτων, τους κήπους και τον οικισμό της βασίλισσας Μαρίας Αντουανέτας.

Από το Παρίσι, η διαδρομή με το μετρό μπορεί να διαρκέσει έως και 90 λεπτά. Εάν έχετε αυτοκίνητο, η οδήγηση μπορεί να διαρκέσει από 40 έως 90 λεπτά, ανάλογα με την κίνηση. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να κάνετε μια μισή ή ολοήμερη περιήγηση από το Παρίσι , όπου η εταιρεία θα σας μεταφέρει εκεί με πούλμαν, θα σας ταξιδέψει και στη συνέχεια θα σας δώσει ελεύθερο χρόνο για να εξερευνήσετε με τον δικό σας ρυθμό.

Εάν το κάνετε μόνοι σας, σκεφτείτε να αγοράσετε εκ των προτέρων online εισιτήρια για το ski-the-line , για να αποφύγετε τις μεγάλες ουρές. Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για το πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Παλάτι των Βερσαλλιών για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διάφορες επιλογές εισιτηρίων που έχετε στη διάθεσή σας.

Disneyland του Παρισιού

Το πιο επισκέψιμο θεματικό πάρκο της Ευρώπης παραμένει ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε όλη τη Γαλλία. Ένα από τα αγαπημένα των θαυμαστών για παιδιά και ενήλικες, υπάρχουν δύο θεματικά πάρκα, γκολφ, ψώνια και πολλά άλλα!

“Κλείστε Τώρα Ξενοδοχείο και Πληρώστε Λιγότερα!

Παραλίες D-Day της Νορμανδίας

Η Νορμανδία είναι λίγο μακριά από το Παρίσι, είναι περίπου 2,5-3 ώρες με το αυτοκίνητο, αλλά αν είστε λάτρης της ιστορίας, τότε είναι σχεδόν απαραίτητο αν έχετε χρόνο.

Το πιο εύκολο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να κλείσετε μια περιήγηση . Θα είναι μια ολοήμερη, αλλά θα μπορείτε να κάνετε τα πάντα, από το να μάθετε περισσότερα για τις συμμαχικές αποβάσεις στις 6 Ιουνίου 1944 μέχρι να ακολουθήσετε τα βήματα της Μάχης της Νορμανδίας, καθώς και να δείτε αξιοθέατα όπως το Αμερικανικό Νεκροταφείο της Νορμανδίας και το Memorial και το La Pointe du Hoc (ένα ακρωτήριο με βράχο 100 ποδιών που βλέπει στη Μάγχη).

Να το έχεις – Παρίσι σε 36 ώρες. Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να εξερευνήσετε την Πόλη των Φώτων, αλλά αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε όταν έχετε μόνο 36 ώρες στο Παρίσι.

[tp_widget][/tp_widget]

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.