63 εθνικά πάρκα των ΗΠΑ κατά δημοτικότητα

Περιεχόμενα

Σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής υπάρχει μεγάλος αριθμός Εθνικών Πάρκων. Αυτά τα πάρκα λειτουργούν από την Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων και μπορούν να δημιουργηθούν μόνο με πράξη του Κογκρέσου των ΗΠΑ. Το Yellowstone ήταν η πρώτη φυσική περιοχή που χαρακτηρίστηκε Εθνικό Πάρκο το 1872 από τον Πρόεδρο Ulysses S. Grant. έκτοτε μια πληθώρα άλλων περιοχών έχουν ενταχθεί στη λίστα και οι ΗΠΑ διαθέτουν επί του παρόντος 63 Εθνικά Πάρκα. Για να χαρακτηριστεί ως Εθνικό Πάρκο, η φυσική περιοχή πρέπει να πληροί ορισμένα κριτήρια, όπως η παροχή μιας εξαιρετικής περιοχής φυσικής ομορφιάς, ενός ασυνήθιστου οικοσυστήματος ή μιας πληθώρας ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για παράδειγμα.

Λόγω των ποικίλων τοπίων των Ηνωμένων Πολιτειών, αυτά τα πάρκα έχουν τεράστια ποικιλία. Το Εθνικό Πάρκο Yosemite, για παράδειγμα, περιέχει σαρωτικές δασικές κοιλάδες και βραχώδεις σχηματισμούς όπως το El Capitan, ενώ το Arches National Park περιέχει πάνω από 2000 καμάρες από ψαμμίτη και ένα εκπληκτικό τοπίο ερήμου. Αυτά τα πάρκα είναι μια εξαιρετικά σημαντική πτυχή της αμερικανικής κουλτούρας και κληρονομιάς, και το έθνος αισθάνεται τεράστια υπερηφάνεια για την ποικιλία και την ομορφιά των πολλών προστατευόμενων περιοχών του.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε όλα τα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ που αναφέρονται κατά αριθμό επισκεπτών:

Αεροπορικά εισιτήρια για Ρίο Ντε Τζανέιρο(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

1. Great Smoky Mountains

Εθνικό Πάρκο Great Smoky MountainsΠηγή: anthony heflin / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Great Smoky Mountains

Ως το Εθνικό Πάρκο με τις περισσότερες επισκέψεις στις ΗΠΑ, τα Great Smoky Mountains είναι εξαιρετικά δημοφιλή λόγω των πανέμορφων και δραματικών τοπίων και των μυριάδων ευκαιριών πεζοπορίας. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών, τόσο στη Βόρεια Καρολίνα όσο και στο Τενεσί.

Αυτό το εθνικό πάρκο εκτείνεται στα ίδια τα Μεγάλα Καπνιστά Όρη, τα οποία με τη σειρά τους αποτελούν μέρος της Οροσειράς των Αππαλαχίων.

Το τοπίο αυτού του πάρκου περιλαμβάνει μια σειρά από βουνά, βαθιές κοιλάδες και καταπράσινα δάση.

Εντός των ορίων του πάρκου μπορείτε να βρείτε ατελείωτα μονοπάτια πεζοπορίας και μερικά ενδιαφέροντα ιστορικά μνημεία, όπως το Cades Cove, το ρέμα Roaring Fork και την κοιλάδα Cataloochee.

Μέγεθος : 522.426,88 στρέμματα (2.114,2 km2)

Επισκέπτες : 14.161.548

2. Εθνικό Πάρκο Σιών

Εθνικό Πάρκο ΣιώνΠηγή: Bill45 / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Σιών

Το Zion είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές Εθνικό πάρκο που βρίσκεται στις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες στην πολιτεία της Γιούτα – αν και αυτό το σχετικά μικρό πάρκο καλύπτει μόνο μια έκταση 147.242 στρεμμάτων, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στην πολιτεία και έχει μερικά φανταστικά αξιοθέατα και χαρακτηριστικά.

Μία από τις κύριες τοποθεσίες μέσα στο πάρκο είναι το εντυπωσιακό φαράγγι Zion – αυτό το φυσικό ορόσημο έχει μήκος 15 μίλια και έχει έναν όμορφο χρωματισμό από τον ψαμμίτη Ναβάχο.

Αξιοσημείωτα ορόσημα μέσα στο πάρκο εκτός από το φαράγγι περιλαμβάνουν τα φαράγγια Kolob, The Three Patriarchs, Horse Ranch Mountain και τις κορυφές Twin Brothers.

Η υποδομή σε αυτό το πάρκο είναι φανταστική και υπάρχει μια γραμμή τραμ που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά και μια πληθώρα γραφείων πληροφοριών και ράντσο.

Μέγεθος : 147.242,66 στρέμματα (595,9 km2)

Επισκέπτες : 5.039.835

3. Εθνικό Πάρκο Yellowstone

Εθνικό Πάρκο YellowstoneΠηγή: Busara / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Yellowstone

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν ακούσει για το Εθνικό Πάρκο Yellowstone και είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι αυτή η περιοχή φυσικής ομορφιάς δεν είναι η υψηλότερη κατάταξη βάσει προσέλευσης.

Βρίσκεται στη βορειοδυτική γωνία του Ουαϊόμινγκ, το Yellowstone είναι διάσημο για το επικό σούπερ ηφαιστειακό σύστημα και το θερμοπίδακα που ονομάζεται με αγάπη «Old Faithful». Το Old Faithful εκρήγνυται σαν ρολόι κάθε 91 λεπτά και αυτό είναι ένα σημαντικό αξιοθέατο μέσα στο πάρκο.

Εκτός από τα ηφαιστειακά τοπία, το Yellowstone έχει επίσης ένα ποικίλο οικοσύστημα που περιλαμβάνει τεράστια λιβάδια, πευκοδάση και βουνά.

Αυτό το πάρκο είναι αναμφίβολα το κύριο αξιοθέατο στο Ουαϊόμινγκ και το κέντρο και οι εγκαταστάσεις επισκεπτών δεν αξίζουν τίποτα.

Όταν επισκέπτεστε το Yellowstone, μην ξεχάσετε να δείτε την επική Grand Prismatic Spring και τον κρατήρα Geyser Excelsior.

Μέγεθος : 2.219.790,71 στρέμματα (8.983,2 km2)

Επισκέπτες : 4.860.242

4. Εθνικό Πάρκο Γκραν Κάνυον

Grand Canyon, καταρράκτες HavasuΠηγή: ronnybas / shutterstock
Grand Canyon, καταρράκτες Havasu

Το Grand Canyon είναι ένα από τα πιο γνωστά και διάσημα φυσικά ορόσημα στον κόσμο – αυτό είναι το μεγαλύτερο φαράγγι που υπάρχει και καλύπτει μια έκταση 1,2 εκατομμυρίων στρεμμάτων στη βόρεια περιοχή της Αριζόνα.

Αυτό το επικό φαράγγι έχει δημιουργηθεί εδώ και εκατομμύρια χρόνια και κατασκευάστηκε από τον ποταμό Κολοράντο – πράγματι ο ποταμός διατρέχει το φαράγγι ακόμα και σήμερα.

Εκατομμύρια επισκέπτες ταξιδεύουν στο Γκραντ Κάνυον κάθε χρόνο και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί – η τεράστια έκταση αυτής της περιοχής είναι εκπληκτική και η θέα από το Βόρειο και το Νότιο Περιθώριο είναι απλά υπέροχη.

Μέγεθος : 1.201.647,03 στρέμματα (4.862,9 km2)

Επισκέπτες : 4.532.677

5. Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain

Εθνικό Πάρκο Rocky MountainΠηγή: Kris Wiktor / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain

Τα Βραχώδη Όρη είναι μια από τις πιο γνωστές οροσειρές στις ΗΠΑ και το τμήμα που βρίσκεται στη βόρεια περιοχή του Κολοράντο πάνω από το Ντένβερ είναι ένα πανέμορφο Εθνικό Πάρκο.

Αυτό το πάρκο ιδρύθηκε το 1915 και έκτοτε έχει χαρακτηριστεί Παγκόσμιο Απόθεμα Βιόσφαιρας της UNESCO.

Το Rocky Mountain Park αποτελείται από μια σειρά από τεράστια βουνά και βαθιές κοιλάδες και ακόμη και αρκετούς παγετώνες όπως ο παγετώνας Andrews.

Αυτή η περιοχή είναι επίσης γνωστή για τα διαφορετικά οικοσυστήματα και το ευρύ φάσμα της φυτικής και ζωικής ζωής.

Η άγρια ​​ζωή στο πάρκο περιλαμβάνει Άλκες, Γούλβερινς, Αρκούδες Γκρίζλι, Βίσωνες και Μπόμπγατα για να αναφέρουμε μερικά.

Αυτό είναι ένα ακόμη συναρπαστικό πάρκο για όσους αναζητούν την περιπέτεια και εκτιμούν την υπέροχη ύπαιθρο.

Μέγεθος : 265.807,24 στρέμματα (1.075,7 km2)

Επισκέπτες : 4.434.848

6. Εθνικό Πάρκο Acadia

Bass Harbour Head Lighthouse στο Εθνικό Πάρκο AcadiaΠηγή: Sara Winter / shutterstock
Bass Harbor Head Lighthouse, Εθνικό Πάρκο Acadia

Το Εθνικό Πάρκο Acadia είναι ένα από τα λίγα πάρκα που βρίσκεται αποκλειστικά σε νησί – αυτό το πάρκο βρίσκεται στη νότια ακτή του Maine στο Mount Desert Island και στο γύρω αρχιπέλαγος.

Αυτή η περιοχή κατοικήθηκε ιστορικά από τους ιθαγενείς Αμερικανούς Wabanaki και μετατράπηκε σε Εθνικό Πάρκο τη δεκαετία του 1920.

Το Acadia έχει ένα ποικίλο τοπίο που περιλαμβάνει δάση, βουνά και απόκρημνες ακτές.

Αξιοσημείωτα ορόσημα μέσα στο πάρκο περιλαμβάνουν το όρος Penobscot, το όρος Cadillac, το Jordan Pond, το Otter Cove, τη λίμνη Echo, το Thunder Hole και τη χερσόνησο Schoodic.

Η άγρια ​​ζωή που βρίσκεται στα νησιά περιλαμβάνει κάστορες, ελάφια, βιζόν, μαύρες αρκούδες, κογιότ, μοσχοκάρυδο και γκρίζες φώκιες.

Το Acadia έχει έναν φανταστικό συνδυασμό θαλάσσιων και εσωτερικών αξιοθέατων και είναι ένα από τα κυριότερα σημεία του Maine.

Μέγεθος : 49.071,40 στρέμματα (198,6 km2)

Επισκέπτες : 4.069.098

7. Εθνικό Πάρκο Grand Teton

Καταπληκτική ανατολή στο εθνικό πάρκο Grand TetonΠηγή: Kris Wiktor / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Grand Teton

Η οροσειρά Teton είναι ένα μεγάλο ορόσημο στα βόρεια μέρη του Wyoming και η γύρω περιοχή είναι γνωστή ως Grand Teton National Park.

Αυτό το πάρκο καλύπτει μια έκταση 310.000 στρεμμάτων και βρίσκεται στα νότια του Εθνικού Πάρκου Yellowstone.

Οι Tetons είναι στην πραγματικότητα μέρος των Rock Mountains και αυτή η οροσειρά αποτελεί μεγάλο μέρος του πάρκου.

Το άλλο κύριο χαρακτηριστικό είναι η τεράστια κοιλάδα που είναι γνωστή ως Jackson Hole – αυτή η κοιλάδα περιέχει τη λίμνη Jackson, το Εθνικό Καταφύγιο Elk και τον Snake River.

Ολόκληρο το πάρκο έχει ένα ποικίλο οικοσύστημα και μπορείτε να δείτε τους παγετώνες στα βουνά ή να μελετήσετε την άγρια ​​ζωή στα δάση και τις πεδιάδες.

Το Grand Teton προσφέρει μια σειρά από ευκαιρίες πεζοπορίας και γραφικές διαδρομές.

Μέγεθος : 310.044,36 στρέμματα (1.254,7 km2)

Επισκέπτες : 3.885.230

8. Εθνικό πάρκο Yosemite

Εθνικό πάρκο YosemiteΠηγή: Paul B. Moore / shutterstock
Εθνικό πάρκο Yosemite

Το Yosemite είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εθνικά πάρκα στην Καλιφόρνια και εκτείνεται σε Tuolumne, Marisposa, Madera και τμήματα των βουνών της Σιέρα Νεβάδα.

Αυτό το πάρκο έχει στην πραγματικότητα τη διάκριση ότι χαρακτηρίστηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς το 1984 και συνεχίζει να είναι ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών για Αμερικανούς και τουρίστες.

Το Yosemite είναι διάσημο για τους απέραντους γρανιτένιους βράχους του, την αφθονία των πανέμορφων καταρρακτών, τα γιγάντια άλση με σεκόγια και την επική ερημιά του.

Η ίδια η κοιλάδα Yosemite είναι η πιο δημοφιλής περιοχή και περιλαμβάνει πολλά εξέχοντα φυσικά ορόσημα, όπως το Half Dome, το The Three Brothers και το El Capitan.

Ταξιδέψτε στο Yosemite αν αγαπάτε την ύπαιθρο και απολαμβάνετε την πεζοπορία και την αναρρίχηση.

Μέγεθος : 761.747,50 στρέμματα (3.082,7 km2)

Επισκέπτες : 3.287.595

8. Indiana Dunes

Περπάτημα στον πεζόδρομο του Εθνικού Πάρκου Indiana DunesΠηγή: Jon Lauriat / shutterstock
Περπάτημα στον πεζόδρομο του Εθνικού Πάρκου Indiana Dunes

Το Indiana Dunes είναι εθνικό πάρκο από το 2019 και βρίσκεται στην Ιντιάνα. Ένα μεγάλο μέρος βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Μίσιγκαν.

Θα βρείτε παραλίες με άμμο, βάλτους, δάση, αμμόλοφους, ποτάμια και λιβάδια. Πολλά ιστορικά μνημεία βρίσκονται στο πάρκο, όπως το Florida Tropical House, το Cellberg Farm και το Bailly Homestead.

Μέγεθος : 15.349,08 στρέμματα (62,1 km2)

Επισκέπτες : 3.177.210

10. Εθνικό Πάρκο Glacier

Εθνικό Πάρκο GlacierΠηγή: Pung / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Glacier

Αυτό το καταπληκτικό πάρκο βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά στη βόρεια περιοχή της Μοντάνα.

Το Εθνικό Πάρκο Glacier έχει μερικά από τα πιο παρθένα και όμορφα τοπία της χώρας και καλύπτει μια έκταση πάνω από 1.000.000 στρέμματα.

Αυτό το πάρκο περιέχει μια σειρά από βουνά όπως το Chief Mountain , και επίσης μια πληθώρα παγωμένων λιμνών και φυσικών λιμνών όπως η Two Medicine Lake και η Hidden Lake .

Επιπλέον, ο Glacier έχει πάνω από 50 είδη θηλαστικών, συμπεριλαμβανομένων των προβάτων Bighorn, Bison, Moose, Black Bears και Cougars.

Αξιοσημείωτα ορόσημα του Glacier Park περιλαμβάνουν την κορυφή Kintla, τη λίμνη Bowman, το Going to the Sun Road και το Logan Pass.

Εκτός από την πεζοπορία και την αναρρίχηση, το fly fishing είναι επίσης μια εξαιρετικά δημοφιλής δραστηριότητα.

Μέγεθος : 1.013.126,39 στρέμματα (4.100,0 km2)

Επισκέπτες : 3.081.656

11. Εθνικό Πάρκο Joshua Tree

Εθνικό Πάρκο Joshua TreeΠηγή: Brian Lasenby / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Joshua Tree

Αυτό το πάρκο είναι μια από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στο ρεπερτόριο του Εθνικού Πάρκου και χαρακτηρίστηκε το 1994. Αυτό το Εθνικό Πάρκο βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Καλιφόρνια στα ανατολικά του Λος Άντζελες και του Σαν Ντιέγκο και είναι διάσημο για τα δέντρα Joshua και τα πανέμορφα τοπία ερημικής ερήμου.

Το Joshua Tree Park είναι στην πραγματικότητα μέρος των ερήμων Mojave και Colorado και διαθέτει μυριάδες βραχώδεις άγονες περιοχές, δάση ερήμων, λιβάδια, αμμόλοφους και θάμνους.

Δημοφιλείς δραστηριότητες μέσα στο πάρκο περιλαμβάνουν πεζοπορία σε περιοχές όπως η κρυφή κοιλάδα, αναρρίχηση, αστρονομία και παρατήρηση πουλιών.

Το τοπίο του Joshua Tree Park θα σας μαγέψει και θα σας ενθουσιάσει.

Μέγεθος : 795.155,85 στρέμματα (3.217,9 km2)

Επισκέπτες : 3.064.400

12. Ολυμπιακός Εθνικός Δρυμός

Καταρράκτες Sol Duc στο Ολυμπιακό Εθνικό Πάρκο, Πολιτεία ΟυάσιγκτονΠηγή: Artifan / shutterstock
Sol Duc Falls στο Ολυμπιακό Εθνικό Πάρκο, Πολιτεία Ουάσιγκτον

Οι βορειοδυτικές πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών είναι γνωστές για τις τεράστιες εκτάσεις των αρχαίων δασών και το Ολυμπιακό Εθνικό Πάρκο μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα από τα πιο εκτεταμένα δάση της χώρας.

Αυτό το πάρκο βρίσκεται στα δυτικά της Ουάσιγκτον, ακριβώς κάτω από το νησί Βανκούβερ, απέναντι από τον κόλπο από το Σιάτλ.

Το Ολυμπιακό Πάρκο έχει στην πραγματικότητα τέσσερις διαφορετικές περιοχές – την επική ακτογραμμή του Ειρηνικού, το δυτικό εύκρατο τροπικό δάσος, τις αλπικές περιοχές και τα πιο ξηρά ανατολικά δάση.

Η ακτογραμμή έχει μια σειρά από αμμώδεις παραλίες και σαρωτικούς κόλπους, ενώ το κέντρο του πάρκου περιέχει μια σειρά από παγετώδη βουνά όπως ο Όλυμπος και το όρος Deception .

Το κάμπινγκ και η πεζοπορία μέσα στα δάση ή την ακτογραμμή είναι δημοφιλείς αναζητήσεις και η ποικιλία και το μεγαλείο αυτού του πάρκου παρέχει μια ατελείωτη σειρά από αξιοθέατα και τοποθεσίες.

Μέγεθος : 922.649,41 στρέμματα (3.733,8 km2)

Επισκέπτες : 2.718.925

13. Εθνικό πάρκο Cuyahoga Valley

Εθνικό πάρκο Cuyahoga ValleyΠηγή: Zack Frank / shutterstock
Εθνικό πάρκο Cuyahoga Valley

Η κοιλάδα Cuyahoga είναι ένα από τα μικρότερα εθνικά πάρκα, αλλά λόγω της εγγύτητάς της με την πόλη του Κλίβελαντ εξακολουθεί να προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών ετησίως.

Ο ποταμός Cuyahoga διασχίζει το κέντρο του πάρκου και η γύρω κοιλάδα είναι γεμάτη με κατάφυτα δάση.

Αξιοσημείωτα ορόσημα μέσα στο πάρκο περιλαμβάνουν τους καταρράκτες Cuyahoga, τη λίμνη Arkona, τη λίμνη Warren και το Stanford House.

Επιπλέον, το μονοπάτι του Ohio and Erie Canal είναι μια δημοφιλής πεζοπορική διαδρομή που περνά από μια σειρά ιστορικών τοποθεσιών και ακολουθεί το μονοπάτι του παλιού καναλιού Erie.

Η ποδηλασία και η πεζοπορία είναι οι πιο δημοφιλείς δραστηριότητες μέσα στο πάρκο. Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι έρχονται για να αναζητήσουν την άγρια ​​ζωή, όπως γεράκια, ενυδρίδες, φαλακρούς αετούς και ερωδιούς.

Μέγεθος : 32.571,88 στρέμματα (131,8 km2)

Επισκέπτες : 2.575.275

14. Εθνικό Πάρκο Θερμών Πηγών

Εθνικό Πάρκο Θερμών ΠηγώνΠηγή: Όλες οι στοκ Φωτογραφίες / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Θερμών Πηγών

Το Εθνικό Πάρκο Hot Springs είναι ένα από τα λίγα πάρκα που βρίσκεται μέσα σε μια πόλη και βασίζεται γύρω από έναν κεντρικό δρόμο και κτίρια.

Αυτό το πάρκο βρίσκεται στην πόλη Hot Springs στο κέντρο του Αρκάνσας και είναι μια διάσημη περιοχή σπα της οποίας τα νερά λέγεται ότι έχουν φανταστικές θεραπευτικές ιδιότητες.

Τα κύρια αξιοθέατα αυτού του πάρκου είναι τα πανέμορφα ιστορικά λουτρά – Οι Θερμές Πηγές έχουν μια μυριάδα λουτρών όπως το Lamar Bathhouse, το Ozark Bathhouse και το Quapaw Bathhouse. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στο Bathhouse Row και είναι διαθέσιμα για δημόσια χρήση.

Εκτός από το λουτρό, το πάρκο έχει επίσης μια υπέροχη σειρά από μονοπάτια πεζοπορίας που φιδίζουν γύρω από το Όρος Hot Springs .

Μέγεθος : 5.554,15 στρέμματα (22,5 km2)

Επισκέπτες : 2.162.884

15. Εθνικό πάρκο Bryce Canyon

Εθνικό πάρκο Bryce CanyonΠηγή: Ekaterina Pokrovsky / shutterstock
Εθνικό πάρκο Bryce Canyon

Η Γιούτα είναι μια πολιτεία που έχει πολλά εθνικά πάρκα και διατηρητέες περιοχές και το φαράγγι Bryce είναι ένα από τα πιο δημοφιλή δίπλα στο Εθνικό Πάρκο Zion.

Το Bryce Canyon βρίσκεται στην κεντρική νότια περιοχή της Γιούτα, στα ανατολικά του Εθνικού Πάρκου Zion και σε κοντινή απόσταση από το Grand Staircase Escalante.

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του πάρκου είναι το ίδιο το Bryce Canyon, το οποίο είναι στην πραγματικότητα μια σειρά από βραχώδη αμφιθέατρα που περιέχουν όμορφους σχηματισμούς hoodoo.

Αυτά τα κουκούλα είναι απλά θεαματικά και έχουν διαμορφωθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια σε μερικά υπέροχα σχήματα όπως το Thor’s Hammer .

Αν και το φαράγγι μοιάζει με τοπίο ερήμου, περιέχει μυριάδες δάση ελάτης και κατά τους χειμερινούς μήνες μπορείτε να δείτε τακτικά χιόνι στο έδαφος.

Η ιππασία και η πεζοπορία είναι δημοφιλείς δραστηριότητες ειδικά κατά μήκος του Rim Trail .

Μέγεθος : 35.835,08 στρέμματα (145,0 km2)

Επισκέπτες : 2.104.600

16. Εθνικό Πάρκο Arches

Εθνικό Πάρκο ArchesΠηγή: Anton Foltin / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Arches

Το Εθνικό Πάρκο Arches θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα τοπία της ερήμου στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει πάνω από 2000 φυσικές καμάρες από ψαμμίτη – εξ ου και το όνομα των πάρκων.

Αυτό το πάρκο βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της Γιούτα στα βόρεια της πόλης Moab και καλύπτει μια έκταση 76.679 στρεμμάτων.

Για όσους απολαμβάνουν τις γραφικές διαδρομές, το Arches Scenic Drive είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς δρόμους στη Γιούτα και διασχίζει τη μέση του πάρκου – υπάρχουν πολλές στάσεις ανάπαυσης όπου μπορείτε να σταματήσετε για να τραβήξετε φωτογραφίες ή να κάνετε πεζοπορία.

Αυτό το πάρκο είναι επίσης ιδανικό για αναρρίχηση και πεζοπορία , παρόλο που οι ονομαζόμενες καμάρες δεν μπορούν να κλιμακωθούν για να προστατεύσουν την ακεραιότητά τους.

Αξιοσημείωτα ορόσημα περιλαμβάνουν τον Πύργο της Βαβέλ, το Delicate Arch, τα Three Gossips και The Balanced Rock.

Μέγεθος : 76.678,98 στρέμματα (310,3 km2)

Επισκέπτες : 1.806.865

17. Φαράγγι Νέου Ποταμού

Λήψη φωτογραφίας της γέφυρας στο New River GorgeΠηγή: Sean Pavone / shutterstock
Λήψη φωτογραφίας της γέφυρας στο New River Gorge

Το Εθνικό Πάρκο New River Gorge, που βρίσκεται στη νότια Δυτική Βιρτζίνια, είναι ένας εκπληκτικός προορισμός που προσφέρει στους επισκέπτες εκπληκτική θέα, απαράμιλλες ευκαιρίες αναψυχής σε εξωτερικούς χώρους και μια πλούσια πολιτιστική ιστορία. Το πάρκο πήρε το όνομά του από τον Νέο Ποταμό, ο οποίος είναι ένας από τους παλαιότερους ποταμούς της ηπείρου και μπορεί να υπερηφανεύεται για μια ποικιλία από είδη άγριας ζωής και φυτών.

Οι επισκέπτες του πάρκου μπορούν να απολαύσουν πεζοπορία, αναρρίχηση, ράφτινγκ στο λευκό νερό και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες, καθώς και να εξερευνήσουν την κληρονομιά της περιοχής εξόρυξης άνθρακα και τον πολιτισμό των Αππαλαχίων. Με την τραχιά ομορφιά του και τις ατελείωτες ευκαιρίες για περιπέτεια, το Εθνικό Πάρκο New River Gorge είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφτείτε τόσο για τους λάτρεις της φύσης όσο και για τους λάτρεις της υπαίθριας φύσης.

Μέγεθος : 7.021 στρέμματα (28,4 km2)

Vistors : 1.682.720

18. Όρος Ρενιέ

Όρος ΡενιέΠηγή: Roman Khomlyak / shutterstock
Όρος Ρενιέ

Το Εθνικό Πάρκο Mount Rainier περιλαμβάνει το Mount Rainier Stratovolcano που θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο.

Αυτό το βουνό είναι το ψηλότερο στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον και το Εθνικό Πάρκο περιβάλλει αυτό το εξέχον ορόσημο και καλύπτει μια έκταση 236.000 στρεμμάτων.

Το μονοπάτι της Χώρας των Θαυμάτων είναι το πιο δημοφιλές αξιοθέατο του πάρκου εκτός από το ίδιο το όρος Ρενιέ – αυτό το μονοπάτι πεζοπορίας μήκους 93 μιλίων περικυκλώνει ολόκληρο το πάρκο και για να ολοκληρωθεί από την αρχή μέχρι το τέλος μπορεί να χρειαστούν έως και 14 ημέρες.

Το πάρκο περιλαμβάνει επίσης πολλά υποπάρκα, όπως το πάρκο Ohanapecosh , τα οποία είναι προσβάσιμα από το μονοπάτι και προσφέρουν μια ποικιλία από τοπία.

Για τους πραγματικά περιπετειώδεις και εξαιρετικά fit, υπάρχει πάντα η δυνατότητα να επιχειρήσουν το τριήμερο ταξίδι για να κατακτήσουν την κορυφή του Ρενιέ.

Μέγεθος : 236.381,64 στρέμματα (956,6 km2)

Επισκέπτες : 1.670.063

19. Εθνικό Πάρκο Shenandoah

Εθνικό Πάρκο ShenandoahΠηγή: Jon Bilous / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Shenandoah

Το Shenandoah βρίσκεται στην πολιτεία της Βιρτζίνια και είναι γνωστό για τα πανέμορφα δάση και τα περίφημα βουνά Blue Ridge στην κοιλάδα Shenandoah.

Αυτό είναι το πιο διάσημο πάρκο στη Βιρτζίνια και έχει μάλιστα αναφερθεί σε πολλά εμβληματικά τραγούδια.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του Shenandoah είναι το επικό Skyline Drive – αυτός ο παράδρομος διατρέχει όλο το μήκος του πάρκου από βορρά προς νότο και προσφέρει μια απολύτως εκπληκτική θέα στα καταπράσινα δάση.

Για όσους αγαπούν το κάμπινγκ στην έρημο και την πεζοπορία, τα δάση του Shenandoah προσφέρουν ατελείωτες ευκαιρίες.

Επιπλέον, το πάρκο περιέχει μια χούφτα πανέμορφους καταρράκτες και μια αφθονία άγριας ζωής όπως Μαύρες Αρκούδες και Ελάφια.

Μέγεθος : 200.192,09 στρέμματα (810,1 km2)

Επισκέπτες : 1.592.312

20. Εθνικό Πάρκο Capitol Reef

Εθνικό πάρκο Capitol ReefΠηγή: Tricia Daniel / shutterstock
Εθνικό πάρκο Capitol Reef

Η Γιούτα έχει μια πληθώρα εθνικών πάρκων και ο ύφαλος του Καπιτωλίου είναι ένας από τους πιο συγκρατημένους – αυτό το φανταστικό τοπίο της ερήμου έχει μερικά εξαιρετικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, όπως φαράγγια, μονόλιθους, βυθούς και κορυφογραμμές βράχων.

Το πάρκο είναι μέρος του Waterpocket Fold και εκτείνεται για περίπου 100 μίλια σε αυτό το εντυπωσιακό τοπίο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται το πάρκο από την πόλη Torrey και επιλέγουν να κατασκηνώσουν μέσα στο ίδιο το πάρκο.

Το Capitol Reef είναι μια επική περιοχή και για όσους αγαπούν την εξερεύνηση του εδάφους της ερήμου δεν υπάρχει καλύτερο μέρος.

Αξιοσημείωτα ορόσημα περιλαμβάνουν το βουνό Golden Throne, την όμορφη φυσική γέφυρα Hickman, το στενό φαράγγι του Καπιτώλιο και το παλιό σχολείο Fruita.

Μέγεθος : 241.904,50 στρέμματα (979,0 km2)

Επισκέπτες : 1.405.353

21. Ηφαίστεια της Χαβάης

Ηφαίστεια της ΧαβάηςΠηγή: Robert Crow / shutterstock
Ηφαίστεια της Χαβάης

Η αλυσίδα Νησιών της Χαβάης έχει μερικά πραγματικά διαφορετικά και μαγευτικά τοπία και το ίδιο το νησί της Χαβάης φιλοξενεί μια σειρά από ενεργά και ημιενεργά ηφαίστεια.

Το Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων της Χαβάης βρίσκεται στη νότια ακτή του νησιού και περιλαμβάνει δύο από τα μεγαλύτερα και πιο ενεργά ηφαίστεια της πολιτείας – το Kilauea και το Mauna Loa.

Το Kilauea είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο και το Mauna Loa είναι ένα από τα μεγαλύτερα ηφαίστεια ασπίδας.

Το πάρκο εκτείνεται σε έκταση 323.000 στρεμμάτων και αποτελεί περιοχή με έντονο επιστημονικό ενδιαφέρον.

Πολλοί άνθρωποι κάνουν ξεναγήσεις στα ηφαίστεια ή κατευθύνονται προς το κέντρο επισκεπτών και το Volcano Art Center .

Μέγεθος : 325.605,28 στρέμματα (1.317,7 km2)

Επισκέπτες : 1.262.747

22. Εθνικό Πάρκο Badlands

Εθνικό Πάρκο BadlandsΠηγή: photo.ua / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Badlands

Το Badlands είναι ένα συναρπαστικό πάρκο στη νοτιοδυτική περιοχή της Νότιας Ντακότα και περιέχει ένα ποικίλο τοπίο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μέρος των Badlands αποτελείται από μια σειρά από διαβρωμένες πλάκες, κορυφές βράχου και κώνους – αυτοί οι όμορφοι βραχώδεις σχηματισμοί έχουν έναν εκπληκτικό χρωματισμό και έχουν σχηματιστεί άλλες χιλιάδες χρόνια.

Το μεγαλύτερο μέρος του πάρκου καλύπτεται από τεράστια λιβάδια με γρασίδι – αυτά τα λιβάδια χρησιμοποιήθηκαν ως κυνηγότοποι για τους ιθαγενείς Αμερικανούς.

Η άγρια ​​ζωή που βρίσκεται στα Badlands περιλαμβάνει σκύλους λιβάδι, Bison, Bighorn Sheep και Elk.

Το Badlands έχει δύο κατασκηνώσεις για διανυκτέρευση και μια σειρά από μονοπάτια πεζοπορίας που διασχίζουν το πάρκο – η πεζοπορία και το κυνήγι απολιθωμάτων είναι δημοφιλής διασκέδαση σε αυτό το εκπληκτικό τοπίο.

Μέγεθος : 242.755,94 στρέμματα (982,4 km2)

Επισκέπτες : 1.224.226

23. Εθνικό Πάρκο Κοιλάδας Θανάτου

Εθνικό Πάρκο Κοιλάδας ΘανάτουΠηγή: BrunitaGio / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Κοιλάδας Θανάτου

Το Εθνικό Πάρκο της Κοιλάδας του Θανάτου βρίσκεται στη δυτικότερη περιοχή της Καλιφόρνια και εκτείνεται εν μέρει στη γειτονική Νεβάδα.

Αυτό το ατρόμητο μέρος της Καλιφόρνια περιέχει τεράστιες εκτάσεις της ερήμου Mojave, αλυκές, Badlands, φαράγγια και πανέμορφους αμμόλοφους.

Η Κοιλάδα του Θανάτου έχει χαρακτηριστεί ως Διεθνές Καταφύγιο Βιόσφαιρας και περιέχει ορισμένα σημαντικά οικολογικά τελικά περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά.

Αξιοσημείωτα ορόσημα της κοιλάδας περιλαμβάνουν το Mosaic Canyon, το Mesquite Springs, τη λίμνη Badwater, το γήπεδο γκολφ του διαβόλου και το Badwater Basin.

Δημοφιλείς δραστηριότητες στο πάρκο περιλαμβάνουν ποδηλασία βουνού, πεζοπορία, κάμπινγκ στην άγρια ​​φύση, ακόμη και ποδηλασία με κινητήρα.

Μέγεθος : 3.408.395,63 στρέμματα (13.793,3 km2)

Επισκέπτες : 1.146.551

24. Αψίδα πύλης

Στέκεται στο Gateway ArchΠηγή: melissamn / shutterstock
Στέκεται στο Gateway Arch

Το Εθνικό Πάρκο Gateway Arch, που βρίσκεται στο Σεντ Λούις του Μιζούρι, είναι ένας μοναδικός προορισμός που προσφέρει στους επισκέπτες έναν συνδυασμό φυσικής ομορφιάς, ιστορικής σημασίας και πολιτιστικής σημασίας. Το πάρκο πήρε το όνομά του από το εμβληματικό Gateway Arch , ένα μνημείο από ανοξείδωτο χάλυβα μήκους 630 ποδιών που στέκεται ψηλά πάνω από τον ορίζοντα της πόλης και συμβολίζει τον ρόλο του St. Louis ως «Πύλη προς τη Δύση». Η αψίδα, σχεδιασμένη από τον διάσημο αρχιτέκτονα Eero Saarinen, είναι το ψηλότερο τεχνητό μνημείο στις Ηνωμένες Πολιτείες και ένα κατόρθωμα της μηχανικής.

Εκτός από την αψίδα, το πάρκο φιλοξενεί μια σειρά από άλλα αξιοθέατα, όπως το Παλιό Δικαστήριο , το οποίο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση-ορόσημο Dred Scott και το Museum of Westward Expansion , το οποίο προσφέρει στους επισκέπτες μια εις βάθος ματιά στο την ιστορία της επέκτασης προς τα δυτικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το πάρκο διαθέτει επίσης το Riverfront , όπου οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν έναν χαλαρό περίπατο ή μια βόλτα με ποδήλατο κατά μήκος του ποταμού Μισισιπή.

Το Εθνικό Πάρκο Gateway Arch είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τουρίστες από όλο τον κόσμο και είναι επίσης σημαντικό μέρος της τοπικής κοινότητας. Το πάρκο φιλοξενεί μια ποικιλία εκδηλώσεων και προγραμμάτων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, συμπεριλαμβανομένων συναυλιών, φεστιβάλ και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και ενήλικες. Με την πλούσια ιστορία, την εκπληκτική θέα και τη ζωντανή πολιτιστική σκηνή, το Εθνικό Πάρκο Gateway Arch είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφτεί όποιος επισκέπτεται την περιοχή του Σεντ Λούις.

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Voyageurs το 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μέγεθος : 91 στρέμματα (0,4 km2)

Επισκέπτες : 1.145.081

25. Εθνικό Πάρκο Saguaro

Εθνικό Πάρκο SaguaroΠηγή: Galyna Andrushko / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Saguaro

Το Εθνικό Πάρκο Saguaro βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Αριζόνα δίπλα στην πόλη Tuscon.

Αυτό το πάρκο χωρίζεται σε δύο διακριτές περιοχές – την ορεινή περιοχή Tuscon και την ορεινή περιοχή Rincon.

Και οι δύο περιοχές περιέχουν ποικίλο φάσμα χλωρίδας και πανίδας και διατηρούν το τραχύ τοπίο της ερήμου Sonoran.

Οι πεδιάδες είναι χαρακτηριστικές αυτού που θα περιμένατε από την Αριζόνα και μπορείτε να δείτε τον θρυλικό γίγαντα κάκτο Saguaro σε όλο το πάρκο.

Εντός των ορίων του πάρκου μπορείτε να βρείτε μια σειρά από μονοπάτια πεζοπορίας και διαδρομές οδήγησης, όπως το Bajada Loop Drive, το Cactus garden Trail και το Desert Discovery Nature Trail.

Το κάμπινγκ, η ποδηλασία, η πεζοπορία και η ιππασία είναι όλες δημοφιλείς δραστηριότητες μέσα στο πάρκο.

Μέγεθος : 92.867,42 στρέμματα (375,8 km2)

Επισκέπτες : 1.079.786

26. Εθνικό Πάρκο Sequoia

Εθνικό Πάρκο SequoiaΠηγή: Kusska / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Sequoia

Τα δάση Sequoia των δυτικών περιοχών της Αμερικής είναι μερικά από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα δέντρα στον κόσμο.

Το Εθνικό Πάρκο Sequoia είναι γεμάτο από αυτά τα αρχαία και τεράστια δέντρα και βρίσκεται στο βόρειο τμήμα των απέραντων δασών που ξεκινούν από τον Εθνικό Δρυμό Lassen στα βόρεια.

Το πάρκο εκτείνεται σε πάνω από 404.000 στρέμματα και μεγάλο μέρος αυτής της περιοχής καλύπτεται από δάση Sequoia.

Αυτό το πάρκο είναι γνωστό ιδιαίτερα για το ότι περιέχει τον στρατηγό Σέρμαν , το οποίο είναι το μεγαλύτερο ζωντανό δέντρο στον κόσμο.

Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το High Sierra Trail, το Moro Rock και το Crescent Meadow.

Μέγεθος : 404.062,63 στρέμματα (1.635,2 km2)

Επισκέπτες : 1.059.548

27. Εθνικό Πάρκο Canyonlands

Εθνικό Πάρκο CanyonlandsΠηγή: Scott Prokop / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Canyonlands

Το Canyonlands είναι ένα άλλο μαγευτικό πάρκο στην πολιτεία της Γιούτα.

Αυτό το Εθνικό Πάρκο βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Γιούτα και περιέχει ένα τοπίο που ξεσπάει με έντονα χρώματα της ερήμου.

Το τοπίο Canyonlands έχει διαμορφωθεί από τον απέραντο ποταμό Κολοράντο – η πορεία του ποταμού έχει διαβρώσει το βράχο και έχει δημιουργήσει μια μυριάδα από όμορφα φαράγγια, βουτιές και μεσαίες.

Αυτό το πάρκο προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών ετησίως που ελκύονται από τα επικά τοπία του, το πανέμορφο τοπίο της ερήμου και την πληθώρα ευκαιριών πεζοπορίας.

Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε ράφτινγκ και καγιάκ στους ποταμούς Κολοράντο και Γκριν.

Αξιοσημείωτα ορόσημα μέσα στο πάρκο περιλαμβάνουν το Horseshoe Canyon, το Cataract Canyon και τη συμβολή των ποταμών Κολοράντο και Green Rivers.

Μέγεθος : 337.597,83 στρέμματα (1.366,2 km2)

Επισκέπτες : 911.594

28. Εθνικός Δρυμός Χαλεκάλα

Εθνικό Πάρκο ΧαλεκάλαΠηγή: Mary Jo Piecuch / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Χαλεκάλα

Το Haleakalā είναι ένα άλλο φανταστικό εθνικό πάρκο που βρίσκεται στην πολιτεία της Χαβάης.

Αυτό το πάρκο βρίσκεται στο νησί Maui και καλύπτει μια έκταση 33.264 στρεμμάτων που το καθιστά ένα από τα μικρότερα εθνικά πάρκα.

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του πάρκου είναι το απέραντο αλλά αδρανές ηφαίστειο Haleakalā που δεν έχει εκραγεί από τον 17ο αιώνα.

Ένα άλλο εξέχον χαρακτηριστικό είναι το δασικό καταφύγιο Kipahulu και το Παρατηρητήριο Haleakalā .

Είναι δυνατό να κάνετε περιηγήσεις στο ηφαίστειο και στις γύρω περιοχές, και για όσους αναζητούν την περιπέτεια υπάρχουν πολλά μονοπάτια πεζοπορίας σε αυτό το εκπληκτικό τοπίο.

Μέγεθος: 33.264,62 στρέμματα (134,6 km2)

Επισκέπτες:

29. Εθνικό Πάρκο Theodore Roosevelt

Εθνικό Πάρκο Theodore RooseveltΠηγή: Kris Wiktor / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Theodore Roosevelt

Το Εθνικό Πάρκο Theodore Roosevelt, που βρίσκεται στη Βόρεια Ντακότα, πήρε το όνομά του από τον 26ο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτό το πάρκο έχει τρεις διακριτές γεωγραφικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης μιας τεράστιας σειράς Badlands που χωρίζονται από το Interstate 94 και την εθνική οδό 85. Ένα κύριο χαρακτηριστικό του πάρκου είναι ο ποταμός Little Missouri που διασχίζει το κέντρο του πάρκου.

Αυτό το πάρκο είναι εξαιρετικά προσβάσιμο λόγω της καλά ανεπτυγμένης σειράς γραφικών παράπλευρων διαδρομών που περνούν μέσα από το τραχύ τοπίο.

Επιπλέον, μονοπάτια όπως το Maah Daah Hey Trail προσφέρουν φανταστικές ευκαιρίες για πεζοπορία και ποδηλασία.

Αυτό το σταθμευμένο φέρει το όνομα του προέδρου, καθώς ο Ρούσβελτ συνήθιζε να κυνηγάει σε αυτήν την περιοχή και είχε χτίσει ένα οίκημα.

Η άγρια ​​ζωή μέσα στο πάρκο περιλαμβάνει Bison, Coyotes, Cougars, Prairie σκύλους και ακόμη και Golden Eagles.

Μέγεθος : 70.446,89 στρέμματα (285,1 km2)

Επισκέπτες : 796.085

30. White Sands

Περπάτημα στο Εθνικό Πάρκο White SandsΠηγή: Margaret.Wiktor / shutterstock
Περπάτημα στο Εθνικό Πάρκο White Sands

Το Εθνικό Πάρκο White Sands είναι σίγουρα ένα από τα αγαπημένα μου πάρκα για επίσκεψη. Μόλις φτάσετε, θα εντυπωσιαστείτε από την εκπληκτική ομορφιά των αχανών λευκών γυψοθινών του πάρκου που εκτείνονται για μίλια και μίλια. Η αντίθεση της λευκής άμμου με τον λαμπερό γαλάζιο ουρανό κόβει την ανάσα και θα νιώσετε σαν να έχετε πατήσει σε άλλο πλανήτη.

Το πάρκο βρίσκεται στο νότιο Νέο Μεξικό και προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσετε έναν από τους μεγαλύτερους αμμόλοφους γύψου στον κόσμο. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν πεζοπορία στα μονοπάτια, να κάνουν έλκηθρο στους αμμόλοφους ή ακόμα και να κάνουν μια γραφική διαδρομή μέσα στο πάρκο για να απολαύσουν την απίστευτη θέα. Το πάρκο φιλοξενεί επίσης μια μεγάλη ποικιλία άγριας ζωής, συμπεριλαμβανομένων των προβάτων μεγαλοκέρατων της ερήμου, των κογιότ, ακόμη και ορισμένων ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση.

Είτε είστε λάτρης των υπαίθριων δραστηριοτήτων είτε απλά αναζητάτε ένα μοναδικό και αξέχαστο μέρος διακοπών, το Εθνικό Πάρκο White Sands δεν πρέπει να χάσετε. Πιστέψτε με, θα εκπλαγείτε από την ομορφιά και το θαύμα αυτού του απίστευτου φυσικού θαύματος.

Μέγεθος : 146.344,31 στρέμματα (592,2 km2)

Επισκέπτες : 782.469

31. Εθνικό Πάρκο Wind Cave

Εθνικό πάρκο Wind CaveΠηγή: J. Norman Reid / shutterstock
Εθνικό πάρκο Wind Cave

Αυτό το σπήλαιο έχει τη διάκριση ότι είναι το πρώτο σπήλαιο που αφιερώθηκε σε Εθνικό Πάρκο στον κόσμο.

Το ίδιο το σπήλαιο είναι ένα από τα πιο πυκνά δίκτυα στον κόσμο και εκτείνεται για περίπου 140 μίλια – τα χαρακτηριστικά του σπηλαίου περιλαμβάνουν όμορφα έργα παγετού και ενδιαφέροντες σχηματισμούς κιβωτίων.

Μπορείτε να κάνετε ξεναγήσεις σε αυτό το τεράστιο σπήλαιο και να παρακολουθήσετε την ομορφιά του παγετού από πρώτο χέρι.

Επιπλέον, πάνω από το έδαφος, το πάρκο περιέχει ένα από τα μεγαλύτερα λιβάδια σε ανοιχτή πεδιάδα στις ΗΠΑ και είναι ένα τέλειο μέρος για κάμπινγκ και πεζοπορία.

Στο πάρκο μπορείτε να δείτε κοπάδια βίσωνας να περιφέρονται στα λιβάδια, καθώς και άλλα άγρια ​​ζώα όπως ερμίνες, κούγκαρ και μπομπκατ.

Μέγεθος : 33.970,84 στρέμματα (137,5 km2)

Επισκέπτες : 709.001

32. Εθνικό Πάρκο Biscayne

Εθνικό Πάρκο BiscayneΠηγή: υγρά στούντιο / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Biscayne

Το Εθνικό Πάρκο Biscayne είναι ουσιαστικά το μόνο Εθνικό Πάρκο των ΗΠΑ που βασίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στο νερό.

Πάνω από το 95% αυτού του εθνικού πάρκου βασίζεται στο νερό και στοχεύει να διατηρήσει τον κόλπο Biscayne και τους υπεράκτιους υφάλους και τα μαγγρόβια δάση του.

Μέσα στο πάρκο μπορείτε να βρείτε τέσσερα διαφορετικά οικοσυστήματα. βάλτους μαγγρόβιων, ρηχά νερά, κοραλλιογενείς ασβεστόλιθους κλειδιά και υπεράκτιους υφάλους.

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να κατασκηνώσουν μόνοι τους στα κλειδιά, αλλά είναι επίσης δυνατό να κάνουν ιδιωτικές περιηγήσεις στο πάρκο που περιλαμβάνουν κολύμβηση με αναπνευστήρα, κωπηλασία και ιστιοπλοΐα.

Επιπλέον, μπορείτε να ασχοληθείτε με κολύμπι, ιστιοσανίδα, καγιάκ και ακόμη και καταδύσεις.

Για όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπορ και τις δραστηριότητες, το Biscayne είναι ένα φανταστικό μέρος για επίσκεψη.

Μέγεθος : 172.971,11 στρέμματα (700,0 km2)

Επισκέπτες : 705.655

33. Εθνικό Πάρκο Crater Lake

Εθνικό Πάρκο Λίμνης ΚράτερΠηγή: Zhukova Valentyna / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κράτερ

Η λίμνη Crater είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη φυσικής ομορφιάς στην πολιτεία του Όρεγκον και είναι επίσης το πέμπτο παλαιότερο εθνικό πάρκο στις ΗΠΑ. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του πάρκου είναι η απολύτως εκπληκτική και τέλεια εικόνα Crate Lake – αυτή η κυκλική λίμνη σχηματίστηκε από την καλντέρα μιας σειράς αλληλοκαλυπτόμενων ασπίδων ηφαιστείων και είναι στην πραγματικότητα η βαθύτερη λίμνη στην Αμερική.

Γύρω από τη λίμνη υπάρχει μια σειρά από μονοπάτια πεζοπορίας που επιτρέπουν στους επισκέπτες να διασχίσουν αυτό το υπέροχο τοπίο – δημοφιλείς διαδρομές περιλαμβάνουν το The Watchman, το Lightning Spring, το Cleetwood Cove και το Garfield Peak.

Σε όλο το πάρκο μπορείτε να δείτε μερικά όμορφα δάση, μια επιλογή από καταρράκτες και φυσικά το εκπληκτικό τοπίο της ίδιας της παρθένας λίμνης.

Μέγεθος : 183.224,05 στρέμματα (741,5 km2)

Επισκέπτες : 647.751

34. Εθνικό Πάρκο Great Sand Dunes

Εθνικό Πάρκο Great Sand DunesΠηγή: Kris Wiktor / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Great Sand Dunes

Οι Great Sand Dunes βρίσκονται στη νότια περιοχή του Κολοράντο και περιέχουν τους ψηλότερους αμμόλοφους σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική.

Αυτοί οι αμμόλοφοι έχουν δημιουργηθεί εδώ και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια από κοιτάσματα άμμου από τον ποταμό Ρίο Γκράντε.

Ο μεγαλύτερος αμμόλοφος είναι ο Star Dune που βρίσκεται σε ύψος περίπου 750 ποδιών – η θέα από την κορυφή αυτού του φυσικού φαινομένου είναι απλά εκπληκτική και η οροσειρά North Zapata μπορεί να δει από μακριά.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στους αμμόλοφους πρέπει να περπατήσετε στον όμορφο εποχιακό κολπίσκο Medano – φροντίστε να φοράτε πρακτικά παπούτσια και να αποφύγετε να περπατάτε ξυπόλητοι, καθώς οι αμμόλοφοι μπορεί να φτάσουν σε εκπληκτικές θερμοκρασίες τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μέγεθος : 107.345,73 στρέμματα (434,4 km2)

Επισκέπτες : 602.613

35. Εθνικό Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους

Εθνικό Πάρκο Απολιθωμένου ΔάσουςΠηγή: Ekaterina Pokrovsky / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους

Αυτό το Εθνικό Πάρκο βρίσκεται και στις κομητείες Ναβάχο και Απάτσι στη βορειοανατολική περιοχή της Αριζόνα.

Αν και το πάρκο είναι κυρίως άγονο τοπίο της ερήμου και Badlands, πήρε το όνομά του από τη μεγάλη ποσότητα απολιθωμένου ξύλου που μπορεί να βρεθεί σε κοιτάσματα σε όλο το τοπίο.

Τα κύρια χαρακτηριστικά που βρίσκονται μέσα στο Απολιθωμένο Δάσος περιλαμβάνουν τα όμορφα χρωματιστά mesa, τους κωνικούς σχηματισμούς βράχων tepee και την πανέμορφη ζωγραφισμένη έρημο. Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι το Εθνικό Πάρκο Απολιθωμένων Δασών είναι ένας προορισμός παγκόσμιας κλάσης για όποιον ενδιαφέρεται για την επιστήμη της ιστορίας της γης.

Μπορείτε επίσης να βρείτε ένα κέντρο επισκεπτών και το μουσείο Rainbow Forest. και τα δύο παρέχουν μια ενδιαφέρουσα ιστορία για το πάρκο.

Σε όλο το πάρκο μπορείτε επίσης να βρείτε μια πληθώρα μονοπατιών πεζοπορίας, όπως το μονοπάτι Crystal Forest Trail και το Painted Desert Rim – ωστόσο η ποδηλασία δεν επιτρέπεται.

Μέγεθος : 221.390,21 στρέμματα (895,9 km2)

Επισκέπτες : 590.334

36. Εθνικό Πάρκο Kings Canyon

Εθνικό Πάρκο Kings CanyonΠηγή: Anna Morgan / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Kings Canyon

Αυτό το Εθνικό Πάρκο βρίσκεται στη νοτιοανατολική περιοχή της Καλιφόρνια πάνω από το Εθνικό Δάσος Sequoia – αυτό το πάρκο όπως το προαναφερθέν δάσος είναι γνωστό για την τεράστια σειρά από δέντρα Sequoia.

Αρχικά ιδρύθηκε το 1890, το πάρκο δημιουργήθηκε για να προστατεύσει το General Grant Grove of Giant Sequoias και έκτοτε έχει χαρακτηριστεί Αποθεματικό Βιόσφαιρας.

Οι κύριες περιοχές του πάρκου περιλαμβάνουν το Redwood Mountain Grove που καλύπτει 3.100 στρέμματα και το μικρότερο General Grant Grove .

Πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται αυτό το πάρκο για να δουν το General Grant Tree που είναι το δεύτερο ψηλότερο στον κόσμο και να θαυμάσουν τα υπέροχα και αρχαία δάση Sequoia.

Το ίδιο το φαράγγι είναι επίσης ένα ενδιαφέρον ορόσημο και αυτή η παγετώδης κοιλάδα περιέχει πολλούς χώρους κατασκήνωσης και συναρπαστικά μονοπάτια που περνούν μέσα από τα δάση.

Μέγεθος : 461.901,20 στρέμματα (1.869,2 km2)

Επισκέπτες : 562.918

37. Εθνικό Πάρκο Mesa Verde

Εθνικό Πάρκο Mesa VerdeΠηγή: Kris Wiktor / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Mesa Verde

Αυτό το πάρκο έχει αποκτήσει θρυλική θέση στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της τεράστιας ποικιλίας κατοικιών από βράχους και είναι το μεγαλύτερο αρχαιολογικό καταφύγιο στη χώρα.

Το Mesa Verde κατοικήθηκε από την προϊστορική περίοδο από Παλαιο-Ινδούς και κατά τη διάρκεια των χρόνων έχει δει τη δημιουργία πληθώρας συναρπαστικών σπηλαίων κατοικιών.

Τα πιο διάσημα είναι το Cliff Palace, το Spruce Tree House και το Oak Tree House.

Αυτές οι κατοικίες έχουν λαξευθεί στο Cliffside και έχουν διατηρηθεί σε φανταστική κατάσταση λόγω της προστασίας από τα βράχια από τα στοιχεία.

Σε όλο το πάρκο υπάρχουν πολλά μουσεία και τουριστικά γραφεία όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο Chapin Mesa .

Εκτός από τις ξεναγήσεις σε αυτές τις καταπληκτικές κατασκευές, υπάρχει επίσης μια σειρά από μονοπάτια πεζοπορίας στη γύρω περιοχή.

Μέγεθος : 52.485,17 στρέμματα (212,4 km2)

Επισκέπτες : 548.477

38. Εθνικό Πάρκο Σπηλαίων Μαμούθ

Εθνικό Πάρκο Σπηλαίων ΜαμούθΠηγή: Henryk Sadura / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Σπηλαίων Μαμούθ

Το Σπήλαιο Μαμούθ είναι το μεγαλύτερο γνωστό σύστημα σπηλαίων σε ολόκληρο τον κόσμο και εκτείνεται για πάνω από 370 μίλια.

Το Εθνικό Πάρκο Σπηλαίων Μαμούθ καλύπτει μια έκταση 54.016 στρεμμάτων και ιδρύθηκε το 1941. Το ίδιο το πάρκο και το σύστημα των σπηλαίων βρίσκονται στη νοτιοδυτική περιοχή του Κεντάκι, όχι μακριά από το Μπόουλινγκ Γκριν και τη Γλασκώβη.

Υπόγεια στα τεράστια σπήλαια του ασβεστολιθικού συστήματος σπηλαίων μπορείτε να παρακολουθήσετε μια σειρά από εκπληκτικά γεωλογικά χαρακτηριστικά και σχηματισμούς όπως η Gothic Avenue και ο ποταμός Styx.

Η άγρια ​​ζωή μέσα στο σπήλαιο περιλαμβάνει μια μυριάδα διαφορετικών ειδών νυχτερίδων, καθώς και αρκετούς τύπους σαλαμάνδρας και ψαριών σπηλαίων.

Οι ξεναγήσεις σε αυτό το συναρπαστικό σύστημα σπηλαίων είναι ο μόνος τρόπος για να εκτιμήσετε την ομορφιά του σπηλαίου Mammoth.

Μέγεθος : 54.016,29 στρέμματα (218,6 km2)

Επισκέπτες : 515.774

39. Εθνικό Πάρκο Redwood

Εθνικό Πάρκο RedwoodΠηγή: Curioso / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Redwood

Τα δάση Redwood της Βόρειας Καλιφόρνια είναι μερικά από τα παλαιότερα εύκρατα τροπικά δάση στον κόσμο.

Αυτό το εθνικό και κρατικό σύστημα πάρκων αποτελείται στην πραγματικότητα από τέσσερα ξεχωριστά πάρκα και τα δάση μέσα στα πάρκα περιέχουν μερικά από τα παλαιότερα και ψηλότερα δέντρα στον κόσμο.

Τόσο οι παράκτιες περιοχές του πάρκου όσο και τα ίδια τα τεράστια δάση είναι θαυμάσια μέρη για εξερεύνηση και προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να περπατήσουν ανάμεσα σε μερικά από τα τελευταία αδιατάρακτα δάση της Βόρειας Αμερικής.

Μέσα στα πάρκα μπορείτε επίσης να βρείτε κάποια σπάνια άγρια ​​ζωή, όπως η βόρεια κουκουβάγια, ο φαλακρός αετός και το λιοντάρι της θάλασσας του Steller.

Οι επισκέπτες συνήθως μένουν σε γειτονικές πόλεις, καθώς δεν υπάρχουν πλέον ξενοδοχεία ή ξενώνες εντός του πάρκου, αλλά υπάρχουν πολλά μονοπάτια πεζοπορίας και κάμπινγκ.

Μέγεθος : 138.999,37 στρέμματα (562,5 km2)

Επισκέπτες : 435.879

40. Εθνικό Πάρκο Kenai Fjords

Εθνικό Πάρκο Kenai FjordsΠηγή: Alberto Loyo / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Kenai Fjords

Τα φιόρδ Kenai είναι ένα φυσικό φαινόμενο στον Κόλπο της Αλάσκας που καλύπτει μια έκταση 669.000 στρεμμάτων.

Αυτό το δίκτυο των φιόρδ είναι γνωστό για το εντυπωσιακό Harding Icefield που είναι ένα από τα μεγαλύτερα πεδία πάγου στις πολιτείες.

Σε κοντινή απόσταση από το κάτω μέρος του Swears, το Kenai είναι ένα δημοφιλές μέρος για να επισκεφθείτε τα κρουαζιερόπλοια και οι περισσότεροι άνθρωποι θα κάνουν περιηγήσεις με βάρκα στα λιβάδια πάγου και για να δουν τους πανίσχυρους παγετώνες.

Αξιοσημείωτα ορόσημα εντός του πάρκου περιλαμβάνουν το προαναφερθέν Harding Icefield, Aialik Glacier και Bear Glacier Lake.

This park is also known for its fantastic wildlife sightings and visitors can witness such species as Sea Otters, Humpback Whales, Dolphins and Orcas.

Aside from boat tours, the park also has several camp ground and hiking opportunities for those who wish to experience this immense landscape up close.

Size: 669,650.05 acres (2,710.0 km2)

Visitors: 411,782

41. Lassen Volcanic National Park

Lassen Volcanic National ParkSource: Zack Frank / shutterstock
Lassen Volcanic National Park

The predominant feature of Lassen Volcanic Park is Lassen Peak which is the largest plug dome volcano in the world.

This fantastic park has a truly diverse landscape and features immense lava pinnacles, huge mountains, craters, sulfur vents, lakes, rivers and canyons.

The eastern region of the park includes a huge lava flow and also a large pine forest.

Η άγρια ​​ζωή στο πάρκο περιλαμβάνει μαύρες αρκούδες, ελάφια μουλάρι, κούγκαρ, κογιότ, κόκκινη αλεπού και δρυοκολάπτες.

Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνια, το πάρκο έχει 5 εισόδους και αρκετούς δρόμους που περνούν από το κέντρο του.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να βρείτε πολλά ειδικά και καλά διατηρημένα μονοπάτια πεζοπορίας, όπως το Pacific Crest Trail .

Το Εθνικό Πάρκο Lassen είναι ένα εξαιρετικό μέρος για επίσκεψη και συνδυάζει ένα συναρπαστικό τοπίο με μια πληθώρα φυσικών ορόσημων και αξιοθέατων.

Μέγεθος : 106.589,02 στρέμματα (431,4 km2)

Επισκέπτες : 359.635

42. Εθνικό Πάρκο Carlsbad Caverns

Εθνικό Πάρκο Carlsbad CavernsΠηγή: Doug Meek / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Carlsbad Caverns

Το δίκτυο των σπηλαίων Carlsbad βρίσκεται στη νότια περιοχή του Νέου Μεξικού, μόνο περίπου 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα του Τέξας.

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του Εθνικού Πάρκου είναι το σπήλαιο Carlsbad, το οποίο εκθέτει μερικά εξαιρετικά υπόγεια τοπία και βραχώδεις σχηματισμούς.

Πάνω από το έδαφος, μεγάλο μέρος του πάρκου έχει χαρακτηριστεί ως προστατευόμενη περιοχή άγριας φύσης.

Μέσα στο σπήλαιο, μπορείτε να δείτε μια σειρά από διαφορετικά επώνυμα δωμάτια όπως το Bell Cord Room, το Bifrost Room, το Balloon Ballroom και το Bat Cave.

Κάθε δωμάτιο έχει μερικά όμορφα χαρακτηριστικά, όπως σταλακτίτες, γέφυρες και υπόγειες λίμνες.

Οι επισκέπτες μπορούν ελεύθερα να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο των σπηλαίων και να περπατήσουν οι ίδιοι στους ξύλινους διαδρόμους, αλλά διατίθενται ξεναγήσεις και ειδικές νυχτερινές και βραδινές προβολές είναι διαθέσιμες για να δουν τις νυχτερίδες.

Μέγεθος : 46.766,45 στρέμματα (189,3 km2)

Επισκέπτες : 349.244

43. Εθνικό Πάρκο Pinnacles

Εθνικό Πάρκο PinnaclesΠηγή: Ken Wolter / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Pinnacles

Το Εθνικό Πάρκο Pinnacles βρίσκεται κοντά στη δυτική ακτή της Καλιφόρνια στα νότια του Σαν Χοσέ.

Αυτό το πάρκο πήρε το όνομά του από τις διαβρωμένες κορυφές που βρίσκονται στο κέντρο της περιοχής – αυτές οι κορυφές είναι απομεινάρια ενός εξαφανισμένου ηφαιστείου.

Το πάρκο χωρίζεται σε δύο ξεχωριστές περιοχές. καθένα από τα οποία έχει διαφορετική είσοδο στον αυτοκινητόδρομο 146. Δημοφιλείς δραστηριότητες στο The Pinnacles περιλαμβάνουν πεζοπορία, αναρρίχηση και εξερεύνηση σπηλαίων.

Την άνοιξη, το πάρκο χρωματίζεται λόγω της μεγάλης ποσότητας αγριολούλουδων που ανθίζουν εδώ.

Σε ορισμένες από τις σπηλιές, μπορείτε να δείτε τις νυχτερίδες του Τάουνσεντ, αν και κατά την περίοδο αναπαραγωγής τα σπήλαια είναι απαγορευμένα.

Μέγεθος : 26.685,73 στρέμματα (108,0 km2)

Επισκέπτες : 348.857

44. Εθνικό Πάρκο Παρθένων Νήσων

Εθνικό Πάρκο Παρθένων ΝήσωνΠηγή: BlueOrange Studio / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Παρθένων Νήσων

Οι Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ είναι μια μικρή αλυσίδα νησιών στην Καραϊβική.

Το Εθνικό Πάρκο των Παρθένων Νήσων βασίζεται κυρίως στο νησί του Αγίου Ιωάννη αλλά και στο μικρότερο νησί Χάσελ.

Αυτό το πάρκο είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής τοποθεσία για καταδύσεις λόγω των όμορφα καθαρών νερών που περιβάλλουν το νησί και της αφθονίας της θαλάσσιας ζωής.

Για να ταξιδέψετε στο πάρκο μπορείτε να πάρετε ένα από τα κανονικά πλοία που ταξιδεύουν από το St. Thomas.

Εκτός από την κολύμβηση με αναπνευστήρα, το νησί περιλαμβάνει επίσης μερικές εκπληκτικές παραλίες και όρμους όπως ο κόλπος Caneel και ο κόλπος Trunk.

Εάν η κολύμβηση με αναπνευστήρα ή η χαλάρωση στην παραλία δεν είναι η ιδέα σας για διασκέδαση, μπορείτε να εξερευνήσετε ένα από τα πολλά μονοπάτια πεζοπορίας και να απολαύσετε τα πανέμορφα τροπικά δάση και τις παράκτιες περιοχές αυτού του υπέροχου πάρκου.

Μέγεθος : 15.052,33 στρέμματα (60,9 km2)

Επισκέπτες : 323.999

45. Εθνικό Πάρκο Channel Islands

Εθνικό Πάρκο Channel IslandsΠηγή: Joseph Sohm / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Channel Islands

Τα Channel Islands είναι ένα αρχιπέλαγος οκτώ νησιών που βρίσκονται στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνια κοντά στο Λος Άντζελες.

Πέντε από τα νησιά έχουν χαρακτηριστεί Εθνικό Πάρκο και περιέχουν κάποια εκπληκτική και ακάθαρτη κατοίκηση που δεν έχει διαταραχθεί σχετικά από τον άνθρωπο.

Το πάρκο περιλαμβάνει τα νησιά San Miguel, Santa Rosa, Anacapa, Santa Barbara και Santa Cruz καθώς και τα γύρω νερά.

Ένα βασικό πόλο έλξης για τους επισκέπτες είναι να δουν τα διάφορα θαλάσσια πλάσματα που κατοικούν στα νερά, όπως τα θαλάσσια λιοντάρια, τα δελφίνια και οι φάλαινες.

Είναι επίσης δυνατό να κατασκηνώσετε στο νησί Santa Cruz, και πολλοί άνθρωποι κάνουν εκδρομές με καγιάκ στα υπέροχα συστήματα σπηλαίων στα νησιά.

Οι καταδύσεις, το ψαροτούφεκο και η ημερήσια πεζοπορία είναι επίσης δημοφιλείς δραστηριότητες.

Μέγεθος : 249.561,00 στρέμματα (1.009,9 km2)

Επισκέπτες : 319.252

46. ​​Εθνικό Πάρκο της Γουαδελούπης

Εθνικό Πάρκο της ΓουαδελούπηςΠηγή: Brendan van Son / shutterstock
Εθνικό Πάρκο της Γουαδελούπης

Η οροσειρά της Γουαδελούπης είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές και ψηλότερες στην πολιτεία του Τέξας.

Αυτή η οροσειρά αποτελεί το Εθνικό Πάρκο της Γουαδελούπης και είναι ένα φανταστικό ορόσημο στη δυτική περιοχή αυτής της πολιτείας – η πλησιέστερη μεγάλη πόλη είναι το Ελ Πάσο στα σύνορα ΗΠΑ/Μεξικού.

Το υψηλότερο σημείο του πάρκου είναι η ίδια η κορυφή της Γουαδελούπης που βρίσκεται στα 8749 πόδια ύψος με το εμβληματικό El Capitan να ακολουθεί από κοντά.

Εκτός από τα ίδια τα βουνά της Γουαδελούπης, το πάρκο περιέχει επίσης άλλα χαρακτηριστικά, όπως η πηγή Manzanita και το πανέμορφο φαράγγι McKittrick.

Ο ατρόμητος τυχοδιώκτης θα προσπαθήσει να περπατήσει στο φανταστικό μονοπάτι της κορυφής της Γουαδαλούπης που περνά πάνω από την κορυφή του βουνού και προσφέρει την καλύτερη πανοραμική θέα σε αυτό το όμορφο και τραχύ τοπίο.

Η ιππασία και το ράντσο είναι επίσης δημοφιλείς δραστηριότητες.

Μέγεθος : 86.367,10 στρέμματα (349,5 km2)

Επισκέπτες : 243.291

47. Εθνικό Πάρκο Travelers

Εθνικό πάρκο ταξιδιωτώνΠηγή: Steven Schremp/shutterstock
Εθνικό πάρκο ταξιδιωτών

Το Εθνικό Πάρκο Voyageurs βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά και αποτελείται από ένα μεγάλο δίκτυο πλωτών οδών κοντά στην πόλη International Falls.

Εντός των ορίων του πάρκου υπάρχουν τέσσερις μεγάλες λίμνες – Kabetogama, Rainy, Namakan και Sand Point.

Οι κύριες δραστηριότητες στο πάρκο περιλαμβάνουν κάμπινγκ, ψάρεμα, βαρκάδα και πεζοπορία.

Όσοι επιθυμούν να κατασκηνώσουν μπορούν να το κάνουν σε μία από τις 175 τοποθεσίες. ενώ όσοι επιθυμούν να ψαρέψουν, μπορούν να το κάνουν σε μια από τις πολλές λίμνες του πάρκου.

Το καγιάκ, το κανό και οι περιηγήσεις με μηχανοκίνητο σκάφος είναι από τις πιο δημοφιλείς μορφές βαρκάδας και οι περισσότεροι άνθρωποι θα πάνε στα νερά για να εξερευνήσουν το Voyageurs.

Το χειμώνα, το τοπίο παγώνει και τα μονοπάτια για snowmobile ανοίγουν για δημόσια χρήση.

Μέγεθος : 218.222,35 στρέμματα (883,1 km2)

Επισκέπτες : 243.042

48. Εθνικό Πάρκο Ντενάλι

Εθνικό Πάρκο ΝτενάλιΠηγή: Uwe Bergwitz / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Ντενάλι

Το Denali είναι το ψηλότερο βουνό σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική και το Εθνικό του Πάρκο είναι το μεγαλύτερο σε έκταση στη χώρα επίσης – το πάρκο και η Wilderness Denali εκτείνονται σε πάνω από 4,7 εκατομμύρια στρέμματα και περιέχουν ένα φανταστικό μείγμα από δάσος τάιγκα, παγετώνες και ορεινά τοπία.

Αν και το πάρκο είναι τεράστιο σε μέγεθος, εξυπηρετείται από έναν μόνο δρόμο – τον δρόμο Denali Park, ο οποίος περνάει από ένα εκπληκτικό τοπίο.

Σε όλο το πάρκο μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων όπως snowboard, πεζοπορία, αναρρίχηση, έλκηθρο με σκύλους και ακόμη και σκι αντοχής.

Για όσους αγαπούν την ύπαιθρο, αυτό το πάρκο και το επικό Denali Wilderness είναι ένα πραγματικό καταφύγιο.

Η άγρια ​​ζωή που βρίσκεται μέσα στο πάρκο περιλαμβάνει Grizzly και Black Bears, Caribou και Alaskan Moose.

Μέγεθος : 4.740.911,16 στρέμματα (19.185,8 km2)

Επισκέπτες : 229.521

49. Εθνικό Πάρκο Congaree

Εθνικό Πάρκο CongareeΠηγή: Serge Skiba / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Congaree

Το Εθνικό Πάρκο Congaree είναι το μόνο χαρακτηρισμένο εθνικό πάρκο στην πολιτεία της Νότιας Καρολίνας και είναι μια από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στο ρεπερτόριο του Εθνικού Πάρκου.

Αυτό το πάρκο είναι ένα καταφύγιο για το μεγαλύτερο τμήμα του παλιού δάσους σκληρού ξύλου στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο ποταμός Congaree ρέει επίσης μέσα από το πάρκο σε μια ελικοειδή διαδρομή από τα ανατολικά προς τα δυτικά.

Μεγάλο μέρος του πάρκου καλύπτεται από βάλτους και άλση που καλύπτονται με απέραντα δάση και αυτό είναι ένα τέλειο μέρος για να εξερευνήσετε με καγιάκ ή κανό.

Επιπλέον, σε όλο το πάρκο μπορείτε να βρείτε μια σειρά από βασικά κάμπινγκ και ξεναγοί που προσφέρουν περιηγήσεις πεζοπορίας και παρατήρησης πουλιών.

Ένα από τα κύρια αξιοθέατα είναι ο πεζόδρομος που διασχίζει μια από τις προστατευόμενες περιοχές βάλτου και παρέχει μια ματιά από πρώτο χέρι σε αυτό το αρχαίο τοπίο.

Μέγεθος : 26.692,60 στρέμματα (108,0 km2)

Επισκέπτες : 215.181

50. Εθνικό Πάρκο Great Basin

Εθνικό Πάρκο Great BasinΠηγή: Arlene Driver Waller / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Great Basin

Το Εθνικό Πάρκο Great Basin είναι ένα ποικίλο τοπίο στην ανατολική πλευρά της Νεβάδα και περιέχει μερικά συναρπαστικά φυσικά ορόσημα και χαρακτηριστικά.

Το πάρκο είναι γνωστό για τα πεύκα, το Wheeler Peak και τις σπηλιές Lehamn.

Μέρος του Great Basin Wilderness καλύπτεται με τεράστια δάση κωνοφόρων και μπορείτε να δείτε πάνω από 800 διαφορετικά είδη δέντρων και φυτών.

Επιπλέον, πολυάριθμα είδη άγριας ζωής ζουν μέσα στο πάρκο, συμπεριλαμβανομένων τσιπουνιών, άλκες, ερμίνας και κούγκαρ.

Εκτός από τη χλωρίδα και την άγρια ​​ζωή, το πάρκο έχει μια σειρά από άλλα φυσικά χαρακτηριστικά, όπως η λίμνη Stella, ο παγετώνας Wheeler Peak και το Lehman Orchard and Aqueduct.

Πολλοί επισκέπτες έρχονται στο Great Basin για να δουν τα Σπήλαια Lehman λόγω των ενδιαφέροντων βραχωδών σχηματισμών τους και είναι διαθέσιμες ξεναγήσεις.

Μέγεθος : 77.180,00 στρέμματα (312,3 km2)

Επισκέπτες : 144.875

51. Εθνικό Πάρκο Everglades

Εθνικό Πάρκο EvergladesΠηγή: Andy Lidstone / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Everglades

Το Everglades είναι μια από τις πιο γνωστές προστατευόμενες περιοχές στις Ηνωμένες Πολιτείες και μερικοί άνθρωποι μπορεί να θεωρήσουν έκπληξη το γεγονός ότι δεν δέχεται περισσότερους επισκέπτες.

Αυτό το διεθνές καταφύγιο βιόσφαιρας καλύπτει το νότιο τμήμα της Φλόριντα και αντιπροσωπεύει μόλις το 20% των αρχικών Everglades.

Τα περισσότερα πάρκα προστατεύουν γεωγραφικά χαρακτηριστικά, αλλά τα Everglades προστατεύουν ένα πραγματικό οικοσύστημα – αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά οικοσυστήματα στις ΗΠΑ και περιέχει ένα ευρύ φάσμα χλωρίδας, πανίδας και άγριας ζωής.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα κάνουν ξεναγήσεις με σκάφος στα Everglades και αυτός είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να δείτε τους βάλτους και τις πλωτές οδούς.

Είναι επίσης δυνατό να κατασκηνώσετε στο Everglades και να περπατήσετε στα διάφορα μονοπάτια πεζοπορίας.

Μην ξεχάσετε να προσέχετε τους διάσημους κροκόδειλους Everglades!

Μέγεθος : 1.508.938,57 στρέμματα (6.106,5 km2)

Επισκέπτες : 942.130

52. Εθνικό Πάρκο Glacier Bay

Εθνικό Πάρκο Glacier BayΠηγή: Maridav / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Glacier Bay

Το Glacier Bay είναι ένα από τα λίγα εθνικά πάρκα στην Αλάσκα και βρίσκεται στην ανατολική ακτή της πολιτείας σε κοντινή απόσταση από την καναδική επικράτεια της Βρετανικής Κολομβίας.

Αυτό το πάρκο σχηματίζεται κυρίως από παγετώδεις οροσειρές όπως η οροσειρά Fairweather, τα βουνά St. Elias και τα βουνά Takhinsha.

Αυτό που κάνει αυτό το πάρκο διάσημο, ωστόσο, είναι η μυριάδα των παλίρροιων και των χερσαίων παγετώνων (πάνω από 1000 συνολικά). Αξιοσημείωτοι παγετώνες περιλαμβάνουν Margerie, Grand Pacific, Lamplugh και John Hopkins.

Ως επί το πλείστον, αυτό το πάρκο είναι προσβάσιμο με βάρκα και πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται τον κόλπο Glacier μέσω κρουαζιερόπλοιου – τα σκάφη περνούν και σταματούν σε μερικούς από τους πανίσχυρους παγετώνες της παλίρροιας.

Εκτός από τις κρουαζιέρες, το πάρκο είναι επίσης ένα φανταστικό μέρος για υπαίθριες δραστηριότητες όπως ψάρεμα, πεζοπορία και ράφτινγκ.

Μέγεθος : 3.223.383,43 στρέμματα (13.044,6 km2)

Επισκέπτες : 89.768

53. Εθνικό Πάρκο Dry Tortugas

Εθνικό Πάρκο Dry TortugasΠηγή: Miami2you / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Dry Tortugas

Το Dry Tortugas είναι μια σειρά από κλειδιά από τη νότια ακτή της Φλόριντα και τα νοτιότερα κλειδιά στην αλυσίδα από το Key West.

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του Εθνικού Πάρκου είναι το Fort Jefferson – αυτό είναι ένα τεράστιο ημιτελές παράκτιο φρούριο που δημιουργήθηκε το 1800.

Διατίθενται ξεναγήσεις σε αυτό το φρούριο και παρέχουν μια ενδιαφέρουσα ματιά στην αμερικανική ιστορία.

Εκτός από το Fort Jefferson, τα νησιά είναι επίσης ένα hotspot για κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύσεις λόγω των καθαρών νερών και της αφθονίας της θαλάσσιας άγριας ζωής.

Επιπλέον, τα νησιά περιέχουν πάνω από 200 διαφορετικά είδη πουλιών όπως πελεκάνους, μπούμπες και γλαρόνια.

Όταν επισκέπτεστε τα κλειδιά, ένα ταξίδι με πλοίο στο Dry Tortugas είναι σίγουρα μια περιπέτεια που αξίζει τον κόπο.

Μέγεθος : 64.701,22 στρέμματα (261,8 km2)

Επισκέπτες : 83.817

54. Εθνικό Πάρκο Big Bend

Εθνικό Πάρκο Big BendΠηγή: Zack Frank / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Big Bend

Το Εθνικό Πάρκο Big Bend βρίσκεται στα σύνορα ΗΠΑ/Μεξικού στη νοτιότερη περιοχή του Τέξας.

Αυτό το πάρκο περιέχει τη μεγαλύτερη περιοχή της ερήμου Τσιουάχουαν στις ΗΠΑ και περιέχει μια τεράστια ποσότητα άγριας ζωής και φυτών.

Αν και αυτό το πάρκο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι επίσης ένα από τα λιγότερο επισκέψιμα λόγω της απομακρυσμένης τοποθεσίας του.

Η πεζοπορία και το σακίδιο είναι οι πιο δημοφιλείς δραστηριότητες και πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν στο πάρκο για να ξεκινήσουν επικά ταξίδια κατά μήκος του μονοπατιού Marufo Vega και του μονοπατιού Chimneys.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλές εταιρείες που παρέχουν εκδρομές με σκάφος στο Ρίο Γκράντε και είναι επίσης δυνατό να επισκεφθείτε το μικρό μεξικάνικο χωριό Boquillas.

Εάν τολμήσετε στο Τέξας, φροντίστε να κατευθυνθείτε προς το Big Bend για να δείτε αυτή την επική ερημιά.

Μέγεθος : 801.163,21 στρέμματα (3.242,2 km2)

Επισκέπτες : 581.220

55. Εθνικό Πάρκο Wrangell St. Elias

Εθνικό Πάρκο Wrangell St. EliasΠηγή: Benny Marty / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Wrangell St. Elias

Το Wrangell St. Elias είναι το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο στις Ηνωμένες Πολιτείες και καλύπτει μια τεράστια έκταση 13,1 εκατομμυρίων στρεμμάτων.

Το πάρκο περιλαμβάνει την οροσειρά του Αγίου Ηλία μεταξύ άλλων βουνών της Αλάσκας και περιλαμβάνει επίσης δεκάδες παγετώνες και παγετώνες.

Τα αξιοθέατα και τα χαρακτηριστικά αυτού του επικού πάρκου περιλαμβάνουν την εγκαταλελειμμένη πόλη εξόρυξης Kennecott, την κατασκήνωση Kendesnii, τον παγετώνα Nabesna και τον ποταμό Chitina.

Όπως και με τις Πύλες του Εθνικού Πάρκου της Αρκτικής, το Wrangell είναι μια πραγματική ερημιά και την επισκέπτονται συνήθως μόνο όσοι αγαπούν την ύπαιθρο και την περιπέτεια.

Μέγεθος : 8.323.146,48 στρέμματα (33.682,6 km2)

Επισκέπτες : 50.189

56. Black Canyon του Εθνικού Πάρκου Gunnison

Μαύρο φαράγγι του εθνικού πάρκου GunnisonΠηγή: Anton Foltin / shutterstock
Μαύρο φαράγγι του εθνικού πάρκου Gunnison

Το Grand Canyon δεν είναι το μόνο εντυπωσιακό φαράγγι στις πολιτείες και υπάρχουν πολλά άλλα φυσικά θαύματα όπως το Black Canyon of the Gunnison.

Αυτό το φαράγγι βρίσκεται στη δυτική περιοχή του Κολοράντο κάτω από τον Εθνικό Δρυμό Grand Mesa και καλύπτει μια έκταση 30.000 στρεμμάτων.

Ο ποταμός Gunnison διασχίζει τη μέση του φαραγγιού και έχει σχηματίσει αυτό το φυσικό θέαμα εδώ και χιλιάδες χρόνια – το πάρκο πήρε το όνομά του από τον ποταμό και τον χρωματισμό ορισμένων από τους γύρω βράχους του φαραγγιού.

Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν τη γραφική διαδρομή κατά μήκος της εθνικής οδού 50 και της εθνικής οδού 92 που περνούν και οι δύο πάνω από τμήματα του φαραγγιού.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλά φανταστικά μονοπάτια πεζοπορίας που φιδίζουν κατά μήκος της άκρης του φαραγγιού και προσφέρουν εκπληκτική θέα σε αυτό το υπέροχο τοπίο.

Μέγεθος : 30.779,83 στρέμματα (124,6 km2)

Επισκέπτες : 308.910

57. Εθνικό Πάρκο Isle Royale

Εθνικό Πάρκο Isle RoyaleΠηγή: Steven Schremp/shutterstock
Εθνικό Πάρκο Isle Royale

Το Isle Royale είναι ένα απέραντο νησί στο βόρειο τμήμα της λίμνης Superior στην πολιτεία του Μίσιγκαν.

Το πάρκο είναι ταυτόχρονα μια εθνική άγρια ​​φύση και ένα διεθνές καταφύγιο βιόσφαιρας και καλύπτει μια έκταση 894 τετραγωνικών μιλίων.

Δεν υπάρχουν δρόμοι στο νησί, αλλά υπάρχουν μυριάδες μονοπάτια πεζοπορίας που διασχίζουν τα δάση και τις παράκτιες περιοχές.

Επιπλέον, η δραματική ακτογραμμή είναι απόκρημνη και βραχώδης και παρέχει μερικές εκπληκτικές φωτογραφικές ευκαιρίες.

Στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού υπάρχει ένα κάμπινγκ και μια χούφτα ρουστίκ καμπίνες, ενώ στο βόρειο άκρο υπάρχει κατάστημα κατασκήνωσης και αποβάθρα σκαφών.

Πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται το νησί για να κατασκηνώσουν και να διασχίσουν το τεράστιο μονοπάτι Greenstone Ridge που εκτείνεται από τη μια άκρη του νησιού στην άλλη.

Μέγεθος : 571.790,30 στρέμματα (2.314,0 km2)

Επισκέπτες : 25.844

58. Εθνικό Πάρκο Katmai

Εθνικό Πάρκο KatmaiΠηγή: Tony Campbell / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Katmai

Το καταφύγιο Katmai είναι μια όμορφη περιοχή στην ακτή της Νότιας Αλάσκας και είναι γνωστή για την κοιλάδα των δέκα χιλιάδων καπνών και τον πληθυσμό της από καφέ αρκούδες της Αλάσκας.

Βρίσκεται στην πλευρά του Ειρηνικού της χερσονήσου της Αλάσκας, το Katmai έχει πολλά μεγάλα σώματα νερού και λίμνες όπως η λίμνη Kukaklek, ο ποταμός Nanek και ο ποταμός Alagnak.

Επιπλέον, το πάρκο περιέχει πολλά ενεργά ηφαίστεια και τεράστιες οροσειρές όπως το όρος Katmai και το όρος Mageik.

Οι δημοφιλείς δραστηριότητες στο πάρκο περιλαμβάνουν πεζοπορία, κάμπινγκ, ψάρεμα και καγιάκ.

Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται το Katmai για να δουν την Καφέ Αρκούδα στο φυσικό της περιβάλλον – μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτούς τους μεγαλειώδεις ρυθμούς να πιάνουν σολομό από τους καταρράκτες Brooks.

Μέγεθος : 3.674.529,33 στρέμματα (14.870,3 km2)

Επισκέπτες : 24.764

59. Εθνικό Πάρκο Lake Clarke

Εθνικό Πάρκο Lake ClarkeΠηγή: Kevin E. Beasley / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Lake Clarke

Η λίμνη Clarke είναι ένα όμορφο μέρος της Αλάσκας και εκτείνεται για πάνω από 40 μίλια σε μήκος – αυτή η λίμνη και το γύρω τοπίο αποτελούν το Εθνικό Πάρκο Lake Clarke που ιδρύθηκε το 1980. Αυτό το πάρκο περιέχει πολλά φυσικά χαρακτηριστικά και έχει ένα ποικίλο τοπίο συμπεριλαμβανομένων δύο ηφαιστείων ( Όρος Redboudt και Lliamna), αλπική τούνδρα, παγετώδεις λίμνες και η είσοδος Cook.

Αυτό είναι ένα από τα λίγα εθνικά πάρκα που είναι προσβάσιμα μόνο με αεροπλάνο ή βάρκα και δεν υπάρχουν καθόλου δρόμοι εντός των ορίων των πάρκων.

Δημοφιλείς δραστηριότητες στη λίμνη Clarke περιλαμβάνουν καγιάκ και βαρκάδα στην ίδια τη λίμνη, ράφτινγκ, πεζοπορία και κάμπινγκ – πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται επίσης το πάρκο για να δουν την αφθονία της άγριας ζωής και της χλωρίδας, ενώ μερικοί ταξιδεύουν ακόμη και στην περιοχή για να κυνηγήσουν και να ψαρέψουν.

Μέγεθος : 2.619.816,49 στρέμματα (10.602,0 km2)

Επισκέπτες : 18.278

60. Εθνικό Πάρκο North Cascades

Εθνικό Πάρκο North CascadesΠηγή: Colin D. Young / shutterstock
Εθνικό Πάρκο North Cascades

Το North Cascades είναι μια μεγάλη περιοχή άγριας φύσης στη βόρεια περιοχή της πολιτείας της Ουάσιγκτον κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.

Αυτό το πάρκο είναι μέρος του ευρύτερου συγκροτήματος υπηρεσιών North Cascades που περιλαμβάνει την παρακείμενη άγρια ​​φύση στη Βρετανική Κολομβία.

Μέσα σε αυτή την επική ερημιά μπορείτε να βρείτε μια σειρά από τεράστια βουνά όπως το Mount Baker και το Mount Triumph.

Επιπλέον, πολλά από τα βουνά περιέχουν παγετώνες όπως το Never Glacier και το Lower Curtis Glacier.

Οι Cascades είναι επίσης γνωστοί για την αφθονία της χλωρίδας τους και μπορείτε να βρείτε πάνω από 1600 είδη φυτών μέσα στο πάρκο, συμπεριλαμβανομένου του παλιού δάσους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν σακίδιο μέσα στην έρημο και προσπαθούν να σκαρφαλώσουν σε μερικά από τα βουνά ή να κατευθυνθούν προς το όμορφο πέρασμα Cascade που χρησιμοποιούσαν κάποτε οι ιθαγενείς της Αμερικής.

Μέγεθος : 504.780,94 στρέμματα (2.042,8 km2)

Επισκέπτες : 17.855

61. Εθνικό Πάρκο Αμερικανικής Σαμόα

Εθνικό Πάρκο Αμερικανικής ΣαμόαΠηγή: NaturePhotoStock / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Αμερικανικής Σαμόα

Η Αμερικανική Σαμόα είναι μια αλυσίδα νησιών που ορίζεται ως υπερπόντιο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών και το Εθνικό Πάρκο της Αμερικανικής Σαμόα απλώνεται σε τρία από αυτά τα νησιά – Τουτουίλα, Όφου και Ταου.

Αυτή η αλυσίδα νησιών είναι γνωστή για τις τέλειες παραλίες της και το υπέροχο αδιατάρακτο οικοσύστημα τροπικών δασών.

Το Ofu είναι το μικρότερο νησί και έχει μια υπέροχη παραλία και αρκετούς ξενώνες.

Το Tau είναι ελαφρώς μεγαλύτερο και έχει μερικά υπέροχα μονοπάτια πεζοπορίας που περιστρέφονται γύρω από την ακτή και μέσα από τα ορεινά τροπικά δάση.

Στο νησί Tutuila, το Εθνικό Πάρκο βρίσκεται στη βόρεια περιοχή και περιλαμβάνει το μικρό χωριό Vatia και Afono.

Πολλοί επισκέπτονται τη Σαμόα για να αποδράσουν και να χαλαρώσουν στις όμορφες παραλίες της, ενώ άλλοι έρχονται να δουν τα υπέροχα τροπικά δάση της.

Μέγεθος : 8.256,67 στρέμματα (33,4 km2)

Επισκέπτες : 8.495

62. Πύλες του Εθνικού Πάρκου της Αρκτικής

Πύλες του Εθνικού Πάρκου της ΑρκτικήςΠηγή: Lloyd Wallin Photography / shutterstock
Πύλες του Εθνικού Πάρκου της Αρκτικής

Το Gates of the Artic είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εθνικό πάρκο ανά περιοχή και είναι επίσης ένα από τα λιγότερο επισκέψιμα. Αυτή η επική ερημιά βρίσκεται εξ ολοκλήρου εντός του Αρκτικού Κύκλου και καλύπτει μια περιοχή μεγαλύτερη από το Βέλγιο.

Η οροσειρά Brooks καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του πάρκου και δεν υπάρχουν δρόμοι εντός των ορίων του.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά σε αυτό το απομακρυσμένο αλλά όμορφο πάρκο περιλαμβάνουν τα βουνά Endicott, τον ποταμό Kobuk και ακόμη και τμήματα του Boreal Forest.

Για τον ατρόμητο εξερευνητή, αυτό το πάρκο είναι μια πραγματική παιδική χαρά και οι ευκαιρίες για πεζοπορία και κατασκήνωση είναι ατελείωτες – λόγω της απομακρυσμένης τοποθεσίας του και της έλλειψης δημόσιων υπηρεσιών και δρόμων, αυτό το πάρκο παραμένει μυστήριο για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα συναρπαστικό τοπίο.

Μέγεθος : 7.523.897,45 στρέμματα (30.448,1 km2)

Επισκέπτες : 7.362

63. Εθνικό Πάρκο Κομπούκ Valley

Εθνικό Πάρκο Κομπούκ ΚοιλάδαςΠηγή: NaturePhotoStock / shutterstock
Εθνικό Πάρκο Κομπούκ Κοιλάδας

Η κοιλάδα Kobuk είναι ένα αληθινό θέαμα και μια από τις πιο εντυπωσιακές περιοχές στη βόρεια Αλάσκα.

Αυτή η περιοχή χαρακτηρίστηκε εθνικό πάρκο το 1980 μέσω του νόμου περί διατήρησης εδαφών της Αλάσκας για το εθνικό ενδιαφέρον.

Το Kobuk βρίσκεται εξ ολοκλήρου εντός του Αρκτικού Κύκλου και δεν υπάρχουν καθορισμένα μονοπάτια ή μονοπάτια στο πάρκο – οι επισκέπτες μπορούν απλά να εξερευνήσουν αυτήν την περιοχή ελεύθερα και να αναζητήσουν περιπέτεια σε αυτήν την απέραντη έρημο.

Μέσα στο πάρκο μπορείτε να βρείτε τους απέραντους μεγάλους αμμόλοφους Kobuk, και σε ορισμένες περιόδους του χρόνου, γίνετε μάρτυρες της επικής μετανάστευσης Caribou.

Επιπλέον, οι μεγάλοι υγρότοποι φιλοξενούν πολλά είδη ψαριών και άγριας ζωής, όπως ο σολομός, οι μαύρες αρκούδες, οι κάστορες και οι άλκες της Αλάσκας.

Για τον ατρόμητο εξερευνητή, το Kobuk προσφέρει κάτι ξεχωριστό και είναι μια από τις τελευταίες ανέγγιχτες ερημιές στις πολιτείες.

Μέγεθος : 1.750.716,16 στρέμματα (7.084,9 km2)

Επισκέπτες : 11.540

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια