8 λόγοι για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιείτε το Airbnb ενώ ταξιδεύετε

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν κυρίως ξενοδοχεία και ξενώνες για διαμονή. Ωστόσο, αυτό αλλάζει γρήγορα. Ειδικά με άλλες επιλογές εκεί έξω, όπως το Couchsurfing και το Airbnb, όπου μπορείτε να μείνετε κάπου πιο ζεστά, πιο οικεία και μερικές φορές φθηνότερα από ένα ξενοδοχείο ή ξενώνα. Είμαστε μανιώδεις χρήστες τόσο του Couchsurfing όσο και του Airbnb, αλλά πρόσφατα, όλο και περισσότερο Airbnb.

Δεδομένου ότι είμαστε οικοδεσπότες και επισκέπτες της Airbnb για περισσότερα από πέντε χρόνια τώρα, μπορούμε να σας πούμε τουλάχιστον 9 λόγους για τους οποίους και εσείς πρέπει να χρησιμοποιείτε την Airbnb ενώ ταξιδεύετε.

Ενοικίαση μοτοσυκλέτας

 Μια Τοπική Εμπειρία

Όταν νοικιάζετε μια ενοικίαση Airbnb, μπορεί να έχετε την ευκαιρία να μείνετε σε μια τοπική γειτονιά, να λάβετε εμπιστευτικές γνώσεις για τον προορισμό σας, να δείτε τον προορισμό σας μέσα από τα μάτια ενός ντόπιου και να πάρετε μια μικρή γεύση του πώς ζουν οι ντόπιοι. Δειπνήστε όπου γευματίζουν οι ντόπιοι, αισθανθείτε πιο συνδεδεμένοι με το μέρος που ταξιδεύετε κι εσείς, φύγετε από την πεπατημένη, μιλήστε και διασκεδάστε με έναν ντόπιο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμβιβαστείτε με την εμπειρία του ξενοδοχείου με το cookie cutter όταν μπορείτε να το ανταλλάξετε μια πιο τοπική και αυθεντική εμπειρία.

Καλύτερο VPN για ταξίδια

 

Photographee.eu / shutterstock.com

Απόρρητο στον προϋπολογισμό ενός Backpackers

Μην με παρεξηγείτε, οι ξενώνες είναι υπέροχοι, ειδικά για την κοινωνική πτυχή. Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που χρειάζεστε λίγη ησυχία και ησυχία. Όταν έρθει η ώρα και δεν θέλετε να μοιραστείτε ένα δωμάτιο με 10 αγνώστους και θέλετε λίγο χρόνο χωρίς να πληρώσω την τιμή του ξενοδοχείου, απευθυνθείτε στην Airbnb. Κάτι που με φέρνει στο επόμενο σημείο.

Είναι φθηνότερο από όσο νομίζετε

Οι ενοικιάσεις Airbnb δεν είναι ιδανικές μόνο για ταξιδιώτες πολυτελείας και επαγγελματίες, αλλά και για ταξιδιώτες με προϋπολογισμό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επωφεληθείτε από το φίλτρο εύρους τιμών της Airbnb και μπορείτε να νοικιάσετε ένα δωμάτιο, καναπέ, χώρο για σκηνή ή ένα ολόκληρο διαμέρισμα ακόμη και με έναν προϋπολογισμό για backpackers. Κάποτε μείναμε σε ένα όμορφο μπανγκαλόου με ιδιωτικό μπάνιο και κουζίνα στο Pai της Ταϊλάνδης για μόλις $13 USD τη βραδιά! Και αυτό είναι το τίμημα για δύο άτομα. Ακόμη και οι οικονομικοί ταξιδιώτες όπως εμείς μπορούν να αισθάνονται ταξιδιώτες πολυτελείας με την Airbnb.

 Η Airbnb έχει την πλάτη σας

Είναι απολύτως κατανοητό γιατί μερικοί άνθρωποι θα νιώθουν άβολα να νοικιάσουν μια ενοικίαση Airbnb από κάποιον που δεν γνωρίζουν. Ωστόσο, η Airbnb κάνει εξαιρετική δουλειά περιορίζοντας τις ανησυχίες για την ασφάλεια και τους κινδύνους, έχοντας τα ακόλουθα χαρακτηριστικά.

  • Επαληθευμένα αναγνωριστικά: Οι οικοδεσπότες οφείλουν να επαληθεύσουν τον εαυτό τους παρέχοντας ταυτότητα στην Airbnb. Οι οικοδεσπότες μπορούν επίσης να αποδείξουν την ταυτότητά τους επαληθεύοντας τη διεύθυνση email, τον αριθμό τηλεφώνου, την άδεια οδήγησης και ακόμη και τους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  • Κριτικές: Οι κριτικές είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε μια αίσθηση για μια καταχώριση και τη φήμη του οικοδεσπότη, ειδικά επειδή ούτε ο οικοδεσπότης ούτε ο επισκέπτης βλέπουν ο ένας την κριτική του άλλου μέχρι να δημοσιευτούν και οι δύο κριτικές. Αυτό δίνει στον επισκέπτη και τον οικοδεσπότη την ευκαιρία να δώσει ειλικρινείς κριτικές χωρίς να αισθάνεται την πίεση να ευχαριστήσει το άλλο μέρος.
  • Μηνύματα: Γνωρίστε τον οικοδεσπότη λίγο περισσότερο πέρα ​​από το προφίλ και τις κριτικές του στέλνοντάς του μηνύματα. Η Airbnb σάς επιτρέπει να στέλνετε μηνύματα σε έναν οικοδεσπότη χωρίς να κάνετε κράτηση για τον χώρο ενοικίασης. Οι καλοί οικοδεσπότες της Airbnb θα απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις σας.
  • Υπηρεσίες υποστήριξης 24/7: Η Airbnb διαθέτει τηλεφωνική γραμμή 24/7 η οποία μπορεί να χρησιμεύσει ως δίχτυ ασφαλείας σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά κατά τη διάρκεια της διαμονής σας.
  • Πλατφόρμα Ασφαλούς Πληρωμής: Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τυχαία άτομα που έχουν τα προσωπικά σας στοιχεία, καθώς όλες οι πληρωμές πραγματοποιούνται μέσω του συστήματος Airbnb. Επίσης, ο οικοδεσπότης δεν πληρώνεται παρά μόνο 24 ώρες μετά την άφιξή σας.
  • Επαληθευμένες φωτογραφίες: Οι επαληθευμένες φωτογραφίες καταχώρισης δείχνουν ότι ένας φωτογράφος της Airbnb βρέθηκε προσωπικά στην καταχώριση και τράβηξε φωτογραφίες του ενοικιαζόμενου χώρου. Με αυτόν τον τρόπο ξέρετε ότι θα μείνετε σε ένα μέρος που μοιάζει ακριβώς με τις φωτογραφίες.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις λειτουργίες ασφαλείας της Airbnb εδώ.

Africa Studio / shutterstock.com

6.) Διαφορετικότητα ενοικίασης

Δεν υπάρχει καταχώριση της Airbnb που να μοιάζει ή να έχει την ίδια αίσθηση, καθώς κανένα σπίτι δεν είναι ποτέ το ίδιο. Εάν νιώθετε ότι θέλετε να ζήσετε σαν βασιλιάδες ή να ξεφτιλιστείτε λίγο, μπορείτε να το κάνετε και να μείνετε σε δροσερά και μοναδικά μέρη όπως δεντρόσπιτα, μπανγκαλόου, κάστρα, φάρους, γιοτ, βαρκόσπιτα, ακόμη και ρετιρέ. Οι πιθανότητες είναι ατελείωτες.

7.) Σπίτι μακριά από το σπίτι

Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθεί ένα ξενοδοχείο να κάνει αυτούς τους γκρι βαμμένους τοίχους και τα βαρετά δωμάτια άνετα και οικεία, θα εξακολουθεί να έχει τη μυρωδιά του ξενοδοχείου και τη συνθετική ατμόσφαιρα. Με τις περισσότερες ενοικιάσεις της Airbnb θα έχετε τη ζεστή και οικεία αίσθηση και μερικές φορές θα νιώθετε σαν στο σπίτι σας.

8.) Κουζίνα για μαγείρεμα

Το να έχω μια κουζίνα για να μαγειρεύω τα γεύματά μου είναι ζωτικής σημασίας. Με γλιτώνει από τον πονοκέφαλο ότι δεν χρειάζεται να ανησυχώ για διασταυρούμενη μόλυνση στις κουζίνες των ξενώνων όπου το ψωμί και τα ζυμαρικά κυριαρχούν στην κορυφή.

Africa Studio / shutterstock.com

9.) Εξαιρετικό για ομαδικούς ταξιδιώτες

Ταξιδεύετε με οικογένεια, φίλους ή ως ζευγάρι; Ενοικίαση ολόκληρου διαμερίσματος στην Airbnb. Με αυτόν τον τρόπο, όλοι μπορούν να είναι μαζί και να αποκτήσουν το απόρρητο που χρειάζεστε σε φθηνότερη τιμή από τη διαμονή σε πολλά δωμάτια ξενοδοχείου. Για να μην αναφέρουμε ότι μπορείτε να διαιρέσετε το κόστος, βοηθώντας σας να εξοικονομήσετε χρήματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Η χρήση της Airbnb ενώ ταξιδεύετε μπορεί σίγουρα να σας βοηθήσει να μεγιστοποιήσετε την εμπειρία σας, καθώς οι ενοικιάσεις της Airbnb έχουν πλεονεκτήματα τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες όχι. Ελπίζουμε αυτοί οι 9 λόγοι να σας έπεισαν να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε την Airbnb όταν ψάχνετε μέρος για να μείνετε ενώ σχεδιάζετε το ταξίδι σας. Δεν μπορούμε να πούμε αρκετά για το Airbnb και πόσο υπέροχο μπορεί να είναι για τα ταξίδια σας. Δεν μας πιστεύετε; Δοκίμασε το! Δεν θα το μετανιώσεις 🙂

Ακόμα στο στάδιο του προγραμματισμού για το ταξίδι σας; Μην ξεχάσετε να ανατρέξετε στην απόλυτη λίστα συσκευασίας για προτάσεις σχετικά με το τι να ετοιμάσετε για την επόμενη περιπέτειά σας.

7 συμβουλές για το πώς να γίνετε ο τέλειος επισκέπτης στο Couchsurfing

Πώς να ταξιδέψετε με μικρό προϋπολογισμό και να κερδίσετε χρήματα ενώ ταξιδεύετε

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια