9 μοναδικοί τρόποι για να διατηρήσετε τις ταξιδιωτικές σας αναμνήσεις

Το μυστικό για μια πιο ευτυχισμένη, πιο ολοκληρωμένη ζωή είναι να επενδύστε σε εμπειρίες και όχι σε υλικά πράγματα; το γεγονός αυτό έχει υποστηριχθεί από έρευνες. Ως λάτρεις των ταξιδιών, δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο – είναι οι στιγμές που συλλέγουμε από κάθε μέρος που έχουμε επισκεφτεί που δίνουν νόημα στη ζωή μας. Τα ταξίδια μας μάς δίνουν την αίσθηση της ολοκλήρωσης που δεν έχει ταίρι ακόμα και με τα προηγμένα gadgets και τις τσάντες ή τα ρούχα επώνυμων σχεδιαστών.

Ωστόσο, οι ταξιδιωτικές εμπειρίες είναι μόνο φευγαλέες. Δεδομένου ότι διαρκούν μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα ή μέχρι να ξεδιπλωθεί μια νέα περιπέτεια, θέλουμε ένα φυσικό αναμνηστικό που θα μας θυμίζει όλες τις χαρούμενες αναμνήσεις που είχαμε κατά τη διάρκεια ενός συγκεκριμένου ταξιδιού.

Ο πιο συνηθισμένος και προφανής τρόπος για να απαθανατίσουμε τις ταξιδιωτικές μας αναμνήσεις είναι να τραβήξουμε φωτογραφίες. Αν θέλετε πιο ενδιαφέροντα, μοναδικά φυσικά αναμνηστικά που θα σας επιτρέψουν να ξαναζήσετε τις καλύτερες στιγμές από τα ταξίδια σας, σκεφτείτε αυτές τις προτάσεις:

© Mixbook

Δημιουργήστε ένα βιβλίο ταξιδιωτικών φωτογραφιών

Τι καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τις φωτογραφίες σας από το να φτιάξετε ένα ταξιδιωτικό άλμπουμ φωτογραφιών Mixbook? Επιλέξτε και συγκρίνετε τις φωτογραφίες που δείχνουν τα κυριότερα σημεία των ταξιδιών σας, ειδικά τις στιγμές που έχετε ζήσει μόνο μία φορά στη ζωή σας. Φτιάξτε μια ιστορία από τη συλλογή ταξιδιωτικών φωτογραφιών σας!

Η δημιουργία ενός ταξιδιωτικού άλμπουμ φωτογραφιών με το Mixbook είναι ταυτόχρονα διασκεδαστική και συναρπαστική, καθώς μπορείτε να το προσαρμόσετε σύμφωνα με το σχέδιο και το θέμα που επιθυμείτε. Μπορεί να είναι μια συλλογή από τις περιπέτειές σας στην παραλία, τις πιο συναρπαστικές φωτογραφίες βουνού που τραβήξατε κατά τη διάρκεια του πεζοπορικού σας ταξιδιού ή τις φωτογραφίες τοπίων από διάφορες χώρες που έχετε επισκεφτεί—οι δυνατότητες είναι ατελείωτες!

Και αφού εκτυπώσετε τα άλμπουμ φωτογραφιών σας, μπορείτε να τα δείξετε στην οικογένεια και τους φίλους σας για να τους εμπνεύσετε να αρχίσουν να φτιάχνουν τα δικά τους.

Φτιάξτε έναν χάρτη ταξιδιού με καρφίτσα

Σημειώστε τις ταξιδιωτικές σας αναμνήσεις σε έναν χάρτη! Φτιάξτε έναν DIY χάρτη ταξιδιού με καρφίτσα και τοποθετήστε τον σε έναν γυμνό τοίχο του δωματίου σας. Κάθε φορά που επισκέπτεστε μια χώρα ή πόλη, τοποθετήστε μια πινέζα στη συγκεκριμένη θέση της στον χάρτη και εισαγάγετε πληροφορίες όπως τις ημερομηνίες και τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Μπορείτε επίσης να λάβετε έναν χάρτη γρατσουνιών που σας επιτρέπει να «ξεκολλήσετε» τις χώρες που έχετε επισκεφτεί. Ποιος θα πίστευε ότι η χαρτογράφηση θα μπορούσε να είναι τόσο διασκεδαστική;

Αγοράστε καρτ ποστάλ

Πέρα από τις ταξιδιωτικές φωτογραφίες, φροντίζω να αγοράζω καρτ ποστάλ από κάθε μέρος που επισκέπτομαι. Αυτό που μου αρέσει στις καρτ ποστάλ είναι ότι μπορώ να γράφω πάνω τους για τις πιο αγαπημένες μου αναμνήσεις ταξιδιού, καλές ή κακές. Αν θέλετε ένα με μοναδική σφραγίδα, στείλτε το στη διεύθυνσή σας (ενώ ταξιδεύετε) για να έχετε κάτι να περιμένετε πίσω στο σπίτι.

Συλλέξτε μπρελόκ και μαγνήτες ψυγείου

«Συλλέξτε αναμνήσεις, όχι πράγματα», λένε. Αλλά μου αρέσει να τα μαζεύω και τα δύο! Τα μπρελόκ και οι μαγνήτες ψυγείου μπορεί να είναι φθηνά και μικρά, αλλά είναι υπέροχα ταξιδιωτικά αναμνηστικά.

Κάθε φορά που βλέπετε αυτά τα μικρά αναμνηστικά, θα σας υπενθυμίζεται πόσο διασκεδαστικό ήταν να ταξιδέψετε σε αυτό το μέρος. Είναι φθηνότερα αν τα αγοράσετε χύμα, οπότε μην ξεχάσετε να πάρετε μερικά για την οικογένεια και τους φίλους σας.

RossHelen / shutterstock.com

Δημιουργία ταξιδιωτικών βίντεο

Οι αναμνήσεις ταξιδιού δεν θα ήταν ολοκληρωμένες χωρίς βίντεο. Γνωρίζοντας ότι οι φωτογραφίες δεν θα ήταν αρκετές για να δείξω πόσο τρομακτικό αλλά συναρπαστικό ήταν να πηδήξεις από τη γέφυρα Kawarau ύψους 43 μέτρων στη Νέα Ζηλανδία, κατέγραψα ένα βίντεο αυτής της συγκλονιστικής περιπέτειας. Μέχρι τώρα, όποτε το ξαναπαίζω, νιώθω ακόμα το άγχος και την αδρεναλίνη που είχα εκείνη τη μέρα.

Κάθε φορά που πηγαίνετε σε ένα ταξίδι περιπέτειας, φροντίστε να καταγράψετε τις συναρπαστικές στιγμές, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε το βίντεο οποιαδήποτε στιγμή στην άνεση του σπιτιού σας. Εάν έχετε πολλά βίντεο, επεξεργαστείτε τα και κάντε μια σύντομη ταξιδιωτική ταινία από αυτά.

Αποκτήστε δωρεάν χάρτες

Ζητήστε έναν χάρτη στο μέρος που μένετε. Οι χάρτες είναι συχνά διαθέσιμοι στους επισκέπτες δωρεάν σε πανδοχεία και ξενώνες, οπότε μην διστάσετε να ζητήσετε έναν. Διαγράψτε στον χάρτη όλα τα μέρη που έχετε ήδη επισκεφτεί, οπότε όταν επιστρέψετε, θα γνωρίζετε τα μέρη που πρέπει ακόμα να εξερευνήσετε.

11 αποδεδειγμένοι τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα για ταξίδια

Φτιάξτε ένα λεύκωμα

Πριν από τρία χρόνια, όταν ταξίδεψα στην Ευρώπη, ξέχασα τις επιπλέον μπαταρίες μου στο σπίτι. Δεν ήμουν σίγουρος πώς μια μπαταρία θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες φωτογραφίας μου, οπότε αναζήτησα μια εναλλακτική που θα με βοηθούσε να κρατήσω τις ταξιδιωτικές μου αναμνήσεις. Και έτσι σκέφτηκα αμέσως το scrapbooking. Κράτησα αποδείξεις, αεροπορικά εισιτήρια, χάρτες και απλά αντικείμενα που συνόψιζε όλο το ταξίδι για μένα.

Το Scrapbooking επιτρέπει μεγάλη δημιουργική ελευθερία. μπορείτε να το σχεδιάσετε ό,τι θέλετε, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να ξεπεράσετε την κορυφή.

Συμβουλές για τις τέλειες καλοκαιρινές διακοπές

Blog τις στιγμές του ταξιδιού σας

ταξιδιωτικές σας αναμνήσεις

REDPIXEL.PL / shutterstock.com

Εάν έχετε έναν τρόπο με τις λέξεις και μπορείτε να τραβήξετε υπέροχες φωτογραφίες, μπορείτε να κάνετε blog για τις ταξιδιωτικές σας εμπειρίες. Το blogging είναι ένας καλός τρόπος για να μοιράζεστε ταξιδιωτικές συμβουλές και να εμπνεύσετε ομοϊδεάτες.

Ξεκινήστε ένα ταξιδιωτικό blog και προσπαθήστε να γράψετε τα πάντα, τα ψηλά και τα χαμηλά, ακόμα και τις καλές και κακές εμπειρίες. Συμπεριλάβετε ταξιδιωτικές φωτογραφίες, ειδικά τις ειλικρινείς για μια αυθεντική αφήγηση. Να θυμάστε πάντα ότι κάθε στιγμή στο ταξίδι σας μετράει, οπότε μην προσπαθήσετε να αφήσετε έξω ακόμη και τις πιο μικρές λεπτομέρειες σχετικά με το ταξίδι.

Ταξιδιωτικές φωτογραφίες και βίντεο: ιδέες για πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν κολλάτε στο σπίτι

Κρατήστε ένα προσωπικό ταξιδιωτικό ημερολόγιο

Μπορεί να υπάρχουν πράγματα που θέλετε να μνημονεύσετε σχετικά με τα ταξίδια σας, αλλά δεν είστε διατεθειμένοι να τα μοιραστείτε με τον κόσμο. Για αυτό, μπορείτε να κρατήσετε ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο όπου γράφετε για τις πιο πολύτιμες εμπειρίες σας. Θα είναι σαν ένα ιδιωτικό ταξιδιωτικό ημερολόγιο για να μεταφέρετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας.

Με αυτούς τους μοναδικούς τρόπους για να απαθανατίσετε τα ταξίδια σας, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οι αναμνήσεις σας είναι καλά τεκμηριωμένες και σίγουρα θα διαρκέσουν μια ζωή. Εάν έχετε άλλες ιδέες για τη διατήρηση των ταξιδιωτικών αναμνήσεων, μοιραστείτε τις στα σχόλια παρακάτω!

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια