Αεροπορικά εισιτήρια για Ντουμπάι

Γιατί να πάτε στο Ντουμπάι

Το Ντουμπάι και το  Λας Βέγκας  έχουν πολλά κοινά. Και οι δύο πόλεις μοιράζονται την αγάπη για το φανταστικό, με ορίζοντες που λάμπουν σαν φάροι σε φόντο άγονης ερήμου. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο συρρέουν σε αυτές τις αστραφτερές οάσεις με τον ίδιο στόχο: να παίξουν δυνατά. Αλλά ως μέρος διακοπών, το Ντουμπάι ξεπερνά εύκολα την πόλη Sin χάρη στην υπέροχη κρεμ ακτογραμμή του στον Περσικό Κόλπο, τη διεθνή γαστρονομική σκηνή και τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα . Και η πόλη εξακολουθεί να μεγαλώνει. σχεδιάζονται για κάτι μεγαλύτερο και καλύτερο. Κάποια στιγμή, υπολογίστηκε ότι το ένα τέταρτο των κατασκευαστικών γερανών στον κόσμο θα μπορούσε να βρεθεί εδώ. Αν αυτό είναι κάποιο σημάδι, ακόμη και ο ουρανός μπορεί να μην είναι σε θέση να περιορίσει την ανάπτυξη του Ντουμπάι. 

Το Ντουμπάι είναι μια πόλη υπερθετικών, που φιλοξενεί τον ψηλότερο πύργο του κόσμου, ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα στον κόσμο και μια από τις μεγαλύτερες τεχνητές μαρίνες στον κόσμο… αλλά σε μικρότερη κλίμακα, αυτό το εμιράτο εξακολουθεί να είναι συνδεδεμένο με τις μέρες του ως μέτριο πόλη λιμάνι. Παραδοσιακά ξύλινα  αμπρα  (βάρκες) επιπλέουν δίπλα σε μηχανοκίνητα σκάφη στο Dubai Creek, η φυσική άμμος της  Jumeirah Public Beach περιβάλλει  τα προσεκτικά σμιλεμένα Palm Islands και τα πολυσύχναστα  Gold and Spice Souks  (αγορές) ευδοκιμούν στο μεγαλύτερο από τη ζωή Dubai Mall. Παρόλο που κοιτάζει συνεχώς στο μέλλον, αυτή η πόλη δεν βιάζεται να αφήσει το παρελθόν της. Αυτή η δυναμική είναι που όχι μόνο έβαλε το Ντουμπάι στον τουριστικό χάρτη αλλά θα το κρατήσει και εκεί.

Πόσο διαρκεί η πτήση για την πόλη Ντουμπάι απο Ελλαδα?

Η διάρκεια της πτήσης από την Ελλάδα προς το Ντουμπάι εξαρτάται από τις συγκεκριμένες πόλεις αναχώρησης και άφιξης, καθώς και από την αεροπορική εταιρεία και τυχόν διακοπές.

Για παράδειγμα, μια απευθείας πτήση από την Αθήνα, Ελλάδα προς Ντουμπάι, ΗΑΕ διαρκεί περίπου 5-6 ώρες. Ωστόσο, οι πτήσεις με ενδιάμεση στάση ή πτήσεις ανταπόκρισης ενδέχεται να διαρκέσουν περισσότερο, ανάλογα με τη διάρκεια της ενδιάμεσης στάσης και τη συγκεκριμένη διαδρομή που ακολουθήθηκε.

Είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με την αεροπορική σας εταιρεία ή έναν ιστότοπο ταξιδιωτικών κρατήσεων για να λάβετε πιο ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τη διάρκεια της συγκεκριμένης πτήσης σας.

Πόσα αεροδρόμια υπάρχουν σε Ντουμπάι;

Υπάρχουν δύο κύρια αεροδρόμια στο Ντουμπάι: το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι (DXB) και το Διεθνές Αεροδρόμιο Al Maktoum (DWC).

Το DXB είναι το κύριο διεθνές αεροδρόμιο που εξυπηρετεί το Ντουμπάι και βρίσκεται στην περιοχή Al Garhoud, ενώ το DWC βρίσκεται στα νότια του Ντουμπάι κοντά στο Jebel Ali.

Επιπλέον, υπάρχουν επίσης πολλά μικρότερα αεροδρόμια στο Ντουμπάι, όπως το Dubai World Central – Aviation City, το Dubai Creek SPB και το Αστυνομικό Ελικοδρόμιο του Ντουμπάι.

15 καλύτερα Airbnbs στο Ντουμπάι

 

Ποιο είναι το φθηνότερο αεροδρόμιο στην πόλη Ντουμπάι;

Το φθηνότερο αεροδρόμιο στο Ντουμπάι για αεροπορικά ταξίδια μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία, την εποχή του χρόνου και τον προορισμό.

Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, το διεθνές αεροδρόμιο Al Maktoum (DWC) θεωρείται συχνά το φθηνότερο αεροδρόμιο στο Ντουμπάι.

Αυτό οφείλεται στο ότι εξυπηρετεί κυρίως αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους και προσφέρει μια πιο φιλική προς τον προϋπολογισμό επιλογή για αεροπορικά ταξίδια σε σύγκριση με το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι (DXB), το οποίο είναι μεγαλύτερο και πιο ακριβό αεροδρόμιο. Ωστόσο, είναι πάντα καλή ιδέα να συγκρίνετε τιμές και επιλογές και για τα δύο αεροδρόμια όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας στο Ντουμπάι.