Αεροπορικά εισιτήρια για Ουάσιγκτον DC

Γιατί να πάτε στην Ουάσιγκτον, DC

Με τα μαρμάρινα μνημεία της και τους πολιτικούς της υψηλού προφίλ, η Ουάσιγκτον, DC, έχει εδώ και καιρό τη φήμη μιας βουλωμένης πόλης που καθοδηγείται από την κυβέρνηση. Μια «πόλη της νότιας αποτελεσματικότητας και της βόρειας γοητείας», όπως την περιέγραψε κάποτε ο John F. Kennedy, η Ουάσιγκτον θεωρείται συχνά από τους ξένους ως αργή και αναποτελεσματική. Αλλά αυτές τις μέρες, η πρωτεύουσα του έθνους μας είναι γεμάτη με μια νέα ενέργεια, μετατρέποντας τον εαυτό της σε έναν συναρπαστικό, ταχύτερο προορισμό διακοπών στην Ανατολική Ακτή. Αν και η κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι ο ήλιος γύρω από τον οποίο περιφέρεται αυτή η πόλη, η Περιφέρεια προσφέρει επίσης μια σειρά από διάσημα μουσεία και ενδιαφέρουσες γειτονιές . Και με μια πρόσφατη έκρηξη εστιατορίων, καφέ, μπουτίκ και κλαμπ, η DC μετατρέπεται σε έναν ακμάζοντα πολιτιστικό κόμβο. Όπως τονίζει η DC Tourism Board μέσω της DC Cool της εκστρατεία, αυτή δεν είναι η Ουάσιγκτον που θυμάσαι από την εκδρομή σου στο γυμνάσιο – είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτό.

Μπορείτε να επιλέξετε μια παραδοσιακή περιπέτεια DC, γεμάτη με περιηγήσεις σε κλασικά αξιοθέατα όπως ο Λευκός Οίκος και το Μνημείο της Ουάσιγκτον , το Καπιτώλιο των ΗΠΑ και το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Smithsonian . Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ζήσετε το εμβληματικό DC από μια βόλτα στο  Tidal Basin . (Σχεδιάστε να το επισκεφτείτε στα τέλη Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου – ακριβώς στην ώρα του για το Εθνικό Φεστιβάλ Ανθισμένων Κερασιών – και θα ανταμειφθείτε με ένα κουβούκλιο από όμορφα ροζ άνθη.) Αλλά αν έχετε ήδη δει τα εθνικά ορόσημα, πάρτε μια αίσθηση για την πιο νεανική ατμόσφαιρα της πόλης, που τονίζεται από τις αστικές γειτονιές της, μαρκίζες γκαλερί τέχνης και ζωντανές αγορές αγροτών. Αν και θα χρειαστείτε μόνο λίγες μέρες για να δείτε την πόλη όπως τη γνωρίζετε από το βιβλίο ιστορίας σας, μπορεί να χρειαστούν μήνες για να ζήσετε την Ουάσιγκτον που οι σημερινοί ντόπιοι γνωρίζουν και αγαπούν.

Ποιο αεροδρόμιο εξυπηρετεί τη Ουάσιγκτον, θα βρω αεροπορικά εισιτήρια μεσο του ticketswe και ενδεικτικές τιμές

Η Ουάσιγκτον εξυπηρετείται από τρία αεροδρόμια:

 • Το Διεθνές Αεροδρόμιο Ρόναλντ Ρέιγκαν Ουάσινγκτον (DCA), το οποίο βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης.
 • Το Διεθνές Αεροδρόμιο Μπάλτιμορ-Ουάσινγκτον (BWI), το οποίο βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης.
 • Το Διεθνές Αεροδρόμιο Δάσους Ντάλας (IAD), το οποίο βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Ρόναλντ Ρέιγκαν Ουάσινγκτον είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ουάσιγκτον. Προσφέρει πτήσεις από και προς περισσότερες από 100 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Μπάλτιμορ-Ουάσινγκτον είναι ένα μικρότερο αεροδρόμιο που εξυπηρετεί κυρίως εσωτερικές πτήσεις.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Δάσους Ντάλας είναι ένα ακόμη μικρότερο αεροδρόμιο που εξυπηρετεί κυρίως διεθνείς πτήσεις.

Μπορείτε να βρείτε αεροπορικά εισιτήρια για την Ουάσιγκτον μέσω του Ticketswe. Οι ενδεικτικές τιμές για αεροπορικά εισιτήρια από Αθήνα προς Ουάσιγκτον ξεκινούν από περίπου 600 ευρώ.

Ακολουθούν μερικές ενδεικτικές τιμές για αεροπορικά εισιτήρια από Αθήνα προς Ουάσιγκτον για πτήσεις που αναχωρούν στις 25 Σεπτεμβρίου 2023:

 • Aegean Airlines: 600 ευρώ
 • Delta Air Lines: 700 ευρώ
 • United Airlines: 800 ευρώ

Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία, την ημερομηνία αναχώρησης, την ώρα αναχώρησης και την κατηγορία θέσης.

Για να βρείτε αεροπορικά εισιτήρια για την Ουάσιγκτον μέσω του Ticketswe, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 1. Επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Ticketswe.
 2. Στην ενότητα “Πτήσεις”, επιλέξτε “Αθήνα (ATH) προς Ουάσιγκτον (DCA, BWI, IAD)”.
 3. Εισαγάγετε τις ημερομηνίες και τις ώρες αναχώρησης και άφιξης που σας ενδιαφέρουν.
 4. Επιλέξτε την αεροπορική εταιρεία και την κατηγορία θέσης που επιθυμείτε.
 5. Κάντε κλικ στο κουμπί “Αναζήτηση”.

Το σύστημα θα σας εμφανίσει μια λίστα με αποτελέσματα που ταιριάζουν στα κριτήρια σας. Μπορείτε να φιλτράρετε τα αποτελέσματα με βάση διάφορους παράγοντες, όπως η τιμή, η διάρκεια της πτήσης και η αεροπορική εταιρεία.

Μόλις βρείτε την προσφορά που σας ενδιαφέρει, μπορείτε να κάνετε κράτηση για το εισιτήριό σας.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία μπουτίκ στην Ουάσιγκτον