Αεροπορικά εισιτήρια για Βρυξέλλες

Γιατί να πάω στις Βρυξέλλες

Οι Βρυξέλλες, η πρωτεύουσα του Βελγίου, είναι ένας ενδιαφέρον προορισμός για πολλούς λόγους. Εδώ είναι μερικοί από τους βασικούς λόγους για να επισκεφθείτε:

Ιστορία και Πολιτισμός: Οι Βρυξέλλες έχουν πλούσια ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά, που αντικατοπτρίζεται στα πολλά ιστορικά ορόσημα και μουσεία. Το διάσημο Atomium, που χτίστηκε για την Παγκόσμια Έκθεση του 1958, προσφέρει πανοραμική θέα της πόλης. Η Grand Place είναι μια κεντρική πλατεία που περιβάλλεται από όμορφη γοτθική αρχιτεκτονική και θεωρείται μια από τις πιο όμορφες πλατείες της Ευρώπης.

Φαγητό και ποτό: Οι Βρυξέλλες είναι γνωστές για την κουζίνα τους, ιδιαίτερα τη σοκολάτα, τις βάφλες και την μπύρα τους. Μπορείτε να δοκιμάσετε μερικές από τις καλύτερες σοκολάτες στον κόσμο σε ένα από τα πολλά καταστήματα σοκολάτας της πόλης ή να απολαύσετε μια βελγική βάφλα από έναν πλανόδιο πωλητή.

Τέχνη και Αρχιτεκτονική: Οι Βρυξέλλες φιλοξενούν μια σειρά από σημαντικά μουσεία και γκαλερί τέχνης, όπως το Μουσείο Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης, το Μουσείο Μαγκρίτ και τα Βασιλικά Μουσεία Καλών Τεχνών του Βελγίου. Η αρχιτεκτονική της πόλης είναι επίσης αξιοσημείωτη, με ένα μείγμα από γοτθικά, μπαρόκ και αρ νουβό κτίρια.

Ευρωπαϊκοί θεσμοί: Οι Βρυξέλλες είναι το σπίτι πολλών βασικών ευρωπαϊκών θεσμών, συμπεριλαμβανομένων των κεντρικών γραφείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν σε αυτά τα ιδρύματα και να μάθουν περισσότερα για το πώς επηρεάζουν τις ζωές των Ευρωπαίων.

Brussels

Φεστιβάλ και εκδηλώσεις: Οι Βρυξέλλες είναι γνωστές για τα φεστιβάλ και τις εκδηλώσεις τους, συμπεριλαμβανομένου του περίφημου χαλί λουλουδιών των Βρυξελλών, το οποίο πραγματοποιείται στη Grand Place κάθε δύο χρόνια και διαθέτει μια όμορφη έκθεση λουλουδιών. Άλλες δημοφιλείς εκδηλώσεις περιλαμβάνουν το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ των Βρυξελλών και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Βρυξελλών.

Συνοπτικά, οι Βρυξέλλες είναι μια συναρπαστική πόλη με πλούσια ιστορία, νόστιμη κουζίνα, σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς και πολλές εκδηλώσεις και φεστιβάλ για να απολαύσετε.

Έχει απευθείας πτήσεις από Ελλάδα;

Ναι, υπάρχουν απευθείας πτήσεις από την Ελλάδα για τις Βρυξέλλες.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Aegean Airlines, Brussels Airlines και Ryanair, προσφέρουν απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς τις Βρυξέλλες.

Ο χρόνος πτήσης είναι συνήθως περίπου 2 ώρες.

Υπάρχουν επίσης απευθείας πτήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας προς τις Βρυξέλλες, όπως η Θεσσαλονίκη, ώστε να μπορείτε να φτάσετε εύκολα στην πόλη από οποιοδήποτε σημείο της χώρας.