aloSIM: Άμεσα δεδομένα ταξιδιού eSIM σε 130+ χώρες

Οι μέρες που εκτυπώναμε τις οδηγίες του MapQuest για να μας βοηθήσουν να πλοηγηθούμε σε νέες πόλεις ή φέρναμε μαζί μας οδηγούς στις διακοπές, έχουν περάσει εδώ και καιρό. Με την άνοδο των νέων τεχνολογιών και εφαρμογών για ταξίδια, μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε κριτικές εστιατορίων, αεροπορικά εισιτήρια, κρατήσεις ξενοδοχείων και στους Χάρτες Google από τα τηλέφωνά μας.

Είναι δύσκολο να ταξιδεύεις χωρίς smartphone στις μέρες μας, καθώς συχνά χρειάζεσαι ένα για να παραγγείλεις μετοχές, να αποκτήσεις πρόσβαση σε ηλεκτρονικά εισιτήρια και πολλά άλλα. Είναι επίσης βολικό για να ενημερώσετε τους αγαπημένους σας ότι έχετε φτάσει με ασφάλεια στον προορισμό σας και για να μοιράζεστε φωτογραφίες με φίλους. Πώς όμως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας στο εξωτερικό χωρίς να κοστίσει μια περιουσία;

Οι ταξιδιώτες συνήθως προσπαθούν να αγοράσουν φυσικές κάρτες SIM όταν προσγειώνονται σε μια νέα χώρα, αλλά υπάρχει μια νέα SIM στην πόλη που είναι πολύ πιο εύκολη στη χρήση – η eSIM! Με τις eSIM, μπορείτε εύκολα να αγοράσετε ένα πρόγραμμα Διαδικτύου και τηλεφώνου απευθείας από το τηλέφωνό σας. Είναι συμβατά με πολλά από τα δημοφιλή smartphone που κατασκευάζονται από το 2019, από μάρκες όπως η Apple, η Sony, η Samsung και η Nokia.

Αποφασίσαμε να διερευνήσουμε περαιτέρω και να ρίξουμε μια ματιά στην aloSIM, μια από τις νεότερες εταιρείες που ανακινούν τα πράγματα στον κλάδο της eSIM. (Ειδοποίηση spoiler: η aloSIM το συνθλίβει!)

Κωδικός κουπονιού AloSIM: Λάβετε έκπτωση 10% σε οποιοδήποτε πρόγραμμα eSIM από την aloSIM χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμό μας.

Τι είναι μια eSIM;

Η eSIM είναι μια ψηφιακή αντικατάσταση φυσικών καρτών SIM που μπορείτε να αγοράσετε απευθείας μέσω του τηλεφώνου σας για πρόσβαση στο διαδίκτυο και σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Δεν έχει φυσικό στοιχείο, επιτρέποντάς του να λειτουργεί παράλληλα με μια κανονική κάρτα SIM ή άλλη eSIM. Μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ παρόχων χωρίς κόπο, ανάλογα με τον αριθμό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ή τη χώρα στην οποία βρίσκεστε. Απλώς κατεβάστε την eSIM σε ένα τηλέφωνο και είναι έτοιμο!

Ποιες συσκευές υποστηρίζονται από την eSIM;

Αν και οι eSIM είναι μια φανταστική νέα εφεύρεση, είναι ακριβώς αυτό – καινούργιο, που σημαίνει ότι δεν είναι ακόμη όλες οι συσκευές εξοπλισμένες για χρήση της eSIM. Ευτυχώς, η τεχνολογία υπάρχει αρκετά καιρό που οι περισσότερες συσκευές από το 2019 ή μεταγενέστερα είναι συμβατές με αυτήν. Ακολουθούν ορισμένες από τις συσκευές που είναι εξοπλισμένες για χειρισμό eSIM:

  • iPhone XR ή XS
  • iPhone 11 ή νεότερο
  • iPad με συνδεσιμότητα 4G (κατασκευάζονται από το 2019)
  • Samsung Galaxy S20 και νεότερα
  • Google Pixel 2 και νεότερο
  • Windows Surface Pro 7 και νεότερο
  • Windows Surface Go 2 και 3

Η AloSIM είναι συμβατή με περισσότερους από 15 κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων. Μπορείτε να ελέγξετε τη συμβατότητα του τηλεφώνου σας με το aloSIM’s handy έλεγχος συσκευής εδώ.

Τι είναι το aloSIM;

Η AloSIM είναι μια εταιρεία τεχνολογίας με έδρα τον Καναδά, σχεδιασμένη να παρέχει προπληρωμένες eSIM φιλικές προς τον προϋπολογισμό σε ταξιδιώτες σε περισσότερες από 130 χώρες. Ενώ η εταιρεία μπορεί να είναι νέα στη συναυλία της eSIM, οι εγκέφαλοι πίσω από αυτήν βρίσκονται στο παιχνίδι ανταλλαγής μηνυμάτων στο Διαδίκτυο και δεδομένων κινητής τηλεφωνίας εδώ και χρόνια. Ξεκίνησαν το Hushed, μια βραβευμένη εφαρμογή που διευκολύνει τους προσωρινούς και δευτερεύοντες αριθμούς τηλεφώνου, το 2012, έτσι ώστε να έχουν μια σταθερή εμπειρία δεκαετίας στον κλάδο.

Η AloSIM σάς επιτρέπει να αγοράζετε προπληρωμένες SIM ανά χώρα ή περιοχή και ανά διάρκεια. Τα πακέτα δεν περιλαμβάνουν αριθμό τηλεφώνου, φωνητικές κλήσεις ή γραπτά μηνύματα – μόνο δεδομένα. Αυτός εξακολουθεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνετε συνδεδεμένοι χωρίς να ξοδέψετε τα χρήματα, δεδομένου ότι πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων (όπως το WhatsApp και το Facebook Messenger) αντί να καλούμε και να στέλνουμε μηνύματα όταν είμαστε στο εξωτερικό. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την aloSIM με άλλη SIM ή eSIM, εάν θέλετε να έχετε τη δυνατότητα να στείλετε μήνυμα κειμένου ή να καλέσετε.

Πώς να αγοράσετε μια aloSIM eSIM

Υπάρχουν δύο τρόποι αγοράς και λήψης μιας eSIM από την aloSIM. Συνιστούμε τη λήψη της εφαρμογής aloSIM για κινητά, αλλά μπορείτε επίσης να αγοράσετε από τον ιστότοπό της σε φορητό υπολογιστή, tablet ή τηλέφωνο. Αφού επαληθεύσετε τη συμβατότητά του με τη συσκευή σας, αναζητήστε τη χώρα ή την περιοχή που σκοπεύετε να επισκεφτείτε και θα εμφανιστούν όλα τα διαθέσιμα σχέδια.

Πριν ξεκινήσετε το μεγαλύτερο πρόγραμμα δεδομένων, σας συνιστούμε να το χρησιμοποιήσετε Αριθμομηχανή δεδομένων aloSIM. Όταν αλλάζετε τα ρυθμιστικά ώστε να ταιριάζουν με τη χρήση σας για μηνύματα, λήψεις, παιχνίδια και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αριθμομηχανή θα σας εμφανίσει μια εκτίμηση της ημερήσιας, εβδομαδιαίας και μηνιαίας χρήσης σας. (Λάβετε υπόψη ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία και ξενώνες διαθέτουν δωρεάν Wi-Fi, ώστε να μπορείτε πάντα να κατεβάζετε μουσική και ταινίες εκ των προτέρων χωρίς να χρησιμοποιείτε δεδομένα.)

Αφού περιορίσετε μια περιοχή eSIM, μπορείτε να περιηγηθείτε στα διάφορα πακέτα και τις τιμές για να βρείτε τη διάρκεια και την ποσότητα δεδομένων eSIM που ταιριάζει στο δρομολόγιό σας. Αφού επιλέξετε ένα πακέτο, απλώς δημιουργήστε έναν λογαριασμό και ανεβάστε έναν τρόπο πληρωμής και, στη συνέχεια, η eSIM για ταξίδια είναι έτοιμη για εγκατάσταση!

Πώς να εγκαταστήσετε μια aloSIM eSIM

Έχετε πολλές επιλογές για την εγκατάσταση μιας eSIM, μερικές από τις οποίες εξαρτώνται από τη συσκευή που έχετε. Η διαδικασία είναι γρήγορη και η aloSIM παρέχει οδηγίες βήμα προς βήμα για τον τρόπο εγκατάστασης της eSIM για τη συσκευή σας.

Υπάρχουν τρεις κύριοι τρόποι εγκατάστασης της eSIM, ανάλογα με τη συσκευή σας:

  1. Αυτόματη εγκατάσταση είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο μέσω της εφαρμογής aloSIM για κινητά.
  2. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε την eSIM με α Κωδικός QR σάρωση. Αυτό είναι χρήσιμο εάν αγοράζετε ένα πακέτο για το τηλέφωνό σας στον φορητό υπολογιστή ή το tablet σας.
  3. Χειροκίνητη εγκατάσταση περιλαμβάνει την παρακολούθηση βήμα προς βήμα οδηγίες σχετικά με τον τρόπο προσαρμογής των ρυθμίσεων της συσκευής σας ώστε να επιτρέπεται η eSIM.

Αφού εγκαταστήσετε την eSIM, πρέπει απλώς να την ενεργοποιήσετε όταν φτάσετε στον προορισμό σας και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την περιήγηση! Δεν χρειάζεστε καν Wi-Fi ή δεδομένα για να ενεργοποιήσετε την eSIM σας.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της χρήσης μιας aloSIM eSIM;

Εύκολη διαδικασία αγοράς και λήψης

Η όλη διαδικασία αγοράς μιας eSIM από την aloSIM είναι γρήγορη και εύκολη, ειδικά χάρη στη δυνατότητα αυτόματης εγκατάστασης, την οποία λίγες άλλες εταιρείες eSIM προσφέρουν. Ο ιστότοπος και η εφαρμογή είναι και οι δύο εξαιρετικά φιλικές προς το χρήστη – δεν θα χρειαστεί να διαβάσετε μεγάλες οδηγίες ή να κάνετε αναζήτηση στο YouTube για ένα βίντεο με οδηγίες.

Εξαιρετικά πακέτα και οικονομικές τιμές

Το αγαπημένο μας πράγμα για την aloSIM, εκτός από την προσιτή eSIM, είναι ότι δεν προσπαθεί να σας υπερπουλήσει σε πακέτα. Με τα υπολογιστής δεδομένων ταξιδιού, μπορείτε να μάθετε πόσα δεδομένα θα χρειαστείτε για το ταξίδι σας ρεαλιστικά. Οι τιμές είναι επίσης εξαιρετικά λογικές. Μπορείτε να λάβετε φιλικά προς τον προϋπολογισμό προγράμματα όπως τα 5 GB για 30 ημέρες στον Καναδά, που κοστίζουν μόνο 18 $ (USD) ή τα 5 GB για 30 ημέρες στην Ισπανία για τη χαμηλή τιμή των 11,50 $! Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ το προσωπικό σας πρόγραμμα τηλεφώνου στο εξωτερικό, θα ξέρετε ότι αυτές οι τιμές είναι μια κλοπή.

Κοινή χρήση δεδομένων

Αρκετές άλλες εταιρείες eSIM, όπως η Holafly, δεν υποστηρίζουν την κοινή χρήση δεδομένων, αλλά η aloSIM σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το προσωπικό σας hotspot και να συνδέετε άλλες συσκευές στο διαδίκτυο. Αυτό είναι ιδιαίτερα βολικό εάν εργάζεστε εξ αποστάσεως!

Σχέδιο και Διαφάνεια Ποιότητας

Η AloSIM κάνει εξαιρετική δουλειά για να είναι διαφανής σχετικά με τα σχέδιά της, και αυτός είναι ένας από τους λόγους που πιστεύουμε ότι έχει την καλύτερη eSIM για διεθνή ταξίδια. Πριν αγοράσετε ένα πακέτο, μπορείτε να δείτε τα συνεργαζόμενα δίκτυα στα οποία θα συνδεθείτε σε αυτήν τη χώρα και τη διαθεσιμότητα ταχύτητας για το πρόγραμμα (3G, 4G, 5G ή LTE). Αυτό δεν είναι σύνηθες με τις εταιρείες eSIM και οι χρήστες συχνά δεν το σκέφτονται πριν το αγοράσουν, αλλά θα πρέπει να είναι απρόβλεπτο για τις εταιρείες eSIM να σας το δείξουν εκ των προτέρων!

Κανείς δεν θέλει να πληρώσει για ένα πρόγραμμα δεδομένων πιο αργά από τη γραμμή ασφαλείας του αεροδρομίου, επομένως η aloSIM συνεργάζεται με αξιόπιστα δίκτυα και είναι ειλικρινής σχετικά με το τι μπορείτε να έχετε πρόσβαση με κάθε πρόγραμμα. Βάζουμε τα καπέλα μας στην ακεραιότητα αυτής της καναδικής εταιρείας.

Εύκολη ανανέωση

Σε αντίθεση με άλλες εταιρείες eSIM, η aloSIM σάς επιτρέπει να προσθέτετε εύκολα περισσότερα δεδομένα όταν τελειώνετε αντί να αγοράζετε και να κατεβάζετε μια εντελώς νέα ταξιδιωτική eSIM. Απλώς συνδεθείτε στον λογαριασμό σας και χρησιμοποιήστε την κάρτα στο αρχείο για ανανέωση σε δευτερόλεπτα!

Φανταστική εξυπηρέτηση πελατών

Η AloSIM διασφαλίζει ότι θα έχετε την πιο εύκολη εμπειρία χρήσης αυτής της νέας τεχνολογίας. Δεν θα χρειαστεί να κυνηγήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας για να βρείτε κάποιον για να απαντήσει στις ερωτήσεις σας, επειδή η AloSIM διαθέτει ένα αυτοματοποιημένο chatbot που μπορεί να απαντήσει σε συχνές ερωτήσεις ή να σας συνδέσει απευθείας με έναν πράκτορα. Ο ιστότοπος και η εφαρμογή διαθέτουν επίσης μια εκτενή ενότητα υποστήριξης που καλύπτει πολλές συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με τη χρέωση, την αντιμετώπιση προβλημάτων, τη διαχείριση eSIM και πολλά άλλα. Και πάλι αυτό το άνοιγμα που λατρεύουμε για το aloSIM!

Ποια είναι τα μειονεκτήματα της χρήσης μιας eSIM aloSIM;

Κανένας αριθμός τηλεφώνου

Αν και αυτό δεν είναι μια τεράστια ταλαιπωρία, η έλλειψη αριθμού τηλεφώνου στο εξωτερικό θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα για ορισμένους ταξιδιώτες. Όπως είπαμε νωρίτερα, ωστόσο, μπορείτε ακόμα να έχετε πρόσβαση σε πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το email, το WhatsApp και το Facebook Messenger, απλώς έχοντας δεδομένα. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε μια κανονική SIM ή να χρησιμοποιήσετε τη δική σας μαζί με την aloSIM. Εάν θέλετε να χρησιμοποιείτε SMS ή φωνητικές κλήσεις για να επικοινωνήσετε με ξενοδοχεία, ομάδες περιηγήσεων ή άλλες υπηρεσίες στη χώρα που επισκέπτεστε, μπορεί να μην είναι βολικό να χρησιμοποιήσετε απλώς μια eSIM aloSIM.

Χωρίς απεριόριστα σχέδια

Εάν σκοπεύετε να βασιστείτε σε μεγάλο βαθμό στα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας ενώ ταξιδεύετε, ίσως αναζητάτε ένα απεριόριστο πρόγραμμα. Δυστυχώς, φαίνεται ότι η aloSIM δεν έχει (ή τουλάχιστον πολύ λίγες) επιλογές για απεριόριστα πακέτα δεδομένων.

Ποια είναι η ετυμηγορία;

Όπως και οι μέρες των φυσικών καρτών SIM για τους ταξιδιώτες, φτάσαμε στο τέλος. Μπορούμε να δούμε ότι η aloSIM έχει δώσει λύσεις σε ζητήματα που έχουν αγνοήσει άλλοι πάροχοι eSIM, από τα οικονομικά της σχέδια και τη δυνατότητα αυτόματης εγκατάστασης έως την άριστη εξυπηρέτηση πελατών. Θα σύρουμε προς τα δεξιά στην aloSIM και ελπίζουμε να ταιριάζει και με εσάς!

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

Αεροπορικά εισιτηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

ξενοδοχεία

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης:eSIM: ολοκληρωμένος οδηγός

Καλύτερο VPN για ταξίδια

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.