Τα καλύτερα της Νοτιοδυτικής Αυστραλίας: Οδικό ταξίδι 1 εβδομάδας

Οι ξένοι τουρίστες συχνά παραμελούν τη Δυτική Αυστραλία – κάτι που είναι κατανοητό, καθώς η πρωτεύουσά της, το Περθ, είναι μια από τις πιο απομονωμένες πόλεις στον κόσμο! Αλλά αν μπορείτε να φτάσετε στην ακτή του Ηλιοβασιλέματος, θα βρείτε μαγευτική φύση, αρχαία δάση, μεγάλα βουνά, φιλόξενους ντόπιους και μερικές από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου.

Έχετε πολλά να καλύψετε εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στη Δυτική Αυστραλία, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πολιτεία στον κόσμο. Εκεί μπαίνουμε εμείς στην Road Affair. Κάναμε όλη την έρευνα και περιορίσαμε τα καλύτερα αξιοθέατα για να σχεδιάσουμε το απόλυτο οδικό ταξίδι στη Νοτιοδυτική Αυστραλία.

Εάν έχετε μόνο μία εβδομάδα στη Δυτική Αυστραλία, αυτό είναι το δρομολόγιο για εσάς. Αυτό το οδικό ταξίδι θα σας μεταφέρει σε οινοποιεία παγκόσμιας κλάσης, σε ένα από τα ψηλότερα βουνά της Δυτικής Αυστραλίας και σε μερικές από τις καλύτερες παραλίες. Με άλλα λόγια, υπάρχει κάτι για όλους σε αυτό το δρομολόγιο στη Νοτιοδυτική Αυστραλία! Μπορείτε να κάνετε το οδικό ταξίδι με το όχημα της επιλογής σας, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε την όμορφα απομακρυσμένη ύπαιθρο είναι να νοικιάσετε ένα τροχόσπιτο στη Δυτική Αυστραλία.

Διαβάστε επίσης:Ο απόλυτος οδηγός για να ταξιδέψετε στην Αυστραλία

Η καλύτερη στιγμή για να κάνετε ένα οδικό ταξίδι στη Νοτιοδυτική Αυστραλία

Η καλύτερη στιγμή για να κάνετε ένα οδικό ταξίδι στη Νοτιοδυτική Αυστραλία εξαρτάται από το πώς θα θέλατε να ταξιδέψετε και το πόσο καλά διαχειρίζεστε τη ζέστη. Ας ξεκινήσουμε περιγράφοντας τις εποχές στην Αυστραλία, οι οποίες –όπως ακριβώς στην άκρη του δρόμου που οδηγούν οι Αυστραλοί– είναι αντίθετες από αυτές της Βόρειας Αμερικής. Για παράδειγμα, ο χειμώνας είναι Ιούνιος έως Αύγουστος. Δεν θα βρείτε χιόνι αυτούς τους μήνες, αλλά ο καιρός τείνει να είναι υγρός και βροχερός, με μέση θερμοκρασία περίπου 57 βαθμούς Φαρενάιτ (14 βαθμούς Κελσίου).

Η άνοιξη της Δυτικής Αυστραλίας είναι από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο, φέρνοντας υψηλότερες θερμοκρασίες και πολύ λιγότερες βροχές, με το μέσο υψηλό να είναι περίπου 72 F (22 C). Το καλοκαίρι έρχεται ακριβώς στην ώρα των Χριστουγέννων, που διαρκεί από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο, με μέση θερμοκρασία 86 F (30 C) και πολύ χαμηλές βροχοπτώσεις. Το φθινόπωρο, Μάρτιος έως Μάιος, υπάρχουν μερικές ακόμη περιστασιακές βροχές και μέση θερμοκρασία περίπου 79 F (26 C). Λάβετε υπόψη αυτές τις θερμοκρασίες εάν σκοπεύετε να κάνετε κάμπινγκ!

Εάν θέλετε να περιηγηθείτε στη Νοτιοδυτική Αυστραλία με το αυτοκίνητο όταν η χώρα είναι σε πλήρη εξέλιξη, είναι καλύτερο να το επισκεφτείτε το καλοκαίρι (και πάλι, αυτός είναι χειμώνας για εμάς τους Βορειοαμερικανούς!), όταν ο καιρός είναι ζεστός, τα παιδιά είναι εκτός σχολείου και οι οικογένειες είναι έξω για διακοπές. Φυσικά, το καλοκαίρι φέρνει επίσης πολλές περισσότερες εκδηλώσεις, πράγμα που σημαίνει πιο πολυσύχναστα αξιοθέατα, γεμάτους χώρους κατασκήνωσης και περιορισμένα καταλύματα.

Εάν θέλετε να απολαύσετε πιο ζεστό καιρό, αλλά να αποφύγετε τα μεγαλύτερα πλήθη, σκεφτείτε να επισκεφθείτε τη Δυτική Αυστραλία το φθινόπωρο ή την άνοιξη. Με τις οικογένειες πίσω στη δουλειά και στο σχολείο, τα αξιοθέατα είναι λιγότερο απασχολημένα, ενώ ο καιρός είναι ακόμα αρκετά καλός για υπαίθριες δραστηριότητες. Ο καλύτερος μήνας για ένα οικονομικό ταξίδι είναι ο Μάιος, όταν πολλά αξιοθέατα και κάμπινγκ προσφέρουν εκπτώσεις.

Πώς να Περιηγηθείτε στη Δυτική Αυστραλία

Ενώ το Περθ έχει εξαιρετική δημόσια συγκοινωνία, θα πρέπει να οδηγήσετε τον εαυτό σας στην υπόλοιπη Δυτική Αυστραλία. Αν θέλετε να ζήσετε ένα κλασικό οδικό ταξίδι στην Αυστραλία, σκεφτείτε να νοικιάσετε ένα τροχόσπιτο, το οποίο σας επιτρέπει να μένετε έξω στην έρημο χωρίς να επιστρέψετε σε ξενοδοχείο στο τέλος κάθε μέρας. Μπορείτε ακόμη και να κατασκηνώσετε σε πολλές από τις παραλίες δωρεάν!

Φυσικά, μπορείτε επίσης να ολοκληρώσετε αυτό το οδικό ταξίδι με αυτοκίνητο, μένοντας σε Airbnbs, ξενοδοχεία ή ξενώνες στην πορεία. Ωστόσο, πιθανότατα δεν θα βρείτε καταλύματα κοντά σε μερικά από τα αξιοθέατα σε αυτό το δρομολόγιο, επομένως θα έχετε λίγο περισσότερη οδήγηση να κάνετε. Εάν παίρνετε αυτοκίνητο, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να κάνετε κράτηση μέσω της Rentalcars.com, η οποία φιλτράρει αυτόματα εκατοντάδες ιστότοπους για να σας εξασφαλίσει την εγγυημένη χαμηλότερη τιμή για την ενοικίασή σας!

Θυμηθείτε ότι η οδήγηση στη Δυτική Αυστραλία (και σε ολόκληρη τη χώρα) γίνεται στην αριστερή πλευρά του δρόμου. Φροντίστε να μην πηγαίνετε γρηγορότερα από το αναγραφόμενο όριο ταχύτητας, καθώς υπάρχουν πολλές κάμερες ταχύτητας στη Δυτική Αυστραλία. Επίσης, προσέξτε τα καγκουρό γύρω από το σούρουπο και την αυγή, όταν αυτά τα νυχτερινά πλάσματα είναι περισσότερο στο δρόμο.

Τα καλύτερα της Νοτιοδυτικής Αυστραλίας: Οδικό ταξίδι 1 εβδομάδας από το Περθ

Αυτό το δρομολόγιο θα σας δείξει τα καλύτερα της Νοτιοδυτικής Αυστραλίας. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πολλά από τα εμβληματικά άγρια ​​ζώα της χώρας (όπως καγκουρό και emus), μερικά μοναδικά αξιοθέατα, ακόμη και μια μικρή πόλη της Αυστραλίας.

Ωστόσο, πριν βουτήξουμε στις λεπτομέρειες αυτού του οδικού ταξιδιού μιας εβδομάδας, θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε να αγοράσετε ταξιδιωτική ασφάλιση. Ποτέ δεν ξέρετε τι θα μπορούσε να συμβεί σε ένα οδικό ταξίδι και εμπιστευτείτε μας – είναι καλύτερο να είστε καλυμμένοι παρά να σας αράζουν σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου με σπασμένο πόδι και χιλιάδες δολάρια σε ιατρικούς λογαριασμούς. Όπως είπε ο Stephen King στο Duma Key , «Αν θέλεις να παίξεις, πρέπει να πληρώσεις». Με άλλα λόγια, είναι σοφό να πληρώσετε για κάλυψη για να μπορείτε να παίξετε στις διακοπές χωρίς άγχος! Η SafetyWing προσφέρει ταξιδιωτική ασφάλιση για μόλις 10 $ την εβδομάδα, κάτι που την καθιστά απρόσμενη. Μπορείτε να λάβετε μια γρήγορη, μη δεσμευτική προσφορά παρακάτω:

Τώρα που τακτοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες του σχεδιασμού, ας κάνουμε σαν καγκουρό και ας πηδήξουμε σε αυτό το δρομολόγιο! 

Ημέρα 1: Εθνικό Πάρκο Περθ προς Stirling Range

Θα κάνετε την περισσότερη οδήγηση την πρώτη μέρα αυτού του οδικού ταξιδιού, όταν θα έχετε ακόμα την αντοχή για αυτό! Θα έχετε επίσης άφθονο χρόνο για τη μεγάλη διαδρομή, καθώς δεν υπάρχουν πολλά αξιοθέατα για να δείτε την πρώτη μέρα. Βγείτε νότια από το Περθ στην εθνική οδό Albany και, στη συνέχεια, θα έχετε μια ευθεία λήψη μέχρι το Εθνικό Πάρκο Stirling Range. Η διαδρομή διαρκεί λίγο λιγότερο από πέντε ώρες και θα δείτε πολλά αγροκτήματα και δάση στη διαδρομή.

Εάν φέρετε μικρά παιδιά σε αυτό το ταξίδι, σκεφτείτε να σταματήσετε περίπου τρεις ώρες μετά το ταξίδι στο Giant Ram Park , όπου τα παιδιά μπορούν να τρέξουν στην παιδική χαρά και μπορείτε να τραβήξετε μια οικογενειακή φωτογραφία μπροστά σε ένα από τα πολλά τυχαία γιγάντια αγάλματα που θα βρείτε βρείτε στην Αυστραλία. Μια άλλη εξαιρετική στάση είναι το Mount Barker Country Bakery . Αυτό το εστιατόριο στη γραφική πόλη του Mount Barker είναι γνωστό για τις νόστιμες κρεατόπιτες του – ένα κλασικό αυστραλιανό μεσημεριανό γεύμα που αξίζει 10 λεπτά από το δρόμο σας.

Συνιστούμε το Εθνικό Πάρκο Stirling Range ως τελικό προορισμό για την πρώτη μέρα, καθώς εκεί θα βρείτε τη δεύτερη ψηλότερη κορυφή στη Δυτική Αυστραλία, το Bluff Knoll . Αυτή είναι εύκολα η πιο δημοφιλής πεζοπορία στη Νοτιοδυτική Αυστραλία, καθώς προσφέρει απαράμιλλη θέα 360 μοιρών στη γύρω περιοχή, καθιστώντας την ιδανική πεζοπορία με την ανατολή του ηλίου για να ξεκινήσετε τη δεύτερη μέρα σας.

Είναι καλύτερο να σταματήσετε για τη νύχτα κοντά στο μονοπάτι Bluff Knoll, ώστε να κοιμηθείτε λίγο πριν την πεζοπορία. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να οδηγήσετε για άλλη μια ώρα για να διανυκτερεύσετε στο Albany, αλλά θα πρέπει να σηκωθείτε ακόμη νωρίτερα για να επιστρέψετε στο μονοπάτι.

Τα καλύτερα μέρη για διαμονή κοντά σε Bluff Knoll, Εθνικό Πάρκο Stirling Range :

Ημέρα 2: Bluff Knoll στο Albany

Θα ξεκινήσετε τη δεύτερη μέρα αυτής της περιήγησης στη Δυτική Αυστραλία με αυτοκίνητο με μια αξέχαστη πεζοπορία με την ανατολή του ηλίου μέχρι την υψηλότερη κορυφή του Εθνικού Πάρκου Stirling Range. Πριν οδηγήσετε τα 15 λεπτά (εάν αναχωρείτε από το Stirling Range Retreat) μέχρι το μονοπάτι Bluff Knoll, βεβαιωθείτε ότι έχετε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την πεζοπορία. Δεδομένου ότι θα κάνετε πεζοπορία μέχρι την κορυφή στο σκοτάδι, θα χρειαστείτε έναν προβολέα ή έναν φακό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας ως φως, αλλά θα πρέπει να το κρατάτε όλη την ώρα και μπορεί να εξαντλήσει την μπαταρία σας (κάτι που δεν είναι καλό για τη λήψη φωτογραφιών που έχετε κερδίσει στην κορυφή!). Συνιστούμε επίσης να φοράτε καλά παπούτσια πεζοπορίας και να έχετε μαζί σας πολύ νερό και μερικά σνακ πεζοπορίας. Αν θέλετε να είστε φανταχτεροί, θα μπορούσατε να φέρετε ακόμη και μια κανάτα καφέ για να μοιραστείτε ενώ βλέπετε τον ήλιο να κρυφοκοιτάει στον ορίζοντα.

Το μονοπάτι Bluff Knoll Summit Trail διαρκεί τρεις έως τέσσερις ώρες για την πλήρη πεζοπορία (περίπου 1,5 ώρα και στις δύο κατευθύνσεις), ανάλογα με το επίπεδο φυσικής σας κατάστασης. Είναι ένα καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι και σχετικά απότομο, με υψομετρικό κέρδος 641 μέτρα. (Είμαστε σίγουροι ότι οι Led Zeppelin έγραψαν το “Stairway to Heaven” για αυτό το μονοπάτι, αλλά μην μας το αναφέρετε.) Ελέγξτε τι ώρα ανατολής είναι το προηγούμενο βράδυ και αφιερώστε στον εαυτό σας τουλάχιστον δύο ώρες για να πεζοπορήσετε εκ των προτέρων, ώστε να μπορεί να παρακολουθήσει όλη την ανατολή του ηλίου.

Μετά την πεζοπορία, πιθανότατα θα λαχταράτε κάτι να φάτε και να πιείτε. Στο τέλος του Bluff Knoll Road, λίγο πριν από τη στροφή στο Chester Pass Road, θα δείτε το The Bluff Knoll Cafe στη δεξιά πλευρά. Εδώ, μπορείτε να πάρετε πρωινό και έναν καφέ (ή μπύρα – τελικά το έχετε κερδίσει!). Οι ιδιοκτήτες είναι πολύ φιλικοί και πωλούν επίσης αναμνηστικά μπλουζάκια και άλλα μπιχλιμπίδια για να τιμήσουν αυτή την αξέχαστη πεζοπορία.

Ο επόμενος προορισμός σας είναι η όμορφη παραθαλάσσια πόλη του Albany, περίπου μία ώρα οδικώς από το Εθνικό Πάρκο Stirling Range. Περάστε το απόγευμα μαθαίνοντας για μια από τις πιο σημαντικές βιομηχανίες της περιοχής στον ιστορικό φαλαινοθηρικό σταθμό του Albany . Βρίσκεται στην τοποθεσία του παλιού φαλαινοθηρικού σταθμού Cheynes Beach (ο τελευταίος φαλαινοθηρικός σταθμός της Αυστραλίας), αυτό το φανταστικό αξιοθέατο είναι το μοναδικό μουσείο του είδους του στον κόσμο. Διαθέτει πολλά διαδραστικά εκθέματα, ένα ιστορικό σκάφος φαλαινοθηρίας, σκελετούς φαλαινών και πολλά άλλα. Θα ακούσετε ιστορίες από οικογένειες και πρώην φαλαινοθήρες για τη σημασία της βιομηχανίας αλλά και για το πώς η Greenpeace και άλλες περιβαλλοντικές ομάδες έφτασαν να σώσουν τις φάλαινες. Θα μπορούσατε εύκολα να περάσετε δύο ώρες εξερευνώντας τον παλιό φαλαινοθηρικό σταθμό!

Ένα εισιτήριο για τον ιστορικό φαλαινοθηρικό σταθμό του Albany περιλαμβάνει επίσης είσοδο στο Αυστραλιανό Πάρκο Άγριας Ζωής που βρίσκεται δίπλα. Εδώ, μπορείτε να γνωρίσετε από κοντά κάποια εμβληματικά άγρια ​​ζώα της Αυστραλίας, όπως φίδια, καγκουρό και βόμπατ! Αν θέλετε να κολυμπήσετε ή να περπατήσετε στην παραλία μετά από μια περιήγηση στο μουσείο, κατευθυνθείτε προς το Misery Beach .

Τα καλύτερα μέρη για να μείνετε στο Όλμπανι :

Ημέρα 3: Όλμπανι στο Εθνικό Πάρκο William Bay

Την τρίτη ημέρα του ταξιδιού σας, θα κατευθυνθείτε για άλλη μια απίστευτη πεζοπορία κατά μήκος του Bald Head κοντά στον κόλπο Frenchman, απέναντι από το Albany. Αυτό το καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι ξεκινά από το πάρκινγκ στο Bald Head Road. Το οδοιπορικό σας οδηγεί σε ένα μονοπάτι που καλύπτεται κυρίως από πεζόδρομους, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε την πανοραμική θέα της χερσονήσου και των κόλπων εκατέρωθεν. Οδηγεί σε έναν ανοιχτό βράχο που πολλοί μπερδεύουν για το τέλος του μονοπατιού, αλλά μην ξεγελιέστε! Ζωγραφισμένα βέλη στο έδαφος και κυνηγοί θα σας οδηγήσουν στα επόμενα τμήματα του μονοπατιού.

Η πεζοπορία είναι 7,5 μίλια έξω και πίσω, διαρκεί περίπου 4,5 ώρες, επομένως θα χρειαστείτε καλά παπούτσια πεζοπορίας, σνακ και άφθονο νερό! Φέρτε επίσης το μαγιό σας για να απολαύσετε μια βουτιά στον κόλπο του Ισθμού , ο οποίος απέχει μόλις 10 λεπτά παράκαμψη από το μονοπάτι.

Μετά την πρωινή σας πεζοπορία γύρω από το Bald Head, κάντε το δρόμο σας δυτικά από το Albany προς τις εκπληκτικές λευκές παραλίες του Εθνικού Πάρκου William Bay. Στην πορεία, θα περάσετε από μερικά ζυθοποιεία και αποστακτήρια. Για μια αναζωογονητική πίντα, σταματήστε στο Wilson Brewing Co. Εάν η μπύρα δεν σας αρέσει, σταματήστε στο The Dam Denmark . Αυτό το εστιατόριο και το αποστακτήριο προσφέρει φανταστικές σανίδες δειγματοληψίας Seltzer, μαζί με λικέρ με έγχυση κάνναβης για να απολαύσετε με φαγητό ενώ θα κοιτάξετε έξω σε μια μεγάλη λίμνη. Διαθέτει επίσης μια φανταστική κλειστή παιδική χαρά για να απολαμβάνουν τα μικρά παιδιά ενώ οι ενήλικες συμμετέχουν σε μια ανατροπή.

Μόλις βρέξετε τη σφυρίχτρα σας με ένα ή δύο ποτά (ίσως και τρία, αν δεν οδηγείτε), πηγαίνετε στο Elephant Rocks στο Εθνικό Πάρκο William Bay. Αυτή η παραλία είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία στη Δυτική Αυστραλία για καλό λόγο. Οι γιγάντιοι βράχοι με θέα στον Μεγάλο Αυστραλιανό όρμο μοιάζουν με ένα κοπάδι ελεφάντων που πιτσιλίζει στο νερό. Περιπλανηθείτε στους βραχώδεις σχηματισμούς και κάντε τη σύντομη πεζοπορία μέχρι το σημείο επιφυλακής για μια καλύτερη θέα της γύρω φύσης.

Μόλις τραβήξετε αρκετές φωτογραφίες από αυτό το εμβληματικό ορόσημο, περπατήστε λίγα λεπτά για να φτάσετε στο Greens Pool (η οποία μοιράζεται ένα πάρκινγκ με το Elephant Rocks). Αυτή είναι εύκολα μια από τις καλύτερες παραλίες στη Δυτική Αυστραλία, με εκπληκτικά τιρκουάζ νερά και απίστευτα καθαρή λευκή άμμο. Απολαύστε ένα απόγευμα ηλιοθεραπείας και βουτιές ή φέρτε εξοπλισμό για κολύμβηση με αναπνευστήρα για να εξερευνήσετε τους βραχώδεις σχηματισμούς.

Τα καλύτερα μέρη για διαμονή κοντά σε Elephant Rocks, Εθνικό Πάρκο William Bay :

Ημέρα 4: William Bay στο Pemberton

Η τέταρτη μέρα αυτού του οδικού ταξιδιού θα σας οδηγήσει μακριά από τις παραλίες και στα αρχαία δάση του Εθνικού Πάρκου Walpole-Nornalup . Ρυθμίστε το GPS σας για το Valley of the Giants Treetop Walk , το οποίο απέχει 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από το William Bay. Θα περπατήσετε ανάμεσα στις κορυφές των γιγάντιων κόκκινων δέντρων 400 ετών (μέρος της οικογένειας των ευκαλύπτων), που φύονται μόνο σε αυτόν τον χώρο περίπου 6.000 εκταρίων.

Ο περίπατος στον θόλο βρίσκεται 40 μέτρα πάνω από το δάπεδο του δάσους σε μια κρεμαστή γέφυρα μήκους 600 μέτρων, προσφέροντάς σας μια απαράμιλλη πανοραμική θέα της γύρω φύσης. Αυτό το μονοπάτι δεν είναι για τους αδύναμους, ωστόσο, καθώς η γέφυρα ταλαντεύεται ενώ περπατάτε. Ανεξάρτητα από αυτό, σας ενθαρρύνουμε να προκαλέσετε τον εαυτό σας και να ολοκληρώσετε αυτόν τον γραφικό περίπατο στην κορυφή του δέντρου!

Μετά τον περίπατο στον θόλο, θα ακολουθήσετε το μονοπάτι προς την Αρχαία Αυτοκρατορία . Σε αυτό το πανέμορφο δασικό μονοπάτι, θα περάσετε τεράστια κόκκινα δέντρα και φυτά που χρονολογούνται από τότε που η Αυστραλία ενώθηκε με την Ανταρκτική, τη Νέα Ζηλανδία και την Ινδία ως μέρος της ηπείρου Gondwana (65 εκατομμύρια χρόνια πριν)! Προσφέρει επίσης μερικές απίστευτες ευκαιρίες φωτογραφίας, με σημεία όπου μπορείτε να περπατήσετε σε κούφια κόκκινα μυρμήγκια.

Μόλις ολοκληρώσετε και τα δύο μονοπάτια, τα οποία θα διαρκέσουν μόνο μία ώρα, πάρτε τον αλήτη σας ξανά στο δρόμο και συνεχίστε δυτικά προς το Pemberton. Είναι περίπου δύο ώρες με το αυτοκίνητο, αλλά αφιερώστε χρόνο και απολαύστε τα γραφικά δάση με δέντρα karri – ένα από τα ψηλότερα είδη σκληρού ξύλου στον κόσμο, που βρίσκεται μόνο σε αυτή την περιοχή της Αυστραλίας – και τα ποτάμια κατά μήκος της διαδρομής.

Αυτό το επόμενο αξιοθέατο δεν είναι κατάλληλο για όσους φοβούνται τα ύψη. Στη δεκαετία του 1930 και του 1940, οι κάτοικοι του Πέμπερτον κατασκεύασαν πλατφόρμες επιφυλακής στις κορυφές των δέντρων για να μπορούν να εντοπίζουν τις πυρκαγιές από μακριά. Η τελευταία επιφυλακή πυρκαγιάς που απομένει βρίσκεται στο Gloucester Tree , με ατσάλινα μανταλάκια που σπειροειδώς 41 μέτρα πάνω στον κορμό σχηματίζουν μια σκάλα που μπορείτε να ανεβείτε. Ωστόσο, το δέντρο μερικές φορές είναι κλειστό για επισκευές, οπότε ελέγξτε τον επίσημο ιστότοπο πριν πάτε.

Εάν το Gloucester Tree είναι κλειστό, πιθανότατα μπορείτε να σκαρφαλώσετε στο Dave Evans Bicentennial Tree στο Warren National Park , το οποίο απέχει μόλις 15 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Pemberton. Η πλατφόρμα αυτού του δέντρου δεν ήταν μια από τις αρχικές επιφυλακές πυρκαγιάς, αλλά κατασκευάστηκε ως μέρος των εορτασμών για τα 200 χρόνια της Αυστραλίας στη δεκαετία του ’80. Μπορείτε να ανεβείτε 65 μέτρα πάνω στο δέντρο για να απολαύσετε μια πανοραμική θέα στο γύρω δάσος Karri.

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μείνετε στο RAC Karri Valley Resort στο Beedelup, όπου θα βρείτε ξύλινες καμπίνες και σημεία για κάμπινγκ με ηλεκτρισμό. Περάστε το υπόλοιπο του απογεύματός σας συμμετέχοντας στις φανταστικές ανέσεις του θερέτρου, οι οποίες περιλαμβάνουν ένα μονοπάτι πεζοπορίας με κυκλικές στροφές στους καταρράκτες Beedelup , μια πίστα BMX, τραπέζια πινγκ πονγκ, γήπεδα τένις, ένα γήπεδο μίνι γκολφ και άμεση πρόσβαση στη λίμνη Beedelup . Το βράδυ, μπορείτε να απολαύσετε το δείπνο σας στο The Lakeside Restaurant .

Άλλα μέρη διαμονής κοντά σε Pemberton:

Συμβουλή Insider: Μπορείτε να βρείτε δωρεάν χώρο στάθμευσης για τροχόσπιτο κατά μήκος της εθνικής οδού Vasse κατά τη διάρκεια της διαδρομής σας βόρεια από το Pemberton. Αναζητήστε χώρους ανάπαυσης που επιτρέπουν το κάμπινγκ στην άκρη του δρόμου.

Ημέρα 5: Pemberton προς Margaret River

Ξυπνήστε και πάρτε το δρόμο σας σε μια από τις καλύτερες πόλεις διακοπών στη Δυτική Αυστραλία! Ο ποταμός Margaret, ο οποίος απέχει μόλις 1,5 ώρα οδικώς από το Pemberton, είναι γνωστός για τα εξαιρετικά σημεία για σέρφινγκ, τις αρχαίες σπηλιές και τα παγκοσμίου φήμης οινοποιεία. Στην πραγματικότητα, έχει κερδίσει περισσότερα βραβεία ως περιοχή εκλεκτού κρασιού από οποιαδήποτε άλλη πόλη στην Αυστραλία! Φυσικά, υπάρχουν διάφορα άλλα αξιοθέατα και περιηγήσεις για να ζήσετε σε αυτή την υπέροχη μικρή πόλη, καθιστώντας την έναν δημοφιλή προορισμό από το Περθ. Τα καταλύματα συχνά εξαντλούνται κατά τη διάρκεια των πολυάσχολων εποχών, οπότε κάντε κράτηση εκ των προτέρων!

Στο δρόμο προς τον ποταμό Margaret, σταματήστε στο Boranup για να εξερευνήσετε ένα από τα πιο δημοφιλή σπήλαια της περιοχής, το Lake Cave . Μπορείτε να δείτε αρχαίους σταλακτίτες και απίστευτους υπόγειους σχηματισμούς σε μια ξενάγηση 30 λεπτών στο Lake Cave .

Από το Boranup, απέχει λιγότερο από 20 λεπτά οδικώς από τον ποταμό Margaret, όπου έχετε πολλές επιλογές για απογευματινές δραστηριότητες. Αν σας πιάνει φαγούρα να χτυπήσετε τα κύματα, κάντε μαθήματα σέρφινγκ στο Margaret River Surfing Academy ή νοικιάστε μια σανίδα στο Surfers Point . Αυτό το εμβληματικό σημείο για σέρφινγκ είναι μία από τις δύο μόνο στάσεις στην Αυστραλία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σέρφ Λιγκ. Αν το επισκεφτείτε κοντά στα τέλη Απριλίου, μπορείτε ακόμη και να παρακολουθήσετε την εκδήλωση!

Ένα μοναδικό αξιοθέατο φιλικό προς την οικογένεια είναι το A Maze’n Margaret River , το οποίο διαθέτει ένα γήπεδο μίνι γκολφ 18 οπών, όμορφους κήπους, γιγάντια παιχνίδια και παζλ και έναν μεγάλο λαβύρινθο φράχτη στον οποίο χάνονται εύκολα ακόμη και ενήλικες. Άλλες δραστηριότητες στην πόλη περιλαμβάνουν ψώνια στις καλλιτεχνικές μπουτίκ του κεντρικού δρόμου, περιηγηθείτε στους πάγκους της Margaret River Farmers’ Market (μόνο τα Σάββατα) και δοκιμάζοντας μια ανατροπή είτε στη Margaret River Distilling Co. είτε στη Margaret River Brewhouse .

Τα καλύτερα μέρη για να μείνετε σε Margaret River:

surfer στον ποταμό Margaret, Δυτική Αυστραλία
Adriena Vyzulova / shutterstock.com

6η μέρα: Margaret River

Υπάρχουν ατελείωτες διαθέσιμες δραστηριότητες στο Margaret River, οπότε η σημερινή ατζέντα εξαρτάται από εσάς! Για να σας δώσουμε μερικές ιδέες, ωστόσο, θα παραθέσουμε τις καλύτερες περιηγήσεις που μπορείτε να κάνετε εδώ.

Με όλη τη συζήτηση για το εκλεκτό κρασί αυτής της περιοχής, μπορεί κάλλιστα να θέλετε να το δοκιμάσετε μόνοι σας – ή ίσως να βυθιστείτε σε μια ολοήμερη περιήγηση στα οινοποιεία! Σκεφτείτε να κάνετε κράτηση για μια ξενάγηση από τον ποταμό Margaret, ώστε να μην ανησυχείτε για το ποτό και την οδήγηση. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα αυτήν την ξενάγηση στην οινοπαραγωγική περιοχή του ποταμού Margaret . Περιλαμβάνει μεταφορά, σνακ, γευσιγνωσία κρασιού σε τρεις αμπελώνες, γκουρμέ γεύμα με ζευγάρια κρασιών και ευκαιρία να φτιάξετε το δικό σας κρασί! Εάν μια ολόκληρη μέρα με οινοποιεία ακούγεται υπερβολική για εσάς, μια εξαιρετική εναλλακτική είναι αυτή η μισή μέρα ξενάγηση κρασιού στον ποταμό Margaret . Θα επισκεφθείτε δύο οινοποιεία και θα απολαύσετε απογευματινό τσάι με μπισκότα.

Φυσικά, η Margaret River προσφέρει περισσότερα από κρασί. Η περιοχή έχει μερικά φανταστικά σημεία για δραστηριότητες με κουπί και εξαιρετικά μονοπάτια εκτός δρόμου. Αν θέλετε να συνδυάσετε και τις δύο δραστηριότητες, σκεφτείτε να κάνετε κράτηση για αυτήν την πεντάωρη περιήγηση με κανό και τζιπ με κρασί και μεσημεριανό γεύμα . Θα κάνετε κανό στον ομώνυμο ποταμό της πόλης, θα δοκιμάσετε τοπικό μέλι, θα κάνετε πεζοπορία στους βράχους της θάλασσας Wilyabrup και θα επισκεφθείτε τους καταρράκτες Yalgardup ​​με ένα σαφάρι Jeep.

Αμπελώνες στον ποταμό Margaret, Αυστραλία
Richard Majlinder / shutterstock.com

Ημέρα 7: Margaret River στο Περθ

Το τελευταίο πρωί του οδικού ταξιδιού σας, απολαύστε πρωινό στον ποταμό Margaret. Σας προτείνουμε να σταματήσετε κάπου όπως το Margaret River Bakery ή το Drift Cafe για ένα κλασικό αυστραλιανό λουκάνικο!

Μόλις χορτάσετε καλά και πιείτε καφεΐνη, οδηγήστε 30 λεπτά βόρεια μέχρι τους καταρράκτες Quinninup . Αυτόν τον εκπληκτικό καταρράκτη είναι καλύτερο να επισκεφτείτε το χειμώνα, όταν οι βροχές τον ζωντανεύουν. Έχει επίσης μεγάλη πολιτιστική σημασία για την τοπική φυλή των Αβορίγινων των Wadandi (Saltwater), γι’ αυτό σας παρακαλούμε να συμπεριφέρεστε στη γη με σεβασμό.

Η πεζοπορία στους καταρράκτες Quinninup και πίσω διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα. Είναι ένας απίστευτα γραφικός περίπατος που θα σας μεταφέρει κατά μήκος της ακτής και σε μια απομονωμένη παραλία. Φέρτε ένα μαγιό αν θέλετε να κάνετε μια βουτιά στον ωκεανό!

Μετά την πρωινή πεζοπορία στον καταρράκτη, συνεχίστε βόρεια προς το Injidup Natural Spa . Αυτές οι παλιρροϊκές πισίνες είναι φανταστικές για κολύμβηση με αναπνευστήρα, οπότε φέρτε τον εξοπλισμό σας! Μπορείτε επίσης να σκαρφαλώσετε πάνω από τους βράχους και να παρακολουθήσετε τα κύματα να συντρίβονται ή απλά να επιστρέφετε για να δουλέψετε στο μαύρισμά σας.

Μόλις δροσιστείτε στο νερό, κατευθυνθείτε βόρεια προς την προβλήτα Busselton . Αυτή είναι η μεγαλύτερη ξύλινη προβλήτα (ένας τύπος προβλήτας ή αποβάθρας που λειτουργεί ως παλιρροϊκό φράγμα) στο νότιο ημισφαίριο, με μήκος 1,8 χιλιομέτρων (λίγο πάνω από ένα μίλι). Μπορείτε πραγματικά να πάρετε ένα τρένο από τη μια άκρη στην άλλη!

Ακόμη πιο δροσερό είναι το Υποβρύχιο Παρατηρητήριο βάθους 8 μέτρων στο τέλος της προβλήτας, το οποίο είναι ένα από τα έξι μόνο φυσικά ενυδρεία στον κόσμο. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό το μοναδικό αξιοθέατο, συνιστούμε να κάνετε κράτηση για την πλήρη περιήγηση στο παρατηρητήριο. Σε αυτήν την περιοδεία, η οποία διαρκεί μία ώρα και 45 λεπτά, θα δείτε και θα μάθετε για περισσότερα από 300 είδη που αποκαλούν αυτά τα νερά σπίτια τους. Η διαδρομή με το τρένο μέχρι το παρατηρητήριο (περιλαμβάνεται στην τιμή της περιήγησης) διαρκεί 45 λεπτά, με ωριαίες αναχωρήσεις από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

Μόλις εξερευνήσετε την προβλήτα Busselton, τσιμπήστε κάτι σε ένα από τα κοντινά εστιατόρια και, στη συνέχεια, επιστρέψτε στο Περθ μέσω της εθνικής οδού Bussell. Το ταξίδι θα πρέπει να διαρκέσει περίπου 2,5 ώρες, ανάλογα με την κίνηση. Μην οδηγείτε πολύ γρήγορα, καθώς υπάρχουν αρκετές κάμερες ταχύτητας στη διαδρομή!

Να το έχετε – το απόλυτο δρομολόγιο οδικού ταξιδιού στη Νοτιοδυτική Αυστραλία που μπορείτε να κάνετε σε μια εβδομάδα! Είτε σας ενδιαφέρει περισσότερο να δείτε ιθαγενή ζώα, να βουτήξετε σε παραλίες παγκόσμιας κλάσης, να κάνετε πεζοπορία σε καταρράκτες ή να περιηγηθείτε σε οινοποιεία, είμαστε βέβαιοι ότι θα έχετε απόλυτη έκρηξη! Το μόνο που έχετε να κάνετε τώρα είναι να πείτε τη δουλειά σας να φύγει για να απολαύσετε το ταξίδι σας με την ησυχία σας.

Διαβάστε επίσης:5 ημέρες στο Περθ: Το τέλειο δρομολόγιο στο Περθ

25 καλύτερα εθνικά πάρκα στην Αυστραλία

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια