Διακοπές χωρίς αυτοκίνητο: Τρία νησιά που μπορείς να τα γυρίσεις με τα πόδια

Η εξερεύνηση των ελληνικών νησιών με τα πόδια μπορεί να είναι ένας φανταστικός τρόπος για να γνωρίσετε τη φυσική ομορφιά τους και να βυθιστείτε στον τοπικό πολιτισμό. Ενώ πολλά νησιά απαιτούν αυτοκίνητο για άνετη μεταφορά, υπάρχουν μερικά που είναι κατάλληλα για εξερεύνηση με τα πόδια. Εδώ είναι τρία ελληνικά νησιά που μπορείτε να επισκεφτείτε χωρίς αυτοκίνητο:

Ύδρα: Βρίσκεται στον Σαρωνικό κόλπο, η Ύδρα είναι ένα γραφικό νησί γνωστό για το γοητευτικό λιμάνι, τις όμορφες παραλίες και την απουσία αυτοκινήτων. Η κύρια πόλη του νησιού, που ονομάζεται επίσης Ύδρα, είναι μια πεζοδρομημένη ζώνη με στενά δρομάκια και παραδοσιακά πέτρινα σπίτια.

Μπορείτε να εξερευνήσετε την πόλη με τα πόδια, να επισκεφθείτε το Μουσείο Ιστορικών Αρχείων και να κάνετε μια χαλαρή βόλτα στα μοναστήρια του νησιού, όπως το Μοναστήρι της Αγίας Ευπραξίας και το Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου. Επιπλέον, η Ύδρα προσφέρει γραφικά μονοπάτια πεζοπορίας που οδηγούν σε απομονωμένους κολπίσκους και θέα, παρέχοντας ευκαιρίες στους λάτρεις της φύσης να απολαύσουν τα τραχιά τοπία του νησιού.

Σύμη: Στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων, η Σύμη είναι ένα μικρό και γραφικό νησί με πολύχρωμα νεοκλασικά σπίτια. Η κύρια πόλη, που ονομάζεται επίσης Σύμη, είναι εύκολα εξερευνημένη με τα πόδια. Μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στα στενά δρομάκια της, να επισκεφθείτε τη Μονή Πανορμίτη και να θαυμάσετε την εκπληκτική αρχιτεκτονική.

Επιπλέον, η Σύμη προσφέρει διάφορα μονοπάτια πεζοπορίας που σας μεταφέρουν μέσα από ελαιώνες, αμπελώνες και γραφικές πλαγιές. Ένα δημοφιλές μονοπάτι οδηγεί από την πόλη της Σύμης στο γειτονικό χωριό Πέδι, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε στην παραλία και να απολαύσετε το γαλήνιο περιβάλλον.

Βρείτε φθηνά Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλα τα ελληνικά νησιά στις καλύτερες τιμές.

Φολέγανδρος: Η Φολέγανδρος είναι ένα ήρεμο νησί των Κυκλάδων, γνωστό για την παρθένα ομορφιά και τον παραδοσιακό χαρακτήρα της. Η κύρια πόλη του νησιού, η Χώρα, είναι ένα χωριό μόνο για πεζούς με στενά δρομάκια, ασβεστωμένα σπίτια και γοητευτικές πλατείες. Μπορείτε να εξερευνήσετε τη Χώρα με τα πόδια, να επισκεφθείτε την εκκλησία της Παναγίας και να απολαύσετε τη μαγευτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος που κόβει την ανάσα.

Η Φολέγανδρος προσφέρει επίσης πολλά μονοπάτια πεζοπορίας που σας επιτρέπουν να ανακαλύψετε τα φυσικά της τοπία. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε πεζοπορία στην Εκκλησία της Παναγίας και να απολαύσετε την πανοραμική θέα ή να εξερευνήσετε τη γραφική παραλία του Αγίου Νικολάου ακολουθώντας το μονοπάτι από το χωριό Άνω Μεριά.

Διακοπές σαν τρόπος ζωής – Πώς να ξεκινήσετε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αυτά τα τρία νησιά προσφέρουν μοναδικές ευκαιρίες για διακοπές χωρίς αυτοκίνητο στην Ελλάδα, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε την ομορφιά και την αυθεντικότητά τους με χαλαρό ρυθμό με τα πόδια. Θυμηθείτε να ελέγξετε τα δρομολόγια των φέρι και να προγραμματίσετε τη διαμονή σας εκ των προτέρων για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι σας.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια