Διακοπές σαν τρόπος ζωής – Πώς να ξεκινήσετε

Οι διακοπές που επιλέγετε, αφορούν την απόδραση σε μέρη που πραγματικά θέλετε να επισκεφτείτε, με απώτερο σκοπό να γνωρίσετε την κουλτούρα, τα ήθη και έθιμα στους συγκεκριμένους τοπικούς πολιτιστικούς προορισμούς.

Οι άνθρωποι που επιλέγουν αυτού του είδους διακοπές αντί για lifestyle διακοπές, το κάνουν λόγω του τρόπου που σκέφτονται. Είναι καιρός να ξεκινήσετε να οργανώνετε ετήσια ή εξαμηνιαία ταξίδια ως πολύτιμες επενδύσεις στην οικογένειά σας και στον εαυτό σας.

Σας παραθέτω μερικές πρακτικές σκέψεις και ιδέες που θα σας βοηθήσουν να αναβαθμίσετε τις διακοπές σας σε απίστευτα ανακουφιστικές από το άγχος και να αποκτήσετε αξέχαστες αναμνήσεις.

Διακοπές σαν τρόπος ζωής – Πώς να ξεκινήσετε

Ξεκινήστε με έναν «ρεαλιστικό» προορισμό

  1. Ξεκινήστε με έναν «ρεαλιστικό» προορισμό, στον οποίο μπορείτε να δείτε τον εαυτό σας να κάνει διακοπές.

Το μέρος που θα επιλέξατε για τις διακοπές σας δεν χρειάζεται πάντα να είναι μια μακρινή χώρα, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό για αυτό το μέρος να είναι κάπου που πραγματικά θέλετε να πάτε.

Οι διακοπές σας θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν μερικά ιδιαίτερα μέρη σε απόσταση μόλις 500 χιλιομέτρων από το μέρος όπου ζείτε. Προγραμματίστε δύο ή τρία ετήσια ταξίδια για τα Σαββατοκύριακα, αντί για ένα ταξίδι μιας εβδομάδας ή μεγαλύτερου, ώστε να εξυπηρετήσει καλύτερα το πολυάσχολο πρόγραμμά σας.

  1. Αρχίστε να σχεδιάζετε τις φετινές ονειρεμένες διακοπές και μετά ονειρευτείτε το σχέδιό σας όλο το χρόνο

Ξεκινήστε κάνοντας μια λεπτομερή λίστα με όλα τα επιθυμητά αξιοθέατα και τις ανέσεις που προσφέρει η φύση στην περιοχή.

Οι καλύτερες πηγές πληροφόρησής σας θα είναι το Διαδίκτυο, η οικογένεια και οι φίλοι και το τοπικό Εμπορικό Επιμελητήριο στις πόλεις που σκοπεύετε να περάσετε χρόνο. Φροντίστε να συμπεριλάβετε στις διακοπές σας όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μέρη για φαγητό.

διαβάστε επίσης : Πώς να ταξιδέψετε με μικρό προϋπολογισμό και να κερδίσετε χρήματα ενώ ταξιδεύετε

  1. Κάντε έγκαιρα τις κρατήσεις σας για ταξίδια και διαμονή και εξοικονομήστε χρήματα.

Μπορείτε κανονικά να κάνετε κράτηση για μεταφορά με αεροπλάνα, τρένα και πλοία εκ των προτέρων ώστε να εξοικονομήσετε χρήματα. Μπορείτε να επιλέξετε την εισαγωγή περισσότερων τρόπων μεταφοράς προς τον προορισμό σας. Επίσης, σκεφτείτε να κάνετε τις διακοπές σας σε περιόδους εκτός εποχής όταν μπορείτε, επειδή τα καταλύματα τείνουν να είναι οικονομικότερα από 20 έως 30 τοις εκατό.

  1. Δημιουργήστε έναν αποταμιευτικό προϋπολογισμό διακοπών και ανακαλύψτε τρόπους για να συμβάλετε σε αυτόν.

Ξεκινήστε έναν κουμπαρά! Βαλτε τα ρέστα σας από τις ημερήσιες αγορές σας ή ένα ευρώ στο τέλος κάθε μέρας σε ένα σφραγισμένο βάζο, με χρήματα για τις διακοπές σας.

Σημειώστε στο ημερολόγιό σας ειδικές ετήσιες οικογενειακές εκδηλώσεις «συγκέντρωσης κεφαλαίων» για να βοηθήσετε να δημιουργήσετε οικονομικά τον προϋπολογισμό των διακοπών σας. Η έναρξη μιας διαδικτυακής επιχείρησης μερικής απασχόλησης είναι  δημοφιλής αλλά και αποδοτική όσον αφορά τη δημιουργία ροών εισοδήματος στον ειδικό λογαριασμό διακοπών σας.

Το να αφιερώνετε χρόνο από την συνηθισμένη πολυάσχολη καθημερινότητά σας, ώστε να ξεφύγετε για λίγη ξεκούραση και χαλάρωση, είναι πραγματικά πολύ καλό για την υγεία σας.

Το διάστημα που επιλέξατε να λείψετε για την χαλάρωσή σας, μπορεί επίσης να ενισχύσει τη σχέση μεταξύ των οικείων και των αγαπημένων σας. Γι’ αυτό να είστε προνοητικοί και ξεκινήστε τη διαδικασία για τον προγραμματισμό και την πραγματοποίηση αυτών των μοναδικών διακοπών.

 

 

για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια επισκεφτείτε το ticketswe 

Διακοπές σαν τρόπος ζωής – Πώς να ξεκινήσετε
Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια