29 Ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά γεγονότα της Σιγκαπούρης

Περιεχόμενα

Δεδομένης της θέσης της στη Νοτιοανατολική Ασία και του μεγάλου διεθνούς αεροδρομίου παγκόσμιας κλάσης, η Σιγκαπούρη αποτελεί σταθμό σε πολλά δρομολόγια ταξιδιωτών. Πριν το επισκεφτείτε, είναι καλύτερο να ενημερωθείτε με μερικά διασκεδαστικά γεγονότα για τη Σιγκαπούρη – ώστε να εντυπωσιάσετε τους Σιγκαπούρους.

Οι ουρανοξύστες, η νυχτερινή ζωή, η καθαριότητα και η όμορφη αρχιτεκτονική κάνουν τη Σιγκαπούρη ιδανική για οποιονδήποτε να απολαύσει. Η Σιγκαπούρη είναι μια τεράστια πόλη και χώρα με τόση πολλή ιστορία και ενδιαφέροντα γεγονότα για τη Σιγκαπούρη! Ας σκάψουμε σε ένα ζευγάρι!


Ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά γεγονότα της Σιγκαπούρης


1. Το σύμβολο της Σιγκαπούρης είναι το Merlion, ένα πλάσμα που είναι μισό λιοντάρι και μισό ψάρι

Κεφάλι λιονταριού, σώμα ψαριού. Φαίνεται νόμιμο, σωστά; Ενώ είναι το σύμβολο και η επίσημη μασκότ της Σιγκαπούρης , δεν είναι ένα «πραγματικό» μυθικό πλάσμα. Σχεδιάστηκε από τον Βρετανό ιχθυολόγο Alex Fraser-Brunner το 1964 για το Singapore Tourism Boa

rd. Το ψάρι αντιπροσωπεύει την ταπεινή καταγωγή της Σιγκαπούρης ως ένα ψαροχώρι που ονομάζεται Temasek, που αργότερα μετονομάστηκε Singapura ή «Lion City», εξηγώντας έτσι το κεφάλι του λιονταριού. Συγγνώμη θαυμαστές των μυθικών θηρίων.

Διαβάστε επίσης:
  • 3 ημέρες στη Σιγκαπούρη
  • Καλύτεροι Ξενώνες στη Σιγκαπούρη
  • Τα 15 καλύτερα Airbnbs στη Σιγκαπούρη
  • Σιγκαπούρη | 10 καλύτερα πράγματα να κάνετε

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

Αεροπορικά εισιτηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com


2. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουαλέτας ιδρύθηκε στις 19 Νοεμβρίου 2001 στη Σιγκαπούρη

Συνεχίζοντας με ένα από τα πιο αριστερά γεγονότα για τη Σιγκαπούρη. Το 2001, η παθιασμένη με την τουαλέτα πόλη-κράτος πρότεινε να οριστεί η 19η Νοεμβρίου ως «Παγκόσμια Ημέρα Τουαλέτας». 122 χώρες υποστήριξαν την ιδέα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουαλέτας (ΠΟΕ, προφανώς) ξεκίνησε. Είναι πραγματικά πολύ ωραίο, με στόχο να λύσουμε μια παγκόσμια κρίση υγιεινής παρέχοντας καθαρές, ασφαλείς τουαλέτες για όλους.


3. Μπορείτε ακόμα να πάρετε καλάμι στη Σιγκαπούρη

Αν και το ραβδί ήταν μόνο μια βικτωριανή βρετανική δουλειά; Λοιπόν, μην ξεχνάτε ότι η Σιγκαπούρη ήταν μια βικτωριανή βρετανική αποικία. Το μπαστούνι ήταν μόνο ένα από τα πράγματα που εισήχθησαν στην τότε Μαλάγια και τους οικισμούς των Στενών, ένα από τα οποία ήταν η Σιγκαπούρη.

Μπορείτε να σας βάλουν μπαστούνι όχι μόνο για βανδαλισμούς, αλλά και για σεξουαλική κακοποίηση, ταραχές και κατάχρηση ναρκωτικών, για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Η τιμωρία εφαρμόζεται στους γυμνούς γλουτούς. Ωχ. Οι γυναίκες εξαιρούνται.


4. Η Σιγκαπούρη έχει υποχρεωτική στρατιωτική στράτευση 1-2 ετών

Τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία για τη Σιγκαπούρη

Σωστά. Είναι γεγονός για τη Σιγκαπούρη ότι αυτή η χώρα είναι αρκετά παρανοϊκή με τους γείτονές της (καλά, έτσι φαίνεται). Έτσι, στις 15 Μαρτίου 1967, η Εθνική Υπηρεσία έγινε υποχρεωτική για όλους τους άνδρες 18 ετών πολίτες της Σιγκαπούρης και μόνιμους κατοίκους.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια σημαντική στρατιωτική δύναμη ανά πάσα στιγμή στη Σιγκαπούρη.


5. Η Σιγκαπούρη έχει τη δική της διάλεκτο 

Η Σιγκαπούρη είναι γεμάτη από διαφορετικές γλώσσες. Οι τέσσερις επίσημες γλώσσες είναι τα αγγλικά, τα κινέζικα, τα μαλαισιανά και τα ταμίλ. Αν και οι περισσότεροι Σιγκαπούροι μπορούν να μιλούν τουλάχιστον μία, φυσικά, μια διάλεκτος που είναι ένας συνδυασμός όλων τους έχει εμφανιστεί με τα χρόνια – τα σινγκλικά.

Είναι μια αρκετά περίπλοκη διάλεκτος που βασίζεται στα αγγλικά που περιλαμβάνει τον τερματισμό προτάσεων με lah για έμφαση. Αυτή είναι μόνο μια ιδιορρυθμία.


6. Τα Hawker Centers είναι το καλύτερο μέρος για να φάτε τοπικό φαγητό της Σιγκαπούρης

Το φαγητό σε ένα περίπτερο Hawker είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε οποιοδήποτε δρομολόγιο στη Σιγκαπούρη . Η κουζίνα της Σιγκαπούρης είναι εξωπραγματική . Τοπικά κινέζικα πιάτα όπως το lor mee και το κοτόπουλο Hainanese, τα ινδικά σετ thali , τα αγαπημένα της Μαλαισίας όπως το nasi goreng και ένα σωρό άλλες εκπληκτικές δελεαστικές απολαύσεις μπορείτε να βρείτε στα κέντρα πωλητών της Σιγκαπούρης.

Ο πρόδρομος του food court, αυτά τα μέρη έχουν ειδικά σημεία πώλησης για πάγκους, ο καθένας με βαθμολογία υγείας και πολλά τραπέζια, καρέκλες και παγκάκια. Το Chinatown Complex Food Center είναι το μεγαλύτερο: πώς ακούγονται 260 πάγκοι με φαγητό;


7. Η Σιγκαπούρη πραγματοποίησε τον πρώτο νυχτερινό αγώνα Formula 1 στον κόσμο

Πιστεύαμε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πολύ υψηλές για να καθίσετε σε ένα αυτοκίνητο σε όλη αυτή την άνοδο – και για να καθίσετε σε ένα πλήθος παρακολουθώντας αυτούς τους δρομείς να κάνουν ζουμ. Αλλά στην πραγματικότητα, είναι προς όφελος των Ευρωπαίων τηλεθεατών. Διαφορά ώρας και όλα. Ο πρώτος νυχτερινός αγώνας στον κόσμο διεξήχθη στο Marina Bay Street Circuit για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1 της FIA 2008.


8. Η Σιγκαπούρη ιδρύθηκε από τους Βρετανούς

Η Σιγκαπούρη –τότε η Σιγκαπούρα– υπήρχε, αλλά ήταν πολύ μεγάλη υπόθεση πριν από πολύ καιρό. Ο τελευταίος βασιλιάς της Σιγκαπούρης διέφυγε στα τέλη του 14ου αιώνα μετά από επίθεση.

Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ολόκληρο το μέρος είχε εγκαταλειφθεί. Δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα μικρό εμπορικό φυλάκιο όταν ο Sir Stamford Raffles ξεσήκωσε το 1819 και ίδρυσε το Fort Canning. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.


9. Η Σιγκαπούρη είναι μία από τις τρεις μόνο σωζόμενες πόλεις-κράτη στον κόσμο

Η Σιγκαπούρη δεν έχει πρωτεύουσα αφού είναι πόλη-κράτος – μια χώρα που είναι κυριολεκτικά απλώς μια πόλη. Τα άλλα δύο είναι ο Άγιος Μαρίνος, καθώς είναι απλώς μια πόλη και το Βατικανό (το στοιχείο είναι στο όνομα). Άλλοι, όπως το Ντουμπάι, διεκδικούν τον τίτλο της πόλης-κράτους, αλλά απλώς δεν κόβουν τη μουστάρδα.


10. Ολόκληρος ο εθνικός ύμνος είναι τυπωμένος στο πίσω μέρος του χαρτονομίσματος των 1000 $ S$ σε μικροτυπία

Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μας γεγονότα για τη Σιγκαπούρη. Τα τραπεζογραμμάτια στη Σιγκαπούρη διαθέτουν πολύ μικρό κείμενο (λέξεις που μόλις και μετά βίας μπορείτε να διαβάσετε). Οι περισσότερες σημειώσεις λένε απλώς «Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης» στο άπειρο. Το χαρτονόμισμα των 1000 δολαρίων S$, ωστόσο, έχει ολόκληρο τον εθνικό ύμνο της Σιγκαπούρης στο πίσω μέρος του μικροκειμένου. Σούπερ δροσερό.


11. Η Σιγκαπούρη έχει πολλά μικρά νησιά

Η Σιγκαπούρη είναι ένα μικρό νησί, αλλά ξέρατε ότι υπάρχουν πολλά άλλα νησιά και νησίδες που αποτελούν τη Σιγκαπούρη; Άλλοι εξήντα δύο, για την ακρίβεια. Μερικά δημιουργήθηκαν με αναδασμό – πολλή αναδόμηση. Από το 1965, η έκταση της Σιγκαπούρης έχει αυξηθεί κατά 23% (50 τετραγωνικά μίλια)!


12. Το νησί των Χριστουγέννων ήταν κάποτε έδαφος της Σιγκαπούρης

Ένα από τα νησιά που ήταν μέρος της Σιγκαπούρης, ούτως ή άλλως στις μέρες της βρετανικής αποικιοκρατίας, ήταν το νησί των Χριστουγέννων.

Μακριά, μολυσμένο από καβούρια καρύδας Νησί των Χριστουγέννων. Το 1958, τα νησιά μεταφέρθηκαν στην Αυστραλία. Ομοίως, το αρχιπέλαγος των Νήσων Κόκος μεταφέρθηκε το 1955.


13. Και ένα από τα νησιά της Σιγκαπούρης έχει σκοτεινή ιστορία

Το νησί Sentosa είναι ένα μέρος υψηλής λάμψης και αίγλης, που φιλοξενεί μια προστατευμένη παραλία μήκους 1,2 μιλίων, τα Universal Studios Singapore, ένα καζίνο και δύο γήπεδα γκολφ, ένα τρελό θέρετρο και 14 άλλα ξενοδοχεία.

Αλλά στο παρελθόν ήταν μια βρετανική στρατιωτική βάση με το Fort Siloso. Και όταν οι Ιάπωνες κατέλαβαν τη Σιγκαπούρη το 1942, το Fort Siloso έγινε ένα πολύ φρικτό στρατόπεδο αιχμαλώτων αιχμαλώτων. Ένα ελάχιστα γνωστό γεγονός για τη Σιγκαπούρη – λοιπόν, Sentosa.


14. Το Κόμμα Λαϊκής Δράσης κέρδισε όλες τις εκλογές από τότε που ξεκίνησε η αυτοδιοίκηση το 1959

Η Σιγκαπούρη μπορεί να είναι μια δημοκρατία, μια κοινοβουλευτική δημοκρατία με ένα «σύστημα Γουέστμινστερ», αλλά η κυβέρνηση που βρίσκεται σήμερα στην εξουσία –το Κόμμα Λαϊκής Δράσης (PAP)– έχει ψηφιστεί κάθε φορά από τις πρώτες κιόλας εκλογές. Χμμ… 


15. Η Σιγκαπούρη αναφέρεται και ως Garden City 

Μπορεί να σκεφτείτε τη Σιγκαπούρη ως μια μεγαλούπολη γεμάτη ουρανοξύστες, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Η Σιγκαπούρη είναι αφοσιωμένη στις προσπάθειες «πρασίνισης» και είναι αναγνωρίσιμη για τους δεντρόφυτους δρόμους και τον αυξανόμενο αριθμό κήπων στις ταράτσες και πράσινα κτίρια που ξεχειλίζουν από τροπικά φυτά. Είναι ένα όραμα για το μέλλον!


16. Στη Σιγκαπούρη βρίσκεται το καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο

Ένα από τα πιο διασκεδαστικά γεγονότα για τη Σιγκαπούρη είναι ότι το αεροδρόμιο Changi κατατάσσεται επί του παρόντος ως το καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο. Όχι μόνο αυτό, αλλά κέρδισε αυτή τη διάκριση για έβδομη συνεχή χρονιά από το 2013.

Ειλικρινά είναι λογικό . Οι ανακαινίσεις 500 εκατομμυρίων δολαρίων το 2019 περιλαμβάνουν τραμπολίνο, γιγάντια τσουλήθρα, εσωτερικό δάσος, τον ψηλότερο εσωτερικό καταρράκτη στον κόσμο, κινηματογράφο και πισίνα. Το σύνθημα έχει νόημα: «Περισσότερο από ένα αεροδρόμιο».


17. Η Σιγκαπούρη είναι η πιο θρησκευτικά διαφορετική χώρα στον κόσμο

Το ακούσατε πρώτα εδώ, παιδιά. Με 5,6 εκατομμύρια κατοίκους έρχεται μεγάλη ποικιλομορφία. Γνωρίζουμε ήδη ότι η Σιγκαπούρη έχει τέσσερις επίσημες γλώσσες (οι πινακίδες του μετρό είναι και στις τέσσερις) και μια σειρά από διαφορετικές κουζίνες που προσφέρονται, αλλά θρησκείες;

Είναι αρκετά διαφορετικό και για τη θρησκεία. Οι ποικιλίες του Βουδισμού και του Χριστιανισμού στην κορυφή της λίστας, με τα πάντα, από τον Ταοϊσμό έως τον Ζωροαστρισμό, να αντιπροσωπεύονται εδώ.


18. Η Σιγκαπούρη έχει εισάγει πολλή άμμο για τον αναδασμό

Με πολλά, εννοούμε πολλά . Μόνο το 2010, η πόλη-κράτος εισήγαγε λίγο λιγότερο από 15 εκατομμύρια τόνους άμμου για έργα αποκατάστασης γης. Τόσο πολύ που οι γείτονες της Νοτιοανατολικής Ασίας Μαλαισία, Ινδονησία και Βιετνάμ έχουν απαγορεύσει τις εξαγωγές άμμου στη Σιγκαπούρη. Το 2016, η χώρα μεταπήδησε σε polders , μια ολλανδική μέθοδο αποκατάστασης γης. Φτου.


19. Η Σιγκαπούρη έχει μόνο ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Η Σιγκαπούρη είναι μια πράσινη πόλη, αυτό είναι σίγουρο, αλλά ο ιστορικός Βοτανικός Κήπος της Σιγκαπούρης τράβηξε την προσοχή στο τέλος. Αυτοί οι τροπικοί κήποι ηλικίας 150 ετών είναι το πρώτο και μοναδικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO της χώρας.


20. Στη Σιγκαπούρη κάνει πάντα ζέστη

Πάντα, πάντα, πάντα . Η Σιγκαπούρη απέχει λιγότερο από 100 μίλια από τον Ισημερινό. Έχει κλίμα τροπικού δάσους. Δεν υπάρχουν εποχές.

Είναι πάντα μεταξύ 25 και 35 °C (77 έως 95 °F). Ναί. Είναι ένα από τα πιο γνωστά στοιχεία για το Hot της Σιγκαπούρης. Ολα. Ο. Χρόνος. Όταν επισκεφθήκαμε την τελευταία φορά, βρεθήκαμε να βγαίνουμε στο εμπορικό κέντρο για ώρες μόνο για να πάρουμε λίγο AC.


21. Περίπου το 44 τοις εκατό του εργατικού δυναμικού της Σιγκαπούρης αποτελείται από μη Σιγκαπούρη

Πολλές από τις κατασκευαστικές εργασίες γίνονται από αυτό που η κυβέρνηση αποκαλεί «ξένους εργάτες», κυρίως Μπαγκλαντές.

Πολλοί υπάλληλοι γραφείου προέρχονται από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, την Αυστραλία και άλλες ασιατικές χώρες – «ξένα ταλέντα». Έχει χαμηλό ποσοστό ανεργίας. Επίσης δεν έχει κατώτατο μισθό. Τι σημαίνει αυτό? Ισότητα υψηλού εισοδήματος.


22. Η Σιγκαπούρη έχει το υψηλότερο ποσοστό εκατομμυριούχων στον κόσμο

Είναι απίστευτο, δεν είναι Κίνα. Μπορεί οι Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν τους περισσότερους εκατομμυριούχους, αλλά η Σιγκαπούρη έχει το υψηλότερο ποσοστό. Ένα στα έξι νοικοκυριά έχει τουλάχιστον 1 εκατομμύριο δολάρια σε διαθέσιμο πλούτο. Ένα από αυτά τα πλούσια και πλούσια στοιχεία της Σιγκαπούρης που πρέπει να γνωρίζετε.


23. Είναι εξαιρετικά ακριβό να έχεις αυτοκίνητο στη Σιγκαπούρη

Καλά που όλοι είναι εκατομμυριούχοι, λοιπόν. Αλλά σοβαρά, η Σιγκαπούρη είναι μικρή. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι. Η αναλογία ιδιωτικού αυτοκινήτου προς άτομο περιορίζεται για να σταματήσει η συμφόρηση και η ρύπανση. Τα αυτοκίνητα στη Σιγκαπούρη κοστίζουν σχεδόν διπλάσια από ό,τι σε άλλες χώρες.

Για παράδειγμα, ένα Πιστοποιητικό Δικαιώματος της Σιγκαπούρης, που επιτρέπει τη χρήση ενός αυτοκινήτου για δέκα χρόνια, είναι το ισοδύναμο κόστος μιας Porsche Boxster στις ΗΠΑ. Ένα από αυτά τα εντελώς τρελά γεγονότα της Σιγκαπούρης!


24. Πολλοί Σιγκαπούροι έχουν οικιακή βοήθεια

Είναι στην πραγματικότητα (και δυστυχώς) αρκετά τυπικό. Υπάρχουν περίπου 224.500 αλλοδαπές οικιακές βοηθοί στη Σιγκαπούρη τον Δεκέμβριο του 2013. Κατάγονται από την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες, ως επί το πλείστον, και είναι υπηρέτριες, καθαρίστριες, νταντάδες ή και οι τρεις.


25. Οι πολιτισμοί των Peranakan μπορούν να παρατηρηθούν σε όλη τη Σιγκαπούρη

Τι είναι το Peranakan; Πρόκειται για Κινέζους έποικους που ήρθαν σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας για να αναζητήσουν την τύχη τους. Με μια ξεχωριστή κουλτούρα που παίρνει τα καλύτερα από όλα, οι Peranakan είναι γνωστοί για τα υπέροχα μαγαζιά, το περίτεχνο επίσημο φόρεμά τους, το φανταστικό φαγητό και τα πλακάκια με βικτοριανή επιρροή (στην πραγματικότητα).


26. Κάθε μέρα, δύο νέα εστιατόρια ανοίγουν στη Σιγκαπούρη

Το φαγητό είναι ένα εθνικό χόμπι στη Σιγκαπούρη. Τρώγοντας το, μιλώντας γι’ αυτό, κανείς δεν κάνει φαγοπότι στο επίπεδο ενός Σιγκαπούρη. Από τα κέντρα μικροπωλητών μέχρι τα πολυτελή, πολυτελή εστιατόρια και τα hipster καφέ, υπάρχουν κυριολεκτικά τα πάντα που προσφέρονται εδώ.

Κατά μέσο όρο, δύο νέα εστιατόρια εμφανίζονται την ημέρα. Αυτή η χώρα είναι τρελή για το φαγητό και μου αρέσει (και μου αρέσει που αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου γεγονότα στη Σιγκαπούρη!)


27. Το Gardens by the Bay διαθέτει το μεγαλύτερο γυάλινο θερμοκήπιο στον κόσμο

Ένα πολύ δροσερό φυσικό πάρκο που καταλαμβάνει περίπου 101 εκτάρια ανακατεμένης γης, το παραθαλάσσιο Gardens by the Bay περιλαμβάνει τρεις κήπους – Bay South Garden, Bay East Garden και Bay Central Garden. Ο μεγαλύτερος μακράν είναι ο Bay South Garden έκτασης 54 εκταρίων, ο οποίος περιέχει το Flower Dome, το μεγαλύτερο γυάλινο θερμοκήπιο στον κόσμο. 


28. Στη Σιγκαπούρη βρίσκεται ο μεγαλύτερος κάθετος κήπος στον κόσμο

Περισσότερα από την πιο πράσινη πόλη στη Γη τώρα, και ήρθε η ώρα για εκπληκτικά γεγονότα που σπάνε ρεκόρ για τη Σιγκαπούρη. Η συγκυριαρχία του Tree House του 2014 σημείωσε πραγματικό ρεκόρ Γκίνες για τη φιλοξενία του μεγαλύτερου κάθετου κήπου στον κόσμο.

Οι τέσσερις υπερσύγχρονοι πύργοι του περιλαμβάνουν 24.638,59 τετραγωνικά πόδια πρασίνου, μειώνοντας τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και ελαχιστοποιώντας την απορρόφηση θερμότητας με παράθυρα που μειώνουν τη θερμότητα. Είναι φοβερό.


29. Η Σιγκαπούρη είναι επίσης γνωστή ως η μικρή κόκκινη κουκκίδα

Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα διασκεδαστικά γεγονότα για τη Σιγκαπούρη, και είναι σίγουρα μια συζήτηση για πάρτι! Οι πολίτες της Σιγκαπούρης αναφέρονται με στοργή στην πόλη-κράτος τους ως Μικρή Κόκκινη Κουκκίδα. Σε μόλις 277 τετραγωνικά μίλια, είναι αρκετά μικρό. Σε έναν παγκόσμιο χάρτη, η Σιγκαπούρη θα ήταν απλώς μια μικρή κόκκινη κουκκίδα.

Ωστόσο, ο όρος απογειώθηκε όταν ένας πρώην πρόεδρος της Ινδονησίας χρησιμοποίησε τον όρο «μικρή κόκκινη κουκκίδα» σε φαινομενικά απαξιωτικό χαρακτήρα. Τόσο οι πολίτες όσο και οι πολιτικοί χρησιμοποίησαν τον όρο ως πηγή εθνικής υπερηφάνειας. Εννοούμε, μπορεί να είναι μια μικρή κόκκινη κουκκίδα, αλλά βαρέως.

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

Αεροπορικά εισιτηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.