Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε την Ουάσιγκτον το 2024

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την πολιτεία της Ουάσιγκτον;

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ουάσιγκτον, με τον ήπιο, ξηρό καιρό της, ιδανικό για να απολαύσετε υπαίθριες περιπέτειες όπως πεζοπορία και παρατήρηση φαλαινών. Αυτή η σεζόν προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες για εξερεύνηση εθνικών πάρκων και συμμετοχή σε φεστιβάλ πόλεων σε μέρη όπως το Σιάτλ. Αν και είναι η πιο πολυσύχναστη εποχή του χρόνου, το ευχάριστο κλίμα και οι διάφορες δραστηριότητες από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο το κάνουν να αξίζει να τολμήσετε τα πλήθη.

Η πολιτεία της Ουάσιγκτον μπορεί να υπερηφανεύεται για μερικά από τα πιο όμορφα τοπία στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και μερικές από τις εστίες του πολιτισμού της. Καμία επίσκεψη στην Ουάσιγκτον δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς μια στάση στο Σιάτλ, την πόλη που έδωσε πολλά από αυτά που συνθέτουν τη σύγχρονη αμερικανική κουλτούρα, από τα Starbucks μέχρι τη μουσική grunge.

Ωστόσο, το πραγματικό ενδιαφέρον είναι το εντυπωσιακό τοπίο του Βορειοδυτικού Ειρηνικού. Κατευθυνθείτε στο Mount Rainier State Park για την υπέροχη θέα, το φαράγγι του ποταμού Columbia ή ένα από τα πολλά άλλα πάρκα και δάση στην πολιτεία.

Δεδομένου ότι πολλά από τα κύρια αξιοθέατα της Ουάσιγκτον βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους, θα θελήσετε να το επισκεφτείτε όταν ο καιρός είναι καλός (και μπορείτε να νικήσετε τη χειρότερη βροχή της πολιτείας). Θα σας δείξουμε την καλύτερη ώρα για επίσκεψη και πολλά άλλα παρακάτω.

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Συνολικά η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Ουάσιγκτον

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ουάσιγκτον είναι το καλοκαίρι (Ιούνιος-Σεπτέμβριος) όταν ο καιρός είναι ο καλύτερος για εξερεύνηση σε εξωτερικούς χώρους. Η Ουάσιγκτον έχει ήπιο, εύκρατο κλίμα, με τις ακτές να ανήκουν στην ωκεάνια κλιματική ζώνη.

Αυτό σημαίνει ότι τα καλοκαίρια δεν είναι πολύ ζεστά και οι χειμώνες δεν είναι πολύ κρύοι. Οι θερμοκρασίες είναι δροσερές όλο το χρόνο, οπότε η καλύτερη εποχή για πεζοπορία με κοντά μανίκια είναι σίγουρα το καλοκαίρι.

Λόγω της επιρροής του Ειρηνικού Ωκεανού και των βουνών Cascade, το κλίμα της Ουάσιγκτον είναι βροχερό το μεγαλύτερο μέρος του έτους (αν και ορισμένα μέρη της πολιτείας, όπως η λεκάνη της Κολούμπια, είναι πολύ πιο ξηρά). Ωστόσο, στα τέλη της άνοιξης και το καλοκαίρι, η ο καιρός στεγνώνει και μπορείτε να απολαύσετε άφθονο ήλιο.

Για το λόγο αυτό, το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ουάσιγκτον. Παρόλο που μπορεί να σημειωθεί ακόμα βροχή, οι πιθανότητές σας να πιαστείτε από νεροποντή είναι πολύ μικρότερες από ό,τι αν το επισκεφτείτε σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του έτους.

Αυτός ο καιρός είναι τέλειος για δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ράφτινγκ, καγιάκ, κάμπινγκ και όλες τις άλλες υπαίθριες περιπέτειες που μπορεί να θέλετε να ξεκινήσετε. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, εθνικά πάρκα όπως Όρος Ρενιέ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Όλοι οι δρόμοι και τα μονοπάτια είναι ανοιχτά γιατί οι συνθήκες είναι ιδανικές για πεζοπορία. Έχετε επίσης τις μεγαλύτερες πιθανότητες να απολαύσετε τον προγραμματισμό ranger στα πολλά πάρκα.

Αν θέλετε να εντοπίσετε άγρια ​​ζώα, το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να το επισκεφτείτε, αφού τότε είναι τα πιο δραστήρια. Εκτός από τα ζώα της ξηράς στα πολλά εθνικά πάρκα, αυτή είναι η καλύτερη εποχή για να εντοπίσετε όρκες κατά μήκος των νησιών Σαν Χουάν.

Αν και ζουν γύρω από την ακτή του Σιάτλ όλο το χρόνοαυτή η εποχή είναι η καλύτερη εποχή για παρατήρηση φαλαινών, καθώς οι όρκες είναι πιο δραστήριες και συνοδεύονται από άλλα μεταναστευτικά είδη.

Αν και μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να περάσετε όλο τον χρόνο σας στη φύση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στην Ουάσιγκτον, αυτή είναι επίσης μια καλή στιγμή για να επισκεφθείτε τις μεγάλες πόλεις. Το Σιάτλ έχει ένα σύντομο αλλά ένδοξο παράθυρο καλού καιρού, με μέσο όρο θερμοκρασίες στη δεκαετία του ’70 και μόνο πέντε ή έξι μέρες βροχής το μήνα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν, υπάρχουν επίσης πολλά φεστιβάλ στο Σιάτλ και σε άλλα μέρη σε όλη την Ουάσιγκτον, όπως:

Λάβετε υπόψη ότι αυτή είναι η πιο δημοφιλής εποχή για επίσκεψη, επομένως ο αριθμός των επισκεπτών —και οι σχετικές τιμές— θα αυξηθούν.

Ο φθηνότερος χρόνος για να επισκεφθείτε την πολιτεία της Ουάσιγκτον

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε την Ουάσιγκτον είναι ο χειμώνας, αλλά μπορείτε να βρείτε εξαιρετικές ευκαιρίες μέχρι την άνοιξη. Ο χειμώνας και η άνοιξη σηματοδοτούν την περίοδο των βροχών της Ουάσιγκτον, έτσι οι περισσότεροι επισκέπτες αποφεύγουν την πολιτεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ειδικά ο χειμώνας τείνει να έχει θλιβερό, ζοφερό καιρό. Η άνοιξη είναι λίγο πιο ζεστή και οι μέρες είναι πιο ηλιόλουστες, αλλά οι τουρίστες δεν έχουν καταλάβει ότι ο καιρός έχει αλλάξει ακόμα.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να βρείτε ευκαιρίες στην Ουάσιγκτον μέχρι τις αρχές Μαΐου. Στις αρχές της άνοιξης, μπορείτε να βρείτε τιμές δωματίων σε τιμές εκτός αιχμής 30-40% ακόμη και στο ακριβό Σιάτλ. Σε πόλεις που έχουν περισσότερο εποχικό τουρισμό, μπορείτε να εξοικονομήσετε ακόμη περισσότερα χρήματα ταξιδεύοντας κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Το να φτάσετε στην Ουάσιγκτον κοστίζει γενικά το λιγότερο το χειμώνα. Μόλις τελειώσει η βιασύνη των διακοπών, οι αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν εκπτώσεις σε πτήσεις προς το Σιάτλ και άλλα μεγάλα περιφερειακά αεροδρόμια τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Οι φθηνοί ναύλοι συνήθως συνεχίζονται την άνοιξη, με ελαφρές αυξήσεις κατά τα Σαββατοκύριακα των διακοπών, όπως το Πάσχα. Εξοικονομείτε χρήματα όταν ταξιδεύετε στην Ουάσιγκτον επισκεπτόμενοι εκτός της καλοκαιρινής περιόδου.

Χρέωση Ουάσιγκτον State Ferries μια καλοκαιρινή επιβάρυνση από την 1η Μαΐου έως το τέλος Σεπτεμβρίου, οπότε θα εξοικονομήσετε χρήματα στο εισιτήριό σας με μια επίσκεψη στις αρχές της άνοιξης ή αργά το φθινόπωρο.

Ο λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε την πολιτεία της Ουάσιγκτον

Ο λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε την Ουάσιγκτον είναι στις αρχές της άνοιξης ή στα τέλη του φθινοπώρου. Κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων, θα νικήσετε και οι δύο τα πλήθη και θα εξακολουθείτε να απολαμβάνετε τον καλό καιρό. Η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι πολύ απρόβλεπτα στην Ουάσιγκτον.

Μερικές μέρες είναι όμορφες, με ζεστές θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια, αλλά μετά μπορείς να έχεις μια εβδομάδα γεμάτη μόνο βροχερές μέρες. Εφόσον είστε εντάξει με τον τζόγο με τον απρόβλεπτο καιρό, θα ανταμειφθείτε με πολύ λιγότερα πλήθη.

Νωρίς την άνοιξη ή αργά το φθινόπωρο είναι καλές στιγμές για να επισκεφθείτε τα εθνικά πάρκα της Ουάσιγκτον, επειδή τα περισσότερα μονοπάτια είναι ακόμα ανοιχτά, αλλά η καλοκαιρινή υψηλή περίοδος δεν έχει ξεκινήσει.

Πολλά δημοφιλή πάρκα όπως Όρος Ρενιέ έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν χρονομετρημένα δελτία εισόδου από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο, γι’ αυτό επισκεφθείτε εκτός αυτών των χρόνων για να ξεπεράσετε τα πλήθη. Για να νικήσετε τον χειρότερο καιρό, παραμείνετε σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Ο Απρίλιος είναι μια καλή στιγμή για να θαυμάσετε τα αγριολούλουδα στο Κοιλάδα Skagit, που φιλοξενεί επίσης φεστιβάλ τουλίπας την άνοιξη. Η άνοιξη είναι μια καλή εποχή για να περπατήσετε στο Σιάτλ, καθώς υπάρχει πολύ λιγότερος κόσμος. Ο καιρός του φθινοπώρου τείνει να είναι λίγο πιο σταθερός από την άνοιξη.

Ο Σεπτέμβριος εξακολουθεί να είναι κυρίως καθαρός και ζεστός, και ενώ υπάρχουν ακόμη επισκέπτες, τα περισσότερα πλήθη έχουν πάει σπίτι τους.

Τα τέλη Σεπτεμβρίου και αρχές Οκτωβρίου είναι καλές στιγμές για να δείτε το μεταβαλλόμενο φύλλωμα του φθινοπώρου, να κάνετε πεζοπορία σε μονοπάτια που είναι ακόμα καθαρά και να επισκεφθείτε μερικά από τα φεστιβάλ συγκομιδής που πραγματοποιούνται σε μικρές πόλεις και πόλεις σε όλη την πολιτεία.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε την πολιτεία της Ουάσιγκτον

Η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε την Ουάσιγκτον είναι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν ο καιρός δυσκολεύει να κάνεις πολλά πράγματα. Οι χειμώνες της Ουάσιγκτον είναι μακρύι και πικροί. Στα βουνά, ο καιρός μπορεί να είναι αρκετά κρύος.

Οι έντονες χιονοπτώσεις μπλοκάρουν πολλά μονοπάτια και δρόμους και μερικά από τα πιο διάσημα εθνικά πάρκα της πολιτείας έκλεισαν μεγάλα τμήματα της γης τους για τους επισκέπτες κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν.

Κατά μήκος της ακτής, οι θερμοκρασίες μπορεί να είναι πιο ήπιες, αλλά ο καιρός δεν είναι λιγότερο δυσάρεστος. Σιάτλ κατά μέσο όρο 19 ημέρες βροχής κάθε Δεκέμβριο και Ιανουάριο, ακόμη και οι μη βροχερές μέρες τυλίγονται από επίμονη ομίχλη.

Αν και τα δωμάτια του ξενοδοχείου μπορεί να κοστίζουν το λιγότερο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, περιμένετε η ατμόσφαιρα στην πόλη να είναι λίγο θλιβερή. Ωστόσο, αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για να επισκεφθείτε εάν το κύριο κίνητρό σας για ταξίδια είναι το σκι ή το σνόουμπορντ.

Η πολιτεία έχει πολλά υπέροχα χιονοδρομικά κέντρα κατά μήκος των βουνών Cascade, όπως π.χ Snoqualmie, με αξιόπιστη πούδρα όλο το χειμώνα. Αντί να πολεμάτε τον χειμωνιάτικο καιρό, βάλτε τα σκι σας και αγκαλιάστε το.

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν ορισμένες επιπλέον ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Ουάσιγκτον:

Ποιος μήνας είναι καλύτερος για να επισκεφθείτε την Ουάσιγκτον;

Ο Σεπτέμβριος είναι ο καλύτερος μήνας για να επισκεφθείτε την Ουάσιγκτον, επειδή ο καιρός είναι ακόμα καλός, αλλά μπορείτε να αποφύγετε τη χειρότερη πολυκοσμία της περιόδου αιχμής.

Ποιος είναι ο καλύτερος μήνας για να επισκεφτείτε το Σιάτλ;

Ο καλύτερος μήνας για να επισκεφθείτε το Σιάτλ είναι ο Οκτώβριος, όταν η πόλη δεν έχει τόσο κόσμο, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά φεστιβάλ συγκομιδής και φεστιβάλ ζυθοποιίας.

Πότε είναι ο καλύτερος καιρός σε Πολιτεία Ουάσιγκτον;

Ο καλύτερος καιρός στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον είναι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν ο ήλιος είναι έξω και η πολιτεία δέχεται τη λιγότερη βροχή.

Ποιος είναι ο πιο βροχερός μήνας στο Πολιτεία της Ουάσιγκτον;

Ο Ιανουάριος είναι ο πιο βροχερός μήνας στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον, μερικές φορές με περισσότερες από 20 ημέρες βροχής το μήνα.

Πόσες μέρες χρειάζεστε για να επισκεφθείτε την Ουάσιγκτον;

Χρειάζεστε τουλάχιστον δέκα ημέρες για να δείτε όλη την πολιτεία της Ουάσιγκτον. Αυτό σας δίνει μερικές ημέρες για το Σιάτλ, μερικές ημέρες κατά μήκος της ακτής και μερικές ημέρες για να εξερευνήσετε τα βουνά.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη ώρα για να επισκεφθείτε την Ουάσιγκτον;

Για τον καλύτερο καιρό και τις καλύτερες συνθήκες για υπαίθριες δραστηριότητες, το καλοκαίρι στην Ουάσιγκτον δεν μπορεί να νικήσει. Αυτή είναι επίσης η πιο πολυσύχναστη και δαπανηρή περίοδος για να την επισκεφτείτε, οπότε ελάτε στα τέλη της άνοιξης ή στις αρχές του φθινοπώρου αν θέλετε να παίξετε με τον καιρό.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και χωρίς κακή στιγμή για να επισκεφθείτε, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει η πολιτεία της Ουάσιγκτον. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια