Είναι ασφαλείς οι Ηνωμένες Πολιτείες;

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια τεράστια χώρα που πολλοί επισκέπτες σε όλο τον κόσμο ονειρεύονται να επισκεφθούν. Σχεδόν 80 εκατομμύρια  άνθρωποι επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο, καθιστώντας τις τη χώρα με τη δεύτερη σε αριθμό αφίξεων τουρισμού στον κόσμο (μετά τη Γαλλία).

Οι επισκέπτες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σίγουρα πολλά να δουν. Υπάρχουν πολυσύχναστες μητροπόλεις που έχουν διαμορφώσει τον παγκόσμιο πολιτισμό, όπως η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο.

Υπάρχει τραχιά φύση και μαγευτικά εθνικά πάρκα, όπως το Yellowstone και το Yosemite. Για όσους θέλουν να ρίξουν μια ματιά στην πραγματική Americana, υπάρχουν μικρές πόλεις, εκθέσεις κομητείας και μπάρμπεκιου σε αφθονία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πραγματικά μια χώρα όπως καμία άλλη, αλλά πολλοί επισκέπτες διστάζουν να επισκεφθούν λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια. Μερικά από αυτά δικαιολογούνται λόγω πραγματικών αναφορών εγκλήματος και αναταραχής, ενώ άλλα τροφοδοτούνται περισσότερο από τις αντιλήψεις των κινηματογραφικών για τις Ηνωμένες Πολιτείες παρά από την πραγματικότητα.

Είναι λοιπόν ασφαλείς οι Ηνωμένες Πολιτείες για επίσκεψη ή οι πολλοί επισκέπτες που έρχονται παίζουν ένα ριψοκίνδυνο στοίχημα; Μην ανησυχείτε — οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί δημιούργησαν αυτόν τον οδηγό για να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τα δεδομένα. Αφήστε μας να είμαστε ο οδηγός σας!

Είναι ασφαλείς οι Ηνωμένες Πολιτείες για επίσκεψη το 2023;

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η Times Square, είναι μια πολυσύχναστη τουριστική διασταύρωση της τέχνης νέον και του εμπορίου και είναι ένας εμβληματικός δρόμος της Νέας Υόρκης και της Αμερικής, 01 Δεκεμβρίου 2013 στο Μανχάταν, Νέα Υόρκη/Luciano Mortula-LGM/Shutterstock

Ναί. Ως επί το πλείστον, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένα ασφαλές μέρος για επίσκεψη. Ωστόσο, η μεγάλη χώρα δεν είναι χωρίς προβλήματα, όπως εμφύλιες αναταραχές, μαζικοί πυροβολισμοί, τρομοκρατία και υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας.

Ενώ τα περισσότερα από αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν μακριά από μέρη όπου μπορεί να επισκεφθούν οι τουρίστες, εξακολουθεί να αξίζει να είστε προσεκτικοί όταν επισκέπτεστε τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν τη φήμη μιας από τις πιο ευημερούσες χώρες στον κόσμο.

Οι Αμερικανοί πολίτες στο εξωτερικό είναι συχνά νευρικοί για την ασφάλειά τους, αλλά η ειρωνεία είναι ότι οι ξένοι πολίτες συχνά έχουν πολύ περισσότερους λόγους να φοβούνται να πάνε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατατάσσονται στη χαμηλότερη θέση #129 σε σύνολο 163 χωρών.

Ωστόσο, αυτός ο δείκτης χρησιμοποιεί ορισμένους παράγοντες που παραμορφώνουν την κατάταξη των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως οι στρατιωτικές δαπάνες  ως ποσοστό του ΑΕΠ, οι οποίες δεν επηρεάζουν την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών στο έδαφος των ΗΠΑ.

Ένα πιο αξιόπιστο βαρόμετρο ασφάλειας στις Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζει πιθανώς ταξιδιωτικές συμβουλές από ξένες κυβερνήσεις.

Ορισμένες χώρες, όπως η Ιρλανδία , απλώς λένε στους πολίτες τους να λαμβάνουν κανονικές προφυλάξεις όταν επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες. Άλλοι είναι πιο προσεκτικοί — η Νέα Ζηλανδία λέει στους πολίτες να είναι πιο προσεκτικοί όταν επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της απειλής της τρομοκρατίας.

Το 2018, η Ουρουγουάη και η Βενεζουέλα έγιναν πρωτοσέλιδα  για την έκδοση ταξιδιωτικών συμβουλών κατά των Ηνωμένων Πολιτειών λόγω της απειλής της ρατσιστικής βίας και της τρομοκρατίας.

Τα πιο κοινά προβλήματα για τα οποία προειδοποιούν οι χώρες στις ταξιδιωτικές τους συμβουλές περιλαμβάνουν:

 • Τρομοκρατία
 • Μαζικοί πυροβολισμοί (που ορισμένες χώρες χαρακτηρίζουν ως τρομοκρατία)
 • Εμφύλια αναταραχή
 • Μικρό έγκλημα
 • Βία με όπλα
 • Βία συμμοριών

Πολλές χώρες προειδοποιούν τους πολίτες τους να αποφεύγουν τις διαδηλώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Λένε ότι ακόμη και οι ειρηνικές διαδηλώσεις μπορούν να γίνουν βίαιες και συμβουλεύουν τους επισκέπτες να μην συμμετέχουν σε διαδηλώσεις.

Ορισμένες χώρες, όπως οι Μπαχάμες , εξέδωσαν ακόμη και ταξιδιωτικές συμβουλές προειδοποιώντας τους πολίτες τους ότι οι αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να είναι ρατσιστικές προς τους μαύρους.

Μπορεί να προκαλεί έκπληξη για ορισμένους πολίτες των ΗΠΑ να σκέφτονται τη χώρα τους ως πηγή εμφύλιων αναταραχών, αλλά δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πρόσφατα γεγονότα όπως η έφοδος στο Καπιτώλιο το 2021  μπορεί να κάνουν τους αλλοδαπούς πολίτες λίγο προσεκτικούς σχετικά με το ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ορισμένες ξένες εταιρείες ταξιδιωτικής ασφάλισης προειδοποιούν επίσης τους πελάτες τους για την επικράτηση φυσικών καταστροφών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το απέραντο τοπίο των Ηνωμένων Πολιτειών σημαίνει ότι οι φυσικές καταστροφές είναι συχνά συγκεκριμένες για την περιοχή, από πυρκαγιές στην Καλιφόρνια και τυφώνες κατά μήκος της ακτής του Κόλπου έως χιονοθύελλες και νεροανατολίτες στη Νέα Αγγλία.

Καθώς σχεδιάζετε το δρομολόγιο του ταξιδιού σας στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι καλή ιδέα να διαβάσετε για συγκεκριμένες φυσικές καταστροφές και καιρικές συνθήκες για τις πολιτείες που επισκέπτεστε.

Έγκλημα στις Ηνωμένες Πολιτείες

Πόρτλαντ, OR / Η.Π.Α. – 1 Ιουνίου 2020: Μεγάλο πλήθος νεαρών διαδηλωτών στο κέντρο της πόλης Τζορτζ Φλόιντ δολοφονώντας διαδήλωση/Alexander Oganezov/Shutterstock

Το έγκλημα είναι ένα από τα κύρια μέλημα των επισκεπτών όταν έρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες — και με βάσιμους λόγους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στον κόσμο για τις ανεπτυγμένες χώρες.

Έχει επίσης τον υψηλότερο πληθυσμό φυλακών, ξεπερνώντας άλλους δείκτες εγκληματικότητας. Το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι υψηλό. Το 2021, το ποσοστό ήταν 395,7 περιστατικά βίαιων εγκλημάτων ανά 100.000 άτομα.

Μόνο το ποσοστό ανθρωποκτονιών ήταν 6,52 περιστατικά  ανά 100.000 άτομα το 2020, μια αύξηση 30%  σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια και ένα ποσοστό που είναι πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο (και λίγο λιγότερο από το όριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ταξινόμηση ενός ποσοστού δολοφονιών ως επιδημίας ανθρωποκτονιών ).

Τα εγκλήματα ιδιοκτησίας πολλαπλασιάζονται επίσης σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2021, το ποσοστό εγκληματικότητας κατά ιδιοκτησίας ήταν 1.933,4 περιστατικά ανά 100.000 άτομα. Η εγκληματικότητα κατά της ιδιοκτησίας μειώνεται αργά τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με ανάλυση του FBI  για τα στοιχεία του εγκλήματος ιδιοκτησίας (από το 2019, αλλά τα πρότυπα είναι τα ίδια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους), το πιο κοινό έγκλημα ιδιοκτησίας είναι η κλοπή/κλοπή με 73,4%, ακολουθούμενη από διαρρήξεις με 16,1% και κλοπές αυτοκινήτων με 10,4%. %.

Εάν διαβάζετε τοπικές ειδήσεις των ΗΠΑ, θα βρείτε πολλές ανησυχητικές ιστορίες σχετικά με τα εγκληματικά ξεφαντώματα και τα αυξανόμενα ποσοστά εμφάνισης τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν μερικοί λόγοι για αυτό το μοτίβο.

Το ένα είναι ότι η πανδημία του COVID-19 επιδείνωσε τους κοινωνικούς παράγοντες που προκαλούν το έγκλημα, όπως η οικονομική δυσπραγία, η κοινωνική αποξένωση και η δυσπιστία στην εξουσία. Οι πωλήσεις όπλων αυξήθηκαν και οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ήδη πολύ υψηλό ποσοστό κατοχής όπλων.

Ωστόσο, οι εντυπωσιακές ειδήσεις για τα ποσοστά εγκληματικότητας στα ύψη δεν ήταν πάντα η πραγματικότητα. Οι αναλυτές επεσήμαναν ότι τα δεδομένα δεν υποστήριζαν πάντα τους ισχυρισμούς ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε αύξηση της εγκληματικότητας και ότι συχνά, οι πολιτικές ατζέντες ήταν πίσω από τα πρωτοσέλιδα.

Στα χρόνια των εκλογών, είναι σύνηθες φαινόμενο να αυξάνονται οι αναφορές για την εγκληματικότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες ως μέρος διαφορετικών εκστρατειών. Τα ποσοστά εγκληματικότητας διαφέρουν επίσης σημαντικά ανάλογα με το πού πηγαίνετε στη χώρα.

Ορισμένες πόλεις παλεύουν περισσότερο με το έγκλημα από άλλες – και πιθανότατα δεν είναι οι ένοχοι που σκέφτεστε, καθώς μεγάλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη γίνονται όλο και πιο ασφαλείς.

Ακόμη και στην ίδια πόλη, τα ποσοστά εγκληματικότητας διαφέρουν δραστικά από γειτονιά σε γειτονιά. Εφόσον σχεδιάζετε το δρομολόγιό σας προσεκτικά και αποφεύγετε τις κακές περιοχές, μπορείτε να παραμείνετε ασφαλείς στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα πιο όμορφα μέρη για επίσκεψη το χειμώνα(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μικροκλοπή

Αν και το βίαιο έγκλημα είναι πιο δημοφιλές, η πραγματικότητα είναι ότι είναι πολύ πιο πιθανό να πέσετε θύμα ενός πιο συνηθισμένου εγκλήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες – της μικροκλοπής.

Οι μικροκλοπές, όπως πορτοφολάδες, αρπαγές τσαντών και απάτες, είναι κοινές σε όλο τον κόσμο, ειδικά σε τουριστικά αξιοθέατα και πολυσύχναστες περιοχές, τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν σε αφθονία.

Η καναδική κυβέρνηση προειδοποιεί για την πιθανότητα μικροεγκλήματος, αν και δεν είναι διαδεδομένο σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι πιο συνηθισμένες τοποθεσίες για μικροέγκλημα είναι οι μεγάλες πόλεις και τα τουριστικά αξιοθέατα (για παράδειγμα, η Times Square στη Νέα Υόρκη).

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι ένα άλλο μέρος όπου πρέπει να είστε προσεκτικοί, συμπεριλαμβανομένων των υπεραστικών λεωφορείων και τρένων. Η πρόληψη της μικροκλοπής είναι θέμα λήψης βασικών προφυλάξεων.

Βεβαιωθείτε ότι δεν αφήνετε ποτέ τα τιμαλφή σας χωρίς επίβλεψη, ακόμη και για να πάτε στην τουαλέτα ή σε μέρος που φαίνεται ασφαλές, όπως το λόμπι ενός ξενοδοχείου. Διατηρείτε πάντα κάποια μετρητά ή μια πιστωτική κάρτα έκτακτης ανάγκης σε διαφορετική τοποθεσία από το πορτοφόλι σας.

Δεν χρειάζεται να επενδύσετε σε ζώνη χρημάτων ή άλλη λύση για να αποτρέψετε την κλοπή, αλλά κρατήστε τα υπάρχοντά σας σε μια ασφαλή, θήκη με φερμουάρ ή μπροστινή τσέπη.

Εάν αποφασίσετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο, προσέξτε τις διαρρήξεις οχημάτων και την κλοπή οχήματος, που είναι μερικά από τα μοναδικά είδη εγκλήματος που αυξάνονται πραγματικά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιεί  ότι συχνά στοχοποιούνται τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και τα αυτοκίνητα που ανήκουν σε τουρίστες. Μην αφήνετε ποτέ τα τιμαλφή σας στο αυτοκίνητό σας, ακόμα κι αν βγείτε έξω για λίγα λεπτά. Να σταθμεύετε πάντα σε ασφαλή τοποθεσία.

Τρομοκρατία

Η τρομοκρατία είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους κινδύνους για τους οποίους προειδοποιούν οι ξένες κυβερνήσεις στις ταξιδιωτικές τους συμβουλές για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πολλές ξένες κυβερνήσεις ταξινομούν επίσης εκδηλώσεις μαζικών πυροβολισμών, που είναι δυστυχώς κοινές στις Ηνωμένες Πολιτείες, ως τρομοκρατικά γεγονότα.

Τους πρώτους τρεις μήνες του 2023, έχουν ήδη σημειωθεί 160 περιστατικά μαζικών πυροβολισμών . Η αυστραλιανή κυβέρνηση εκδίδει μια ανάλυση των διαφορετικών τύπων τρομοκρατίας που συμβαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτές περιλαμβάνουν ισλαμικές τρομοκρατικές επιθέσεις και ακροδεξιά τρομοκρατία. Μαζικοί πυροβολισμοί έχουν στοχοποιήσει μειονοτικές κοινότητες, σχολεία, χώρους λατρείας, δημόσια μέσα μεταφοράς και μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις στο παρελθόν.

Δεν υπάρχει τρόπος να προβλεφθεί ή να αποφευχθεί πραγματικά η τρομοκρατική βία, καθώς είναι, εξ ορισμού, τυχαία. Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μείνετε ενημερωμένοι.

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών διαθέτει ένα επίσημο Εθνικό Συμβουλευτικό Σύστημα για την Τρομοκρατία που μπορεί να σας ενημερώσει εάν υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές συναγερμού. Μείνετε σε εγρήγορση δημόσια και αν αισθάνεστε ανασφαλείς, φύγετε πρώτα από την περιοχή και κάντε ερωτήσεις αργότερα.

Είναι καλύτερα να αισθάνεστε ανόητοι επειδή είστε πολύ προσεκτικοί παρά να μετανιώνετε που δεν εμπιστεύεστε τα περιστατικά σας εάν συμβεί κάτι. Ωστόσο, δεν πρέπει να αφήσετε την προσοχή σχετικά με την τρομοκρατία να καταστρέψει τις διακοπές σας.

Η τρομοκρατία είναι ένα έγκλημα υψηλού προφίλ, αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί μια μειοψηφία περιστατικών που συμβαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι περισσότερες επιθέσεις συμβαίνουν επίσης έξω από μεγάλες τουριστικές περιοχές.

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Νιγηρία το 2023;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αποφυγή κακών περιοχών

Erick C Freitas/Shutterstock

Δεδομένου ότι το ποσοστό εγκληματικότητας ποικίλλει τόσο δραστικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με το πού πηγαίνετε και να αποφύγετε τις κακές περιοχές.

Να είστε προσεκτικοί κοντά στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, καθώς υπάρχει μεγάλη βία που σχετίζεται με τα ναρκωτικά και ορισμένες χώρες συμβουλεύουν να μην διασχίσετε αυτά τα σύνορα με το αυτοκίνητό σας.

Οι περισσότερες μεγάλες πόλεις έχουν ορισμένες γειτονιές με υψηλή εγκληματικότητα (για παράδειγμα, το Roxbury στη Βοστώνη ή το Canarsie στη Νέα Υόρκη). Αναζητήστε προειδοποιήσεις για συγκεκριμένη πόλη για το δρομολόγιό σας.

Οι ΛΟΑΤ ταξιδιώτες ή όσοι είναι ασιατικής, αφρικανικής και λατινοαμερικανικής καταγωγής μπορεί να μην αισθάνονται ασφαλείς ταξιδεύοντας σε συντηρητικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως μέρη του αγροτικού Νότου.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν ορισμένα άλλα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν ταξιδεύετε στις Ηνωμένες Πολιτείες:

 • Οι νόμοι για τα όπλα είναι πιο χαλαροί εδώ από ό,τι στις περισσότερες άλλες χώρες, και ορισμένες πολιτείες επιτρέπουν στους κατοίκους να μεταφέρουν όπλα ανοιχτά στο κοινό. Αν δείτε κάποιον με όπλο, μείνετε ήρεμοι.
 • Λάβετε ταξιδιωτική ασφάλιση υγείας πριν επισκεφτείτε τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης είναι εξαιρετικά υψηλό και η κυβέρνηση της χώρας σας δεν θα μπορεί να σας βοηθήσει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
 • Εάν μένετε στις Ηνωμένες Πολιτείες για μεγάλο χρονικό διάστημα, αναζητήστε συμβουλές για την ασφάλεια του ενεργού σκοπευτή, καθώς ενδέχεται να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε αυτές τις συμβουλές.
 • Οι νόμοι για το ποτό στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι συχνά περίεργοι για τους ξένους επισκέπτες. Η ελάχιστη ηλικία κατανάλωσης αλκοόλ είναι 21. Ορισμένες πολιτείες και κομητείες είναι ξηρές πολιτείες, που σημαίνει ότι η πώληση αλκοόλ είναι περιορισμένη ή απαγορευμένη. Ερευνήστε τους τοπικούς κανονισμούς πριν ελέγξετε τη νυχτερινή ζωή.
 • Είναι ο Καναδάς ασφαλής για επίσκεψη το 2023;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Συχνές Ερωτήσεις

WoodysPhotos/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις που μπορεί να θέλετε να κάνετε πριν κατευθυνθείτε στις Ηνωμένες Πολιτείες:

Πόσο ασφαλείς είναι οι ΗΠΑ για τους τουρίστες;

Γενικά, οι ΗΠΑ είναι ασφαλείς για τους τουρίστες. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι, που κυμαίνονται από φυσικές καταστροφές έως έγκλημα, γι’ αυτό ερευνητικές συμβουλές για τις πόλεις και τις πολιτείες στις οποίες θα ταξιδέψετε.

Ποιες πολιτείες στις ΗΠΑ είναι ασφαλείς για ταξίδια;

Όλες οι πολιτείες των ΗΠΑ είναι ασφαλείς για ταξίδια, αν και ορισμένες απαιτούν περισσότερες προφυλάξεις από άλλες. Οι ασφαλέστερες πολιτείες της χώρας είναι το Βερμόντ, το Μέιν και το Νιου Χάμσαϊρ.

Είναι το Λος Άντζελες μια ασφαλής πόλη;

Πολλοί επισκέπτες στις ΗΠΑ θέλουν επίσης να επισκεφθούν το Λος Άντζελες. Εφόσον παραμένετε σε περιοχές με μεγάλη κυκλοφορία του Λος Άντζελες και αποφεύγετε μερικές επισφαλείς γειτονιές, είναι ένα πολύ ασφαλές μέρος για να επισκεφθείτε.

Τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στον κόσμο (μέρος 1)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στον κόσμο (μέρος 2)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τι πρέπει να αποφεύγετε όταν ταξιδεύετε στις ΗΠΑ;

Αποφύγετε να κάνετε πράγματα που μπορεί να προσβάλλουν κάποιον, όπως το να πλησιάζετε πολύ στον προσωπικό χώρο κάποιου, να μην δίνετε φιλοδωρήματα ή να φέρετε πολιτική. Αποφύγετε να κάνετε γενικεύσεις, καθώς αυτό είναι αδύνατο να γίνει για μια τεράστια χώρα όπως αυτή.

Τι πρέπει να κάνετε πριν επισκεφτείτε τις ΗΠΑ;

Πριν επισκεφτείτε τις ΗΠΑ, ελέγξτε για απαιτήσεις εισόδου, όπως βίζα ή πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του COVID-19. Διαβάστε τις πληροφορίες ασφαλείας για τις πόλεις που θα επισκεφτείτε.

Λοιπόν, είναι ασφαλείς οι Ηνωμένες Πολιτείες για επίσκεψη;

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια μεγάλη χώρα, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένα μέρη είναι επικίνδυνα ενώ άλλα είναι πιο ασφαλή. Είναι αδύνατο να δώσουμε συμβουλές ασφάλειας για ολόκληρη τη χώρα, εκτός από το να σας πω ότι αν ερευνήσετε το δρομολόγιό σας και το σχεδιάσετε προσεκτικά, θα περάσετε καλά. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια