Είναι ο Καναδάς ασφαλής για επίσκεψη το 2023;

Ο Καναδάς είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για επίσκεψη για τους λάτρεις της φύσης. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν δραματικά τοπία όπως οι καταρράκτες του Νιαγάρα στα ανατολικά σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών, τα Βραχώδη Όρη στα δυτικά και φυσικά τα απέραντα τοπία του πολικού βορρά.

Ο Καναδάς έχει να προσφέρει περισσότερα από τη φύση. Οι επισκέπτες απολαμβάνουν επίσης τον Παλιό Κόσμο, τη γαλλική αίσθηση του Μόντρεαλ και όλου του Κεμπέκ, την πολυσύχναστη σύγχρονη μητρόπολη του Τορόντο και τη χαλαρή γοητεία του Βανκούβερ.

Δεν είναι περίεργο που πάνω από 22 εκατομμύρια ταξιδιώτες επισκέπτονται τον Καναδά κάθε χρόνο. Ο Καναδάς έχει τη φήμη μιας ασφαλούς, ήρεμης χώρας, αλλά κάθε φορά που επισκέπτεστε ένα νέο μέρος, πιθανότατα θέλετε να ερευνήσετε την κατάσταση ασφάλειας.

Ποτέ δεν ξέρεις τι δυσάρεστη έκπληξη μπορεί να κρύβεται πίσω από τις φωτογραφίες εμπνευσμένες από την περιπλάνηση.

Συγκεντρώσαμε αυτόν τον εκτενή ταξιδιωτικό οδηγό για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε εάν ο Καναδάς είναι ασφαλής για επίσκεψη. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τυχόν ανησυχίες για την ασφάλεια που μπορεί να έχετε, συμπεριλαμβανομένου του εγκλήματος.

Είναι ο Καναδάς ασφαλής για επίσκεψη το 2023;

Εικόνα για έναν οδηγό για το εάν ο Καναδάς είναι ασφαλής για επίσκεψη με έναν δρόμο όπως φαίνεται από την οπτική γωνία ενός πεζού που περπατά δίπλα στην κυκλοφορία

Maxi_kore/Shutterstock

Ο Καναδάς είναι μια από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο, επομένως θα πρέπει να περάσετε υπέροχα όταν επισκέπτεστε. Τα ποσοστά εγκληματικότητας στον Καναδά είναι πολύ χαμηλά, ειδικά σε δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα.

Εκτός από κάποιες μικροκλοπές σε μεγάλες πόλεις και τους περίφημους ταραχώδεις χειμώνες του Καναδά, δεν έχετε πολλά να ανησυχείτε όταν επισκέπτεστε αυτήν την καταπληκτική βόρεια χώρα.

Ο Καναδάς κατατάσσεται συνήθως ως ένα από τα ασφαλέστερα μέρη στον κόσμο. Για παράδειγμα, είναι η 12η ασφαλέστερη χώρα στον κόσμο σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης . Αυτός ο δείκτης αξιολογεί τις χώρες με βάση ορισμένους παράγοντες, όπως η ασφάλεια και η ασφάλεια, η στρατιωτικοποίηση και οι συγκρούσεις.

Εάν ο Καναδάς κατατάσσεται τόσο καλά στη λίστα τους, πρέπει να είναι όντως ένα ασφαλές μέρος. Οι ξένες κυβερνήσεις σπάνια εκδίδουν ταξιδιωτικές συμβουλές για τον Καναδά. Για παράδειγμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο νότιος γείτονας του Καναδά, έχουν τον Καναδά υπό ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 1 , το χαμηλότερο δυνατό επίπεδο προφύλαξης.

Όταν οι χώρες αναφέρουν τις ανησυχίες για τους ταξιδιώτες στον Καναδά στις ταξιδιωτικές τους συμβουλές, αυτές είναι συνήθως δευτερεύουσες, όπως:

  • Μικροκλοπή
  • Διαρρήξεις οχημάτων
  • Απάτες
  • Απάτη πιστωτικής κάρτας

Ορισμένες κυβερνήσεις προειδοποιούν για το ενδεχόμενο διαδηλώσεων στον Καναδά. Τον Φεβρουάριο του 2022, η διαμαρτυρία « Κομβόι Ελευθερίας » στην Οτάβα κατά των περιορισμών του COVID-19 διέκοψε την πόλη και τις γύρω περιοχές.

Σε απάντηση, η καναδική κυβέρνηση έχει ενισχύσει κάπως τα μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα και ορισμένοι δρόμοι που οδηγούν σε σημαντικά κυβερνητικά κτίρια εξακολουθούν να περιορίζονται στην κυκλοφορία οχημάτων.

Ωστόσο, ο κίνδυνος εμφύλιων αναταραχών είναι αρκετά χαμηλός στον Καναδά. Αν και ορισμένες κυβερνήσεις προειδοποιούν σχετικά με τον κίνδυνο της τρομοκρατίας, αυτό είναι επίσης ένα άλλο πρόβλημα που είναι σπάνιο στον Καναδά.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει μια λίστα με πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός οχήματος που έπεσε πάνω σε ένα πλήθος το 2021 και μιας επίθεσης με μαχαίρι σε μια αίθουσα μασάζ το 2020.

Η τρομοκρατική δραστηριότητα στον Καναδά υποκινείται από μια ποικιλία ιδεολογιών, αλλά αν και όλα τα περιστατικά είναι τραγικά, συνήθως έχουν χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας. Εάν είστε νευρικοί, μπορείτε πάντα να ελέγχετε την επίσημη αξιολόγηση του επιπέδου απειλής της καναδικής κυβέρνησης .

Μακράν η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλειά σας στον Καναδά προέρχεται από τη φύση, όχι από άλλους ανθρώπους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται τον Καναδά για την ευκαιρία να κάνουν πεζοπορία, σκι, καγιάκ ή να ασχοληθούν με άλλες υπαίθριες δραστηριότητες σε απόκρημνα τοπία, όπως τα βουνά και οι πολικές πεδιάδες, ίσως ακόμη και να ρίξουν μια γεύση από την τοπική άγρια ​​ζωή στην πορεία.

Ωστόσο, εάν δεν λάβετε τις σωστές προφυλάξεις, ένα ταξίδι σε εξωτερικό χώρο μπορεί να τελειώσει άσχημα. Δεν υπάρχει τρόπος να δώσουμε έναν ολοκληρωμένο οδηγό για να παραμείνετε ασφαλείς στη φύση σε μερικές παραγράφους, επειδή τα τοπία του Καναδά είναι τόσο διαφορετικά.

Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι η έρευνα. Διαβάστε για πιθανές φυσικές καταστροφές, επιθέσεις άγριας ζωής και καιρικές συνθήκες.

Βεβαιωθείτε ότι φοράτε κατάλληλα ρούχα, ειδικά για τους τυφλά κρύους χειμώνες, πακετάρετε επιπλέον φαγητό και νερό εάν κάνετε πεζοπορία και απομνημονεύστε αριθμούς έκτακτης ανάγκης και τρόπους για να λάβετε βοήθεια. Ακολουθείτε πάντα τους τοπικούς κανονισμούς και τις συμβουλές ασφαλείας.

Η άγρια ​​ζωή στον Καναδά μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη, γι’ αυτό φροντίστε να μην πλησιάζετε ποτέ άγρια ​​ζώα. Εάν κάνετε κάμπινγκ, αποθηκεύστε τα τρόφιμα και τα σκουπίδια σας προσεκτικά για να αποφύγετε να προσελκύσετε αρκούδες.

Έγκλημα στον Καναδά

Συνοδεία Ελευθερίας της Οττάβα απεικονίζεται με καναδικές σημαίες στο μπροστινό μέρος των φορτηγών και τους οδηγούς να στέκονται δίπλα στα φορτηγά

Ottawa Ontario Canada, 13 Φεβρουαρίου 2022, Freedom Trucker Convoy/Franklin McKay/Shutterstock

Το έγκλημα δεν είναι ένα από τα κύρια μέλημά σας όταν επισκέπτεστε τον Καναδά – το να παγώσετε το χειμώνα ή να έχετε μια κακή συνάντηση στη φύση είναι πιθανώς υψηλότερος κίνδυνος. Για να χαλαρώσετε, εδώ είναι μερικά στατιστικά στοιχεία για το έγκλημα που καθοδηγούν πόσο ασφαλής είναι ο Καναδάς.

Η Στατιστική Υπηρεσία του Καναδά δημοσιεύει επίσημες στατιστικές εγκληματικότητας για τη χώρα. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία, από το 2021, ο Δείκτης Αστυνομίας του Καναδά μειώθηκε ελαφρά, αν και τα αναφερόμενα εγκλήματα αυξήθηκαν ελαφρά, σε 5.375 συνολικά εγκλήματα  ανά 100.000 άτομα.

Ορισμένες αναλύσεις των στατιστικών για την εγκληματικότητα του Καναδά είναι ανησυχητικές. Σύμφωνα με αναφορές της αστυνομίας, το βίαιο έγκλημα στον Καναδά αυξήθηκε το 2021 κατά 5%.

The biggest increases happened in the rate of reported sexual assault, which increased by 18%, and in the rate of reported hate-motivated crimes, which increased by a whopping 27%. There are a few explanations for why violent crime has increased.

Some analysts blame the increase in homicides in particular on gang-related violence. Other potential factors include mistrust in authority and law enforcement and a lack of social cohesion and safety nets due to the COVID-19 pandemic.

By contrast, non-violent crimes decreased in 2021. Breaking and entering declined by 10%, although it is still the most common form of property crime. Since Canada is mostly an economically prosperous country, it makes sense that property crime rates are low.

Αν και ο Καναδάς έχει αρκετά προβλήματα, όπως και κάθε άλλη χώρα στον κόσμο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πιθανό να τα ζήσετε από πρώτο χέρι.

Τα περισσότερα βίαια εγκλήματα συμβαίνουν ως περιστατικά μεταξύ ανθρώπων που συνδέονται με κάποιο τρόπο μεταξύ τους ή μέρος της βίας συμμοριών, σπάνια στοχεύοντας αγνώστους. Είναι επίσης αρκετά εύκολο να αποφύγετε περιοχές με υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας, όπου συμβαίνουν τα περισσότερα από τα άσχημα περιστατικά.

Μικροκλοπή

Ανεξάρτητα από το πόσο ασφαλές είναι ένα μέρος, εξακολουθεί να βιώνει μικροκλοπές. Αυτό ισχύει σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο και ισχύει επίσης στον Καναδά. Τα πολλά πλήθη τουριστών, ειδικά στις μεγαλύτερες πόλεις, δελεάζουν τους κλέφτες που θέλουν να βγάλουν γρήγορα χρήματα.

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας προειδοποιεί για μικροκλοπές όπως πορτοφολάδες, αρπαγές τσαντών και ιδιαίτερα κλοπή διαβατηρίου.

Τα κοινά hot spots για κλοπές περιλαμβάνουν μεγάλες πόλεις όπως το Τορόντο και το Βανκούβερ, τα μέσα μαζικής μεταφοράς όπως το μετρό του Μόντρεαλ και σε τουριστικές περιοχές που προσελκύουν μεγάλο πλήθος, όπως η πόλη γύρω από τους καταρράκτες του Νιαγάρα.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιεί επίσης ότι οι κλέφτες μερικές φορές κάνουν παρέα σε ξενοδοχεία που γνωρίζουν ότι προσελκύουν πολλούς τουρίστες, επομένως να είστε σε εγρήγορση ακόμα και στο λόμπι του ξενοδοχείου σας.

Οι βασικές προφυλάξεις ασφαλείας είναι συνήθως αρκετά καλές για να σας κρατήσουν ασφαλείς. Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν αφήνετε ποτέ τα τιμαλφή σας χωρίς επίβλεψη, συμπεριλαμβανομένων των εστιατορίων, των καφέ και των λόμπι των ξενοδοχείων, καθώς και σε άλλα μέρη όπου μπορεί να αισθάνεστε ασφαλείς.

Αποφύγετε να αφήνετε το τηλέφωνό σας να ακουμπάει στο τραπέζι ή στον πάγκο ενώ πληρώνετε ή να αφήνετε την τσάντα σας να κρέμεται από την πλάτη μιας καρέκλας.

Η κλοπή διαβατηρίου είναι μια συνηθισμένη μορφή μικροκλοπής που στοχεύει τουρίστες, επομένως βεβαιωθείτε ότι έχετε αντίγραφα της ταυτότητάς σας σε ασφαλή τοποθεσία, στο διαδίκτυο και με φίλους.

Αντί να έχετε μαζί σας το διαβατήριό σας, κουβαλήστε ένα φωτοαντίγραφό του — συνήθως αρκεί για να χρησιμεύσει ως ταυτότητα, εάν το χρειάζεστε ενώ βρίσκεστε έξω.

Διαρρήξεις οχημάτων

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να νοικιάσουν αυτοκίνητο για να μετακινηθούν στον Καναδά. Ένα όχημα διευκολύνει πολύ την επίσκεψη σε φυσικά τοπία που βρίσκονται μακριά από μεγάλες πόλεις και μπορεί να είναι δύσκολο να τα προσεγγίσετε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ωστόσο, η ενοικίαση αυτοκινήτου σας αφήνει ευάλωτους σε άλλα εγκλήματα, όπως η κλοπή από οχήματα. Πολλοί κλέφτες στοχεύουν ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα αφού γνωρίζουν ότι οι τουρίστες είναι πιο πιθανό να έχουν αποσκευές ή άλλα υπάρχοντα στο αυτοκίνητο.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση προειδοποιεί ότι η κλοπή από αυτοκίνητα  είναι συνηθισμένη στις μεγάλες πόλεις του Καναδά. Η κλοπή μπορεί επίσης να συμβεί σε μικρότερα μέρη που είναι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, όπως η πόλη του Νιαγάρα, ή δημοφιλή μονοπάτια και χώρους στάθμευσης σε φυσικά πάρκα.

Μερικές βασικές προφυλάξεις μπορούν να σας βοηθήσουν να μην πέσετε θύμα διάρρηξης οχήματος. Ποτέ μα ποτέ μην αφήνετε αντικείμενα αξίας όπως διαβατήρια, πορτοφόλια και τηλέφωνα στο αυτοκίνητο, ακόμη και για λίγα λεπτά.

Ακόμα κι αν βγαίνετε έξω για να πληρώσετε διόδια ή να πάρετε βενζίνη, βάλτε τα τιμαλφή σας στην τσέπη σας. Εάν μπορείτε, αποφύγετε να αφήνετε άλλα αντικείμενα, όπως αποσκευές χωρίς επίβλεψη στο αυτοκίνητό σας.

Προσπαθήστε να αφήσετε τα πράγματά σας στο κατάλυμά σας πριν βγείτε για εξερεύνηση. Εάν πρέπει να κρατήσετε κάποια πράγματα στο αυτοκίνητό σας, βεβαιωθείτε ότι βρίσκονται σε μέρος όπου δεν φαίνονται, όπως το πορτμπαγκάζ ή το ντουλαπάκι σας.

Αποφυγή κακών περιοχών

Ο καταυλισμός αστέγων στο κέντρο της πόλης Eastside απεικονίζεται ως μια από τις λιγότερο ασφαλείς περιοχές για επίσκεψη στον Καναδά

ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ, Π.Χ., ΚΑΝΑΔΑΣ – 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023: Πόλη με σκηνές αστέγων στο κέντρο του Βανκούβερ Eastside/Adam Melnyk/Shutterstock

Παρόλο που ο Καναδάς είναι συνολικά ένα ασφαλές μέρος για επίσκεψη, όπως κάθε άλλη χώρα, έχει ορισμένους προορισμούς που είναι λιγότερο ασφαλείς από άλλους. Όπως κάθε μεγάλη πόλη, οι μεγάλες πόλεις του Καναδά έχουν ορισμένες γειτονιές με υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας.

Στο Βανκούβερ, να είστε προσεκτικοί όταν περνάτε από το Downtown Eastside, ένα μέρος γνωστό για τη φτώχεια και το έγκλημα του δρόμου, και μην πηγαίνετε τη νύχτα. Στο Τορόντο, αποφύγετε το Regent Park και το St. James Town. Στο Μόντρεαλ, να είστε προσεκτικοί στο Μόντρεαλ-Βορρά μετά το σκοτάδι.

Η πόλη του Έντμοντον έχει μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στον Καναδά, όπως και η υπόλοιπη περιοχή της Αλμπέρτα που είναι αφιερωμένη στα κοιτάσματα πετρελαίου. Αυτή η περιοχή είναι ιδιαίτερα επισφαλής για τις γυναίκες.

Συμβουλές για να ταξιδέψετε στον Καναδά(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές άλλες συμβουλές ασφάλειας για τον Καναδά:

  • Εάν ταξιδεύετε στις περιοχές της Αρκτικής, να έχετε κατά νου ότι τα συνεργεία διάσωσης δεν μπορούν να λειτουργήσουν εξίσου καλά σε αυτήν την απομακρυσμένη περιοχή. Πάρτε μαζί σας επιπλέον προμήθειες, ακόμα κι αν πρόκειται απλώς για κρουαζιέρα, καθώς μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να σας φτάσει βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
  • Αν δεν λατρεύετε τα χειμερινά σπορ, προσπαθήστε να το επισκεφτείτε κατά τη διάρκεια της άνοιξης, του καλοκαιριού ή στις αρχές του φθινοπώρου για να αποφύγετε τους χειρότερους χειμώνες του Καναδά.
  • Ο Καναδάς έχει δύο εκπληκτικές ακτές, αλλά οι παραλίες που ανοίγουν στον ανοιχτό ωκεανό έχουν συχνά πολύ ισχυρά ρεύματα, οπότε να είστε πολύ προσεκτικοί όταν πηγαίνετε για κολύμπι και να διαβάζετε τις τοπικές προειδοποιήσεις.
  • Το ποτό σε δημόσιους χώρους είναι παράνομο σε ορισμένα μέρη. Επομένως, ελέγξτε τους τοπικούς κανονισμούς ή καταναλώστε αλκοόλ μόνο σε μπαρ και άλλα μέρη με άδεια πώλησης ποτών.

Συχνές Ερωτήσεις

Νυχτερινή άποψη των φώτων που φωτίζουν την πλατεία Nathan Phillips στο Τορόντο για ένα κομμάτι με τίτλο είναι ο Καναδάς ασφαλής για επίσκεψη

Jon Bilous/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες άλλες ερωτήσεις που έχουν κάνει στο παρελθόν οι ταξιδιώτες στον Καναδά:

Οττάβα | ταξιδιωτικός οδηγός(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Είναι ασφαλής ο Καναδάς να βγεις έξω τη νύχτα;

Τα περισσότερα μέρη του Καναδά είναι ασφαλή, ακόμη και τη νύχτα. Απλά να είστε προσεκτικοί εάν μένετε σε μια πόλη της βιομηχανίας πετρελαίου, καθώς η εγκληματικότητα τείνει να είναι υψηλότερη εκεί και βεβαιωθείτε ότι οι γειτονιές μιας πόλης που επισκέπτεστε είναι ασφαλείς για τους ταξιδιώτες.

Είναι φθηνό να ζεις στον Καναδά;

Ο Καναδάς είναι πιο ακριβός από τις περισσότερες χώρες στον κόσμο, αλλά αυτό εξαρτάται επίσης από το πού ζείτε στον Καναδά. Οι πόλεις Τορόντο και Βανκούβερ είναι πολύ ακριβές, αλλά ορισμένες αγροτικές περιοχές είναι πολύ προσιτές.

Είναι το Τορόντο ένα ασφαλές μέρος για επίσκεψη;

Ναι, το Τορόντο είναι ένα ασφαλές μέρος για να επισκεφθείτε. Όπως κάθε μεγάλη πόλη, έχει μερικές γειτονιές με υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας, αλλά αυτές απέχουν πολύ από οποιαδήποτε τουριστικά αξιοθέατα. Επιπλέον, είναι πολύ πιο ασφαλές από τις περισσότερες πόλεις των ΗΠΑ, ακόμη και από μικρότερες.

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Αγγλία το 2023; | Ανησυχίες για την Ασφάλεια(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Είναι ο Καναδάς ασφαλής για μεμονωμένες γυναίκες ταξιδιώτες;

Ναι, ο Καναδάς είναι ασφαλής για μεμονωμένες γυναίκες ταξιδιώτες και έχει μερικά από τα χαμηλότερα ποσοστά βίας κατά των γυναικών. Ωστόσο, η κατάσταση για ορισμένες ντόπιες γυναίκες είναι διαφορετική.

Οι ιθαγενείς γυναίκες δέχονται επιθέσεις και μάλιστα δολοφονούνται με πολύ υψηλότερα ποσοστά από τις μη αυτόχθονες γυναίκες, ένα πρόβλημα στο οποίο οι φυλές προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή εδώ και χρόνια.

Είναι εντάξει να φιλάς δημόσια στον Καναδά;

Ναι, είναι εντάξει να φιλάς ή να δείχνεις με άλλον τρόπο στοργή στον Καναδά. Ακόμη και τα ζευγάρια LGBT μπορούν να φιλιούνται ανοιχτά στο μεγαλύτερο μέρος του Καναδά, καθώς η χώρα είναι πολύ ανοιχτή, αν και ορισμένες αγροτικές περιοχές εξακολουθούν να είναι συντηρητικές.

Λοιπόν, είναι ο Καναδάς ασφαλής για επίσκεψη;

Ο Καναδάς είναι μια από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο για επίσκεψη. Έχει πολύ χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας και χαμηλά ποσοστά άλλων δυνητικά επικίνδυνων περιστατικών όπως η τρομοκρατία. Εφόσον δεσμεύεστε σωστά για το χειμώνα, θα πρέπει να περνάτε καλά. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια