Είναι ασφαλές για επίσκεψη στην Ταϊτή το 2023;

Η Ταϊτή, στον πανέμορφο Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, είναι ένας ονειρεμένος προορισμός για πολλούς ανθρώπους. Η Ταϊτή είναι μέρος της Γαλλικής Πολυνησίας, μιας γαλλικής υπερπόντιας χώρας που δέχεται περίπου 300.000 επισκέπτες ετησίως — περισσότερους από τον τοπικό πληθυσμό.

Ο κύριος λόγος που οι άνθρωποι επισκέπτονται την Ταϊτή είναι για τις όμορφες παραλίες, όπως το διάλειμμα για σέρφινγκ Teahupo’o, το La Plage de Maui με τη διάσημη λευκή άμμο και πολλά άλλα.

Μάθετε περισσότερα για τον τοπικό πολιτισμό στο Μουσείο της Ταϊτής και των Νήσων της ή απλώς κάνοντας μια βόλτα στην πρωτεύουσα Papeete και επισκεπτόμενοι τις τοπικές αγορές.

Η Ταϊτή έχει επίσης πολλές ευκαιρίες για ταξίδια περιπέτειας, όπως πεζοπορία στους τρεις καταρράκτες του Faarumai, σέρφινγκ, κολύμπι με φάλαινες, ακόμη και κανονιόν με λάβα!

Αφού διαβάσετε για όλα αυτά τα αξιοθέατα (και κοιτάξετε μια ή δύο φωτογραφίες της Ταϊτής), πιθανότατα θέλετε να ανεβείτε στο πρώτο αεροπλάνο που μπορείτε να κάνετε κράτηση.

Ωστόσο, αξίζει να σκεφτείτε πρώτα πρακτικά ζητήματα όπως η ασφάλεια, ακόμη και για προορισμούς που φαίνονται ανέγγιχτοι από σύγχρονα προβλήματα όπως η Ταϊτή.

Αλλά μην ανησυχείτε — οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί έχουν κάνει τη σκληρή δουλειά για εσάς και έχουν δημιουργήσει αυτόν τον λεπτομερή οδηγό για να σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για το ταξίδι στην Ταϊτή με ασφάλεια. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες! Αποκτήστε την δωρεάν & κάντε συναλλαγές χωρίς προμήθειες! Κάντε εγγραφή εδώ

Είναι ασφαλές για επίσκεψη στην Ταϊτή το 2023;

Ppictures/Shutterstock

Ναί. Το ταξίδι στην Ταϊτή είναι πολύ ασφαλές χάρη στα χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας και στην καλά ανεπτυγμένη υποδομή.

Η Γαλλική Πολυνησία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στον κόσμο, και παρόλο που η Ταϊτή έχει περισσότερη εγκληματικότητα από άλλα μέρη της χώρας, εξακολουθεί να είναι πολύ ασφαλής.

Το περισσότερο που θα πρέπει να κάνετε είναι να λάβετε μερικές βασικές προφυλάξεις για να προστατέψετε τα τιμαλφή σας. Η Γαλλική Πολυνησία είναι μια από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο για ταξίδια.

Οι περισσότερες ξένες κυβερνήσεις δεν ασχολούνται με τις εκτενείς ταξιδιωτικές συμβουλές για αυτό, οι οποίες μπορούν να σας δείξουν πόσο ασφαλές είναι. Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας δεν εκδίδει συγκεκριμένη ταξιδιωτική οδηγία για τη Γαλλική Πολυνησία, εκτός από το να λέει στους πολίτες να λάβουν ορισμένες προφυλάξεις.

αεροπορικά εισιτήρια για όλους – Sky scanner

Μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα όταν ταξιδεύετε στην Ταϊτή, όπως:

  • Πορτοφολάδες
  • Αρπαγή τσάντας
  • Κλοπή από οχήματα
  • Πιείτε αιχμηρό
  • Λεκτική παρενόχληση

Οποιαδήποτε προβλήματα μπορεί να συναντήσετε στην Ταϊτή είναι συνήθως μικρού χαρακτήρα. Το βίαιο έγκλημα σε ολόκληρο το νησί είναι ανήκουστο. Το βίαιο έγκλημα που επηρεάζει τους τουρίστες είναι ακόμη πιο σπάνιο.

Ορισμένες ταξιδιωτικές συμβουλές, όπως αυτή της αυστραλιανής κυβέρνησης , προειδοποιούν για τον κίνδυνο εμφύλιων αναταραχών πριν ταξιδέψετε στην Ταϊτή.

Το νησί είναι τεχνικά μέρος της Γαλλίας, πράγμα που σημαίνει ότι οι απεργίες και οι διαδηλώσεις που προγραμματίζονται στην ηπειρωτική Γαλλία έχουν συνήθως τα φυλάκια τους στην Ταϊτή. Για παράδειγμα, τα τοπικά συνδικάτα της Ταϊτής συμμετείχαν στη γενική απεργία ενάντια στις γαλλικές συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις τον Μάρτιο του 2023 .

Ακολουθήστε τις τοπικές ειδήσεις πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι σας, καθώς οι περισσότερες προειδοποιήσεις ανακοινώνονται έγκαιρα. Οι απεργίες μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητά σας να μετακινηθείτε στο νησί ή να φτάσετε στην Ταϊτή, καθώς τα συνδικάτα συγκοινωνιών συνήθως συμμετέχουν στις απεργίες.

Most demonstrations in French Polynesia occur in Papeete in Tahiti since it is the capital of the whole country. If you notice a demonstration while you are in town, avoid venturing nearby as they sometimes turn violent.

It’s a good idea to stay alert to natural disasters while you are in Tahiti. November to April is the local rainy season.

Tropical storms may occur during that time, but full-on cyclones are rare as French Polynesia is outside of the South Pacific cyclone zone. It’s still a good idea to read up on cyclone preparedness before you travel, or to book your trip for the dry season.

Crime in Tahiti

PAPEETE, TAHITI -30 NOV 2018- View of downtown Papeete, Tahiti, the capital of French Polynesia/EQRoy/Shutterstock

Το έγκλημα είναι συχνά ένα από τα κύρια μέλημα για άτομα που θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Κανείς δεν θέλει να μείνει αποκλεισμένος σε μια ξένη χώρα χωρίς χρήματα, χωρίς πορτοφόλι και χωρίς τρόπο να επιστρέψει στο σπίτι.

Ευτυχώς, ο κίνδυνος να συμβεί αυτό στην Ταϊτή είναι χαμηλός καθώς το ποσοστό εγκληματικότητας είναι χαμηλό. Συνολικά, η χώρα της Γαλλικής Πολυνησίας έχει πολύ χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Σύμφωνα με το Numbeo, η Γαλλική Πολυνησία βαθμολογείται με 18,35 στα 100 στον δείκτη εγκληματικότητας, που είναι πολύ χαμηλή τιμή.

Οι περισσότεροι ερωτηθέντες ανέφεραν μόνο μικρές ανησυχίες για μικροεγκλήματα, όπως κλοπές από οχήματα, βανδαλισμούς, κλοπές και κατάχρηση ναρκωτικών. Το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας σε όλη τη Γαλλική Πολυνησία είναι πολύ χαμηλό.

Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, το ποσοστό επίπτωσης ανθρωποκτονιών για όλη τη Γαλλική Πολυνησία είναι 0,38 περιστατικά ανά 100.000 άτομα , ή περίπου 1 ανθρωποκτονία ετησίως. Το ποσοστό άλλων βίαιων εγκλημάτων είναι συγκριτικά χαμηλό.

Η Ταϊτή είναι το μέρος στη Γαλλική Πολυνησία με το υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας. Η Ταϊτή φιλοξενεί πάνω από 245.000 ανθρώπους, ή λίγο λιγότερο από το 70% του συνολικού πληθυσμού της Γαλλικής Πολυνησίας.

Είναι επίσης το σπίτι της μεγαλύτερης πόλης με τον πιο πυκνό πληθυσμό, του Papeete. Είναι λογικό ότι τα περισσότερα περιστατικά εγκληματικότητας θα συγκεντρώνονται εκεί όπου υπάρχουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Λάβετε υπόψη ότι στη Γαλλική Πολυνησία, το «υψηλότερο» ποσοστό εγκληματικότητας είναι σχετικό.

Η Ταϊτή μπορεί να έχει υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας από τη Μπόρα Μπόρα ή μικρότερα νησιά όπως το Μαουπίτι, αλλά το ποσοστό εγκληματικότητας εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλό. Τα περισσότερα εγκλήματα συμβαίνουν στο Παπεέτε, την πρωτεύουσα.

Η τοπική κυβέρνηση προσφέρει μια λεπτομερή ανάλυση  της εγκληματικότητας στο Papeete. Το 54,24% όλων των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν είναι μη βίαιες κλοπές. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι κλοπών είναι οι απλές κλοπές και οι κλοπές από οχήματα όπως αυτοκίνητα ή τροχόσπιτα.

Το πιο κοινό βίαιο έγκλημα στο Papeete είναι η επίθεση, η οποία αποτελεί το 11,57% της συνολικής εγκληματικότητας στο Papeete. Οι περισσότερες περιπτώσεις επίθεσης περιλαμβάνουν το χτύπημα ή τον τραυματισμό κάποιου με εγκληματική πρόθεση.

Ορισμένα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ταξινομούνται ως επίθεση, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει το υψηλό ποσοστό. Συνολικά, το ποσοστό εγκληματικότητας στην Ταϊτή είναι πολύ χαμηλότερο από ό,τι πιθανώς στη γενέτειρά σας.

Θα πρέπει να λάβετε κάποιες προφυλάξεις όταν ταξιδεύετε εκεί για να προστατεύσετε τα τιμαλφή σας, αλλά αυτές είναι προφυλάξεις κοινής λογικής που λαμβάνετε (ελπίζουμε) όπου κι αν ταξιδέψετε.

Μικροκλοπή

Το πιο κοινό πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσετε όταν ταξιδεύετε στην Ταϊτή είναι η μικροκλοπή. Σύμφωνα με μια ταξιδιωτική ανάλυση των US News & World Report στην Ταϊτή, κινδυνεύετε περισσότερο στην πρωτεύουσα Παπεέτε.

Αυτό είναι λογικό αφού ο Papeete έχει τα περισσότερα πλήθη. Στο Papeete, οι πολυσύχναστες περιοχές είναι hotspot για πορτοφολάδες. Αυτές οι περιοχές περιλαμβάνουν το λιμάνι όπου ελλιμενίζονται κρουαζιερόπλοια και πορθμεία — κάθε φορά που έρχεται ένα πλοίο, το λιμάνι είναι γεμάτο με κόσμο, δημιουργώντας το τέλειο κάλυμμα για τους κλέφτες.

Οι τοπικές αγορές και τα τουριστικά αξιοθέατα είναι επίσης δημοφιλείς τοποθεσίες κλοπής. Οι κλοπές αυξάνονται μετά το σκοτάδι, οπότε να είστε προσεκτικοί αν εξερευνάτε τη νυχτερινή ζωή του Papeete.

Η καναδική κυβέρνηση αναφέρει επίσης τον κίνδυνο μικροεγκλημάτων στην ταξιδιωτική της συμβουλή, μαζί με μερικές συμβουλές για το πώς να προστατευτείτε. Διατηρείτε πάντα τα υπάρχοντά σας ασφαλή, παρόλο που μπορεί να αισθάνεστε χαλαροί σε ένα τόσο χαλαρό νησί.

Μην αφήνετε τιμαλφή, όπως πορτοφόλια, τηλέφωνα, πορτοφόλια και ταυτότητες χωρίς επίβλεψη, ακόμα και όταν πηγαίνετε για κολύμπι — οι κλέφτες της Ταϊτής μερικές φορές διαπερνούν τα πράγματα των ανθρώπων ενώ βρίσκονται στο νερό.

Ένας καλός τρόπος για να αποφύγετε να πέσετε θύμα κλοπής είναι να μην κουβαλάτε μαζί σας τίποτα που θα σας καταστρέψει να χάσετε. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας κάποια μορφή ταυτότητας, αλλά να έχετε μαζί σας αντίγραφο του διαβατηρίου ή της άδειας οδήγησης αντί για το πρωτότυπο.

Πάρτε μόνο τα μετρητά που χρειάζεστε για την ημέρα. Αποθηκεύστε επιπλέον μετρητά, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή στο χρηματοκιβώτιο του δωματίου σας, το οποίο είναι χαρακτηριστικό στα περισσότερα καλά ξενοδοχεία.

Κλοπή από Οχήματα

Μια άλλη μορφή μικροεγκλήματος που πρέπει να προσέχετε στην Ταϊτή είναι η κλοπή από οχήματα. Η δημόσια συγκοινωνία γύρω από την Ταϊτή είναι παρούσα, αλλά περιορίζεται σε μια υπηρεσία λεωφορείου, έτσι πολλοί τουρίστες επιλέγουν να νοικιάσουν αυτοκίνητα ή σκούτερ κατά τη διάρκεια της παραμονής τους για να δουν όλα όσα έχει να προσφέρει η Ταϊτή.

Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι σύμφωνα με τις τοπικές στατιστικές εγκληματικότητας , η κλοπή από οχήματα είναι η πιο κοινή μορφή μικροεγκλήματος. Όταν νοικιάζετε ένα όχημα, είστε ευάλωτοι σε αυτή τη μορφή εγκλήματος.

Ευτυχώς, η πρόληψη της κλοπής στην Ταϊτή περιλαμβάνει πολύ απλές προφυλάξεις, καθώς οι εγκληματίες είναι εξίσου χαλαροί με τους περισσότερους από τους άλλους ντόπιους. Εάν νοικιάσετε αυτοκίνητο, φροντίστε απλώς να κλειδώνετε τις πόρτες σας και να τυλίγετε τα παράθυρά σας όταν παρκάρετε.

Πολλοί ντόπιοι και επισκέπτες παρασύρονται τόσο από τη χαλαρή ατμόσφαιρα που ξεχνούν να λάβουν ακόμη και αυτή την πιο βασική προφύλαξη, καθιστώντας τους ευάλωτους στην κλοπή.

Μια άλλη προφύλαξη που πρέπει να λάβετε είναι να μην αφήνετε τιμαλφή στο όχημά σας, ειδικά όχι εκεί που είναι ορατά. Προσπαθήστε να παίρνετε τα πιο ακριβά αντικείμενα μαζί σας όποτε αφήνετε το αυτοκίνητό σας και οπωσδήποτε μην αφήνετε μια νέα κάμερα ή tablet στο κάθισμα.

Τα περισσότερα σκούτερ που νοικιάζετε θα έχουν αποθηκευτικό χώρο στο πίσω μέρος. Ωστόσο, αυτοί οι κάδοι σπάνια διαθέτουν καλά συστήματα κλειδώματος. Μπορείτε να αφήσετε κάποια πράγματα εκεί, αλλά μην αποθηκεύετε πολύτιμα αντικείμενα εκεί γιατί μπορεί να κλαπούν.

Αποφυγή κακών περιοχών

TEAHUPOO, ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑ -11 ΔΕΚ 2018- Άποψη του Teahupo’o στη νοτιοανατολική ακτή του νησιού της Ταϊτής, Γαλλική Πολυνησία. Η παραλία με τη μαύρη άμμο είναι διάσημη για τους διαγωνισμούς σέρφινγκ και σέρφινγκ/EQRoy/Shutterstock

Δεν υπάρχουν κακές περιοχές στην Ταϊτή, αλλά υπάρχουν ορισμένες περιοχές όπου πρέπει να είστε λίγο πιο προσεκτικοί. Η κλοπή και άλλα μικροέγκλημα είναι πιο συνηθισμένα στην πρωτεύουσα Papeete.

Βεβαιωθείτε ότι κρατάτε καλά την τσάντα σας καθώς μετακινείστε στην πόλη, ειδικά σε πολυσύχναστες περιοχές. Οι κεντρικοί δρόμοι με τα μπαρ και τα κλαμπ μπορεί να θορυβηθούν τη νύχτα, οπότε να είστε προσεκτικοί, ειδικά αν είστε γυναίκα.

Μερικές παραλίες στην Ταϊτή είναι λίγο επικίνδυνες. Το Teahupo’o έχει τεράστιους κυματισμούς και σπασίματα, οπότε πηγαίνετε μόνο εάν είστε έμπειρος σέρφερ — οι αρχάριοι πρέπει απλώς να παρακολουθούν από τα πλάγια.

Οι 15 καλύτεροι παραλιακοί προορισμοί στον κόσμο, κατάταξη(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές επιπλέον συμβουλές ασφαλείας που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν ταξιδεύετε στην Ταϊτή:

  • Οι ιατρικές εγκαταστάσεις στην Ταϊτή είναι μέτρια καλές. Το Papeete διαθέτει επίσης τη μοναδική εγκατάσταση αποσυμπίεσης στη Γαλλική Πολυνησία, οπότε αν σκοπεύετε να κάνετε καταδύσεις, η Ταϊτή είναι καλύτερη επιλογή από τα πιο απομακρυσμένα νησιά. Βεβαιωθείτε ότι η ταξιδιωτική σας ασφάλεια καλύπτει τις ιατρικές εκκενώσεις, καθώς για πιο σύνθετα προβλήματα, μπορεί να χρειαστεί να μεταφερθείτε στη Νέα Ζηλανδία.
  • Εξασκηθείτε στην ασφάλεια στην παραλία στην Ταϊτή. Ρωτήστε τους ντόπιους για το ποιες παραλίες είναι ασφαλείς να πάτε, καθώς οι περισσότερες δεν έχουν ναυαγοσώστες. Ορισμένες παραλίες έχουν ισχυρά ρεύματα και βροχές, ειδικά κατά την περίοδο των βροχών. Έχετε υπόψη σας τα δικά σας επίπεδα δεξιοτήτων.
  • Να είστε προσεκτικοί γύρω από την τοπική άγρια ​​ζωή. Φορέστε παπούτσια παραλίας για να αποφύγετε να πατήσετε πάνω σε κοράλλια ή πετρόψαρα. Τα κοψίματα των κοραλλιών μπορούν να μολυνθούν και τα πετρόψαρα είναι δηλητηριώδη. Οι καρχαρίες είναι συνηθισμένοι στην Ταϊτή, αλλά είναι κυρίως χαλαροί και δεν επιτίθενται στους ανθρώπους. Μην φοράτε γυαλιστερά αντικείμενα στο νερό που μπορεί να τους προσελκύσουν. Αν δείτε έναν καρχαρία, κολυμπήστε ήρεμα μακριά.
  • Εάν πάτε σε μια περιήγηση περιπέτειας, επιλέξτε προσεκτικά τον ταξιδιωτικό πράκτορά σας. Βεβαιωθείτε ότι πληρούν τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας.

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Μπόρα Μπόρα το 2023;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Συχνές Ερωτήσεις

Maridav/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις που μπορεί να θέλετε να κάνετε πριν επισκεφτείτε την Ταϊτή:

Αεροπορικά εισιτήρια για Μπόρα Μπόρα(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Είναι ασφαλές να περπατάς στην Ταϊτή;

Ναι, η Ταϊτή είναι πολύ ασφαλής να περπατάς. Οι γυναίκες μπορεί να θέλουν να είναι προσεκτικές μετά το σκοτάδι σε απομακρυσμένες παραλίες και γύρω από τις περιοχές πάρτι του Papeete, αλλά ως επί το πλείστον, ένας κύλινδρος μετά το ηλιοβασίλεμα είναι ασφαλής στο νησί.

Είναι ασφαλές να πάω στην Ταϊτή;

Ναι, είναι πολύ ασφαλές να πάτε στην Ταϊτή. Ο κίνδυνος κινδύνου τόσο από φυσικές καταστροφές όσο και από τοπικούς εγκληματίες είναι πολύ χαμηλός.

Τι πρέπει να προσέχω στην Ταϊτή;

Στην Ταϊτή, να προσέχετε πράγματα που μπορεί να βλάψουν την υγεία σας. Το νερό της βρύσης είναι συνήθως επικίνδυνο για κατανάλωση έξω από την πρωτεύουσα Papeete. Προσέξτε ότι το φαγητό σας είναι σωστά μαγειρεμένο, καθώς οι άνθρωποι έχουν αρρωστήσει από κακοψημένο κρέας στο παρελθόν. Είναι πάντα καλό να έχετε ολοκληρωμένη ταξιδιωτική ασφάλιση για παν ενδεχόμενο.

Είναι ασφαλείς η Ταϊτή και η Μπόρα Μπόρα;

Τόσο η Ταϊτή όσο και η Μπόρα Μπόρα είναι πολύ ασφαλείς. Η Μπόρα Μπόρα είναι λίγο πιο ασφαλής καθώς έχει χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας, αλλά ακόμη και η Ταϊτή είναι πολύ ασφαλής για τους επισκέπτες.

Κινδυνεύει η Ταϊτή από τσουνάμι;

Τα τσουνάμι στην Ταϊτή είναι πολύ σπάνια. Υπήρξαν μόνο 13 τα τελευταία 150 χρόνια, συνήθως λόγω σεισμικών γεγονότων σε άλλα μέρη του Ειρηνικού. Άλλες φυσικές καταστροφές όπως οι τροπικές καταιγίδες είναι πιο συχνές.

Λοιπόν, είναι ασφαλές να ταξιδέψετε στην Ταϊτή;

Η Ταϊτή είναι ένα από τα ασφαλέστερα μέρη που θα μπορούσατε να επισκεφτείτε στον κόσμο. Έχει πολύ χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Δεν είναι περίεργο ότι για τους περισσότερους επισκέπτες στην Ταϊτή, το ταξίδι είναι ένα που θυμούνται για πάντα. Τι περιμένετε λοιπόν – κλείστε το ταξίδι σας σήμερα!

[tp_widget][/tp_widget]

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια