Νεπάλ

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Νεπάλ το 2023;

Το Νεπάλ είναι ένας ονειρεμένος προορισμός για τους λάτρεις των βουνών και των μεγάλων υψομέτρων. Το 2023, η τουριστική επιτροπή του Νεπάλ ελπίζει να προσελκύσει 1 εκατομμύριο τουρίστες .

Οι επισκέπτες στο Νεπάλ συχνά κάνουν ένα beeline για τις ψηλές κορυφές και το εντυπωσιακό τοπίο των Ιμαλαΐων, συμπεριλαμβανομένου του ψηλότερου βουνού στον κόσμο, του Έβερεστ. Εκτός από αυτό, φιλοξενεί μερικές από τις καλύτερες πεζοπορίες στον κόσμο.

Αλλά πριν βουτήξετε, σας προτείνουμε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στην πρωτεύουσα Κατμαντού για να εγκλιματιστείτε στα μεγάλα υψόμετρα και να εξερευνήσετε ιστορικές τοποθεσίες όπως η πλατεία Durbar.

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!Αποκτήστε την δωρεάν & κάντε συναλλαγές χωρίς προμήθειες! Κάντε εγγραφή εδώ

Στη συνέχεια, εξερευνήστε την πολιτιστική και θρησκευτική ποικιλομορφία του Νεπάλ επισκεπτόμενοι ινδουιστικούς ναούς στο Bhaktapur, βουδιστικές στούπες όπως το Boudhanath Stupa και το Lumbini, τη γενέτειρα του Βούδα.

Υπάρχουν τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε στο Νεπάλ, αλλά πριν κλείσετε ένα εισιτήριο για έναν τόσο μακρινό προορισμό, θέλετε πρώτα να ερευνήσετε πιο πρακτικές ανησυχίες.

Για παράδειγμα, είναι πάντα καλό να διαβάζετε για την ασφάλεια ενός προορισμού πριν προσγειωθεί το αεροπλάνο σας. Αλλά μην ανησυχείτε – οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί έχουν κάνει τη σκληρή δουλειά για εσάς.

Αυτός ο λεπτομερής ταξιδιωτικός οδηγός μπορεί να σας βοηθήσει να αξιολογήσετε εάν το Νεπάλ είναι ο σωστός προορισμός για εσάς ή όχι. Συνεχίστε να διαβάζετε για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση ασφάλειας στο έδαφος, συμπεριλαμβανομένων των στατιστικών για το έγκλημα. Αφήστε μας να γίνουμε ο οδηγός σας!

Ασφάλεια ταξιδιού έχετε? Έναν όχι Κλικ εδω

Κλείστε Τώρα Κατάλυμα μέσο Booking και Πληρώστε Λιγότερα!

(Αεροπορικά τις στιγμής από Ελλάδα δείτε εδώ

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Νεπάλ το 2023;

Το ταξίδι στο Νεπάλ συνεπάγεται τους δικούς του κινδύνους, τόσο από τη φύση όσο και από άλλους ανθρώπους. Υπάρχει κάποιος κίνδυνος εγκληματικότητας και η φύση είναι συχνά αφιλόξενη.

Αυτός δεν είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφτείτε χωρίς έρευνα και προετοιμασία, αλλά με τις σωστές προφυλάξεις, θα πρέπει να περάσετε ασφαλή και υπέροχα στο ταξίδι σας.

Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε την έρευνα για την ασφάλεια στο Νεπάλ είναι η ταξιδιωτική ειδοποίηση που εκδίδεται από την κυβέρνησή σας και άλλες ξένες κυβερνήσεις. Οι περισσότερες κυβερνήσεις συμβουλεύουν τους πολίτες τους να είναι προσεκτικοί στο Νεπάλ.

Η Νέα  Ζηλανδία καλεί τους πολίτες της να είναι πιο προσεκτικοί στην ορεινή χώρα.  Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέτουν επίσης το Νεπάλ σε ταξιδιωτική συμβουλή επιπέδου 2 .

Τα κοινά προβλήματα που αναφέρονται στις ταξιδιωτικές συμβουλές για το Νεπάλ περιλαμβάνουν:

 • Εμφύλια αναταραχή
 • Πολιτική βία
 • Πορτοφολάδες
 • Αρπαγή τσάντας
 • Ληστεία
 • Προσβολή
 • Σεξουαλική επίθεση

Τα ποσοστά εγκληματικότητας είναι μέτρια, αλλά συνήθως μπορείτε να αποφύγετε τα περισσότερα δυσάρεστα περιστατικά με τις σωστές προφυλάξεις. Η πολιτική κατάσταση είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να γνωρίζετε πριν πετάξετε κατά λάθος σε μια ζώνη ταραχών.

Το Νεπάλ υπέστη έναν μακρύ εμφύλιο πόλεμο που έληξε το 2006, αλλά οι πολιτικές εντάσεις εξακολουθούν να είναι υψηλές. Οι διαμαρτυρίες, όπως αυτές που συγκλόνισαν τη χώρα  το 2020 και το 2021 ως απάντηση στη διάλυση της Βουλής από τον πρωθυπουργό, είναι συνηθισμένες.

3 ημέρες στη Μπανγκόκ

Οι εκλογές στο Νεπάλ χαρακτηρίζονται συχνά από βίαιες διαδηλώσεις , με ορισμένες ομάδες να πυροδοτούν ακόμη και IED. Οι διαδηλώσεις συνήθως καταστέλλονται βίαια από την αστυνομία.

Διαβάστε τις ημερομηνίες των τοπικών εκλογών και προσπαθήστε να αποφύγετε να ταξιδέψετε στο Νεπάλ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Εάν παρατηρήσετε συγκέντρωση πλήθους, αποφύγετε την περιοχή με κάθε κόστος.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι διαδηλώσεις στο Νεπάλ μπορεί να γίνουν βίαιες και ακόμη και θανατηφόρες, επομένως δεν θέλετε να βρίσκεστε στην περιοχή. Οι αλλοδαποί δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις, οπότε αν σας πιάσουν στην περιοχή, θα απελαθείτε για παραβίαση των όρων της βίζας σας.

Οι περισσότεροι επισκέπτες έρχονται στο Νεπάλ με στόχο να βγουν στη φύση, αλλά να είναι προετοιμασμένοι για το τοπίο να είναι αφιλόξενο.

Σύμφωνα με το Συμβούλιο Τουρισμού του Νεπάλ , οι πεζοπόροι πρέπει να εγγραφούν και να λάβουν κάρτα Trekking Information Management System (TIMS) και να προσλάβουν έναν τοπικό οδηγό.

Είναι καλύτερα να κάνετε πεζοπορία με τουλάχιστον ένα άλλο άτομο ή με μια μικρή ομάδα για τη δική σας ασφάλεια. Ο καιρός και οι φυσικές συνθήκες μπορεί να αλλάξουν σε μια στιγμή. Οι φυσικές καταστροφές όπως οι σεισμοί είναι επίσης συχνές.

Μείνετε ενημερωμένοι ακολουθώντας την Ένωση Οργανισμών Πεζοπορίας του Νεπάλ  και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για τυχόν ενημερώσεις. Φροντίστε να έχετε επιπλέον προμήθειες και μετρητά σε περίπτωση καθυστερήσεων στη διαδρομή σας.

Έγκλημα στο Νεπάλ

Το έγκλημα είναι μια κοινή αιτία ανησυχίας για τους επισκέπτες στο Νεπάλ. Μια ματιά στα στατιστικά στοιχεία του εγκλήματος μπορεί να σας βοηθήσει να αξιολογήσετε εάν αυτή η ανησυχία είναι έγκυρη ή άστοχη. Τα καλά νέα είναι ότι το βίαιο έγκλημα είναι σπάνιο.

Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, το ποσοστό ανθρωποκτονιών από πρόθεση είναι περίπου 2 περιστατικά ανά 100.000 άτομα .

Ένα χαμηλό ποσοστό ανθρωποκτονιών είναι συνήθως ενδεικτικό των χαμηλών ποσοστών άλλων βίαιων εγκλημάτων, και αυτό υποστηρίζεται από στατιστικές εγκληματικότητας. Το ποσοστό επίθεσης είναι μόλις 0,2 περιστατικά ανά 100.000 άτομα .

Το ποσοστό ληστειών είναι εξίσου χαμηλό, στα 0,3 περιστατικά ανά 100.000 άτομα . Σύμφωνα με αναφερόμενες πηγές, το ποσοστό βιασμών είναι επίσης χαμηλό στο Νεπάλ, με μόλις 0,8 περιστατικά ανά 100.000 άτομα .

Ωστόσο, τα ανέκδοτα στοιχεία είναι ένα πολύ διαφορετικό θέμα. Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των γυναικών παραπονιούνται ότι υπάρχει μια κουλτούρα ατιμωρησίας γύρω από τους δράστες , οι οποίοι συχνά γιορτάζονται στις κοινότητές τους, κάτι που αποθαρρύνει πολλά θύματα να εμφανιστούν.

Οι γυναίκες ταξιδιώτες συχνά επηρεάζονται από αυτά τα πατριαρχικά πρότυπα, αν και οι ντόπιες γυναίκες φέρουν προφανώς το μεγαλύτερο βάρος του προβλήματος. Τα εγκλήματα ιδιοκτησίας είναι πιο κοινά προβλήματα στο Νεπάλ από τα βίαια εγκλήματα.

Σύμφωνα με τον Numbeo, το Νεπάλ συνολικά σημειώνει χαμηλή τιμή, 35,30 στα 100 , στον δείκτη εγκληματικότητας. Ωστόσο, έχει μέτρια ποσοστά εγκλημάτων ιδιοκτησίας, όπως διαρρήξεις και κλοπές, καθώς και άλλα μικροεγκλήματα όπως η κατάχρηση ναρκωτικών.

Τα εγκλήματα ιδιοκτησίας μερικές φορές επηρεάζουν τους τουρίστες. Αν και η συντριπτική πλειοψηφία των Νεπαλέζων είναι φιλικοί και θέλουν να επιδείξουν τη διάσημη φιλοξενία τους στους τουρίστες, υπάρχουν πάντα άνθρωποι που θα θέλουν να εκμεταλλευτούν τους αφελείς ξένους.

Υπάρχει επίσης ένα τεράστιο εισοδηματικό χάσμα μεταξύ των περισσότερων ξένων επισκεπτών και των ντόπιων – το μέσο εισοδηματικό χάσμα στο Νεπάλ είναι μόλις 691 $ το μήνα , καθιστώντας τους ξένους δυνητικά πολύ επικερδείς στόχους.

Υπάρχουν ορισμένες ανησυχητικές τάσεις στις στατιστικές του Νεπάλ για την εγκληματικότητα.

Η εγκληματικότητα αυξάνεται σταθερά από το 2014 . Η αστυνομία αποδίδει την αύξηση της εγκληματικότητας σε διάφορους κοινωνικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής κρίσης, της μετανάστευσης περισσότερο από την ύπαιθρο έως τις πόλεις και το υψηλό ποσοστό ανεργίας.

Ωστόσο, το αυξανόμενο ποσοστό εγκληματικότητας μπορεί επίσης να είναι ένα θετικό σημάδι, καθώς σημαίνει ότι οι Νεπάλ εμπιστεύονται πλέον την αστυνομία και είναι πιο πιθανό να αναφέρουν εγκλήματα.

Ασφάλεια ταξιδιού έχετε? Έναν όχι Κλικ εδω

Κλείστε Τώρα Κατάλυμα μέσο Booking και Πληρώστε Λιγότερα!

(Αεροπορικά τις στιγμής από Ελλάδα δείτε εδώ

Μικροκλοπή

Το πιο πιθανό έγκλημα που θα συναντήσετε όταν βρίσκεστε στο Νεπάλ είναι η μικροκλοπή. Τα ποσοστά μικροκλοπών δεν είναι τόσο υψηλά όσο είναι σε γειτονικές χώρες όπως η Ινδία, αλλά είναι παρόντα.

Στην ταξιδιωτική της συμβουλή για το Νεπάλ, η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας συμβουλεύει τους πολίτες της να είναι επιφυλακτικοί από μικροκλοπές, ειδικά πορτοφολάδες.

Οι πορτοφολάδες λειτουργούν συχνά στο Κατμαντού, ιδιαίτερα γύρω από δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και σε γειτονιές που προσελκύουν ξένους. Ωστόσο, μπορείτε να τα συναντήσετε οπουδήποτε όπου υπάρχουν πλήθη που παρέχουν κάλυψη για εγκληματικές πράξεις.

Η περίοδος των φεστιβάλ είναι μια αξέχαστη στιγμή στο Νεπάλ, καθώς μπορείτε να δείτε πώς ζουν πραγματικά οι ντόπιοι. Ωστόσο, η μικροεγκληματικότητα αυξάνεται κατά την περίοδο των φεστιβάλ, καθώς οι κλέφτες εκμεταλλεύονται τα πλήθη για να διαπράξουν εγκλήματα όπως πορτοφολάδες, διαρρήξεις και αρπαγές τσαντών.

Η περίοδος του φεστιβάλ διαρκεί από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο, γι’ αυτό λάβετε επιπλέον προφυλάξεις όταν ταξιδεύετε στο Νεπάλ αυτήν την περίοδο.

Η καναδική κυβέρνηση προειδοποιεί επίσης για τον κίνδυνο μικροεγκλημάτων στο Νεπάλ, ειδικά γύρω από ορισμένες περιοχές του Κατμαντού. Εκτός από πορτοφολάδες, να είστε προσεκτικοί από το άρπαγμα τσάντας.

Μια συνηθισμένη τεχνική είναι η κλοπή «αρπάξτε και αρπάξτε», όταν οι κλέφτες κλέβουν τσάντες από περαστικούς ενώ οδηγούν στις πλάτες μοτοποδηλάτων, σκούτερ και μοτοσικλετών.

Οι ίδιες βασικές προφυλάξεις που θα χρησιμοποιούσατε για να αποτρέψετε την κλοπή οπουδήποτε μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα τιμαλφή σας ασφαλή στο Νεπάλ. Προσπαθήστε να αποφύγετε να πάρετε πολλά αναντικατάστατα πράγματα μαζί σας και αφήστε επιπλέον μετρητά και αντίγραφα εγγράφων σε ασφαλή δωμάτια ξενοδοχείου, όταν είναι δυνατόν.

Μην αφήνετε ποτέ τα τιμαλφή σας αφύλακτα, ακόμα και όταν κάνετε πεζοπορία σε φαινομενικά απομακρυσμένες τοποθεσίες. Μην αναβοσβήνουν τα τιμαλφή καθώς αυτό τραβάει την προσοχή πάνω σας.

Σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση

Οι γυναίκες ταξιδιώτες στο Νεπάλ αντιμετωπίζουν πρόσθετες προκλήσεις που δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσουν οι άντρες συνάδελφοί τους. Η σεξουαλική παρενόχληση είναι κοινή σε όλο το Νεπάλ.

Σε ορισμένες ακραίες καταστάσεις, γυναίκες ταξιδιώτες έχουν υποστεί σεξουαλική επίθεση. Η αυστραλιανή κυβέρνηση αναφέρει τον κίνδυνο σεξουαλικής επίθεσης στην ταξιδιωτική της συμβουλή, δηλώνοντας ότι είναι το πιο κοινό βίαιο έγκλημα που επηρεάζει αλλοδαπούς στο Νεπάλ.

Οι εγκληματίες δραστηριοποιούνται συχνά σε περιοχές του Κατμαντού και της Ποκάρα που είναι δημοφιλείς μεταξύ των ξένων. Ακόμη και οι απομακρυσμένες περιοχές δεν είναι ασφαλείς, καθώς οι ταξιδιώτες έχουν δεχθεί επίθεση στα μονοπάτια στο παρελθόν.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιεί επίσης για τον κίνδυνο σεξουαλικής επίθεσης κατά γυναικών ταξιδιωτών. Μερικοί ταξιδιώτες έχουν ναρκωθεί πριν τους ληστέψουν και τους επιτεθούν.

Όταν βγαίνετε έξω στο Νεπάλ, παρακολουθείτε πάντα πολύ προσεκτικά τα ποτά σας και το φαγητό σας επίσης. Ποτέ μην δέχεστε φαγητό, ποτά, τσιγάρα ή τσίχλες από αγνώστους. Προσπαθήστε να χρονομετρήσετε τις κινήσεις σας στο Νεπάλ, ώστε να είστε πίσω στο κατάλυμά σας πριν το σούρουπο.

Οι περισσότερες επιθέσεις εναντίον γυναικών ταξιδιωτών γίνονται μετά το σκοτάδι.

Όταν κάνετε πεζοπορία, βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στο κατάλυμα ή στο πανδοχείο σας πριν το σκοτάδι κάθε μέρα ταξιδιού. Αποφύγετε την πεζοπορία μόνοι σας καθώς μπορεί να συναντήσετε κακούς ανθρώπους σε μια πολύ απομονωμένη τοποθεσία.

Αποφυγή κακών περιοχών

Υπάρχουν μερικές περιοχές στο Νεπάλ που είναι καλύτερο να αποφύγετε. Οι πόλεις με τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στο Νεπάλ είναι οι Sunsari, Jhapa και Rupandehi. Αυτές οι περιοχές δεν είναι ούτως ή άλλως οι πιο δημοφιλείς στους τουρίστες, επομένως μπορείτε να περάσετε υπέροχα στο Νεπάλ, ακόμη και αν τις αποφεύγετε.

Ορισμένες περιοχές του Κατμαντού που είναι δημοφιλείς στους τουρίστες είναι επίσης δημοφιλείς στους εγκληματίες. Αυτές περιλαμβάνουν τις γειτονιές Thamel, Sanepa και Kupandol.

Δεν πρέπει να αποφεύγετε αυτές τις περιοχές, καθώς περιέχουν μερικά από τα καλύτερα τουριστικά αξιοθέατα του Κατμαντού, αλλά λάβετε επιπλέον προφυλάξεις για να προστατέψετε τα τιμαλφή σας. Εδώ μαζεύονται κλέφτες αφού ξέρουν ότι θα υπάρχουν πολλοί ξένοι τριγύρω.

Ασφάλεια ταξιδιού έχετε? Έναν όχι Κλικ εδω

Κλείστε Τώρα Κατάλυμα μέσο Booking και Πληρώστε Λιγότερα!

(Αεροπορικά τις στιγμής από Ελλάδα δείτε εδώ

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν ορισμένες άλλες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε ασφαλείς στο Νεπάλ:

 • Να προσέχετε την ασθένεια του υψομέτρου. Το Νεπάλ βρίσκεται σε πολύ μεγάλο υψόμετρο και αν δεν προσέξεις, μπορεί να αρρωστήσεις. Αφιερώστε λίγες μέρες στο Κατμαντού για να εγκλιματιστείτε πριν κατευθυνθείτε ακόμα ψηλότερα στα Ιμαλάια στις διαδρομές σας. Μείνετε ενυδατωμένοι και ρυθμίστε τον εαυτό σας. Συνεργαστείτε με έναν έμπειρο οδηγό που ξέρει τι να κάνει σε περίπτωση ασθένειας υψομέτρου.
 • Προσοχή στις συνθήκες στα βουνά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση του Νεπάλ απαιτεί από εσάς να κάνετε πεζοπορία με οδηγό, καθώς μόνο οι ντόπιοι ξέρουν πώς να περιηγηθούν σε ξαφνικές αλλαγές καιρού, σβησμένα μονοπάτια και φυσικές καταστροφές.
 • Ερευνήστε τις εταιρείες πριν κάνετε κράτηση για οτιδήποτε. Υπήρξαν περιπτώσεις όπου εθελοντικές εταιρείες τουρισμού ή περιπέτειας απάτησαν επισκέπτες. Επίσης, δεν θέλετε να εμπιστευτείτε την ασφάλειά σας σε μια εταιρεία που δεν ακολουθεί τους κανονισμούς.
 • Το ποσοστό των τροχαίων ατυχημάτων είναι πολύ υψηλό. Οι συνθήκες των δρόμων είναι κακές και οι κατολισθήσεις κατά την περίοδο των μουσώνων συχνά εξαφανίζουν ολόκληρους δρόμους. Τα οχήματα είναι συνήθως κακοσυντηρημένα. Βεβαιωθείτε ότι ταξιδεύετε με ασφαλές όχημα (τα τουριστικά λεωφορεία είναι συνήθως πιο ασφαλή από τα κανονικά λεωφορεία) και συνεχίστε να ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ταξίδι στο Νεπάλ: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε εαν ταξιδευετε απο Ελλάδα

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που έχουν κάνει στο παρελθόν συνταξιδιώτες στο Νεπάλ:

Είναι ασφαλείς οι τουρίστες στο Νεπάλ;

Ως επί το πλείστον, οι τουρίστες είναι ασφαλείς στο Νεπάλ. Υπάρχει ακόμη και μια ορισμένη Τουριστική Αστυνομία για την προστασία των αλλοδαπών. Μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποιο έγκλημα, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι φεύγουν από το Νεπάλ νιώθοντας απόλυτα ασφαλείς.

Είναι το Νεπάλ ασφαλές για τους λευκούς τουρίστες;

Φυσικά, το Νεπάλ είναι ασφαλές για τους λευκούς τουρίστες! Η χώρα έχει συνηθίσει να υποδέχεται ξένους από όλα τα διαφορετικά μέρη του κόσμου και χιλιάδες λευκοί τουρίστες την επισκέπτονται κάθε χρόνο. Υπήρξαν περιπτώσεις όπου αλλοδαποί παρενοχλήθηκαν λεκτική στο παρελθόν, αλλά αυτό σπάνια γινόταν με βάση το χρώμα του δέρματος.

Είναι πιο ασφαλές το Νεπάλ ή η Ινδία;

Το Νεπάλ είναι πιο ασφαλές από την Ινδία. Το ποσοστό εγκληματικότητας στο Νεπάλ είναι χαμηλότερο από ό,τι στην Ινδία. Το Νεπάλ είναι επίσης πολύ πιο ασφαλές για τις γυναίκες ταξιδιώτες από την Ινδία.

Είναι το Κατμαντού ασφαλές για επίσκεψη τώρα;

Ναι, το Κατμαντού είναι ασφαλές για επίσκεψη τώρα. Το ποσοστό εγκληματικότητας είναι μέτριο, αλλά είναι εύκολο να το αποφύγετε εάν λάβετε τις σωστές προφυλάξεις. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι δεν επισκέπτεστε κατά τη διάρκεια εκλογών ή αναταραχών πολιτικών γεγονότων, καθώς οι βίαιες διαδηλώσεις είναι συνηθισμένες στην πρωτεύουσα.

Είναι φθηνό να επισκεφτείτε το Νεπάλ;

Το Νεπάλ είναι απόλυτα προσιτό για επίσκεψη. Υπάρχουν επιλογές διαμονής και περιηγήσεων για όλα τα βαλάντια. Γενικά, οι τιμές εδώ είναι χαμηλότερες από ό,τι σε πολλές γειτονικές χώρες, ακόμη και για μεγάλες διαδρομές.

Λοιπόν, είναι ασφαλές να ταξιδέψετε στο Νεπάλ;

Το Νεπάλ είναι ασφαλές για επίσκεψη, αρκεί να αποφύγετε να έρθετε στη χώρα κατά τη διάρκεια ταραχώδους πολιτικής εποχής. Υπάρχει κίνδυνος μικροεγκλημάτων και κάποιου βίαιο έγκλημα, αλλά όσο είστε σε επιφυλακή, μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας. Τι περιμένετε λοιπόν — κλείστε το ταξίδι σας στο Νεπάλ σήμερα!

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια