3 ημέρες στη Μπανγκόκ

Υπάρχουν λίγα μέρη που έχουν τη φήμη που έχει η Μπανγκόκ. Αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στην Ταϊλάνδη, η πρωτεύουσα του έθνους μπορεί να προσελκύσει όλους τους τύπους ταξιδιωτών, από όσους αγαπούν τη διασκέδαση μέχρι εκείνους που θέλουν να απολαύσουν την κουλτούρα της Ταϊλάνδης. Είτε είστε νέοι στα ταξίδια της Νοτιοανατολικής Ασίας είτε όχι, η Μπανγκόκ είναι ένας προορισμός που δεν θέλετε να χάσετε.

Για να αποκτήσετε πραγματικά μια αίσθηση της πόλης και να έχετε αρκετό χρόνο για τα καλύτερα πράγματα να κάνετε στην Μπανγκόκ, θα θέλετε να αφήσετε τουλάχιστον τρεις ημέρες στην πόλη. Ακόμη και με τόσο χρόνο, θα χρειαστείτε ένα λεπτομερές δρομολόγιο στην Μπανγκόκ όπως αυτό για να σας δείξει πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας εκεί.

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Μπανγκόκ

Η εποχή του χρόνου για την οποία προγραμματίζετε την επίσκεψή σας είναι συχνά ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην Μπανγκόκ. Για προορισμούς όπως η Μπανγκόκ, ο καιρός και η υψηλή περίοδος μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στον προγραμματισμό της επίσκεψής σας και την απόλαυσή σας όσο βρίσκεστε εκεί. Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Μπανγκόκ δεν θα εξαρτηθεί μόνο από το πώς νιώθετε που θα έρθετε κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου, αλλά και από το είδος του καιρού που βρίσκετε πιο άνετα.

Η Μπανγκόκ έχει τρεις διαφορετικές εποχές, μια «δροσερή» εποχή, μια υγρή εποχή και μια καυτή εποχή. Αν και ποτέ δεν είναι τόσο δροσερό, είναι στην «δροσερή» εποχή, από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο, όταν η Μπανγκόκ βιώνει την υψηλή τουριστική της σεζόν. Το συμβιβασμό εδώ είναι ότι, ενώ ο καιρός είναι λίγο πιο δροσερός, τα αξιοθέατα είναι πιο πολυσύχναστα και οι τιμές για διαμονή είναι στα υψηλότερα επίπεδα. Η επίσκεψη στις αρχές της σεζόν, όπως το Νοέμβριο και τις αρχές Δεκεμβρίου είναι προτιμότερη, καθώς τα πλήθη τείνουν να έρχονται αργότερα.

Μια άλλη επιλογή είναι να έρθετε στην Μπανγκόκ από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο, την εποχή των βροχών της πόλης. Λόγω της χαμηλής σεζόν, μπορείτε να περιμένετε καλύτερες τιμές στα ξενοδοχεία και καθώς η βροχή έρχεται και φεύγει, είναι πιθανό να έχετε μερικές όμορφες μέρες στο μείγμα.

Τώρα, ενώ η καυτή περίοδος από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο έχει δυσάρεστο καιρό, υπάρχει ένας λόγος που μπορεί να θέλετε ακόμα να σκεφτείτε να επισκεφθείτε τότε. Το Songrkan, το φεστιβάλ νερού της Ταϊλάνδης που σηματοδοτεί το νέο έτος, πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 13 Απριλίου. Αν θέλετε να ζήσετε αυτό το απίστευτο φεστιβάλ, τότε θα πρέπει να αντιμετωπίσετε το να έρθετε στην Μπανγκόκ στα πιο καυτά της.

Ελέγξτε πτήσεις προς Μπανγκόκ από ΗΠΑ (από 317 $) και Ηνωμένο Βασίλειο (από 277 £) .

NattapolStudiO / shutterstock.com

Πώς να Περιηγηθείτε στην Μπανγκόκ

Ως μία από τις μεγαλύτερες πόλεις σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία, δεν θα περπατάτε στους περισσότερους προορισμούς σας σε όλη την Μπανγκόκ. Η πόλη είναι εκτεταμένη, με αξιοθέατα και καταλύματα απλωμένα ακριβώς απέναντι της, και ο τεράστιος ποταμός Chao Phraya χαράζει το δρόμο του στη μέση. Με 72 ώρες στην Μπανγκόκ θα περάσετε πολύ χρόνο κινούμενοι στην πόλη, επομένως αξίζει να γνωρίζετε τους καλύτερους τρόπους για να μετακινηθείτε.

Ακριβώς όπως η επίσκεψη στην Μπανγκόκ μπορεί να αισθανθεί λίγο συντριπτική στην αρχή, έτσι είναι και οι επιλογές σας για να μετακινηθείτε στην πόλη. Ας ξεκινήσουμε με ταξί, ταξί μοτοσικλετών, Grab και tuk-tuks. Καθένα από αυτά είναι βολικές και γενικά προσιτές επιλογές για να φτάσετε από το σημείο Α στο σημείο Β, με προφανή πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Τα tuk-tuk μπορεί να είναι διασκεδαστικά την πρώτη φορά, αλλά είναι γενικά πιο αργά και καλύτερα για μικρότερες αποστάσεις. Θα πρέπει να οριστεί μια τιμή με τον οδηγό πριν μπείτε στο tuk-tuk. Όταν παίρνετε ταξί, βεβαιωθείτε ότι ο οδηγός ανάβει το μετρητή, ενώ θα θέλετε να ελέγξετε την τιμή ενός ταξί μοτοσικλέτας πριν ξεκινήσετε. Εναλλακτικά, κατεβάστε την εφαρμογή Grab smartphone, αντίστοιχη της Uber στη Νοτιοανατολική Ασία. Οι τιμές για τα ταξί με μέτρηση και τα αυτοκίνητα Grab είναι σχεδόν ίδιες.

Narongsak_B / shutterstock.com

Η Μπανγκόκ διαθέτει ένα εντυπωσιακό δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών, που αποτελείται από το BTS Skytrain, το μετρό MRT, λεωφορεία και βάρκες. Τα δύο δίκτυα τρένων είναι τα πιο εύκολα στην πλοήγηση, αλλά η χρησιμότητά τους εξαρτάται από το μέρος της πόλης στην οποία βρίσκεστε. Το δίκτυο λεωφορείων της Μπανγκόκ από την άλλη καλύπτει παντού στην πόλη και είναι ιδιαίτερα φθηνό, με εισιτήρια που αγοράζονται από έναν αγωγό που έρχεται περίπου. Τέλος, υπάρχουν σκάφη που τρέχουν πάνω και κάτω από το ποτάμι, με σκάφη με γαλάζια σημαία να προσφέρουν πιο ακριβά δρομολόγια express σε σύγκριση με τα κανονικά σκάφη με πορτοκαλί σημαίες. Οι Χάρτες Google παραθέτουν σχεδόν όλες τις διαθέσιμες επιλογές δημόσιας συγκοινωνίας, οπότε φροντίστε να το κατεβάσετε εάν δεν το έχετε ήδη στο τηλέφωνό σας.

Η Μπανγκόκ φιλοξενεί δύο αεροδρόμια, το αεροδρόμιο Suvarnabhumi (BKK) και το αεροδρόμιο Don Muang (DMK). Για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης από το αεροδρόμιο Suvarnabhumi, είναι καλύτερο να πάρετε τη σιδηροδρομική σύνδεση του αεροδρομίου προς το Phaya Thai, όπου μπορείτε στη συνέχεια να συνδεθείτε στο δίκτυο BTS ή να πάρετε ένα σκάφος από την προβλήτα Sapan Hua Chang. Αν έρχεστε από το αεροδρόμιο Don Muang, πάρτε το λεωφορείο Α1 για το σταθμό Mo Chit BTS.

Εάν δεν θέλετε να ασχοληθείτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά την άφιξη, μπορείτε να κάνετε κράτηση για μια φθηνή ιδιωτική μεταφορά σε ξενοδοχείο από το αεροδρόμιο Suvarnabhumi (BKK) εδώ και από το αεροδρόμιο Don Muang (DMK) εδώ .

Nattawon Chaosakun/ shutterstock.com

Πού να μείνετε στην Μπανγκόκ

Συνήθως, το μεγαλύτερο ερώτημα που προκύπτει όταν προγραμματίζετε την επίσκεψή σας είναι πού να μείνετε στη Μπανγκόκ για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι σας. Μπορεί να είναι αποθαρρυντικό να προσπαθείς να καταλάβεις πού να μείνεις σε μια πόλη στο μέγεθος της Μπανγκόκ, ειδικά όταν είσαι κατακλυσμένος με επιλογές. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε λίγο πιο εύκολο επισημαίνοντας ορισμένες περιοχές που πρέπει να δούμε και δίνοντας τις συστάσεις μας για το πού θα μείνετε.

Σε αντίθεση με πολλές πόλεις, η Μπανγκόκ έχει αρκετά καλά κατανεμημένο δίκτυο καταλυμάτων. Αυτό σημαίνει ότι θα βρείτε μέρη για να μείνετε σε πολλές από τις διαφορετικές περιοχές της πόλης. Ενώ τα καλύτερα μέρη για να μείνετε στην Μπανγκόκ είναι γενικά σε κεντρικές περιοχές όπως το Phra Nakhon , έτσι ώστε να βρίσκεστε σε κοντινή απόσταση από αξιοθέατα, υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις. Περιοχές όπως το Samphanthawong , το Bang Rak , το Pathum Wan και το Ratchathewi έχουν επίσης τα μπόνους τους, με τα καλά μέσα μαζικής μεταφοράς να είναι ένα από αυτά.

Η εύρεση πολυτελών καταλυμάτων στη Μπανγκόκ δεν είναι δύσκολη χάρη σε μέρη όπως το Amari Watergate Bangkok . Αυτό το ξενοδοχείο πέντε αστέρων διαθέτει εκλεπτυσμένη κομψότητα στα ευρύχωρα δωμάτια, καθώς και πρόσβαση σε γυμναστήριο, σπα και στο κοντινό Central World Plaza. Για περισσότερες προτάσεις πέντε αστέρων, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για τα καλύτερα πολυτελή ξενοδοχεία στην Μπανγκόκ.

Εξισορροπώντας την άνεση και την προσιτή τιμή, το The Printing House Poshtel είναι ιδανικό για όσους αναζητούν ένα μεσαίας κατηγορίας μέρος για να μείνουν στην πόλη. Σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από πολλά από τα αξιοθέατα της πόλης και διαθέτει μπαρ και lounge, αυτό είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση σε σχέση με τους κανονικούς ξενώνες.

Μια άλλη εξαιρετική επιλογή για οικονομικά καταλύματα και διαμερίσματα είναι να ρίξετε μια ματιά στο Airbnb. Για συστάσεις, ρίξτε μια ματιά στη λίστα μας με τα καλύτερα Airbnb στην Μπανγκόκ.

Για όσους ταξιδεύουν με σακίδιο που αναζητούν ένα μέρος καθαρό, φθηνό και φιλικό, το BED STATION Hostel είναι ένας από τους καλύτερους ξενώνες της Μπανγκόκ. Αυτός ο ξενώνας στο Ratchathewi προσφέρει στους επισκέπτες κοιτώνες και ιδιωτικά δωμάτια με κλιματισμό, Wi-Fi και πρωινό, καθώς και έναν υπέροχο κοινόχρηστο χώρο.

Για περισσότερες επιλογές διαμονής στην Μπανγκόκ, επισκεφθείτε την Booking.com . Προσφέρουν συνεχώς τις καλύτερες τιμές και η εξατομικευμένη εξυπηρέτηση είναι σε θέση.

Υπογραφή / shutterstock.com

Το τέλειο 3ήμερο δρομολόγιο στην Μπανγκόκ

Τρεις ημέρες είναι ο λιγότερος χρόνος που θα θέλατε να γνωρίσετε σωστά τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στην Μπανγκόκ. Υπάρχουν απλά τόσα πολλά πράγματα να κάνεις σε αυτή την πόλη που θα αισθάνεσαι βιαστικός χρόνος. Είτε θέλετε να δείτε παλάτια και ναούς, να γνωρίσετε τις τοπικές αγορές ή έναν καλό συνδυασμό από όλα, 3 ημέρες στην Μπανγκόκ θα σας δώσουν αρκετό χρόνο για να δείτε τα πολλά πρόσωπα της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στην πόλη, θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε όλες τις πιο σημαντικές περιοχές της Μπανγκόκ. Ξεκινώντας με την κεντρική συνοικία Phra Nakhon, θα δείτε πολλά από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα της πόλης πριν μεταβείτε στη συναρπαστική όχθη του ποταμού της Μπανγκόκ. Στη συνέχεια, θα τολμήσετε σε ορισμένες άλλες περιοχές της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των Samphanthawong, Lumpini και Chatuchak. Υπάρχει ακόμη χρόνος για να ταξιδέψετε πέρα ​​από την Μπανγκόκ και να απολαύσετε ένα από τα πολλά ημερήσια ταξίδια που μπορείτε να κάνετε από την πόλη.

Ωστόσο, πριν φτάσουμε στο δρομολόγιό μας στην Μπανγκόκ και στο τι να κάνουμε στην Μπανγκόκ σε 3 ημέρες, θέλαμε απλώς να σας υπενθυμίσουμε να αγοράσετε ταξιδιωτική ασφάλιση. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί και, πιστέψτε μας, δεν θέλετε να κολλήσετε με χιλιάδες δολάρια σε ιατρικούς λογαριασμούς. Όπως είπε κάποτε ένας σοφός άνθρωπος, «Αν δεν μπορείς να αντέχεις την ταξιδιωτική ασφάλιση, δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψεις». Μην φεύγετε λοιπόν από το σπίτι χωρίς αυτό.

Η SafetyWing προσφέρει ταξιδιωτική ασφάλιση μόνο για περίπου 10 $ την εβδομάδα, καθιστώντας την αδιανόητη. Μπορείτε να λάβετε μια γρήγορη, μη δεσμευτική προσφορά παρακάτω:

Το SafetyWing, φυσικά, δεν είναι η μόνη διαθέσιμη επιλογή. Δύο άλλες δημοφιλείς εναλλακτικές είναι το World Nomads και το Heymondo.

Διαβάστε λοιπόν αυτό το ταξιδιωτικό δρομολόγιο της Μπανγκόκ και θα καταλάβετε ακριβώς πώς μπορείτε να περάσετε άνετα 3 ημέρες βλέποντας τα καλύτερα της Μπανγκόκ.

Διαδρομή Μπανγκόκ: Ημέρα 1

Η πρώτη σας μέρα στην Μπανγκόκ θα επικεντρωθεί στην κεντρική συνοικία Phra Nakhon και σε άλλα αξιοθέατα κατά μήκος του γραφικού ποταμού Chao Phraya. Με αυτόν τον τρόπο, θα δείτε αμέσως μερικά από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα της πόλης.

Wat Pho: Ναός του ξαπλωμένου Βούδα

Θα δείτε το μερίδιό σας από ναούς όσο βρίσκεστε στην Μπανγκόκ, οπότε θα ξεκινήσουμε με έναν από τους πιο εντυπωσιακούς, τον Wat Pho. Αυτό το μεγάλο συγκρότημα ναών δεν έχει μόνο αρκετή ιστορία, αλλά και μερικά σημαντικά αξιοθέατα που το κάνουν ιδιαίτερα ξεχωριστό.

Με διαφορά το πιο διάσημο στοιχείο του είναι το τεράστιο άγαλμα του Ξαπλωμένου Βούδα. Διακοσμημένο με φύλλα χρυσού, αυτό το γιγάντιο άγαλμα στεγάζεται μέσα στον δικό του ναό, παρόλο που έχει μήκος 46 μέτρα. Ακόμη και με το μέγεθός του, υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να εκτιμήσετε σε αυτό το εκπληκτικό θέαμα, συμπεριλαμβανομένων των 108 μικρών χάλκινων μπάλες που χρησιμοποιούνται για προσφορές για να δώσουν καλή τύχη στους θαμώνες.

Πέρα από τον Ξαπλωμένο Βούδα, υπάρχουν πολλά άλλα αξιοθέατα άξια του χρόνου σας σε αυτό το εκτεταμένο συγκρότημα. Σε πολλούς αρέσει το πλήθος των στούπας εδώ που είναι διακοσμημένες με πολύχρωμα λουλουδάτα πλακάκια. Το επίπεδο λεπτομέρειας σε ένα μόνο από μόνο του είναι απλά απίστευτο.

DR Travel Photo and Video / shutterstock.com

Μεγάλο παλάτι

Απέναντι από το Wat Pho θα βρείτε το τεράστιο Μεγάλο Παλάτι. Η έδρα του Βασιλιά και της Βασιλικής Αυλής της Ταϊλάνδης, αυτή είναι η πιο σημαντική τοποθεσία σε όλη την Μπανγκόκ. Παρά τα όσα μπορεί να προσπαθήσουν να σας πουν ορισμένοι καιροσκόποι οδηγοί tuk-tuk, το παλάτι σπάνια είναι κλειστό, οπότε μην δεχθείτε το λόγο τους. Όπως και άλλα αξιοσέβαστα μέρη, το παλάτι έχει έναν αυστηρό κώδικα ενδυμασίας που σημαίνει ότι τα γόνατα και οι ώμοι πρέπει να καλύπτονται.

Περιηγούμενοι στο παλάτι, θα έχετε την ευκαιρία να περάσετε από πολλές αυλές, από την Εξωτερική Αυλή κοντά στην είσοδο της Κεντρικής και της Εσωτερικής Αυλής. Κάθε αυλή εξυπηρετούσε τον δικό της σκοπό, είτε για κυβερνητικές λειτουργίες είτε για να στεγάσει τον Βασιλιά και την οικογένειά του. Στην πορεία θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε δύο αίθουσες θρόνου και να δείτε τις υπέροχες λεπτομέρειες του εσωτερικού τους. Ακόμη και μόνο οι κήποι ανάμεσα στα κομψά κτίρια της Ταϊλάνδης δημιουργούν υπέροχο τοπίο.

Southtownboy Studio / shutterstock.com

Wat Phra Kaew: The Temple of the Emerald Buddha

Ενώ βρίσκεστε στο Grand Palace, ένα ορόσημο που αξίζει ιδιαίτερης προσοχής είναι ο Ναός του Σμαραγδένιου Βούδα. Αυτό το βασιλικό παρεκκλήσι βρίσκεται ακριβώς στα αριστερά σας όταν μπαίνετε στους χώρους του παλατιού και είναι ένας από τους πιο σεβαστούς βουδιστικούς τόπους λατρείας στην Ταϊλάνδη. Γνωστός στα Ταϊλανδικά ως Wat Phra Kaew, το όνομα του ναού προέρχεται από το πολύτιμο άγαλμα του Βούδα, σκαλισμένο από νεφρίτη, το οποίο προστατεύει. Αλλά είναι πραγματικά η εξαιρετική πρόσοψη αυτού του ναού που θα σας κάνει να συνειδητοποιήσετε γιατί αυτό είναι ένα μέρος στην Μπανγκόκ που δεν πρέπει να χάσετε.

Σύσταση: Εάν ενδιαφέρεστε καθόλου για τον πολιτισμό και την ιστορία της Ταϊλάνδης, σας συνιστούμε να κάνετε κράτηση για μια περιήγηση στο ναό με έναν τοπικό οδηγό. Αυτή η ξενάγηση στο ναό, για παράδειγμα , συνιστάται ιδιαίτερα και μπορείτε να επισκεφθείτε όλους τους πιο σημαντικούς ναούς της Μπανγκόκ, δηλαδή το Μεγάλο Παλάτι, τον Σμαραγδένιο Ναό του Βούδα, το Wat Pho και το Wat Arun.

Travel mania / shutterstock.com

Ποταμός Chao Phraya

Σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το παλάτι θα φτάσετε στην προκυμαία του ποταμού Chao Phraya. Αυτός ο μεγάλος ποταμός χαράζει το δρόμο του μέσα από την Μπανγκόκ και ορίζει την πόλη όσο κανένα άλλο ορόσημο. Ενώ η στάση κατά μήκος της όχθης του ποταμού προσφέρει ωραία θέα, πρέπει πραγματικά να βγείτε στο νερό για να το εκτιμήσετε. Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι ιδιαίτερο, απλά ανεβείτε σε ένα τοπικό σκάφος για να διασχίσετε το ποτάμι ή ανεβοκατεβαίνετε, θα σας δείξει την πόλη από μια νέα προοπτική.

Ωστόσο, αν θέλετε να κάνετε κάτι ξεχωριστό, κλείστε μια κρουαζιέρα για δείπνο για αργότερα σήμερα και ζήστε την ομορφιά των μνημείων της πόλης φωτισμένα τη νύχτα.

Pavol Kmeto / shutterstock.com

Τι Αρούν

Δεν υπάρχουν πάρα πολλά διάσημα τουριστικά αξιοθέατα στην Μπανγκόκ στην άκρη του ποταμού, αλλά το Wat Arun είναι σίγουρα ένα. Ναι, ακόμη ένας ναός, αλλά ο τελευταίος της ημέρας και ένας σπουδαίος ναός για να τελειώσει. Καθισμένο ακριβώς απέναντι στον ποταμό, το Wat Arun και το πανύψηλο κεντρικό του κωδωνοστάσιο είναι ένα εμβληματικό αξιοθέατο της Μπανγκόκ. Χάρη στον περίπλοκο σχεδιασμό του, ο ναός είναι όμορφος τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και όταν φωτίζεται τη νύχτα, αλλά θα θελήσετε να τον επισκεφτείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας για να δείτε την πορσελάνη και το γυαλί που δίνουν στον ναό την υπέροχη όψη του.

Southtownboy Studio / shutterstock.com

Ταϊλανδέζικο μασάζ

Η επίσκεψη στην Μπανγκόκ στις διακοπές σας δεν αφορά μόνο την έντονη περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης. χρειάζεσαι και λίγη χαλάρωση. Ευτυχώς, υπάρχουν αμέτρητα αίθουσες μασάζ σε όλη την Μπανγκόκ που προσφέρουν μασάζ με πολύ λιγότερα χρήματα από όσα θα πληρώνατε ποτέ στο σπίτι. Ενώ το ταϊλανδέζικο μασάζ είναι η τοπική σπεσιαλιτέ, μπορεί να είναι απίστευτα ζωηρά και δυνητικά επώδυνα. Εάν αυτό σας φαίνεται λίγο σκληρό, είναι πιθανό να κάνετε πολλά άλλα είδη μασάζ, από μασάζ ποδιών ή λαιμού μέχρι μασάζ με λάδι. 

Phanat / shutterstock.com

Οδός Khao San

Κανένας δρόμος στην Μπανγκόκ δεν είναι πιο διάσημος (ή διαβόητος) από τον δρόμο Khao San. Βρίσκεται στα βόρεια του Grand Palace, αυτός ο δρόμος είναι η καρδιά της ζωής του backpacker στην Μπανγκόκ. Κατά μήκος της οδού Khao San και πολλών από τους παράδρομους της, θα βρείτε ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, από μπαρ, κλαμπ και εστιατόρια μέχρι γραφεία περιηγήσεων, πάγκους με σουβενίρ και πολλά άλλα. Είτε πρόκειται για το είδος του μέρους που θέλετε να περάσετε το βράδυ σας είτε όχι, είναι σίγουρα ένα μέρος που πρέπει να ζήσετε πριν φύγετε.

Makhh / shutterstock.com

Διαδρομή Μπανγκόκ: Ημέρα 2

Τώρα που έχετε δει μερικά από τα πιο κεντρικά αξιοθέατα της Μπανγκόκ, ήρθε η ώρα να δείτε και άλλα μέρη της πόλης. Θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά από την Μπανγκόκ που σας περιμένουν να εξερευνήσετε.

Εθνικό Μουσείο της Μπανγκόκ

Δεν θα ξοδεύετε μεγάλο μέρος του χρόνου σας στη Μπανγκόκ σε μουσεία, αλλά ένα που αξίζει να προσθέσετε στο δρομολόγιό σας στην Μπανγκόκ είναι το Εθνικό Μουσείο της Μπανγκόκ. Αυτό το μουσείο στεγάζεται μέσα στο παλάτι Wang Na και διαθέτει μια τεράστια συλλογή έργων τέχνης και αντικειμένων από όλη την ιστορία της Ταϊλάνδης. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ιστορία της χώρας, αυτό είναι το μέρος για να το κάνετε. Τα εκθέματα του μουσείου χωρίζονται σε διακριτές περιόδους, την προϊστορική περίοδο, την περίοδο Sukhothai, την περίοδο Ayutthaya και το σύγχρονο βασίλειο της Ταϊλάνδης. Στην οθόνη θα βρείτε τα πάντα, από θησαυρούς και όπλα μέχρι ολόκληρα κτίρια όπως περίπτερα, ακόμη και ένα σπίτι από ξύλο τικ.

Sombat Muycheen / shutterstock.com

Τι Σακέτ

Στο κέντρο ενός χαμηλού λόφου, ανατολικά της κεντρικής συνοικίας, το Wat Saket είναι εύκολα αντιληπτό από την πανύψηλη χρυσή δομή του που ονομάζεται chedi. Ακολουθώντας μια σπειροειδή σκάλα, οι επισκέπτες ανεβαίνουν γύρω από αυτό 

Ναός ύψους 58 μέτρων, ευνόητα γνωστός ως Χρυσό Όρος. Ενώ στην αρχή θα περιτριγυριστείτε στο κάτω μέρος από δέντρα και αμπέλια σε αυτό που κάποτε ήταν νεκροταφείο, από την κορυφή θα απολαύσετε φανταστική θέα στο αστικό τοπίο της Μπανγκόκ. Στα μονοπάτια εδώ υπάρχουν καμπάνες που χτυπούν οι πιστοί για καλή τύχη, προσθέτοντας περαιτέρω την ατμόσφαιρα αυτού του ήρεμου ναού.

Sugrit Jiranarak / shutterstock.com

Chinatown

Για να καταλάβετε πόσο πολυάσχολη και χαοτική μπορεί να είναι η Μπανγκόκ, κατευθυνθείτε στην Chinatown της πόλης. Βρίσκεται νοτιοανατολικά του Phra Nakhon, η Chinatown σφύζει από δραστηριότητα, καθώς η κίνηση ξεχειλίζει από πάγκους αγοράς, ναούς και μικρά εστιατόρια δίπλα στο πεζοδρόμιο. Με τόσο πολύ street food, η Chinatown είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να σταματήσετε για μεσημεριανό γεύμα ή ακόμα και δείπνο. Είναι επίσης πολύ ενδιαφέρον να δει κανείς τον ιδιαίτερο συνδυασμό ταϊλανδέζικου και κινεζικού πολιτισμού εδώ, που μπορεί κανείς να παρατηρήσει στους τοπικούς κινεζικούς ναούς.

anurakss/shutterstock.com

Wat Traimit: Ναός του Χρυσού Βούδα

Ένας τελευταίος ναός! Αφού περπατήσετε στην Chinatown, σύντομα θα δείτε το κωδωνοστάσιο του ναού Wat Traimit. Όπως και άλλοι ναοί της Ταϊλάνδης, αυτός είναι περισσότερο γνωστός για το άγαλμα που στεγάζει, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση είναι ένας μεγάλος χρυσός Βούδας. Με ύψος 3 μέτρα, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι αυτό το τεράστιο άγαλμα είχε χαθεί κάποτε στον κόσμο. Σε περιόδους πολέμου, αγάλματα όπως αυτό ήταν καλυμμένα με γύψο για να τα κρύψουν από τους εισβολείς. Μόλις το 1955 ανακαλύφθηκε εκ νέου ο συγκεκριμένος Βούδας του 13ου αιώνα!

Cezary Wojtkowski / shutterstock.com

Πάρκο Λουμπίνι

Προχωρώντας πιο μακριά από το κέντρο της πόλης, θα βρείτε ένα από τα σπάνια καταφύγια της Μπανγκόκ, το Lumpini Park. Ένα εκτεταμένο πάρκο που πήρε το όνομά του από τη γενέτειρα του Βούδα στο Νεπάλ, είναι ένας δημοφιλής υπαίθριος και ψυχαγωγικός χώρος για τους ντόπιους της Μπανγκόκ. Εδώ μπορείτε να ξεφύγετε από το χάος της πόλης, να κάνετε μια βόλτα δίπλα στην όμορφη λίμνη της ή απλά να παρακολουθήσετε τον κόσμο. Αφού επισκεφθείτε τόσα πολλά τουριστικά αξιοθέατα, είναι ωραίο να αποκτήσετε μια αίσθηση της τοπικής ζωής για λίγο.

anek.soowannaphoom / shutterstock.com

Μουσείο του σπιτιού Jim Thompson

Σε μια επίσκεψη στο Jim Thompson House Museum θα βρείτε ένα εκπληκτικό παραδοσιακό ταϊλανδέζικο σπίτι που περιβάλλεται από εξαιρετικούς κήπους. Χτισμένο από τον Αμερικανό Jim Thompson, αυτό το συγκρότημα φιλοξενεί έξι σπίτια από ξύλο τικ που μεταφέρθηκαν από την Ayutthaya. Τα σπίτια δεν είναι τα μόνα πράγματα που έχουν διατηρηθεί σε αυτό το μουσείο με τους εσωτερικούς χώρους να παρουσιάζουν έργα τέχνης της Νοτιοανατολικής Ασίας και τοιχογραφίες. Είναι σπάνιο να ρίξουμε μια ματιά στο πώς είναι η παραδοσιακή Ταϊλάνδη σε μια σύγχρονη πόλη, αλλά αυτό ακριβώς προσφέρει αυτό το μικρό μουσείο.

δειλός / shutterstock.com

Αγορά Σαββατοκύριακου Chatuchak

Αν και υπάρχουν αρκετοί πάγκοι γύρω από μέρη όπως η Khao San Road, είναι ωχροί σε σύγκριση με τον τεράστιο αριθμό πάγκων στην αγορά Chatuchak Weekend Market. Αυτή η κολοσσιαία αγορά, που φιλοξενεί πάνω από 8.000 πάγκους, είναι ένας λαβύρινθος από πάγκους που πωλούν τα πάντα κάτω από τον ήλιο. Ρούχα, βιβλία, έργα τέχνης, αντίκες κ.λπ., θα το βρείτε εδώ. Τόσο μεγάλη είναι αυτή η αγορά που έχει αριθμημένες λωρίδες, με τον ίδιο τρόπο που κάνουν πολλές από τις γειτονιές της Μπανγκόκ. Εάν πρέπει να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στο παζάρι, αυτό είναι σίγουρα ένα καλό μέρος για αυτό. Μπορείτε επίσης να πάρετε φαγητό εδώ, οπότε αν θέλετε να δοκιμάσετε περισσότερα από τα street food της Μπανγκόκ, είστε τυχεροί.

Λάβετε υπόψη ότι αυτή η νυχτερινή αγορά είναι ανοιχτή μόνο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Εάν επισκέπτεστε την Μπανγκόκ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, μπορείτε είτε να επιστρέψετε στη νυχτερινή αγορά στην Chinatown είτε να επισκεφθείτε μια από τις πολλές άλλες νυχτερινές αγορές της Μπανγκόκ.

artography1976 / shutterstock.com

Διαδρομή Μπανγκόκ: Ημέρα 3

Μετά από δύο ημέρες περιήγησης στα αξιοθέατα της Μπανγκόκ, είχατε την ευκαιρία να δείτε πολλές διαφορετικές πλευρές της πόλης. Τι γίνεται όμως με την υπόλοιπη Ταϊλάνδη; Σίγουρα, δεν θα μπορείτε να επισκεφτείτε μέρη όπως το Πουκέτ και το Τσιάνγκ Μάι σε μία μόνο μέρα, αλλά υπάρχουν μερικές υπέροχες ημερήσιες εκδρομές από την Μπανγκόκ, που θα σας δείξουν άλλα καταπληκτικά σημεία στην Ταϊλάνδη. Για να σας βοηθήσουμε με τον προγραμματισμό σας, ακολουθούν μερικά για να ξεκινήσετε.

1. Αγιουτχάγια

Μπορεί η Μπανγκόκ να είναι η σημερινή πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, αλλά αυτή η τιμή ανήκε κάποτε στην πόλη Ayutthaya. Για εκατοντάδες χρόνια η Αγιουτχάγια ήταν η πρωτεύουσα του Βασιλείου του Σιάμ και ό,τι έχει απομείνει από την πόλη αποτελεί μια υπέροχη ημερήσια εκδρομή σήμερα. Τα περισσότερα από αυτά που έχουν απομείνει είναι ναοί, αλλά είναι πολύ αξιόλογο να τους δει κανείς από κοντά.

Από τα αξιοθέατα στην Αγιουτχάγια, ίσως το πιο διάσημο είναι το συγκρότημα ναών του Wat Mahathat. Ενώ υπάρχουν τα ερείπια πολλών στούπας, αγαλμάτων και δομών εδώ σε αυτό το πρώην μοναστήρι, ο ναός είναι περισσότερο γνωστός για το κεφάλι του Βούδα. Με τις ρίζες των δέντρων να αναπτύσσονται γύρω από το πρόσωπο ενός αγάλματος του Βούδα, είναι συχνά το θέαμα που πολλοί τουρίστες συνδέουν με αυτήν την αρχαία πόλη.

Αλλά το Wat Mahathat δεν είναι ο μόνος ναός στην περιοχή, με τον καθένα γύρω από την Ayutthaya να έχει το μοναδικό του σημείο ενδιαφέροντος. Επισκεφθείτε το Wat Lokayasutharam και θα βρείτε ένα ξαπλωμένο άγαλμα του Βούδα μήκους 37 μέτρων που είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα. Πάνω στο Wat Phukhao Thong θα δείτε ένα αστραφτερό λευκό τσέντι, από το οποίο θα έχετε ωραία θέα μόλις ανεβείτε τις πολλές σκάλες του. Μπορείτε επίσης να κάνετε μια στάση στο Bang Pa-In Summer Palace, ένα όμορφο παλάτι που σχετίζεται με τη σημερινή βασιλική οικογένεια.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση για μια ημερήσια εκδρομή στην Αγιουτχάγια εδώ .

2. Πλωτή Αγορά Damnoen Saduak

Η επίσκεψη σε αγορές στη Νοτιοανατολική Ασία είναι πάντα μια από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες για τους επισκέπτες και οι πλωτές αγορές είναι σχεδόν εξίσου κοινές με αυτές της ξηράς. Στην Ταϊλάνδη, η πλωτή αγορά Damnoen Saduak είναι η πιο δημοφιλής λόγω του μεγέθους και της ζωντάνιας της, αλλά και επειδή είναι δυνατή η επίσκεψη μόνο για μια μέρα από την Μπανγκόκ.

Πριν φτάσετε στην ίδια την αγορά, απολαύστε μια βόλτα με μια βάρκα με μακριά ουρά μέσα από τα λεπτά κανάλια της επαρχίας Ratchaburi. Εδώ θα δείτε πώς είναι η ζωή για τους ντόπιους που ζουν στα κανάλια, πριν ξεσπάσουν στη φασαρία της πλωτής αγοράς. Μόλις βγείτε στην αγορά, θα περιτριγυριστείτε από μια θάλασσα από βάρκες με πωλητές και μια ξαφνική έκρηξη χρωμάτων και θορύβου.

Οι πωλητές εδώ, τόσο στις βάρκες τους όσο και στην αποβάθρα, πουλάνε ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Όχι μόνο πωλούν φρέσκα προϊόντα όπως φρούτα και λαχανικά και αναμνηστικά στην αγορά, αλλά μπορείτε επίσης να αγοράσετε γεύματα από αυτά. Εδώ μπορείτε να αγοράσετε τα πάντα, από σούπα με noodle και pad thai μέχρι τηγανίτες, φρεσκοφτιαγμένα για εσάς. Ακόμα κι αν δεν πεινάτε, απλώς καθίστε αναπαυτικά και τραβήξτε όλα όσα συμβαίνουν γύρω σας και ίσως προσπαθήστε να τραβήξετε την τέλεια φωτογραφία.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση για μια ημερήσια εκδρομή στην πλωτή αγορά Damnoen Saduak εδώ .

FeelGoodLuck / shutterstock.com

3. Kanchanaburi

Οι άνθρωποι μπορεί να μην γνωρίζουν το όνομα της επαρχίας Kanchanaburi, αλλά πιθανότατα έχουν ακούσει για μερικά από τα αξιοσημείωτα ορόσημα της. Αυτή η γωνιά της Ταϊλάνδης, όπου βρίσκεται η Γέφυρα στον ποταμό Kwai και ο «Σιδηρόδρομος του Θανάτου», συνδέεται με ένα σκοτεινό κεφάλαιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πολλοί δυτικοί τουρίστες επιλέγουν να επισκεφθούν εδώ για να μάθουν περισσότερα για την ιστορία του Kanchanaburi και να δουν αυτά τα περίφημα ορόσημα.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι ιαπωνικές δυνάμεις κατοχής χρησιμοποίησαν συμμάχους αιχμαλώτους πολέμου και ντόπιους ως σκλάβους για να χτίσουν τον σιδηρόδρομο της Βιρμανίας για να βοηθήσουν τις πολεμικές προσπάθειές τους στη Βιρμανία. Κατά τη διαδικασία, λέγεται ότι περισσότεροι από 12.000 Συμμάχοι αιχμάλωτοι και 90.000 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Εξ ου και το παρατσούκλι «Σιδηρόδρομος του Θανάτου». Το πιο γνωστό μέρος των σιδηροδρόμων είναι η Γέφυρα στον ποταμό Kwai καθώς είναι το επίκεντρο μιας διάσημης πολεμικής ταινίας της δεκαετίας του 1950.

Επισκεφτείτε το Kanchanaburi σήμερα και μπορείτε πραγματικά να κάνετε ένα ταξίδι με τρένο κατά μήκος αυτής της περίφημης σιδηροδρομικής γραμμής. Είτε με τρένο είτε με τα πόδια, μπορείτε επίσης να διασχίσετε τη διαβόητη γέφυρα και να τη δείτε από κοντά. Στη συνέχεια, κάντε ένα ταξίδι στο πολεμικό νεκροταφείο Kanchanaburi για να δείτε τους τάφους χιλιάδων στρατιωτών των Συμμάχων. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την κατασκευή του σιδηροδρόμου, κατευθυνθείτε στο Πολεμικό Μουσείο JEATH για τα ενημερωτικά του εκθέματα σχετικά με το πώς ήταν για όσους αναγκάστηκαν να κατασκευάσουν.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση για μια ημερήσια εκδρομή στο Kanchanaburi εδώ .

PreechaB / shutterstock.com

Δεν πρέπει να έχετε καμία αμφιβολία ότι μπορείτε να ζήσετε μια απαίσια πολλή κουλτούρα, αξιοθέατα και διασκέδαση ανακαλύπτοντας την Μπανγκόκ σε 3 ημέρες. Η πόλη έχει τη φήμη, άλλωστε.

Διαβάστε επίσης:“Κλείστε Τώρα Ξενοδοχείο και Πληρώστε Λιγότερα!

καλύτερες περιηγήσεις στην Μπανγκόκ

“Κλείστε Τώρα Ξενοδοχείο και Πληρώστε Λιγότερα!

Κλείστε Τώρα Κατάλυμα και Πληρώστε Λιγότερα!

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.