Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Ντιτρόιτ

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Ντιτρόιτ το 2024;

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Ντιτρόιτ;

Όχι, το Ντιτρόιτ θεωρείται μία από τις λιγότερο ασφαλείς μεγάλες πόλεις στις ΗΠΑ, με ποσοστά εγκληματικότητας σημαντικά υψηλότερα από τον εθνικό μέσο όρο, συμπεριλαμβανομένων των υψηλών ποσοστών βίαιης εγκληματικότητας. Παράγοντες που συμβάλλουν στα ζητήματα ασφάλειας της πόλης περιλαμβάνουν την οικονομική παρακμή, τον εθισμό στα ναρκωτικά και τους ανεπαρκείς πόρους επιβολής του νόμου. Προτείνουμε να αποφύγετε το Ντιτρόιτ προς το παρόν.

Η πόλη του Ντιτρόιτ, το σπίτι της αυτοκινητοβιομηχανίας της Αμερικής και πολλών Americana, είναι μια καλή στάση οδικού ταξιδιού σε μια περιήγηση στα Midwest. Το Ντιτρόιτ μπορεί να είναι πιο διάσημο για τη βιομηχανία του, αλλά είναι επίσης μια περιφερειακή πολιτιστική πρωτεύουσα.

Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν το Μουσείο Motown, αφιερωμένο στο διάσημο μουσικό κίνημα της δεκαετίας του 1960 που τάραξε την αμερικανική ποπ κουλτούρα. Άλλα δημοφιλή μουσεία της πόλης περιλαμβάνουν το Μουσείο Αφροαμερικανικής Ιστορίας Charles H. Wright και το GM Renaissance Center.

Φροντίστε να πάτε μια βόλτα στην προκυμαία όσο βρίσκεστε στην πόλη. Τα τελευταία χρόνια, το Ντιτρόιτ είχε τη φήμη μιας υποβαθμισμένης πόλης, ενός τόπου που επλήγη σκληρά από την ύφεση του 2008, η οποία επηρέασε επίσης το ποσοστό εγκληματικότητας.

Αν και το Ντιτρόιτ έχει ξανασταθεί στα πόδια του από τότε, ίσως αναρωτιέστε αν είναι ασφαλές να το επισκεφτείτε τώρα. Θα σας δείξουμε αυτό και περισσότερα παρακάτω. ας γίνουμε ο οδηγός σας!

Είναι το Ντιτρόιτ ασφαλές για επίσκεψη;

Όχι. Οι επισκέπτες του Ντιτρόιτ θα πρέπει δυστυχώς να λάβουν προφυλάξεις, επειδή είναι μια από τις λιγότερο ασφαλείς μεγάλες πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Motor City παλεύει για δεκαετίες με υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας και η κατάσταση δεν δείχνει σημάδια βελτίωσης.

Το ποσοστό εγκληματικότητας του Ντιτρόιτ είναι πολύ πάνω από τον εθνικό μέσο όρο. Σύμφωνα με US News & World Reportτο ποσοστό εγκληματικότητας είναι 566,2 περιστατικά ανά 100.000 άτομα, σε σύγκριση με τον εθνικό μέσο όρο για τις μεγάλες πόλεις περίπου 355 περιστατικών ανά 100.000 άτομα.

Το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας είναι υψηλότερο με ποσοστό άνω των 100 περιστατικών ανά 100.000 άτομα, παρόλο που μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Αυτό είναι ένα από τα πιο ανησυχητικά πράγματα για το Ντιτρόιτ, το γεγονός ότι το βίαιο έγκλημα αποτελεί υψηλό ποσοστό του συνολικού ποσοστού εγκληματικότητας.

Τα κοινά εγκληματικά περιστατικά περιλαμβάνουν:

 • Κλοπή
 • Κλοπή αυτοκινήτων
 • Ληστεία
 • Προσβολή
 • Ενοπλη ληστεία

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους το ποσοστό εγκληματικότητας του Ντιτρόιτ ήταν υψηλό για τόσες πολλές δεκαετίες. Το ένα είναι η φθίνουσα ευημερία στην πόλη.

Από τότε που η βιομηχανία κατασκευής αυτοκινήτων των ΗΠΑ από την οποία εξαρτιόταν το Ντιτρόιτ άρχισε να αναθέτει σε εξωτερικούς συνεργάτες, τα ποσοστά ανεργίας εκτοξεύτηκαν στα ύψη ενώ ο προϋπολογισμός της πόλης για τις δημόσιες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής του νόμου, συρρικνώθηκε.

Οι ντόπιοι έχουν επισημάνει άλλους λόγους η εγκληματικότητα είναι τόσο υψηλή, όπως μια επιδημία τοξικομανίας, η ακατάλληλη κατανομή των αστυνομικών πόρων και η περιουσία που προκλήθηκε από την κρίση αποκλεισμού. Αν και η εγκληματικότητα έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, αυτά είναι περίπλοκα προβλήματα που απαιτούν πολύ χρόνο για να λυθούν.

Το Ντιτρόιτ βιώνει περιστασιακά φυσικές καταστροφές όπως πλημμύρες και χιονοθύελλες. Εάν επισκέπτεστε το χειμώνα, προετοιμαστείτε για το κρύο καθώς οι χειμώνες είναι παγωμένοι και μπορεί να φέρουν ισχυρές καταιγίδες.

Έγκλημα στο Ντιτρόιτ

Το έγκλημα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επισκέπτες και οι ντόπιοι στο Ντιτρόιτ. Η πόλη έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στη χώρα. Σύμφωνα με Δεδομένα του FBI για το 2019, το Ντιτρόιτ γνώρισε 41.590 εγκληματικά περιστατικά κατά τη διάρκεια ολόκληρου του έτους.

Από αυτό το σύνολο της εγκληματικότητας, περίπου το 31% είναι βίαια εγκλήματα, κάτι που είναι ανησυχητικό καθώς το ποσοστό αυτό είναι υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο. Το πιο κοινό γενικό έγκλημα στο Ντιτρόιτ είναι η κλοπή-κλοπή, που αποτελεί περίπου το 35,7% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράττονται στην περιοχή.

Οι επιχειρήσεις στην πόλη αναφέρουν υψηλά επίπεδα κλοπών και άλλων μορφών κλοπής που επηρεάζουν τα αποτελέσματα τους. Η διάρρηξη είναι μια άλλη κοινή μορφή εγκλήματος ιδιοκτησίας, που αποτελεί το 16,3% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στο Ντιτρόιτ.

Όπως πολλές άλλες πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ντιτρόιτ έχει δει μια αύξηση στις κλοπές μηχανοκίνητων οχημάτων τα τελευταία χρόνια. Το πιο συνηθισμένο βίαιο έγκλημα είναι η επιθετική επίθεση, η οποία αποτελεί το 22,7% του συνόλου των εγκλημάτων και το 72,5% των συνολικών εγκλημάτων βίας.

Το ποσοστό των ληστειών είναι επίσης υψηλό, καθώς αποτελεί το 5,6% του συνόλου της εγκληματικότητας. Το πιο ανησυχητικό είναι το υψηλό ποσοστό ανθρωποκτονιών. Το 2019, σημειώθηκαν 275 περιπτώσεις δολοφονίας ή ανθρωποκτονίας στην πόλη.

Τα τελευταία χρόνια, υπήρξαν ορισμένες θετικές τάσεις στην εγκληματικότητα του Ντιτρόιτ. Το 2023, η πόλη είχε 252 ανθρωποκτονίες, που είναι το ο λιγότερος αριθμός δολοφονιών από το 1966. Οι προσπάθειες επιβολής του νόμου, όπως οι συνεργασίες με κρατικά στρατεύματα και με κοινοτικές πρωτοβουλίες, συνέβαλαν στη διατήρηση αυτού του αριθμού.

Άλλα εγκλήματα, όπως οι ληστείες αυτοκινήτων, μειώθηκαν επίσης το 2019. Το Ντιτρόιτ έχει ξεφύγει από τα χειρότερα χρόνια της μάστιγας του, αλλά είναι σαφές ότι η πόλη έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει για να θεωρηθεί πλήρως ασφαλής.

Ληστεία

Το έγκλημα που είναι πιο πιθανό να σας επηρεάσει ως επισκέπτη στο Ντιτρόιτ είναι η ληστεία. Υπήρξαν περιπτώσεις κλοπών και ληστειών, που έπληξαν ακόμη και τουρίστες.

Τα περισσότερα εγκληματικά περιστατικά στο Ντιτρόιτ συμβαίνουν σε υποβαθμισμένες κατοικημένες γειτονιές, αλλά υπήρξαν ληστείες ακόμη και στο κέντρο και στην επιχειρηματική περιοχή του κέντρου της πόλης. Τη νύχτα, θέλετε να αποφύγετε τα σκοτεινά σοκάκια και τις κακοφωτισμένες περιοχές.

Εάν μπορείτε, πάρτε ταξί όταν περνάτε από άγνωστες περιοχές. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας, προσπαθήστε να μειώσετε την ευαλωτότητά σας στη ληστεία. Μην εκτοξεύετε τιμαλφή και μην περιπλανηθείτε σε γειτονιές που αισθάνονται πρόχειρες. Αποφύγετε τη χρήση ΑΤΜ του δρόμου που μπορεί να έχουν skimmers.

Προσβολή

Το πιο συνηθισμένο βίαιο έγκλημα στο Ντιτρόιτ είναι η επίθεση, η οποία μερικές φορές κλιμακώνεται σε φόνο. Πολλοί τουρίστες ανησυχούν ότι θα πληγούν σοβαρά όταν έρθουν στο Ντιτρόιτ.

Ωστόσο, η επίθεση και άλλα πιο βίαια εγκλήματα σπάνια επηρεάζουν τους επισκέπτες. Οι περισσότερες περιπτώσεις βίαιων εγκλημάτων γίνονται μεταξύ ατόμων που γνωρίζονται ήδη ή εμπλέκονται με κάποιο τρόπο. Ένας τυχαίος επισκέπτης είναι απίθανο να στοχευτεί.

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα δεχόσαστε πιθανή επίθεση ως τουρίστας είναι κατά τη διάρκεια ενός καβγά στο μπαρ, οπότε προσπαθήστε να αποφύγετε καταστάσεις όπου το αλκοόλ κλιμακώνει τις εντάσεις.

Άλλα περιστατικά επίθεσης περιλαμβάνουν ληστείες που πήγαν στραβά. Εάν είστε αρκετά άτυχοι να σας κλέψουν, αποφύγετε να αντεπιτεθείτε καθώς μπορεί να πληγωθείτε σοβαρά και βάλτε την ασφάλειά σας πάνω από το πορτοφόλι σας.

Αποφυγή κακών περιοχών

Το έγκλημα στο Ντιτρόιτ διαφέρει πολύ ανάλογα με το πού βρίσκεστε. Σε κεντρικές περιοχές όπου τείνουν να επισκέπτονται τουρίστες, η εγκληματικότητα είναι πολύ χαμηλότερη. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες γειτονιές όπου τα ποσοστά εγκληματικότητας είναι αρκετά υψηλά.

Τα μέρη που πρέπει να αποφύγετε περιλαμβάνουν:

 • 8 Mile Road
 • Poletown East
 • Belmont
 • Franklin Park

Υπάρχουν πολύ περισσότερες υποβαθμισμένες γειτονιές, αλλά συνήθως μπορείτε να καταλάβετε εμπιστευόμενοι το ένστικτό σας εάν ένα μέρος αισθάνεται ανασφαλές. Επιπλέον, μπορείτε πάντα να ζητήσετε συμβουλές από έναν ντόπιο γιατί θα ξέρει περισσότερα από εσάς.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν ορισμένες πρόσθετες συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας στο Ντιτρόιτ:

 • Ερευνήστε πού μένετε προσεκτικά. Το να βεβαιωθείτε ότι μένετε σε μια ασφαλή γειτονιά μπορεί να βοηθήσει πολύ στο να αποτρέψετε τον εαυτό σας από το να πέσετε θύμα εγκλήματος.
 • Χρησιμοποιήστε τα street smarts σας. Μπορείτε να αποφύγετε τα περισσότερα εγκλήματα στο Ντιτρόιτ με τη βασική κοινή λογική. Μην φοράτε ακριβά ρολόγια ή κοσμήματα, ή με άλλον τρόπο τα τιμαλφή. Μείνετε σε καλά φωτισμένους κεντρικούς δρόμους με πολλούς άλλους ανθρώπους τριγύρω, ειδικά τη νύχτα.
 • Αποφύγετε να μιλάτε για έγκλημα. Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, οι κάτοικοι του Ντιτρόιτ είναι περήφανοι για την πόλη τους και είναι αγχωμένοι όταν οι άνθρωποι δημιουργούν το στερεότυπο ότι έχουν παρασυρθεί από το έγκλημα. Οι περισσότεροι θα επισημάνουν ότι πηγαίνουν στη δουλειά και στο σχολείο κάθε μέρα χωρίς να το σκέφτονται, οπότε γιατί να το κάνουν οι επισκέπτες; Λάβετε τυχόν τοπικές συμβουλές σχετικά με την ασφάλεια, αλλά και για το πώς να απολαύσετε το Ντιτρόιτ.

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις που μπορούν επίσης να βοηθήσουν στον προγραμματισμό ενός ταξιδιού στο Ντιτρόιτ:

Είναι ασφαλές να περπατάς γύρω από το Ντιτρόιτ τη νύχτα;

Το Ντιτρόιτ είναι ασφαλές μόνο τη νύχτα αν παραμείνετε στους καλά φωτισμένους κεντρικούς δρόμους σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές, όπως το Downtown ή το Greektown. Σε περιοχές που δεν γνωρίζετε πολύ καλά, επιμείνετε στην εξερεύνηση κατά τη διάρκεια της ημέρας και πάρτε ταξί όταν πέσει το σκοτάδι.

Είναι το Ντιτρόιτ μια ασφαλής πόλη τώρα;

Αν και το Ντιτρόιτ έχει κάνει πολλά για να μειώσει το ποσοστό εγκληματικότητας τα τελευταία χρόνια, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ασφαλής πόλη. Εξακολουθεί να έχει υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας, συμπεριλαμβανομένου ενός υψηλού ποσοστού βίαιης εγκληματικότητας.

Είναι το Ντιτρόιτ καλός τουριστικός προορισμός;

Το Ντιτρόιτ μπορεί να μην είναι ο καλύτερος τουριστικός προορισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα ενδιαφέρον μέρος για επίσκεψη χάρη στον μοναδικό του ρόλο στην ανάπτυξη της αμερικανικής ιστορίας και πολιτισμού.

Είναι ασφαλές να πας μόνος στο Ντιτρόιτ;

Το Ντιτρόιτ είναι ασφαλές να το επισκεφθείτε ως μόνος ταξιδιώτης και πολλοί άνθρωποι το έχουν κάνει στο παρελθόν. Εφόσον λαμβάνετε προφυλάξεις, όπως να μην περπατάτε σε σκοτεινά σοκάκια τη νύχτα ή να επισκέπτεστε θορυβώδη νυχτερινά κέντρα με φήμη εγκληματικότητας, θα πρέπει να είστε καλά.

Είναι το Ντιτρόιτ μια πόλη που μπορείς να περπατήσεις;

Η απάντηση εξαρτάται από το πού μένετε. Στο κέντρο, το Ντιτρόιτ είναι μια από τις πιο βατές πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά γίνεται πιο δύσκολο να μετακινηθείτε με τα πόδια όσο πιο έξω πηγαίνετε.

Λοιπόν, είναι το Ντιτρόιτ ασφαλές για επίσκεψη;

Η επίσκεψη στο Ντιτρόιτ με ασφάλεια είναι απολύτως εφικτή. Αν και είναι αλήθεια ότι η πόλη έχει υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας, τα περισσότερα βίαια περιστατικά λαμβάνουν χώρα μακριά από το κέντρο της πόλης, όπου βρίσκονται τα περισσότερα τουριστικά αξιοθέατα.

Θα πρέπει να λαμβάνετε προφυλάξεις, όπως να ερευνάτε ποιες γειτονιές είναι ασφαλείς και να μην περπατάτε μόνοι σας τη νύχτα, αλλά αυτές είναι προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνετε στα περισσότερα μέρη που επισκέπτεστε.

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια