Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε τη Βαλτιμόρη το 2023;

Η πόλη της Βαλτιμόρης είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους λάτρεις της πρώιμης αμερικανικής ιστορίας, της παράκτιας κουλτούρας και του επιτυχημένου μιούζικαλ Hairspray. Περίπου 27 εκατομμύρια άνθρωποι , οι περισσότεροι από τους οποίους είναι εγχώριοι επισκέπτες, έρχονται στη Βαλτιμόρη κάθε χρόνο.

Είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και μπορείτε να δείτε σημαντικές ιστορικές τοποθεσίες όπως το Fort McHenry, που ενέπνευσε το The Star-Spangled Banner, και το αποικιακό λιμάνι του Fell’s Point.

Η Βαλτιμόρη είναι γεμάτη με καταπληκτικά μουσεία όπως το Maryland Science Center και το Baltimore Museum of Art. Επιπλέον, η μοναδική τοποθεσία της πόλης στον κόλπο Chesapeake σημαίνει ότι είναι γεμάτη υπέροχα θαλασσινά!

Το TicketsWe υποστηρίζεται από αναγνώστες και μπορεί να κερδίσει προμήθεια από αγορές που πραγματοποιούνται μέσω συνδέσμων σε αυτό το άρθρο.

Δυστυχώς, η Βαλτιμόρη έχει επίσης μια σκοτεινή πλευρά, η οποία είναι η φήμη της ως μια από τις πιο επικίνδυνες πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ενώ μέρος αυτής της φήμης τροφοδοτείται από μυθοπλασία, όπως η επιτυχημένη τηλεοπτική εκπομπή The Wire, υπάρχει κάποια αλήθεια πίσω από κάθε στερεότυπο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποφύγετε μια επίσκεψη στη Βαλτιμόρη, ειδικά όταν υπάρχουν τόσα πολλά αξιοθέατα όπως αυτά που αναφέρονται παραπάνω. Ο λεπτομερής οδηγός μας μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς να ταξιδέψετε στη Βαλτιμόρη με ασφάλεια. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα!

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!Αποκτήστε την δωρεάν & κάντε συναλλαγές χωρίς προμήθειες! Κάντε εγγραφή εδώ

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε τη Βαλτιμόρη το 2023;

Το Lightship Chesapeake απεικονίζεται να επιπλέει στο Inner Harbor για ένα κομμάτι με τίτλο Is Baltimore Safe to Visit

Balitmore, Maryland, Ηνωμένες Πολιτείες – 25 Νοεμβρίου 2017: Το ελαφρό πλοίο Chesapeake, που ανήκει στην Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων, αγκυροβολημένο στο Inner Harbor/Bill Chizek/Shutterstock

Εξαρτάται. Η Βαλτιμόρη είναι μια πόλη που έχει πολύ υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας και παλεύει να διαχειριστεί αυτό το πρόβλημα εδώ και χρόνια. Ωστόσο, αυτό το ποσοστό εγκληματικότητας δεν επηρεάζει συχνά τους τουρίστες.

Εφόσον ακολουθείτε τις βασικές προφυλάξεις ασφαλείας και είστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με τις γειτονιές της Βαλτιμόρης που επισκέπτεστε, θα έχετε ένα ασφαλές ταξίδι στη Βαλτιμόρη, όπως και τα εκατομμύρια άλλων ανθρώπων που επισκέπτονται την πόλη κάθε χρόνο.

Ασφάλεια ταξιδιού έχετε? Έναν όχι Κλικ εδω

Οι περισσότεροι Αμερικανοί που δεν ζουν στη Βαλτιμόρη συνδέουν την πόλη με υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Αυτό το στερεότυπο διαδόθηκε εν μέρει από δημοφιλείς εκπομπές όπως το The Wire . Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι η Βαλτιμόρη έχει υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας.

Οι τοπικές αναφορές ειδήσεων είναι συχνά γεμάτες από αναφορές για:

 • Κλοπή
 • Ενοπλη ληστεία
 • Εγκλήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά
 • Κλοπίες
 • Διαρρήξεις
 • Προσβολή
 • Ανθρωποκτονία

Σύμφωνα με το US News & World Report , η Βαλτιμόρη έχει υψηλότερο από το μέσο ποσοστό εγκληματικότητας σε σύγκριση με άλλες αμερικανικές πόλεις. Το ποσοστό εγκληματικότητας είναι 497,9 περιστατικά ανά 100.000 άτομα.

Περισσότερο ανησυχητικό από το υψηλό συνολικό ποσοστό εγκληματικότητας είναι η σύνθεση του εγκλήματος στη Βαλτιμόρη. Ένα υψηλό ποσοστό των συνολικών εγκληματικών περιστατικών είναι περιστατικά βίαιης εγκληματικότητας.

Το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας στη Βαλτιμόρη είναι πολύ υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο. Το ποσοστό εγκληματικότητας της Βαλτιμόρης ήταν υψηλό εδώ και δεκαετίες και οι αρχές της πόλης έχουν δοκιμάσει διάφορες πρωτοβουλίες για να το μειώσουν με λίγη τύχη.

Κοινωνικοί παράγοντες  όπως ο φυλετικός διαχωρισμός, η συγκεντρωμένη φτώχεια και η αποβιομηχάνιση συνέβαλαν τις τελευταίες δεκαετίες στην κατάρρευση μιας άλλοτε ευημερούσας παράκτιας πόλης.

Η αντίπαλη σχέση μεταξύ του πληθυσμού της πόλης και της αστυνομίας δεν βοήθησε. Το 2015, ένας νεαρός Αφροαμερικανός Φρέντι Γκρέι σκοτώθηκε από την αστυνομία κατά τη διάρκεια μιας σύλληψης, πυροδοτώντας βίαιες διαδηλώσεις στην πόλη.

Aκολουθήστε μας στο facebook

Αν και η κατάσταση έχει ηρεμήσει έκτοτε, πολλοί κάτοικοι της Βαλτιμόρης εξακολουθούν να μην εμπιστεύονται την αστυνομία, την οποία βλέπουν ότι στοχεύει φυλετικές μειονότητες και φτωχούς ανθρώπους της πόλης.

Αυτή η ένταση επιδεινώνει τη δυναμική στην πόλη, καθώς οι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να αναφέρουν εγκλήματα, καθώς δεν εμπιστεύονται την αστυνομία. Ωστόσο, η ιστορία της πόλης της Βαλτιμόρης δεν είναι μόνο η ιστορία του εγκλήματος.

Η Βαλτιμόρη είναι μια πόλη όπου πολλοί άνθρωποι ζουν και κάνουν την καθημερινότητά τους και εκατομμύρια την επισκέπτονται κάθε χρόνο. Δεν θα το έκαναν αυτό αν η πόλη ήταν εντελώς επικίνδυνη.

Το μεγαλύτερο μέρος της εγκληματικότητας στη Βαλτιμόρη συγκεντρώνεται σε πολλές φτωχές γειτονιές που έχουν πολύ υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας, γεγονός που ανεβάζει το ποσοστό εγκληματικότητας για την πόλη συνολικά. Οι περισσότερες γειτονιές όπου θέλουν να πάνε οι τουρίστες, όπως το Inner Harbor, είναι εξίσου ασφαλείς με παρόμοια μέρη σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Έγκλημα στη Βαλτιμόρη

Για έναν οδηγό σχετικά με το εάν η Βαλτιμόρη είναι ασφαλής ή όχι, μια φωτογραφία του εξωτερικού του κτηρίου Fox στο Maryland Institute College of Art

Jon Bilous/Shutterstock

Η πιο κοινή ανησυχία για την ασφάλεια των επισκεπτών στη Βαλτιμόρη είναι σίγουρα η εγκληματικότητα. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η πόλη έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στο έθνος, ειδικά της βίαιης εγκληματικότητας.

Το FBI  προσφέρει μια λεπτομερή ανάλυση των στατιστικών του εγκλήματος για τη Βαλτιμόρη (χρησιμοποιώντας δεδομένα από το 2019). Ένα τεράστιο 30% των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στη Βαλτιμόρη είναι βίαια εγκλήματα, ενώ το υπόλοιπο 70% είναι εγκλήματα ιδιοκτησίας.

Το πιο συνηθισμένο βίαιο έγκλημα στη Βαλτιμόρη είναι η επιθετική επίθεση, η οποία αποτελεί το 15% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράττονται στη Βαλτιμόρη. Οι ληστείες αποτελούν το 13% του συνόλου της εγκληματικότητας της Βαλτιμόρης.

Η Βαλτιμόρη έχει επίσης υψηλό ποσοστό του χειρότερου βίαιου εγκλήματος, που είναι η ανθρωποκτονία. Το 2019, σημειώθηκαν 348 δολοφονίες στη Βαλτιμόρη, σχεδόν ένας την ημέρα. Έχει περισσότερες ανθρωποκτονίες από όλες τις πόλεις στο υπόλοιπο Μέριλαντ μαζί.

Οι περισσότερες ανθρωποκτονίες στη Βαλτιμόρη είναι συγκεντρωμένες σε φτωχές γειτονιές υψηλής εγκληματικότητας. Συχνά, τα θύματα είναι αθώοι πολίτες που παγιδεύονται στα πυρά.

Πολλές ανθρωποκτονίες σχετίζονται με ναρκωτικά και συμμορίες, με τη βία μια κοινή μορφή έναρξης συμμοριών. Αυτό δημιουργεί μια ανασφαλή κατάσταση για τους κατοίκους της Βαλτιμόρης, ειδικά εκείνους που ζουν σε ευάλωτες γειτονιές.

Ωστόσο, οι τουρίστες σπάνια επηρεάζονται από αυτό το πρόβλημα, αν και φοβούνται μήπως γίνουν θύματα ανθρωποκτονιών λόγω των τρομακτικών ειδήσεων που έρχονται από τη Βαλτιμόρη.

Η Βαλτιμόρη έχει επίσης υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας κατά ιδιοκτησίας, με 25.748 συνολικά εγκλήματα κατά ιδιοκτησίας που διαπράχθηκαν το 2019. Το πιο συνηθισμένο ήταν η κλοπή-κλοπή, που είναι το πιο συνηθισμένο έγκλημα συνολικά, αποτελώντας το 44,5% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στη Βαλτιμόρη.

Η πόλη γνωρίζει επίσης υψηλά ποσοστά διαρρήξεων, που αποτελούν το 14,7% των συνολικών εγκλημάτων. Οι κλοπές μηχανοκίνητων οχημάτων είναι επίσης συχνές, με χιλιάδες περιστατικά ετησίως. Δυστυχώς, η πρόγνωση του εγκλήματος για τη Βαλτιμόρη δεν είναι πολύ αισιόδοξη.

Το 2022 ήταν ένα από τα πιο θανατηφόρα χρόνια στην πρόσφατη ιστορία για τη Βαλτιμόρη. Το ποσοστό ανθρωποκτονιών αυξήθηκε εκείνο το έτος, με 177 ανθρωποκτονίες μόνο τους πρώτους έξι μήνες του έτους.

Οι αναλυτές επεσήμαναν πολλές πιθανές αιτίες για αυτήν την αύξηση της ένοπλης βίας, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της ένοπλης βίας σε ολόκληρη τη χώρα και της τεταμένης αστυνομικής δύναμης.

Και πάλι, να έχετε κατά νου ότι τα περισσότερα βίαια εγκλήματα στη Βαλτιμόρη επηρεάζουν ορισμένες γειτονιές περισσότερο από άλλες. Οι επισκέπτες στη Βαλτιμόρη, εφόσον παραμένουν σε ασφαλέστερα μέρη της πόλης, πιθανότατα δεν θα βιώσουν τα χειρότερα που αντιμετωπίζουν μερικές φορές οι κάτοικοι της πόλης.

Κλοπή

Παρόλο που τα βίαια εγκλήματα είναι τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στη Βαλτιμόρη, οι τουρίστες είναι πολύ πιο πιθανό να πέφτουν θύματα μικροεγκλημάτων ιδιοκτησίας όπως η κλοπή, τα είδη των εγκλημάτων που συναντάτε σε οποιονδήποτε τουριστικό προορισμό, παρά ένα δραματικό βίαιο έγκλημα.

Οι κάτοικοι της Βαλτιμόρης έχουν 1 στις 33 πιθανότητες να είναι θύματα εγκλήματος ιδιοκτησίας. Τα ποσοστά πορτοφολάδων στη Βαλτιμόρη δεν είναι τόσο υψηλά όσο είναι σε ορισμένους παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς, όπως η πόλη της Βαρκελώνης, αλλά θα πρέπει να είστε σε επιφυλακή όταν πρόκειται για τα τιμαλφή σας.

Οι κλέφτες δραστηριοποιούνται σε πολυσύχναστες περιοχές της πόλης, όπως ο σταθμός Penn και άλλοι συγκοινωνιακοί κόμβοι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μια ασφαλή τσάντα για τα τιμαλφή σας και ότι δεν βάζετε ποτέ κάτι που δεν έχετε την πολυτέλεια να χάσετε σε ένα μέρος που να έχουν εύκολη πρόσβαση οι κλέφτες, όπως μια πίσω τσέπη παντελονιού.

Μην αναβοσβήνεις τα τιμαλφή σου, όπως ακριβά κοσμήματα ή πολλά μετρητά, καθώς αυτό σε ξεχωρίζει ως πιθανό στόχο. Στη Βαλτιμόρη, είναι πιθανό να συναντήσετε ανθρώπους που σας ζητούν χρήματα στο δρόμο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι αθώοι χειριστές που προσπαθούν να βγάλουν λεφτά – υπάρχει υψηλό ποσοστό φτώχειας στη Βαλτιμόρη. Πείτε ευγενικά ότι δεν έχετε μετρητά και προχωρήστε ή κάντε ό,τι κάνουν πολλοί ντόπιοι και συντονιστείτε με τους πολλούς πανεξουσιαστές.

Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι που σας ζητούν χρήματα είναι πιθανοί απατεώνες. Να είστε προσεκτικοί με τους ανθρώπους που σας πλησιάζουν στο δρόμο και σας προσφέρουν μοναδικές περιηγήσεις ή CD με τη μουσική τους, καθώς αυτοί είναι συχνά απατεώνες.

Μια άλλη κοινή τακτική απάτης είναι οι άνθρωποι που ζητούν να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνό σας για να στείλουν μήνυμα σε ένα μέλος της οικογένειας και μετά να εισέλθουν στην τραπεζική σας εφαρμογή. Τέλος, να είστε προσεκτικοί όταν κάνετε ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ.

Ορισμένα ΑΤΜ διαθέτουν skimmers, γι’ αυτό φροντίστε πάντα το άνοιγμα του ATM να φαίνεται όπως πρέπει και να καλύπτετε το PIN σας με το χέρι σας. Χρησιμοποιείτε ΑΤΜ μόνο σε τράπεζες και άλλα επίσημα κτίρια και κατά τη διάρκεια της ημέρας για να αποφύγετε τη ληστεία.

Ληστεία

Εάν καταλήξετε να γίνετε θύμα βίαιου εγκλήματος ενώ βρίσκεστε στη Βαλτιμόρη, το πιο πιθανό έγκλημα που θα συναντήσετε θα είναι η ληστεία. Χιλιάδες ληστείες συμβαίνουν στη Βαλτιμόρη κάθε χρόνο.

Οι συνηθισμένες μορφές ληστειών είναι οι κλοπές, οι ληστείες αυτοκινήτων και οι ληστείες λιανικής (προφανώς, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το τελευταίο ως τουρίστας). Ιδιαίτερα οι ληστείες αυτοκινήτων προκαλούν ανησυχία για τους κατοίκους της Βαλτιμόρης.

 Το καλοκαίρι του 2022 σημειώθηκε έξαρση των ληστειών αυτοκινήτων και πολλές παρέμειναν άλυτες. Να είστε προσεκτικοί όταν παίρνετε ταξί, καθώς πολλές ληστείες αυτοκινήτων  στοχεύουν σε οδηγούς και ταξί.

Τα καλά νέα είναι ότι η τουριστική περιοχή της Βαλτιμόρης είναι πολύ συμπαγής, επομένως μπορείτε να ξεφύγετε χωρίς να πάρετε ταξί ή να κάνετε δρομολόγιο ή να νοικιάσετε αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της διαμονής σας.

Εάν πρέπει να οδηγείτε, βεβαιωθείτε ότι όλες οι πόρτες και τα παράθυρά σας είναι κλειδωμένες καθώς οδηγείτε μέσα στην πόλη και προσπαθείτε να οδηγείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι περισσότερες ληστείες συμβαίνουν στις πιο σκίτσες γειτονιές της Βαλτιμόρης, επομένως, εφόσον μένετε σε ασφαλείς περιοχές, θα πρέπει να είστε καλά.

Οι περισσότερες ληστείες γίνονται και τη νύχτα. Προσπαθήστε να κάνετε το μεγαλύτερο μέρος της εξερεύνησής σας κατά τη διάρκεια της ημέρας και επιμείνετε σε δρόμους που γνωρίζετε ότι είναι ασφαλείς και φωτισμένοι, εάν αποφασίσετε να βγείτε έξω τη νύχτα.

Άλλες προφυλάξεις μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε να πέσετε θύμα ληστείας. Αποφύγετε να αναβοσβήσετε πολλά μετρητά ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα, καθώς αυτό σας ξεχωρίζει ως στόχο.

Προσπαθήστε να συναναστραφείτε με τους ντόπιους κοιτάζοντας σαν να ξέρετε πού πηγαίνετε. Οι τουρίστες γίνονται συχνά στόχος ληστειών, αν φαίνονται χαμένοι και βρίσκονται στο τηλέφωνό τους, οπότε πηγαίνετε σε μια κοντινή επιχείρηση εάν θέλετε να αναζητήσετε οδηγίες.

Αποφυγή κακών περιοχών

Η γειτονιά Cherry Hill στη Βαλτιμόρη, μια από τις λιγότερο ασφαλείς περιοχές της πόλης, απεικονίζεται με μερικά σπίτια που μοιάζουν με παραγκουπόλεις στοιβαγμένα

Σεπτέμβριος 2019, Βαλτιμόρη, Μέριλαντ – Προάστια της Βαλτιμόρης όπως το Cherry Hill όπως φαίνεται από τη γραμμή του τραμ δείχνουν την έκταση της φτώχειας στο κέντρο της πόλης στις ΗΠΑ με σπίτια σε άθλια κατάσταση/Φλόριντα Τσακ/Σάτερστοκ

Η αποφυγή κακών περιοχών είναι το κλειδί για να παραμείνετε ασφαλείς στη Βαλτιμόρη. Το έγκλημα είναι πολύ συγκεντρωμένο σε ορισμένα σημεία της πόλης, επομένως η αποφυγή τους θα σας βοηθήσει να παραμείνετε ασφαλείς. Η Δυτική Βαλτιμόρη περιέχει τις περισσότερες από τις επικίνδυνες γειτονιές της πόλης.

Αποφύγετε αυτήν την περιοχή της Βαλτιμόρης και θα αποφύγετε πολλά από τα χειρότερα εγκλήματα.  Η γειτονιά της Βαλτιμόρης στη Μέση Ανατολή ήταν όπου γυρίστηκε μεγάλο μέρος του The Wire , το οποίο θα σας πει τι πρέπει να γνωρίζετε για την ασφάλεια αυτής της περιοχής.

Άλλες επικίνδυνες γειτονιές στη Βαλτιμόρη περιλαμβάνουν:

 • Cherry Hill
 • Grove Park
 • Περιοχή Fairfield

Οι περισσότεροι τουριστικοί προορισμοί συγκεντρώνονται γύρω από το Inner Harbor, το οποίο είναι ένα από τα ασφαλέστερα μέρη της πόλης.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν ορισμένες πρόσθετες συμβουλές ασφάλειας για το ταξίδι στη Βαλτιμόρη:

 • Όταν μιλάτε με ντόπιους, μην αναφέρετε πάντα το έγκλημα. Οι άνθρωποι γνωρίζουν τη φήμη που έχει η πόλη τους και απογοητεύονται όταν οι άνθρωποι την κάνουν στερεότυπα.
 • Αν οδηγείτε στη Βαλτιμόρη, κλειδώνετε πάντα τις πόρτες σας και τυλίγετε τα παράθυρά σας. Παρκάρετε μόνο σε ασφαλείς χώρους στάθμευσης και γκαράζ με συνοδούς και επιτήρηση.
 • Η Βαλτιμόρη το καλοκαίρι είναι ζεστή και υγρή, με συχνές καταιγίδες. Ντύσου κατάλληλα. Μπορεί να θέλετε να το επισκεφτείτε όταν ο καιρός είναι πιο ήπιος.
 • Το νερό της βρύσης στη Βαλτιμόρη είναι ως επί το πλείστον ασφαλές. Ωστόσο, μερικές φορές το νερό της βρύσης είναι μολυσμένο, ειδικά κατά τις πλημμύρες. Ακολουθήστε τις τοπικές ειδήσεις για προειδοποιήσεις όταν υπάρχει ειδοποίηση βρασμού νερού.

Βαλτιμόρη:τι να δείτε και να κάνετε.(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Συχνές Ερωτήσεις

Προσεγμένη θέα της ξύλινης προβλήτας που τρέχει πάνω από το νερό προς το κέντρο της πόλης για έναν οδηγό για το εάν είναι ασφαλές ή όχι η Βαλτιμόρη για επίσκεψη

Βαλτιμόρη, MD/ΗΠΑ – 4/8/2018: θέα από μια ξύλινη προβλήτα του σύγχρονου ορίζοντα στο Inner Harbor της Βαλτιμόρης μια ηλιόλουστη μέρα/LI Cook/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις που θέλουν να απαντήσουν άλλοι ταξιδιώτες στη Βαλτιμόρη:

Είναι η Βαλτιμόρη, Μέριλαντ ασφαλής για τους τουρίστες;

Για τους τουρίστες που επισκέπτονται τη Βαλτιμόρη, η πόλη είναι πραγματικά ασφαλής. Τα περισσότερα εγκλήματα συγκεντρώνονται σε ορισμένες γειτονιές που είναι πολύ μακριά από εκεί όπου συνήθως πηγαίνουν οι τουρίστες. Οι κάτοικοι της Βαλτιμόρης είναι αυτοί που έχουν περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα ασφάλειας.

Βαλτιμόρη,Μια περιήγηση στις ζωντανές γειτονιές της πόλης(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Είναι ασφαλές να περπατάς στο κέντρο της Βαλτιμόρης;

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το κέντρο της Βαλτιμόρης είναι ασφαλές για επίσκεψη και πολύ περπατήσιμο. Τη νύχτα, ορισμένα σημεία του κέντρου της πόλης είναι λιγότερο διακινούμενα, δημιουργώντας κορυφαίες ευκαιρίες για ληστές.

Είναι ασφαλές να περπατάς μόνος σου στη Βαλτιμόρη;

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι ασφαλές να περπατάς μόνος στη Βαλτιμόρη εκτός από τις πιο επικίνδυνες γειτονιές. Ωστόσο, το βράδυ θα πρέπει να προσπαθήσετε να περπατήσετε με μια έμπιστη ομάδα, ειδικά αν δεν γνωρίζετε πολύ καλά την πόλη.

Είναι η Βαλτιμόρη πιο ασφαλής από το Λος Άντζελες;

Το Λος Άντζελες είναι μεγαλύτερη πόλη από τη Βαλτιμόρη, αλλά είναι πιο ασφαλής. Η Βαλτιμόρη έχει υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας από το Λος Άντζελες και, πιο ανησυχητικό, υψηλότερο ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας.

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Ναμίμπια το 2023;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Είναι η Βαλτιμόρη μια ωραία πόλη;

Οι στατιστικές εγκληματικότητας καλύπτουν το γεγονός ότι η Βαλτιμόρη είναι μια πολύ ωραία πόλη. Έχει αιώνες ιστορίας, μια ακμάζουσα καλλιτεχνική σκηνή και πολλά άλλα πολιτιστικά αξιοθέατα.

Λοιπόν, είναι ασφαλές να επισκεφθείτε τη Βαλτιμόρη;

Η Βαλτιμόρη έχει τη φήμη της μη ασφαλούς πόλης και σίγουρα πρέπει να είστε σε επιφυλακή καθώς περπατάτε στην πόλη. Ωστόσο, εάν επιμένετε σε τουριστικές περιοχές με μεγάλη κίνηση και χρησιμοποιείτε βασικές προφυλάξεις, το ταξίδι σας στη Βαλτιμόρη θα πρέπει να είναι πολύ ασφαλές. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια