Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε το Montego Bay το 2023;

Το Montego Bay είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών στην Τζαμάικα. Ακόμη και κατά τη διάρκεια του 2021, μιας χρονιάς όπου ο τουρισμός επιβραδύνθηκε σημαντικά λόγω της πανδημίας, το Montego Bay δεχόταν χιλιάδες επισκέπτες  κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου αιχμής.

Το Montego Bay είναι το τέλειο μέρος για να χαλαρώσετε ενώ βρίσκεστε στις διακοπές. Απολαύστε τις όμορφες παραλίες όπως η Doctor’s Cave Beach με τις φημολογούμενες φαρμακευτικές της ιδιότητες ή η παραλία Dead End.

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Πηγαίνετε για ψώνια στη λεωφόρο Gloucester ή στο “Hip Strip”, το οποίο είναι γεμάτο με καταστήματα με σουβενίρ, γκαλερί και κλαμπ. Υπάρχουν πολλές άλλες δραστηριότητες, όπως γήπεδα γκολφ, πάρκα αναψυχής και all-inclusive θέρετρα που υπόσχονται έναν κόσμο περιποίησης.

Ο ηδονισμός του Montego Bay ακούγεται σαν ένα μέρος που είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, επομένως είναι καλή ιδέα να διαβάσετε σχετικά με πρακτικές ανησυχίες πριν ταξιδέψετε εκεί.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η Τζαμάικα έχει τη φήμη ως σκληρός προορισμός για εγκλήματα.

Αλλά μην ανησυχείτε — αυτός ο ταξιδιωτικός οδηγός μπορεί να σας βοηθήσει να αξιολογήσετε εάν ένα ταξίδι στο Montego Bay είναι ασφαλές ή όχι. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα, συμπεριλαμβανομένων των προφυλάξεων που μπορείτε να λάβετε για να διατηρήσετε τον εαυτό σας ασφαλή. Αφήστε μας να γίνουμε ο οδηγός σας!

Μήνας του μέλιτος στις Μαλδίβες, τα 12 καλύτερα θέρετρα

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε το Montego Bay το 2023;

Ταξιδεύοντας Thilo/Shutterstock

Εάν επισκεφτείτε το Montego Bay, θα πρέπει να λάβετε κάποιες προφυλάξεις για να κρατήσετε τον εαυτό σας ασφαλή. Η χώρα της Τζαμάικα έχει υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας, τόσο που ορισμένες χώρες συμβουλεύουν τους πολίτες τους να μην ταξιδεύουν εκεί.

Ωστόσο, πόλεις όπως το Montego Bay που εξαρτώνται από τον τουρισμό δεν βιώνουν μεγάλη εγκληματικότητα, ειδικά σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές ή θέρετρα.

Οι ταξιδιωτικές συμβουλές για την Τζαμάικα μπορεί να σας τρομάξουν από το να επισκεφθείτε το Montego Bay και άλλες πόλεις της χώρας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν την Τζαμάικα σύμφωνα με ταξιδιωτικές συμβουλές Επιπέδου 3 , που λέει στους πολίτες να αποφεύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια εκεί λόγω υψηλού επιπέδου εγκληματικότητας.

Περισσότερο ανησυχητικό, οι Ηνωμένες Πολιτείες θέτουν την Ενορία St. James, την ενορία στην οποία βρίσκεται το Montego Bay, υπό μια συμβουλή «Επίπεδο 4: Μην ταξιδεύετε». Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να ταξιδέψετε καθόλου στο Montego Bay;

Η απάντηση είναι λίγο πιο περίπλοκη. Πρώτον, είναι καλό να έχουμε κατά νου ότι πολλοί Αμερικανοί δεν ακολουθούν τις συμβουλές του δικού τους Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Παρά τις δυσοίωνες ταξιδιωτικές συμβουλές, το Montego Bay ήταν ένας από τους κορυφαίους προορισμούς διακοπών για τους Αμερικανούς  το 2022. Μόνο οι κυβερνητικοί υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να λάβουν συμβουλές από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καθώς θα μπορούσε να συμβεί διπλωματικό επεισόδιο αν τους συμβεί οτιδήποτε.

Άλλες χώρες είναι πολύ πιο χαλαρές σχετικά με τις ταξιδιωτικές τους συμβουλές για την Τζαμάικα και το Μοντέγκο Μπέι. Για παράδειγμα, η αυστραλιανή κυβέρνηση απλώς λέει στους πολίτες της να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην Τζαμάικα και να προσέχουν το έγκλημα στο Montego Bay.

Αυτή είναι μια ταξιδιωτική συμβουλή επιπέδου 2, ένα επίπεδο χαμηλότερο από αυτό που εκδίδουν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Και ναι, είναι αλήθεια ότι το Montego Bay βιώνει πολλά εγκλήματα.

Το έγκλημα που συμβαίνει στην πόλη περιλαμβάνει:

 • Πορτοφολάδες
 • Αρπαγή τσάντας
 • Απάτες
 • Ληστεία
 • Ληστεία
 • Διαρρήξεις
 • Προσβολή
 • Σεξουαλική επίθεση

Το Montego Bay βιώνει υψηλό ποσοστό βίαιων εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της ανθρωποκτονίας. Τα καλά νέα είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα εγκλήματα δεν επηρεάζουν τους τουρίστες, καθώς συμβαίνουν σε παράξενες γειτονιές.

Εφόσον επιμένετε σε θέρετρα και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και είστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με την έρευνα σε κακές περιοχές, θα πρέπει να περάσετε ασφαλή στο Montego Bay.

Έγκλημα στο Montego Bay

Sheri Armstrong/Shutterstock

Το έγκλημα είναι η κύρια πηγή ανησυχίας για τους περισσότερους ανθρώπους που επισκέπτονται το Montego Bay. Όπως όλη η Τζαμάικα, το Montego Bay και η γύρω περιοχή του St. James έχει αγωνιστεί με τη διαχείριση του εγκλήματος στο παρελθόν και πολλά προβλήματα συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Η Τζαμάικα έχει πολύ υψηλό ποσοστό βίαιων εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωποκτονιών. Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, το ποσοστό ανθρωποκτονιών είναι ένα επιβλητικό 52,9 περιστατικά ανά 100.000 άτομα .

Αυτό είναι ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών στο δυτικό ημισφαίριο, αν όχι το υψηλότερο. Πολλές από αυτές τις ανθρωποκτονίες συμβαίνουν στο Montego Bay, το οποίο είναι μια από τις πολυπληθέστερες πόλεις της Τζαμάικα.

Το υψηλό ποσοστό βίαιων εγκλημάτων στην Τζαμάικα, συμπεριλαμβανομένου του Montego Bay, οφείλεται στην επικράτηση της βίας από συμμορίες. Ορισμένες πηγές εκτιμούν ότι το 71% των ανθρωποκτονιών στο νησί σχετίζονται με συμμορίες.

Οι συμμορίες του Montego Bay βρίσκονται πίσω από την επικερδή βιομηχανία απάτης με λαχεία , ένα διεθνές σύστημα οργανωμένου εγκλήματος που οδηγεί μεγάλο μέρος της βίας των συμμοριών καθώς διαφορετικές συμμορίες μάχονται για το χλοοτάπητα και τα κέρδη. Το υψηλό ποσοστό βίας από συμμορίες είναι τόσο καλά όσο και κακά νέα για τους τουρίστες.

Από τη μια πλευρά, η βία των συμμοριών κάνει το Montego Bay ένα μη ασφαλές μέρος για να περπατήσετε και επηρεάζει τις ζωές πολλών ντόπιων.

Από την άλλη πλευρά, όσο παραμένετε εκτός επιχείρησης συμμοριών και αποφεύγετε ορισμένες γειτονιές, είναι απίθανο να πέσετε θύμα βίαιου εγκλήματος, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία σχετίζεται με συμμορίες. Το Montego Bay έχει υψηλό ποσοστό άλλων εγκλημάτων και γενικού εγκλήματος.

Σύμφωνα με το Numbeo, η πόλη βαθμολογείται με 78 στα 100 στον συνολικό δείκτη εγκληματικότητας, μια υψηλή τιμή. Οι ερωτηθέντες ανέφεραν ότι τα επίπεδα πολλών διαφορετικών εγκλημάτων, από επίθεση μέχρι κλοπή έως κλοπή είναι υψηλά.

Οι άνθρωποι ανησυχούν περισσότερο για τα βίαια εγκλήματα όπως η επίθεση και η ένοπλη ληστεία και η διαφθορά. Η κατάσταση της εγκληματικότητας στο Montego Bay χειροτερεύει όσο περνάει ο καιρός.

Το 2022, η Τζαμάικα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε πολλές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Montego Bay , λόγω της αυξανόμενης εγκληματικότητας. Η κυβέρνηση ήλπιζε ότι η παροχή πρόσθετων εξουσιών στην αστυνομία να σταματήσει και να ερευνήσει και να πραγματοποιήσει συλλήψεις θα βοηθούσε στον περιορισμό των ποσοστών εγκληματικότητας.

Η κυβέρνηση κήρυξε άλλη μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο St. James Parish τον Μάρτιο του 2023 για 14 ημέρες.

Αν και οι πληροφορίες για την εγκληματικότητα για το Montego Bay είναι ανησυχητικές, χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να επισκέπτονται κάθε χρόνο. Ίσως αναρωτιέστε γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να ρισκάρουν την ασφάλειά τους για να πάνε στην παραλία στο Montego Bay;

Η απάντηση είναι ότι στην πραγματικότητα δεν διακινδυνεύουν την ασφάλειά τους. Σχεδόν όλη η εγκληματικότητα στο Montego Bay επηρεάζει τους ντόπιους και όχι τους τουρίστες.

Οι ιδιωτικές περιοχές θέρετρων και τα ξενοδοχεία επενδύουν σε μεγάλο βαθμό στην ιδιωτική ασφάλεια για να διασφαλίσουν ότι οι επισκέπτες αισθάνονται ασφαλείς και ότι θα επιστρέψουν. Επιπλέον, τα περισσότερα εγκλήματα στο Montego Bay συμβαίνουν σε ορισμένες γειτονιές.

Εφόσον ερευνάτε διεξοδικά τη διαμονή σας και προσέχετε να μην περιπλανηθείτε σε άγνωστα μέρη, θα πρέπει να έχετε μια ασφαλή επίσκεψη στο Montego Bay.

Μικροκλοπή

Παρόλο που το βίαιο έγκλημα καταλαμβάνει τους τίτλους των εφημερίδων, το πιο πιθανό έγκλημα που θα συναντήσετε στο Montego Bay είναι η τακτική μικροκλοπή. Σε όλη την Τζαμάικα, πορτοφολάδες και κλέφτες λειτουργούν σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές.

Καθώς το Μοντέγκο Μπέι είναι ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός της χώρας, περιμένετε να δείτε πολλούς επιθετικούς χαρακτήρες στην πόλη.

Η καναδική κυβέρνηση προειδοποιεί τους τουρίστες για τον κίνδυνο μικροεγκλημάτων σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Τζαμάικα, συμπεριλαμβανομένου του Montego Bay.

Η ταξιδιωτική συμβουλή περιλαμβάνει επίσης καλές συμβουλές για την πρόληψη του εγκλήματος. Αποφύγετε να τραβήξετε την προσοχή στον εαυτό σας αναβοσβήνοντας τιμαλφή, φορώντας ακριβά κοσμήματα ή βγάζοντας χρήματα από ένα ακριβό ΑΤΜ.

Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας. Τα τηλέφωνα είναι δημοφιλή αντικείμενα κλοπής. Μην αφήνετε το τηλέφωνό σας ανάμεσα στα πράγματά σας στην παραλία ενώ πηγαίνετε για μπάνιο.

Εάν τραβάτε φωτογραφίες, τραβήξτε τη φωτογραφία σας και αφήστε την. Η κλοπή από τα δωμάτια του ξενοδοχείου είναι δυστυχώς συχνή. Χρησιμοποιείτε πάντα ένα χρηματοκιβώτιο δωματίου ξενοδοχείου και μην αφήνετε ποτέ τα πολύτιμα αντικείμενα ανοιχτά, όπως στο κρεβάτι σας.

Ερευνήστε τα πιθανά ξενοδοχεία και θέρετρα εκ των προτέρων όσον αφορά την ασφάλεια και μην εμπιστεύεστε μέρη με ανάμεικτες κριτικές.

Μια κοινή απάτη στο Montego Bay είναι η απάτη με λαχεία. Οι απατεώνες θα επικοινωνήσουν με τα θύματα, μερικές φορές ακόμη και πριν φτάσουν στην πόλη, και θα τους πουν ότι κέρδισαν μια λαχειοφόρο αγορά ή μια κλήρωση, αλλά πρέπει να πληρώσουν ένα τέλος ή να παραδώσουν τραπεζικά στοιχεία για να παραλάβουν το έπαθλο.

Μην πέφτετε σε αυτό, καθώς δεν θα δείτε ποτέ το υποσχεμένο χρηματικό έπαθλο. Επιπλέον, οι απάτες με λαχεία γίνονται από τοπικές συμμορίες και δεν θέλετε να καταλήξετε στο ραντάρ τους.

Ενοπλη ληστεία

Μια πιο επικίνδυνη ανησυχία από τη μικροκλοπή είναι η ένοπλη ληστεία ή η κλοπή. Τα περισσότερα βίαια εγκλήματα που επηρεάζουν τους τουρίστες στο Montego Bay είναι κάποιου είδους ληστείες.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση προειδοποιεί για την επικράτηση των ληστειών σε βάρος τουριστών στο Montego Bay στην ταξιδιωτική της συμβουλή για την Τζαμάικα.

Ορισμένες γειτονιές είναι εστίες για ληστείες (περισσότερα για αυτές αργότερα), αλλά οι άνθρωποι έχουν στοχοποιηθεί και σε ασφαλείς περιοχές, όπως τα θέρετρα. Ενώ θα πρέπει να χαλαρώσετε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στο Montego Bay, δεν πρέπει να απογοητεύσετε την επιφυλακή σας.

Οι περισσότερες ληστείες στο Montego Bay συμβαίνουν τη νύχτα, γι’ αυτό αποφύγετε να περιπλανηθείτε στην πόλη μετά το σκοτάδι. Αν θέλετε να δείτε τη διάσημη νυχτερινή ζωή της Τζαμάικας, πηγαίνετε με μια μεγάλη παρέα.

Μην πηγαίνετε μόνοι στο σπίτι με τα πόδια, αλλά κανονίστε ταξί από πριν στο θέρετρο ή το ξενοδοχείο σας, καθώς τα μη εξουσιοδοτημένα ταξί συχνά κλέβουν τους επιβάτες. Ποτέ μην αποδέχεστε ποτά από αγνώστους, καθώς η αιχμή ποτών είναι ένας άλλος τρόπος με τον οποίο οι εγκληματίες στοχεύουν ανθρώπους για ληστείες.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου περιλαμβάνει επίσης προειδοποιήσεις κατά της ληστείας στην ταξιδιωτική της συμβουλή για την Τζαμάικα και το Μοντέγκο Μπέι. Να είστε πολύ προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε ΑΤΜ, καθώς οι ληστές στοχεύουν συχνά ανθρώπους όταν εγκαταλείπουν τα ΑΤΜ, καθώς γνωρίζουν ότι έχουν πολλά μετρητά.

Χρησιμοποιείτε ΑΤΜ μόνο μέσα σε ένα ασφαλές, φυλασσόμενο κτήριο, όπως τράπεζα ή θέρετρο και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν σας ληστέψουν, συμμορφωθείτε με τον ληστή και επικεντρωθείτε στο να φύγετε. Οι ληστείες έχουν κλιμακωθεί σε πιο βίαια εγκλήματα στο παρελθόν.

Αποφυγή κακών περιοχών

Montego Bay, Τζαμάικα – 25/11/2013: Θέα στην πόλη του Montego Bay από ψηλά σε κτίρια με φως της ημέρας/Photo Spirit/Shutterstock

Η αποφυγή κακών περιοχών είναι ζωτικής σημασίας για να παραμείνετε ασφαλείς στο Montego Bay. Ορισμένες γειτονιές έχουν υψηλές συγκεντρώσεις εγκληματικότητας και αυτές είναι που πρέπει να αποφύγετε.

Η πιθανότητα να πέσετε θύμα εγκλήματος εκτοξεύεται αν πάτε σε λάθος γειτονιά, ενώ οι πιθανότητές σας είναι αρκετά χαμηλές αν παραμείνετε στις τουριστικές περιοχές.

Στο Montego Bay, ένας γενικός εμπειρικός κανόνας είναι ότι οι πιο επικίνδυνες γειτονιές βρίσκονται πιο βόρεια και πιο μακριά από την παραλία.

Μερικές γειτονιές που πρέπει να αποφύγετε περιλαμβάνουν:

 • Flankers
 • Barrett Town
 • Νόργουντ
 • Γκλέντεβον
 • Rose Heights
 • Όρος Σάλεμ
 • Canterbury
 • Οδός Χαρτ
 • Λεωφόρος St. Clavers

Ρωτήστε τον ρεσεψιονίστ του ξενοδοχείου σας ή τον οικοδεσπότη του καταλύματος για λεπτομερείς συμβουλές σχετικά με τις γειτονιές που πρέπει να αποφύγετε.

Σίδνεϊ :λιγότερο γνωστά αξιοθέατα

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές επιπλέον συμβουλές ασφάλειας για να επισκεφθείτε το Montego Bay:

 • Ακολουθήστε τις ειδοποιήσεις για κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι αρχές θέτουν τακτικά το Montego Bay σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να περιορίσουν την εγκληματικότητα. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να περιμένετε τακτικές έρευνες και ελέγχους ταυτότητας από την αστυνομία. Να είστε προσεκτικοί όταν ακολουθείτε τις οδηγίες των τοπικών αρχών.
 • Μην κάνετε χρήση ναρκωτικών ενώ βρίσκεστε στο Montego Bay. Όλη η Τζαμάικα έχει τη φήμη ότι είναι ο παράδεισος των καπνιστών ζιζανίων, αλλά στην πραγματικότητα έχει αυστηρούς νόμους για τα ναρκωτικά. Οι άνθρωποι συχνά στήνουν τουρίστες πουλώντας τους μαριχουάνα και στη συνέχεια καλώντας την αστυνομία, οπότε μην το αφήσετε να συμβεί σε εσάς.
 • Οι γυναίκες ταξιδιώτες πρέπει να λαμβάνουν επιπλέον προφυλάξεις. Γυναίκες έχουν παρενοχληθεί λεκτικά και χαϊδεύτηκαν στο Montego Bay στο παρελθόν, ακόμη και στα θέρετρα τους. Αγνοήστε όσο καλύτερα μπορείτε το catcalking και αναφέρετε το προσωπικό του θέρετρου στα αφεντικά του. Αποφύγετε το περπάτημα τη νύχτα.
 • Επιλέξτε περιηγήσεις προσεκτικά. Ορισμένες τουριστικές εταιρείες λαμβάνουν την κατάθεσή σας και δεν εμφανίζονται ποτέ ή σας βάζουν σε ευάλωτη θέση για να σας κλέψουν. Κάντε την έρευνά σας ενδελεχώς.

Κέιπ Τάουν – Αξιοθέατα και Δραστηριότητες

Συχνές Ερωτήσεις

Paulo Miguel Costa/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις που μπορεί να συναντήσετε στο Montego Bay:

Είναι το Montego Bay ασφαλές για τους τουρίστες το 2023;

Σύμφωνα με τη συμβουλευτική κυβέρνηση των ΗΠΑ, το Montego Bay δεν είναι ασφαλές να ταξιδέψετε το 2023 λόγω υψηλού επιπέδου εγκληματικότητας. Ωστόσο, πολλοί Αμερικανοί εξακολουθούν να ταξιδεύουν στο θέρετρο της Τζαμάικας και μπορεί να τους ακολουθήσετε αν έχετε τόσο διάθεση.

Πόσο ασφαλής είναι ο τουρισμός στην Τζαμάικα;

Αν και η ίδια η Τζαμάικα είναι μια μη ασφαλής χώρα, οι περισσότεροι τουρίστες έχουν ένα ασφαλές ταξίδι όταν την επισκέπτονται. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι τουρίστες μένουν σε πολυτελή ξενοδοχεία ή ιδιωτικά θέρετρα που επενδύουν πολλά στην ασφάλεια.

Ομορφες παραλίες στη Μάλτα

Είναι το Montego Bay ένα καλό μέρος για να ταξιδέψετε;

Εάν ένα θέρετρο είναι στον προϋπολογισμό σας, το Montego Bay είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να επισκεφθείτε. Αυτό συμβαίνει επειδή τα θέρετρα έχουν πολλές ανέσεις και εργάζονται σκληρά για να κρατήσουν τους επισκέπτες τους ασφαλείς.

Είναι ασφαλές να φύγετε από το θέρετρο στο Montego Bay;

Αν και είστε πιο ασφαλείς στο θέρετρο σας, είναι ασφαλές να εγκαταλείψετε την περιοχή του θέρετρου στο Montego Bay. Διαφορετικά, χιλιάδες επιβάτες κρουαζιερόπλοιων δεν θα συρρέουν καθημερινά στο Hip Strip! Απλώς βεβαιωθείτε ότι τηρείτε ασφαλείς περιοχές.

Είναι ακριβό στο Montego Bay;

Οι περισσότεροι άνθρωποι που επισκέπτονται το Montego Bay ξοδεύουν πολλά χρήματα επειδή μένουν σε πολυτελή θέρετρα. Ωστόσο, μπορείτε να μείνετε στο Montego Bay με έναν προϋπολογισμό, αρκεί να επιλέξετε καταλύματα που είναι ασφαλή αλλά και οικονομικά.

Λοιπόν, πρέπει να επισκεφτείτε το Montego Bay;

Το Montego Bay είναι σίγουρα ένας προορισμός που απαιτεί κάποια προετοιμασία. Θα πρέπει να επιλέξετε το κατάλυμά σας προσεκτικά, επιλέγοντας ενδεχομένως ένα all-inclusive θέρετρο και ερευνήστε τις γειτονιές που πρέπει να αποφύγετε.

Εφόσον λαμβάνετε αυτές τις προφυλάξεις, μπορείτε να συμμετάσχετε στους χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο που περνούν υπέροχα σε αυτόν τον τροπικό παράδεισο. Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, τι περιμένετε — κλείστε το ταξίδι σας σήμερα!

αεροπορικά εισιτήρια για όλους – TicketsWe Sky scanner

Το TicketsWe υποστηρίζεται από αναγνώστες και μπορεί να κερδίσει προμήθεια από αγορές που πραγματοποιούνται μέσω συνδέσμων σε αυτό το άρθρο (χωρίς καμία επιβάρυνση για εσάς)`

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια