Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Γκόα;

Το TicketsWe υποστηρίζεται από αναγνώστες και μπορεί να κερδίσει προμήθεια από αγορές που πραγματοποιούνται μέσω συνδέσμων σε αυτό το άρθρο.

Η Γκόα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ινδίας. Κατά τη διάρκεια των καλύτερων ετών για τον τουρισμό της Goan, υπολογίζεται ότι 8,1 εκατομμύρια άνθρωποι  επισκέπτονται αυτήν την παραθαλάσσια πόλη.

Η Γκόα είναι ένας μοναδικός προορισμός στην Ινδία χάρη στις παραλίες της, την πορτογαλική αποικιακή επιρροή και τη σημασία της για την κουλτούρα των χίπις. Η Γκόα έχει πολλές όμορφες παραλίες, όπως η παραλία Colva, η παραλία Palolem και η παραλία Butterfly.

Οι πόλεις της Γκόα διαθέτουν ένα μοναδικό μείγμα πορτογαλικής και ινδικής κουλτούρας, που μπορείτε να δείτε στην αρχιτεκτονική κτιρίων όπως η Basilica de Bom Jesus, μουσεία όπως το Braganza House και η κουζίνα.

Η Γκόα ήταν ένας σημαντικός προορισμός στο μονοπάτι των χίπηδων και μπορείτε να συμμετάσχετε σε όσους αναζητούν πνευματική φώτιση στην Αγορά Arambol, σε κύκλους με τύμπανα και σε καταφύγια γιόγκα.

Πότε να επισκεφτείτε στην Ινδία: οι καλύτερες ώρες και μέρες για εκπληκτικές εμπειρίες(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Υπάρχουν τόσα πολλά να κάνουμε που δεν είναι περίεργο που είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ινδίας. Ωστόσο, μπορεί να θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες ασφάλειας προτού πάτε εκεί, όπως θα έπρεπε πριν επισκεφτείτε οποιονδήποτε νέο προορισμό.

Αλλά μην ανησυχείτε — οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί συνέταξαν αυτόν τον χρήσιμο οδηγό για να σας δείξουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να αξιολογήσετε εάν ένα ταξίδι στη Γκόα είναι ασφαλές για εσάς. Αφήστε μας να είμαστε ο οδηγός σας!

[tp_widget][/tp_widget]

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Γκόα το 2023;

Γραφική εικόνα μιας παραλίας που είναι μουντή με βάρκες μπροστά στο νερό στην υπέροχη Γκόα για ένα κομμάτι σχετικά με το αν η πόλη είναι ασφαλής ή όχι για επίσκεψη

Remzik/Shutterstock

Ναί. Από τις περισσότερες απόψεις, η Γκόα είναι ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς στην Ινδία για ταξίδια. Λόγω του υψηλού ποσοστού τουριστών και ταξιδιωτών, μπορούν να συμβούν μικροεγκλήματα ευκαιρίας.

Το ίδιο όμως ισχύει και αλλού στην Ινδία. Ωστόσο, οι γυναίκες ταξιδιώτες πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει υψηλότερο ποσοστό σεξουαλικής επίθεσης εδώ από ό,τι αλλού στην Ινδία.

Τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες στη Γκόα περιλαμβάνουν:

  • Πορτοφολάδες
  • Αρπαγή τσάντας
  • Απάτες
  • Σεξουαλική παρενόχληση
  • Σεξουαλική επίθεση

Ενώ τα περισσότερα εγκλήματα που βιώνουν οι τουρίστες στη Γκόα είναι μικρού χαρακτήρα, πολλοί τουρίστες, ιδιαίτερα γυναίκες, έχουν πέσει θύματα βίαιων εγκλημάτων. Υπήρξαν ακόμη και μερικές ανθρωποκτονίες, αν και αυτές είναι σπάνιες και συνήθως αναστατώνουν την κοινότητα της Γκόα.

Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε την έρευνα για την ασφάλεια της Γκόα είναι οι ξένες ταξιδιωτικές συμβουλές. Μερικές φορές, μαθαίνεις πολλά από την παράλειψη.

Στην ταξιδιωτική οδηγία των Ηνωμένων Πολιτειών για την Ινδία, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραθέτει πολιτείες και περιοχές στην Ινδία που πρέπει να αποφύγετε λόγω αυξημένων κινδύνων τρομοκρατίας και συγκρούσεων, αλλά η Γκόα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα. Η Γκόα είναι ένα από τα πιο ειρηνικά κράτη.

Δεν είναι κοντά στα αμφισβητούμενα σύνορα της Ινδίας ή ένα μέρος που υποφέρει από περιφερειακές συγκρούσεις. Άλλες χώρες περιλαμβάνουν τη Γκόα στη λίστα με τα μέρη που πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην Ινδία.

Για παράδειγμα, η καναδική κυβέρνηση  συμβουλεύει τις γυναίκες πολίτες της να είναι προσεκτικές όταν ταξιδεύουν στη Γκόα (καθώς και στο Δελχί) λόγω των υψηλών ποσοστών βίας κατά των γυναικών. Δυστυχώς, η Γκόα δεν είναι εξίσου ασφαλής για όλους τους τουρίστες.

Εκτός από την επίγνωση του εγκλήματος, θα πρέπει να γνωρίζετε και τις απειλές για την ασφάλειά σας που προέρχονται από τη φύση στη Γκόα. Πολλοί τουρίστες έρχονται στη Γκόα για να απολαύσουν τις παραλίες και τα θαλάσσια σπορ, αλλά φροντίστε να το κάνετε με ασφάλεια.

Ο ήλιος στην Γκόα μπορεί να γίνει πολύ ζεστός, γι’ αυτό μείνετε στη σκιά, όποτε είναι δυνατόν, εφαρμόστε αντηλιακό, πίνετε άφθονο νερό και αποφύγετε να βρίσκεστε έξω στη χειρότερη ζέστη.

Ελέγξτε την ασφάλεια διαφορετικών παραλιών πριν πάτε και κολυμπήστε μόνο σε παραλίες όπου υπάρχουν ναυαγοσώστες για να είστε ασφαλείς από τα ρεύματα. Η εποχή των μουσώνων στη Γκόα διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, με σχεδόν καθημερινές βροχές.

Μερικοί τουρίστες εξακολουθούν να επισκέπτονται τη Γκόα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καθώς αυτή είναι η καλύτερη εποχή για ορισμένα θαλάσσια σπορ, όπως το ράφτινγκ στο λευκό νερό.

Ωστόσο, το κολύμπι στις παραλίες μπορεί να γίνει επικίνδυνο κατά την περίοδο των μουσώνων λόγω των ασταθών νερών. Η εποχή των μουσώνων μερικές φορές συνοδεύεται από πλημμύρες, όπως οι φονικές πλημμύρες  του 2021.

Έγκλημα στην Γκόα

Φωτογραφία ενός δρόμου με μικρά καταστήματα στην Agonda Beach Road που απεικονίζεται για έναν οδηγό με τίτλο Is Goa Safe to Visit

Γκόα, Ινδία – 7 Μαρτίου 2018: Τουριστικά καταστήματα στην Agonda Beach Road στην Agonda στη Γκόα, Ινδία/Glen Berlin/Shutterstock

Μία από τις κύριες ανησυχίες για τους περισσότερους επισκέπτες στην Ινδία είναι η εγκληματικότητα, καθώς το ποσοστό εγκληματικότητας στην Ινδία είναι αρκετά υψηλό και οι τουρίστες συχνά στοχοποιούνται λόγω της σχετικής ευημερίας τους.

Αν και η Γκόα είναι πιο ασφαλής από άλλες περιοχές της Ινδίας όπως το Νέο Δελχί, έχει επίσης πρόβλημα με την εγκληματικότητα. Σύμφωνα με τον δείκτη εγκληματικότητας του Numbeo, η Γκόα βαθμολογείται με 48,55 στα 100 , που είναι μια μέτρια τιμή στην κλίμακα του ιστότοπου.

Τα εγκλήματα για τα οποία ανησυχούσαν ιδιαίτερα οι ερωτηθέντες ήταν η κατάχρηση ναρκωτικών και η διαφθορά και η δωροδοκία. Άλλα εγκλήματα για τα οποία ανησυχούν οι άνθρωποι περιλαμβάνουν εγκλήματα ιδιοκτησίας, όπως διαρρήξεις και μικροκλοπές.

Από τα εγκλήματα που οι τοπικές στατιστικές θεωρούν ότι είναι σοβαρά, βίαια εγκλήματα, ο βιασμός είναι μακράν το πιο κοινό έγκλημα. Σύμφωνα με στοιχεία από το πρώτο εξάμηνο του 2022, ο βιασμός αποτέλεσε το 34% των συνολικών βίαιων εγκλημάτων στη Γκόα.

Το πραγματικό στατιστικό είναι πιθανώς πολύ υψηλότερο λόγω του στιγματισμού κατά των θυμάτων στην τοπική κουλτούρα και της χαμηλής εμπιστοσύνης στην ικανότητα των αρχών επιβολής του νόμου να κάνουν οτιδήποτε σχετικά με τη σεξουαλική επίθεση στην Ινδία.

Παρόλο που οι περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης και δολοφονίας τουριστών είναι οι τίτλοι των εφημερίδων στη Γκόα, το πιο πιθανό έγκλημα που θα συναντήσετε όσο βρίσκεστε εκεί είναι η μικροκλοπή. Τα ποσοστά μικροκλοπών στην Γκόα, αν και δεν είναι τόσο υψηλά όσο αλλού στην Ινδία, εξακολουθούν να είναι αρκετά υψηλά.

Υπάρχει υψηλή τουριστική παρουσία και τα πλήθη των τουριστών δημιουργούν την τέλεια ευκαιρία για τους κλέφτες. Σύμφωνα με ανέκδοτα στοιχεία, οι γυναίκες γίνονται στόχος κλοπής πιο συχνά από τους άνδρες.

Πολλά εγκλήματα στη Γκόα προκαλούνται από παράνομη χρήση ναρκωτικών, τόσο από τουρίστες όσο και από ντόπιους.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης  συχνά αποδοκιμάζουν τα υψηλά ποσοστά χρήσης ναρκωτικών μεταξύ ολοένα και πιο νεαρών ατόμων και την ανησυχητική τάση των ανθρώπων να στρέφονται στα ναρκωτικά αντί για ελαφρύτερα ναρκωτικά όπως η κάνναβη.

Υπάρχουν ορισμένες θετικές τάσεις στα στατιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα της Γκόα. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία , η εγκληματικότητα τον Ιανουάριο του 2023 μειώθηκε κατά περίπου 50% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Τα ποσοστά πολλών εγκλημάτων, από υπαίτια ανθρωποκτονία έως αλυσοδεσία έως σωματική βία, έχουν μειωθεί. Αν και αυξήθηκαν οι συλλήψεις που σχετίζονται με τα ναρκωτικά, η αστυνομία είπε ότι μόλις έδειξε ότι τα ποσοστά ανίχνευσης αυξάνονται.

Αν και η εγκληματικότητα είναι σίγουρα ένα πρόβλημα στη Γκόα, είναι λιγότερο πρόβλημα εκεί από ό,τι σε ορισμένες άλλες περιοχές της Ινδίας. Μπορείτε να αποφύγετε τα περισσότερα άσχημα περιστατικά με μερικές προφυλάξεις.

Μικροκλοπή

Η μικροκλοπή είναι το πιο συνηθισμένο έγκλημα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στη Γκόα. Μπορεί να συμβεί με πολλές μορφές, όπως πορτοφολάδες, αρπαγές τσάντας, διαρρήξεις και απάτες.

Το αστυνομικό τμήμα της Γκόα δημοσιεύει μια λίστα με συμβουλές ασφαλείας στον ιστότοπό του για τους πιθανούς επισκέπτες για να αποτρέψουν την κλοπή. Βεβαιωθείτε ότι κρατάτε τα τιμαλφή σας με ασφάλεια καθώς μετακινείστε — μην βάζετε ποτέ τα τιμαλφή στην πίσω τσέπη ή σε μια κρεμασμένη τσάντα χωρίς φερμουάρ.

Να κρατάτε πάντα τα τιμαλφή σας και να μην τα αφήνετε ποτέ χωρίς επίβλεψη — για παράδειγμα, πολλοί τουρίστες ληστεύονται όταν κρεμούν τις τσάντες τους από την πλάτη μιας καρέκλας σε ένα εστιατόριο.

Μερικές φορές, οι κλέφτες παρουσιάζονται ως έγκυρα άτομα για να προσπαθήσουν να ξεσκίσουν τους ανθρώπους. Πάντα να βεβαιωθείτε ότι το άτομο στο οποίο παραδίδετε τις αποσκευές σας είναι όντως καμπαναριό του ξενοδοχείου, όχι κάποιος που υποδύεται.

Μερικές φορές οι ληστές πηγαίνουν στα δωμάτια του ξενοδοχείου προσποιούμενοι ότι είναι εργαζόμενοι σε ξενοδοχείο, γι’ αυτό πάντα καλείτε τη ρεσεψιόν για να ρωτήσετε αν έστειλαν κάποιον. Πριν πάτε στη Γκόα, ερευνήστε προσεκτικά τη διαμονή σας καθώς συμβαίνουν διαρρήξεις στα δωμάτια του ξενοδοχείου.

Βεβαιωθείτε ότι το ξενοδοχείο στο οποίο μένετε έχει καλές κριτικές ασφαλείας και ένα χρηματοκιβώτιο όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε τα τιμαλφή σας. Οι καλύβες στην παραλία είναι μια δημοφιλής επιλογή διαμονής, αλλά οι άνθρωποι συχνά ληστεύονται εκεί επειδή οι τοίχοι και οι πόρτες είναι τόσο αδύναμες που είναι εύκολο για οποιονδήποτε να μπει μέσα.

Βεβαιωθείτε ότι μένετε σε μια παραλιακή καλύβα με μια στιβαρή πόρτα – οι καλύβες με φύλλα μπανάνας και μπαμπού μπορεί να φαίνονται ωραίες, αλλά συχνά δεν είναι ασφαλείς. Όπως κάθε τουριστικός προορισμός, η Γκόα έχει συχνές απάτες που στοχεύουν αλλοδαπούς.

Βεβαιωθείτε ότι παίρνετε μόνο εξουσιοδοτημένα ταξί, ειδικά στο αεροδρόμιο, για να αποφύγετε να σας παρασύρουν.

Τα touts, τα άτομα που προσπαθούν να σας πείσουν να πάτε σε ένα συγκεκριμένο κατάστημα ή κλαμπ, είναι συνηθισμένα, αλλά αποφύγετε τα καθώς είναι συχνά ανέντιμα. Τέλος, οι επαίτες είναι πολύ συνηθισμένοι, αλλά έχετε κατά νου ότι η επαιτεία στο δρόμο είναι στην πραγματικότητα παράνομη στη Γκόα.

Σεξουαλική επίθεση

Δυστυχώς, η σεξουαλική επίθεση είναι ένα κοινό πρόβλημα στη Γκόα και συχνά επηρεάζει ξένους επισκέπτες. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου το περιλαμβάνει ακόμη και όταν απαριθμεί τους περιφερειακούς κινδύνους για τους Βρετανούς πολίτες που ταξιδεύουν στην Ινδία.

Αρκετοί ξένοι τουρίστες, μεταξύ των οποίων βρετανοί πολίτες, έχουν βιαστεί στη Γκόα τα τελευταία χρόνια. Υπήρξαν ακόμη και περιπτώσεις τουριστών που δολοφονήθηκαν μετά από σεξουαλική επίθεση. Το 2019, μια νεαρή Ινδή μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της στην Γκόα.

Το 2008, η Βρετανίδα έφηβη Σκάρλετ Κίλινγκ  βιάστηκε και δολοφονήθηκε ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Γκόα με την οικογένειά της και το 2017 η ιρλανδο-βρετανίδα υπήκοος Danielle McLaughlin δέχθηκε επίθεση και δολοφονήθηκε  στη Γκόα.

Η αστυνομία στη Γκόα συχνά δεν ανταποκρίνεται στη βία κατά των γυναικών, τόσο κατά ντόπιων γυναικών όσο και κατά αλλοδαπών. Οι οικογένειες θυμάτων δολοφονίας αναφέρουν απογοήτευση από την αρχική εσφαλμένη ταξινόμηση των ύποπτων θανάτων ως τυχαίες, μακροχρόνιες νομικές διαδικασίες και χαμηλά ποσοστά καταδίκης.

Δυστυχώς, δεν φαίνεται ότι η κατάσταση όσον αφορά τη βία κατά των γυναικών θα βελτιωθεί πολύ στη Γκόα — στις αρχές του 2022 , η αστυνομία ανέφερε ότι τα εγκλήματα κατά των γυναικών αυξάνονταν.

εκδρομές στην Ινδία(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Εάν είστε γυναίκα που ταξιδεύει στη Γκόα, ειδικά μια γυναίκα που ταξιδεύει μόνη της, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο επίθεσης. Να είστε προσεκτικοί όταν βγαίνετε σε μπαρ ή κλαμπ, καθώς η νυχτερινή ζωή της Γκόα είναι περίφημη φασαρία.

Παρακολουθήστε προσεκτικά τα ποτά σας, καθώς οι δράστες εκμεταλλεύονται τα θύματά τους με το έντονο ποτό. Αξίζει να ξοδέψετε λίγα επιπλέον χρήματα για μια πιο ασφαλή διαμονή.

Προσέξτε τους άντρες να φαίνονται φιλικοί μαζί σας — είναι καλύτερα να είστε ψυχροί και αγενείς παρά να έρθετε σε μια κακή κατάσταση, γι’ αυτό μην μοιράζεστε ποτέ προσωπικές πληροφορίες και μην απαντάτε στις προκαταβολές με ένα σταθερό όχι.

Αποφυγή κακών περιοχών

Φωτογραφία της παραλίας Vagator, ένα από τα λιγότερο ασφαλή μέρη για επίσκεψη στη Γκόα

Saiko3p/Shutterstock

Εδώ είναι μερικές περιοχές όπου πρέπει να είστε προσεκτικοί στη Γκόα. Μερικές από τις παραλίες μπορεί να είναι επικίνδυνες λόγω ισχυρών ρευμάτων. Να είστε προσεκτικοί κατά την περίοδο των μουσώνων στην παραλία Anjuna και την παραλία Cavelossim.

Η δημοφιλής παραλία Calangute έχει επίσης δυνατά κύματα, αλλά θα πρέπει να είστε περισσότερο ενήμεροι για τους κλέφτες. Να είστε προσεκτικοί στις παραλίες το βράδυ καθώς οι ληστείες είναι συχνές.

Ορισμένα μέρη στη Γκόα έχουν υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας, όπως το Panaji. Σε χώρους πάρτι όπως το Vagator, να είστε προσεκτικοί καθώς τα ποσοστά εγκληματικότητας αυξάνονται καθώς οι κλέφτες θέλουν να εκμεταλλευτούν τους μεθυσμένους τουρίστες.

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Ινδία το 2023;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές άλλες συμβουλές ασφαλείας που πρέπει να έχετε κατά νου όταν ταξιδεύετε στη Γκόα:

  • Η Γκόα μπορεί να έχει φήμη ως χώρος πάρτι, αλλά οι νόμοι γύρω από τις ουσίες είναι στην πραγματικότητα αρκετά αυστηροί. Ακριβώς επειδή τα φάρμακα είναι εύκολα διαθέσιμα δεν σημαίνει ότι είναι ασφαλή, επομένως αποφύγετε αυτές τις ουσίες.
  • Στη Γκόα, είναι παράνομο να πίνετε έξω σε δημόσιους χώρους, γι’ αυτό μην ανοίγετε ένα ποτό στην παραλία για να μην προσελκύσετε την ανεπιθύμητη προσοχή των τουριστών.
  • Τα ποσοστά κατάχρησης ναρκωτικών είναι δυστυχώς υψηλά. Μπορεί να βλέπετε εθισμένους τη νύχτα, γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί όταν περπατάτε μόνοι σας. Παρόλο που η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και η οδήγηση είναι παράνομη, ορισμένοι οδηγοί ταξί το κάνουν ούτως ή άλλως, οπότε αφήστε το αυτοκίνητο εάν ένας οδηγός φαίνεται μεθυσμένος.
  • Η κυκλοφορία στην Γκόα είναι επικίνδυνη. Αν και η ενοικίαση σκούτερ είναι μια δημοφιλής δραστηριότητα, τα ατυχήματα είναι συχνά. Να φοράτε πάντα κράνος.

Συχνές Ερωτήσεις

Για ένα κομμάτι με τίτλο Is It Safe to Travel to Goa, ένα μάτσο πολύχρωμες ψαρόβαρκες φαίνονται στο νερό

Lysogor Roman/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις από προηγούμενους επισκέπτες στη Γκόα:

Είναι ασφαλής η Γκόα αυτή τη στιγμή;

Προς το παρόν, η Γκόα είναι ασφαλής για επίσκεψη. Το συνολικό ποσοστό εγκληματικότητας μειώνεται και τα μέτρα για τον COVID-19 έχουν χαλαρώσει.

Είναι ασφαλές για ένα κορίτσι να ταξιδεύει μόνο του στη Γκόα;

Πολλές γυναίκες ταξιδεύουν μόνες στη Γκόα, αλλά το ποσοστό βίας κατά των γυναικών είναι υψηλό. Αν φτάσετε μόνοι σας στη Γκόα, προσπαθήστε να κάνετε φίλους με συνταξιδιώτες όσο βρίσκεστε εκεί και πηγαίνετε στα μπαρ μόνο σε ομάδες.

Ινδία ταξιδιωτικές συμβουλές(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Είναι η Γκόα καλή για τους τουρίστες;

Η Γκόα είναι πολύ καλή για τους τουρίστες. Είναι μια όμορφη πολιτεία και πολύ πιο ασφαλής από τα περισσότερα άλλα μέρη της Ινδίας.

Ποιο μέρος της Γκόα είναι πιο ασφαλές;

Η Νότια Γκόα είναι πιο ασφαλής επειδή δέχεται λιγότερους τουρίστες, επομένως υπάρχουν λιγότερες ευκαιρίες για εγκληματίες και η σκηνή του πάρτι δεν είναι τόσο άγρια. Ακόμα και η Βόρεια Γκόα είναι σχετικά ασφαλής αν προσέχετε.

Γιατί οι ξένοι επισκέπτονται τη Γκόα;

Οι περισσότεροι ξένοι επισκέπτονται την Γκόα λόγω της φήμης της για έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής. Η Γκόα ήταν ένας δημοφιλής προορισμός για τους χίπις και παραμένει ένας μεγάλος προορισμός για πνευματικούς τουρίστες, πάρτι και ρέβερ.

Λοιπόν, είναι η Γκόα ασφαλής για επίσκεψη;

Αν και το έγκλημα εξακολουθεί να υπάρχει στη Γκόα, ως επί το πλείστον, είναι πολύ πιο ασφαλές από την υπόλοιπη Ινδία. Η μόνη εξαίρεση είναι το ποσοστό βίας κατά των γυναικών, επομένως οι τουρίστες θα πρέπει δυστυχώς να είναι σε επιφυλακή. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

[tp_widget][/tp_widget]

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια