Πότε να επισκεφτείτε στην Ινδία: οι καλύτερες ώρες και μέρες για εκπληκτικές εμπειρίες

Περιεχόμενα

Πότε να επισκεφτείτε στην Ινδία: οι καλύτερες ώρες και μέρες για εκπληκτικές εμπειρίες
Πότε να επισκεφτείτε στην Ινδία: οι καλύτερες ώρες και μέρες για εκπληκτικές εμπειρίες

Η Ινδία είναι η χώρα που είναι σχεδόν μια ήπειρος. Από τις υψηλές κορυφές των Ιμαλαΐων μέχρι τις κατακλυσμένες ζούγκλες της Κεράλα και τις ξερές ερήμους του Γκουτζαράτ και του Ρατζαστάν , αυτό το τεράστιο έθνος καλύπτει μια εκπληκτική ποικιλία εδάφους, επομένως υπάρχει πάντα κάπου που αξίζει να επισκεφτείτε ανεξάρτητα από τον καιρό πράξη.

Ο χειμώνας του βόρειου ημισφαιρίου – από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο – είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε τις ζωντανές πόλεις και τους ιστορικούς ναούς και τα οχυρά των ινδικών πεδιάδων, ενώ το βροχερό καλοκαίρι στα πεδινά είναι η περίοδος αιχμής στα ξηρά βουνά του Ladakh .

Ωστόσο, ακόμη και στο απόγειο του μουσώνα, υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να επισκεφτείτε αυτό το αξιοσημείωτο έθνος και το ημερολόγιο των φεστιβάλ είναι γεμάτο όλο το χρόνο.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

Χρειάζεσαι έμπνευση για το επόμενο σου ταξίδι; >> Ελα στο Viper

Διαβάστε επίσης : Ινδία ταξιδιωτικές συμβουλές ( Ολα οσά πρέπει να ξέρετε για την Ινδία)

Άποψη υψηλής γωνίας της παραλίας Arambol: μια λευκή άμμος που περιτυλίγεται από τα κύματα και υποστηρίζεται από φοίνικες. Στην άμμο αρκετοί άνθρωποι κάνουν ηλιοθεραπεία και μια χούφτα πολύχρωμες ψαρόβαρκες πλαισιώνουν επίσης την ακτή.
Πότε να επισκεφτείτε στην Ινδία: οι καλύτερες ώρες και μέρες για εκπληκτικές εμπειρίες

Η περίοδος – Δεκέμβριος έως Μάρτιος – είναι η ώρα για εκδρομές στην παραλία, σαφάρι με τίγρεις και περιηγήσεις σε ναούς

Η περίοδος αιχμής για τον τουρισμό στην Ινδία συμπίπτει με τον τέλειο καιρό ταξιδιού – οι βροχοπτώσεις είναι αραιές, η θέα είναι καθαρή, η υγρασία του αέρα πέφτει και οι ξηρές, ηλιόλουστες μέρες είναι ιδανικές για εκδρομές στην παραλία και για εξερεύνηση των γεμάτη πόλεις της Ινδίας.

Οι θερμοκρασίες πέφτουν σε διαχειρίσιμα επίπεδα, με ζεστές μέρες και δροσερές νύχτες, που διευκολύνουν τον ύπνο, αν και αυτή είναι επίσης η ώρα για τις κορυφαίες τιμές. Μια άλλη ταλαιπωρία είναι η πρωινή ομίχλη, η οποία προκαλεί αναστάτωση στα αεροπορικά ταξίδια και σε άλλες μορφές συγκοινωνίας στις βόρειες πεδιάδες.

Ο Δεκέμβριος έως τον Μάρτιο είναι επίσης το σημείο για περιπέτειες στις πεδινές περιοχές. Τα εθνικά πάρκα είναι πιο ξηρά και υπάρχει λιγότερο φύλλωμα για να κρύψει την άγρια ​​ζωή και τα ζώα τείνουν να είναι πιο δραστήρια όταν οι θερμοκρασίες είναι μέτριες.

Για μια καλή ευκαιρία να δείτε τίγρεις, κατευθυνθείτε προς το Kanha , το Bandhavgarh και άλλα εθνικά πάρκα στις κεντρικές πεδιάδες.

Στους λόφους, είναι μια λίγο διαφορετική ιστορία. Αν και υπάρχει μια αναμφισβήτητη μαγεία να βλέπεις τη Shimla ή το Darjeeling να σκονίζονται με χιόνι, πολλά ξενοδοχεία κλείνουν τα μαγαζιά τους για το χειμώνα και τα ορεινά μονοπάτια και οι δρόμοι πάνω από ψηλά περάσματα γίνονται αδιάβατοι, συμπεριλαμβανομένων των κύριων δρόμων προς το Ladakh.

 

Το Τζαμά Μαστζίντ στο Δελχί, ένα από τα μεγαλύτερα τζαμιά στην Ινδία. Ένα μικρό παιδί κυνηγάει περιστέρια στην αυλή του τζαμιού, που πετούν στον ουρανό. Πίσω του βρίσκονται οι τρεις εμβληματικοί τρούλοι του τζαμιού στην οροφή του μεγάλου κτιρίου.
Πότε να επισκεφτείτε στην Ινδία: οι καλύτερες ώρες και μέρες για εκπληκτικές εμπειρίες

Διαβάστε επίσης Τα 25 πιο εκπληκτικά αρχαία ερείπια του κόσμου

Η εποχή του ώμου (Ιούνιος-Νοέμβριος) είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε στα Ιμαλάια

Η εποχή των ώμων της Ινδίας σημαίνει διαφορετικά πράγματα ανάλογα με το πού πηγαίνετε στη χώρα. Οι πεδινές περιοχές βρέχονται από τη βροχή των μουσώνων από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο και τα παραλιακά θέρετρα της Γκόα γίνονται πόλεις-φαντάσματα, αλλά οι ταξιδιώτες με σακίδιο και οι πεζοπόροι πλημμυρίζουν στα βουνά, γεμίζοντας τα καταφύγια του Λαντάκ, τις κατασκηνώσεις με σκηνές και τα καταφύγια γιόγκα. Αυτή είναι η πρώτη στιγμή για πεζοπορίες στα ψηλότερα ορεινά μονοπάτια της Ινδίας.

Οι πεδινές περιοχές και οι σταθμοί λόφων μπορούν να δώσουν την εντύπωση μιας χώρας πολιορκημένης από τη βροχή, αλλά δεν βρέχει όλη μέρα κάθε μέρα, και υπάρχουν ακόμα πολλά να δείτε και να κάνετε.

Αυτή είναι επίσης μια εξαιρετική εποχή του χρόνου για να βρείτε ευκαιρίες για καταλύματα και εκδρομές.

Καθώς οι βροχές καθαρίζουν από τον Σεπτέμβριο, ο τουρισμός αυξάνεται, αλλά τα ποσοστά παραμένουν κάτω από την κορυφή μέχρι τον Δεκέμβριο.

Με άφθονη δράση στο ημερολόγιο του φεστιβάλ, το φθινόπωρο είναι μια εξαιρετική περίοδος για να επισκεφθείτε σχεδόν όλη την Ινδία, εκτός από το Ladakh, με την τελευταία οδική μεταφορά προς το Manali να διακόπτεται στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Πότε να επισκεφτείτε στην Ινδία: οι καλύτερες ώρες και μέρες για εκπληκτικές εμπειρίες
Πότε να επισκεφτείτε στην Ινδία: οι καλύτερες ώρες και μέρες για εκπληκτικές εμπειρίες

Επισκεφτείτε τη χαμηλή περίοδο (Απρίλιος-Ιούνιος) για να αποφύγετε τα πλήθη και να έχετε τους ναούς μόνοι σας

Η χαμηλή περίοδος της Ινδίας βλέπει τις θερμοκρασίες να εκτοξεύονται σε σχεδόν αφόρητα επίπεδα. Μέχρι τον Μάιο, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας αισθάνεται σαν φούρνος και οι ντόπιοι περιμένουν με ανυπομονησία το δροσιστικό αποτέλεσμα του μουσώνα.

Οι πόλεις της Ινδίας μπορούν να γίνουν φούρνοι αυτή την εποχή – οι λογικοί ταξιδιώτες κατευθύνονται στους σταθμούς των λόφων ή μένουν κοντά στο νερό στην ακτή.

Από την άλλη πλευρά, οι τουρίστες είναι αδύνατοι στο έδαφος αυτούς τους ζεστούς και κολλώδεις μήνες, κάνοντας τις επισκέψεις σε δημοφιλή αξιοθέατα όπως το Ταζ Μαχάλ μια λιγότερο ταραχώδη εμπειρία.

Αυτή είναι επίσης μια εξαιρετική στιγμή για πεζοπορία στους πιο δροσερούς πρόποδες των Ιμαλαΐων. Οι τιμές των καταλυμάτων είναι επίσης χαμηλές, αν και πολλά παραθαλάσσια ξενοδοχεία στη Γκόα κλείνουν εντελώς από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο.

Τα φεστιβάλ στην Ινδία αλλάζουν ημερομηνίες με σεληνιακά ημερολόγια

Ενώ τα κοσμικά φεστιβάλ στην Ινδία ακολουθούν το Γρηγοριανό ημερολόγιο, οι περισσότερες θρησκευτικές γιορτές ακολουθούν σεληνιακά ημερολόγια, πράγμα που σημαίνει ότι οι ημερομηνίες των μεγάλων εορτών αλλάζουν κάθε χρόνο. Οι μουσουλμανικοί εορτασμοί προχωρούν κατά 11 ημέρες κάθε χρόνο σε σχέση με το Γρηγοριανό ημερολόγιο και τα φεστιβάλ Ινδουιστών, Βουδιστών και Τζαϊν μπορεί να πέφτουν σε διαφορετικούς μήνες από έτος σε έτος. Να ελέγχετε πάντα τις ημερομηνίες των φεστιβάλ προτού προγραμματίσετε ένα ταξίδι – η ινδική κυβέρνηση έχει ένα ημερολόγιο με τις κρατικές αργίες του έτους.

Ο Ιανουάριος φέρνει καλό καιρό και πανηγύρια

Ξηρός, ήπιος καιρός παραμένει στις πεδιάδες, αμαυρωμένος μόνο από την πρωινή ομίχλη. Ωστόσο, είναι πολυσύχναστο σχεδόν παντού και οι τιμές των ξενοδοχείων κορυφώνονται, γι’ αυτό κάντε κράτηση εκ των προτέρων, ακόμη και για διαδρομές με τρένο.

Το Δελχί κάνει μια πλούσια επίδειξη αστικής μεγαλοπρέπειας για την Ημέρα της Δημοκρατίας στις 26 Ιανουαρίου (μην χάσετε τις ομάδες μοτοσικλετών του στρατού και της αστυνομίας), ενώ το ινδουιστικό φεστιβάλ Sankranti γιορτάζεται με διαφορετικούς τρόπους σε όλη την Ινδία, από το να εκθέσει στολισμένες αγελάδες με απολαύει στη Νότια Ινδία το μαζικό πέταγμα χαρταετού, πιο διάσημο στο Γκουτζαράτ.
Βασικά γεγονότα: Ημέρα Δημοκρατίας, Sankranti, Pongal, Φεστιβάλ Λογοτεχνίας Τζαϊπούρ .

Ο Φεβρουάριος είναι η στιγμή να επισκεφτείτε τις παραλίες και τους λόφους

Ο Φεβρουάριος είναι ένας άλλος υπέροχος μήνας για να εξερευνήσετε τις πεδιάδες, με γαλήνιο καιρό σχεδόν παντού, εκτός από τα βουνά, όπου κάνει απλά κρύο.

Εξακολουθεί να είναι η περίοδος αιχμής των ταξιδιών, αλλά μπορείτε να κάνετε ηλιοθεραπεία στο νότο και να κάνετε πεζοπορία και σκι στο βορρά, σε γραφικά ορεινά θέρετρα στο Κασμίρ , το Χιματσάλ Πραντές και το Ουταραχάντ .

Ένα μπόνους για όσους επισκέπτονται το Ταζ Μαχάλ τον Φεβρουάριο είναι το Taj Mahotsav , ένα 10ήμερο καρναβάλι πολιτισμού και κουζίνας. και χειροτεχνίες με 400 τεχνίτες από όλη την Ινδία (και αρκετά τοπικά τρόφιμα για να προκαλέσουν κώμα με κάρυ).
Βασικά γεγονότα: Taj Mahotsav, Shivaratri, Vasant Panchami (μπορεί να πέσει τον Ιανουάριο), Καρναβάλι στη Γκόα

Πολύχρωμο φεστιβάλ Holi της Ινδίας

Αυτό το ζωντανό ινδουιστικό φεστιβάλ καλωσορίζει τον ερχομό της άνοιξης και συμβολίζει τον θρίαμβο του καλού έναντι του κακού.

Ο Μάρτιος είναι η εποχή για τον εντοπισμό της άγριας ζωής και το χρώμα των φεστιβάλ

Ο τελευταίος μήνας της τουριστικής υψηλής περιόδου, ο Μάρτιος είναι ζεστός στο μεγαλύτερο μέρος της Ινδίας, με τις πρώτες βροχές να μειώνονται στις  βορειοανατολικές Πολιτείες . Οι ελέφαντες, οι τίγρεις, οι λεοπαρδάλεις και άλλα άγρια ​​ζώα γίνονται πιο εύκολο να εντοπιστούν στα εθνικά πάρκα της χώρας, καθώς τα χαμόκλαδα πεθαίνουν και τα ζώα βγαίνουν στα ανοιχτά για να βρουν νερό.

Τον Μάρτιο διοργανώνεται επίσης το πιο πολύχρωμο φεστιβάλ της Ινδίας, το Χόλι , όπου οι Ινδουιστές – ειδικά στις πόλεις στο βορρά – γιορτάζουν την αρχή της άνοιξης πλημμυρίζοντας οποιονδήποτε βρίσκεται στην περιοχή με νερό και χρωματιστή σκόνη.

Πολλά θιβετιανά βουδιστικά μοναστήρια στο βορρά κρατούν χορούς με μάσκες για το Λοσάρ, τη Θιβετιανή Πρωτοχρονιά.
Βασικά γεγονότα: Holi, Losar (μπορεί να πέσει τον Φεβρουάριο).

Τον Απρίλιο οι θερμοκρασίες στα ύψη και μεγάλα φεστιβάλ

Η ζέστη είναι ανοιχτή στα περισσότερα μέρη της χώρας, αλλά μπορείτε να έχετε καλές προσφορές για καταλύματα και να αποφύγετε την πολυκοσμία της περιόδου αιχμής σε δημοφιλή αξιοθέατα όπως το Κόκκινο Φρούριο του Δελχί.

Τα βορειοανατολικά είναι υγρά, αλλά είναι η εποχή αιχμής για να επισκεφθείτε το Σικίμ και τις ορεινές περιοχές της Δυτικής Βεγγάλης , συμπεριλαμβανομένου του Darjeeling.

Ο Mahavir Jayanti τιμά τη γέννηση του 24ου και πιο σημαντικού tirthankar του Jainism (δάσκαλος και φωτισμένο ον), ενώ οι Σιχ γιορτάζουν το Vaisakhi (το ηλιακό νέο έτος) στα μέσα του μήνα.

Το Rama Navami είναι μια άλλη μεγάλη ημερομηνία καθώς οι Ινδουιστές γιορτάζουν τη γέννηση του Ράμα με πομπές και παραστάσεις σκηνών από το Ramayana (ένα από τα ιερά κείμενα του Ινδουισμού).

Ο ιερός μουσουλμανικός μήνας του Ραμαζανιού διαρκεί από τον Απρίλιο έως τον Μάιο του 2022. Ορισμένες επιχειρήσεις που ανήκουν σε μουσουλμάνους κλείνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας και οι άνθρωποι νηστεύουν από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου.

Το διάλειμμα της νηστείας στο Eid al-Fitr σηματοδοτείται από μια γιορτή της ινδικής μουσουλμανικής κουζίνας και οι μουσουλμάνες γυναίκες στολίζουν τα μπράτσα τους με mehndi (σχέδια χέννας).
Βασικά γεγονότα: Mahavir Jayanti, Rama Navami (μπορεί να πέσει τον Μάρτιο), Ραμαζάνι.

Έχεις βρει αεροπορικά εισιτηρια; Δες και στο TicketsWe

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Aκολουθήστε μας στο facebook

Ο Μάιος είναι ζεστός, ζεστός, ζεστός, αλλά πιο δροσερός στους λόφους

Κάνει ζέστη σχεδόν παντού – εμπρηστικό, στην πραγματικότητα. Ωστόσο, οι σταθμοί λόφων χοροπηδούν, και στα βουνά, η περίοδος πεζοπορίας πριν από τους μουσώνες βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Τα φεστιβάλ παίρνουν δεύτερη θέση καθώς αυξάνεται η υγρασία, αλλά τα γενέθλια του Βούδα (Buddha Jayanti) γιορτάζονται με κέφι στην Μποντγκάγια και στις βουδιστικές περιοχές του Θιβέτ.
Βασικά γεγονότα: σεζόν μάνγκο Alphonso στη Μαχαράστρα , Βούδας Τζαγιάντι (μπορεί να πέσει τον Απρίλιο).

Πότε να επισκεφτείτε στην Ινδία: οι καλύτερες ώρες και μέρες για εκπληκτικές εμπειρίες

Ο Ιούνιος ξεκινάει τον μουσώνα και οι ταξιδιώτες κατευθύνονται στο Λαντάκ

Ο Ιούνιος είναι χαμηλή περίοδος στα πεδινά. Οι βροχές φτάνουν σχεδόν παντού, φέρνοντας μια ευπρόσδεκτη πτώση στις θερμοκρασίες, αλλά κουβάδες βροχής. Πολλά εθνικά πάρκα κλείνουν και οι απόψεις του σταθμού λόφου εξαφανίζονται πίσω από το σύννεφο.

Είναι μια διαφορετική ιστορία στα ψηλά Ιμαλάια, καθώς τα ορεινά περάσματα ανοίγουν και οι ταξιδιώτες εκτοξεύονται στο Λαντάκ.
Βασικές εκδηλώσεις: Φεστιβάλ Σάο Ζοάο (Γκόα).

Ο Ιούλιος έχει φεστιβάλ αρμάτων και πλήθη στα ψηλά Ιμαλάια

Τον Ιούλιο θα βρέχει σχεδόν παντού και οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα σε πολλές περιοχές. Για τον καλύτερο καιρό στη χώρα, κατευθυνθείτε προς το Ladakh, όπου οι ξηρές μέρες είναι ιδανικές για νωρίς το πρωί γιόγκα και συνεδρίες διαλογισμού και πεζοπορίες στο βουνό.

Πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, το Rath Yatra, το Φεστιβάλ Ινδουιστικών Αρμάτων, βλέπει ομοιώματα του Λόρδου Jagannath (Βισνού ως Άρχοντας του Σύμπαντος) να σύρονται στους δρόμους με τεράστια, πολύχρωμα άρματα, πιο διάσημο στο Puri στην Odisha (Orissa).
Βασικά γεγονότα: Hemis Festival (Ladakh), Rath Yatra (μπορεί να πέσει τον Ιούνιο).

Ο Αύγουστος είναι μια μεγάλη εποχή για φεστιβάλ και βροχή

Ο μουσώνας εξακολουθεί να είναι ισχυρός τον Αύγουστο. Ωστόσο, η βροχή μπορεί να πέφτει μόνο για λίγες ώρες την ημέρα, γεγονός που διατηρεί τα πλήθη των τουριστών ευχάριστα αδυνατισμένα και τις τιμές των καταλυμάτων χαμηλές.

Ως πρόσθετο κίνητρο, οι συναρπαστικοί αγώνες σκαφών της Κεράλα πραγματοποιούνται τη δεύτερη Κυριακή του Αυγούστου.

Αλλού, υπάρχουν τελετές έπαρσης σημαίας και παρελάσεις στο Δελχί στις 15 Αυγούστου για τον εορτασμό της ανεξαρτησίας της Ινδίας από τη Βρετανία το 1947.

Ο Ganesh Chaturthi, που μπορεί να πέσει τον Σεπτέμβριο, βλέπει την τελετουργική βύθιση χιλιάδων πολύχρωμων ειδώλων του θεού με κεφάλι ελέφαντα στη Βομβάη .
Βασικά γεγονότα: Ημέρα Ανεξαρτησίας (15 Αυγούστου), Αγώνας σκάφους Nehru Trophy , Naag Panchami (μπορεί να πέσει τον Ιούλιο), Janmashtami (μπορεί να πέσει τον Σεπτέμβριο), Ganesh Chaturthi (μπορεί να πέσει τον Σεπτέμβριο), Onam (Κεράλα).

Ο Σεπτέμβριος βλέπεις τους ουρανούς να στεγνώνουν και η φθινοπωρινή πεζοπορία ξεκινά

Η βροχή συνήθως πέφτει στα μέσα Σεπτεμβρίου, που συμπίπτει με την επιστροφή των χιονιών στα ορεινά περάσματα του Λαντάκ. ελέγξτε τις ώρες των τελευταίων δημόσιων λεωφορείων που κατευθύνονται προς το Μάναλι (συνήθως γίνονται μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου).

Σε άλλα μέρη των ινδικών Ιμαλαΐων, η φθινοπωρινή περίοδος πεζοπορίας ξεκινά, πριν τελειώσει στα τέλη Νοεμβρίου, καθώς τα μονοπάτια γίνονται πολύ κρύα για άνεση.

Αυτός είναι ένας υπέροχος μήνας για να επισκεφθείτε περιοχές της ερήμου όπως το Ρατζαστάν, το οποίο μπορεί να είναι εκπληκτικά πράσινο.
Βασικά γεγονότα: Navratri (μπορεί να πέσει τον Οκτώβριο), Pang Lhabsol (Sikkim).

Ο Οκτώβριος βλέπει μερικά από τα πιο λαμπερά φεστιβάλ της Ινδίας

Καθώς οι ουρανοί στεγνώνουν, η περίοδος των ταξιδιών ξεκινά με σοβαρότητα, αν και η περίοδος αιχμής δεν θα φτάσει για λίγους ακόμη μήνες.

Ο Οκτώβριος φέρνει καλό ταξιδιωτικό καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της Ινδίας, αν και το ταξιδιωτικό παράθυρο για το Λαντάκ κλείνει καθώς μαζεύονται τα χιόνια. Τα ποτάμια είναι γεμάτα μετά τις βροχές, δημιουργώντας εντυπωσιακούς καταρράκτες σε όλη τη χώρα και συναρπαστικά ράφτινγκ στο Χιματσάλ Πραντές.

Πολλές περιοχές διοργανώνουν πλούσιους εορτασμούς για την Dussehra, γιορτάζοντας τη νίκη του ινδουιστικού θεού Rama επί του δαίμονα βασιλιά Ravana και τον θρίαμβο του καλού έναντι του κακού (οι γιορτές είναι ιδιαίτερα πολύχρωμες στο Kullu και στο Mysuru ).

Το Diwali (Deepavali) , το οποίο μπορεί να πέσει τον Νοέμβριο, φέρνει πυροτεχνήματα και λαμπερά φώτα σε πόλεις και χωριά σε όλη την Ινδία.
Βασικά γεγονότα: Dussehra, Durga Puja, Gandhi Jayanti (2 Οκτωβρίου), Diwali (μπορεί να πέσει τον Νοέμβριο).

Πότε να επισκεφτείτε στην Ινδία: οι καλύτερες ώρες και μέρες για εκπληκτικές εμπειρίες

Ο Νοέμβριος είναι η εποχή για να επισκεφθείτε το Ρατζαστάν και το Παντζάμπ

Το κλίμα τον Νοέμβριο είναι ευδαιμονικό στα περισσότερα μέρη, αλλά ο βορειοανατολικός μουσώνας φέρνει βροχή (αν και όχι τόσο πολύ όσο ο καλοκαιρινός μουσώνας) στα νότια.

Στο Ρατζαστάν, το Pushkar Camel Fair προσελκύει 200.000 άτομα και 50.000 καμήλες, άλογα και βοοειδή. Οι Σιχ γιορτάζουν το Nanak Jayanti – τα γενέθλια του Guru Nanak, ιδρυτή του Sikhism – με προσευχές, kirtan (λατρευτικό τραγούδι) και πομπές, ειδικά στο Punjab και τη Haryana .
Βασικά γεγονότα: Pushkar Camel Fair, Nanak Jayanti.

Ο Δεκέμβριος είναι η τουριστική περίοδος αιχμής και έχει κίνηση στις παραλίες

Ο Δεκέμβριος είναι η τουριστική περίοδος αιχμής. Είστε σχεδόν εγγυημένος ένδοξος καιρός (εκτός από τα ψυχρά βουνά) και οι παραλίες είναι χαρούμενες.

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν τις κορυφαίες τιμές για καταλύματα, τη μεγάλη ζήτηση για μεταφορά και την πρωινή ομίχλη, η οποία μπορεί να προκαλέσει τον όλεθρο με τα δρομολόγια των μεταφορών.

Ο Δεκέμβριος είναι επίσης μια μεγάλη περίοδος για τελετές γάμου – προσέξτε για baraat (πομπές του γαμπρού) με ένα λευκό άλογο, μια μπάντα που βαδίζει, έναν νευρικό γαμπρό και συχνά πυροτεχνήματα.

Η Christian Goa και τμήματα της Κεράλα και της βορειοανατολικής περιοχής ζωντανεύουν εν όψει των Χριστουγέννων και η ημέρα των Χριστουγέννων γιορτάζεται με γλέντια και πυροτεχνήματα.
Βασικό γεγονός: Χριστούγεννα.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

Χρειάζεσαι έμπνευση για το επόμενο σου ταξίδι; >> Ελα στο Viper

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια