Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Μογγολία το 2024;

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε τη Μογγολία;

Ναι, η Μογγολία είναι ασφαλής για τους ταξιδιώτες, με κύρια ανησυχία τη μικροεγκληματικότητα στις πόλεις και τα ακραία καιρικά φαινόμενα στις αγροτικές περιοχές. Οι επισκέπτες θα πρέπει να προετοιμαστούν για το σκληρό κλίμα της Μογγολίας, να διασφαλίσουν ότι οι τουριστικοί πράκτορες είναι αξιόπιστοι και να ενημερώνονται για τις σπάνιες αλλά δυνητικά έντονες διαμαρτυρίες στο Ουλάν Μπατόρ.

Η χώρα της Μογγολίας είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να επισκεφθείτε αν θέλετε να δείτε έναν απίστευτο προορισμό, έναν προορισμό που είναι ακόμα ανέγγιχτος από τον τουρισμό και τη μαζική κουλτούρα. Το μεγαλύτερο μέρος της Μογγολίας καλύπτεται από τη στέπα, όπου οι άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν νομαδικές ζωές.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη χώρα είναι να γίνετε μέλος μιας οικογένειας υποδοχής και να δείτε τον παραδοσιακό τρόπο ζωής. Η επίσκεψη σε ένα παραδοσιακό φεστιβάλ όπως το Naadam είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε αυτόν τον μοναδικό πολιτισμό.

Δείτε μια πιο μοντέρνα πλευρά της χώρας στο Ulaanbaatar, την πρωτεύουσα και μοναδική μεγάλη πόλη. Η Μογγολία είναι πραγματικά ένας ταξιδιωτικός προορισμός όπως κανένας άλλος, αλλά ένας προορισμός που απαιτεί επίσης προσοχή. Μάθετε γιατί παρακάτω.

Χρειάζεσαι έμπνευση για το επόμενο σου ταξίδι; >> Ελα στο Viper

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε τη Μογγολία;

Ναι και ΟΧΙ. Η Μογγολία είναι ασφαλής για επίσκεψη, αλλά όπως οπουδήποτε, θα πρέπει να λάβετε κάποιες προφυλάξεις. Ειδικά αν περνάτε χρόνο στη φύση, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τα ζώα και τον άγριο καιρό. Οι περισσότερες χώρες συμφωνούν στην εκτίμησή τους ότι η Μογγολία είναι ένα ασφαλές μέρος για επίσκεψη.

ο Ηνωμένες Πολιτείες θέτει τη χώρα σε ταξιδιωτική συμβουλή επιπέδου 1. Αυτή η προειδοποίηση επαναλαμβάνεται και από άλλες χώρες όπως π.χ Καναδάς. Εάν αναφέρονται κίνδυνοι, τείνουν να είναι δευτερεύοντες.

Τα περισσότερα περιστατικά που επηρεάζουν τους τουρίστες είναι μη βίαια εγκλήματα ή άλλες καταστάσεις που είναι πιο ενοχλητικές παρά επικίνδυνες. Θα πρέπει να προσέχετε:

 • Αρπαγή τσάντας
 • Πορτοφολάδες
 • Απάτες
 • Ληστεία
 • Προσβολή

Εκτός των πόλεων, δεν κινδυνεύετε από έγκλημα, αλλά είστε πιο ευάλωτοι στην άγρια ​​φύση της Μογγολίας. της Μογγολίας στεπικό ηπειρωτικό κλίμα σημαίνει ότι έχει τέσσερις εποχές, αλλά όλες στα άκρα. Οι χειμώνες είναι τσουχτεροί κρύοι και μεγάλοι, διαρκούν από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο.

Οι χιονοθύελλες, οι χιονοθύελλες και ο πάγος είναι πολύ συνηθισμένες. Αποφύγετε να περιπλανηθείτε έξω κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, καθώς είναι εύκολο να χαθείτε. Εν τω μεταξύ, τα καλοκαίρια είναι πολύ ζεστά και ξηρά και μερικές φορές έχουν καταιγίδες σκόνης.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε προετοιμαστεί ανάλογα για τον καιρό για να αποφύγετε τραυματισμούς ή ασθένειες. Οι δημοφιλείς δραστηριότητες όταν επισκέπτεστε τη Μογγολία περιλαμβάνουν τη διαμονή με νομάδες για να ζήσετε την αυθεντική ζωή της στέπας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν θετικές εμπειρίες μένοντας με φιλόξενους ντόπιους. Ωστόσο, προετοιμαστείτε καθώς η διαμονή στη στέπα προφανώς δεν θα έχει την ίδια πολυτέλεια ή ανέσεις που έχετε συνηθίσει στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων των εσωτερικών μπανιών.

Όταν κάνετε κράτηση για περιηγήσεις περιπέτειας ή ξενώνες, κάντε την έρευνά σας για την εταιρεία περιηγήσεων. Βεβαιωθείτε ότι έχει ιστορικό παροχής της υπηρεσίας που ισχυρίζεται ότι παρέχει και ότι έχει καλές κριτικές. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για πιο επικίνδυνες δραστηριότητες, καθώς ορισμένες εταιρείες δεν ακολουθούν τα πρότυπα ασφαλείας.

Ένα τελευταίο πράγμα που πρέπει να προσέξετε, ειδικά όταν βρίσκεστε στην πρωτεύουσα Ουλάν Μπατόρ, είναι ο κίνδυνος διαμαρτυριών. Οι διαδηλώσεις στη Μογγολία δεν είναι τόσο συνηθισμένες, αλλά μπορεί να γίνουν έντονες όταν συμβούν.

Σε Δεκέμβριος 2022, οι διαδηλωτές ήταν τόσο θυμωμένοι για ένα σκάνδαλο διαφθοράς που προσπάθησαν να εισβάλουν σε κυβερνητικά κτίρια. Αν δείτε να σχηματίζεται διαμαρτυρία, μείνετε μακριά από την περιοχή σε περίπτωση που τα πράγματα γίνουν βίαια.

Έγκλημα στη Μογγολία

Το έγκλημα συμβαίνει στη Μογγολία, ειδικά σε πόλεις όπου ο πληθυσμός είναι πιο πυκνός. Υπήρξαν ακόμη και βίαια περιστατικά που επηρεάζουν τους τουρίστες στο παρελθόν, αν και ευτυχώς είναι σπάνια.

Ενώ οι αγγλόφωνες στατιστικές εγκληματικότητας δεν είναι εύκολο να βρεθούν από επίσημες πηγές, αυτές που μπορούμε να βρούμε δίνουν μια εικόνα μιας χώρας όπου η εγκληματικότητα είναι παρούσα, αλλά όχι συντριπτική.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, η Μογγολία έχει ποσοστό ανθρωποκτονιών περίπου 6 περιστατικά ανά 100.000 άτομα. Λόγω της χαμηλής πληθυσμιακής πυκνότητας της χώρας, αυτό σημαίνει ότι κάθε περιστατικό ανθρωποκτονίας ενισχύεται στο ποσοστό εγκληματικότητας περισσότερο από ό,τι σε πιο πολυπληθέστερες χώρες.

Η κοινή αντίληψη είναι ότι η Μογγολία έχει μέτριο ποσοστό εγκληματικότητας, σημειώνοντας 56,86% στον δείκτη εγκληματικότητας Numbeo. Οι άνθρωποι ανησυχούν περισσότερο για τις κλοπές, τις ληστείες, τις επιθέσεις και τις προσβολές. Έχουν επίσης υψηλές ανησυχίες για τη διαφθορά, η οποία υποστηρίζεται από την Δείκτης Οργανωμένου Εγκλήματος αξιολόγηση των υψηλών επιπέδων διαφθοράς στα διοικητικά όργανα της χώρας.

Υπήρξαν ανησυχίες για αυξανόμενη εγκληματικότητα στο παρελθόν, και αναφέρθηκαν αρκετά περιστατικά υψηλού προφίλ κατά αλλοδαπών. Ωστόσο, η πιθανότητα να σας συμβεί κάτι είναι μικρή και μειώνεται καθώς φεύγετε από την πρωτεύουσα.

Μικροκλοπή

Το πιο πιθανό έγκλημα που θα μπορούσε να σας επηρεάσει στη Μογγολία είναι η μικροκλοπή. Αυτό είναι ευρέως διαδεδομένο σε πολλές παγκόσμιες πόλεις και στοχεύει ντόπιους αλλά και τουρίστες. ο κυβέρνηση του ΗΒ προειδοποιεί για τον κίνδυνο πορτοφολάδων στην ταξιδιωτική της οδηγία για τη Μογγολία, όπως και πολλές άλλες χώρες.

Ο κίνδυνος αυτού του εγκλήματος συγκεντρώνεται κυρίως στην πρωτεύουσα Ουλάν Μπατόρ, αν και μπορεί να συμβεί και σε άλλες πόλεις. Οι κλέφτες τείνουν να λειτουργούν γύρω από δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως πλατείες, αγορές και το State Department Store.

Το ποσοστό μικροκλοπών αυξάνεται επίσης σε δημοφιλή φεστιβάλ όπως το Naadam και το σεληνιακό έτος της Μογγολίας, όταν τα πλήθη παρέχουν καλύτερη κάλυψη για κλοπές.

Βεβαιωθείτε ότι όταν βρίσκεστε σε περιοχές με πολύ κόσμο, τα τιμαλφή σας είναι ασφαλή. Κρατήστε το τηλέφωνο, την ταυτότητα και το πορτοφόλι σας σε μια τσέπη της τσάντας σας με φερμουάρ ή κάπου αλλού ασφαλές. Μην αφήνετε σημαντικά αντικείμενα χωρίς επίβλεψη ή κάπου όπου μπορείτε να τα αρπάξετε χωρίς την ειδοποίησή σας.

Οι κλέφτες συχνά λειτουργούν σε ομάδες, μερικές φορές παριστάνοντας τους ζητιάνους. Κρατήστε σταθερά τα υπάρχοντά σας όταν σας μαζέψει μια ομάδα. Μην αντεπιτεθείτε και μην προκαλείτε πορτοφολάδες καθώς συχνά αντιδρούν με βία.

Προσβολή

Περιστασιακά συμβαίνουν βίαια περιστατικά, όπως η επίθεση. Υπήρξαν καταστάσεις όπου αλλοδαποί στοχοποιήθηκαν στο Ουλάν Μπατόρ. ο αυστραλιανή κυβέρνηση προειδοποιεί για περιοδική επίθεση.

Ορισμένες εθνικιστικές ομάδες επιτίθενται σε διαφυλετικά ζευγάρια επειδή βλέπουν τους ξένους άνδρες να «κλέβουν» ντόπιες γυναίκες. Υπάρχουν επίσης έχουν αναφερθεί των αυξανόμενων επιθέσεων σε αλλοδαπούς, ειδικά μέλη άλλων ασιατικών εθνοτήτων που οι Μογγόλοι εθνικιστές θεωρούν ανταγωνιστές.

Οι Ασιάτες-Αμερικανοί ή άλλοι Ασιάτες της διασποράς θα πρέπει να είναι προσεκτικοί εάν παρατηρήσουν ότι τους ακολουθούν. Πολλές από αυτές τις επιθέσεις είναι τυχαίες και δύσκολο να αποφευχθούν.

Μερικές επιθέσεις συμβαίνουν μετά από ληστείες. Αποφύγετε να πάρετε ταξί χωρίς σήμανση, καθώς είναι μερικά από τα πιο κοινά σημεία ληστειών. Εάν σας ληστέψουν, μην αντεπιτεθείτε καθώς οι εγκληματίες έχουν επιτεθεί στα θύματά τους στο παρελθόν.

Αποφυγή κακών περιοχών

Τα περισσότερα εγκλήματα στη Μογγολία συμβαίνουν στην πρωτεύουσα. Τα μέρη της πρωτεύουσας όπου οι τουρίστες τείνουν να συγκεντρώνονται προσελκύουν επίσης τους περισσότερους εγκληματίες. Δεν μπορείτε να αποφύγετε αυτά τα μέρη (ούτε πρέπει να το κάνετε), αλλά θα πρέπει να φροντίσετε να είστε σε εγρήγορση.

Προσοχή σε:

 • Διεθνές Αεροδρόμιο Chinggis Khan
 • Το State Department Store
 • Το τσίρκο
 • Κεντρικό Ταχυδρομείο
 • Μονή Gandan
 • Καλυμμένη Αγορά Naran Tuul

Θέλετε επίσης να αποφύγετε τις συνοικίες ger, οι οποίες είναι γειτονιές με σκηνές που συχνά στερούνται επίσημης υποδομής. Αργά το βράδυ, αποφύγετε τους χώρους για πάρτι κοντά στην περιοχή Sansar, καθώς οι μεθυσμένοι αργά το βράδυ μπορεί να θορυβηθούν.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν ορισμένες πρόσθετες συμβουλές ασφάλειας για την επίσκεψη στη Μογγολία:

 • Αποκτήστε καλή ταξιδιωτική ασφάλιση υγείας. Οι υπηρεσίες υγείας στη Μογγολία δεν είναι οι καλύτερες και μπορεί να χρειαστεί να εκκενωθείτε για καλή ιατρική περίθαλψη. Βεβαιωθείτε ότι η ασφάλειά σας το καλύπτει.
 • Αποφύγετε το Ουλάν Μπατόρ το χειμώνα. Η ατμοσφαιρική ρύπανση κάνει την πόλη αφόρητη και μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας σε άτομα με αναπνευστικές παθήσεις.
 • Να είστε προσεκτικοί όταν ιππεύετε άλογα. Οι εκδρομές με άλογα είναι κοινές δραστηριότητες στη Μογγολία, αλλά τα ατυχήματα με άλογα μπορεί να είναι σοβαρά. Αποφύγετε το αν δεν έχετε εμπειρία.
 • Κάντε κράτηση μέσω ταξιδιωτικών εταιρειών για περισσότερες απομακρυσμένες εκδρομές. Ενώ το να ταξιδεύετε μόνοι σας σας δίνει περισσότερη ελευθερία, θέλετε την υποστήριξη από μια τουριστική εταιρεία κατά την πλοήγηση σε logistics σε μια άγνωστη χώρα, ειδικά σε μια χώρα όπου η τουριστική υποδομή είναι ακόμα υποτυπώδης.

Συχνές Ερωτήσεις

Αυτές οι άλλες συνήθεις ερωτήσεις μπορούν να βοηθήσουν στον προγραμματισμό ενός ταξιδιού στη Μογγολία:

Είναι η Μογγολία καλή για τους τουρίστες;

Η Μογγολία είναι καλή για τους τουρίστες που δεν τους πειράζει λίγη βράχια. Η χώρα είναι όμορφη, αλλά δεν έχει τις ανέσεις που πολλοί τουρίστες περιμένουν από τις διακοπές τους.

Είναι οι Μογγόλοι φιλικοί προς τους τουρίστες;

Γενικά οι Μογγόλοι είναι πολύ φιλικοί με τους τουρίστες. Ωστόσο, υπάρχουν πολύ μικρές ομάδες εθνικιστών που επιτίθενται σε ξένους.

Πόσο ασφαλές είναι το ταξίδι στη Μογγολία;

Τα ταξίδια στη Μογγολία είναι γενικά ασφαλή. Υπάρχουν ορισμένα εγκληματικά περιστατικά που επηρεάζουν τους τουρίστες στο Ουλάν Μπατόρ και ο καιρός μπορεί να είναι επικίνδυνος παντού στη χώρα.

Είναι ασφαλές να περπατάς γύρω από το Ουλάν Μπατόρ;

Τα περισσότερα μέρη του Ουλάν Μπατόρ είναι ασφαλή να περπατήσετε, αλλά βεβαιωθείτε ότι τα τιμαλφή σας βρίσκονται σε ασφαλές μέρος. Η πόλη έχει κάποια προβλήματα με πορτοφολάδες.

Είναι η Μογγολία ασφαλής για μεμονωμένα ταξίδια;

Η Μογγολία είναι ασφαλής για μεμονωμένα ταξίδια. Τα εγκληματικά περιστατικά με στόχο μεμονωμένους ταξιδιώτες είναι σπάνια, αν και μερικές φορές οι γυναίκες παρενοχλούνται στο δρόμο. Ωστόσο, για ταξίδια εκτός της πρωτεύουσας, είναι πιο ασφαλές να κάνετε κράτηση μέσω μιας τουριστικής εταιρείας παρά να το κάνετε μόνοι σας, μόνο και μόνο επειδή αυτό σας προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια όσον αφορά τις προκλήσεις της υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Λοιπόν, είναι η Μογγολία ασφαλής για επίσκεψη;

Η Μογγολία είναι ασφαλής για επίσκεψη και σίγουρα θα είναι ένα αξέχαστο ταξίδι! Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι η χώρα έχει κάποια προβλήματα με την εγκληματικότητα. Δεν θέλετε να αφήσετε το πορτοφόλι σας στην πίσω τσέπη σας ή να μπείτε σε άγνωστα ταξί και να ελπίζετε για το καλύτερο.

Έξω από την πρωτεύουσα, ο καιρός και οι δύσκολες συνθήκες στέπας θα είναι τα κύρια προβλήματά σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλή ταξιδιωτική ασφάλιση και ότι είστε προετοιμασμένοι για πιο δύσκολες συνθήκες από ό,τι έχετε συνηθίσει.

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια