Κωνσταντινούπολη

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη;

Είναι ασφαλής να επισκεφθείτε την Κωνσταντινούπολη;

Ναι, η Κωνσταντινούπολη είναι σχετικά ασφαλής για τους τουρίστες, αν και υπάρχει μικροέγκλημα. Περιστασιακές πολιτικές αναταραχές και κίνδυνοι τρομοκρατίας είναι παρόντες, αλλά λιγότερο συχνοί από ό,τι σε άλλα μέρη της Τουρκίας. Είναι καλύτερο να αποφύγετε τις διαμαρτυρίες και να γνωρίζετε τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας στις τουριστικές περιοχές, καθιστώντας την Κωνσταντινούπολη μία από τις ασφαλέστερες πόλεις της Τουρκίας σύμφωνα με διεθνείς συμβουλές.

Η πόλη της Κωνσταντινούπολης, η οποία εκτείνεται σε δύο ηπείρους και υπήρξε έδρα αμέτρητων αυτοκρατοριών, είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφτείτε για όλους τους λάτρεις των ταξιδιών.

Τα κύρια αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης είναι τα πολλά ιστορικά της ορόσημα, όπως η Αγία Σοφία, μια παλιά βυζαντινή εκκλησία που μετατράπηκε σε τζαμί και το παλάτι Τοπ Καπί της οθωμανικής εποχής. Η περιπλάνηση στο Μεγάλο Παζάρι του είναι μια αξέχαστη εμπειρία αγορών.

Αποσαφήνιση: Οι πληροφορίες που ακολουθούν είναι προσωπικές απόψεις και δεν φέρουμε ευθύνη για οποιεσδήποτε δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Κωνσταντινούπολη

Ενώ βρίσκεστε στην πόλη, φροντίστε να κάνετε μια βόλτα με βάρκα και να δείτε την πόλη από το νερό ή επισκεφθείτε τα πολλά νησιά που σχηματίζουν μυστικούς θύλακες στην πόλη. Υπάρχουν τόσα πολλά να δείτε στην Κωνσταντινούπολη, και αυτά πριν μπείτε στα μουσεία, τη λογοτεχνική ιστορία και την εκπληκτική κουλτούρα του φαγητού.

Ωστόσο, πριν ενθουσιαστείτε πολύ, είναι καλή ιδέα να εξετάσετε την ασφάλεια του προορισμού σας. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το εάν η Κωνσταντινούπολη είναι ασφαλής ή όχι.

Ζήστε το ταξίδι σας όπως ακριβώς το ονειρεύεστε:
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍
Διαβάστε επίσης :

Διαβάστε επίσης : Ταξιδιωτικός οδηγός Κωνσταντινούπολης

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη;

Ναί. Η Κωνσταντινούπολη είναι γενικά ασφαλής για επίσκεψη, αν και μικροέγκλημα μπορεί να επηρεάσει την επίσκεψή σας εκεί. Προβλήματα που επηρεάζουν την υπόλοιπη Τουρκία, όπως οι εμφύλιες αναταραχές και η τρομοκρατία, διαχέονται περιστασιακά στην Κωνσταντινούπολη, αλλά όχι τόσο συχνά.

Πριν εξετάσετε την ασφάλεια της Κωνσταντινούπολης, θα πρέπει να γνωρίζετε για την ασφάλεια της χώρας στην οποία βρίσκεται. Οι περισσότερες χώρες συμβουλεύουν κάποιο βαθμό προσοχής όταν επισκέπτονται την Τουρκία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και πολλές άλλες κυβερνήσεις τοποθετούν τη χώρα υπό Ταξιδιωτικές συμβουλές επιπέδου 2, που σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί. Υπάρχει κάποιος κίνδυνος κινδύνου όπως εμφύλιες αναταραχές, τρομοκρατία και κυβερνητικές καταστολές.

Η Κωνσταντινούπολη δεν είναι η πρωτεύουσα της Τουρκίας, αλλά είναι η μεγαλύτερη πόλη της. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανές διαμαρτυρίες σε αυτήν την πόλη καθώς οι άνθρωποι ασκούν τα δικαιώματά τους σε ένα μέρος με πολιτική σημασία.

Οι πρόσφατες διαδηλώσεις περιελάμβαναν μια πορεία χιλιάδες άνθρωποι ενάντια στον πόλεμο στη Γάζα και μια πορεία ενάντια στη δολοφονία Τούρκων στρατιωτών στο Ιράκ. Οι διαδηλώσεις στην Τουρκία τείνουν να είναι τεταμένες υποθέσεις και μπορούν εύκολα να κλιμακωθούν σε βία ή τουλάχιστον σε έντονο αντιδυτικό αίσθημα.

Κωνσταντινούπολη

Είναι καλύτερο να μείνετε μακριά από τυχόν διαδηλώσεις, αν μπορείτε. Οι κυβερνητικές καταστολές κατά της διαφωνίας είναι επίσης συχνές. Διεθνείς οργανώσεις για τα δικαιώματα όπως Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επικρίνουν συχνά την τουρκική κυβέρνηση για την αυθαίρετη κράτηση διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη και την κακομεταχείριση τους.

Η κυβέρνηση δεν είναι πιθανό να κοιτάξει ευγενικά τους ξένους που θεωρεί ότι εμπλέκονται στις εσωτερικές της υποθέσεις, επομένως, εάν παρευρεθείτε σε μια διαμαρτυρία, μπορεί να κρατηθείτε.

Η τρομοκρατία είναι επίσης ένας κίνδυνος στην Κωνσταντινούπολη. Σε Φεβρουάριος 2024, Οι αρχές σκότωσαν δύο τρομοκράτες που επιτέθηκαν σε τοπικό δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη σε ένα θανατηφόρο περιστατικό που σκότωσε τουλάχιστον έναν περαστικό. Ο κίνδυνος της τρομοκρατίας δεν είναι κάτι που πρέπει να αγνοήσετε.

Τούτου λεχθέντος, οι αρχές λαμβάνουν προφυλάξεις για την πρόληψη της τρομοκρατίας, ειδικά στον τουριστικό πυρήνα της Κωνσταντινούπολης. Μπορείτε να περιμένετε να δείτε πολλούς ένοπλους αστυνομικούς και στρατιώτες, καθώς και ανιχνευτές μετάλλων για να κρατήσετε τους πολίτες ασφαλείς.

Οι περισσότερες κυβερνήσεις όπως το ΗΒ εκτιμούν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι στην πραγματικότητα ένα από τα ασφαλέστερα μέρη της Τουρκίας. Τυχόν κίνδυνοι ή δυσάρεστες καταστάσεις που αντιμετωπίζετε στην Κωνσταντινούπολη πιθανότατα θα είναι πολύ πιο εγκόσμιες, όπως το έγκλημα.

Η πρότασή μας ώστε να σας μείνει αξέχαστο αυτό το ταξίδι (κλικ στην εικόνα)

Έγκλημα στην Κωνσταντινούπολη

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της εγκληματικότητας, η Κωνσταντινούπολη είναι μια πόλη με μέτριο ποσοστό εγκληματικότητας. Ενώ συμβαίνουν εγκληματικά περιστατικά, κάτι που είναι φυσιολογικό για μια πόλη με πολλά εκατομμύρια κατοίκους, το ποσοστό εγκληματικότητας δεν είναι αρκετά υψηλό για να προκαλέσει πραγματικά ανησυχία στους ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, το ποσοστό εγκληματικότητας μειώθηκε το 2023 κατά 13% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Αυτό ακολούθησε αρκετά χρόνια συνεχούς μείωσης των στατιστικών για το έγκλημα.

Αυτά είναι θετικά νέα γιατί δείχνουν ότι η Κωνσταντινούπολη γίνεται πιο ασφαλής. Ωστόσο, η αντίληψη του κοινού δεν συμφωνεί απαραίτητα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Σύμφωνα με το Numbeo, που συλλέγει δεδομένα έρευνας για να δημιουργήσει μια ακριβή εικόνα για το τι συμβαίνει με το έγκλημα, το 70% των ερωτηθέντων θεώρησε ότι η εγκληματικότητα αυξήθηκε τα τελευταία τρία χρόνια. Η Κωνσταντινούπολη σημείωσε συνολικά 51,85 στην έρευνα, που είναι ένα μέτριο ποσοστό.

Οι άνθρωποι ανησυχούσαν περισσότερο για μικροεγκλήματα, όπως προσβολές και επιθέσεις, καθώς και για τη διαφθορά και τη δωροδοκία. Στην Κωνσταντινούπολη έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά υψηλού προφίλ, όπως το Δολοφονίες Ιουλίου 2023 που βρίσκεται σε ένα κατάστημα ποτών, που έκανε τους ανθρώπους να αισθάνονται ανασφαλείς.

Η Κωνσταντινούπολη έχει πρόβλημα με τα παράνομα όπλα, τα οποία συμβάλλουν στη συνολική εγκληματικότητα. Η Κωνσταντινούπολη έχει το υψηλότερο ποσοστό παράνομης κατοχής όπλων στην Τουρκία.

Παρά αυτά τα περιστατικά υψηλού προφίλ, τα περισσότερα εγκλήματα στην Κωνσταντινούπολη είναι στην πραγματικότητα μικροεγκλήματα ιδιοκτησίας ή παραβιάσεις των δημοτικών κανονισμών, όπως η επαιτεία παιδιών. Αυτά είναι τα εγκλήματα που είναι επίσης πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν οι τουρίστες.

Κωνσταντινούπολη

Μικροκλοπή

Η Κωνσταντινούπολη είναι κάπως διαβόητη για τους πορτοφολάδες της. Αν και το πρόβλημα δεν είναι τόσο διαδεδομένο εδώ όσο σε ορισμένες άλλες πόλεις όπως το Κάιρο ή η Βαρκελώνη, εξακολουθεί να είναι ένα πρόβλημα που είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε ως ταξιδιώτης στην πόλη.

Σύμφωνα με την της αυστραλιανής κυβέρνησης ταξιδιωτικές συμβουλές για την Τουρκία, πορτοφολάδες και αρπαγές αποσκευών γίνονται πιο συχνά γύρω από δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα όπως τα παζάρια, η πλατεία Ταξίμ και το Σουλταναχμέτ.

Κάθε φορά που βρίσκεστε σε περιοχή με πολύ κόσμο, βεβαιωθείτε ότι τα τιμαλφή σας είναι ασφαλή. Όταν περπατάτε στην Κωνσταντινούπολη, αποφύγετε να περπατάτε με όλα τα τιμαλφή σας. Αφήστε το διαβατήριό σας και σημαντικά έγγραφα στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου σας και έχετε μόνο αντίγραφα.

Τοποθετήστε τα τιμαλφή σε ασφαλές μέρος. Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν μια ζώνη με χρήματα, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν απλώς μια ασφαλή τσάντα χιαστί σε αντίθεση με μια τσάντα ή να βάζουν αντικείμενα στις τσέπες σας.

Απάτες

Εκτός από την καθαρή κλοπή, ορισμένοι εγκληματίες στρέφονται σε απάτες για να χωρίσουν τους ανθρώπους από τα τιμαλφή τους. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την κοινή λογική όταν ταξιδεύετε στην Κωνσταντινούπολη για να αποφύγετε να πέσετε θύμα ενός τέτοιου σχεδίου.

Μια κοινή απάτη που η καναδική κυβέρνηση προειδοποιεί για στην ταξιδιωτική της συμβουλή για τη χώρα, στοχεύει τουρίστες που βγαίνουν για μια νύχτα στην πόλη.

Να είστε προσεκτικοί με τους υπερβολικά φιλικούς ντόπιους που θέλουν να σας προσκαλέσουν στο «μυστικό τους σημείο» για μια υπέροχη βραδινή έξοδο—αυτή είναι μια συνηθισμένη απάτη για να ξεγελάσει τους ανθρώπους να πληρώσουν αστρονομικά υψηλούς λογαριασμούς. Μια άλλη κοινή απάτη είναι η απάτη με γυάλισμα παπουτσιών, όταν κάποιος προσφέρεται να γυαλίσει τα παπούτσια σας δωρεάν, αλλά στη συνέχεια απαιτεί μια μεγάλη πληρωμή.

Επιχειρήσεις όπως τα ταξί και τα καταστήματα μερικές φορές εξαπατούν τους τουρίστες χρεώνοντας πιστωτικές κάρτες σε ευρώ αντί για λίρες ή ισχυριζόμενοι ότι ο μετρητής ή ο αναγνώστης πιστωτικών καρτών είναι χαλασμένος. Τα βασικά street smarts μπορούν να σας βοηθήσουν στην Κωνσταντινούπολη. Αν κάτι αισθάνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, τότε μάλλον είναι.

Αποφυγή κακών περιοχών

Όπως κάθε μεγάλη πόλη, η Κωνσταντινούπολη έχει μερικές επικίνδυνες περιοχές. Ακολουθούν ορισμένες γειτονιές που έχουν υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας και ίσως θέλετε να αποφύγετε:

  • Esenyurt (διαβόητο για το υψηλό ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας)
  • Dolapdere
  • Ταρλαμπάση
  • Συνοικία Μπέγιογλου
  • Laleli (συνοικία με τα κόκκινα φανάρια της Κωνσταντινούπολης)

Οι περισσότερες κακές περιοχές βρίσκονται μακριά από τα τουριστικά αξιοθέατα, αλλά υπάρχουν μερικές γειτονιές ακριβώς έξω από την πλατεία Ταξίμ που αισθάνονται πρόχειρες, οπότε εμπιστευτείτε το ένστικτό σας.

Η πρότασή μας ώστε να σας μείνει αξέχαστο αυτό το ταξίδι (κλικ στην εικόνα)

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές επιπλέον συμβουλές ασφαλείας που μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε ασφαλείς στην Κωνσταντινούπολη:

  • Ντυθείτε σεμνά. Η Κωνσταντινούπολη είναι μια σύγχρονη πόλη, αλλά έχει τσέπες όπως το Ακσαράι που είναι ισλαμιστικές, όπου τα αποκαλυπτικά ρούχα είναι αποκρυφισμένα. Επιπλέον, θα χρειαστείτε μέτρια ρούχα για να μπείτε στα τζαμιά.
  • Προσοχή στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Πορτοφολάδες και κλέφτες εκμεταλλεύονται το πλήθος για να ξεφύγουν με τιμαλφή. Κρατήστε τσάντες κοντά σας και βάλτε τα σακίδια στο πάτωμα όπου δεν μπορείτε να τα πάρετε απαρατήρητα.
  • Να είστε προσεκτικοί όταν ψωνίζετε. Οι συνήθεις απάτες περιλαμβάνουν τη διάθεση πλαστών τουρκικών χαλιών, χρυσών νομισμάτων ή άλλων δημοφιλών και ακριβών αναμνηστικών. Εάν θέλετε να επενδύσετε χρήματα σε ένα αναμνηστικό υψηλής ποιότητας, φροντίστε να κάνετε την έρευνά σας έγκαιρα.

Κωνσταντινούπολη

Συχνές Ερωτήσεις

Ακόμα δεν είστε σίγουροι για την επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη; Αυτές οι ερωτήσεις μπορούν να βοηθήσουν:

Είναι ασφαλές να πάω στην Κωνσταντινούπολη αυτή τη στιγμή;

Είναι ασφαλές να πάτε στην Κωνσταντινούπολη αυτή τη στιγμή, παρά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις. Οι αρχές εντείνουν τις προσπάθειες για να κρατήσουν την πόλη ασφαλή.

Είναι ασφαλές να περπατάς τη νύχτα στην Κωνσταντινούπολη;

Οι δημοφιλείς περιοχές για πεζούς είναι ασφαλείς τη νύχτα στην Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο, όπως σε κάθε πόλη, δεν θέλετε να περιπλανηθείτε σε άγνωστες περιοχές. Το βράδυ, αποφύγετε την περιοχή γύρω από την πλατεία Ταξίμ αν είστε μόνοι γιατί μπορεί να γίνει φασαρία.

Πόσο ασφαλής είναι η Κωνσταντινούπολη για τις τουρίστες;

Η Κωνσταντινούπολη είναι γενικά ασφαλής για τις γυναίκες τουρίστες, αν και οι γυναίκες μπορεί να τυγχάνουν ανεπιθύμητης προσοχής. Σε ορισμένες συντηρητικές περιοχές, οι γυναίκες αναμένεται να ντύνονται πιο σεμνά, και οι γυναίκες ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι προσεκτικές όταν βγαίνουν τη νύχτα για να αποφύγουν το έντονο ποτό.

Είναι ακριβή η Κωνσταντινούπολη;

Η Κωνσταντινούπολη έχει επιλογές για ταξιδιώτες κάθε προϋπολογισμού, αλλά σε γενικές γραμμές είναι μια προσιτή πόλη. Η κρίση της λίρας λειτουργεί υπέρ των επισκεπτών, των οποίων τα χρήματα πηγαίνουν πολύ πιο μακριά.

Λοιπόν, είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη;

Συνολικά, η Κωνσταντινούπολη είναι ασφαλής για επίσκεψη. Αν και έχει τα προβλήματά της που κυμαίνονται από πορτοφολάδες έως μαζικές διαμαρτυρίες, η πόλη είναι αρκετά μεγάλη ώστε μπορείτε να αποφύγετε τα περισσότερα προβλήματα με έξυπνο σχεδιασμό και ακολουθώντας τις τοπικές συμβουλές. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Διαβάστε επίσης : Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Καππαδοκία;

Τι κοστίζει ένα ταξίδι στην Τουρκία

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια