Είναι η Ιαπωνία ασφαλής για επίσκεψη;

Η Ιαπωνία δεν χρειάζεται μια εισαγωγή για να σας πει γιατί πρέπει να την επισκεφτείτε — σχεδόν 32 εκατομμύρια άνθρωποι το επισκέφτηκαν το 2019.

Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα στην Ιαπωνία για να κρατήσουν το ενδιαφέρον αυτών των τουριστών, από το διάσημο όρος Φούτζι μέχρι τα ιστορικά κτίρια και τα ιερά του Κιότο. Το να γνωρίσετε την ιαπωνική κουλτούρα με το μείγμα παραδοσιακού και σύγχρονου είναι επίσης μια συναρπαστική εμπειρία.

Δείτε την έντονη νυχτερινή ζωή και τις εναλλακτικές υποκουλτούρες της πρωτεύουσας, το Τόκιο, ή κατευθυνθείτε στην ύπαιθρο για διαμονή σε ένα παραδοσιακό σπα onsen ή ιαματικές πηγές.

Φυσικά, κανένα ταξίδι στην Ιαπωνία δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς να φάτε άφθονο νόστιμο ιαπωνικό φαγητό. Πριν επισκεφτείτε οποιοδήποτε μέρος, ακόμα και ένα με τόσο καλή φήμη όπως η Ιαπωνία, είναι σημαντικό να ερευνήσετε πρακτικά ζητήματα όπως η προσωπική ασφάλεια.

Τίποτα δεν καταστρέφει τις διακοπές περισσότερο από ένα κλεμμένο πορτοφόλι ή ένα βίαιο περιστατικό. Αλλά μην ανησυχείτε – οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί έκαναν τη σκληρή δουλειά για εσάς. Θα σας δείξουμε τις πιο συνηθισμένες ανησυχίες για την ασφάλεια και πώς να τις αποφύγετε. Αφήστε μας να είμαστε ο οδηγός σας!

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Διαβάστε επίσης:Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Κιότο;

Είναι η Ιαπωνία ασφαλής το 2023;

Εάν ταξιδεύετε στην Ιαπωνία, μπορείτε να το κάνετε με ήσυχο το μυαλό σας, επειδή αυτή η χώρα είναι μια από τις ασφαλέστερες στον κόσμο.

Χρειάζεσαι έμπνευση για το επόμενο σου ταξίδι; >> Ελα στο Viper

Η Ιαπωνία έχει πολύ χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας και σχεδόν κανέναν άλλο παράγοντα που μπορεί να επηρεάσει το ταξίδι σας, όπως η πολιτική αναταραχή. Αν και η χώρα είναι επιρρεπής σε φυσικές καταστροφές, διαθέτει εξαιρετική υποδομή για τη διάσωση και τη φροντίδα όλων των ανθρώπων που έχουν πληγεί από καταστροφές.

Η Ιαπωνία είναι μια από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης, η Ιαπωνία κατατάσσεται στη #10η θέση στον κόσμο όσον αφορά την ασφάλεια και την ασφάλεια.

Αυτός ο δείκτης κατατάσσει τις χώρες σύμφωνα με τρεις παράγοντες: στρατιωτικοποίηση, ασφάλεια και ασφάλεια και συνεχιζόμενες εσωτερικές και διεθνείς συγκρούσεις. Οι διεθνείς ταξιδιωτικές συμβουλές είναι επίσης ενοποιημένες στην αξιολόγηση της Ιαπωνίας ως ένα ασφαλές μέρος για επίσκεψη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες  λένε στους πολίτες να λαμβάνουν κανονικές προφυλάξεις όταν επισκέπτονται την Ιαπωνία, τη χαμηλότερη δυνατή ταξιδιωτική οδηγία. Οι περισσότερες άλλες χώρες δίνουν επίσης στους ταξιδιώτες το πράσινο φως για να επισκεφθούν την Ιαπωνία.

Όπως κάθε μέρος στον κόσμο, η Ιαπωνία έχει έγκλημα. Τα κοινά εγκλήματα περιλαμβάνουν:

  • Πορτοφολάδες
  • Αρπαγή τσάντας
  • Σεξουαλική παρενόχληση
  • Απάτη
  • Ποτό αιχμηρό
  • Προσβολή

Όπως μπορείτε να δείτε από τη λίστα, τα περισσότερα εγκλήματα που συμβαίνουν στην Ιαπωνία είναι μικρού χαρακτήρα. Συμβαίνουν βίαια περιστατικά όπως ανθρωποκτονίες και ένοπλες ληστείες, αλλά σπάνια επηρεάζουν αλλοδαπούς.

Ίσως το πιο διάσημο βίαιο έγκλημα στην Ιαπωνία τα τελευταία χρόνια ήταν η δολοφονία του Σίνζο Άμπε , του πρώην πρωθυπουργού. Ωστόσο, αυτό ήταν ένα εξαιρετικά σπάνιο περιστατικό πολιτικής βίας στην Ιαπωνία.

Οι διαδηλώσεις, όταν συμβαίνουν, είναι σε μεγάλο βαθμό ειρηνικές, αν και θα πρέπει να τις αποφύγετε ούτως ή άλλως αν συναντήσετε μια για να αποφύγετε να παρασυρθείτε σε κάτι δυσάρεστο.

Η μεγαλύτερη ανησυχία για τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ιαπωνία είναι πιθανώς η πιθανότητα μιας φυσικής καταστροφής. Η Ιαπωνία βρίσκεται στο Δαχτυλίδι της Φωτιάς, μια ενεργή σεισμική ζώνη στον Ειρηνικό Ωκεανό. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου απαριθμεί φυσικές καταστροφές στις οποίες είναι επιρρεπής η Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένων των σεισμών, των τσουνάμι και των ηφαιστειακών εκρήξεων.

Πριν επισκεφτείτε την Ιαπωνία, κατεβάστε την εφαρμογή NHK World, μια αγγλόφωνη εφαρμογή προειδοποίησης καταστροφών από την ιαπωνική κυβέρνηση και ερευνήστε τη βασική ετοιμότητα για καταστροφές.

Οι πιο θανατηφόρες φυσικές καταστροφές που έπληξαν την Ιαπωνία τα τελευταία χρόνια ήταν ο μεγάλος σεισμός του Σεντάι του 2011 και το τσουνάμι που ακολούθησε. Περίπου 19.300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της καταστροφής.

Ο σεισμός προκάλεσε επίσης ζημιές στον πυρηνικό σταθμό Fukushima Daiichi, προκαλώντας σοβαρή διαρροή ραδιενεργού υλικού. Υπάρχουν ακόμη κάποιες απαγορευμένες περιοχές γύρω από το εργοστάσιο λόγω του κινδύνου ακτινοβολίας.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Έγκλημα στην Ιαπωνία

Οι περισσότεροι άνθρωποι ανησυχούν για την εγκληματικότητα όταν πηγαίνουν στο εξωτερικό. Ωστόσο, η Ιαπωνία αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον λόγο ανησυχίας. Η Ιαπωνία έχει μερικά από τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στον κόσμο και οι κάτοικοι και οι επισκέπτες σπάνια ενοχλούνται από την εγκληματικότητα.

Η Ιαπωνία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά βίαιης εγκληματικότητας στον κόσμο. Το 2020, το ποσοστό ανθρωποκτονιών ήταν 0,25 περιστατικά ανά 100.000 άτομα . Όταν συμβαίνουν ανθρωποκτονίες, συνήθως αποτελούν εθνικές ειδήσεις και τρομάζουν το έθνος.

Η συνολική συχνότητα εγκληματικότητας είναι πολύ χαμηλή. Το 2021, η ιαπωνική αστυνομία κατέγραψε μόνο 452,7 περιστατικά εγκληματικότητας ανά 100.000 άτομα, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στον κόσμο.

Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των εγκλημάτων ήταν μικροεγκλήματα, όπως πορτοφολάδες και άτακτη συμπεριφορά. Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους η Ιαπωνία έχει τόσο χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Η Ιαπωνία έχει χαμηλά ποσοστά κοινωνικών παραγόντων που συχνά προκαλούν έγκλημα, όπως η κατάχρηση ναρκωτικών, η ανεργία και η εισοδηματική ανισότητα.

Η κατοχή πυροβόλου όπλου είναι πρακτικά ανύπαρκτη. Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές επισημαίνουν ανησυχητικούς λόγους, συμπεριλαμβανομένου ενός σκληρού συστήματος ποινικής δικαιοσύνης  με λίγα δικαιώματα για υπόπτους, οι οποίοι μπορούν ακόμη και να βασανιστούν.

Στις αρχές του 2023 , οι ιαπωνικές ειδήσεις και το κοινό πανικοβλήθηκαν αφού η ιαπωνική αστυνομία δημοσίευσε στατιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα το 2022. Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, το ποσοστό εγκληματικότητας στην Ιαπωνία αυξήθηκε σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια κατά 5,9%.

Τα εγκλήματα που αύξησαν περισσότερο περιελάμβαναν την ενδοοικογενειακή βία, την παιδική κακοποίηση, την κλοπή ποδηλάτων και άλλες μορφές εγκληματικότητας στο δρόμο, καθώς και πιο βίαια εγκλήματα όπως η δολοφονία. Η αντίληψη του κοινού για την ασφάλεια μειώθηκε κατά 10%.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να βάλουμε αυτά τα φαινομενικά τρομερά περιστατικά στο πλαίσιο.

Η αντίληψη του κοινού για την ασφάλεια πιθανώς μειώθηκε λόγω της επικράτησης περιστατικών υψηλού προφίλ το 2022, όπως η δολοφονία του Σίνζο Άμπε και πολλά μαχαιρώματα στο Τόκιο, όχι λόγω του αριθμητικού πολλαπλασιασμού του εγκλήματος.

Άλλοι αναλυτές επεσήμαναν ότι το ποσοστό εγκληματικότητας αυξήθηκε μόνο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η Ιαπωνία βρισκόταν υπό αυστηρά lockdown για τον κορωνοϊό το 2020 και το 2021 και χαλάρωσε τους περιορισμούς το 2022, γεγονός που θα οδηγούσε σε μια συγκριτική «αύξηση» της εγκληματικότητας σε σύγκριση με όταν όλοι ήταν στο σπίτι.

Η υποτιθέμενη δραματική αύξηση της εγκληματικότητας στην Ιαπωνία το 2022 ήταν απλώς η εγκληματικότητα που επέστρεφε στα κανονικά επίπεδα προ της πανδημίας. Ακόμη και με την αύξηση της εγκληματικότητας, η Ιαπωνία εξακολουθεί να έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στον κόσμο.

Μικροκλοπή

Η Ιαπωνία έχει πολύ χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας, αλλά η εγκληματικότητα εξακολουθεί να είναι παρούσα. Οι πορτοφολάδες και άλλες μορφές μικροκλοπής είναι σχεδόν πανταχού παρόντες σε αυτόν τον κόσμο και η Ιαπωνία δεν διαφέρει.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση προειδοποιεί τους πολίτες της ότι οι πορτοφολάδες στην Ιαπωνία συχνά στοχεύουν δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα. Ξέρουν ότι αυτά είναι μέρη που προσελκύουν ξένους, που κάνουν εύκολους (και κερδοφόρους) στόχους για πορτοφολάδες.

Οι πορτοφολάδες είναι πιο συνηθισμένοι σε μεγαλύτερες πόλεις όπως το Τόκιο και η Οσάκα. Στο Τόκιο, λειτουργούν συχνά σε δημοφιλείς γειτονιές με πολυσύχναστες περιοχές με νυχτερινή ζωή, όπως το Shinjuku και το Shibuya.

Τα δημόσια μέσα μεταφοράς και οι κόμβοι συγκοινωνίας είναι επίσης κοινές τοποθεσίες για εγκληματίες που ασχολούνται με μικροκλοπές. Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί είναι δημοφιλείς τοποθεσίες για πορτοφολάδες, ειδικά επειδή συχνά θα υπάρχουν άνθρωποι που κοιμούνται το βράδυ στην πόλη περιμένοντας το πρώτο τρένο για το σπίτι.

Τα τρένα και τα βαγόνια του μετρό του Τόκιο έχουν πολύ κόσμο, γεγονός που τα καθιστά πολύ ελκυστικές τοποθεσίες για πορτοφολάδες. Να είστε προσεκτικοί από τους ανθρώπους που χτυπούν εναντίον σας καθώς μετακινείστε στην πόλη.

Κάποια σύγκρουση είναι αναπόφευκτη καθώς τα πλήθη είναι τόσο πυκνά, αλλά μείνετε σε εγρήγορση εάν κάποιος φαίνεται να το κάνει εσκεμμένα. Να είστε προσεκτικοί με άλλες τακτικές απόσπασης της προσοχής, όπως κάποιος να σας χύνει κάτι (αν και αυτό είναι πιο σπάνιο στην Ιαπωνία που αποστρέφεται τις συγκρούσεις).

Οι ίδιες βασικές προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνετε κατά των πορτοφολάδων όπου κι αν πάτε μπορούν να σας προστατεύσουν στην Ιαπωνία.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε φυλάξει τα τιμαλφή σας σε ασφαλές μέρος, όπως η μπροστινή σας τσέπη ή μια χιαστί τσάντα με φερμουάρ (εάν έχετε τσάντα tote ή ανοιχτή τσάντα, ακολουθήστε το παράδειγμα ορισμένων Γιαπωνέζων και χρησιμοποιήστε ένα φουλάρι ή πετσέτα για να καλύψτε το περιεχόμενο).

Τέλος, μην αφήνετε την τσάντα σας χωρίς επίβλεψη, για παράδειγμα, όταν πηγαίνετε στην τουαλέτα σε ένα εστιατόριο.

Τόκιο: Εξερευνώντας τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της πόλης(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πιείτε Spiking

Δυστυχώς, η Ιαπωνία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την αύξηση του ποτού σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα, τόσο που πολλές χώρες το ξεχωρίζουν στις ταξιδιωτικές τους συμβουλές προς τους πολίτες τους ως αιτία ανησυχίας.

Η καναδική κυβέρνηση προειδοποιεί για την επικράτηση της αύξησης των ποτών σε νυχτερινά κέντρα, ιδιαίτερα στο Τόκιο. Συνήθως, το ποτό είναι ένα προοίμιο μιας άλλης μορφής εγκλήματος.

Ο δράστης εκμεταλλεύεται το θύμα για να το ληστέψει ή για να διαπράξει απάτη με πιστωτική κάρτα. Υπήρξαν περιστατικά τουριστών που ξυπνούσαν μπερδεμένοι σε νυχτερινό κέντρο για να ανακαλύψουν ότι χρεώθηκαν υπέρογκα ποσά για άγνωστες υπηρεσίες ενώ κοιμόντουσαν.

Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, γυναίκες ταξιδιώτες δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση ενώ ήταν αναίσθητες. Οι εγκληματίες αυξάνουν τα ποτά προσθέτοντας ναρκωτικά βιασμού ή υπερβολικό αλκοόλ σε ανάμεικτα ποτά.

Οι δράστες μπορεί να παρουσιάζονται ως συνάδελφοι του κλαμπ ή ως υπάλληλοι του μπαρ. Να είστε προσεκτικοί στις περιοχές με νυχτερινή ζωή του Τόκιο, όπως το Shinjuku και το Ikebukuro, και ιδιαίτερα στις περιοχές Kabuki-cho και Roppongi με τα κόκκινα φανάρια.

Αποφύγετε να πηγαίνετε σε νυχτερινά μαγαζιά που έχουν επιθετικές δραστηριότητες μπροστά για να πείσουν τους ανθρώπους να πάνε εκεί, καθώς συχνά συνδέονται με σκιερές συναλλαγές. Εάν πέσετε θύμα ρίψης ποτού, υποβάλετε μια αναφορά στην αστυνομία.

Εάν σας έκλεψαν ή σας απάτησαν, η αναφορά της αστυνομίας θα μπορούσε να σας βοηθήσει να πάρετε τα χρήματά σας πίσω. Μια αρχική αναφορά της αστυνομίας είναι επίσης χρήσιμη εάν ανακαλύψετε αργότερα ότι πέσατε θύμα πιο σοβαρού εγκλήματος ενώ ήσασταν αναίσθητοι.

Αποφυγή κακών περιοχών

Η Ιαπωνία έχει λίγους τομείς που θα μπορούσαν να θεωρηθούν «κακοί» σε άλλες χώρες, αλλά εξακολουθεί να είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε. Στο Τόκιο, να είστε προσεκτικοί στις εξέχουσες περιοχές της νυχτερινής ζωής, ειδικά στο Roppongi και το Kabuki-cho.

Αυτά είναι τα hotspot για την αύξηση των ποτών καθώς και για την κλοπή. Να είστε προσεκτικοί σε πολυσύχναστες περιοχές όπως οι σιδηροδρομικοί σταθμοί, το αεροδρόμιο και το μετρό. Η Οσάκα είναι μια άλλη πόλη με αυξημένα ποσοστά εγκληματικότητας σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα.

Να είστε προσεκτικοί σε γειτονιές όπως το Kamagasaki και το Shinsekai. Μην πηγαίνετε στην περιοχή γύρω από τη Φουκουσίμα, καθώς ορισμένα τμήματα εξακολουθούν να είναι περιορισμένα λόγω πυρηνικής μόλυνσης.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν ορισμένες άλλες συμβουλές ασφάλειας ενώ βρίσκεστε στην Ιαπωνία:

  • Η Ιαπωνία είναι ένας δημοφιλής προορισμός για χειμερινά σπορ, αλλά να είστε προσεκτικοί όταν κάνετε σκι πίστας λόγω χιονοστιβάδων.
  • Η σεξουαλική παρενόχληση και το ακατάλληλο άγγιγμα είναι, δυστυχώς, κοινά, ειδικά στα μετρό. Προσπαθήστε να πηγαίνετε σε αυτοκίνητα μόνο για γυναίκες, αν είναι δυνατόν.
  • Η Ιαπωνία βρίσκεται κοντά στην κορεατική χερσόνησο και μερικές φορές επηρεάζεται από την κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας. Διαβάστε προσεκτικά τις κρατικές ειδοποιήσεις και ακολουθήστε τις οδηγίες σε περίπτωση που υπάρχει συμβουλευτική.
  • Οι ιαπωνικοί νόμοι για τα ναρκωτικά είναι αυστηροί, επομένως μην επιδίδεστε σε παράνομες ουσίες όσο βρίσκεστε εκεί (ή ακόμα και λίγες εβδομάδες πριν από το ταξίδι σας, καθώς μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα εάν βρεθούν υπολειμματικές ουσίες όταν υποβληθείτε σε τυχαία εξέταση ναρκωτικών).

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν ορισμένες άλλες ερωτήσεις που ήθελαν να κάνουν οι συνταξιδιώτες στην Ιαπωνία:

Είναι ασφαλές να ταξιδέψεις στην Ιαπωνία λόγω ακτινοβολίας;

Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν ότι θα ταξιδέψουν στην Ιαπωνία μετά την καταστροφή της Φουκουσίμα και θεωρούν ότι η Ιαπωνία είναι η μόνη χώρα που έχει ρίξει ατομική βόμβα σε αυτήν κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Ωστόσο, τα επίπεδα ακτινοβολίας στο μεγαλύτερο μέρος της Ιαπωνίας είναι φυσιολογικά επίπεδα ακτινοβολίας υποβάθρου. Μόνο ορισμένες περιοχές της Φουκουσίμα που είναι απαγορευμένες για πολίτες έχουν υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας.

Πόσο ασφαλής είναι η Ιαπωνία για τις τουρίστες;

Η Ιαπωνία είναι ως επί το πλείστον ασφαλής για τις τουρίστες, αλλά πολλές γυναίκες στην Ιαπωνία είχαν αρνητικές εμπειρίες με ακατάλληλο άγγιγμα σε δημόσιους χώρους. Μην φοβάστε να φωνάξετε στον δράστη και να τραβήξετε την προσοχή ή να μετακινηθείτε σε ασφαλέστερη περιοχή αν συμβεί οτιδήποτε.

Είναι ακριβό να επισκεφτείς την Ιαπωνία;

Η Ιαπωνία είναι μια ακριβή χώρα για επίσκεψη καθώς το κόστος των πάντων, από το φαγητό μέχρι τη διαμονή, είναι αρκετά υψηλό. Μπορείτε να ταξιδέψετε με προϋπολογισμό μεσαίας κατηγορίας, εάν κάνετε κάποιο εκ των προτέρων προγραμματισμό.

Είναι αγένεια να μην τελειώνεις το φαγητό σου στην Ιαπωνία;

Πριν επισκεφτείτε την Ιαπωνία, θα πρέπει να διαβάσετε για τα πολιτιστικά πρότυπα. Ένα από αυτά είναι ότι πρέπει να τελειώνετε όλο το φαγητό στο πιάτο σας, ειδικά όταν είστε φιλοξενούμενος στο σπίτι κάποιου. Αυτό σηματοδοτεί ότι απολαύσατε το γεύμα σας και ότι δεν θα χάσετε τίποτα.

Πόσο ασφαλές είναι το Τόκιο για τους τουρίστες;

Το Τόκιο είναι πολύ ασφαλές για τους τουρίστες, αρκεί να έχετε κάποια επίγνωση της κατάστασης ενώ περπατάτε. Έχει αυξημένο ποσοστό εγκληματικότητας — αλλά σύμφωνα με τα ιαπωνικά πρότυπα.

Λοιπόν, είναι η Ιαπωνία ασφαλής για επίσκεψη;

Η Ιαπωνία είναι μια από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο που θα μπορούσατε να επισκεφτείτε, χάρη στο χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας, αλλά δεν είναι χωρίς προβλήματα. Θα πρέπει να είστε σε εγρήγορση όταν βρίσκεστε έξω και τριγυρνώντας στην Ιαπωνία, ειδικά σε πολυσύχναστες περιοχές και σε περιοχές με νυχτερινή ζωή.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, τι περιμένετε — κλείστε το ταξίδι σας σήμερα!

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Διαβάστε επίσης:Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Τόκιο: Οδηγός μήνα προς μήνα (+Φωτογραφίες)

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια