Τόκιο

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Τόκιο;

Το Τόκιο, η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, είναι ένας προορισμός για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Κάθε χρόνο, εκατομμύρια άνθρωποι  επισκέπτονται την Ιαπωνία και πολλοί από αυτούς περνούν από το Τόκιο.

Το Τόκιο είναι μια υπερσύγχρονη πόλη, την οποία μπορείτε να δείτε στο διάσημο πολυσύχναστο πέρασμα Shibuya. Μπορείτε να κάνετε άφθονο φαγητό, ποτό, ψώνια και διασκέδαση, όπως να απολαύσετε το κρασί και το φαγητό στο Izakaya Alley ή να ψωνίσετε στη διάσημη συνοικία Harajuku.

Φυσικά, η πόλη έχει επίσης πολλά για τους λάτρεις της ιστορίας και του πολιτισμού, όπως ο μεσαιωνικός ναός Sensoji ή ιδιόμορφα μουσεία όπως το Μουσείο Ghibli.

Με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, πιθανότατα θέλετε να κλείσετε τα εισιτήριά σας αμέσως. Ωστόσο, πριν ταξιδέψετε σε μια νέα πόλη, είναι πάντα καλό να ερευνάτε πρώτα την ασφάλειά σας.

Πολλές μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο είναι επικίνδυνες και ίσως αναρωτιέστε αν το Τόκιο είναι σε αυτή τη λίστα. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις γενικές ανησυχίες για την ασφάλεια και τυχόν προφυλάξεις που μπορεί να χρειαστεί να λάβετε. Αφήστε μας να είμαστε ο οδηγός σας!

Κάντε κλικ στο κουμπί και βρείτε όλες τις πλατφόρμες αναζήτησης και κλείστε μόνοι σας το επόμενο ταξίδι σας.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Διαβάστε επίσης:Πού να μείνετε στο Τόκιο

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Τόκιο: Οδηγός μήνα προς μήνα (+Φωτογραφίες)

Τόκιο | Πέρα από το Τουριστικό Μονοπάτι

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Τόκιο το 2023;

Τα καλά νέα για όλους τους λάτρεις του Τόκιο και της Ιαπωνίας είναι ότι το Τόκιο είναι πολύ ασφαλές για επίσκεψη! Το ποσοστό εγκληματικότητας είναι πολύ χαμηλό, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πόσο μεγάλη είναι η πόλη.

Αν και υπάρχει κάποιο μικρό έγκλημα και κάποιο έγκλημα που σχετίζεται με το αλκοόλ, με τις σωστές προφυλάξεις, θα έχετε μόνο θετικές αναμνήσεις από το ταξίδι σας.

Το Τόκιο είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις στον κόσμο, αλλά είναι επίσης μια από τις πιο ασφαλείς πόλεις στον κόσμο, ακόμη και για ταξιδιώτες. Μάλιστα, η πόλη βαθμολογήθηκε ως η  ασφαλέστερη πόλη στον κόσμο σε έρευνα που διεξήχθη από εταιρεία ταξιδιωτικής ασφάλισης.

Οι γυναίκες ταξιδιώτες την κατέταξαν ως την ασφαλέστερη πόλη στον κόσμο για τις ταξιδιωτικές τους ανάγκες. Βοηθά το γεγονός ότι όλη η Ιαπωνία είναι μια πολύ ασφαλής χώρα για επίσκεψη. Χώρες όπως η Αυστραλία λένε στους πολίτες μόνο να λαμβάνουν κανονικές προφυλάξεις όταν επισκέπτονται την Ιαπωνία.

Εάν ολόκληρη η χώρα είναι πολύ ασφαλής, τότε ακόμη και μεγάλες πόλεις όπως το Τόκιο δεν θα είναι καθόλου επικίνδυνες. Βέβαια, έχει ακόμα κάποια προβλήματα, όπως κάθε μεγάλη πόλη.

Αυτά είναι ως επί το πλείστον μικροπρεπή, όπως:

  • Πορτοφολάδες
  • Αρπαγή τσάντας
  • Παρενόχληση στο δρόμο
  • Ακατάλληλο άγγιγμα
  • Εγκλήματα που σχετίζονται με το αλκοόλ

Οι τουρίστες έχουν πέσει θύματα εγκληματικών πράξεων στο Τόκιο στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων πιο βίαιων εγκλημάτων όπως ληστεία και επίθεση. Ωστόσο, οι τουρίστες που βίωσαν αυτά τα εγκλήματα συνήθως συμπεριφέρονταν λίγο απρόσεκτοι, όπως μεθυσμένοι σε διαβόητα κλαμπ.

Η συντριπτική πλειονότητα των τουριστών που επισκέπτονται το Τόκιο έχουν μια ασφαλή στιγμή και μερικές προφυλάξεις είναι συνήθως αρκετές για να σας κρατήσουν ασφαλείς από το έγκλημα.

Εκτός από το έγκλημα, θα πρέπει να γνωρίζετε τον κίνδυνο φυσικών καταστροφών όταν επισκέπτεστε. Η Ιαπωνία είναι μέρος του Δακτυλίου της Φωτιάς, μιας σεισμικά και ηφαιστειακά ενεργής ζώνης στον Ειρηνικό Ωκεανό. Οι φυσικές καταστροφές επηρεάζουν συχνά την Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένου του Τόκιο.

Οι σεισμοί χτυπούν συχνά, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρών σεισμών. Εκτός από τους σεισμούς, το Τόκιο βρίσκεται επίσης στο μονοπάτι των τυφώνων, των ισχυρών καλοκαιρινών καταιγίδων που συχνά προκαλούν ισχυρές βροχοπτώσεις, άνεμο και πλημμύρες.

Εάν επισκέπτεστε την εποχή των τυφώνων, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τον καιρό εκ των προτέρων. Η κυβέρνηση του Τόκιο ετοίμασε έναν οδηγό ετοιμότητας για καταστροφές, συμπεριλαμβανομένης μιας έκδοσης στα αγγλικά για εκπατρισμένους και επισκέπτες.

Εάν είστε νευρικοί για καταστροφές, μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο τον οδηγό. Το ξενοδοχείο σας θα έχει επίσης πληροφορίες εκκένωσης λόγω σεισμού, γι’ αυτό ζητήστε του τυχόν συμβουλές μόλις φτάσετε στο Τόκιο.

Τόκιο

Έγκλημα στο Τόκιο

Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για τον κίνδυνο εγκληματικότητας όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Αυτός ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα παρών όταν ταξιδεύετε σε μεγάλες πόλεις, καθώς όποτε υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι τριγύρω, υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για τους εγκληματίες να ξεφύγουν από τις πράξεις τους.

Ευτυχώς, η κατάσταση στο Τόκιο είναι πολύ διαφορετική. Το Τόκιο έχει ένα παράλογα χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ολόκληρη η περιοχή του μετρό φιλοξενεί πάνω από 37 εκατομμύρια ανθρώπους .

Σύμφωνα με το Numbeo , το οποίο συλλέγει δεδομένα έρευνας από κατοίκους για να υπολογίσει έναν δείκτη εγκληματικότητας, το Τόκιο βαθμολογείται με 20,8 στα 100 στον δείκτη εγκληματικότητας, που είναι χαμηλή τιμή.

Οι άνθρωποι αναφέρουν χαμηλά επίπεδα ανησυχίας για τα περισσότερα εγκλήματα και υψηλά επίπεδα ασφάλειας όταν περπατούν στην πόλη, ακόμη και τη νύχτα. Ακόμη πιο παρήγορο από τα χαμηλά στατιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα είναι τα χαμηλά στατιστικά στοιχεία για το βίαιο έγκλημα.

Η Ιαπωνία έχει συνολικά ένα ποσοστό ανθρωποκτονιών 0,2 περιστατικών ανά 100.000 άτομα και το ποσοστό για το Τόκιο είναι εξίσου χαμηλό. Η πόλη έχει πολύ χαμηλά ποσοστά κατοχής όπλων και πολύ χαμηλά ποσοστά εγκλημάτων με όπλα, περίπου 0,6 ανά 100.000 άτομα .

Αυτό σημαίνει ότι τα περιστατικά βίαιης εγκληματικότητας είναι λίγα. Το 2022, το Τόκιο και όλη η Ιαπωνία γνώρισαν μια ελαφρά αύξηση της εγκληματικότητας που έκανε πολλούς ανθρώπους νευρικούς.

Ωστόσο, στις αρχές του 2023 η κατάσταση σταθεροποιήθηκε. Οι ειδικοί επεσήμαναν  ότι η άνοδος της εγκληματικότητας ήταν εμφανής μόνο όταν συγκρίνατε τους αριθμούς του 2022 με τα δύο προηγούμενα χρόνια, όταν όλη η Ιαπωνία (συμπεριλαμβανομένων των εγκληματιών) ήταν υπό αυστηρά πρωτόκολλα κλειδώματος COVID-19, αποτρέποντας την εγκληματικότητα.

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους έχει τόσο χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Το ένα είναι ότι η πόλη έχει λιγότερους κοινωνικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην εγκληματικότητα, όπως τα επίπεδα ανεργίας και η εισοδηματική ανισότητα.

Ένα άλλο είναι ότι ο πολιτισμός της πόλης δεν ανέχεται καμία διαταραχή της δημόσιας τάξης, συμπεριλαμβανομένου του εγκλήματος. Το Τόκιο διαθέτει επίσης αυστηρή, αποτελεσματική επιβολή του νόμου, η οποία παίζει ρόλο στο χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας της πόλης.

Υπάρχουν αστυνομικά κουτιά που ονομάζονται koban γύρω από πολλές μεγάλες διασταυρώσεις και πολυσύχναστες περιοχές, που λειτουργούν αποτρεπτικά για το έγκλημα.

Η Ιαπωνία έχει επίσης πολύ αυστηρές νομικές κυρώσεις που έχουν επικριθεί από ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο παρελθόν. Αν και αυτές οι ποινές μπορεί να μην είναι δίκαιες, σίγουρα αποτρέπουν το έγκλημα.

Το Τόκιο σίγουρα έχει τα προβλήματά του, όπως μικροέγκλημα, υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και παρενόχληση γυναικών. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα είναι άβολα αλλά όχι απειλητικά για τη ζωή. Μερικές προφυλάξεις είναι συνήθως αρκετές για να σας κρατήσουν ασφαλείς.

Μικροκλοπή

Το πιο πιθανό έγκλημα που μπορεί να συναντήσετε στο Τόκιο είναι η μικροκλοπή. Αυτό το έγκλημα συμβαίνει οπουδήποτε υπάρχει μεγάλος πληθυσμός, πολλά πλήθη και πολλοί τουρίστες.

Αν και το Τόκιο έχει κάνει πολλά για να περιορίσει τον αριθμό των μικροεγκληματιών που υπάρχουν στην πόλη, η κλοπή είναι δύσκολο να εξαλειφθεί εντελώς. Η καναδική κυβέρνηση προειδοποιεί για τον κίνδυνο μικροκλοπών σε πολυσύχναστες περιοχές του Τόκιο στην ταξιδιωτική της συμβουλή για την Ιαπωνία.

Πορτοφολάδες και αρπαγές τσάντας μπορεί να συμβούν, καθώς και κλοπές αντικειμένων χωρίς επίβλεψη και απάτες. Τα hot spots για κλοπές περιλαμβάνουν την περιοχή γύρω από τον σιδηροδρομικό σταθμό Shibuya, ειδικά τη νύχτα, δημοφιλείς περιοχές με νυχτερινή ζωή, τρένα και δημόσια μέσα μεταφοράς.

Οι μεγάλες τουριστικές περιοχές όπως η Akihabara αποτελούν επίσης κοινούς στόχους για κλέφτες. Τα καλά νέα είναι ότι οι πορτοφολάδες του Τόκιο δεν είναι σκληροί εγκληματίες και οι βασικές προφυλάξεις είναι αρκετές για να τους αποτρέψουν.

Βεβαιωθείτε ότι τα τιμαλφή σας είναι πάντα ορατά ή κοντά στο σώμα σας, ειδικά σε πολυσύχναστες περιοχές όπως τα τρένα.

Μην αφήνετε ποτέ τις τσάντες σας ή άλλα τιμαλφή σας χωρίς επίβλεψη, ακόμη και σε μέρη που μπορεί να αισθάνεστε ασφαλή, όπως εστιατόρια ή καφετέριες. Η ενοικίαση ποδηλάτου είναι ένας δημοφιλής τρόπος μετακίνησης. Ωστόσο, η κλοπή ποδηλάτου είναι ένα από τα πιο κοινά μικροεγκλήματα στην πόλη.

Βεβαιωθείτε ότι κλειδώνετε πάντα το ποδήλατό σας και ρωτάτε το μέρος ενοικίασης εάν έχουν ασφάλεια σε περίπτωση κλοπής του ποδηλάτου ή εάν πρέπει να το αντικαταστήσετε. Τέλος, προσέξτε τις κοινές τουριστικές απάτες.

Η πιο κοινή τουριστική απάτη είναι ο επαιτείας «μοναχός». Άνθρωποι ντυμένοι μοναχοί περπατούν σε τουριστικές περιοχές όπως η Akihabara και το Ueno προσφέροντας ευλογίες και ένα βραχιόλι.

Ωστόσο, μόλις δεχτείς το δώρο, σε αναγκάζουν να πληρώσεις και γίνεσαι επιθετικός αν αρνηθείς. Οι βουδιστές μοναχοί δεν επιτρέπεται να ζητιανεύουν χρήματα, οπότε να είστε σίγουροι ότι αυτοί οι άνδρες είναι απλώς απατεώνες.

Τόκιο

Έγκλημα που σχετίζεται με το αλκοόλ

Το Τόκιο είναι ένας διάσημος προορισμός για πάρτι, αλλά να είστε προσεκτικοί όταν βγαίνετε έξω, καθώς συμβαίνουν πολλά εγκλήματα που σχετίζονται με το αλκοόλ. Η αυστραλιανή κυβέρνηση προειδοποιεί τους ταξιδιώτες να είναι προσεκτικοί στις περιοχές με νυχτερινή ζωή του Τόκιο, όπως το Roppongi και το Shinjuku.

Ενώ οι περισσότεροι ιδιοκτήτες μπαρ και νυχτερινών κέντρων θέλουν απλώς να ζήσουν τίμια, ορισμένοι αναζητούν τρόπους να εκμεταλλευτούν τους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των ξένων.

Οι επισκέπτες έχουν πέσει θύματα υπερφόρτωσης, ληστείας, ακόμη και επίθεσης σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα του Τόκιο στο παρελθόν. Προσέχετε πάντα τα ποτά σας και την πρόσληψη όταν βγαίνετε έξω.

Παρακολουθήστε προσεκτικά τα ροφήματά σας, καθώς τα ποτά είναι συνηθισμένα — για τις γυναίκες και για τους άνδρες. Τα θύματα είναι ανίκανα, τότε οι ληστές θα σηκώσουν ψηλές καρτέλες στις πιστωτικές τους κάρτες ή ακόμη και θα τα μεταφέρουν σε ΑΤΜ και θα τα κάνουν να κάνουν ανάληψη χρημάτων.

Βεβαιωθείτε ότι δεν υπερβαίνετε τα όριά σας, ώστε οι εγκληματίες να μην σας εκμεταλλεύονται όταν είστε μεθυσμένοι.

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι χαρακτηριστικό της κουλτούρας του αλκοόλ στην Ιαπωνία (είναι σύνηθες να βλέπεις επιχειρηματίες να ξαπλώνουν στους δρόμους ή γύρω από το σταθμό Shibuya), αλλά δεν θέλεις να συμμετάσχεις. Προσέξτε ποια κλαμπ και νυχτερινά κέντρα θα επιλέξετε επιχείρηση.

Εάν ένα μέρος έχει μια επιθετική παρουσία μπροστά, το πιθανότερο είναι ότι συνδέεται με κάποια σκιώδη επιχείρηση. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και φύγετε εάν ένα μέρος αισθάνεται πρόχειρο ή ρωτήστε τους ντόπιους σχετικά με τα μπαρ και τα κλαμπ να αποφύγετε.

Αποφυγή κακών περιοχών

Το Τόκιο δεν έχει πολλές επικίνδυνες περιοχές από μόνες τους, αλλά υπάρχουν μερικά μέρη που πρέπει να είστε προσεκτικοί. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, να είστε προσεκτικοί σε περιοχές με νυχτερινή ζωή, όπως το Shinjuku, το Roppongi, το Ikebukuro και το Kabukicho, καθώς υπάρχουν πολλά εγκλήματα που σχετίζονται με το αλκοόλ.

Να είστε προσεκτικοί σε πολυσύχναστες περιοχές όπως ο σταθμός Shibuya ή δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα λόγω του κινδύνου μικροκλοπής. Το Kamagasaki είναι μια παραγκούπολη στα περίχωρα του Τόκιο που έχει υψηλά επίπεδα μικροκλοπών.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές πρόσθετες συμβουλές ασφάλειας για το Τόκιο:

  • Οι γυναίκες πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα όταν περπατούν τη νύχτα. Αν και το Τόκιο είναι γενικά μια ασφαλής πόλη για τις γυναίκες, υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις. Η ατμόσφαιρα στις περιοχές με νυχτερινή ζωή μπορεί να γίνει θορυβώδης λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ και οι γυναίκες συχνά παρενοχλούνται όταν περνούν από εκεί. Αποφύγετε αυτές τις περιοχές, ειδικά αν είστε μόνοι.
  • Ερευνητική ετοιμότητα σεισμών. Είναι συχνοί και απρόβλεπτοι στο Τόκιο. Εάν βρίσκεστε μέσα, καταφύγετε κάτω από ένα ανθεκτικό αντικείμενο, όπως ένα τραπέζι ή ένα πλαίσιο πόρτας. Εάν βρίσκεστε έξω όταν κάποιος χτυπήσει, κατευθυνθείτε σε ανοιχτό χώρο για να αποφύγετε την πτώση των συντριμμιών.
  • Μην παίρνετε φάρμακα. Η Ιαπωνία έχει αυστηρές ποινές για όλα τα εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένων των εγκλημάτων που μπορεί να μην είναι εγκλήματα αλλού, όπως το κάπνισμα μαριχουάνας. Οι ξένοι έχουν επηρεαστεί στο παρελθόν, οπότε μην το ρισκάρετε.
  • Ερευνήστε ποια ΑΤΜ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Οι Ιάπωνες εξακολουθούν να πληρώνουν για αντικείμενα κυρίως με μετρητά. Οι ξένες κάρτες δεν λειτουργούν σε όλα τα ΑΤΜ, μόνο σε αυτά στα ταχυδρομεία και τα ψιλικατζίδικα της Ιαπωνίας, οπότε φροντίστε να λαμβάνετε αρκετά μετρητά όταν επισκέπτεστε αυτές τις περιοχές.

Τόκιο

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις που μπορεί να θέλετε να κάνετε πριν επισκεφτείτε το Τόκιο:

Είναι το Τόκιο ασφαλές για τους τουρίστες;

Ναι, το Τόκιο είναι πολύ ασφαλές για τους τουρίστες. Οι περισσότεροι επισκέπτες περνούν εντελώς θετικά εδώ και δεν βιώνουν ποτέ κάτι επικίνδυνο. Το ποσοστό εγκληματικότητας είναι πολύ χαμηλό και πολύ λίγο το έγκλημα απευθύνεται σε αλλοδαπούς.

Είναι ασφαλές το Τόκιο τη νύχτα;

Το Τόκιο είναι μια από τις λίγες μεγάλες πόλεις που αισθάνονται εξίσου ασφαλείς τη νύχτα όσο και την ημέρα. Οι πολυσύχναστες περιοχές όπως η Shibuya έχουν άφθονο κόσμο όλες τις ώρες, ώστε να αισθάνεστε ασφαλείς μέσα στο πλήθος.

Τα μόνα μέρη όπου θα πρέπει να είστε λίγο πιο προσεκτικοί τη νύχτα, ειδικά αν είστε γυναίκα που ταξιδεύει μόνη, είναι η νυχτερινή ζωή και οι περιοχές με τα κόκκινα φανάρια.

Είναι ασφαλές το Τόκιο από τα τσουνάμι;

Το Τόκιο βρίσκεται στον κόλπο του Τόκιο, μια προστατευόμενη περιοχή που δεν δέχεται πολλά τσουνάμι. Ωστόσο, η μόνη εξαίρεση είναι μετά από έναν ισχυρό σεισμό όπως ο σεισμός της Φουκουσίμα του 2011, ο οποίος προκάλεσε τσουνάμι που έπληξε ακόμη και το Τόκιο.

Αξίζει να επισκεφτείτε το Τόκιο;

Το Τόκιο είναι ένας προορισμός που αξίζει να επισκεφτείτε. Έχει τόσα πολλά να κάνεις, από ιδιόμορφα μουσεία μέχρι ψώνια για οτιδήποτε μπορείς να σκεφτείς μέχρι να φας νόστιμο φαγητό.

Είναι ακριβό το Τόκιο;

Όλη αυτή η ασφάλεια έχει κόστος — κυριολεκτικά. Το Τόκιο είναι μια από τις πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο τόσο για διαμονή όσο και για επίσκεψη. Μπορείτε να πάτε σε έναν μέτριο προϋπολογισμό αν εξοικονομήσετε λίγο, αλλά δεν είναι ο καλύτερος προορισμός για περιορισμένους προϋπολογισμούς.

Λοιπόν, πρέπει να ταξιδέψετε στο Τόκιο;

Το Τόκιο είναι μια από τις ασφαλέστερες μεγαλουπόλεις στον κόσμο! Χάρη στο χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας, είναι πρακτικά εγγυημένο ότι θα περάσετε ασφαλή, αρκεί να λάβετε τις σωστές προφυλάξεις.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, τι περιμένετε — κλείστε το ταξίδι σας για να ζήσετε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει αυτή η γραφική πόλη. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Κάντε κλικ στο κουμπί και βρείτε όλες τις πλατφόρμες αναζήτησης και κλείστε μόνοι σας το επόμενο ταξίδι σας.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Διαβάστε επίσης:Τα μυστικά του Τόκιο που οι ντόπιοι κρατούν για τον εαυτό τους

Είναι η Ιαπωνία ασφαλής για επίσκεψη

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια