Είναι η Ινδονησία ασφαλής για επίσκεψη το 2023;

Το TicketsWe υποστηρίζεται από αναγνώστες και μπορεί να κερδίσει προμήθεια από αγορές που πραγματοποιούνται μέσω συνδέσμων σε αυτό το άρθρο.

Η Ινδονησία είναι μια από τις πιο δημοφιλείς χώρες για τους τουρίστες που επισκέπτονται τη Νοτιοανατολική Ασία. Κάθε χρόνο, πάνω από 18 εκατομμύρια άνθρωποι  επισκέπτονται το τεράστιο νησιωτικό αρχιπέλαγος.

Το Μπαλί είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός της Ινδονησίας χάρη στις όμορφες παραλίες του, τη μοναδική κουλτούρα που επηρεάζεται από τους Ινδουιστές και πολλές ευκαιρίες για πνευματικό καταφύγιο. Ωστόσο, θα ήταν λάθος να περιορίσετε την επίσκεψή σας στην Ινδονησία μόνο στο Μπαλί.

Επισκεφτείτε την πολυσύχναστη πόλη Yogyakarta για να μάθετε περισσότερα για τον πολιτισμό και την ιστορία της Ινδονησίας και να γνωρίσετε την ινδονησιακή κουζίνα.

Κατευθυνθείτε στη ζούγκλα στο Βόρνεο για να δείτε τη μοναδική άγρια ​​ζωή της Ινδονησίας ή επισκεφθείτε τον ναό στο Borobudur. Υπάρχουν τόσα πολλά να δείτε στην Ινδονησία που πρέπει να είναι δελεαστικό να κλείσετε αμέσως έναν αγώνα εκεί.

Ωστόσο, πριν ταξιδέψετε οπουδήποτε καινούργιο, είναι καλή ιδέα να ερευνήσετε περισσότερο την κατάσταση ασφάλειας στο έδαφος.

Αλλά μην ανησυχείτε – οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί δημιούργησαν μαζί αυτόν τον λεπτομερή ταξιδιωτικό οδηγό για να σας βοηθήσουν να καταλάβετε εάν το ταξίδι στην Ινδονησία είναι ασφαλές ή όχι. Συνεχίστε να διαβάζετε για λεπτομερείς πληροφορίες ασφάλειας για οτιδήποτε μπορεί να συναντήσετε, συμπεριλαμβανομένου του εγκλήματος. Αφήστε μας να είμαστε ο οδηγός σας!

[tp_widget][/tp_widget]

Είναι η Ινδονησία ασφαλής για επίσκεψη το 2023;

Arako Space/Shutterstock

Ναί. Η Ινδονησία είναι ως επί το πλείστον μια ασφαλής χώρα για επίσκεψη, αλλά υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου θα πρέπει να είστε σε επιφυλακή.

Το έγκλημα στο δρόμο είναι συνηθισμένο στους περισσότερους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ενώ στο παρελθόν υπήρξαν και τρομοκρατικά επεισόδια. Η Ινδονησία είναι επίσης επιρρεπής σε φυσικές καταστροφές. Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε να ερευνάτε εάν η Ινδονησία είναι ασφαλής ή όχι είναι η ταξιδιωτική οδηγία της χώρας σας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες λένε στους πολίτες τους να είναι πιο προσεκτικοί στη χώρα, αλλά εξακολουθούν να επιτρέπουν τα ταξίδια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η Νέα Ζηλανδία έχει επίσης το μεγαλύτερο μέρος της Ινδονησίας στο πλαίσιο ταξιδιωτικών συμβουλών Επιπέδου 2 .

Υπάρχουν ορισμένες περιοχές της χώρας όπου τα ταξίδια δεν συνιστώνται καθόλου λόγω του υψηλού κινδύνου εμφύλιων αναταραχών και άλλης βίας. Οι χώρες τείνουν να προειδοποιούν για τα ίδια προβλήματα στις ταξιδιωτικές τους συμβουλές για την Ινδονησία.

Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Τρομοκρατία
 • Εμφύλια αναταραχή
 • Πορτοφολάδες
 • Αρπαγή τσάντας
 • Απάτη
 • Πιείτε αιχμηρό
 • Ληστεία

Η πιθανότητα να αντιμετωπίσετε ένα από αυτά τα περιστατικά είναι χαμηλή, ειδικά εάν λαμβάνετε τις κατάλληλες προφυλάξεις όταν πηγαίνετε στην Ινδονησία.

Ωστόσο, είναι καθήκον των κυβερνήσεων να προειδοποιούν τους πολίτες τους για όλες τις πιθανότητες που μπορεί να συναντήσουν όταν πηγαίνουν στο εξωτερικό, μόνο για λόγους ασφαλείας. Αφήστε τις προειδοποιήσεις να σας κάνουν να είστε προσεκτικοί, αλλά μην τις αφήσετε να σας τρομάξουν από το να πάτε στην Ινδονησία.

Εκτός από την εγκληματικότητα, μια σημαντική ανησυχία για την ασφάλεια που πρέπει να έχετε κατά νου όταν πηγαίνετε στην Ινδονησία είναι η επικράτηση των φυσικών καταστροφών. Η Ινδονησία βρίσκεται στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς», μια περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού που είναι πολύ σεισμικά ενεργή.

Η Ινδονησία είναι μια από τις πιο επιρρεπείς σε καταστροφές χώρες στον κόσμο.

Κατά μέσο όρο 1,5 χιλιάδες φυσικές καταστροφές συμβαίνουν στην Ινδονησία κάθε χρόνο και οι αριθμοί αυξάνονται καθώς η κλιματική αλλαγή αυξάνει την ένταση ορισμένων μορφών καταστροφών.

Οι πιο συνηθισμένες καταστροφές που συμβαίνουν στην Ινδονησία είναι τα τσουνάμι, οι σεισμοί, οι πλημμύρες και οι τροπικοί κυκλώνες. Πριν επισκεφτείτε την Ινδονησία, θα πρέπει να διαβάσετε για τις διαδικασίες ετοιμότητας για καταστροφές, ώστε να γνωρίζετε τι να κάνετε σε περίπτωση φυσικής καταστροφής.

Ακολουθήστε προσεκτικά τις τοπικές ειδήσεις και τα δελτία καιρού και υπακούστε στις κρατικές ειδοποιήσεις που σας ενημερώνουν εάν ορισμένα μέρη της χώρας είναι πολύ επικίνδυνα για να επισκεφθείτε. Για παράδειγμα, το όρος Agung στο Μπαλί  είναι ένα ενεργό ηφαίστειο και οι αρχές δημοσιεύουν περιοδικά ειδοποιήσεις προειδοποιώντας τους ανθρώπους να μην το επισκεφτούν.

Το ταξίδι στην Ινδονησία μπορεί να απαιτεί λίγο περισσότερη προετοιμασία και προφυλάξεις από το να ταξιδέψετε στο παντοπωλείο, αλλά αξίζει τον κόπο. Με κάποια κοινή λογική, οι περισσότεροι τουρίστες εξακολουθούν να περνούν υπέροχα.

Έγκλημα στην Ινδονησία

Ουμπούντ, Μπαλί / Ινδονησία – 12 Φεβρουαρίου 2020: Τουρίστες που επισκέπτονται την αγορά του Ουμπούντ ή είναι γνωστή ως Αγορά Τέχνης του Ουμπούντ/Ahmet Cigsar/Shutterstock

Το έγκλημα είναι ένα πρόβλημα σε όλο τον κόσμο και η Ινδονησία δεν διαφέρει. Η χώρα έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει όσον αφορά την καταπολέμηση του εγκλήματος, αλλά ορισμένα στατιστικά στοιχεία είναι αισιόδοξα.

Το συνολικό ποσοστό εγκληματικότητας στην Ινδονησία είναι 90 περιστατικά ανά 100.000 άτομα  σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες μετρήσεις που δημοσιεύθηκαν το 2021. Η εγκληματικότητα μειώνεται σταθερά την τελευταία δεκαετία, γεγονός που δείχνει ότι η εγκληματικότητα στην ινδονησιακή κοινωνία βρίσκεται σε θετική τροχιά.

Το ποσοστό του βίαιου εγκλήματος στην Ινδονησία είναι εκπληκτικά χαμηλό. Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, το ποσοστό ανθρωποκτονιών είναι μόνο ένα περιστατικό ανά 100.000 άτομα (ωστόσο, τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία είναι από το 2004).

Τα ποσοστά άλλων βίαιων εγκλημάτων είναι συγκριτικά χαμηλά. Ορισμένες στατιστικές για την εγκληματικότητα διαχωρίζουν τα εγκλήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία και τους θανάτους από τα εγκλήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία, έτσι ώστε να μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στους σχετικά χαμηλούς αριθμούς στην Ινδονησία.

Αν και η τρομοκρατία αποτελεί πρόβλημα στη χώρα, άλλα βίαια εγκλήματα δεν είναι τόσο διαδεδομένα. Η Ινδονησία έχει κάποια προβλήματα με το οργανωμένο έγκλημα.

Η χώρα είναι πλούσια σε φυσικούς πόρους που σύμφωνα με τον Δείκτη Οργανωμένου Εγκλήματος συχνά αποτελούν αντικείμενο παράνομης εκμετάλλευσης και διακίνησης στο εξωτερικό από φορείς του οργανωμένου εγκλήματος.

Η παράνομη εξόρυξη, η υλοτομία και η πώληση εξαρτημάτων άγριας ζωής, όπως οι τίγρεις της Σουμάτρας, είναι δυστυχώς πολύ συνηθισμένα στην Ινδονησία. Συχνά υπάρχει αλληλεπικάλυψη μεταξύ τρομοκρατικών ομάδων και οργανωμένου εγκλήματος.

Ομάδες οργανωμένου εγκλήματος βρίσκονται επίσης πίσω από το εμπόριο ναρκωτικών, που απευθύνονται κυρίως σε τουρίστες. Οι μικροκλοπές και τα εγκλήματα ιδιοκτησίας είναι πολύ πιο διαδεδομένα στην Ινδονησία.

Σύμφωνα με το Numbeo,  οι περισσότεροι ερωτηθέντες ανησυχούν για διαρρήξεις, κλοπές από οχήματα, κλοπή και κλοπή. Η συνολική βαθμολογία της Ινδονησίας στην κλίμακα εγκληματικότητας του ιστότοπου είναι 45,63 στα 100, ένα μέτριο ποσοστό.

Σε σύγκριση με άλλες χώρες του μεγέθους και του προφίλ εισοδήματός της, η Ινδονησία έχει σχετικά χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Υπάρχουν μερικές θεωρίες γιατί το ποσοστό εγκληματικότητας είναι τόσο χαμηλό, συμπεριλαμβανομένων αυστηρών τιμωριών για εγκλήματα, ισχυρών κοινοτικών δικτύων και έλλειψης πρόσβασης σε πυροβόλα όπλα.

Όταν εξετάζετε στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας για την Ινδονησία, μην αφήνετε τον εαυτό σας να νιώθει πολύ άνετα παρά το χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Στην Ινδονησία, πολλά εγκλήματα δεν καταγγέλλονται λόγω της χαμηλής αστυνομικής κάλυψης εκτός μεγάλων πόλεων.

Οι άνθρωποι επίσης δεν εμπιστεύονται την αστυνομία λόγω της φήμης τους για διαφθορά. Αφήστε τα στατιστικά του εγκλήματος να σας προσφέρουν λίγη ησυχία, αλλά κρατήστε το πορτοφόλι σας για κάθε ενδεχόμενο.

Μικροκλοπή

Το πιο συνηθισμένο έγκλημα που θα συναντήσετε στην Ινδονησία, όπως σχεδόν οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, είναι η μικροκλοπή. Το έγκλημα στο δρόμο είναι κοινό στις περισσότερες μεγάλες πόλεις και τουριστικούς προορισμούς της Ινδονησίας, όπως το Μπαλί και το Λομπόκ.

Έρχεται σε πολλές διαφορετικές μορφές, όπως πορτοφολάδες, αρπαγές τσαντών και απάτες. Η αυστραλιανή κυβέρνηση προειδοποιεί τους πολίτες της για την επικράτηση μικροκλοπών στην Ινδονησία.

Οι κλέφτες λειτουργούν σε μέρη που συχνάζουν οι αλλοδαποί, όπως πολυσύχναστα εμπορικά κέντρα, μέσα μαζικής μεταφοράς, μπαρ και πολυσύχναστες περιοχές για πεζούς. Θα πρέπει να λάβετε προφυλάξεις για να προστατέψετε τα τιμαλφή σας στην Ινδονησία.

Ποτέ μην αφήνετε τα τιμαλφή σας χωρίς επίβλεψη και μην τα βάζετε σε μέρος όπου είναι εύκολο να τα αρπάξετε, όπως μια πίσω τσέπη. Μπορεί να θέλετε να επενδύσετε σε μια ζώνη χρημάτων ή να βάλετε κάποια μετρητά έκτακτης ανάγκης μακριά από το πορτοφόλι σας, ώστε να έχετε έναν τρόπο να επιστρέψετε στο σπίτι ακόμα κι αν σας ληστέψουν.

Οι κλέφτες μερικές φορές λειτουργούν από το πίσω μέρος των μοτοσυκλετών, ώστε να μπορούν να αρπάξουν τσάντες από τους πεζούς και να ξεφύγουν γρήγορα. Εάν έχετε τσάντες, φορέστε κάτι που είναι πιο δύσκολο να το αρπάξετε, όπως χιαστί τσάντα ή σακίδιο πλάτης αντί για τσάντα ώμου.

Μεταφέρετε τις τσάντες σας στην αντίθετη πλευρά του σώματός σας από το δρόμο και προσπαθήστε να περπατήσετε μακριά από το κράσπεδο αν είναι δυνατόν. Η Ινδονησία είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός και υπάρχει μεγάλη διαφορά εισοδήματος μεταξύ ντόπιων και επισκεπτών.

Αυτό δημιουργεί το τέλειο κίνητρο για μικροεγκλήματα. Οι τουριστικές απάτες είναι ένα άλλο κοινό έγκλημα που στοχεύει τους τουρίστες. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιεί τους πολίτες της για κοινές απάτες στην ταξιδιωτική της συμβουλή.

Τα ταξί είναι η πιο κοινή πηγή απάτης, η οποία είναι αρκετά καθολική.

Χρησιμοποιήστε μόνο εξουσιοδοτημένες εταιρείες όπως η Bluebird και η Silverbird ή ζητήστε συστάσεις από το κατάλυμα σας. Συμφωνήστε για την τιμή των πάντων, συμπεριλαμβανομένων των ταξί, πριν πληρώσετε.

Τρομοκρατία

Εκτός από τις μικροκλοπές, υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά εγκλήματα για τα οποία πρέπει να ανησυχείτε στην Ινδονησία. Αυτό περιλαμβάνει την τρομοκρατία. Δυστυχώς, η Ινδονησία δέχεται συχνές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου  έχει κατάλογο με πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας επίθεσης το 2022 σε αστυνομικό τμήμα στη Δυτική Ιάβα, μιας βόμβας αυτοκτονίας τον Μάρτιο του 2021 μπροστά από μια καθολική εκκλησία στο Μακασσάρ και μια επίθεση τον Ιούνιο του 2020 σε αστυνομικό τμήμα στο Καλιμαντάν του Βόρνεο .

Το Γραφείο Αντιτρομοκρατίας του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ δημοσίευσε ένα σημείωμα για την τρομοκρατία στην Ινδονησία . Απαριθμεί κοινές ομάδες πίσω από τις επιθέσεις στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των Μουτζαχεντίν Ινδονησίας Τιμούρ, Τζαμάαχ Ανσαρούτ Ντάουλαχ και ISIS.

Οι περισσότερες τρομοκρατικές ομάδες είναι ριζοσπάστες ισλαμιστές τρομοκράτες, αλλά ορισμένες ένοπλες ομάδες της Παπούα θεωρούνται επίσης τρομοκράτες.

Οι επιτιθέμενοι συνήθως στοχεύουν μέρη που σχετίζονται με την κυβέρνηση, όπως κυβερνητικά γραφεία, αστυνομικά τμήματα και στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Στοχεύουν επίσης σε πολυσύχναστα μέρη, όπως νυχτερινά κέντρα, τουριστικά αξιοθέατα και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τα θρησκευτικά φεστιβάλ είναι επίσης κοινοί στόχοι, ειδικά για τρομοκράτες που υποκινούνται από θρησκευτικό εξτρεμισμό. Η καναδική κυβέρνηση έχει συμβουλές για τους πολίτες της για να μείνουν ασφαλείς από τρομοκρατικές επιθέσεις.

Να είστε προσεκτικοί στα πλήθη, ειδικά όταν επισκέπτεστε θρησκευτικές γιορτές που αποτελούν κοινούς τρομοκρατικούς στόχους. Ακολουθήστε τις ειδήσεις όσο βρίσκεστε στη χώρα. Εφόσον οι τρομοκράτες στοχεύουν μερικές φορές ξενοδοχεία, μείνετε κάπου με εξαιρετική ασφάλεια.

Ο κίνδυνος τρομοκρατίας στην Ινδονησία εξακολουθεί να είναι παρών, αλλά μειώνεται σημαντικά. Η κυβέρνηση της Ινδονησίας εφαρμόζει ισχυρά αντιτρομοκρατικά μέτρα.

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε το Βόρνεο το 2023;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αποφυγή κακών περιοχών

jayapura, papua-indonesia, φωτογραφίες φίλων της Παπούα που φορούν παραδοσιακά ρούχα στα σύνορα της δημοκρατίας της Ινδονησίας – Παπούα Νέα Γουινέα στη Τζαγιαπούρα, 28 Απριλίου 2018/Ronaldy Iffak/Shutterstock

Θα πρέπει να αποφεύγετε ορισμένες περιοχές της Ινδονησίας για την προσωπική σας ασφάλεια. Μην ταξιδεύετε στην ινδονησιακή Παπούα λόγω των απειλών συνεχιζόμενης βίας.

Η επαρχία κατοικείται από αυτονομιστές που πολεμούν την ινδονησιακή κυβέρνηση εδώ και δεκαετίες. Ένοπλες ομάδες βρίσκονται πίσω από βίαιες συγκρούσεις, εμφύλιες αναταραχές και απαγωγές, που μερικές φορές επηρεάζουν αλλοδαπούς .

Είναι ασφαλείς οι Ηνωμένες Πολιτείες για επίσκεψη το 2023;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές επιπλέον συμβουλές για ταξίδια στην Ινδονησία:

 • Βία κατά των ταξιδιωτών έχει σημειωθεί στο παρελθόν, ειδικά σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως το Μπαλί. Εάν ταξιδεύετε μόνη σας ως γυναίκα ταξιδιώτης, φροντίστε να λάβετε επιπλέον προφυλάξεις.
 • Ασθένειες όπως η ελονοσία είναι κοινές σε όλη την Ινδονησία. Βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε άφθονο σπρέι για σφάλματα και έχετε εφοδιαστεί με φάρμακα όπως φάρμακα κατά της ελονοσίας πριν φτάσετε στη χώρα.
 • Η δηλητηρίαση από το αλκοόλ είναι συχνή στην Ινδονησία. Θανατηφόρα περιστατικά υπήρξαν και στο παρελθόν. Μην δοκιμάσετε το τοπικό ποτό αράκ, εκτός αν γνωρίζετε και εμπιστεύεστε καλά την πηγή. Αυτό το ποτό είναι συχνά πολύ ισχυρό και παρασκευάζεται άσχημα, προκαλώντας δηλητηρίαση από το αλκοόλ. Παρακολουθήστε τα ποτά σας προσεκτικά στα μπαρ και στα κλαμπ για να αποφύγετε την απότομη αύξηση του ποτού.
 • Ο νέος ποινικός κώδικας της Ινδονησίας περιλαμβάνει ποινές για κοινές πράξεις, συμπεριλαμβανομένου του σεξ εκτός γάμου. Ενώ η ινδονησιακή κυβέρνηση έχει πει ότι δεν θα το επιβάλει αυτό εναντίον αλλοδαπών, να το έχετε κατά νου πριν το επισκεφτείτε.

Συχνές Ερωτήσεις

CherylRamalho/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις που έχουν κάνει στο παρελθόν οι ταξιδιώτες στην Ινδονησία:

Είναι ασφαλές για επίσκεψη στο Μπαλί Ινδονησίας;

Το Μπαλί είναι ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς της Ινδονησίας. Ωστόσο, οι ληστείες και το έγκλημα του δρόμου συμβαίνουν συχνά εδώ επειδή τα πλήθη προσελκύουν πολλούς πορτοφολάδες. Οι βίλες είναι μερικές φορές στόχοι για διαρρήξεις, οπότε πάρτε κατάλυμα με καλή ασφάλεια.

Αεροπορικά εισιτήρια για Μπαλί(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Είναι η Τζακάρτα ασφαλής για τους τουρίστες;

Η Τζακάρτα είναι μια μεγάλη πόλη και το ποσοστό εγκληματικότητας στο δρόμο είναι υψηλό. Υπήρξαν επίσης βίαια περιστατικά όπως κλοπές και επιθέσεις με στόχο τουρίστες. Δεν υπάρχουν τόσα πολλά τουριστικά αξιοθέατα στην Τζακάρτα ούτως ή άλλως, οπότε αξίζει να το παραλείψετε για την ασφάλειά σας.

Είναι ασφαλές να ταξιδέψετε στην Ινδονησία το 2023;

Ναι, η Ινδονησία είναι ασφαλής για να ταξιδέψετε το 2023. Θα πρέπει να λάβετε ορισμένες προφυλάξεις, όπως να αποφύγετε την επαρχία της Παπούα, αλλά συνολικά η χώρα εξακολουθεί να είναι ασφαλής για να ταξιδέψετε.

Ποιο μέρος της Ινδονησίας είναι πιο ασφαλές;

Παρά τον κίνδυνο μικροεγκλημάτων, το Μπαλί και το Λομπόκ είναι μερικά από τα πιο ασφαλή μέρη της Ινδονησίας. Πολλές πόλεις στην Ιάβα είναι επίσης αρκετά ασφαλείς, όπως η Yogyakarta, η Semarang και η Surakarta, αν και δεν είναι όλες αυτές πολύ δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα.

Μπορείτε να πιείτε αλκοόλ στην Τζακάρτα;

Ναι, μπορείτε να πιείτε αλκοόλ στην Τζακάρτα και σε κάθε μέρος της Ινδονησίας εκτός από τη συντηρητική επαρχία του Ατσέχ. Ωστόσο, η κατανάλωση αλκοόλ αποδοκιμάζεται στο Ισλάμ, που είναι η θρησκεία της πλειοψηφίας στην Ινδονησία. Πολλά μπαρ της Τζακάρτα κλείνουν κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού από σεβασμό για τη θρησκεία.

Ινδονησία – Συμβουλές ταξιδιού για διακοπές χωρίς προβλήματα(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Λοιπόν, είναι η Ινδονησία ασφαλής για επίσκεψη;

Η Ινδονησία είναι ένα μέρος όπου θα χρειαστεί να λάβετε κάποιες προφυλάξεις, αλλά ως επί το πλείστον, είναι ένα ασφαλές μέρος για να επισκεφθείτε. Απλώς παρακολουθήστε τα τιμαλφή σας και παρακολουθήστε τις τοπικές ειδήσεις για να μάθετε έγκαιρα για τυχόν απειλές και θα πρέπει να έχετε ένα ασφαλές ταξίδι. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

[tp_widget][/tp_widget]

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια