Εκδρομές 2 ώρες μακριά από την Αθήνα

Η Αθήνα είναι μια όμορφη πόλη με πολλά να προσφέρει, αλλά μερικές φορές είναι καλό να ξεφύγετε από την καθημερινότητα και να ζήσετε μια ρομαντική απόδραση. Εάν ψάχνετε για μια ρομαντική εκδρομή που βρίσκεται σε απόσταση δύο ωρών από την Αθήνα, εδώ είναι μερικές προτάσεις:

  • Ναύπλιο: Το Ναύπλιο είναι μια γραφική πόλη με πλούσια ιστορία και πολιτισμό. Μπορείτε να περπατήσετε στα πλακόστρωτα σοκάκια της παλιάς πόλης, να επισκεφθείτε το Παλαμήδι και το Μπούρτζι, ή να κάνετε μια βόλτα με καραβάκι στη λίμνη Βουλιαγμένη.
  • Ακροκόρινθος: Ο Ακροκόρινθος είναι ένα εντυπωσιακό κάστρο που προσφέρει εκπληκτική θέα στην Κορινθία. Μπορείτε να περπατήσετε στα τείχη του κάστρου, να επισκεφθείτε τα αρχαία ερείπια του Κορινθίου, ή να απολαύσετε ένα ρομαντικό δείπνο σε ένα από τα εστιατόρια της περιοχής.
  • Ελικώνας: Ο Ελικώνας είναι ένα γραφικό βουνό με πλούσια φυσική ομορφιά. Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία στα μονοπάτια του βουνού, να επισκεφθείτε το μοναστήρι του Οσίου Λουκά, ή να απολαύσετε ένα ρομαντικό πικνίκ στην Αρβανίτσα.
  • Αράχωβα: Η Αράχωβα είναι ένα παραδοσιακό ορεινό χωριό που βρίσκεται στους πρόποδες του Παρνασσού. Μπορείτε να κάνετε βόλτα στα σοκάκια του χωριού, να επισκεφθείτε το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, ή να απολαύσετε ένα ρομαντικό δείπνο σε ένα από τα εστιατόρια της περιοχής.
  • Γαλαξίδι: Το Γαλαξίδι είναι μια όμορφη πόλη χτισμένη στις όχθες του Κορινθιακού κόλπου. Μπορείτε να κάνετε βόλτα στα γραφικά σοκάκια της πόλης, να επισκεφθείτε το μουσείο του Γαλαξιδίου, ή να απολαύσετε ένα ρομαντικό δείπνο σε ένα από τα εστιατόρια της περιοχής.

road trip

Φυσικά, υπάρχουν πολλές άλλες ρομαντικές εκδρομές που μπορείτε να κάνετε κοντά στην Αθήνα. Με λίγο σχεδιασμό, μπορείτε να βρείτε την ιδανική απόδραση για εσάς και τον σύντροφό σας.

Εδώ είναι μερικές επιπλέον ιδέες για να κάνετε την εκδρομή σας ακόμα πιο ρομαντική:

  • Κάντε κράτηση σε ένα εστιατόριο με θέα.
  • Πηγαίνετε για μια βόλτα με βάρκα ή καραβάκι.
  • Περπατήστε στο δάσος ή σε ένα πάρκο.
  • Απολαύστε ένα ρομαντικό δείπνο στο σπίτι με κεριά και μουσική.

Το πιο σημαντικό είναι να περάσετε χρόνο μαζί και να δημιουργήσετε όμορφες αναμνήσεις.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια