ενδιαφέροντα γεγονότα για την Κολομβία

25 διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα γεγονότα για την Κολομβία για το 2023

Περιεχόμενα

Πολλά διασκεδαστικά γεγονότα για την Κολομβία περιλαμβάνουν ελάχιστα γνωστά γεγονότα που θα την ανέδειξαν εύκολα ως ένα από τα καλύτερα μέρη διακοπών στον κόσμο.

Γνωρίζατε ότι η Κολομβία προσφέρει τέτοιες συναρπαστικές εμπειρίες όπως η παρακολούθηση φαλαινών, η κολύμβηση με αναπνευστήρα ανάμεσα σε πολύχρωμους υφάλους και οι αποστολές στο Δάσος του Αμαζονίου με οδηγό;

Υπάρχουν ακόμη περισσότερα σχετικά με την Κολομβία που παρακινούν τους ανθρώπους να κάνουν το “Tierra de Sabor” (ισπανικά για “γη της γεύσης”) τον επόμενο προορισμό διακοπών τους.

Ιππασία σε ορεινά μονοπάτια, kitesurfing πάνω από τα ζεστά, γαλάζια νερά της Καραϊβικής, ψάρεμα βαθέων υδάτων για μπλε μάρλιν και λαβράκι, περπάτημα σε πόλεις που χτίστηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια — η λίστα με τα πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε στην Κολομβία είναι ατελείωτη.

Μέχρι να ολοκληρώσετε την ανάγνωση αυτών των 25 διασκεδαστικών γεγονότων για την Κολομβία, πιστεύουμε ότι θα σχεδιάσετε ήδη το επόμενο ταξίδι σας σε αυτήν την καταπληκτική χώρα της Νότιας Αμερικής!

καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Κάλι

25 διασκεδαστικά γεγονότα για την Κολομβία

Μάθετε συναρπαστικές πληροφορίες για την Κολομβία που είναι συναρπαστικές και ίσως εκπλήσσουν για πολλούς ανθρώπους διαβάζοντας αυτά τα 25 πιο ενδιαφέροντα γεγονότα. Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε; Το ίδιο και εμείς! Ας βουτήξουμε.

1. Η Κολομβία έχει το υψηλότερο ποσοστό βιοποικιλότητας στον κόσμο

Με πέντε διαφορετικές κλιματικές ζώνες – τροπικό δάσος, βουνό, στέπες, σαβάνες και έρημος – που επηρεάζουν την ανάπτυξη της χλωρίδας και της πανίδας, η Κολομβία φιλοξενεί σχεδόν το 10 τοις εκατό όλων των ειδών θηλαστικών που ζουν στη Γη.

2. Η Μπογκοτά είναι μια από τις πιο υπερυψωμένες πόλεις στον κόσμο

Χτισμένη κοντά στην κορυφή των βουνών των Άνδεων, η Μπογκοτά είναι η τρίτη υψηλότερη μητροπολιτική περιοχή στον κόσμο. Σε υψόμετρο σχεδόν 870 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, η Μπογκοτά προσφέρει στους παραθεριστές αξέχαστη θέα στα βουνά των Άνδεων και πιο ψυχρές από τις κανονικές θερμοκρασίες σε σύγκριση με άλλες περιοχές της Κολομβίας.

3. Το κολομβιανό χρήμα είναι το κολομβιανό πέσο

Αν και πολλές χώρες της Νότιας Αμερικής χρησιμοποιούν το πέσο, συμπεριλαμβανομένης της Κολομβίας, οι τουρίστες δεν μπορούν να αγοράσουν πράγματα με κολομβιανά πέσο στην Αργεντινή, τη Χιλή ή το Μεξικό. Αυτό συμβαίνει επειδή το πέσο κάθε χώρας είναι μοναδικό μεταξύ άλλων πέσος.

Έτσι, εάν ταξιδεύετε από τη Χιλή στην Κολομβία και έχετε συγκεντρώσει πολλά πέσο Χιλής, θα πρέπει να τα ανταλλάξετε στην Κολομβία με κολομβιανά πέσο.

4. Η Κολομβία παράγει τα πολυτιμότερα σμαράγδια στον κόσμο

Ενσωματωμένα στον μαύρο σχιστολιθικό βράχο που βρίσκεται στις ανατολικές Άνδεις, τα σμαράγδια της Κολομβίας κατασκευάζονται από τρεις κρατικές και ιδιωτικές εταιρείες εξόρυξης.

Παρέχοντας τα τρία τέταρτα όλων των σμαράγδιων που αγοράζονται και πωλούνται από κοσμηματοπώλες, η Κολομβία φημίζεται για τα βαθυπράσινα, λαμπερά σμαράγδια της που θεωρούνται τα πιο σπάνια σμαράγδια στον κόσμο.

5. Το εθνικό πιάτο της Κολομβίας είναι η Bandeja Paisa

Ένα μπολ γεύμα με ρύζι, φασόλια, λουκάνικο και μπέικον μαζί με ψωμί, φρούτα και σούπα που ετοιμάζονται σε ένα ξύλινο τραπέζι.

Luis Echeverri Urrea/Shutterstock

Σερβίρεται ως ζεστό ή ζεστό πιάτο σε μεγάλες πιατέλες, το Bandeja Paisa ήταν αρχικά ένα γεύμα που δημιουργήθηκε από τους campesinos (άνθρωποι της επαρχίας).

Το 2005, η κυβέρνηση ανακήρυξε το Bandeja Paisa ως το εθνικό πιάτο της Κολομβίας. Τα συστατικά περιλαμβάνουν plantain, τηγανητά αυγά, κιμά, φασόλια pinto, λευκό ρύζι, μαύρη πουτίγκα και αβοκάντο.

6. Ο ποταμός των πέντε χρωμάτων

Ένα ποτάμι που μοιάζει με υγρό ουράνιο τόξο ρέει μέσα από το Εθνικό Πάρκο Serrania de la Macarena που δεν μοιάζει με κανένα άλλο ποτάμι στον κόσμο.

Ένας μοναδικός συνδυασμός υδρόβιων φυτών, μικροοργανισμών και φυκιών δημιουργεί ζωηρές αποχρώσεις του πορτοκαλί, του μπλε, του κίτρινου, του κόκκινου και του πράσινου στην επιφάνεια του ποταμού.

7. Το εθνικό άθλημα της Κολομβίας είναι το Tejo

Εφευρέθηκε πριν από 500 χρόνια από τον λαό Chibcha, το Tejo περιλαμβάνει την ρίψη μεταλλικών ξωτικών (tejos ) σε tablas (ένα είδος ξύλινου κουτιού). Τα tablas περιέχουν ένα συμπαγές μεταλλικό αντικείμενο, όπως ένας σωλήνας ή ένα μεγάλο ελατήριο, που αντέχει στις επαναλαμβανόμενες κρούσεις των tejos.

Αυτό που ξεχωρίζει το Tejo από άλλα είδη αθλημάτων είναι τα mechas , ή ο στόχος των tejo. Οι μηχανισμοί είναι μικρές θήκες που περιέχουν αρκετή πυρίτιδα για να δημιουργήσουν τον ήχο ενός όπλου που εκτοξεύεται.

8. Οι φοίνικες στην Κολομβία είναι πραγματικά  ψηλοί

Το εθνικό δέντρο της Κολομβίας, ο κέρινος φοίνικας, φτάνει σε ένα εκπληκτικό ύψος 200 ποδιών όταν ωριμάσει. Για προοπτική, τα 200 πόδια είναι 40 πόδια πάνω από το μισό μήκος ενός γηπέδου αμερικανικού ποδοσφαίρου.

Η διατήρηση των κηροφοίνικων είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα απειλούμενα πουλιά στην Κολομβία που κάνουν τις φωλιές τους μόνο σε κέρινο φοίνικες. Σήμερα, ο κέρινος φοίνικας προστατεύεται νομικά βάσει του Νόμου 61 στην Κολομβία, ο οποίος απαγορεύει τον κόψιμο των κηροφοίνικων.

9. Δεν υπάρχουν εποχές χειμώνα, καλοκαίρι, άνοιξη ή φθινόπωρο στην Κολομβία. Απλά — στεγνό και υγρό!

Μια γυναίκα κάθεται σε μια αποβάθρα στην παραλία ενώ κοιτάζει τη βάρκα μπροστά σε ένα κρυστάλλινο νερό.

Λάρισας Χιλάντη/Shutterstock

Η εγγύτητα της Κολομβίας στον ισημερινό σημαίνει ότι οι θερμοκρασίες παραμένουν ασυνήθιστα σταθερές καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους. Κατά συνέπεια, οι Κολομβιανοί δεν βιώνουν αλλαγές εποχών.

Αντίθετα, οι εποχές τους αποτελούνται από την εποχή των μουσώνων (Μάιος έως Νοέμβριο) και την περίοδο ξηρασίας (Δεκέμβριος έως Απρίλιος). Επιπλέον, έχοντας μόνο δύο εποχές σημαίνει ότι ο ήλιος δύει γύρω στις 6:00 μ.μ. κάθε μέρα του χρόνου.

10. Ένα ημερολόγιο γεμάτο διακοπές

Οι Κολομβιανοί υπάλληλοι έχουν κάτι να περιμένουν με ανυπομονησία και κάτι που ονειρεύονται οι περισσότεροι – τουλάχιστον 18 ημέρες άδειας με αποδοχές από την εργασία κάθε χρόνο. Αυτό συμβαίνει επειδή η Κολομβία αναγνωρίζει 18 εθνικές αργίες που δίνουν δικαίωμα στους εργαζόμενους σε μία ή περισσότερες ημέρες άδειας.

Οι εθνικές αργίες στην Κολομβία κυμαίνονται από την τυπική Πρωτοχρονιά την 1η Ιανουαρίου έως τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Κολομβίας στις 20 Ιουλίου και την Άμωμη Σύλληψη τον Δεκέμβριο

11. Η Κολομβία είναι το 1/3 του τροπικού δάσους του Αμαζονίου

Το εκτιμώμενο μέγεθος του τροπικού δάσους του Αμαζονίου υπερβαίνει τα δύο εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια. Η Κολομβία περιέχει περίπου το 10 τοις εκατό του τροπικού δάσους του Αμαζονίου.

Μεγάλο μέρος της κολομβιανής περιοχής τροπικού δάσους είναι ακόμα ανεξερεύνητο λόγω της απρόσιτης πρόσβασης. Πιο συγκεκριμένα, η ζούγκλα του Αμαζονίου αποτελεί περίπου το 30 τοις εκατό της συνολικής γης της Κολομβίας.

12. Το μεγαλύτερο μέρος της Κολομβίας κατοικείται από αυτόχθονες πληθυσμούς

Λιγότερο από το πέντε τοις εκατό της Κολομβίας περιέχει οικιστικά και εμπορικά κτίρια. Μόνο στην πρωτεύουσα της Μπογκοτά και σε μεγάλες πόλεις όπως η Καρθαγένη και η Μπαρανκίγια θα βρείτε σπίτια και επιχειρήσεις κατασκευασμένες από τούβλα από πηλό.

Οι ιθαγενείς στην Κολομβία χτίζουν σπίτια από πόρους που βρίσκονται στη φύση – δέντρα, φύλλα φοίνικα, σκληρά χόρτα πλεγμένα σε στέγες, πηλό και άλλα αντικείμενα.

13. Δεν απαιτείται βίζα για να επισκεφθείτε την Κολομβία

Ένα κολομβιανό διαβατήριο, ένα τηλέφωνο και χρήματα τοποθετημένα πάνω από έναν χάρτη.

Alexander Ruiz Acevedo/Shutterstock

Οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν στην Κολούμπια έως και 90 ημέρες με έγκυρο διαβατήριο. Τα διαβατήρια πρέπει να είναι τουλάχιστον έξι μήνες από τη λήξη τους για να θεωρηθούν έγκυρα.

Τα διαβατήρια πρέπει να περιέχουν μία κενή σελίδα για τη σφραγίδα εισόδου, εκτός εάν ο επισκέπτης είναι εγγεγραμμένος σε ένα πρόγραμμα συχνών ταξιδιωτών που ονομάζεται Migración Automática.

14. Η ζάχαρη είναι στα πάντα

Οι Κολομβιανοί αγαπούν τη ζάχαρη τόσο πολύ που αρωματίζουν ακόμη και το αλκοόλ τους με αυτήν. Αρωματισμένο με γλυκάνισο και προερχόμενο από ζαχαροκάλαμο, το aguardiente είναι ένα δημοφιλές λικέρ που σερβίρεται στην περιοχή των Άνδεων της Κολομβίας.

Δεδομένου ότι το aguardiente είναι μόλις 29 τοις εκατό αλκοόλ, συνήθως πίνεται σκέτο. Το Aguardiente αναφέρεται ότι έχει γεύση σαν μαύρη γλυκόριζα και έχει μια τραγανή γλυκύτητα που προέρχεται από αλκοόλ που ταιριάζει πολύ με πιάτα με κρέας.

15. Η Κολομβία είναι το σπίτι της δεύτερης αρχαιότερης σωζόμενης πόλης στη Νότια Αμερική

Η Santa Marta, που ιδρύθηκε στις αρχές του 1500, είναι μια παραθαλάσσια πόλη της Καραϊβικής στη βόρεια Κολομβία, που ιδρύθηκε πριν από έξι αιώνες από τον Rodrigo de Bastidas.

Ένας Ισπανός κατακτητής που ανάγκασε τους Ινδιάνους Chibcha να φύγουν από τα σπίτια τους, ο Bastidas διεκδίκησε τη Santa Marta ως ισπανικό οικισμό και ιδιοκτησία της Αντιβασιλείας του Περού.

16. Ίδια ώρα ΟΛΗ την ώρα στην Κολομβία

Η Κολομβία έχει τη δική της ζώνη ώρας που ονομάζεται “Ώρα Κολομβίας” (COT). Χωρίς να αντιμετωπιστούν αλλαγές στη θερινή περίοδο, τα ρολόγια της Κολομβίας δεν χρειάζεται ποτέ να γυρίζουν πίσω ή να σπρώχνονται προς τα εμπρός.

Το COT είναι επίσης απλό στη χρήση. Όταν είναι 15:00 στη Νέα Υόρκη οποιαδήποτε μέρα, είναι 14:00 στην Κολούμπια την ίδια μέρα.

17. Η Κολομβία είναι στην πραγματικότητα μια μεγάλη χώρα

Ένας χάρτης όπου η Κολομβία είναι καρφιτσωμένη και τα υπόλοιπα είναι θολά.

EBPhoto/Shutterstock

Αν και η Κολούμπια φαίνεται να είναι μια χώρα μεσαίου μεγέθους στους χάρτες της Νότιας Αμερικής, είναι στην πραγματικότητα διπλάσιο από το μέγεθος της Ισπανίας ή της Γαλλίας Ή, θα μπορούσατε να συγκρίνετε το μέγεθος της Κολούμπια με το μήκος της ακτογραμμής του Ειρηνικού που εκτείνεται στην Ουάσιγκτον, το Όρεγκον και την Καλιφόρνια.

Έχουν το ίδιο μήκος! Μάλιστα, από τις 195 χώρες του κόσμου, η Κολομβία κατατάσσεται στην #25η θέση σε μέγεθος.

18. Η κεραμική San Jacinto είναι η παλαιότερη που ανακαλύφθηκε στη Νότια και Βόρεια Αμερική

Η κεραμική κατασκευασμένη από φυλές κυνηγών-τροφοσυλλεκτών μεταξύ 5000 π.Χ. και 4000 π.Χ. που βρέθηκε στην πόλη San Jacinto αντιπροσωπεύει την παλαιότερη κεραμική που ανακαλύφθηκε ποτέ στην Αμερική.

Βρίσκεται στη βόρεια Κολομβία, το San Jacinto είναι διάσημο για τα βραχογραφήματα, μια συναρπαστική συλλογή από πέτρινες φιγούρες σκαλισμένες από τη φυλή Zenú που ενσαρκώνουν τους θεούς που κάποτε τιμούσαν.

19. Ένας Κολομβιανός μηχανικός επινόησε τον εξωτερικό τεχνητό βηματοδότη

Γεννημένος στην Μπογκοτά της Κολούμπια το 1936, ο βιομηχανικός Jorge Reynolds Pombo εφηύρε έναν βηματοδότη που θα μπορούσε να φορεθεί έξω από το σώμα και να τροφοδοτηθεί με μια απλή μπαταρία 12 volt.

Το 1958, ο εξωτερικός βηματοδότης της Pombo χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε ασθενή. Το 2011, η Pombo παρουσίασε έναν βηματοδότη στον ιατρικό κόσμο που δεν ήταν μεγαλύτερος από το μισό μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού.

20. Το σύστημα υγείας της Κολομβίας είναι καλύτερο από το σύστημα υγείας των ΗΠΑ

Όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκδίδει την κατάταξή του για την παγκόσμια υγειονομική περίθαλψη, η Κολομβία βρίσκεται σταθερά στις 30 κορυφαίες χώρες που παρέχουν εξαιρετική ιατρική περίθαλψη.

Το προσδόκιμο ζωής στην Κολομβία έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία 50 χρόνια και είναι συγκρίσιμο με το προσδόκιμο ζωής στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

21. Ένα από τα πιο δηλητηριώδη ζώα στον κόσμο ζει στην Κολομβία

Ένας μικρός βάτραχος, με ζωηρό κίτρινο δέρμα και μαύρα μάτια, που στέκεται πάνω σε έναν βρυώδη βράχο.

Thorsten Spoerlein/Shutterstock

Βρίσκεται μόνο κατά μήκος της ακτής του Ειρηνικού της Κολομβίας στα τροπικά δάση, ο χρυσός δηλητηριώδης βάτραχος εκκρίνει ένα τοξικό αλκαλοειδές που μπορεί να σκοτώσει αρπακτικά που καταναλώνουν τον βάτραχο. Απλώς αγγίζοντας το δέρμα του χρυσού δηλητηριώδους βάτραχου βέλους θα προκαλέσει σοβαρή ασθένεια στον άνθρωπο.

22. Το Αλκατράζ της Νότιας Αμερικής

Κάποτε, μια διαβόητη φυλακή λειτουργούσε στο νησί Gorgona, ένα κυρίως δασωμένο νησί που βρίσκεται μόλις 20 μίλια από την ακτή του Ειρηνικού της Κολομβίας.

Έκλεισε το 1984, αυτή η διαβόητη ποινική αποικία είναι τώρα μια εγκαταλελειμμένη φυλακή σχεδόν κρυμμένη από πυκνή ζούγκλα. Σήμερα, το νησί Γοργόνα είναι ένα εθνικό πάρκο γεμάτο με όμορφα κολομβιανά πουλιά και άλλα άγρια ​​ζώα.

23. Τα μυρμήγκια κάνουν υπέροχα σνακ στην Κολομβία

Τα μυρμήγκια κοπής φύλλων θεωρούνται λιχουδιά στο Σανταντέρ της Κολομβίας. Κατά τους μήνες της περιόδου των βροχών, μπορείτε να αγοράσετε ψητά ή τηγανητά κοπτικά φύλλων από πλανόδιους πωλητές που μαζεύουν τα μυρμήγκια οι ίδιοι.

Εκτός από την παροχή υψηλών ποσοτήτων πρωτεΐνης, οι ντόπιοι πιστεύουν ότι αυτά τα μυρμήγκια έχουν αφροδισιακές ιδιότητες!

24. Altro de Letras — ο μεγαλύτερος ποδηλατόδρομος στη Νότια Αμερική

Το Altro de Letras, που βρίσκεται στην κεντρική Κολομβία, ξεκινά από το San Sebastian de Mariquita και έχει μήκος σχεδόν 50 μίλια.

Αν και η διαδρομή είναι ασφαλτοστρωμένη, οι ποδηλάτες θα ανηφορίζουν συνεχώς με πετάλι, περνώντας από την εκπληκτική θέα στην ύπαιθρο της Κολομβίας. Ξεκινήστε την πεζοπορία νωρίς το πρωί πριν η διαδρομή γίνει γεμάτη κίνηση.

25. Η δημόσια τηλεόραση και το ραδιόφωνο της Κολομβίας παίζει τον Εθνικό Ύμνο δύο φορές κάθε μέρα

Η σημαία της Κολομβίας υψώνεται και κυματίζει σε έναν στύλο κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος.

em_concepts/Shutterstock

Στις 6:00 π.μ. και στις 6:00 μ.μ. κάθε μέρα, οι Κολομβιανοί ακούνε τον εθνικό τους ύμνο ( Himno Nacional de la República de Colombia) να παίζεται στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Το 1995, η κυβέρνηση ψήφισε το νόμο 198, έναν νόμο που καθιστά υποχρεωτική την αναπαραγωγή του εθνικού ύμνου σε αυτές τις στιγμές στο ραδιόφωνο και στα μη καλωδιακά κανάλια

Συχνές Ερωτήσεις

Μπορώ να ταξιδέψω στην Κολομβία χωρίς βίζα;

Ναί. Το μόνο που χρειάζεστε κατά την προσγείωση στην Κολομβία είναι ένα έγκυρο διαβατήριο και απόδειξη αεροπορικού εισιτηρίου μετ’ επιστροφής για να λάβετε τουριστική βίζα που είναι καλή για 90 ημέρες.

Χρειάζομαι ορισμένους εμβολιασμούς πριν επισκεφτώ την Κολομβία;

Εφόσον οι επισκέπτες είναι ενημερωμένοι σχετικά με τους τυπικούς εμβολιασμούς όπως η πολιομυελίτιδα και η ανεμοβλογιά, δεν χρειάζονται άλλοι εμβολιασμοί για την είσοδο στην Κολομβία. Ωστόσο, συνιστάται στους επισκέπτες να εμβολιάζονται κατά του τύφου, της ηπατίτιδας Α και της ελονοσίας εάν σκοπεύουν να ταξιδέψουν στον Αμαζόνιο.

Είναι το νερό ασφαλές για κατανάλωση στην Κολομβία;

Το νερό της βρύσης είναι απολύτως ασφαλές για κατανάλωση σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Όταν ταξιδεύετε εκτός αστικών περιοχών, η ποιότητα του πόσιμου νερού ποικίλλει. Πίνετε εμφιαλωμένο νερό εκτός πόλεων ή χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένα, επαναχρησιμοποιήσιμα μπουκάλια νερού για τον καθαρισμό του νερού της βρύσης.

Τι είναι η Συναλλαγματική Ισοτιμία;

Για να βρείτε την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία του νομίσματός σας με το πέσο Κολομβίας, χρησιμοποιήστε αυτόν τον μετατροπέα νομισμάτων εδώ: https://www.oanda.com/currency-converter/en/?from=COP&to=USD&amount=1

Χρειάζεται να δείξω αρνητικό τεστ COVID όταν προσγειωθείτε στην Κολομβία;

Όχι, η Κολομβία απέρριψε τις απαιτήσεις εμβολίων και τα αρνητικά τεστ για τον COVID νωρίτερα φέτος. Όλοι οι διεθνείς επισκέπτες μπορούν να εισέλθουν στην Κολομβία χωρίς απόδειξη ότι έχουν εμβολιαστεί για τον COVID.

Κλείστε το ταξίδι σας στην Κολομβία σήμερα!

Με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε στην Κολομβία, τι περιμένετε; Κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει η Κολομβία. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης:Μπογκοτά η πόλη όπου συναντιούνται το παρελθόν και το παρόν

Οι πιο επικίνδυνες χώρες στη Νότια Αμερική

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια