Why Is Europe Like a Frying Pan? It’s Not What You Expect

Γιατί η Ευρώπη είναι σαν τηγάνι; Δεν είναι αυτό που περιμένεις

Στη σημερινή ανάρτηση, θα σας διδάξουμε το επόμενο αστείο one-liner σας, καθώς και θα σας δώσουμε μερικές γνώσεις για τον υπέροχο κόσμο της Ευρώπης. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για την ιστορία και το μακιγιάζ της Ευρώπης, τα ταξίδια εκεί και μερικές συχνές ερωτήσεις για να διευκολύνετε τον προγραμματισμό του ταξιδιού.

Γιατί η Ευρώπη είναι σαν τηγάνι

Με την κλασική έννοια του «Τι φορούσε ο Σερ Λάνσελοτ στο κρεβάτι;» (ένα νυφικό) και «Τι είπε ο βουβάλι στο παιδί του όταν το άφησε στο σχολείο;» (αντίο, γιε!) έρχεται ένας άλλος χρυσός γέροντας:

Γιατί η Ευρώπη μοιάζει με τηγάνι;

Η απάντηση: γιατί έχει την Ελλάδα στον πάτο.

Ναι, είναι τόσο απλό. Φυσικά, η Ελλάδα απέχει πολύ από το να είναι η μόνη χώρα σε αυτό το χωνευτήρι μιας ηπείρου, αν και είναι από τις πιο γνωστές – τόσο στη σύγχρονη εποχή όσο και στον αρχαίο κόσμο.

Διαβάστε επίσης:Ο απόλυτος οδηγός για να ταξιδέψετε στην Ευρώπη

Η Τέλεια Μεταφορά; Περισσότερο σαν ένα χωνευτήρι

Αν κοιτάξετε ένα περίγραμμα της Ευρώπης, μερικές φορές μοιάζει λίγο με τηγάνι. Αυτό προϋποθέτει ότι αφήνετε βολικά τη Σκανδιναβία και την ισοπεδώνετε κάπως – ολόκληρη η Γη δεν είναι σε κλίμακα επειδή είναι στρογγυλή μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει μερικές φορές εδώ.

Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, η Ευρώπη ούτε μοιάζει ούτε λειτουργεί σαν τηγάνι. Μια καλύτερη μεταφορά είναι ένα χωνευτήρι, γιατί έχει δει την ευρεία ανάμειξη πολιτισμών και γονιδίων εδώ και χιλιετίες.

Η Ευρώπη ήταν μια χώρα πάγου για πολλές χιλιάδες χρόνια, όπου άνθρωποι και Νεάντερταλ συναντήθηκαν, αναμειγνύονταν και πολέμησαν, με τους ανθρώπους να βγαίνουν τελικά στην κορυφή.

Στη συνέχεια είδε την Αγροτική Επανάσταση, χιλιετίες γεωργίας και μεταλλουργίας και την άνοδο των αυτοκρατοριών. Το όνομα «Ευρώπη» μας προέρχεται από την αρχαία ιστορία.

«Ως εννοιολογική κατασκευή, η Ευρώπη, όπως τη συνέλαβαν για πρώτη φορά οι πιο μορφωμένοι από τους αρχαίους Έλληνες, βρισκόταν σε έντονη αντίθεση τόσο με την Ασία όσο και με τη Λιβύη, το όνομα που χρησιμοποιήθηκε τότε στο γνωστό βόρειο τμήμα της Αφρικής». εξηγεί η Encyclopedia Brittanica.

«Κυριολεκτικά», συνεχίζει η εγκυκλοπαίδεια, «η Ευρώπη θεωρείται πλέον ότι σήμαινε «ηπειρωτική χώρα», αντί για την προηγούμενη ερμηνεία, «ηλιοβασίλεμα». Φαίνεται να έχει προταθεί στους Έλληνες, στον θαλάσσιο κόσμο τους, ως κατάλληλος προσδιορισμός για τις εκτεταμένες βόρειες εκτάσεις που βρίσκονται πέρα ​​από αυτήν».

Αυτό το «πέρα» συνέχισε να αλλάζει σε μορφή και σχήμα για αρκετές ακόμη χιλιετίες, και σήμερα είναι μία από τις επτά ηπείρους του κόσμου όπως τον ξέρουμε.

Out of the Frying Pan και Into the Shire

Γνωρίζατε ότι η αγαπημένη Shire του JRR Tolkien, land o’ hobbits, βασιζόταν στην αγροτική Αγγλία; Αλλά το ήρεμο τοπίο του Σάιρ θα μπορούσε εξίσου εύκολα να εφαρμοστεί σε αυτό πολλών χωρών στην Ευρώπη, από την ποιμενική Γαλλία και την Ελβετία έως τη βουκολική Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Περιέχει είτε 44 είτε 50 χώρες, ανάλογα με το ποιον ρωτάτε και τον ορισμό της χώρας (και μπορεί να δείτε και άλλους αριθμούς).

Σύμφωνα με το Nations Online, «Την Ευρώπη μοιράζονται 50 χώρες. Σύμφωνα με τον συμβατικό ορισμό, υπάρχουν 44 κυρίαρχα κράτη ή έθνη στην Ευρώπη. Δεν περιλαμβάνονται πολλές χώρες και συγκεκριμένα η Τουρκία, η οποία καταλαμβάνει μόνο ένα μικρό μέρος της Ανατολικής Θράκης στην Ευρωπαϊκή Βαλκανική Χερσόνησο».

Επιπλέον, ο ιστότοπος αποκλείει την Κύπρο, τις Νήσους Φερόες, τη Γροιλανδία, το Κοσσυφοπέδιο και το Δυτικό Καζακστάν ως χώρες από μόνες τους, αν και αποτελούν γεωπολιτικούς φορείς στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Σήμερα, περισσότεροι από 746 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στην Ευρώπη, εκ των οποίων τα 448 εκατομμύρια ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια ομάδα χωρών μελών που μοιράζονται τη νομοθεσία, το νόμισμα και τα ανοιχτά σύνορα.

Όπου κι αν πάτε στην Ευρώπη, ωστόσο, σίγουρα θα λατρέψετε τα ταξίδια εκεί.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα ταξίδια στην Ευρώπη

Μια πινακίδα σε μια γέφυρα που λέει Σένγκεν και ένας αμπελώνας διακρίνονται στο βάθος.

Allard One/Shutterstock

Τα ταξίδια στην Ευρώπη είναι όνειρο πολλών. Η ρομαντική αρχιτεκτονική, τα άφθονα ερείπια και το υπέροχο φαγητό το κάνουν έναν ονειρεμένο προορισμό για ταξιδιώτες από την Αμερική στην Ασία, την Αφρική έως την Αυστραλία και όχι μόνο.

Εάν σκέφτεστε να προγραμματίσετε ένα ταξίδι στο Ye Olde Frying Pan, εδώ είναι μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε:

  1. Ο χώρος Σένγκεν καθιστά εύκολη τη διέλευση των συνόρων. Αν σας αρέσει η ιδέα του οδικού ταξιδιού στην Ευρώπη χωρίς περιορισμούς, τότε προγραμματίστε ένα ταξίδι στη ζώνη Σένγκεν. Αυτή η ομάδα των 27 χωρών δεν θα ζητήσει το διαβατήριό σας καθώς περνάτε τα σύνορα, καθιστώντας σας ευκολότερο να μετακινηθείτε με αυτοκίνητο, λεωφορείο, τρένο, ακόμη και αεροπορικώς.
  2. Μπορείτε να μείνετε έως και 90 ημέρες στη ζώνη Σένγκεν: Ο χρόνος σας στην επικράτεια Σένγκεν περιορίζεται σε 90 από κάθε 180 ημέρες, εκτός εάν έχετε βίζα.
  3. Πακέτο ελαφρύ: Μπορεί να νομίζετε ότι θέλετε αυτό το επιπλέον ζευγάρι παπούτσια, αλλά θέλετε να εμφανιστείτε μια ώρα νωρίτερα στο αεροδρόμιο, να σταθείτε στην ουρά, να πληρώσετε για να ελέγξετε την τσάντα σας και μετά να πάθετε έλκος όταν την χάσει η αεροπορική εταιρεία ? Δεν το πίστευα.
  4. Ενημερώστε την εταιρεία της πιστωτικής σας κάρτας ότι θα ταξιδέψετε: Ίσως γνωρίζετε ότι ξεκινάτε μια επική περιπέτεια, αλλά η εταιρεία της πιστωτικής σας κάρτας πρέπει να υποθέσει όταν αρχίσουν να εμφανίζονται χρεώσεις στη Λιθουανία ότι κάτι δεν πάει καλά. Πάντα να ενημερώνετε την τράπεζά σας εκ των προτέρων ότι φεύγετε από τη χώρα με πλαστικό στη ρυμούλκηση.
  5. Αναζητήστε συνεργαζόμενα ΑΤΜ για την τράπεζά σας: Αυτό θα σας γλιτώσει από την πληρωμή περιττών χρεώσεων ΑΤΜ στην Ευρώπη.

Συχνές Ερωτήσεις

Ένα μικρό κρουαζιερόπλοιο που διασχίζει ένα ποτάμι δίπλα στον διάσημο Πύργο του Άιφελ.

frantic00/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες συχνές ερωτήσεις σχετικά με την Ευρώπη και τις διάφορες μεταφορές μαγειρικών σκευών που ισχύουν για αυτήν:

Γιατί η Ευρώπη μοιάζει με τηγάνι;

Εντάξει, λοιπόν θέλετε τη γρήγορη εκδοχή: Γιατί η Ευρώπη είναι σαν τηγάνι; Γιατί έχει την Ελλάδα στον πάτο.

Είναι η Ευρώπη ένα καλό μέρος για να ταξιδέψετε με οποιοδήποτε προϋπολογισμό;

Ναι, η Ευρώπη είναι ένα υπέροχο μέρος για να ταξιδέψετε ανεξάρτητα από το πόσα χρήματα έχετε! Αν και έχει τη φήμη ότι είναι ακριβό, δεν χρειάζεται να είναι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλεις λίγη σκέψη στον προγραμματισμό του ταξιδιού εκ των προτέρων, παίρνοντας αποφάσεις με γνώμονα τον προϋπολογισμό στην πορεία.

Για παράδειγμα, μπορείτε να βρείτε ξενώνες με 20 $ τη βραδιά στις περισσότερες χώρες, συχνά πολύ λιγότερο. Μπορείτε να αποκτήσετε ένα πάσο Eurail, το οποίο σύμφωνα με τον ιστότοπο, σας επιτρέπει να «ταξιδεύετε με τρένο με τον δικό σας ρυθμό και να συνδεθείτε με περισσότερους από 30.000 προορισμούς σε 33 χώρες». Μπορείτε να φάτε έξω από παντοπωλεία και γωνιακά καφέ παρά από εστιατόρια.

Φυσικά, αν έχετε περισσότερα χρήματα να ξοδέψετε, τόσο το καλύτερο!

Πότε πρέπει να πάω στην Ευρώπη;

Το πότε θα πάτε στην Ευρώπη εξαρτάται από το πού θέλετε να πάτε. Η Ευρώπη καλύπτει 37 μοίρες γεωγραφικού πλάτους, καλύπτοντας ένα τεράστιο εύρος κλίματων στην πορεία: υποαρκτικό, τούνδρα, ορεινά, υγρά ηπειρωτικά, θαλάσσια, υγρά υποτροπικά, μεσογειακά και ημίξηρα.

Εάν κατευθύνεστε σε μια χώρα με ηπειρωτικό καιρό – ας πούμε, το εσωτερικό της Ισπανίας – θα θέλετε να αποφύγετε το καλοκαίρι, όταν έχει ζέστη όπως ο Ντίκενς. Και αν δεν έχετε εμμονή με το σκι κατά τη διάρκεια του ήλιου του μεσάνυχτα, μάλλον μην πάτε στη Βόρεια Σκανδιναβία τον Ιανουάριο.

Οι πιο δημοφιλείς ώρες για να ταξιδέψετε στην Ευρώπη περιλαμβάνουν την άνοιξη και το φθινόπωρο, όταν ο αριθμός των τουριστών είναι χαμηλός αλλά ο καιρός είναι ευχάριστος σε όλο το μεγαλύτερο μέρος της. Το καλοκαίρι είναι μια καλή περίοδος για τις μεσογειακές χώρες, αν υποθέσουμε ότι έχετε κάποια χρήματα να ξοδέψετε ανταγωνιζόμενοι τους τουρίστες.

Και χειμώνας; Ο χειμώνας είναι ωραίος αν σας αρέσει να κάνετε σκι. Οι ελβετικές Άλπεις είναι αγαπημένες των θαυμαστών, αλλά υπάρχουν πολλές άλλες οροσειρές και δημοφιλείς προορισμοί για χειμερινά σπορ, όπως η Ρουμανία. Ο χειμώνας μπορεί επίσης να είναι ωραίος αν ταξιδεύετε στα νησιά της Μεσογείου, τα οποία διατηρούν τις θερμοκρασίες στη δεκαετία του ’60 περίπου – αν και θα χρειαστείτε ακόμα ένα πουλόβερ.

Ταξιδεύοντας στο τηγάνι: Τελικές σκέψεις

Εάν είστε έτοιμοι για μια περιπέτεια, τότε η Ευρώπη μπορεί να είναι το εισιτήριο.

Αυτό το τηγάνι μιας ηπείρου προσφέρει δεκάδες χώρες, εκατοντάδες όμορφες και συχνά αρχαίες πόλεις και αμέτρητες θαυμάσιες εμπειρίες από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε. Μην περιμένετε να χρησιμοποιήσετε άλλους πόρους μας για να ξεκινήσετε να προγραμματίζετε το ταξίδι σας σήμερα!

Aκολουθήστε μας στο facebook

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης:φθηνές χώρες για ταξιδι

18 μέρη με κορυφαία βαθμολογία για επίσκεψη στην Ευρώπη το καλοκαίρι

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια