Kenya

Γιατί οι άνθρωποι ταξιδεύουν και γιατί πρέπει και εσείς!

Γιατί οι άνθρωποι ταξιδεύουν; Η απάντηση είναι ίδια για όλους; Αλλάζει ανάλογα με την προσωπικότητα των ανθρώπων, τις προτιμήσεις, τις αντιπάθειές τους, τα κίνητρα ή το πόσο βαθιά τσίμπησαν το ζωύφιο του ταξιδιού;

Το γιατί οι άνθρωποι ταξιδεύουν είναι κάτι που συζητείται εδώ και χρόνια και οι μόνοι άνθρωποι που μπορούν να απαντήσουν σε αυτήν την ερώτηση είναι αυτοί που ταξιδεύουν. Αλλά να ξέρετε ότι ό,τι και να σας πουν, είναι μοναδικό για αυτούς. Δεν έχουν όλοι τους ίδιους λόγους για τους οποίους ταξιδεύουν.

Και δεν πρόκειται να προσποιηθώ ότι ξέρω γιατί οι άνθρωποι ταξιδεύουν. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο Ben και εγώ είμαστε άνθρωποι και ταξιδεύουμε, επομένως μπορούμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικούς λόγους που είναι μοναδικοί για εμάς.

Εδώ είναι λοιπόν οι 10 κορυφαίοι λόγοι για τους οποίους λαχταρούμε την ανάγκη να εξερευνήσουμε, να ταξιδέψουμε μέχρι το τέλος του χρόνου και να ζήσουμε έναν νομαδικό τρόπο ζωής!

Στην αρχή ήταν η περιπέτεια, να κάνεις νέα πράγματα και να δεις έναν διαφορετικό κόσμο. Αλλά αυτό εξελίχθηκε γρήγορα. Μόλις ταξιδέψαμε ως νομάδες για μερικούς μήνες και επιστρέψαμε στην κούρσα των αρουραίων, καταλάβαμε γιατί πραγματικά ταξιδεύουμε.

10. Για να διαγράψετε τα πράγματα από τη λίστα μας

Αυτός είναι ένας αρκετά απλός λόγος. Έχουμε πράγματα να κάνουμε και να δούμε, και δεν πρόκειται να περιμένουμε να γεράσουν και να γίνουμε γκρίζοι για να τα κάνουμε.

9. Γνωρίστε νέους ανθρώπους

Πριν ξεκινήσουμε τα ταξίδια, υποτιμούσαμε πόσο μεγάλο ρόλο θα έπαιζαν οι άνθρωποι στα ταξίδια μας. Οι μεγαλύτερες περιπέτειές μας, οι πιο όμορφες αναμνήσεις και οι περισσότερες φορές, ο λόγος για τον οποίο ερωτευόμαστε πολλά μέρη είναι εξαιτίας των ανθρώπων που έχουμε συναντήσει στην πορεία.

Οι άνθρωποι που μοιράστηκαν μαζί μας τα σπίτια, τα γεύματα, τον πολιτισμό και τη διάνοιά τους, είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους αποκαταστάθηκε η πίστη μας στην ανθρωπότητα. Συνεχίζουμε να ταξιδεύουμε γιατί υπάρχουν τόσοι πολλοί τρελοί, παράξενοι, φοβεροί, διαφορετικοί, χαρούμενοι, διασκεδαστικοί, περιπετειώδεις και έξυπνοι άνθρωποι εκεί έξω στον κόσμο και ο μόνος τρόπος για να τους γνωρίσουμε είναι να συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε χωρίς να δουλεύουμε, να βλέπουμε τηλεόραση ή να μένουμε σε ένα μέρος για την υπόλοιπη ζωή μας.

Monkey Business Images / shutterstock.com

8. Βρείτε το μελλοντικό μας σπίτι

Ο κόσμος είναι πολύ μεγάλος για να μεγαλώσουμε, να μεγαλώσουμε παιδιά και να πεθάνουμε όλοι σε ένα μέρος, στο σπίτι μας. Πώς μπορεί κανείς να αποκαλεί ένα μέρος σπίτι και να λέει «δεν μπορώ ποτέ να δω τον εαυτό μου να ζω πουθενά αλλού», όταν δεν έχουν πάει πουθενά αλλού! Μόλις δούμε τον κόσμο στο σύνολό του, τότε και μόνο τότε θα διαλέξουμε ένα μέρος και θα πούμε, «ναι, αυτό είναι πραγματικά γλυκό σπίτι και δεν μπορώ να δω τον εαυτό μου να ζω πουθενά αλλού».

Το να τρώμε συνεχώς τα ίδια πράγματα μπορεί να είναι βαρετό και το να πηγαίνουμε σε διαφορετικά εστιατόρια για να γνωρίσουμε τον πολιτισμό μιας χώρας δεν μας κόβει πια. Γιατί να πηγαίνουμε σε ένα ιταλικό εστιατόριο όταν μπορούμε να πάμε στην Ιταλία και να γευτούμε αληθινή ιταλική κουζίνα;

Και μην με κάνετε καν να ξεκινήσω το κινέζικο φαγητό στις ΗΠΑ.

Για να μην αναφέρουμε ότι αυτές τις μέρες τα πάντα είναι γενετικά τροποποιημένα. Θέλουμε να τρώμε τρόφιμα που δεν παρασκευάζονται σε εργαστήριο ή έχουν χημικά μέσα. Χρειαζόμαστε και λαχταρούμε τα αυθεντικά, υγιεινά, μη ΓΤΟ, μη χημικά, φρέσκα τοπικά τρόφιμα από διάφορες χώρες. Είναι πάρα πολύ να ρωτήσω;

Rawpixel.com / shutterstock.com

6. Παρακινήστε άλλους να ταξιδέψουν

Θέλουμε να παρακινήσουμε και να εμπνεύσουμε άλλους να ταξιδέψουν γιατί βοηθά τους ανθρώπους να αναπτυχθούν και να βιώσουν την αληθινή ελευθερία και τον τρόπο που θα έπρεπε να είναι η ζωή. Πιστεύουμε σθεναρά στο μοίρασμα της γνώσης και του ψυχικού πλούτου. Εάν γνωρίζουμε ότι τα ταξίδια είναι εκεί όπου μπορείτε να πάρετε το αληθινό νόημα της ζωής (δηλαδή αγάπη, ευτυχία και ελευθερία), γιατί να το κρατάμε για τον εαυτό μας; Δεν θα το κάναμε, δεν είμαστε τόσο εγωιστές! Θέλουμε να ταξιδέψετε όσο πιο μακριά και όσο μπορείτε. Για εμάς πιστεύουμε ότι το ταξίδι πρέπει να είναι μια ιεροτελεστία όπως η γέννηση, ο γάμος και ο θάνατος.

5. Προκαλέστε τον εαυτό μας

Αγαπάμε μια πρόκληση και βλέπουμε πόσο μακριά μπορούμε να πάμε πέρα ​​από τις ζώνες άνεσής μας. Συνειδητοποιήσαμε ότι ο φόβος δεν πρέπει να είναι αποτρεπτικός αλλά κίνητρο. Έχουμε μείνει σε σπίτια αγνώστων μέσω Couchsurfing και Airbnb, κάνουμε ωτοστόπ σε «επικίνδυνα» μέρη και ζούμε με λιγότερα από 25 $ την ημέρα… και όχι, δεν λιμοκτονούμε. Έχω επίσης σκαρφαλώσει σε ένα ενεργό ηφαίστειο, και ο Μπεν πήδηξε από έναν καταρράκτη 15 μέτρων (50 πόδια) (τρόμαξε μέχρι θανάτου, αλλά το έκανε). Έχουμε μάθει να αγκαλιάζουμε τον φόβο και να προκαλούμε τον εαυτό μας όσο πιο συχνά γίνεται. Και ένα από τα πιο γενναία πράγματα που έχουμε κάνει, ήταν να σταματήσουμε να ζούμε το Αμερικανικό Όνειρο και αρχίσαμε να εργαζόμαστε για να κάνουμε το δικό μας όνειρο πραγματικότητα, ανεξάρτητα από το πόσο τρελό φαινόταν στους άλλους.

Σημείωση: Εάν αποφασίσετε να εγγραφείτε στην Airbnb μέσω του παραπάνω συνδέσμου, εσείς (και εμείς) θα λάβετε πίστωση 25 $ στην Airbnb.

Catalin Grigoriu / shutterstock.com

4. Να μάθουν

Είμαστε φιλομαθείς. Ο κόσμος είναι ο δάσκαλός μας και εμείς οι μαθητές του, όχι με το ζόρι αλλά από επιλογή. Μας αρέσει να μαθαίνουμε νέες γλώσσες, διαφορετικούς πολιτισμούς, έθιμα, μέρη, φαγητό και διαφορετικούς τρόπους ζωής. Ο κόσμος είναι το πανεπιστήμιό μας και μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι είναι φθηνότερο από το 4ετές αμερικανικό ίδρυμά σας. Θα μάθετε περισσότερα στον κόσμο παρά σε αυτά τα βιβλία που έχουν ως στόχο να σας διδάξουν πώς να περάσετε ένα τεστ. Τα ταξίδια μας διδάσκουν συνεχώς για τον εαυτό μας και τη σχέση μας. Μαθαίνουμε τι είναι πραγματικά σημαντικό και τι είναι πραγματικά σημαντικό σε αυτόν τον κόσμο. Εδώ είναι μια μικρή υπόδειξη, δεν είναι χρήματα!

3. Νέα προοπτική για τη ζωή και την ανθρωπότητα

Ζώντας στην Αμερική, σας κάνουν πλύση εγκεφάλου από τα μέσα ενημέρωσης για να πιστεύετε ότι όλοι είναι κακοί και προσπαθούν να σας γαμήσουν. Ή ότι ο κόσμος είναι ένα επικίνδυνο μέρος και έχεις γεννηθεί για να δουλεύεις. Είναι πολύ περισσότερο από αυτό! Τα ταξίδια μας έδειξαν και συνεχίζουν να μας δείχνουν ότι όλες αυτές οι μαλακίες είναι ψευδείς.

Πηγαίνοντας σε διαφορετικά μέρη μπορούμε να δούμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια μας, όχι μέσα από τα μέσα ενημέρωσης, το google ή τα βιβλία. Μπορούμε να δημιουργήσουμε τις δικές μας απόψεις, ιδέες, εμπειρίες και ιστορίες. Βλέπουμε από πρώτο χέρι ότι ο κόσμος δεν είναι τόσο επικίνδυνος (αν ήταν, δεν θα ταξιδεύαμε.. ή θα κάναμε;) όσο τον σκιαγραφούν οι άνθρωποι ή ότι όλοι είναι κακοί.

Μια κινέζικη παροιμία λέει, «Μην ακούς τι λένε, πήγαινε να δεις».

Οπότε, βασικά, αν απλώς καταπιούμε κάθε άσχημη σκατά που ακούμε και πιστέψουμε ότι είναι αλήθεια, δεν θα συναντήσουμε ποτέ τους φοβερούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, δεν θα εξερευνήσουμε και θα κατανοήσουμε διαφορετικούς πολιτισμούς και έθιμα. Ποτέ δεν θα ξέραμε πραγματικά τι έχει να προσφέρει ο κόσμος.

2. Ευτυχία

«Η ευτυχία είναι τρόπος ζωής όχι προορισμός». Οι λέξεις δεν μπορούν να εξηγήσουν πόσο χαρούμενοι είμαστε όταν ταξιδεύουμε, ίσως επειδή γεμίζουμε το πρόσωπό μας με φαγητό για μόνο 2 $ ή συναντάμε τρελούς, διασκεδαστικούς, περιπετειώδεις ανθρώπους ή την ελευθερία να είμαστε απλώς. Ό,τι κι αν είναι, το χρειαζόμαστε. Και το ταξίδι είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να μας το δώσει.

OPOLJA / shutterstock.com

1. Να είσαι ελεύθερος!

Τα ταξίδια μας άνοιξαν τα μάτια και μας εξέθεσαν στο αληθινό νόημα της ελευθερίας! Ελευθερία δεν είναι να δουλεύεις οκτώ ή περισσότερες ώρες την ημέρα, να πληρώνεις δάνεια, λογαριασμούς, δύο εβδομάδες διακοπές ή να είσαι σκλάβος στα χρήματα. Ελευθερία είναι η ικανότητα να είσαι αυτοέλεγχος. Είναι να ζεις αληθινά, να είσαι ελεύθερος να μαθαίνεις, να σκέφτεσαι, να επιλέγεις και να απολαμβάνεις όπως θέλεις. Η ελευθερία είναι κάτι που δεν μπορεί κανείς απλά να περιγράψει αλλά να το νιώθει. Πιστέψτε με, μόλις πάρετε την αληθινή γεύση της ελευθερίας, δεν υπάρχει γυρισμός!

Τελικά ταξιδεύουμε για να γίνουμε ο αετός στον ουρανό! Να είσαι ελεύθερος!

Συνήθεις παρανοήσεις για τα ταξίδια

Επιτρέψτε μου να δηλώσω εν συντομία ότι ο Μπεν και εγώ δεν ταξιδεύουμε επειδή κυλιόμαστε μέσα στη ζύμη ή οι εκατομμυριούχοι κάνουν μπάνιο σε μπανιέρες γεμάτες χρήματα. Είμαστε οικονομικοί ταξιδιώτες, πράγμα που σημαίνει ότι ταξιδεύουμε στον κόσμο με το ίδιο ποσό που θα πλήρωνε ένα άτομο για ένα μήνα στη Νέα Υόρκη. Το ποσό που πιθανότατα ξοδεύετε για το ενοίκιο, θα μπορούσαμε να ταξιδεύουμε για μήνες. Απλώς επιλέγουμε να ξοδεύουμε τα χρήματά μας για την ευτυχία και την ελευθερία μας!

Επίσης δεν εξερευνούμε τον κόσμο γιατί ξεφεύγουμε από τις ευθύνες μας. Αν μη τι άλλο τρέχουμε προς τις ευθύνες μας. Η ευθύνη μας να είμαστε ευτυχισμένοι, να ζούμε ελεύθερα, να ζούμε μια ζωή που δεν επιλέχθηκε για εμάς, αλλά μια ζωή που επιλέξαμε εμείς οι ίδιοι. Όλοι έχουμε ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας πριν έχουμε οποιαδήποτε ευθύνη απέναντι σε οποιονδήποτε άλλον.

Τέλος, δεν ταξιδεύουμε γιατί δεν έχουμε ανθρώπους που μας αγαπούν πίσω στο σπίτι. Αν κάτι μας αγαπούν αρκετά ώστε να μας αφήσουν να αναπτυχθούμε, να μάθουμε και να ζήσουμε μόνοι μας. Θέλουν να κάνουμε πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένους.

Ταξιδεύουμε γιατί το επιλέξαμε, γιατί τότε είμαστε οι πιο ζωντανοί, οι πιο ευτυχισμένοι και οι πιο ελεύθεροι!

Ειλικρινά, μπορώ να καθίσω εδώ και να απαριθμήσω εκατομμύρια λόγους για τους οποίους ταξιδεύουμε, αλλά αν θέλετε πραγματικά να μάθετε γιατί ταξιδεύουν οι άνθρωποι, πρέπει να το κάνετε μόνοι σας και να δείτε ποια είναι η φασαρία. Ετοιμάστε τις βαλίτσες σας τώρα και ξεκινήστε τη δική σας περιπέτεια.

Χρειάζεστε περισσότερη έμπνευση; Συνέχισε να διαβάζεις…

Γιατί οι άλλοι άνθρωποι ταξιδεύουν

Ρωτήσαμε μερικούς συνταξιδιώτες γιατί ταξιδεύουν και τι σημαίνει ταξίδι για αυτούς, εδώ είναι οι απαντήσεις τους.

Ε1: Γιατί ταξιδεύετε και γιατί πιστεύετε ότι πρέπει και οι άλλοι;

Η Lauren από το Twirl the Globe λέει: «Βρίσκω ότι τα ταξίδια μου δίνουν μια νέα εκτίμηση για τη ζωή μου και τον κόσμο γύρω μου. Νομίζω ότι συχνά χάνουμε τα μάτια μας πόσο τυχεροί και προνομιούχοι είμαστε στην πραγματικότητα, και νομίζω ότι τα ταξίδια κάνουν εξαιρετική δουλειά στο να μας θυμίζουν και να μας γειώνουν. Νομίζω ότι κανείς δεν πρέπει να ζει τη ζωή του χωρίς να δει ένα άλλο μέρος του κόσμου, γιατί χάνει τόσα πολλά που ο κόσμος έχει την προσφορά, και χάνει την ευκαιρία να μάθει και να αναπτυχθεί ως άτομο».

Η Apryl Chapman λέει: «Ταξιδεύω γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν ταξιδεύω. Πάντα έχω. Για να εντοπίσω γιατί ταξιδεύω τώρα – είναι για τις εμπειρίες. Δεν πρόκειται να έχετε εμπειρίες καθισμένοι στο σπίτι. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε σε εξωτικά μέρη για να έχετε εμπειρίες. Πολλές φορές, μπορείτε να βρείτε κάτι νέο και διαφορετικό να κάνετε στη δική σας πόλη ή κωμόπολη ή σε κοντινή πόλη ή κωμόπολη. Απλά πρέπει να κοιτάξεις. Όλοι πρέπει να ταξιδεύουν γιατί υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος εκεί έξω που πρέπει να τον δούμε και να τον βιώσουμε».

Η Laura από το Savored Journeys λέει: «Από τη στιγμή που βρίσκεσαι κάπου τελείως διαφορετικό από ό,τι έχεις συνηθίσει, ένα μέρος με διαφορετική κουλτούρα και τρόπο ζωής, μένει μαζί σου για πάντα. Οι αναμνήσεις και οι εμπειρίες που είχα ταξιδεύοντας αξίζουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο θα μπορούσα να αγοράσω. Γι’ αυτό ταξιδεύω. Όταν άρχισα να ταξιδεύω, δεν είχα ιδέα πόσο θα επηρέαζε τη ζωή μου, αλλά τώρα που ξέρω πόσο σε αλλάζει προς το καλύτερο, θα παρότρυνα όλους να ξεφύγουν από τη ζώνη άνεσής τους και να ταξιδέψουν κάπου τελείως διαφορετικό από εκείνους». έχω συνηθίσει τουλάχιστον μια φορά. Νομίζω ότι θα ήμασταν όλοι πιο χαρούμενοι και πιο ικανοποιημένοι αν το κάναμε».

Οι Semi & Mook από τη Route Nach Unkannte Strasse λένε: «Για εμάς, τα ταξίδια είναι να προσπαθούμε να δούμε και να κατανοήσουμε τον κόσμο με τους δικούς μας όρους, αντί για αυτό που βλέπουμε στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο. Έχουμε την τάση να επικεντρωνόμαστε σε τοποθεσίες που δεν ξεπερνούν τα μονοπάτια, επειδή υπάρχει λιγότερος τουριστικός καπλαμάς για να κρύψουμε πώς είναι πραγματικά η ζωή. Το ταξίδι θα πρέπει φυσικά να είναι διασκεδαστικό, αλλά θα πρέπει επίσης να έχει να κάνει με το να ανοίξεις τη ζώνη άνεσής σου και να βάλεις τον εαυτό σου σε καταστάσεις που δεν θα βρεις πίσω στο σπίτι. Αν όλοι ταξίδευαν, ο κόσμος θα ήταν καλύτερος».

Η Μαρίσα λέει: «Ως οικογένεια, έχουμε έντονη την αίσθηση της περιπέτειας. Μας αρέσει να βλέπουμε νέα πράγματα, να ταξιδεύουμε σε νέα μέρη και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ζήσουμε αληθινά τον κόσμο στον οποίο ζούμε. Σε μια κοινωνία που εκτιμά πολύ τον καταναλωτισμό, είναι σημαντικό για εμάς να προσπαθούμε να μάθουμε στα παιδιά μας να εκτιμούν τις εμπειρίες πάνω από τα πράγματα. Τα οικογενειακά ταξίδια αφορούν τη σύνδεση μεταξύ μας και τον κόσμο μας με έναν βαθύτερο τρόπο. Τα ταξίδια μας παρέχουν μια εξαιρετική ευκαιρία να αποσυνδεθούμε από το δίκτυο και να απολαύσουμε τον κόσμο, καθώς και την παρέα ο ένας με τον άλλον».

Η Sally από το Sally Around the World λέει: «Ταξίδεψα για πρώτη φορά όταν έπιασα πάτο. Ήμουν σε μια δουλειά που μισούσα και μόλις βγήκα από μια μακροχρόνια σχέση. Η ζωή μου όπως την ήξερα είχε αλλάξει τελείως. Τα ταξίδια με προκάλεσαν να γνωρίσω νέους ανθρώπους και να εξερευνήσω τα όριά μου. Οι απόψεις μου για τη ζωή έχουν πλέον αλλάξει. Δεν ζω πια για χρήματα ή περιουσιακά στοιχεία, αλλά θέλω να είμαι ευτυχισμένος και θέλω και οι άλλοι γύρω μου να είναι ευτυχισμένοι. Τα ταξίδια σας κάνουν να συνειδητοποιήσετε ότι πρέπει να ζήσετε τη ζωή σας και να σταματήσετε να ανησυχείτε για τα μικρά πράγματα. Ανησυχώ λιγότερο και χαμογελάω πολύ περισσότερο τώρα!»

Ε2: Τι σημαίνουν τα ταξίδια για εσάς;

Η Apryl Chapman λέει: «Τι δεν σημαίνει για μένα;! <γέλια> Σοβαρά, όμως, το ταξίδι σημαίνει για μένα να βγαίνω έξω από τη ζώνη άνεσής σου. Είτε πετάτε μόνοι σας προς έναν προορισμό, είτε πλοηγηθείτε στο σύστημα συγκοινωνίας άλλης πόλης ή χώρας, δοκιμάστε ένα τοπικό πιάτο ή ποτό, όλα αυτά σας βγάζουν έξω από τον καθημερινό σας εαυτό. Όταν βγαίνετε από τη ζώνη άνεσής σας, τείνετε να ανακαλύψετε τον πραγματικό σας εαυτό. και μερικές φορές, μαθαίνεις ότι μπορείς να κάνεις πράγματα που δεν πίστευες ποτέ ότι μπορείς. Το να βγαίνεις έξω από τη ζώνη άνεσής σου είναι καλό!».

Ο Cory λέει: «Το ταξίδι για μένα έχει να κάνει με την εμπειρία, να γνωρίζεις νέους ανθρώπους και να έχεις περιπέτειες που δεν θα συνέβαιναν απαραίτητα χωρίς να βρίσκομαι εκεί την τέλεια στιγμή. Δεν είναι να βιάζομαι για να δω όλα τα αξιοθέατα, αν χάσω ένα καλό, θα το προλάβω την επόμενη φορά. Αρκεί να φύγω με μια υπέροχη ανάμνηση, και ίσως ακόμη και έναν νέο φίλο, αυτό είναι το καλύτερο μέρος του ταξιδιού. Φυσικά, το να βλέπω το αξιοθέατο συνδυάζεται συχνά με την περιοχή, ωστόσο το να τρέχω για να τα δω όλα δεν είναι ο τρόπος που θέλω να ταξιδέψω. Τα ταξίδια είναι αυτό για το οποίο ζω, τα ταξίδια είναι πιο άνετα για μένα από το να είμαι στο σπίτι».

Ο Ryan από το Blogging from Paradise λέει: «Βλέπω νέες κουλτούρες, γνωρίζω νέους ανθρώπους, απελευθερώνομαι, τρώω νέο φαγητό, αφήνω τη ζώνη άνεσής μου, αναπτύσσω την αυτοπεποίθησή μου, μαθαίνω μερικές λέξεις νέων γλωσσών – ή περισσότερες – να είμαι παρών, να είμαι ευγνώμων για τον εαυτό μου δώρα, και λίγο πολύ να κάνω αυτά τα πράγματα για να ελευθερώσω εμένα και για να ελευθερώσω άλλους ανθρώπους που βρίσκονται στο φράχτη για ταξίδια. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ζεις, και αν θέλεις να ζήσεις μια πλούσια ζωή, το πιθανότερο είναι ότι η ζωή βρίσκεται ΚΑΛΑ έξω από την πόλη σου, σε μια μακρινή χώρα, για να αλλάξεις τις αντιλήψεις σου, τις προκαταλήψεις σου και την προκατάληψη σου».

Τώρα που ξέρετε γιατί ταξιδεύουν άλλοι, θα θέλαμε να ακούσουμε γιατί ταξιδεύετε; Ή γιατί θέλετε να ταξιδέψετε;

Διαβάστε επίσης:“Κλείστε Τώρα Ξενοδοχείο και Πληρώστε Λιγότερα!

Γιατί όλοι έχουν εμμονή με τα ταξίδια;

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Aκολουθήστε μας στο facebook

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

Αεροπορικά εισιτηρια

ξενοδοχεία

Ασφάλιση 

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.