Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε το Ορλάντο

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το Ορλάντο;

Οι καλύτεροι μήνες για να επισκεφθείτε το Ορλάντο είναι τον Απρίλιο και τον Μάιο, προσφέροντας ζεστό, ευχάριστο καιρό και αραιότερα πλήθη στα διάσημα αξιοθέατα του. Αυτή την περίοδο παρατηρείται λιγότερη βροχή και θερμοκρασίες που είναι άνετες για υπαίθριες δραστηριότητες, καθιστώντας την ιδανική για εξερεύνηση θεματικών πάρκων και εκδηλώσεων της πόλης, όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Φλόριντα και το Φεστιβάλ Φρίνγκ του Ορλάντο. Με το σχολείο να συνεχίζει για πολλούς, αυτούς τους μήνες αποφεύγουν την τουριστική περίοδο αιχμής.

Η πόλη του Ορλάντο είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφτείτε για οικογένειες και όσους είναι ακόμα παιδιά στην καρδιά. Φυσικά, τα κύρια αξιοθέατα στο Ορλάντο είναι τα πολλά θεματικά πάρκα του. Το πιο διάσημο είναι το Disney World, όπου μπορείς να περάσεις μια ολόκληρη εβδομάδα χωρίς να τα δεις όλα.

Η πόλη έχει και άλλα θεματικά πάρκα που αξίζει να επισκεφτείτε, όπως τα Legoland και Universal Studios. Αν έχετε βαρεθεί τα θεματικά πάρκα, κατευθυνθείτε στις όμορφες παραλίες ή επισκεφθείτε το κοντινό Διαστημικό Κέντρο Κένεντι για λίγη διασκέδαση έξω από αυτόν τον κόσμο.

Το Ορλάντο είναι πιθανώς η τουριστική πρωτεύουσα της Αμερικής, ειδικά για οικογενειακούς επισκέπτες. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την καλύτερη στιγμή για επίσκεψη, συμπεριλαμβανομένου του πότε πρέπει να ξεπεράσετε τα πλήθη.

Κάντε κλικ στο κουμπί και βρείτε όλες τις πλατφόρμες αναζήτησης και κλείστε μόνοι σας το επόμενο ταξίδι σας.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Διαβάστε επίσης : Τα 10 καλύτερα μουσεία στο Ορλάντο

20 καλύτερα ξενοδοχεία στο Ορλάντο

Συνολικά η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Ορλάντο

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Ορλάντο είναι στα μέσα-τέλη της άνοιξης (Απρίλιος και Μάιος). όταν ο καιρός είναι ευχάριστος αλλά όχι πολύ ζεστός, και τα αξιοθέατα είναι πιο ευχάριστα αφού υπάρχει λιγότερος κόσμος.

Το Ορλάντο βρίσκεται στη Φλόριντα και έχει υποτροπικό κλίμα όπως το μεγαλύτερο μέρος της πολιτείας. Αυτό σημαίνει ότι έχει ήπιο καιρό το μεγαλύτερο μέρος του έτους και πολύ ζεστά καλοκαίρια. Μέχρι τα μέσα της άνοιξης, οι θερμοκρασίες είναι ήδη αρκετά ζεστές.

Σύμφωνα με τα Κλιματικά Δεδομένα των ΗΠΑ, μέχρι τον Απρίλιο οι θερμοκρασίες είναι ήδη κατά μέσο όρο 82 μοίρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο Μάιος είναι λίγο πιο ζεστός, με μέση υψηλή θερμοκρασία 89 βαθμούς, αλλά και πάλι ευχάριστος.

Η βροχή είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας για την επιλογή πότε θα επισκεφθείτε. Το Ορλάντο έχει υγρό κλίμα όλο το χρόνο με συχνές βροχές, αλλά ο Απρίλιος είναι στην πραγματικότητα ο δεύτερος πιο ξηρός μήνας και ακόμη και ο Μάιος δεν βρέχει πολύ.

Δεν θέλετε να περιπλανηθείτε στα θεματικά πάρκα με μια ομπρέλα, οπότε η βροχή είναι σίγουρα ένας σημαντικός παράγοντας για το πότε πρέπει να επισκεφθείτε. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε πότε θα το επισκεφτείτε είναι τα πλήθη.

Το Ορλάντο είναι ο τρίτος πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες, επομένως μπορείτε να περιμένετε κόσμο όλο το χρόνο — αλλά όταν έχει κόσμο, έχει κόσμο.

Ο Απρίλιος και ο Μάιος είναι σε εκείνο το γλυκό σημείο, όταν τα πλήθη είναι πιο διαχειρίσιμα. Οι καλοκαιρινές διακοπές δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα και τα περισσότερα σχολεία σε όλη τη χώρα έχουν τις ανοιξιάτικες διακοπές τους τον Μάρτιο ή τις αρχές Απριλίου, επομένως υπάρχουν λιγότεροι οικογενειακοί επισκέπτες στα τέλη της άνοιξης.

Εάν επισκέπτεστε το Ορλάντο για να δείτε τα θεματικά πάρκα, είναι καλή ιδέα να διαβάσετε σχετικά με την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε κάθε πάρκο επίσης. Οι τοποθεσίες σχεδιασμού συχνά έχουν αριθμομηχανές πλήθους που υπολογίζεται όταν υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι στο Disney World και σε άλλα πάρκα και τα μέσα Απριλίου και Μαΐου τείνουν να έχουν πιο ελαφρύ πλήθος.

Έξω από τα θεματικά πάρκα, η άνοιξη είναι μια εξαιρετική εποχή για να επισκεφτείτε το Ορλάντο, επειδή γίνονται τόσες πολλές εκδηλώσεις. Αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για να εξερευνήσετε την ίδια την πόλη, η οποία συχνά παραβλέπεται υπέρ των διάσημων θεματικών πάρκων της.

Οι ντόπιοι το ζωντανεύουν σε δημοφιλείς εκδηλώσεις της πόλης όπως:

Η φθηνότερη ώρα για να επισκεφθείτε το Ορλάντο

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε το Ορλάντο είναι στην πραγματικότητα το φθινόπωρο, Όταν η πόλη δέχεται τους λιγότερους επισκέπτες της και ο χαμηλότερος αριθμός επισκεπτών σημαίνει ότι οι τιμές πέφτουν επίσης.

Υπάρχει ένας σημαντικός παράγοντας που κρατά τις τιμές χαμηλές το φθινόπωρο στο Ορλάντο – η εποχή των τυφώνων. Η εποχή των τυφώνων στον Ατλαντικό διαρκεί από Ιούνιο έως Νοέμβριοαλλά οι ισχυρότερες καταιγίδες τείνουν να κορυφωθούν στα τέλη Αυγούστου, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Καθώς το Ορλάντο βρίσκεται στην ακτή, μπορεί να επηρεαστεί από τυφώνες. Η επίσκεψη το φθινόπωρο συνεπάγεται ένα επιπλέον κόστος με τη μορφή ταξιδιωτικής ασφάλισης, αλλά ίσως αξίζει να παίξετε με τον καιρό για να εξοικονομήσετε χρήματα κατά την επίσκεψή σας.

Λόγω της χαμηλότερης ζήτησης, οι τιμές ξενοδοχείων τόσο στην πόλη του Ορλάντο όσο και στα ίδια τα θεματικά πάρκα είναι οι χαμηλότερες που είναι όλο το χρόνο. Οι εκπτώσεις πιθανότατα δεν θα είναι απότομες (αυτός είναι ένας τουριστικός προορισμός όλο το χρόνο), αλλά μπορείτε να εξοικονομήσετε 20% έως 25% στα καταλύματα σε σύγκριση με την περίοδο αιχμής.

Το να φτάσετε στο Ορλάντο είναι επίσης το φθηνότερο το φθινόπωρο. Οι πτήσεις έχουν χαμηλότερη τιμή τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, όταν οι λιγότεροι άνθρωποι θέλουν να έρθουν λόγω του κινδύνου των τυφώνων.

Να είστε προετοιμασμένοι για πιθανές καθυστερήσεις και ακυρώσεις εάν υπάρχει καταιγίδα, αλλά οι εξοικονομήσεις στο εισιτήριό σας θα αντισταθμίσουν το κόστος της ασφάλισης.

Οι τιμές των εισιτηρίων για δημοφιλή θεματικά πάρκα είναι επίσης φθηνότερες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η Disney World χρησιμοποιεί ένα μοντέλο τιμολόγησης που έχει βασική τιμή και προσαύξηση κατά τη διάρκεια δημοφιλών εποχών, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του Σεπτεμβρίου πληρώνετε μόνο τη βασική τιμή των 109 $.

Μπορείτε να ελέγξετε τις τιμές των εισιτηρίων στο επίσημο ημερολόγιο πάρκου. Η Universal Orlando χρησιμοποιεί α παρόμοιο μοντέλο τιμολόγησηςκαι τα φθηνότερα εισιτήριά του είναι τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Διαβάστε επίσης : Κλείστε Τώρα Κατάλυμα και Πληρώστε Λιγότερα!

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε το Ορλάντο

Η λιγότερο πολυάσχολη περίοδος για να επισκεφθείτε το Ορλάντο είναι το φθινόπωρο, όταν τα θεματικά πάρκα προσελκύουν πολύ λιγότερους επισκέπτες και η ίδια η πόλη παίρνει μια σύντομη ανάπαυλα. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η εποχή των τυφώνων κορυφώνεται κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου.

Αυτό αποθαρρύνει πολλούς επισκέπτες αφού ακόμα κι αν δεν σας πιάσει τυφώνας, σχεδόν σίγουρα θα σας πιάσει η βροχή. Ωστόσο, τα περισσότερα ντους είναι στη μέση της ημέρας, ώστε να μπορείτε να χρονομετρήσετε την επίσκεψή σας για να τα αποφύγετε.

Το φθινόπωρο δεν έχει επίσης τόσες πολλές διακοπές όπου τα παιδιά παίρνουν άδεια από το σχολείο και πότε οι οικογένειες μπορούν να το επισκεφτούν, εκτός της Ημέρας των Ευχαριστιών. Υπάρχει αύξηση των επισκεπτών τον Οκτώβριο, χάρη στις γιορτές του Halloween στα θεματικά πάρκα, αλλά τα πλήθη εξακολουθούν να μην είναι τόσο βαριά όσο είναι το καλοκαίρι ή άλλες εποχές αιχμής.

Εκτός από το να περιμένετε σε μικρότερες ουρές στα αγαπημένα σας θεματικά πάρκα, υπάρχουν και άλλα οφέλη από την επίσκεψη το φθινόπωρο.

Εκτός από τις γιορτές του Halloween στα πάρκα, υπάρχουν και άλλες διασκεδαστικές εκδηλώσεις όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Τροφίμων και Οίνου EPCOT τον Σεπτέμβριο, όταν μπορείτε να φάτε φαγητό από όλο τον κόσμο. Στις αρχές Νοεμβρίου, οι χριστουγεννιάτικες γιορτές στην πόλη και τα πάρκα έχουν ήδη ξεκινήσει, αλλά δεν έχει τόσο κόσμο όσο τον Δεκέμβριο.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Ορλάντο

Η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε το Ορλάντο είναι το καλοκαίρι, όταν η ζέστη δυσκολεύει πραγματικά την εξερεύνηση και τα πλήθη είναι στα χειρότερα τους. Το καλοκαίρι είναι μια πολύ δύσκολη εποχή για εξερεύνηση.

Σύμφωνα με Στοιχεία για το κλίμα των ΗΠΑ, οι μέσες θερμοκρασίες τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι στη χαμηλή δεκαετία του ’90, περίπου 91 έως 92 βαθμούς. Ωστόσο, λόγω της υψηλής υγρασίας, οι περισσότερες μέρες αισθάνονται πολύ πιο ζεστές από αυτό.

Το καλοκαίρι είναι επίσης η πιο βροχερή εποχή στο Ορλάντο, με μέσους όρους βροχής 7″ έως 8″ ανά μήνα. Θα πρέπει να ετοιμάσετε ένα πόντσο για να αντέξετε τη βροχή και μπορεί να επηρεάσει την απόλαυσή σας στα πάρκα.

Ακόμα χειρότερα από τον καιρό είναι τα πλήθη. Το καλοκαίρι προσελκύει τους περισσότερους επισκέπτες, από τοπικό, εγχώριο και διεθνές επίπεδο. Ο Ιούνιος και ο Ιούλιος είναι οι πιο πολυσύχναστοι μήνες στο Ορλάντο και στα θεματικά πάρκα του.

Περιμένετε εξαιρετικά μεγάλες ουρές για σχεδόν τα πάντα, από βόλτες μέχρι εισιτήρια εισόδου. Ορισμένα αξιοθέατα απαιτούν προχωρημένες κρατήσεις και γεμίζουν με επισκέπτες έως τις 9 π.μ.

Ωστόσο, υπάρχουν επιλογές για να νικήσετε τα πλήθη το καλοκαίρι. Ο Αύγουστος είναι στην πραγματικότητα ένας από τους λιγότερο γεμάτους μήνες στο Ορλάντο, καθώς οι ντόπιοι μαθητές επιστρέφουν στο σχολείο και άλλοι επισκέπτες αποθαρρύνονται από τον κίνδυνο των τυφώνων. Κατά τους μήνες αιχμής, μπορείτε να κερδίσετε τα πλήθη επισκεπτόμενοι το πρωί νωρίς.

Το καλοκαίρι έχετε επίσης τις περισσότερες πιθανότητες να είναι ανοιχτά όλα τα δημοφιλή αξιοθέατα. παρόλο που το Υδάτινο πάρκο Legoland είναι ανοιχτό το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, είναι το πιο διασκεδαστικό το καλοκαίρι όταν μπορείτε να δροσιστείτε από τη ζέστη.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές επιπλέον συμβουλές για τον προγραμματισμό ενός ταξιδιού στο Ορλάντο:

  • Ο χειμώνας γίνεται πολύ δημοφιλής. Ο καιρός είναι καλός και ευχάριστος, αλλά μην περιμένετε να κερδίσετε τα πλήθη, καθώς οι διακοπές και άλλες εκδηλώσεις θεματικών πάρκων προσελκύουν πολλούς επισκέπτες. Στα τέλη Ιανουαρίου, υπάρχει ένα πιο ήσυχο παράθυρο.
  • Κάντε κράτηση εκ των προτέρων, ανεξάρτητα από το πότε θα το επισκεφτείτε. Δεδομένου ότι το Ορλάντο είναι ένας δημοφιλής προορισμός όλο το χρόνο, τα ραντεβού σας μπορεί να γεμίσουν γρήγορα.
  • Επισκεφτείτε την εβδομάδα αν μπορείτε. Τα Σαββατοκύριακα τείνουν να είναι πιο πολυσύχναστα και ακριβά, οπότε επισκεφθείτε το στα μέσα της εβδομάδας αν έχετε αυτή την ευελιξία.

Συχνές Ερωτήσεις

Αυτές οι πρόσθετες ερωτήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για την επίσκεψή σας στο Ορλάντο:

Ποιος είναι ο καλύτερος μήνας για να πάτε στο Ορλάντο της Φλόριντα;

Ο καλύτερος μήνας για να πάτε στο Ορλάντο της Φλόριντα είναι ο Απρίλιος, ο οποίος έχει τον καλύτερο συνδυασμό αξιοπρεπούς καιρού και λιγότερα πλήθη.

Τι μήνα είναι η εποχή των τυφώνων στο Ορλάντο;

Η περίοδος των τυφώνων διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο, με τις περισσότερες καταιγίδες τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Ποιος είναι ο φθηνότερος μήνας για να πάτε στο Ορλάντο;

Οι φθηνότεροι μήνες για να πάτε στο Ορλάντο είναι το φθινόπωρο, τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο, αλλά μπορείτε επίσης να βρείτε καλές προσφορές την άνοιξη.

Τι είναι η εποχή των βροχών στο Ορλάντο;

Η περίοδος των βροχών στο Ορλάντο είναι ίδια με την εποχή των τυφώνων, από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο. Οι περισσότερες βροχές πέφτουν τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Ποια είναι η πιο ωραία σεζόν στη Φλόριντα;

Ο χειμώνας και η άνοιξη είναι οι ωραιότερες εποχές στη Φλόριντα, επειδή ο καιρός δεν είναι ακόμα πολύ ζεστός ή υγρός και οι θερμοκρασίες είναι ακόμα ζεστές.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη ώρα για να επισκεφθείτε το Ορλάντο;

Ο Απρίλιος και ο Μάιος είναι οι καλύτεροι μήνες για να επισκεφθείτε το Ορλάντο και τα μέσα της άνοιξης είναι μια εξαιρετική περίοδος για να πάτε. Τα καλοκαιρινά πλήθη δεν είναι ακόμα εδώ, και οι θερμοκρασίες είναι ζεστές αλλά όχι πολύ καυτές. Για τις καλύτερες προσφορές και για να ξεπεράσετε τα πλήθη, επισκεφθείτε το φθινόπωρο (απλώς φέρτε μια ομπρέλα).

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει το Ορλάντο. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Διαβάστε επίσης : 15 καλύτερα Airbnbs στο Ορλάντο

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.