The Best & Worst Times to Visit the Falklands in 2024

Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε τα Φώκλαντ το 2024

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τα Φώκλαντ;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τα νησιά Φώκλαντ είναι από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο, όταν το καλοκαίρι του Νοτίου Ημισφαιρίου φέρνει πιο ήπιες θερμοκρασίες και καθαρότερους ουρανούς. Αυτή η περίοδος είναι ιδανική για υπαίθριες περιπέτειες και παρακολούθηση άγριας ζωής, προσφέροντας μοναδικές ευκαιρίες για να δείτε τοπικά είδη όπως πιγκουίνους και φώκιες με τα μικρά τους, καθιστώντας την μια ξεχωριστή εμπειρία για τους λάτρεις της φύσης και τους φωτογράφους.

Τα νησιά Φώκλαντ, ή τα Islas Malvinas, είναι ένας από τους τελευταίους σταθμούς πριν φτάσετε στον Ατλαντικό. Κάποτε ο τόπος ενός σύντομου πολέμου μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αργεντινής, είναι τώρα ένα δημοφιλές σημείο στάσης στις κρουαζιέρες στην Ανταρκτική.

Το κύριο πλεονέκτημα των νησιών είναι η τραχιά φυσική ομορφιά τους. Τα νησιά έχουν παραλίες με λευκή άμμο, εντυπωσιακούς βράχους και ορεινά τοπία, όλα με πολύ λίγη ρύπανση, καθιστώντας την τέλεια πεζοπορία.

Τα αραιοκατοικημένα νησιά είναι δημοφιλή μεταξύ των αποδημητικών πουλιών, συμπεριλαμβανομένων των πιγκουίνων, προσφέροντας κορυφαίες ευκαιρίες παρατήρησης πουλιών. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε μερικά από τα μικρά μουσεία για να μάθετε για τους ανθρώπους που αποκαλούν αυτό το τραχύ μέρος σπίτι.

Τα Φώκλαντ είναι μια περιπέτεια που περιμένει να συμβεί, ειδικά αν τα επισκεφτείτε την κατάλληλη στιγμή. Θα σας δείξουμε αυτό και περισσότερα παρακάτω.

Falklands

Συνολικά η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τα νησιά Φώκλαντ

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τα νησιά Φώκλαντ είναι το καλοκαίρι του Νοτίου Ημισφαιρίου, από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο, όταν ο καιρός είναι στα καλύτερά του για μια περιπέτεια στον Νότιο Ατλαντικό.

Τα νησιά Φώκλαντ βρίσκονται στον Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό, κοντά στο άκρο της Νότιας Αμερικής. Δεν απέχουν πολύ από την πολική περιοχή της Ανταρκτικής, γεγονός που επηρεάζει ανάλογα το κλίμα τους. Τα νησιά ανήκουν στην κρύα θάλασσα κλιματική ζώνη.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να περιμένετε δροσερές θερμοκρασίες όλο το χρόνο, αλλά οι θερμότερες θερμοκρασίες εμφανίζονται το καλοκαίρι. Οι μέσες υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι είναι στα υψηλά 50s και στα χαμηλά 60s Fahrenheit.

Αυτό είναι καλύτερο από το να επισκέπτεστε το χειμώνα, όταν οι θερμοκρασίες συνήθως κυμαίνονται γύρω από το πάγωμα. Παρόλο που το καλοκαίρι στα Φώκλαντ δεν είναι ακόμη καιρός με σορτς, είναι πιο ευχάριστο να κάνετε πεζοπορία ή καγιάκ όταν ο καιρός είναι τουλάχιστον πάνω από το μηδέν.

ο οι ουρανοί είναι πιο καθαροί το καλοκαίρι, που κάνει και καλές φωτογραφίες. Το αρχιπέλαγος βρέχει το καλοκαίρι (ο πιο βροχερός μήνας είναι το φθινόπωρο), αλλά δεν είναι τόσο βροχερός ώστε η βροχόπτωση να επηρεάσει το ταξίδι σας.

Η επιλογή μιας ώρας για επίσκεψη με καλό καιρό είναι σημαντική όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας στα Φώκλαντ, καθώς τόσες πολλές από τις δραστηριότητες που θα θέλετε να κάνετε είναι σε εξωτερικούς χώρους.

Τα Φώκλαντ είναι πρωταρχική περιοχή για υπαίθριες περιπέτειες, όπως:

 • Πεζοπορία
 • 4×4 περιήγηση
 • Αναρρίχηση
 • Καγιάκ
 • ποδηλασία βουνού
 • Ιστιοπλοΐα

Ορισμένοι τουριστικοί πράκτορες λειτουργούν εποχιακά, πράγμα που σημαίνει ότι κλείνουν κατά τη διάρκεια της εκτός σεζόν. Εάν το επισκεφτείτε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα έχετε τις περισσότερες επιλογές για τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε, δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις που προσανατολίζονται περισσότερο στον τουρισμό θα είναι ανοιχτές.

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε για ευκαιρίες εντοπισμού άγριων ζώων, καθώς τότε τα ζώα είναι τα πιο δραστήρια. Μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου είναι όταν τα περισσότερα ζώα κάνουν τα μωρά τους, δημιουργώντας αξιολάτρευτες φωτογραφίες.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο Ημερολόγιο Άγριας Ζωής των Νήσων Φώκλαντ, από τη φιλανθρωπική οργάνωση Falklands Conservation, τα ακόλουθα ζώα εκκολάπτονται ή γεννούν τα μικρά τους το καλοκαίρι:

 • Φώκιες ελεφάντων (Νοέμβριος)
 • Πιγκουίνοι Gentoo (Δεκέμβριος)
 • Πιγκουίνοι Μαγγελάνου (Δεκέμβριος)
 • Rockhopper πιγκουίνοι (Δεκέμβριος)
 • Βασιλικοί πιγκουίνοι (Ιανουάριος)
 • Θαλάσσια λιοντάρια (Δεκέμβριος-Ιανουάριος)

Για αυτούς τους λόγους, η επίσκεψη στα νησιά Φώκλαντ το καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος για επίσκεψη.

Η φθηνότερη εποχή για να επισκεφθείτε τα Φώκλαντ

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε τα Φώκλαντ είναι τους φθινοπωρινούς μήνες, όταν η χαμηλότερη τουριστική ζήτηση σημαίνει ότι οι τιμές τείνουν επίσης να πέφτουν.

Το καλοκαίρι είναι η σύντομη υψηλή περίοδος στα Φώκλαντ, και εκτός αυτής της περιόδου οι τιμές για δημοφιλή καταλύματα και επιλογές περιηγήσεων τείνουν να είναι χαμηλότερες. Εάν το επισκεφτείτε κατά τη διάρκεια μιας από τις εποχές του ώμου, μπορείτε να πάρετε χαμηλότερες τιμές.

Ειδικά το φθινόπωρο τείνει να είναι πιο προσιτό καθώς οι επιχειρήσεις προσπαθούν να επωφεληθούν από το τέλος της υψηλής περιόδου. Το φθινόπωρο είναι μια από τις πιο οικονομικές εποχές για ταξίδια και στα νησιά Φώκλαντ.

Οι μήνες με το χαμηλότερο κόστος για πτήσεις από τη Νότια Αμερική τείνουν να είναι ο Μάρτιος και ο Απρίλιος και εξακολουθούν να υπάρχουν ημι-συχνές πτήσεις.

Λάβετε υπόψη ότι η τιμή της επίσκεψης στα Φώκλαντ δεν κυμαίνεται τόσο πολύ καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, επομένως η εξοικονόμηση χρημάτων δεν πρέπει να είναι ο μόνος σας υπολογισμός όταν υπολογίζετε πότε θα επισκεφθείτε. Το να φτάσετε σε αυτό το απομακρυσμένο μέρος είναι πιθανό να σας κοστίσει πολλά χρήματα ανεξάρτητα από το πότε το επισκεφτείτε.

Falklands

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε τα Φώκλαντ

Η λιγότερο πολυάσχολη περίοδος για να επισκεφθείτε τα Φώκλαντ είναι την άνοιξη (Σεπτέμβριος-Νοέμβριος) ή το φθινόπωρο (Μάρτιος-Μάιος). που σηματοδοτούν τις εποχές των ώμων στα νησιά.

Την άνοιξη και το φθινόπωρο, ο καιρός είναι ακόμα ήπιος στα νησιά. Είναι πιο κρύο από το καλοκαίρι, αλλά όχι πολύ κρύο. Η υψηλή περίοδος τελείωσε ή δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, οπότε υπάρχει λιγότερος κόσμος.

Με το να μην επισκέπτεστε το καλοκαίρι, αποφεύγετε επίσης να φτάσετε ταυτόχρονα με τις κορυφαίες κρουαζιέρες στην Ανταρκτική, οι οποίες αποτελούν ένα καλό ποσοστό των επισκεπτών της υψηλής περιόδου στο αρχιπέλαγος.

Οι επισκέπτες κατά τη διάρκεια της άνοιξης μπορούν να απολαύσουν ανανεωμένη δραστηριότητα άγριας ζωής. Παρόλο που τα μωρά δεν έχουν γεννηθεί ή εκκολαφθεί ακόμα, μπορείτε να εντοπίσετε τελετουργικά ζευγαρώματος μεταξύ των φώκιες των ελεφάντων και μεταξύ ορισμένων ειδών πιγκουίνων.

Τα αγριολούλουδα αρχίζουν να αναπτύσσονται και να καλύπτουν τους λόφους, καθιστώντας το ιδανικό για πεζοπορία. Το φθινόπωρο είναι μια εξαιρετική εποχή για να το επισκεφτείτε, αν σας ενδιαφέρει περισσότερο να εξερευνήσετε πώς ζουν οι άνθρωποι στα Φώκλαντ.

Σύμφωνα με την Συμβούλιο Τουρισμού των Νήσων Φώκλαντ, το φθινόπωρο είναι μια πολυσύχναστη εποχή για τους κατοίκους του νησιού καθώς ο τρύγος μαζεύει και οι αγροτικές εργασίες τελειώνουν. Μπορείτε να δείτε πολλά περίπτερα που πωλούν φρέσκια μαρμελάδα ή κονσέρβες ή να εγγραφείτε σε μια φάρμα για να δοκιμάσετε μόνοι σας κάποια πρακτική εργασία.

Το φθινόπωρο έχει επίσης πολλά τοπικά φεστιβάλ και διακοπές, όπως:

 • Camp Sports, μια παραδοσιακή έκθεση που σηματοδοτεί το τέλος της σεζόν των προβάτων
 • Οπωροκηπευτική έκθεση, με τα καλύτερα τοπικά προϊόντα
 • Ημέρα Μνήμης για τον πόλεμο του 1982
 • May Ball, ένας χορός που διοργανώνουν χωριανοί όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι

Τα νησιά Φώκλαντ δεν είναι πολυσύχναστα ακόμη και κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής, επειδή είναι τόσο απομακρυσμένα και δύσκολα προσβάσιμα, αλλά αν θέλετε πραγματικά μια αυθεντική εμπειρία, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να τα επισκεφτείτε.

Φώκλαντ

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε τα νησιά Φώκλαντ

Η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε τα νησιά Φώκλαντ είναι τον χειμώνα (Ιούνιος-Αύγουστος). όταν ο καιρός είναι ο χειρότερος και δεν υπάρχουν τόσα πολλά να κάνουμε.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι θερμοκρασίες δεν είναι πολύ χαμηλές (συνήθως περίπου 32-40 βαθμούς Φαρενάιτ) χάρη στην ήπια επιρροή των ρεμάτων του ωκεανού. Ωστόσο, ο ωκεανός κάνει επίσης τον καιρό να γίνει απρόβλεπτος.

Το χειμώνα, να περιμένετε ισχυρούς ανέμους, συχνές καταιγίδες και βροχή και χιόνι. Πολλές υπαίθριες δραστηριότητες δεν είναι δυνατές κατά τη διάρκεια του χειμώνα ή απλώς δεν είναι τόσο διασκεδαστικές. Τα περισσότερα μεταναστευτικά είδη πουλιών φεύγουν, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων πιγκουίνων, επομένως δεν υπάρχουν τόσες πολλές ευκαιρίες για εντοπισμό άγριων ζώων.

Πολλές τοπικές επιχειρήσεις κλείνουν για την εποχή, επομένως ενδέχεται να μην μπορείτε να κάνετε ό,τι σκοπεύετε να κάνετε. Αν επισκεφθείτε το χειμώνα, θα αποκτήσετε πραγματικά τα νησιά στον εαυτό σας και θα νιώσετε σαν να είστε μακριά από όλα αυτά.

Επιπλέον, ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή για να δείτε το aurora australis ή τα νότια φώτα, τα οποία είναι ορατά από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο, όταν οι μέρες είναι μικρότερες.

Συχνές Ερωτήσεις

Αυτές οι συνήθεις ερωτήσεις μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να βρείτε την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε τα Φώκλαντ:

Πότε μπορείτε να δείτε πιγκουίνους στα νησιά Φώκλαντ;

Η καλύτερη εποχή για να δείτε πιγκουίνους είναι από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο, όταν ακόμη και τα μεταναστευτικά είδη επιστρέφουν και μπορείτε να πιάσετε την εποχή της εκκόλαψης. Ορισμένα είδη μένουν στα Φώκλαντ όλο το χρόνο.

Αξίζουν τα νησιά Φώκλαντ;

Αν ενδιαφέρεστε για την άγρια ​​ζωή και τη φύση ή σας γοητεύει ο πόλεμος του 1982, τότε αξίζει να επισκεφτείτε τα νησιά Φώκλαντ. Αν ψάχνετε για ζωντανές πόλεις και νυχτερινή ζωή, δεν θα τα βρείτε εδώ.

Ποιοι είναι οι χειμερινοί μήνες στα Φώκλαντ;

Ο χειμώνας στα Φώκλαντ διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, όταν μπορείτε να περιμένετε χαμηλότερες θερμοκρασίες και θυελλώδεις καιρικές συνθήκες.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τα Φώκλαντ;

Για ήπιο καιρό, ευκαιρίες περιπέτειας και άφθονη άγρια ​​ζωή για να φωτογραφίσετε, επισκεφθείτε τα Φώκλαντ το καλοκαίρι, μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου.

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια