Tanzania

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Τανζανία

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε την Τανζανία;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Τανζανία για σαφάρι και υπαίθριες περιπέτειες είναι κατά την ξηρή περίοδο από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο. Αυτή η περίοδος προσφέρει καθαρούς, ηλιόλουστους ουρανούς και πιο δροσερό καιρό, ιδανικό για δραστηριότητες όπως η πεζοπορία στο όρος Κιλιμάντζαρο και η παρατήρηση της άγριας ζωής σε εθνικά πάρκα.

Είναι επίσης η καλύτερη στιγμή για να παρακολουθήσετε τη Μεγάλη Μετανάστευση στο Σερενγκέτι. Παρά τις χαμηλότερες θερμοκρασίες, ο καιρός είναι άνετα ζεστός, ιδανικός και για δραστηριότητες στην παραλία.

Η πανέμορφη Τανζανία έχει μερικές από τις καλύτερες φύσεις στην Αφρική, γεγονός που την καθιστά ένα εξαιρετικό μέρος για επίσκεψη. Όπως πολλές χώρες της Ανατολικής Αφρικής, η Τανζανία είναι ένας πρωταρχικός προορισμός για τον εντοπισμό της άγριας ζωής στο σαφάρι. Είναι το σπίτι του περίφημου Εθνικού Πάρκου Σερενγκέτι, το οποίο έχει τη «μεγάλη πεντάδα» της αφρικανικής άγριας ζωής.

Η Τανζανία φιλοξενεί επίσης το Εθνικό Πάρκο Κιλιμάντζαρο, το όνειρο πολλών πεζοπόρους. Εκτός από τη φύση, η ακτή της Τανζανίας φιλοξενεί ένα πλούσιο χωνευτήρι πολιτισμών στον Ινδικό Ωκεανό, ο πιο ορατός στο ιστορικό νησί της Ζανζιβάρης.

Όταν επισκέπτεστε ένα νέο μέρος, πρέπει να ερευνήσετε τις εποχές, τις καιρικές συνθήκες και άλλους παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το ταξίδι σας. Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε αυτόν τον οδηγό για να βρούμε την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε την Τανζανία.

Κάντε κλικ στο κουμπί και βρείτε όλες τις πλατφόρμες αναζήτησης και κλείστε μόνοι σας το επόμενο ταξίδι σας.

Κλείστε μόνοι σας το ταξίδι .
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍
Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών ~ με αυτό τον τρόπο βοηθάτε να παραμείνει το site ζωντανό χωρίς εσείς να βάλετε κάτι από την τσέπη σας!

Aκολουθήστε μας στο facebook

Διαβάστε επίσης:Τανζανία: Οι καλύτερες περιοχές και ξενοδοχεία

Tanzania

Συνολικά, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Τανζανία

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Τανζανία για σαφάρι και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες είναι ο Ιούνιος-Σεπτέμβριος, που είναι η ξηρή περίοδος της χώρας. Η Τανζανία έχει ως επί το πλείστον τροπικό ή υποτροπικό κλίμα, πράγμα που σημαίνει ότι έχει δύο κύριες εποχές όλο το χρόνο, την περίοδο των βροχών και την περίοδο της ξηρασίας.

Οι ακριβείς κλιματικές ζώνες ποικίλλουν ανάλογα με την περιοχή και το υψόμετρο (το Κιλιμάντζαρο είναι διαφορετικό από τη Ζανζιβάρη), αλλά είναι αρκετό για να σας δώσει μια ιδέα για το τι να περιμένετε όταν το επισκεφτείτε.

Ιούνιος-Οκτώβριος είναι η ξηρή περίοδος σε όλη τη χώρα, με πιο δροσερό, ηλιόλουστο καιρό. Οι μέσες θερμοκρασίες στο Dodoma και το Dar es Salaam είναι συνήθως στο υψηλή δεκαετία του ’70 έως χαμηλή δεκαετία του ’80, αλλά μπορούν να γίνουν πολύ πιο δροσερά στα ορεινά και τα βουνά.

Το πιο σημαντικό, η ξηρή περίοδος είναι όταν έχετε τις μεγαλύτερες πιθανότητες καθαρού ουρανού χωρίς βροχή. Τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, οι πιθανότητές σας για μια μέρα χωρίς σύννεφα είναι έως και 80% σε ορισμένες περιοχές της χώρας και αυτούς τους μήνες βρέχει μόνο μία ή δύο ημέρες.

Ο Μάιος και ο Σεπτέμβριος είναι ελαφρώς πιο βροχεροί, αλλά και πάλι με μέτριες ποσότητες βροχοπτώσεων. Κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, είναι απλά πιο εύκολο να μετακινηθείτε.

Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για πεζοπορία στο όρος Κιλιμάντζαρο, επειδή τα μονοπάτια δεν είναι λασπωμένα και αδιάβατα. Επιπλέον, έχετε περισσότερες πιθανότητες για καλό καιρό καθώς περπατάτε μέσα από εθνικά πάρκα όπως το εθνικό πάρκο Ruaha.

Η ξηρή περίοδος είναι επίσης η καλύτερη εποχή για να κάνετε σαφάρι και να αναζητήσετε ζώα, ειδικά τα μεγάλα θηλαστικά που όλοι θέλουν να δουν όταν επισκέπτονται την Αφρική.

Στα ορεινά πάρκα Gombe και Mahale, οι χιμπατζήδες τείνουν να κατεβαίνουν σε χαμηλότερα υψόμετρα αναζητώντας τροφή και νερό, επομένως είναι πιο εύκολο να τους εντοπίσετε.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι, η καλύτερη εποχή για επίσκεψη είναι η ξηρή περίοδος, όταν τα ζώα συγκεντρώνονται γύρω από πηγές νερού και είναι ευκολότερα ορατά. Ο χειμώνας είναι επίσης η εποχή της Μεγάλης Μετανάστευσης, όταν κοπάδια αγριολούλουδων περνούν τον ποταμό Μάρα.

Αν και οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες την ξηρή περίοδο, δεν κρυώνουν ποτέ. Επιπλέον, ο καιρός είναι σχεδόν εγγυημένα ηλιόλουστος. Αν θέλετε να περάσετε το χρόνο σας στην Τανζανία χαλαρώνοντας στην παραλία, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να το επισκεφτείτε.

Η πρότασή μας ώστε να σας μείνει αξέχαστο αυτό το ταξίδι (κλικ στην εικόνα)

Η φθηνότερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Τανζανία

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε την Τανζανία είναι την περίοδο αιχμής των βροχών, μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου, αλλά μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε χρήματα ταξιδεύοντας τον Νοέμβριο-Φεβρουάριο.

Οι περισσότεροι παραθεριστές αποφεύγουν να ταξιδεύουν στην Τανζανία κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών, η οποία κορυφώνεται μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου, επειδή οι έντονες βροχοπτώσεις μπορούν πραγματικά να μειώσουν την απόλαυσή σας στη φύση. Αυτή η χαμηλή ζήτηση με τη σειρά της σημαίνει ότι μπορείτε να βρείτε καταλύματα με πολύ χαμηλότερες τιμές. Το επίσημο Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι συμβουλεύει τους επισκέπτες να επισκέπτονται κατά τη διάρκεια της «πράσινης περιόδου» για σημαντικά φθηνότερα καταλύματα και χώρους κατασκήνωσης.

Η αρχή της περιόδου των βροχών, Νοέμβριος-Φεβρουάριος, κοστίζει περισσότερο από τα μέσα της σεζόν, αλλά προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση πόρων σε σύγκριση με την περίοδο αιχμής για επίσκεψη στην Τανζανία. Τα ξενοδοχεία, συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλών τουριστικών προορισμών, έχουν σημαντικές εκπτώσεις.

Όσον αφορά τις πτήσεις, μπορείτε να έχετε καλές προσφορές κατά τη διάρκεια της χαμηλής περιόδου. Η αρχή της περιόδου αιχμής των βροχών, ο Μάρτιος, προσφέρει πτήσεις με έκπτωση, αλλά μπορείτε επίσης να έχετε καλές προσφορές τον Ιανουάριο, όταν οι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο τείνουν να προσφέρουν εκπτώσεις.

Tanzania

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε την Τανζανία

Η λιγότερο πολυάσχολη περίοδος για να επισκεφθείτε την Τανζανία είναι την περίοδο των βροχών, και το γλυκό σημείο για να αποφύγετε τα πλήθη, αλλά να κάνετε πολλά είναι να επισκεφθείτε μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου.

Οι μήνες μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου είναι μέρος της περιόδου των βροχών, αλλά οι βροχές αυτούς τους μήνες τείνουν να είναι σύντομες και ελαφριές. Τον Ιανουάριο, η Τανζανία βιώνει ακόμη και μερικές ξηρές εβδομάδες.

Αν και μπορείτε να αποφύγετε τα χειρότερα από τα πλήθη επισκεπτόμενοι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορείτε να έχετε καλό καιρό. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι δυνατός ο εντοπισμός άγριων ζώων στο εθνικό πάρκο Serengeti ή σε ένα από τα μικρότερα πάρκα.

Δεν είναι ακόμα η περίοδος αιχμής των βροχών, επομένως το φύλλωμα δεν εμποδίζει εντελώς την θέα σας. Επιπλέον, τα τέλη Ιανουαρίου έως τον Φεβρουάριο είναι περίοδος τοκετού, που σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε μωρά ζώα (και τα αρπακτικά που τρέφονται με αυτά).

Ο Νοέμβριος έως τον Φεβρουάριο είναι επίσης η περίοδος αιχμής για την παρατήρηση πουλιών, καθώς τα αποδημητικά πουλιά έρχονται στην Ανατολική Αφρική. Για τους φωτογράφους, η αρχή της περιόδου των βροχών είναι στην πραγματικότητα η καλύτερη στιγμή για να το επισκεφτείτε. Κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, το τοπίο γίνεται αρκετά γυμνό και σκονισμένο, οπότε λίγη βροχή βοηθά τη φύση να ανθίσει.

Επιπλέον, η σκόνη κατακάθεται και θα έχετε πιο καθαρές φωτογραφίες. Αν και υπάρχει μικρή βροχή, οι συνθήκες κατά μήκος της ακτής είναι ακόμα ζεστές και ηλιόλουστες. Αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για να εξερευνήσετε τη Ζανζιβάρη, καθώς θα αποφύγετε τα χειρότερα από τα πλήθη, αλλά θα συνεχίσετε να απολαύσετε τον υπέροχο καιρό.

Μπορείτε να χαλαρώσετε στην παραλία ή να κάνετε κολύμβηση με αναπνευστήρα ή καταδύσεις—η θαλάσσια ζωή είναι πιο δραστήρια μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου. Ο χειμώνας φέρνει επίσης φεστιβάλ στη Ζανζιβάρη, όπως το Sauti za Busara μουσικό φεστιβάλ.

Η πρότασή μας ώστε να σας μείνει αξέχαστο αυτό το ταξίδι (κλικ στην εικόνα)

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Τανζανία

Η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε την Τανζανία είναι κατά τη διάρκεια της αιχμής της περιόδου των βροχών, τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο, όταν ο καιρός δυσκολεύει την εξερεύνηση. Η περίοδος των βροχών χωρίζεται σε δύο μέρη στην Τανζανία.

Η σύντομη περίοδος των βροχών από τον Νοέμβριο έως τις αρχές Ιανουαρίου φέρνει καθημερινές βροχές, αλλά οι βροχές είναι συνήθως σύντομες και ελαφριές. Ωστόσο, από τον Μάρτιο έως τον Μάιο είναι η μακρά περίοδος των βροχών.

Αναμένετε βροχή σχεδόν κάθε μέρα και έντονες βροχές. Κατά μήκος της ακτής, η εποχή των βροχών σημαίνει επίσης εποχή μουσώνων.

Αν και αυτές οι καταιγίδες είναι σπάνια επικίνδυνες, φέρνουν μέρες ασταμάτητας έντονες βροχοπτώσεις, κάτι που δεν είναι ακριβώς ιδανικές συνθήκες για διακοπές στην παραλία. Η πλοήγηση στην Τανζανία κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών μπορεί να είναι δύσκολη και εντελώς επικίνδυνη σε ορισμένα μέρη.

Η πεζοπορία στο όρος Κιλιμάντζαρο είναι αδύνατη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, επειδή η βροχή κάνει τις πλαγιές τόσο λασπώδεις που είναι επικίνδυνο να προσπαθήσετε να ανεβείτε στο βουνό.

Πολλά εθνικά πάρκα βλέπουν τα μονοπάτια τους να μετατρέπονται σε λάσπη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οπότε δεν αξίζει να πάτε. Ορισμένα μικρότερα πάρκα εκτός δημοφιλών τουριστικών περιοχών έκλεισαν ακόμη και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Αναμένετε λιγότερα αξιοθέατα, επιλογές διαμονής και επιχειρήσεις να είναι ανοιχτά κατά την περίοδο των βροχών, επειδή απλώς δεν υπάρχει αρκετή ζήτηση για να τα διατηρήσει.

Το μόνο πλεονέκτημα της επίσκεψης κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής των βροχών είναι ότι αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε εάν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό. Οι τιμές των καταλυμάτων και του σαφάρι πέφτουν δραστικά επειδή τόσο λίγοι άνθρωποι θέλουν να το επισκεφτούν, αλλά μπορεί να μην αξίζει την εξοικονόμηση.

Tanzania

Συχνές Ερωτήσεις

Εδώ είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που κάνουν οι άνθρωποι σχετικά με την επίσκεψη στην Τανζανία:

Ποιος είναι ο καλύτερος μήνας για να πάτε στην Τανζανία;

Ο καλύτερος μήνας για να πάτε στην Τανζανία είναι ο Σεπτέμβριος, όταν έχουν περάσει τα χειρότερα πλήθη της περιόδου αιχμής, αλλά μπορείτε ακόμα να έχετε καλό καιρό.

Πότε είναι η καλύτερη περίοδος για σαφάρι στην Τανζανία;

Ο Ιούνιος έως τον Σεπτέμβριο είναι η καλύτερη εποχή για να κάνετε σαφάρι, καθώς τα ζώα είναι πιο δραστήρια και θα δείτε τη Μεγάλη Μετανάστευση.

Πότε είναι η εποχή των βροχών στην Τανζανία;

Η περίοδος των βροχών διαρκεί από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο και κορυφώνεται τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο. Υπάρχει μια σύντομη ξηρή περίοδος τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Τανζανία;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Τανζανία είναι κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, που είναι από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο. Αυτή είναι επίσης η υψηλή περίοδος της χώρας, επομένως επισκεφθείτε τη συντομότερη περίοδο βροχών Νοεμβρίου-Φεβρουάριο για εξοικονόμηση πόρων και λιγότερα πλήθη.

Κάντε κλικ στο κουμπί και βρείτε όλες τις πλατφόρμες αναζήτησης και κλείστε μόνοι σας το επόμενο ταξίδι σας.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

Χρειάζεσαι έμπνευση για το επόμενο σου ταξίδι; >> Ελα στο Viper

Διαβάστε επίσης : Τανζανία Visa Online: Visa και τι πρέπει να γνωρίζετε

Τανζανία: Οι καλύτερες περιοχές και ξενοδοχεία

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια