Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ το 2023

Περιεχόμενα

 

Οι Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ είναι ένας συναρπαστικός, υπέροχος και ζωντανός προορισμός. Δεδομένης της εξαιρετικής φιλοξενίας, των χαριτωμένων πόλεων, της ευχάριστης φύσης και των εκπληκτικών παραλιών τους, είναι ένα από αυτά τα νησιά που πρέπει να επισκεφτείτε πριν πεθάνετε. Πότε είναι όμως η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ;

Αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον προϋπολογισμό σας, το προτιμώμενο κλίμα και άλλους παράγοντες. Αναφέρουμε όλα αυτά στον λεπτομερή οδηγό μας για τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ, ώστε να μπορούμε να σας βοηθήσουμε να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση.

Ας κολλήσουμε!

Γιατί πρέπει να επισκεφτείτε τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ

Οι άνθρωποι επισκέπτονται τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ για πολλούς λόγους. Κάποιοι πάνε για τις εκπληκτικές παραλίες και τα νερά, άλλοι για τη διάσημη φιλοξενία και τους χαρούμενους ντόπιους. Μερικοί απλά θέλουν να ζήσουν την εκπληκτική ομορφιά της Καραϊβικής γενικά.  

Ας εξερευνήσουμε τους πιο σημαντικούς λόγους για τους οποίους πρέπει να επισκεφτείτε τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ το συντομότερο δυνατό με περισσότερες λεπτομέρειες:

 • Κολύμβηση με αναπνευστήρα στην Καραϊβική Θάλασσα. Μπορεί να έχετε κολυμπήσει με αναπνευστήρα στο παρελθόν, αλλά έχετε κάνει αναπνευστήρα στα καταγάλανα νερά της Καραϊβικής; Όσοι είναι έτοιμοι για υποβρύχιες περιπέτειες θα έχουν τη χαρά να εξερευνήσουν κρεβάτια από θαλάσσιο χόρτο, φανταστικούς κοραλλιογενείς υφάλους και ακτές με μαγγρόβια.
 • Σέρφινγκ.  Ενώ τα νησιά της Καραϊβικής μπορεί να μην είναι ο καλύτερος προορισμός για σέρφινγκ, οι Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ έχουν μερικά μέρη φιλικά για το σέρφινγκ. Αν επισκέπτεστε το St. John, το Reef Bay είναι ένα απολύτως απαραίτητο κομμάτι.
 • Ιστορία εκμάθησης.  Τα νησιά έχουν πολύπλοκη και μακρά ιστορία. Επτά διαφορετικά έθνη έχουν κυβερνήσει αυτές τις ακτές, οπότε αυτό από μόνο του λέει πολλά. Για να λάβετε ιστορικές πληροφορίες, επισκεφτείτε τοποθεσίες όπως το Fort Christian, το Christiansted και το Backbeard’s Castle.
 • Επίσκεψη σε αποστακτήριο ρούμι . Ακόμα κι αν το ρούμι είναι το τελευταίο αλκοόλ στη λίστα ποτών σας, δεν μπορείτε να επισκεφτείτε την Καραϊβική χωρίς να πιείτε μια γουλιά. Οι Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ φιλοξενούν πολλά εκπληκτικά αποστακτήρια και το ταξίδι σας στην Καραϊβική δεν θα είναι πλήρες αν δεν προσθέσετε ένα στο δρομολόγιό σας. Ακολουθούν αρκετές προτάσεις: Captain Morgan Rum Distillery , Cruzan Rum Distillery και Sion Farm Distillery
 • Συμμετοχή σε τοπικά φεστιβάλ. Όταν εντοπίζετε τα λαμπερά κοστούμια, τη ζωντανή μουσική και τον δελεαστικό ρυθμό, ξέρετε ότι θα περάσετε μια φάλαινα. Απολαμβάνονται εξίσου από ντόπιους και επισκέπτες, τα φεστιβάλ που γίνονται στα νησιά είναι κάτι παραπάνω από ελπιδοφόρα και υπερτερούν με το πρόγραμμα και τη συνολική τους απόδοση κάθε σεζόν.
 • Ηλιοθεραπεία σε  υπέροχες παραλίες. Τιρκουάζ νερά, ζαχαρόλευκες παραλίες και πολλή ηλιοφάνεια. Έτσι μοιάζουν οι παραλίες της Καραϊβικής. Είτε προτιμάτε να απολαμβάνετε τον ήλιο όλη την ημέρα, να κάνετε κολύμβηση με αναπνευστήρα ανάμεσα σε τροπικά ψάρια ή να απολαμβάνετε μια φωτογράφηση στις ένδοξες παραλίες, οι Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ σας έχουν καλύψει.

Όπως μπορείτε να δείτε, δεν υπάρχει ποτέ μια βαρετή στιγμή σε αυτά τα νησιά. Και ακόμα κι αν νιώθετε ότι τα πράγματα γίνονται μονότονα (για το οποίο αμφιβάλλουμε πολύ), θα υπάρχει πάντα ένας φιλικός ντόπιος να σας χαιρετήσει και να σας φτιάξει τη μέρα.

Ακόμη καλύτερα? Θα υπάρχει επίσης μια σαύρα για να τραβήξει την προσοχή σας, ένα φεστιβάλ που σας περιμένει να συμμετάσχετε ή ένα μονοπάτι πεζοπορίας έτοιμο για να το χτυπήσετε. Τώρα που πουλήθηκες στα νησιά, ας δούμε πότε πρέπει να τα επισκεφτείς.

Συνολικά, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ είναι από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο. Αυτό συμβαίνει όταν υπάρχουν λιγότεροι τουρίστες και οι άνετες θερμοκρασίες συνοδεύονται από χαμηλότερες τιμές.

Αυτό που κάνει αυτούς τους μήνες την ιδανική εποχή για επίσκεψη είναι ότι βρίσκονται ακριβώς στη μέση μεταξύ της περιόδου αιχμής, που μόλις τελείωσε, και της εποχής των τυφώνων που δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

Το USVI αυτή τη στιγμή είναι ιδανικά για κάθε είδους υπαίθριες δραστηριότητες, ο ουρανός είναι καταγάλανος και ο ήλιος υποστηρίζει όλες τις περιπέτειες των διακοπών σας.

Τον Απρίλιο, η Charlotte Amalie, η πρωτεύουσα, βλέπει τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται μεταξύ ενός μέσου υψηλού 86°F και ενός μέσου χαμηλού 80,6°F. Οι επισκέπτες Μαΐου θα πρέπει να προετοιμαστούν για θερμοκρασίες που κυμαίνονται μεταξύ 87°F και 82,4°F.

Τον Ιούνιο, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ 89°F και 84,1°F. Αν θέλετε να απολαύσετε τις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους στο μέγιστο, αυτή είναι η στιγμή να το κάνετε.

Ο φθηνότερος χρόνος για να επισκεφθείτε τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ

Εάν προσέχετε τον προϋπολογισμό του ταξιδιού σας, εξετάστε το ενδεχόμενο να επισκεφθείτε τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ είτε τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο είτε την περίοδο τέλη Αυγούστου – μέσα Νοεμβρίου.

Σε αυτές τις περιόδους εκτός αιχμής, οι τιμές πέφτουν στα ύψη και το ταξίδι σας είναι όσο φθηνό μπορεί να είναι (αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ακόμη και τη λέξη «φτηνό» με αυτά τα νησιά).

Αυτές οι δύο περίοδοι έχουν επίσης λιγότερους τουρίστες, εξ ου και οι χαμηλότερες τιμές. Αυτή είναι η στιγμή να αναζητήσετε ελκυστικές τιμές αεροπορικών εισιτηρίων, καθώς και εκπτωτικά πακέτα ξενοδοχείων και θερέτρου.

Οι θερμοκρασίες Ιανουαρίου κυμαίνονται μεταξύ 84°F και 78,8°F. Το κλίμα του Φεβρουαρίου υποδέχεται επισκέπτες με τις ίδιες θερμοκρασίες – μέση υψηλή θερμοκρασία 84°F και μέση χαμηλή θερμοκρασία 79°F. Τον Αύγουστο, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ 90°F και 84,6°F.

Ο Σεπτέμβριος έχει θερμοκρασίες με μέση υψηλή θερμοκρασία 89°F και μέση χαμηλή θερμοκρασία 84,4°F. Τον Οκτώβριο, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ 88°F και 83,3°F.

Τέλος, τον Νοέμβριο, οι θερμοκρασίες φτάνουν το μέσο υψηλό των 87°F κατά τη διάρκεια της ημέρας και το μέσο χαμηλό τους 81,6°F τη νύχτα. Τούτου λεχθέντος, σημειώστε ότι καθώς αυτή την περίοδο έχει λιγότερα πλήθη, δεν συμβαίνουν πολλά και στα νησιά.

Αλλά μπορείτε πάντα να απολαύσετε την ομορφιά των νησιών και απλά να αδράξετε τη στιγμή. Για παράδειγμα, η περίοδος τέλους καλοκαιριού/φθινοπώρου είναι ιδανική για όσους κυνηγούν γραφικά ηλιοβασιλέματα και ξυπνούν νωρίς που επιθυμούν να δουν την ανατολή του ηλίου στην Καραϊβική.

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ

Όσοι θέλουν να αποφύγουν τα μεγάλα πλήθη θα πρέπει να προγραμματίσουν το ταξίδι τους στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ από τα μέσα Απριλίου έως τον Μάιο την άνοιξη ή από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Νοεμβρίου το φθινόπωρο.

Την άνοιξη, καθώς η τουριστική περίοδος επιβραδύνεται, όχι μόνο έχει λιγότερο κόσμο, αλλά πέφτουν και οι τιμές των ξενοδοχείων. Η περίοδος Απριλίου-Μαΐου είναι επίσης όταν  γίνεται   το Καρναβάλι του Αγίου Θωμά .

Ο κίνδυνος τροπικών καταιγίδων ή τυφώνα φαίνεται να απωθεί τους ταξιδιώτες, γι’ αυτό και τους φθινοπωρινούς μήνες βλέπουν λιγότερους τουρίστες. Είναι αυτονόητο, αλλά αυτό είναι επίσης κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου (περισσότερα για την εποχή των τυφώνων σε λίγο).

Ωστόσο, μπορεί να σταθείτε τυχεροί και ο καιρός εξακολουθεί να είναι υπέροχος, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε τα νησιά χωρίς πολλά πλήθη.

Επιπλέον, τον Σεπτέμβριο, τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο και ο καιρός είναι πιο δροσερός, επομένως οι τιμές πέφτουν επίσης — είναι ένα win-win για ταξιδιώτες που είναι πρόθυμοι να διακινδυνεύσουν την κακοκαιρία αλλά απολαμβάνουν άλλα οφέλη, όπως προσιτές τιμές, κενές παραλίες και μια ήσυχη ατμόσφαιρα στο νησί.  

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ

Η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε τα νησιά είναι την εποχή των τυφώνων ή από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο.

Ο Ιούλιος είναι ο πιο υγρός μήνας, ο Αύγουστος λέγεται ότι είναι ο πιο ζεστός και ο Οκτώβριος ο πιο βροχερός. Τέλειος απωθητικός συνδυασμός ταξιδιού! Δεδομένου του τροπικού τους κλίματος, όλα τα νησιά έχουν μεγάλη ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο καιρός είναι γενικά καλός, ακόμα και όταν βρέχει. υπάρχουν σύντομες βροχές και μερικές καταιγίδες κάθε τόσο. Ωστόσο, η εποχή των τυφώνων μπορεί να φέρει καταρρακτώδεις βροχές και πραγματικά ισχυρούς ανέμους, και αυτό είναι που κάνει αυτή την εποχή την πιο απαιτητική για πλοήγηση.

Επιπλέον, οι άνεμοι μπορεί να οδηγήσουν σε ψηλά κύματα και θαλασσοταραχή, γεγονός που καθιστά δύσκολο για τους θαλασσοπόρους ακόμη και να μπουν στο νερό, πόσο μάλλον να το απολαύσουν όπως θα έπρεπε.

Τούτου λεχθέντος, ακόμα κι αν πάτε στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ κατά την περίοδο των τυφώνων, δεν χάνονται όλα.

Πρώτα απ ‘όλα, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα υπάρξει τυφώνας (αλλά οι κακές καταιγίδες είναι περισσότερο από πιθανές). Δεύτερον, υπάρχουν πολλά αξιοθέατα που μπορεί κανείς να δει και δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους για να συμμετάσχετε όταν ο καιρός δεν είναι στα καλύτερά του.

Για παράδειγμα, μπορείτε να ελέγξετε:

 • Συναγωγή Αγίου Θωμά,
 • Μουσείο Θησαυρού των Πειρατών,
 • Καθολική Εκκλησία Παναγίας του Όρους Carmel,
 • St. John Experience Gallery,
 • Καθεδρικός ναός του Αγίου Πέτρου και του Αγίου Παύλου,
 • Spa To Go VI, και πολλά άλλα.

Τέλος, όταν ο καιρός το επιτρέπει, μπορείτε πάντα να πάρετε το δρόμο σας για κάποια από τα γνωστά φεστιβάλ Ιουνίου/Ιουλίου, όπως το Καρναβάλι του Αγίου Ιωάννη , ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα του νησιού.

Στη συνέχεια, υπάρχει το St. Croix Mango Melee and Tropical Fruit Festival , το οποίο γιορτάζει τα τροπικά φρούτα στα νησιά.  

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε; Εδώ είναι τα καλύτερα ταξιδιωτικά μας ταξίδια στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ:

 • Η θερμοκρασία της θάλασσας στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ είναι αρκετά ζεστή για τους θαλασσοπόρους να κολυμπούν όλο το χρόνο.
 • Είναι σύνηθες να χαιρετάτε τους ντόπιους όταν μπαίνετε/βγαίνετε από ένα δωμάτιο, πηγαίνετε στο κατάστημα ή συναντάτε άτομα σε οποιοδήποτε πλαίσιο που επιτρέπει μια σύντομη αλληλεπίδραση. Να είστε ευγενικοί — σημαίνει πολλά για τους νησιώτες και χρειάζονται μόνο δύο δευτερόλεπτα από τον χρόνο σας.
 • Πάρτε ταξιδιωτική ασφάλιση  ανεξάρτητα από το πότε θα πάτε.  Εάν το επισκεφτείτε κατά τη διάρκεια της εποχής των τυφώνων, είναι απαραίτητο να λάβετε όλα τα μέτρα για να προστατεύσετε το ταξίδι σας από το σύρμα.
 • Πρέπει να προμηθευτείτε έναν ειδικό τύπο αντηλιακού. Τον Ιούνιο του 2019, οι Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ απαγόρευσαν τη χρήση αντηλιακών που περιέχουν octinoxate, oxybenzone και octocrylene για την προστασία του οικοσυστήματος τους. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ελέγξετε τα συστατικά που αναφέρονται στις αγαπημένες σας κρέμες με SPF πριν κατευθυνθείτε στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ για διακοπές.
 • Μην εκπλαγείτε αν δείτε πολλές σαύρες και μεσαίου μεγέθους ιγκουάνα να περιφέρονται ελεύθερα σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια της διαμονής σας.
 • Η πολιτική φιλοδωρήματος είναι παρόμοια με αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών, πράγμα που σημαίνει ότι, ενώ το 15% έως 20% θεωρείται ως το πρότυπο, το φιλοδώρημα ενθαρρύνεται περισσότερο για εξαιρετική εξυπηρέτηση.
 • Το να φοράτε μαγιό έξω από τα όρια της παραλίας σας σηματοδοτεί αμέσως ως τουρίστα. Οι Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ μπορεί να επιτρέπουν έναν απλό ενδυματολογικό κώδικα, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει ένα επίπεδο συντηρητισμού σε μεγάλο βαθμό. Για παράδειγμα, οι γυναίκες μπορεί να φορούν ελεύθερα διαφανή καλύμματα στα περισσότερα παραλιακά εστιατόρια σε όλο τον κόσμο, αλλά δεν είναι πραγματικά σκόπιμο εδώ.
 • Χρησιμοποιήστε εντομοαπωθητικό το βράδυ, καθώς υπάρχουν μικροσκοπικά “μη-βλέπουν” που απολαμβάνουν το δάγκωμα.
 • Απολαύστε τα ποτά σας οπουδήποτε και οποτεδήποτε! Δεν υπάρχουν νόμοι για ανοιχτά εμπορευματοκιβώτια στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ. Επιπλέον, η ηλικία κατανάλωσης αλκοόλ είναι τα 18, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, που φτάνει μέχρι τα 21.
 • Επεκτείνετε το ταξίδι σας πηγαίνοντας στο Πουέρτο Ρίκο . Πολύ λίγοι άνθρωποι συνειδητοποιούν πόσο κοντά είναι τα νησιά στο Πουέρτο Ρίκο και όταν το μάθουν, είναι πολύ αργά για να το προσθέσουν στο δρομολόγιό τους.
 • Ενώ τα νησιά είναι φιλικά προς τα κατοικίδια, πολύ λίγα ξενοδοχεία επιτρέπουν πραγματικά κατοικίδια, γι’ αυτό φροντίστε να τακτοποιήσετε τέτοια θέματα με το ξενοδοχείο σας πριν φτάσετε για να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις.
 • Επιτρέψτε στον εαυτό σας να προσαρμοστεί στη θερμοκρασία και τη ζέστη των νησιών και μείνετε ενυδατωμένοι. Σοβαρά, ακόμα κι αν κατάγεσαι από μια σχετικά «καυτή» χώρα, η ζέστη του νησιού χτυπάει διαφορετικά.

Συχνές Ερωτήσεις

Χρειάζεστε διαβατήριο για να πάτε στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ;

Οι πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών δεν χρειάζονται διαβατήριο για να επισκεφθούν τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ. Αρκεί μια κρατική ταυτότητα με φωτογραφία. Όλες οι άλλες εθνικότητες, ωστόσο, απαιτούν διαβατήριο.

Τούτου λεχθέντος, εάν οι πολίτες των ΗΠΑ επιθυμούν να επισκεφθούν τις γειτονικές Βρετανικές Παρθένες Νήσους, θα χρειαστούν και τα διαβατήριά τους. Συνιστούμε να επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ  για λεπτομέρειες και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις εισόδου/εξόδου.

Είναι ακριβές οι Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ;

Ναι, οι Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ είναι μερικά από τα πιο ακριβά νησιά της Καραϊβικής. Φυσικά, το πόσο ακριβά θα τα βρείτε θα εξαρτηθεί επίσης από τη χώρα προέλευσης και τον συνολικό προϋπολογισμό ταξιδιού σας.

Για να σας βοηθήσουμε να προγραμματίσετε τον προϋπολογισμό σας, ακολουθούν ορισμένες εκτιμήσεις :

 • Κατά μέσο όρο, οι ταξιδιώτες χρειάζονται περίπου 199 $ την ημέρα κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, από τα οποία ξοδεύουν 41 $ για γεύματα και 28 $ για μεταφορά.
 • Οι μέσες τιμές ξενοδοχείων για ένα ζευγάρι είναι 209 $.
 • Ανάλογα με το στυλ του ταξιδιού σας, οι ταξιδιώτες με προϋπολογισμό θα πρέπει να διαθέσουν 84 $, οι μεσαίας κατηγορίας χρειάζονται περίπου 199 $ και οι ταξιδιώτες υψηλής ποιότητας περίπου 427 $ (όλες οι εκτιμήσεις τιμών είναι ανά άτομο ανά ημέρα).

Σημειώστε ότι τα παραπάνω στοιχεία είναι κατά προσέγγιση και υπόκεινται σε αλλαγές.

Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε το Κουρασάο το 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τι γλώσσα μιλούν στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ;

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα γλωσσών που ομιλούνται σήμερα στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ, όπως:

 • Αγγλικά  — η πιο κυρίαρχη γλώσσα.
 • Ισπανικά  — ομιλείται από περίπου το 17% του συνολικού πληθυσμού (κυρίως Πορτορικανοί).
 • Κρεολικά Αγγλικά των Παρθένων Νήσων  — ένα κρεολικό με βάση την αγγλική γλώσσα, που αναφέρεται επίσης ως «διάλεκτος» και χρησιμοποιείται ευρέως σε άτυπα πλαίσια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κρεολική που λέγεται στο St. Croix (σταυροειδές κρεόλ) είναι διαφορετική από αυτή που λέγεται στον Άγιο Ιωάννη ή στον Άγιο Θωμά, για παράδειγμα.
 • Οι γαλλικές κρεολικές γλώσσες  είναι επίσης διαδεδομένες.

Στο παρελθόν, υπήρχαν και άλλες γλώσσες στα νησιά, όπως τα δανικά, που ήταν η επίσημη γλώσσα υπό την κυριαρχία της Δανίας. Τούτου λεχθέντος, χρησιμοποιήθηκε για διοικητικούς σκοπούς και ποτέ μεταξύ των πραγματικών ανθρώπων.  

Ποια Παρθένο Νησί των ΗΠΑ είναι πιο δημοφιλής;

Ο Άγιος Θωμάς λέγεται ότι είναι το νησί με τις περισσότερες επισκέψεις, επομένως είναι ασφαλές να πούμε ότι είναι και το πιο δημοφιλές. Αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να σχετίζεται με το ότι ο Άγιος Θωμάς είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός κρουαζιερόπλοιων στην Καραϊβική.

Πόσο κακή είναι η εποχή των τυφώνων στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ;

Το πόσο κακή μπορεί να είναι μια εποχή τυφώνων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το έτος, τον μήνα και την ένταση που πρέπει να περιμένει κανείς. Για παράδειγμα, τον Αύγουστο του 2021, η εποχή των τυφώνων ξέσπασε σε πλήρη ισχύ με τον περίφημο τυφώνα Ida.

Για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε γενικά την εποχή των τυφώνων στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ, ακολουθεί ένας λεπτομερής πίνακας με τα επίπεδα κινδύνου και την πιθανή ένταση μήνα με το μήνα:

ΜήναςΚίνδυνος τυφώναΈνταση τυφώναΈτος του τυφώνα
ΙούνιοςΠροσεκτικόςΕνδεχομένως κάποια ζημιάΤροπικές καταιγίδες αλλά όχι τυφώνες
ΙούλιοςΠροσεκτικόςΕνδεχομένως κάποια ζημιά1996
ΑύγουστοςΔυνατόνΔυνητικά καταστροφικό1871, 2000
ΣεπτέμβριοςΥψιστοςΕνδεχομένως καταστροφικό1876, 1960, 1989, 1995, 1998, Irma 2017, Maria 2017
ΟκτώβριοςΔυνατόνΔυνητικά καταστροφικόΤροπικές καταιγίδες αλλά όχι τυφώνες
ΝοέμβριοςΠροσεκτικόςΕνδεχομένως κάποια ζημιάΤροπικές καταιγίδες αλλά όχι τυφώνες

Τέλος, αν βρεθείτε στα νησιά την περίοδο των τυφώνων, ελέγξτε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων  για ενημερωμένες πληροφορίες.

Τα καλύτερα μέρη για πικνίκ στην παραλία των ΗΠΑ(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ποια είναι η διατροφική κουλτούρα των Αμερικανικών Παρθένων Νήσων;

Ενώ οι Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ διαθέτουν μερικές από τις καλύτερες διεθνείς κουζίνες, τα περισσότερα τοπικά πιάτα προέρχονται από αρχαίες παραδόσεις, μαζί με τα συστατικά που είχαν στη διάθεσή τους οι σκλάβοι εργάτες φυτειών υπό την κυριαρχία της Δανίας τότε.

Αυτό σήμαινε θαλασσινά, ψάρια, λαχανικά και φρούτα που συνήθιζαν να καλλιεργούν. Τέτοια συστατικά, μαζί με τοπικά μπαχαρικά και βότανα, έχουν συνδυαστεί με σύγχρονες μεθόδους μαγειρέματος για να μεταμορφώσουν τη διατροφική κουλτούρα των Παρθένων Νήσων των ΗΠΑ σε αυτό που είναι σήμερα.

Μερικά συγκεκριμένα πιάτα περιλαμβάνουν:

 • Σούπα με τακούνια αγελάδας?
 • callaloo?
 • Κογχύρα Fritters?
 • Johnny Cake?
 • Ψάρια & Μύκητες;
 • Ψάρια κατσαρόλας?
 • Ζυμαρικά;
 • Rotis;
 • Κόκκινο Αρμόστοκο.

Κωδικοί Αεροδρομίων(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Είναι οι Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι ασφαλείς για να ταξιδέψετε;

Συνολικά, οι Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ είναι ασφαλείς για τους τουρίστες. Ωστόσο, συνιστάται να λάβετε κάποιες βασικές προφυλάξεις ασφαλείας, όπως σε κάθε προορισμό που επισκέπτεστε για πρώτη φορά.

Ακολουθούν ορισμένες συγκεκριμένες συμβουλές και προτάσεις  για να εξασφαλίσετε μια ασφαλή διαμονή στα νησιά:

 • Καθώς είναι γνωστό ότι συμβαίνουν μικροέγκλημα  , όπως αρπαγή πορτοφολιού ή πορτοφολάδες, φροντίστε τα προσωπικά σας αντικείμενα και τα τιμαλφή σας να φυλάσσονται πάντα σε ασφαλή τοποθεσία.  
 • Αποφύγετε την περιπλάνηση  σε ακατοίκητες περιοχές, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας.
 • Περιστατικά σεξουαλικής επίθεσης  έχουν συμβεί στο παρελθόν, επομένως οι γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες θα πρέπει να λαμβάνουν κάποιες επιπλέον προφυλάξεις.
 • Εάν ασχολείστε με δραστηριότητες που βασίζονται στο νερό , σημειώστε ότι τα παράκτια ύδατα μπορεί να είναι απρόβλεπτα και οι ρυτίδες είναι κάτι περισσότερο από συνηθισμένο. Ακολουθήστε τις σχετικές οδηγίες και κολυμπήστε μόνο σε ασφαλείς περιοχές.
 • Αν πάτε για καταδύσεις , επιλέξτε μια αξιόπιστη εταιρεία. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με τον εξοπλισμό, είτε βρείτε άλλη εταιρεία είτε μην προχωρήσετε στη δραστηριότητα. Το πιο σημαντικό, επιλέξτε ταξιδιωτική ασφάλιση που καλύπτει επίσης τις ψυχαγωγικές σας δραστηριότητες.
 • Αν αποφασίσετε να κάνετε τουρισμό περιπέτειας , όπως πεζοπορία στα μονοπάτια από την παραλία μέχρι την κορυφή του βουνού, να έχετε πάντα συνοδεία. Γίνετε μέλος σε ομάδες με έμπειρους οδηγούς. Ζητήστε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα για να δείτε αν μπορείτε να αντέξετε τις απαιτήσεις της δραστηριότητας. Ελέγξτε ξανά τον καιρό και άλλες σχετικές συνθήκες για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.
 • Οι συνθήκες του δρόμου  ποικίλλουν από το ένα νησί στο άλλο. Ωστόσο, η διασφάλιση της οδικής ασφάλειας πρέπει να είναι η κορυφαία προτεραιότητά σας, ανεξάρτητα από το(α) νησι(α) που τελικά θα επισκεφτείτε. Όλοι οι δρόμοι μπορεί να είναι αρκετά απότομοι και στενοί χάρη στο έδαφος του νησιού και οι περισσότεροι είναι κακοστρωμένοι, οπότε λάβετε τις απαραίτητες προφυλάξεις κατά την οδήγηση. Επίσης, τα σκούτερ είναι διασκεδαστικά και φαίνονται ωραία, αλλά αποφύγετε τα, καθώς τα ατυχήματα με σκούτερ είναι συνηθισμένα  (και καταλήγουν σε θανατηφόρους θανάτους).

Ποιο είναι το πιο ασφαλές νησί στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ;

Με τη μικρότερη επικράτεια από όλα τα νησιά και το χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας, το St. John είναι το πιο ασφαλές νησί. Έχει επίσης τον χαμηλότερο πληθυσμό και το κόστος ζωής είναι πολύ υψηλότερο σε σύγκριση με το St. Croix και το St. Thomas.

Αεροπορικά εισιτήρια για Ουάσιγκτον, DC(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετακινηθείτε στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ;

Ο καλύτερος τρόπος για να μετακινηθείτε στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ είναι να νοικιάσετε αυτοκίνητο ή χρησιμοποιώντας ταξί. Η ενοικίαση αυτοκινήτου μπορεί να γίνει εύκολα είτε σε ένα από τα δύο αεροδρόμια: το αεροδρόμιο Cyril E. King (STT) στο St. Thomas ή το αεροδρόμιο Henry E. Rohlsen (STX) στο St. Croix.

Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε άλλες κοντινές επιλογές. Η μετακίνηση στα νησιά χωρίς αυτοκίνητο είναι δυνατή, αλλά μόνο εάν είστε στην ευχάριστη θέση να μείνετε σε κοντινή απόσταση από το κατάλυμά σας ή να επιλέξετε εκδρομές για να σας παραλάβουν από το θέρετρο ή το ξενοδοχείο σας.

Σημειώστε ότι η οδήγηση γίνεται στην αριστερή πλευρά του δρόμου, αλλά τα περισσότερα οχήματα στο νησί εισάγονται από τις ΗΠΑ, πράγμα που σημαίνει ότι οι οδηγοί βρίσκονται στην αριστερή πλευρά του οχήματος.

Φαίνεται ότι όλοι όσοι έρχονται στο νησί έχουν κάτι να συνηθίσουν, ανεξάρτητα από τη χώρα καταγωγής τους! Όλα τα νησιά έχουν το δικό τους σύστημα λεωφορείων, αλλά δεν είναι η πιο αξιόπιστη επιλογή.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Lyft και η Uber δεν λειτουργούν στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ. Τέλος, η κρουαζιέρα είναι επίσης ένας δημοφιλής τρόπος διακοπών. Στην πραγματικότητα, το St. Thomas λέγεται ότι έχει ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια κρουαζιέρας της Καραϊβικής.

Μπορείτε εύκολα να ταξιδέψετε μεταξύ των Παρθένων Νήσων;

Ναι, μπορείτε εύκολα να μετακινηθείτε από το ένα νησί στο άλλο. Υπάρχουν τρεις βολικοί τρόποι για να το κάνετε αυτό: να πετάξετε, να χρησιμοποιήσετε πλοίο ή να κάνετε ναύλωση σκαφών.

Για παράδειγμα, εάν θέλετε να φτάσετε στο St. John από τον Άγιο Θωμά, ο ευκολότερος τρόπος θα ήταν να επιλέξετε ένα πλοίο. Αυτό περιλαμβάνει επίσης τη μετάβαση στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

Οι 15 καλύτεροι παραλιακοί προορισμοί στον κόσμο, κατάταξη(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Λοιπόν, Πότε πρέπει να επισκεφτείτε τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ είναι αναμφίβολα από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο . Αυτούς τους μήνες οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν τον ιδανικό συνδυασμό τιμών μεσαίου εύρους, ευχάριστες θερμοκρασίες και διαχειρίσιμα πλήθη.

Αν και τα νησιά δεν είναι ο πιο προσιτός προορισμός, το να πάτε είτε τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο είτε την περίοδο τέλη Αυγούστου – μέσα Νοεμβρίου θα σας βοηθήσει να έχετε το πορτοφόλι σας.

Αν θέλετε να απολαύσετε τα νησιά χωρίς πολλά πλήθη, σκεφτείτε να πάτε από τα μέσα Απριλίου έως τον Μάιο την άνοιξη ή από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Νοεμβρίου το φθινόπωρο.

Η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ είναι κατά την περίοδο των τυφώνων, η οποία διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο . Υπάρχουν καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι, θαλασσοταραχή και μπερδεμένοι επισκέπτες. Ωστόσο, τα νησιά είναι τόσο μαγικά που το πιθανότερο είναι ότι θα έχετε ακόμα μια υπέροχη διαμονή, ανεξάρτητα από το πότε αποφασίσετε να πάτε.

Με το τροπικό κλίμα, τους φιλικούς ντόπιους, τις παραλίες με λευκή άμμο, τα εκπληκτικά νερά και τις γραφικές πόλεις, πιστεύουμε ότι όλοι πρέπει να επισκεφτούν τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια