Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αιθιοπία

Μπορείτε να προγραμματίσετε την τέλεια επίσκεψη στο παλαιότερο ανεξάρτητο αφρικανικό έθνος όταν γνωρίζετε την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Αιθιοπία! Θα μοιραστούμε επίσης τη φθηνότερη, τη λιγότερο απασχολημένη και τη χειρότερη στιγμή για επίσκεψη σε αυτόν τον οδηγό. 

Η Αιθιοπία έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες, αλλά είναι η καλύτερη εμπειρία κατά τη διάρκεια ορισμένων περιόδων του έτους για να εξασφαλίσει καλό καιρό, ευκαιρίες για περιηγήσεις στα αξιοθέατα και περιηγήσεις, φεστιβάλ και πολλά άλλα. 

Γιατί πρέπει να επισκεφτείτε την Αιθιοπία

Ποτέ αποικισμένη, γεμάτη με αρχαία ιστορία και με απίστευτα αξιοθέατα και φυσικά θαύματα, η Αιθιοπία είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για τους τουρίστες στην Αφρική και από αυτούς που πρέπει να επισκεφτούν όλοι. 

Βουτηγμένη στην ιστορία χιλιετιών με ένα πανέμορφο τοπίο με εθνικά πάρκα, εκπληκτικά παλάτια και εκκλησίες λαξευμένες σε βράχο, η Αιθιοπία είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για τους λάτρεις της ιστορίας και τους περιπετειώδεις ταξιδιώτες του κόσμου. 

Γνωστή ως το λίκνο της ανθρωπότητας, η Αιθιοπία είναι επίσης η τοποθεσία όπου αποκαλύφθηκαν τα παλαιότερα ανθρώπινα απολιθώματα και το μέρος όπου οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι πρώτοι σύγχρονοι άνθρωποι περπάτησαν στη γη.

Κατευθυνθείτε στα Αιθιοπικά υψίπεδα για να δείτε μερικά από τα ψηλότερα βουνά της Αφρικής (η Αιθιοπία φιλοξενεί το 80% των ψηλότερων κορυφών της Αφρικής ) για απίστευτη θέα.

Το Aksum, μια πόλη στα υψίπεδα, φιλοξενεί πανύψηλους οβελίσκους του αρχαίου 3ου αιώνα (Stelae of Aksum) και λαξευμένες σε βράχο εκκλησίες που περιλαμβάνουν τον φημισμένο χώρο ανάπαυσης της Κιβωτού της Διαθήκης στο Παρεκκλήσι της Πίνακας. 

Η Βόρεια Αιθιοπία φιλοξενεί το Gondar, όπου θα βρείτε το περίφημο Fasil Ghebbi  – ένα αρχαίο φρούριο που φιλοξενεί 20 βασιλικά ανάκτορα, εκκλησίες και φρούρια που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1630. 

Η κεντρική κοιλάδα Great Rift Valley  ανταγωνίζεται το Γκραν Κάνυον με τις φυσικά σκαλισμένες τάφρους που φαίνεται να χωρίζουν την Αιθιοπία ακριβώς στη μέση. Θερμές πηγές, θερμοπίδακες, ηφαίστεια και αρχαία απολιθώματα βρίσκονται σε αυτή την περιοχή. 

Εδώ μπορείτε να δείτε τον αρχαίο ναό του Yeha  που χτίστηκε τον 7ο αιώνα π.Χ. μαζί με το παλάτι Grat Be’al Geubri. 

Ο ποταμός Γαλάζιος Νείλος, που πηγάζει από τη λίμνη Τάνα της Αιθιοπίας και παρέχει περίπου το 85% του νερού του ποταμού Νείλου, αξίζει μια θέση στο δρομολόγιό σας.

Οι Καταρράκτες του Γαλάζιου Νείλου κοντά στην πόλη Μπαχίρ Νταρ είναι εντυπωσιακοί και οι επισκέπτες μπορούν να δουν τη Γέφυρα Αλάτα της Αιθιοπίας – την πρώτη πέτρινη γέφυρα στη χώρα – κοντά, που κατασκευάστηκε γύρω στο 1620.

Με 9 εξαιρετικά εθνικά πάρκα στη χώρα, υπάρχουν πολλές περιοχές για εξερεύνηση σε παρθένα φυσική ομορφιά. Βουνά, ηφαίστεια, εύφορες κοιλάδες, μανιασμένα ποτάμια και ποικίλη άγρια ​​ζωή κάνουν το καθένα πραγματικά εκπληκτικό για επίσκεψη.

Έχετε κάθε λόγο να έρθετε να τα δείτε όλα προσωπικά όταν σας δοθεί η ευκαιρία. Ποια είναι λοιπόν η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε την Αιθιοπία; Θα το καλύψουμε στη συνέχεια.  

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αιθιοπία;

  • Συνολικά καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε: Οκτώβριος-Φεβρουάριος
  • Η φθηνότερη περίοδος επίσκεψης: Ιούνιος-Σεπτέμβριος
  • Λιγότερος χρόνος για επίσκεψη: Απρίλιος-Σεπτέμβριος
  • Χειρότερη περίοδος επίσκεψης:  Ιούλιος-Αύγουστος

Υπάρχει ένα ρητό στην Αιθιοπία που δείχνει πόσο ηλιόλουστο και ευχάριστο είναι να το επισκεφτείς – « 13 μήνες ηλιοφάνειας ». Η Αιθιοπία χρησιμοποιεί ένα μοναδικό ημερολόγιο 13 μηνών και βρίσκεται στα τροπικά γεωγραφικά πλάτη, καθιστώντας αυτό το σύνθημα αρκετά ακριβές. 

Αλλά αν αναζητάτε τη γενικά καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αιθιοπία, σίγουρα υπάρχουν περίοδοι του έτους που είναι καλύτερες από άλλες όσον αφορά την ηλιοφάνεια, τη βροχή, τις τιμές και τα φεστιβάλ και εκδηλώσεις. 

Αναλύσαμε τις διαφορετικές εποχές ταξιδιού για να σας δείξουμε συνολικά την καλύτερη, τη φθηνότερη, τη λιγότερο απασχολημένη και τη χειρότερη περίοδο για να επισκεφτείτε την Αιθιοπία για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε να σχεδιάζετε το τέλειο ταξίδι. 

Ενώ η περίοδος αιχμής του τουρισμού διαρκεί από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο, η πραγματική καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αιθιοπία εκτείνεται από τον Οκτώβριο έως τον Φεβρουάριο. 

Αυτό είναι όταν θα βρείτε τις πιο ξηρές συνθήκες με άφθονη ζεστή ηλιοφάνεια αλλά χωρίς καυτές θερμοκρασίες. Τα φεστιβάλ γίνονται σχεδόν αδιάκοπα και η περιήγηση στα αξιοθέατα είναι στα καλύτερά της. 

Από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, μπορείτε να λάβετε μερικές από τις καλύτερες προσφορές για ταξίδια και καταλύματα στην Αιθιοπία καθώς ξεκινά η περίοδος των βροχών και φθάνουν λιγότεροι τουρίστες. 

Η περίοδος από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο, η οποία περιλαμβάνει την κύρια περίοδο των βροχών και τη συντομότερη, λιγότερο έντονη υγρή περίοδο («Belg», από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο), είναι η λιγότερο πολυάσχολη εποχή του χρόνου για επίσκεψη. 

Εάν μπορείτε, αποφύγετε την επίσκεψη από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο. Αυτοί είναι οι πιο υγροί μήνες του χρόνου, καθώς βρέχει πάνω από 11 ίντσες κάθε μήνα και καθιστά δύσκολο να απολαύσετε τα αξιοθέατα και τα θαύματα της Αιθιοπίας. 

Συνολικά, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αιθιοπία

Ο Οκτώβριος έως τον Φεβρουάριο είναι γενικά η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αιθιοπία. Ο καιρός είναι ξηρός και ζεστός με δροσερές νύχτες, η περίοδος των φεστιβάλ είναι σε πλήρη εξέλιξη και οι συνθήκες είναι ιδανικές για περιηγήσεις στα αξιοθέατα.

Από τον Οκτώβριο έως τον Φεβρουάριο, μπορείτε να περιμένετε υψηλές τιμές από 71F έως 75F με ελάχιστες βροχοπτώσεις (ειδικά τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, τους πιο ξηρούς μήνες του έτους). Είναι μια εξαιρετική στιγμή για να βγείτε έξω και να εξερευνήσετε διάφορες περιοχές της χώρας.

Θα παραλείψετε τους πιο ζεστούς και βροχερούς μήνες για όλες τις περιοχές, πηγαίνοντας στην Αιθιοπία αυτή την εποχή του χρόνου. Οι συνθήκες είναι ιδανικές ή κοντά σε αυτό σε όποιο μέρος κι αν ταξιδεύετε. 

Η περίοδος των φεστιβάλ στην Αιθιοπία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και εκτείνεται από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως τον Ιανουάριο. Θρησκευτικές γιορτές όπως τα Αιθιοπικά Χριστούγεννα (7 Ιανουαρίου), η Φασίκα (Πάσχα) και η Τιμκάτ (19 Ιανουαρίου) πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. 

Αυτή η περίοδος είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τις λαξευμένες σε βράχο εκκλησίες στα Αιθιοπικά υψίπεδα στο βόρειο τμήμα της χώρας και να δείτε τους καταρράκτες του Μπλε Νείλου. 

Ο Οκτώβριος είναι επίσης ιδανικός για μια επίσκεψη στα βουνά Simien της Αιθιοπίας, όπου θα δείτε σειρές από πολύχρωμα αγριολούλουδα να ανθίζουν ανάμεσα στις απόκρημνες κορυφές. 

Το μόνο πραγματικό μειονέκτημα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επισκέπτεστε αυτήν τη σεζόν είναι οι υψηλότερες τιμές που θα δείτε από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο, την περίοδο αιχμής της Αιθιοπίας. 

Αναμένετε τιμές δωματίων πιο κοντά στα 130 $/διανυκτέρευση κατά την περίοδο Δεκεμβρίου-Φεβρουαρίου, η οποία εξακολουθεί να είναι λογική αλλά πολύ πιο ακριβή από άλλους μήνες του έτους στην Αιθιοπία. 

Οι τιμές ανά διανυκτέρευση είναι περίπου $55-$59/διανυκτέρευση τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, γεγονός που καθιστά την καλύτερη εποχή για να έρθετε εάν ελπίζετε να ξοδέψετε λίγο λιγότερα. 

Ο φθηνότερος χρόνος για να επισκεφθείτε την Αιθιοπία

Ο Ιούνιος έως τον Σεπτέμβριο, η κύρια περίοδος των βροχών στη χώρα, είναι η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε την Αιθιοπία όταν οι τιμές πέφτουν έως και 60% από την περίοδο αιχμής. 

Τον Ιούνιο, τον μήνα που ξεκινά η περίοδος των βροχών στο Kiremt , θα βρείτε τις χαμηλότερες τιμές σε καταλύματα στην Αιθιοπία ολόκληρου του έτους. 

Μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε περίπου 52 $/διανυκτέρευση για ένα ξενοδοχείο εδώ τον Ιούνιο, με τις τιμές να αυξάνονται στα 83 $/διανυκτέρευση τον Ιούλιο και να πέφτουν στη χαμηλότερη τιμή – 50 $/διανυκτέρευση – τον ​​Αύγουστο. 

Ο Σεπτέμβριος διαθέτει τιμές καταλυμάτων περίπου 59 $/διανυκτέρευση, το οποίο εξακολουθεί να είναι περίπου 54% φθηνότερο από τα δωμάτια του ξενοδοχείου κατά την περίοδο αιχμής Δεκεμβρίου-Φεβρουάριο. 

Ενώ η βροχή και η ζέστη κυριαρχούν στην πρόβλεψη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν είναι σταθερή και εξακολουθούν να υπάρχουν περίοδοι με ζεστή ηλιοφάνεια με ωραίο αεράκι που το κάνει άνετο. 

Το ετήσιο φεστιβάλ Meskel (που σημαίνει «σταυρός») πραγματοποιείται στα τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε αν θέλετε να γνωρίσετε μέρος του πολιτισμού και της ιστορίας της Αιθιοπίας, είναι μια καλή στιγμή να είστε εδώ. 

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε την Αιθιοπία

Ο Απρίλιος έως τον Σεπτέμβριο είναι η λιγότερο πολυάσχολη περίοδος για να επισκεφθείτε την Αιθιοπία, λόγω της κύριας και δευτερεύουσας περιόδου των βροχών που λαμβάνουν χώρα και των ελάχιστων φεστιβάλ και εκδηλώσεων. 

Από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο, μπορείτε να ζήσετε το θαύμα της Αιθιοπίας χωρίς μεγάλα πλήθη τουριστών ή τη μειωμένη διαθεσιμότητα ξενοδοχείων και τις υψηλότερες τιμές που συνδυάζονται μαζί τους. 

Αυτή η πιο αργή σεζόν είναι ιδανική για μια επίσκεψη με λιγότερο κόσμο, αλλά δεν είναι τέλεια για όλους. Αυτό συμβαίνει επειδή οι δύο εποχές των βροχών της Αιθιοπίας – η δευτερεύουσα Βέλγιο  από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο και η κύρια Kiremt  από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο – συμβαίνουν αυτή την εποχή του χρόνου. 

Αναμένετε περίπου 3,2″ βροχής το μήνα τον Απρίλιο και τον Μάιο, με τις πραγματικές βροχοπτώσεις να σημειώνονται από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο.

Ο Ιούνιος έχει περίπου 5,4″, αλλά μέχρι να έρθει ο Αύγουστος, η χώρα έχει πάνω από 11″ βροχές σε μια περίοδο 30 ημερών. Μπορείτε να φανταστείτε πώς αυτή η ποσότητα βροχής μπορεί να διαταράξει τα σχέδια ταξιδιών και περιηγήσεων στα αξιοθέατα! 

Ωστόσο, εάν σχεδιάζετε να κάνετε κάποιες εσωτερικές δραστηριότητες ή να περάσετε χρόνο στις πιο ξηρές περιοχές – την άνυδρη περιοχή Dire Dawa στα ανατολικά – μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περάσετε αυτή την εποχή του χρόνου και να επωφεληθείτε με λιγότερα πλήθη. 

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Αιθιοπία

Η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε την Αιθιοπία είναι οι μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, τους πιο υγρούς μήνες του χρόνου εδώ (ειδικά στα Βόρεια Υψίπεδα). 

Αυτό είναι όταν θα ζήσετε το μεγαλύτερο μέρος της κύριας περιόδου των βροχών, το Kiremt , στην Αιθιοπία. Ο Ιούλιος έχει περίπου 11 ίντσες βροχής, ενώ τον Αύγουστο σχεδόν 11,5 ίντσες όλο τον μήνα! 

Αυτή η βροχερή περίοδος καθιστά δύσκολο να απολαύσετε μια επίσκεψη στην Αιθιοπία, αν σας ενδιαφέρει να βγείτε έξω και να εξερευνήσετε τα εθνικά πάρκα, να δείτε ιστορικά μνημεία ή να απολαύσετε πεζοπορίες ή περιπάτους στις πόλεις. 

Αν και αυτή είναι η χειρότερη εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε την Αιθιοπία, είναι μια ζωτική περίοδος για την οικολογική υγεία της περιοχής. Αυτή η περίοδος είναι όταν ο παραπόταμος του Γαλάζιου Νείλου διογκώνεται και συνεισφέρει περίπου το 85% της ροής του ποταμού Νείλου. 

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, οι τιμές στα ξενοδοχεία στην Αιθιοπία είναι στη φθηνότερη πλευρά και κυμαίνονται από το ετήσιο χαμηλό (50$/διανυκτέρευση) τον Αύγουστο έως περίπου 83$/διανυκτέρευση τον Ιούλιο. 

Εάν πρέπει να πάτε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κατευθυνθείτε στην ανατολική περιοχή της χώρας στο Dire Dawa , όπου πέφτει πολύ πιο ανεκτή βροχή 3,3″ έως 4,9″ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. 

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε; Ακολουθούν μερικές πρόσθετες σκέψεις και ταξιδιωτικές συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου ενώ ξεκινάτε να σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην Αιθιοπία. 

  • Βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές να το επισκεφτείτε. Η Αιθιοπία είναι γενικά ασφαλής για επίσκεψη, αλλά υπάρχει μια τρέχουσα ταξιδιωτική οδηγία Επιπέδου 3 που εκδόθηκε από το Γραφείο Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ που προειδοποιεί τους πολίτες των ΗΠΑ να μην πηγαίνουν σε ορισμένες περιοχές. Η Αντίς Αμπέμπα εξακολουθεί να θεωρείται σταθερή και ασφαλής για τους τουρίστες, αλλά άλλες περιοχές μπορεί να σας θέσουν σε κίνδυνο για εμφύλιες αναταραχές, έγκλημα, διακοπές επικοινωνίας και απαγωγές κοντά στα σύνορα. 
  • Κατευθυνθείτε στα βουνά Simien.  Όταν βρίσκεστε στην Αιθιοπία, πρέπει να δείτε τα βουνά Simien! Η ψηλότερη κορυφή της περιοχής έχει ύψος 14.872 πόδια – είναι ένα από τα ψηλότερα βουνά σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο. Ο Οκτώβριος είναι ιδιαίτερα ιδανικός για μια επίσκεψη στα βουνά, αλλά οι γύρω μήνες Σεπτέμβριος και Νοέμβριος είναι επίσης ιδανικοί. 
  • Εδώ ομιλούνται ευρέως τα αγγλικά. Ένα υπέροχο πράγμα για την επίσκεψη στην Αιθιοπία είναι ότι οι ντόπιοι μιλούν συχνά αγγλικά. Αυτό κάνει την επικοινωνία πολύ πιο εύκολη και θα σας βοηθήσει να μετακινηθείτε χωρίς προβλήματα. Οι τουριστικές περιοχές μπορεί να είναι οι πιο πιθανό να έχουν αγγλόφωνο προσωπικό και ντόπιους με τους οποίους μπορείτε να επικοινωνήσετε. 
  • Μια σειρά νομισμάτων είναι αποδεκτή. Στην Αιθιοπία, μπορείτε γενικά να χρησιμοποιήσετε δολάρια ΗΠΑ, βρετανικές λίρες και ευρώ χωρίς πρόβλημα στις τουριστικές περιοχές και στις μεγαλύτερες πόλεις. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να μετατρέψετε το νόμισμα κατά την άφιξη, κάτι που είναι πραγματικά βολικό για τους ταξιδιώτες και μπορεί να κάνει τις αγορές λίγο πιο εύκολες. Μπορείτε να ανταλλάξετε νόμισμα σε τράπεζες της Αιθιοπίας ή στο αεροδρόμιο, εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε το τοπικό Αιθιοπικό Birr. 

Συχνές Ερωτήσεις

Radek/Shutterstock

Ρίξτε μια ματιά στις πιο συχνές ερωτήσεις για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε την Αιθιοπία και άλλες απαιτήσεις και ζητήματα που πρέπει να έχετε υπόψη πριν πάτε. 

Ποια είναι η εποχή των βροχών στην Αιθιοπία;

Ο Ιούνιος έως τον Σεπτέμβριο είναι η κύρια περίοδος των βροχών, που ονομάζεται Kiremt στην Αιθιοπία. Τεράστιες βροχοπτώσεις που πέφτουν έως και 11,5” βροχής συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της αιχμής της περιόδου των βροχών.

Μια μικρότερη περίοδος βροχών, το Belg, εμφανίζεται από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο με πολύ λιγότερες βροχοπτώσεις που κυμαίνονται από 1,18″ έως 3,3″.

Ποιοι είναι οι πιο ζεστοί μήνες στην Αιθιοπία;

Οι πιο ζεστοί μήνες στην Αιθιοπία συμβαίνουν από τον Μάρτιο έως τον Μάιο, με μέσες ημερήσιες υψηλές περίπου 77 F. Αυτή η περίοδος είναι ο κύριος όγκος της μέτριας περιόδου των βροχών στο Βέλγιο.

Η Αιθιοπία βρίσκεται στα τροπικά γεωγραφικά πλάτη, αλλά οι ορεινές περιοχές και τα υψίπεδα παραμένουν λίγο πιο δροσερά από τα χαμηλότερα υψόμετρα.

Πόσο καιρό πρέπει να περάσετε στην Αιθιοπία;

Σχεδιάστε να περάσετε τουλάχιστον μία εβδομάδα, αλλά κατά προτίμηση 2-3 εβδομάδες, στην Αιθιοπία για να ζήσετε όλα όσα έχει να προσφέρει αυτή η ιστορική χώρα σε κάθε περιοχή.

Από τα υψίπεδα και τα βουνά μέχρι την κοιλάδα Great Rift, τον ποταμό Γαλάζιο Νείλο και αρχαίες τοποθεσίες όπως οι οβελίσκοι του 3ου αιώνα και τα παλάτια του 7ου αιώνα, τα θαύματα στην Αιθιοπία είναι ευρέως διαδεδομένα και χρειάζονται χρόνο για να τα δείτε στο σύνολό τους.

Είναι η Αιθιοπία καλή για τους τουρίστες;

Η Αιθιοπία είναι ένα εξαιρετικό μέρος για τους τουρίστες, αλλά είναι σημαντικό να έχετε κατά νου τις συστάσεις ασφαλείας και τις τρέχουσες ταξιδιωτικές συμβουλές εάν σας ενδιαφέρει να το επισκεφτείτε.

Υπάρχουν εκατοντάδες ιστορικές τοποθεσίες και πόλεις, εκπληκτικά εθνικά πάρκα και προστατευμένες περιοχές, απόκρημνα βουνά, ορμητικά ποτάμια και καταρράκτες, ακόμη και ηφαίστεια και θερμοπίδακες για να δείτε στην Αιθιοπία.

Χρειάζονται οι Αμερικανοί βίζα για την Αιθιοπία;

Ναι, οι πολίτες των ΗΠΑ πρέπει να λάβουν βίζα για να επισκεφθούν την Αιθιοπία. Για να λάβετε βίζα, θα χρειαστείτε έγκυρο διαβατήριο, συμπληρωμένη αίτηση βίζας και πληρωμή τελών υπηρεσιών.

Η τουριστική βίζα ισχύει για 30 ημέρες ή 3 μήνες, ανάλογα με τη διάρκεια της διαμονής σας.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Αιθιοπία;

Συνολικά, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αιθιοπία είναι από τον Οκτώβριο έως τον Φεβρουάριο. Ο ξηρός, ζεστός καιρός είναι ο κανόνας (αν και οι νύχτες είναι πιο δροσερές), μπορείτε να παρακολουθήσετε θρησκευτικά και πολιτιστικά φεστιβάλ και οι περιηγήσεις στα αξιοθέατα είναι στα καλύτερά τους. 

Η φθηνότερη περίοδος επίσκεψης είναι από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, όταν οι τιμές των δωματίων πέφτουν στο χαμηλότερο επίπεδο του έτους και μπορεί να είναι έως και 60% χαμηλότερες από τα δωμάτια κατά την περίοδο αιχμής από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο. 

Ο Απρίλιος έως τον Σεπτέμβριο περιλαμβάνει μέρος της βραχύτερης περιόδου των βροχών στο Βέλγιο και ολόκληρη τη βροχερή περίοδο του Kiremt, που σημαίνει ότι λιγότεροι ταξιδιώτες έρχονται στην Αιθιοπία και καθιστούν τη λιγότερο πολυάσχολη περίοδο για επίσκεψη. 

Προσπαθήστε να αποφύγετε να επισκέπτεστε την Αιθιοπία από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο, τους πιο υγρούς μήνες του έτους όταν πέφτουν στη χώρα 22+ ίντσες βροχής.

Η επίσκεψη στο Cradle of Humanity είναι ένα ταξίδι που προκαλεί δέος που σίγουρα θα σας αφήσει πλούσιες εμπειρίες και μια νέα εκτίμηση για την ιστορία αυτής της ιστορικής χώρας. 

Είτε σκοπεύετε να κατευθυνθείτε προς την Αιθιοπία την καλύτερη, φθηνότερη ή λιγότερο πολυάσχολη εποχή του χρόνου, φροντίστε να αφιερώσετε αρκετό χρόνο στον εαυτό σας για να γνωρίσετε πλήρως αυτή τη χώρα.

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι ένα μόνο ταξίδι δεν αρκεί για να τα ετοιμάσετε όλα και θα θέλετε να επιστρέψετε σύντομα!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια