Σερενγκέτι

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Σερενγκέτι | Πότε να πάτε

Αν αναρωτιέστε ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το Σερενγκέτι, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Για κάποιους, είναι όταν λαμβάνει χώρα η παγκοσμίου φήμης Μεγάλη Μετανάστευση. για άλλους, είναι όταν δεν συμβαίνει κάτι και η βλάστηση είναι πυκνή.

Κανένας από τους δύο ισχυρισμούς δεν είναι λάθος.

Αυτό με το οποίο θα βοηθήσουμε σε αυτόν τον οδηγό, ωστόσο, είναι να βρείτε την κατάλληλη στιγμή για να επισκεφθείτε το Σερενγκέτι για εσάς  προσωπικά, ανάλογα με τις καιρικές προτιμήσεις, τον προϋπολογισμό, τις προσδοκίες του πλήθους και τις δραστηριότητες στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε μόλις βρεθείτε εκεί.

Σχεδιάστε το ταξίδι μονοί σας

Γιατί πρέπει να επισκεφτείτε το εθνικό πάρκο Serengeti

Πιστεύουμε ότι όλοι πρέπει να επισκεφτούν το Σερενγκέτι μία φορά στη ζωή τους και υπάρχουν πολλοί λόγοι για να το κάνουν. Φυσικά, πρέπει να απολαύσετε σαφάρι και να αγκαλιάσετε τον εσωτερικό σας τυχοδιώκτη, αλλά σας υποσχόμαστε ότι όλα αξίζουν.

Λοιπόν, εδώ είναι μερικοί περαιτέρω συγκεκριμένοι λόγοι για να σας ενθαρρύνουν να ξεκινήσετε τη δική σας περιπέτεια Serengeti νωρίτερα παρά αργότερα:

 • Το Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι αποτελεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco  από το 1979.  Όντας το σπίτι σε μερικά από τα μεγαλύτερα κοπάδια ζώων, το Σερενγκέτι είναι πραγματικά ένα αφρικανικό θαύμα.
 • Αν και οι εμπειρίες σαφάρι δεν είναι ποτέ φθηνές, το Serengeti έχει κάτι για τον προϋπολογισμό του καθενός. Από δυναμικές υπαίθριες δραστηριότητες όπως σαφάρι με αερόστατο, πολυτελείς σκηνές και δείπνο στη μέση του πάρκου μέχρι οικονομικά κάμπινγκ και βασικές επιλογές φαγητού, το Serengeti μπορεί να φιλοξενήσει ένα ευρύ φάσμα ταξιδιωτών. Εμείς βουτάμε βαθύτερα σε πιθανά έξοδα του Σερενγκέτι στην ενότητα Συχνές ερωτήσεις, γι’ αυτό μείνετε μαζί μας.
 • Η παρατήρηση πουλιών είναι επίσης μεγάλη υπόθεση στο Σερενγκέτι.  Στην πραγματικότητα, το πάρκο λέγεται ότι διαθέτει περισσότερα από 500 είδη πουλιών . Εδώ είναι μερικές δημοφιλείς: η μπούστα Κόρι, το πουλί γραμματέας, ο αφρικανικός αετός ψαριών και οι στρουθοκάμηλοι. Επίσης, μην ξεχνάτε τις παγκοσμίου φήμης σπεσιαλιτέ Serengeti – πουλιά που δεν μπορείτε να βρείτε σε κανένα άλλο μέρος στον πλανήτη, όπως η κοκκινολαρυγγώδης βυζιά, η γκριζολαρυγγώδης όρνιθα, η υφάντρια με ουρά, ο Schalow’s wheatear, και το turaco του Schalow.
 • Το Serengeti φιλοξενεί μια πληθώρα εξωτικών ζώων, όπως καμηλοπαρδάλεις, ελέφαντες, λιοντάρια, βουβάλους, ζέβρες και λεοπαρδάλεις. Αλλά αυτό που κάνει το πάρκο θεαματικό είναι η ετήσια μετανάστευση των αγριόλιθων του. Φανταστείτε να παρακολουθείτε περισσότερα από έξι εκατομμύρια ζώα να τρέχουν μέσα στο πάρκο την ίδια στιγμή! Είναι η μεγαλύτερη ετήσια μετανάστευση ζώων του είδους της στον κόσμο.
 • Μπορείτε να γνωρίσετε τη λεγόμενη φυλή των Μασάι.  Η αναζήτησή σας σε Serengeti δεν θα ολοκληρωθεί αν δεν έχετε την ευκαιρία να παρατηρήσετε και να συναναστραφείτε με τους ντόπιους. Το να μάθετε μερικά πράγματα για τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμό τους δεν θα εμπλουτίσει μόνο την αφρικανική σας εμπειρία αλλά και τη ζωή σας γενικότερα.
 • Το Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι έχει το μοναδικό ενεργό ηφαίστειο σε ολόκληρη την περιοχή. Έχοντας την τελευταία καταγεγραμμένη έκρηξή του το 2007, το OI Doinyo Lengai , ή «Βουνό των Θεών», είναι γνωστό για την ειδική λάβα από ανθρακίτη.
 • Το οικοσύστημα του πάρκου έχει παραμείνει σχεδόν εντελώς αμετάβλητο εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Έτσι είναι καλοδιατηρημένο το Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι. Το τοπίο του είναι ένα μαγευτικό μείγμα δασικών εκτάσεων και λιβαδιών.

Κλείστε Τώρα Κατάλυμα και Πληρώστε Λιγότερα!

(Αεροπορικά τις στιγμής από Ελλάδα δείτε εδώ

Συνολικά, η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Σερενγκέτι

Η συνολική καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Σερενγκέτι είναι είτε τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο είτε κατά την περίοδο Ιουνίου-Σεπτεμβρίου.

Οι θερμοκρασίες Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου ποικίλλουν μεταξύ ενός μέσου όρου υψηλών 82,4°F και ενός μέσου χαμηλού 59°F. Σηματοδοτώντας την έναρξη της περιόδου τοκετού, ο Ιανουάριος είναι ένας από τους καλύτερους μήνες για σαφάρι.

Η περιοχή Ndutu Plains είναι πολύ ελκυστική αυτή τη στιγμή, καθώς διαθέτει άφθονες ευκαιρίες παρακολούθησης άγριας ζωής. Εάν ελπίζετε να δείτε μερικά μωρά ζώα, ο Φεβρουάριος είναι η κατάλληλη στιγμή.

Σημειώστε ότι η ζέστη αυτόν τον μήνα μπορεί να είναι πάρα πολύ, αλλά οι εκπληκτικές θεάσεις άγριας ζωής το αντισταθμίζουν. Επιπλέον, μπορείτε πάντα να κάνετε παιχνίδια με παιχνίδια νωρίς την ημέρα ή αργότερα το βράδυ.

Καθώς δεν υπάρχουν δραστικές διακυμάνσεις στις θερμοκρασίες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στη Σερενγκέτι, τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο παρατηρούνται παρόμοια κλίματα. Υπάρχουν μέσες θερμοκρασίες που κυμαίνονται μεταξύ 80,6°F και ελάχιστης 55,4°F.

Ο Ιούνιος είναι επίσης ο μήνας με τις συντομότερες ημέρες σε ολόκληρο το χρόνο, με 12 ώρες φωτός της ημέρας. Ο Ιούνιος είναι ένας καταπληκτικός μήνας για να επωφεληθείτε από τον καλό καιρό πριν φτάσει η τουριστική περίοδος αιχμής.

Οι ουρανοί είναι καθαροί, οι μέρες πιο ξηρές και ζεστές, και υπάρχει πολύς ενθουσιασμός στον αέρα – τι άλλο μπορείτε να ζητήσετε για μια εκπληκτική εμπειρία σαφάρι; Τούτου λεχθέντος, το πάρκο αρχίζει να δέχεται όλο και περισσότερους τουρίστες, επομένως οι βασικές περιοχές μπορεί γρήγορα να γεμίσουν με κόσμο.

Επίσης, η κράτηση εκ των προτέρων σας εξασφαλίζει τη διαμονή που θέλετε. Ο Σεπτέμβριος είναι απολαυστικός — το κοντό γρασίδι κάνει την θέαση των ζώων σαν ένα κομμάτι κέικ και ο γαλάζιος ουρανός βοηθά τους ταξιδιώτες να τραβήξουν τις καλύτερες φωτογραφίες όλων των εποχών.

Συνολικά, ενώ η περίοδος Ιουνίου-Σεπτεμβρίου είναι πολύ γεμάτη, το πάρκο είναι αρκετά μεγάλο για να φιλοξενήσει όλους τους επισκέπτες και οι οδηγοί και οι οδηγοί σας μπορούν πάντα να βρουν πιο άδειους χώρους για να σας βοηθήσουν να απολαύσετε το πάρκο όπως θα έπρεπε.

Η φθηνότερη ώρα για να επισκεφθείτε το Σερενγκέτι

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε το Σερενγκέτι είναι από τις αρχές Νοεμβρίου έως τα μέσα Δεκεμβρίου. Εάν επιθυμείτε να επισκεφθείτε το Σερενγκέτι ενώ τηρείτε τον προϋπολογισμό σας, αυτή είναι η στιγμή να εξασφαλίσετε ελκυστικές τιμές καταλυμάτων.

Καθώς ο Νοέμβριος σηματοδοτεί την έναρξη των βροχοπτώσεων που συνεχίζουν και κλείνουν (τίποτα που δεν μπορούν να λύσουν τα αδιάβροχα ρούχα), το πάρκο γίνεται ήσυχο και τα κάμπινγκ είναι πιο άδεια από το συνηθισμένο.

Τούτου λεχθέντος, ο μήνας εξακολουθεί να προσφέρει στους επισκέπτες εκπληκτικό εντοπισμό παιχνιδιών και τα καταπράσινα τοπία πρέπει να πεθάνουν. Τούτου λεχθέντος, η πυκνότερη βλάστηση και το ψηλότερο γρασίδι κάνουν τον εντοπισμό νεαρών ζώων λίγο πιο δύσκολο.

Ο κύκλος της Μεγάλης Μετανάστευσης επαναλαμβάνεται αυτή τη σεζόν, αλλά περισσότερα σε ένα λεπτό.

Ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος έχουν θερμοκρασίες που κυμαίνονται μεταξύ ενός μέσου υψηλού 80,6°F και ενός μέσου χαμηλού 59°F. Ο Δεκέμβριος έχει επίσης τις μεγαλύτερες ημέρες σε ολόκληρο το χρόνο – κατά μέσο όρο 12 ώρες φωτός της ημέρας.

Κλείστε Τώρα Κατάλυμα και Πληρώστε Λιγότερα!

(Αεροπορικά τις στιγμής από Ελλάδα δείτε εδώ

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε το Σερενγκέτι

Ο λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να πάτε στο Σερενγκέτι είναι την περίοδο Μαρτίου-Μαΐου. Οι μεγάλες βροχοπτώσεις και η υγρασία αποτρέπουν τους επισκέπτες από το να έρθουν στο Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι, γεγονός που το καθιστά τον λιγότερο πολυάσχολο χρόνο για επίσκεψη.

Τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο παρατηρούνται κυμαινόμενες θερμοκρασίες μεταξύ ενός μέσου υψηλού 82,4°F και ενός μέσου χαμηλού 59°F. Ο Απρίλιος είναι ο μήνας με τις περισσότερες βροχοπτώσεις, με βροχή να πέφτει για 21 ημέρες.

Ο Απρίλιος και ο Μάιος είναι επίσης οι μήνες με τη λιγότερη ηλιοφάνεια — επτά ώρες ηλιοφάνειας κατά μέσο όρο. Αυτούς τους μήνες παρατηρούνται λιγότερα οχήματα σαφάρι, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες τα οχήματα να τρομάζουν τα ζώα.

Η βροχή βοηθά τα λουλούδια να ανθίσουν, ξυπνά το πάρκο και υπάρχει πλούσια βλάστηση παντού. Τα κουνούπια γίνονται γνωστά, επομένως ένα εντομοαπωθητικό σε αυτήν την περίοδο είναι σχεδόν υποχρεωτικό.

Πολλά ζώα κινούνται επίσης, και χωρίς τα μεγάλα πλήθη, θα νιώσετε ότι έχετε ολόκληρο το πάρκο και τις ευκαιρίες παρακολούθησης της άγριας ζωής για τον εαυτό σας.

Τούτου λεχθέντος, η βλάστηση γίνεται αρκετά πυκνή κάποια στιγμή τον Απρίλιο και τον Μάιο, οπότε ο εντοπισμός των ζώων τότε μπορεί να είναι κάπως δύσκολος.

Αν σας αρέσει η παρατήρηση πουλιών, ο Μάρτιος είναι ένας εξαιρετικός μήνας για να το κάνετε (διασκεδαστικό γεγονός: το πάρκο φιλοξενεί περισσότερα από 500 είδη πουλιών ). Επίσης, εάν επισκεφτείτε κάποιον από αυτούς τους μήνες, προετοιμαστείτε να είστε ιδιαίτερα ευέλικτοι με τα σχέδιά σας.

Καθώς οι συχνές βροχοπτώσεις μπορεί να επηρεάσουν το πότε και τον τρόπο που κινείστε στο πάρκο, μπορεί να χρειαστεί να χρονομετρήσετε το παιχνίδι μεταξύ έντονων βροχοπτώσεων. Αλλά ίσως αυτός ο αυθορμητισμός είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να προσθέσετε λίγο ενθουσιασμό στην αφρικανική σας περιπέτεια.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Σερενγκέτι

Αν και το Serengeti είναι υπέροχο όλο το χρόνο (μαζί με τις προκλήσεις που έρχονται με κάθε σεζόν), αν δεν είστε λάτρης του πλήθους και των ανθρώπων – και των γεμάτα πάρκα με οχήματα – αποφύγετε να πάτε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο .

Στην πραγματικότητα, αυτοί οι δύο μήνες βλέπουν περισσότερα οχήματα σαφάρι στο πάρκο από οποιονδήποτε άλλο μήνα σε ολόκληρο το χρόνο – ο κύριος λόγος είναι η Μεγάλη Μετανάστευση.

Οι επισκέπτες τους καλοκαιρινούς μήνες έλκονται από το Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι, όπως ο σκόρος στη φλόγα, περιμένοντας να δουν μερικά από τα μεγαλύτερα αρπακτικά σε δράση.

Υπάρχει μια εισροή επισκεπτών και το πάρκο δεν είναι η μόνη τοποθεσία που βουίζει — τα κάμπινγκ είναι επίσης γεμάτα, επομένως η κράτηση εκ των προτέρων είναι υποχρεωτική. Ωστόσο, η επίσκεψη σε αυτούς τους δύο μήνες με πολύ κόσμο έχει και τα προνόμιά της.

Καθώς τα κοπάδια αρχίζουν να διασχίζουν τον ποταμό Grumeti, υπάρχουν φανταστικές ευκαιρίες θέασης άγριας ζωής. Ο καθαρός ουρανός αποπνέει μια ονειρική ατμόσφαιρα και τα κουνούπια δεν είναι τόσο μεγάλη υπόθεση.

Ένας ζεστός μήνας, ο Ιούλιος βλέπει τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται μεταξύ ενός μέσου χαμηλού 55,4°F και ενός μέσου υψηλού 77°F. Τον Αύγουστο, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ 57,2 °F και μέγιστη 78,8 °F.

Τέλος, αν και υπάρχει πληθώρα οχημάτων σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι, αν έχετε έναν έμπειρο οδηγό/οδηγό, θα ξέρουν πώς να περιηγηθούν στο χάος του πάρκου με τρόπο που θα σας επιτρέψει να το αξιοποιήσετε στο έπακρο.

Κλείστε Τώρα Κατάλυμα και Πληρώστε Λιγότερα!

(Αεροπορικά τις στιγμής από Ελλάδα δείτε εδώ

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Η περιπέτειά σας σε Serengeti μπορεί να είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές εμπειρίες που είχατε ποτέ — αλλά χρειάζεται προετοιμασία:

 • Αν και είστε ελεύθεροι να οδηγείτε μόνοι σας μέσα στο πάρκο, σας προτείνουμε να πάτε με μια επιλογή σαφάρι με καθοδήγηση, καθώς όχι μόνο θα εξοικονομήσετε χρήματα, αλλά είναι και πολύ πιο ασφαλές να αφήσετε τα πράγματα στους επαγγελματίες.
 • Το φιλοδώρημα είναι κάπως αναμενόμενο σε ένα σαφάρι (οι περισσότεροι προτείνουν περίπου 10 $ την ημέρα για τον οδηγό σας).
 • Επιλέξτε τον ταξιδιωτικό πράκτορα σαφάρι με βάση κριτικές και αξιόπιστες προτάσεις. Ο οδηγός σας για το σαφάρι μπορεί είτε να χαλάσει είτε να δημιουργήσει την εμπειρία σας στο Serengeti και κανείς δεν θέλει να αντιμετωπίσει το πρώτο.
 • Αν και υπάρχουν ξενώνες που παρέχουν εκλεπτυσμένα καταλύματα, συχνά χρεώνουν πολύ — αν θέλετε να υιοθετήσετε μια πιο περιπετειώδη προσέγγιση, σας συμβουλεύουμε να στήσετε τη σκηνή σας σε ένα από τα κάμπινγκ, να εξοικονομήσετε χρήματα και να απολαύσετε το ταξίδι σας στην Αφρική με το να είστε κοντά στη φύση. Συμβουλή: εάν αποφασίσετε να δοκιμάσετε την επιλογή του κάμπινγκ, φροντίστε να ζητήσετε άδεια από το TANAPA (Εθνικά Πάρκα της Τανζανίας) πριν φτάσετε εκεί για να αποφύγετε τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις.
 • Οι περισσότερες κατασκηνώσεις διαθέτουν WiFi, αλλά μερικές φορές, μπορεί να είναι διαθέσιμο μόνο στις κύριες περιοχές.
 • Μόλις βρεθείτε στο πάρκο, καταλάβετε ότι έχετε πρόσβαση μόνο σε βασικά πράγματα, όπως φαγητό και στέγη, για παράδειγμα, και οι περισσότεροι πόροι είναι αρκετά σπάνιοι. Με άλλα λόγια, η αγορά αντικειμένων είναι φυσικά εκτός θέματος. Φροντίστε λοιπόν να συσκευάζετε όλα όσα χρειάζεστε — από κρέμες με SPF μέχρι μπαταρίες και επιδέσμους.
 • Όταν συμμετέχετε σε μια περιοδεία σαφάρι, ακούτε τους οδηγούς σας ανά πάσα στιγμή. Το να ακολουθείτε τις συμβουλές και τις οδηγίες τους είναι το κλειδί για μια εμπειρία σαφάρι χωρίς κινδύνους. Οι περιηγήσεις σαφάρι δεν είναι εντελώς ακίνδυνες και μερικές φορές χρειάζεται ένα μικρό λάθος, όπως να αφήσετε το αυτοκίνητο όταν δεν σας επιτρέπεται ή να μπείτε στον πειρασμό να ταΐσετε ένα ζώο, για να θέσετε εσάς και τους υπόλοιπους επισκέπτες σε μεγάλο κίνδυνο .
 • Δώστε προσοχή στα ρούχα σας . Ειδικά τα χρώματα — οι γήινες αποχρώσεις και τα χακί είναι τα καλύτερα. Μείνετε μακριά από το μαύρο και το μπλε, καθώς προσελκύουν ενοχλητικά έντομα τσέτσε. Επίσης, αν δεν θέλετε να καταλήξετε με καμένους ώμους και ρόδινα μάγουλα, βάλτε ένα καπέλο και ρούχα με στρώσεις. Οι νύχτες είναι επίσης ψυχρές.

Συχνές Ερωτήσεις

Ποια είναι μερικά διασκεδαστικά στοιχεία για το Serengeti;

Εδώ είναι μερικά διασκεδαστικά γεγονότα για το Serengeti:

 • Το Serengeti έχει πολλά κόπια — βραχώδεις σχηματισμούς που δημιουργούνται από εκτεθειμένο γρανίτη.
 • Το Serengeti είναι το σπίτι των Big Five: λιοντάρι, λεοπάρδαλη, ελέφαντας, ρινόκερος και βουβάλι του ακρωτηρίου.
 • Το Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι είναι πολύ ποικιλόμορφο, και ως εκ τούτου, διαθέτει τουλάχιστον τέσσερα παγκοσμίως απειλούμενα ή απειλούμενα είδη , συμπεριλαμβανομένων των τσιτάχ, των ελεφάντων, των άγριων σκύλων και του μαύρου ρινόκερου.
 • Το όνομα Σερενγκέτι προέρχεται από τη λέξη των Μασάι «siwingit», που σημαίνει «ατελείωτες πεδιάδες».
 • Το 2013, η Μετανάστευση Σερενγκέτι ονομάστηκε επίσημα ένα από τα Επτά Φυσικά Θαύματα της Αφρικής.
 • Κατά τη διάρκεια της μετανάστευσης από την Τανζανία στο καταφύγιο Massai Mara, υπολογίζεται ότι περίπου 250.000 αγριολούλουδα πεθαίνουν ως αποτέλεσμα της πείνας, της δίψας, της εξάντλησης ή της θήρευσης.

Χρειάζομαι χάπια ελονοσίας για το Serengeti;

Καθώς η ελονοσία είναι παρούσα στο Σερενγκέτι, είναι σοφό να λάβετε όλες τις προφυλάξεις για να προστατεύσετε τον εαυτό σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Συσκευάστε φάρμακα κατά της ελονοσίας, φορέστε μακριά μανίκια το βράδυ, καθώς τότε τα κουνούπια είναι πολύ πιο ενεργά και μην ξεχνάτε ένα εντομοαπωθητικό, κατά προτίμηση ένα με βάση το DEET.

Κλείστε Τώρα Κατάλυμα και Πληρώστε Λιγότερα!

(Αεροπορικά τις στιγμής από Ελλάδα δείτε εδώ

Είναι ακριβό το εθνικό πάρκο Serengeti;

Το πόσο ακριβή είναι η εμπειρία σας στο Εθνικό Πάρκο Serengeti εξαρτάται από το στυλ και τον προϋπολογισμό του ταξιδιού σας. Ωστόσο, ορισμένα έξοδα είναι σταθερά, όπως η είσοδος στο πάρκο . Τούτου λεχθέντος, η χρέωση εξαρτάται από την περίοδο που επισκέπτεστε, την ηλικία, την εθνικότητα και ούτω καθεξής. Για περισσότερες λεπτομέρειες, σας προτείνουμε να επισκεφτείτε την παραπάνω ιστοσελίδα.  

Συνολικά, θα πρέπει να προγραμματίσετε να ξοδεύετε περίπου 316.176 TZS (134 $) την ημέρα κατά τη διάρκεια της διαμονής σας. Θα χρειαστείτε περίπου 98.931 TZS (42 $) για γεύματα και 53.573 TZS (23 $) για μεταφορά για μια μέρα. Η τιμή του ξενοδοχείου για ένα ζευγάρι κοστίζει 287.150 TZS (122 $) κατά μέσο όρο.

Για να προσδιορίσετε το στυλ του ταξιδιού σας και να υπολογίσετε τα πιθανά σας έξοδα σερενγκέτι, χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες τρεις κατηγορίες και βρείτε αυτή στην οποία ανήκετε:

Τέλος, σημειώστε ότι αυτά τα στοιχεία είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου.

Ποιες είναι οι φυσικές απειλές στο Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι;

Το εθνικό πάρκο Serengeti κινδυνεύει από την αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού, την εκβιομηχάνιση και τη λαθροθηρία, απειλές τόσο για την άγρια ​​ζωή όσο και για τους κατοίκους της περιοχής.

Ενώ όλοι γνωρίζουν ότι η λαθροθηρία είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τα εθνικά πάρκα της Αφρικής, το Σερεγκέτι δεν αποτελεί εξαίρεση, λίγοι γνωρίζουν ότι η καταστροφή του βιότοπου της άγριας ζωής έχει επίσης τρομερές συνέπειες για τη συνολική δομή του πάρκου.

Μερικά ατυχή παραδείγματα περιλαμβάνουν την απώλεια ειδών πτηνών, τη μείωση του πληθυσμού των αγριομελισσών κατά ένα απίστευτο 75% και την εξαφάνιση της αντιλόπης, για να αναφέρουμε μερικά.

Τέτοιες αλλαγές μπορεί να επηρεάσουν την κατανομή των φυσικών πόρων και να δημιουργήσουν σοβαρές συγκρούσεις άγριας ζωής και ανθρώπων.

Ποια άγρια ​​ζώα ζουν στο Σερενγκέτι;

Το Serengeti μπορεί να υπερηφανεύεται για την αφθονία της άγριας ζωής, όπως:

 • Καμηλοπάρδαλη
 • Κογκό
 • Είδος αντιλόπης
 • Impala
 • Η γαζέλα του Γκραντ
 • λιοντάρι
 • Ιπποπόταμος
 • Γατόπαρδος
 • Λεοπαρδάλεις
 • γάτες σερβάλ
 • Αφρικανικό άγριο σκυλί
 • στίγματα ύαινες
 • Χρυσό τσακάλι
 • Τσακάλι με μαύρη πλάτη
 • Το Big Five που αναφέραμε προηγουμένως.

Πόσο χρόνο χρειάζεστε στο πάρκο Serengeti;

Θα χρειαστεί να περάσετε τουλάχιστον τέσσερις ημέρες στο πάρκο για να δείτε τις περισσότερες περιοχές και να ζήσετε το Serengeti σε όλο του το μεγαλείο. Τούτου λεχθέντος, όσο περισσότερο μένετε, τόσο περισσότερα μπορείτε να δείτε και να εξερευνήσετε.

Επίσης, εξαρτάται από την περίοδο που επισκέπτεστε. Εάν το επισκέπτεστε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Μετανάστευσης, πιθανότατα θα θέλετε να δείτε περισσότερα. Με αυτόν τον τρόπο, εάν χάσετε κάποιο από τα αξιοθέατα ή μια μέρα δεν είναι ιδανική για παρακολούθηση άγριας ζωής, θα έχετε άλλες μέρες για να αποζημιώσετε.

Εάν έρχεστε όταν δεν γίνονται πολλά, το πιθανότερο είναι ότι μπορείτε να δείτε τα περισσότερα πράγματα σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Ο προϋπολογισμός σας παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο.

Λοιπόν, Πότε πρέπει να επισκεφτείτε το Σερενγκέτι;

Ο προγραμματισμός μιας επίσκεψης στο Σερενγκέτι συνοδεύεται από πολλές λεπτομέρειες, οπότε ας δούμε εν συντομία τις πιο σημαντικές πληροφορίες:

 • Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πράγματα, η απόλυτη πρώτη στιγμή για να πάτε στο Σερενγκέτι είναι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο ή κατά την περίοδο Ιουνίου-Σεπτεμβρίου. Η επίσκεψη σε οποιονδήποτε από αυτούς τους μήνες σάς εξασφαλίζει εξαιρετικές συνθήκες σαφάρι, καταπληκτικό καιρό και λήψη εκπληκτικών φωτογραφιών.
 • Εάν προσπαθείτε να έχετε το πορτοφόλι σας, σκεφτείτε να το επισκεφτείτε οποιαδήποτε στιγμή από τις αρχές Νοεμβρίου έως τα μέσα Δεκεμβρίου. Τότε μπορείτε να βρείτε τις καλύτερες προσφορές διαμονής.
 • Αν θέλετε να έχετε μια πιο οικεία εμπειρία σαφάρι χωρίς τα μεγάλα πλήθη και τα οχήματα, επισκεφθείτε το Σερενγκέτι την περίοδο Μαρτίου-Μαΐου. Αν και οι έντονες βροχοπτώσεις και η έντονη υγρασία είναι οι λόγοι πίσω από τον μειωμένο αριθμό επισκεπτών, η φύση είναι στην ακμή της, η καταπράσινη είναι υπέροχη και το πάρκο άνθισε.
 • Η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε το Σερενγκέτι είναι τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο . Το μεγαλύτερο μειονέκτημα αυτής της περιόδου είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί επισκέπτες – το πάρκο γεμίζει γρήγορα και τα ζώα μπορεί να φοβηθούν από τον αριθμό των οχημάτων. Ωστόσο, οι πνευματώδεις οδηγοί μπορούν πάντα να βρουν έναν τρόπο να προσφέρουν στους επισκέπτες μια χαλαρή κίνηση παιχνιδιού, καθώς γνωρίζουν τις περιοχές όπως το πίσω μέρος των χεριών τους.

Τώρα που ξέρετε ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το Σερενγκέτι, παράλληλα με τις καιρικές συνθήκες, τις διαφορετικές επιλογές προϋπολογισμού και τις πολυσύχναστες ώρες, ξεκινήστε να σχεδιάζετε το ταξίδι σας στην Αφρική σήμερα για να δείτε όλα όσα έχει να προσφέρει αυτό το γραφικό πάρκο!

Σχεδιάστε το ταξίδι μονοί σας

Διαβάστε επίσης :Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Τανζανία

Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε τη Νότια Αφρική

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια