Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τους καταρράκτες Victoria

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τους Καταρράκτες Βικτόρια;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τους καταρράκτες Victoria είναι από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο, όταν οι καταρράκτες είναι πιο εντυπωσιακοί μετά την περίοδο των βροχών. Για πρόσθετες δραστηριότητες όπως σαφάρι και κολύμπι στην πισίνα του Διαβόλου, στοχεύστε τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, όταν τα επίπεδα του νερού είναι ασφαλέστερα και η θέαση της άγριας ζωής είναι η βέλτιστη.

Παρά το γεγονός ότι είναι περίοδος αιχμής με πλήθη, αυτή η περίοδος προσφέρει ευχάριστες θερμοκρασίες και μειωμένες βροχοπτώσεις, ενισχύοντας την εμπειρία των καταρρακτών Βικτώρια και τις περιπέτειες γύρω.

Οι εντυπωσιακοί καταρράκτες Victoria είναι ένα από τα πιο όμορφα φυσικά θαύματα του κόσμου. Βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Ζάμπια και Ζιμπάμπουε, αυτός ο καταρράκτης είναι μια στάση που πρέπει να επισκεφτείτε αν κάνετε περιοδεία στη νότια Αφρική. Οι καταρράκτες Victoria είναι ο μεγαλύτερος καταρράκτης στον κόσμο, αφού υπολογίσετε έναν συνδυασμό ύψους και πλάτους.

Αυτό σημαίνει ότι το φύλλο νερού του δεν μοιάζει με κανένα άλλο στον κόσμο με το βρυχηθμό του. Εκτός από το να θαυμάσετε τους καταρράκτες που προκαλούν δέος, υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα να κάνετε.

Μπορείτε να κάνετε μια κρουαζιέρα στο ηλιοβασίλεμα στον ποταμό Zambezi (με ασφάλεια μακριά από τους καταρράκτες, φυσικά), να εντοπίσετε την άγρια ​​ζωή στο εθνικό πάρκο Zambezi ή να δοκιμάσετε δραστηριότητες υψηλών οκτανίων όπως bungee jumping, ράφτινγκ στα νερά ή ακόμα και κολύμπι στο άκρη του καταρράκτη.

Δεδομένου ότι αυτό το φυσικό θαύμα είναι πραγματικά μοναδικό στο είδος του, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το επισκέπτεστε μια εποχή του χρόνου που είναι στα καλύτερά της. Θα σας δείξουμε αυτό και περισσότερα παρακάτω.

Συνολικά η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τους καταρράκτες Victoria

Η γενικά καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τους καταρράκτες Victoria είναι μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου, όταν οι καταρράκτες είναι στα πιο εντυπωσιακά τους χάρη στο τέλος της περιόδου των βροχών. Για άλλες δραστηριότητες γύρω από τους καταρράκτες, θα θελήσετε να επισκεφθείτε μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου.

Οι καταρράκτες Victoria βρίσκονται στα σύνορα μεταξύ Ζιμπάμπουε και Ζάμπια. Η Βόρεια Ζιμπάμπουε έχει υποτροπικό κλίμα σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζαπου σημαίνει ότι έχει ένα δροσερό, ξηρό χειμώνα και ένα ζεστό καλοκαίρι.

Δεδομένου ότι η Ζιμπάμπουε και η Ζάμπια βρίσκονται στο νότιο ημισφαίριο, αυτό σημαίνει ότι ο χειμώνας εδώ είναι κατά τους μήνες Ιούνιο έως Σεπτέμβριο, ενώ το καλοκαίρι είναι μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου.

Η περίοδος των βροχών της Ζιμπάμπουε είναι κατά τους θερμότερους μήνες, με τις περισσότερες βροχές να πέφτουν τον Νοέμβριο, τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Ο Φεβρουάριος είναι επίσης βροχερός, με μέσο όρο 14 μέρες βροχής το μήνααλλά μέχρι το τέλος του μήνα οι βροχές εξασθενούν.

Τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο, έχετε μόνο λίγες μέρες βροχής το μήνα, χωρίς σχεδόν καμία βροχή να ξεκινά τον Μάιο.

Θέλετε να το επισκεφτείτε στο τέλος της περιόδου των βροχών, γιατί τότε οι καταρράκτες της Βικτώριας είναι στα πιο εντυπωσιακά τους σημεία. Οι καταρρακτώδεις βροχές της προηγούμενης σεζόν κάνουν τον ποταμό Ζαμβέζη να φουσκώσει και τα περισσότερα νερά της εποχής γεμίζουν τους καταρράκτες.

Όσο περισσότερο νερό υπάρχει στους καταρράκτες, τόσο καλύτερα θα μπορείτε να δείτε πόσο μεγάλα είναι. Όταν επισκέπτεστε το διάστημα μεταξύ τέλους Φεβρουαρίου και Μαΐου, απολαμβάνετε όλα τα οφέλη της περιόδου των βροχών (ο μεγάλος όγκος νερού στο ποτάμι) χωρίς τα μειονεκτήματα.

Η θερμοκρασία είναι σταθερά ευχάριστη, με ψηλά περίπου 80 βαθμοί Φαρενάιτ μέχρι τον Σεπτέμβριο. Οι πιθανότητές σας για βροχή μειώνονται, ώστε να μπορείτε πραγματικά να κάνετε πεζοπορία κοντά στους καταρράκτες χωρίς να ανησυχείτε για λάσπη ή βροχοπτώσεις.

Απρίλιος έως Ιούνιος είναι η καλύτερη εποχή για να δείτε τους καταρράκτες. Μπορείτε να πιάσετε σεληνιακά ουράνια τόξα τις νύχτες με πανσέληνο. Αυτή είναι επίσης η καλύτερη εποχή για να κάνετε μια βόλτα με ελικόπτερο πάνω από τους καταρράκτες.

Ωστόσο, αν ελπίζατε να συνδυάσετε το ταξίδι σας στους καταρράκτες Victoria με κάποιες άλλες περιπέτειες κοντά, η καλύτερη εποχή για να το επισκεφτείτε είναι αργότερα μέσα στη σεζόν, από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο. Μέχρι τον Ιούλιο, η στάθμη του νερού στον ποταμό Ζαμβέζη μειώνεται αρκετά ώστε οι δραστηριότητες στον ποταμό να είναι και πάλι ασφαλείς.

Η πισίνα του διαβόλου, μια πισίνα όπου μπορείτε να κολυμπήσετε στην άκρη των καταρρακτών, είναι ανοιχτή μόνο από τα μέσα Αυγούστου έως τις αρχές Ιανουαρίου, όταν τα επίπεδα του νερού είναι αρκετά χαμηλά για να κολυμπήσετε με ασφάλεια. Οι περισσότερες εκδρομές ράφτινγκ σε λευκό νερό επιστρέφουν στο νερό μόνο μέχρι τα τέλη Ιουλίου ή τον Αύγουστο, καθώς δεν είναι ασφαλές να πλοηγηθείτε στον ποταμό στην κορύφωσή του.

Ο Ιούλιος έως τον Σεπτέμβριο είναι επίσης η καλύτερη εποχή για να κάνετε σαφάρι σε ένα από τα κοντινά εθνικά πάρκα. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα για το Εθνικό Πάρκο Lower Zambeziη καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε για να δείτε τα ζώα και τους καταρράκτες είναι μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου.

Καθώς ξεκινά η περίοδος της ξηρασίας, τα ζώα έχουν λιγότερη βλάστηση για να κρυφτούν και τείνουν να συγκεντρώνονται κοντά σε λάκκους ποτίσματος, γεγονός που καθιστά ευκολότερο τον εντοπισμό τους. Λάβετε υπόψη ότι ο Ιούνιος έως τον Σεπτέμβριο τείνει να είναι η περίοδος αιχμής γύρω από τους καταρράκτες Victoria, οπότε περιμένετε πολλά πλήθη.

 

Ο λιγότερο ακριβός χρόνος για να επισκεφθείτε τους καταρράκτες Victoria

Η λιγότερο δαπανηρή περίοδος για να επισκεφτείτε τους καταρράκτες της Βικτώριας είναι την περίοδο των βροχών, από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο, όταν υπάρχουν οι λιγότεροι τουρίστες τριγύρω και μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε χαμηλότερες τιμές.

Ο Νοέμβριος έως τον Φεβρουάριο είναι η πιο προσιτή περίοδος για επίσκεψη, καθώς πολλά καταλύματα και ξενοδοχεία κοντά στους καταρράκτες προσφέρουν χαμηλότερες τιμές. Μπορείτε να βρείτε κάποια ξενοδοχεία, ακόμα και υψηλού επιπέδου, να προσφέρουν εκπτώσεις 35-40% στα δωμάτιά τους.

Απλώς έχετε κατά νου ότι θα έχετε λιγότερες επιλογές για το πού να μείνετε, επειδή πολλά ξενοδοχεία, ειδικά καταφύγια στο Εθνικό Πάρκο Lower Zambezi, κλείνουν μεταξύ των μέσων Νοεμβρίου και των μέσων Μαρτίου.

Εάν πετάτε στη Ζιμπάμπουε από κάπου στο βόρειο ημισφαίριο, τότε ο Νοέμβριος έως τον Μάρτιο είναι η καλύτερη εποχή για να πετάξετε. Η περίοδος των βροχών κρατά πολλούς επισκέπτες μακριά, επομένως οι αεροπορικές εταιρείες μειώνουν τις τιμές τους για να καλύψουν τη χαμηλότερη ζήτηση.

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε τους καταρράκτες Victoria

Η λιγότερο πολυάσχολη περίοδος για να επισκεφθείτε τους καταρράκτες Victoria είναι μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου, όταν οι βροχές τείνουν να διώξουν πολλούς πιθανούς επισκέπτες. Κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών, οι καταρράκτες Victoria και οι γύρω περιοχές δεν έχουν πολλούς επισκέπτες λόγω της περιόδου των βροχών.

Κατά τη διάρκεια της εποχής των βροχών, μπορείτε να περιμένετε σχεδόν καθημερινά ντους, κάτι που επηρεάζει την ικανότητά σας να βγαίνετε στο νερό ή να κάνετε σαφάρι. Πολλές επιλογές διαμονής και επιχειρήσεις κλείνουν αυτή τη σεζόν. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια οφέλη που θα έρθουν κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν.

Στην αρχή της περιόδου των βροχών, τα επίπεδα του νερού είναι ακόμα αρκετά χαμηλά για να εξερευνήσετε ορισμένα μέρη των καταρρακτών Victoria, όπως π.χ. Νησί Λίβινγκστονένα νησί στην άκρη του καταρράκτη.

Το Devil’s Pool μπορεί να κλείνει την περίοδο των βροχών, αλλά Η πισίνα του Αγγέλου σας προσφέρει την ευκαιρία να κολυμπήσετε στους καταρράκτες όλο το χρόνο, απλά λίγο πιο πίσω από την άκρη. Κατά τη διάρκεια της εποχής των βροχών, μπορείτε ακόμα να κάνετε σαφάρι εάν έχετε τον σωστό εξοπλισμό.

Θα πρέπει να φέρετε τα κιάλια σας για να εντοπίσετε ζώα, αλλά αν είστε επίμονοι, μπορεί να εντοπίσετε ακόμη και μερικά μωρά—η εποχή του ζευγαρώματος και της γέννας είναι συνήθως περίπου αυτή τη στιγμή. Η εποχή των βροχών είναι επίσης η καλύτερη περίοδος για παρατήρηση πουλιών.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε τους καταρράκτες Victoria

Η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε τους καταρράκτες Victoria είναι από τον Νοέμβριο έως τα μέσα Δεκεμβρίου. στην αρχή κιόλας της περιόδου των βροχών. Παρόλο που αυτή είναι η αρχή της περιόδου των βροχών, η στάθμη του νερού δεν είχε ακόμη την ευκαιρία να αυξηθεί.

Τμήματα του καταρράκτη στην πλευρά της Ζάμπιας στεγνώνουν εντελώς. Οι καταρράκτες απέχουν πολύ από την κορύφωσή τους. Οι καταρράκτες Victoria μπορεί να έχουν χαμηλά επίπεδα νερού, αλλά αυτό δεν ισχύει για την υπόλοιπη περιοχή.

Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο παρατηρούνται οι πιο έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή. Το Εθνικό Πάρκο Lower Zambezi μερικές φορές αναγκάζεται να κλείσει επειδή όλοι οι δρόμοι του γίνονται λάσπη. Η επίσκεψη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι κάπως σαν τη χειρότερη και των δύο κόσμων.

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε τους καταρράκτες Victoria:

Πότε είναι η υγρή περίοδος στους καταρράκτες Victoria;

Η υγρή περίοδος στους καταρράκτες Victoria είναι από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο, με συνεχείς καθημερινές βροχές.

Πότε είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τη Ζιμπάμπουε;

Για να συνδυάσετε την επίσκεψή σας στους καταρράκτες Victoria με μια περιήγηση στην υπόλοιπη Ζιμπάμπουε, επισκεφθείτε το μεταξύ Μαΐου και Αυγούστου, για την πιο δροσερή ξηρή περίοδο.

Ποια χώρα είναι καλύτερη για να επισκεφτείτε τους καταρράκτες της Βικτώριας;

Είναι καλύτερα να επισκεφτείτε τους καταρράκτες Victoria από την πλευρά της Ζιμπάμπουε γιατί υπάρχουν περισσότερες απόψεις και οι καταρράκτες από αυτήν την πλευρά δεν στεγνώνουν σε κανένα σημείο.

Πόσο ακριβά είναι τα Victoria Falls;

Η είσοδος στους καταρράκτες της Βικτώριας για ξένους επισκέπτες είναι περίπου $20, αλλά η πληρωμή για τη μεταφορά εκεί και τη διαμονή μπορεί να είναι αρκετά ακριβή.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε τους καταρράκτες της Βικτώριας;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τους καταρράκτες Victoria είναι μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου. Επισκεφθείτε το μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου, αν ο κύριος στόχος σας είναι να δείτε τους Καταρράκτες σε όλο τους το μεγαλείο, ενώ αργότερα στη σεζόν είναι καλύτερα αν θέλετε επίσης να κάνετε ράφτινγκ ή σαφάρι.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια