Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε το Everglades το 2024

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το Everglades;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Everglades είναι από τον Δεκέμβριο έως τον Μάιο, όταν ο καιρός είναι πιο δροσερός και ξηρότερος, καθιστώντας το ιδανικό για εξερεύνηση. Αυτή η περίοδος προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες θέασης άγριας ζωής, λιγότερα κουνούπια και μια ποικιλία περιηγήσεων από δασοφύλακες. Ωστόσο, είναι επίσης η πιο πολυσύχναστη εποχή, οπότε φροντίστε να κλείσετε έγκαιρα τις πτήσεις και τα ξενοδοχεία σας.

Το Εθνικό Πάρκο Everglades είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Φλόριντα, δημοφιλές στις ταινίες και την ποπ κουλτούρα. Το Εθνικό Πάρκο Everglades διατηρεί τα μοναδικά τοπία των υγροτόπων της Φλόριντα και οι δραστηριότητες εδώ δεν μοιάζουν με αυτές σε οποιοδήποτε άλλο εθνικό πάρκο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πάρτε ένα τραμ κατά μήκος της οδού του τραμ, σε μια πλακόστρωτη γραμμή με αυλάκια ή κατευθυνθείτε προς τα Δέκα Χίλια Νησιά για παρατήρηση πουλιών. Εκτός από τις τυπικές υπαίθριες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, μπορείτε επίσης να κάνετε μια περιήγηση με αεροσκάφος, να κάνετε καγιάκ ανάμεσα στα μαγγρόβια ή γκόμενος κατασκήνωση.

Το Εθνικό Πάρκο Everglades είναι ένα τοπίο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο και θα πρέπει να το επισκεφτείτε όταν μπορείτε να περάσετε τον περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Θα σας δείξουμε αυτό και περισσότερα παρακάτω. ας γίνουμε ο οδηγός σας!

Τα 10 καλύτερα μουσεία στο Μαϊάμι, Φλόριντα

Τα 10 καλύτερα μουσεία στο Ορλάντο, Φλόριντα

20 καλύτερα ξενοδοχεία στο Ορλάντο, Φλόριντα (έκδοση 2023)

Συνολικά, η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Everglades

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Everglades είναι κατά τη διάρκεια της ξηρής χειμερινής περιόδου της Φλόριντα, από τον Δεκέμβριο έως τον Μάιο, όταν οι καιρικές συνθήκες είναι οι καλύτερες για να εξερευνήσετε το πάρκο.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου, οι θερμοκρασίες στα Everglades είναι ζεστές όλο το χρόνο. Η χειμερινή ξηρή περίοδος, η οποία διαρκεί από τον Δεκέμβριο έως τις αρχές Μαΐου, έχει μέσες υψηλές θερμοκρασίες στα μέσα της δεκαετίας του ’70.

Μπορεί να κάνει πιο κρύο, ειδικά τη νύχτα, οπότε μην ξεχάσετε να πακετάρετε στρώσεις παρόλο που επισκέπτεστε τη νότια Φλόριντα. Αυτή η θερμοκρασία είναι η καλύτερη για εξερεύνηση, καθώς δεν είναι πολύ ζεστή.

Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο η επίσκεψη το χειμώνα είναι η καλύτερη είναι επειδή ο καιρός είναι σχετικά ξηρός. Υπάρχει μόνο κατά μέσο όρο μία ή δύο ίντσες βροχής κατά τους χειμερινούς μήνες. Η βροχή αυξάνεται μόνο προς τα μέσα Μαΐου. Οι βροχές που σημειώνονται κατά την ξηρή περίοδο είναι σύντομες και ασήμαντες.

Αυτό σημαίνει ότι ο χειμώνας έχει τον καλύτερο καιρό για εξερεύνηση. Δεν θέλετε να μουσκεθείτε στη βροχή, την οποία μπορείτε να αποφύγετε την ξηρή περίοδο. Η υγρασία είναι επίσης πολύ χαμηλότερη, ένας σημαντικός παράγοντας κατά την εξερεύνηση ενός υγροτόπου όπως αυτή.

Η υψηλή υγρασία κάνει τις ζεστές μέρες να αισθάνονται ακόμα πιο ζεστές, επομένως η επίσκεψη σε χαμηλή υγρασία είναι πολύ πιο ευχάριστη. Κατά τη διάρκεια της χειμερινής ξηρής περιόδου, έχετε περισσότερες πιθανότητες να αποφύγετε μια από τις βασικές ενοχλήσεις που σχετίζονται με την επίσκεψη στο Everglades—κουνούπια.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα ενοχλητικά έντομα βρίσκονται μόνο να βουίζουν γύρω από τους βάλτους των μαγκρόβων. Εξακολουθείτε να χρειάζεστε σπρέι για σφάλματα, αλλά δεν είναι τόσο πανταχού παρόντα.

Ο ξηρός καιρός διευκολύνει επίσης την πλοήγηση στο Everglades και να δείτε όλα όσα θέλετε να δείτε. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του πάρκουη επίσκεψη τον χειμώνα είναι η καλύτερη εποχή για να δεις διάφορα ζώα.

Ζώα όπως οι αλιγάτορες συγκεντρώνονται γύρω από τις υπόλοιπες πηγές γλυκού νερού, καθιστώντας ευκολότερο τον εντοπισμό τους. Υπάρχουν επίσης περισσότερα είδη πουλιών στη νότια Φλόριντα το χειμώνα. Η ξηρή περίοδος είναι επίσης η καλύτερη εποχή για προγραμματισμό από δασοφύλακες ή άλλες ξεναγήσεις.

Ρέιντζερς διοργανώνουν εκδηλώσεις όπως βόλτες με πουλιά, περίπατοι με φυτά, ξεναγήσεις με καγιάκ και ξεναγήσεις με σκάφος. Αυτές οι εμπειρίες προσφέρονται συχνά στα τέσσερα μεγάλα κέντρα επισκεπτών και εισόδους.

Αν και υπάρχουν μερικά στην υγρή περίοδο, είναι πιο συνηθισμένα στην ξηρή περίοδο. Αυτές οι εκδηλώσεις είναι διασκεδαστικές και σας βοηθούν να μάθετε για το μοναδικό οικοσύστημα του πάρκου. Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι ο χειμώνας (Δεκέμβριος-Μάρτιος) είναι η πιο δημοφιλής εποχή για να επισκεφθείτε το Everglades.

Πιο δημοφιλείς περιοχές του πάρκου ενδέχεται να αποκλείονται για επιπλέον επισκέπτες όταν υπάρχει υπερβολική κίνηση. Ελέγξτε τον ιστότοπο εκ των προτέρων για να δείτε εάν υπάρχουν χρονομετρημένες θέσεις εισόδου ή εάν θα χρειαστεί να κάνετε εναλλακτικά σχέδια.

Η φθηνότερη εποχή για να επισκεφθείτε το Everglades

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε το Everglades είναι το φθινόπωρο (Σεπτέμβριος-Νοέμβριος). όταν υπάρχουν λιγότεροι τουρίστες στην περιοχή κοντά στο πάρκο. Η τιμή της επίσκεψης στο πάρκο δεν αλλάζει καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.

Οι κάρτες εισόδου είναι $20-$35 (ανάλογα με το αν είστε με τα πόδια ή με αυτοκίνητο) ανεξάρτητα από τον μήνα. Ωστόσο, το φθινόπωρο έχει δύο ημέρες κατά τις οποίες η είσοδος στο σύστημα Υπηρεσίας Εθνικού Πάρκου είναι δωρεάν—Ημέρα Εθνικής Δημόσιας Γης (28 Σεπτεμβρίου) και Ημέρα των Βετεράνων (11 Νοεμβρίου).

Τέλη κατασκήνωσης παραμένει επίσης η ίδια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αν και δεν χρειάζεται να πληρώσετε χρέωση κράτησης κατά τη διάρκεια της εκτός σεζόν Απριλίου-Νοεμβρίου.

Το κάμπινγκ είναι το πιο οικονομικό κατάλυμα, αλλά έχετε κατά νου ότι πολύ λιγότερες τοποθεσίες κάμπινγκ είναι διαθέσιμες κατά τη διάρκεια της υγρής περιόδου. Αν προτιμάτε να κοιμάστε σε ένα κατάλληλο κρεβάτι έξω από το πάρκο, τότε η καλύτερη εποχή για να το επισκεφτείτε για να εξοικονομήσετε χρήματα είναι το φθινόπωρο.

Στο κοντινό Everglades City ή Homestead, πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν 25-30% εκπτώσεις κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Αυτή είναι η εκτός εποχής για τη νότια Φλόριντα και η χαμηλή ζήτηση επισκεπτών σημαίνει χαμηλότερες τιμές.

Εάν πετάτε προς το Εθνικό Πάρκο Everglades, η φθηνότερη περίοδος για να πετάξετε είναι επίσης το φθινόπωρο. Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαϊάμι, το οποίο έχει τις καλύτερες προσφορές είτε στα τέλη Μαΐου είτε τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε το Everglades

Ο λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε το Everglades είναι τον Απρίλιο και τον Μάιο, που σηματοδοτούν το τέλος της ξηρής περιόδου και την έναρξη της περιόδου των βροχών. Τον Απρίλιο και τον Μάιο, οι θερμοκρασίες δεν είναι τόσο ευχάριστες όσο τον χειμώνα.

Οι μέσες υψηλές θερμοκρασίες είναι στα μέσα της δεκαετίας του ’80, που σημαίνει ότι σίγουρα θα ιδρώσετε ενώ βρίσκεστε στο μονοπάτι πεζοπορίας. Ωστόσο, δεν είναι τόσο ζεστό όσο γίνεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, επομένως είναι ακόμα δυνατό να απολαύσετε την ύπαιθρο.

Οι βροχές δεν ξεκινούν πριν από τα μέσα Μαΐου, και ακόμη και τότε, δεν είναι τόσο έντονες όσο είναι κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής αιχμής. Μέχρι το τέλος Μαρτίου, τα πλήθη αρχίζουν να υποχωρούν, οπότε έχετε ένα παράθυρο δύο μηνών με λιγότερο κόσμο και καλό καιρό.

Αυτή είναι μια καλή στιγμή για να πάτε για κάμπινγκ στο Everglades επειδή τα περισσότερα κάμπινγκ είναι ακόμα ανοιχτά, αλλά δεν είναι τόσο γεμάτα. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε πιο δημοφιλή μονοπάτια, όπως το Shark Valley, χωρίς να ανησυχείτε μήπως βρείτε καλό πάρκινγκ ή εάν θα χτυπήσετε συνεχώς κόσμο.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Everglades

Η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε το Everglades είναι κατά τη διάρκεια της υγρής περιόδου από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της κορύφωσής της τους καλοκαιρινούς μήνες Ιουνίου-Σεπτεμβρίου.

Η υγρή εποχή σε ένα υγρό κλίμα όπως το Everglades δεν είναι αστείο. ο επίσημη ιστοσελίδα της Everglades προειδοποιεί τους επισκέπτες ότι λόγω της υγρασίας, ο δείκτης θερμότητας μπορεί να αισθάνεται ακόμη πιο ζεστός από τους 90 βαθμούς Φαρενάιτ που είναι μια μέση ημερήσια θερμοκρασία σε ένα καλοκαίρι του Everglades.

Η μόνη ανακούφιση από τη ζέστη προέρχεται από τις καταιγίδες, αλλά αυτή η ανακούφιση μπορεί να αισθάνεται αμφισβητήσιμη όταν είστε μούσκεμα. Το καλοκαίρι είναι η πιο βροχερή εποχή του Everglades και οι καταρρακτώδεις βροχές είναι συχνές, κάνοντας την πεζοπορία δυσάρεστη, πόσο μάλλον το κάμπινγκ.

Αυτό είναι πριν καν φτάσουμε στον πληθυσμό των κουνουπιών, ο οποίος ζωντανεύει χάρη σε όλη τη βροχή και απαιτεί απωθητικό υψηλής αντοχής για να επιβιώσει.

Δεδομένου ότι ο καιρός είναι δυσάρεστος, οι περισσότεροι επισκέπτες αποφεύγουν το Everglades κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν και λιγότερα να κάνουμε. Προγραμματισμός υπό τη διεύθυνση Ranger μειώνεται δραστικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οπότε θα είστε μόνοι σας για πολύ.

Ο εντοπισμός των ζώων είναι επίσης πιο δύσκολος, καθώς ακόμη και οι πανταχού παρόντες αλιγάτορες υποχωρούν στα λαγούμια τους κατά τη διάρκεια της υγρής περιόδου. Ωστόσο, η επίσκεψη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου διασφαλίζει ότι θα έχετε το μεγαλύτερο μέρος του πάρκου για τον εαυτό σας, μια ανταμοιβή για τους ατρόμητους επισκέπτες.

Το τοπίο είναι στο πιο καταπράσινο αυτό το διάστημα, γεμάτο άνθη (συμπεριλαμβανομένων σπάνιων ορχιδέων) και πράσινες ζούγκλες. Είναι πιο δύσκολο από υλικοτεχνική άποψη να το επισκεφτείς κατά τη διάρκεια της υγρής περιόδου, αλλά κάποιοι λένε ότι το πάρκο είναι ακόμα πιο όμορφο τότε.

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά με την εύρεση της καλύτερης στιγμής για να επισκεφθείτε το Everglades:

Πόσες μέρες χρειάζεστε για το Everglades;

Θα πρέπει να περάσετε τουλάχιστον τρεις ημέρες εξερευνώντας το Everglades αν θέλετε να δείτε το πάρκο, αν και μπορείτε να δείτε τα μεγαλύτερα αξιοθέατα σε μόλις μία μέρα.

Ποιο είναι το καλύτερο μέρος του Everglades για να επισκεφτείτε;

Το Shark Valley είναι το πιο δημοφιλές μέρος των Everglades για επίσκεψη, καθώς αυτό είναι το σημείο εκκίνησης για εκδρομές με τραμ και βάρκα, και μπορείτε να δείτε αλιγάτορες και πουλιά παντού.

Ποια είναι η καλύτερη περιοδεία στο Everglades;

Η καλύτερη περιήγηση στο Everglades είναι μια ξενάγηση με σκάφος με επικεφαλής έναν δασοφύλακα ή τουριστικό πράκτορα, καθώς ο καλύτερος τρόπος για να δείτε τους υγροτόπους είναι από το νερό.

Πού είναι το καλύτερο μέρος για να δείτε αλιγάτορες στο Everglades;

Τα πιο αξιόπιστα μονοπάτια εντοπισμού αλιγάτορα στο Everglades είναι το Shark Valley και το Anhinga Trail.

Πότε είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να δείτε αλιγάτορες στη Φλόριντα;

Η καλύτερη εποχή του χρόνου για να δεις αλιγάτορες είναι η ξηρή περίοδος Δεκεμβρίου-Απριλίου, καθώς τότε πρέπει να συγκεντρωθούν γύρω από πηγές νερού.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Everglades;

Προγραμματίστε την επίσκεψή σας στο Everglades κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, για τον καλύτερο καιρό και τον πιο ραδιοφωνικό προγραμματισμό. Ο επιπλέον κόσμος αξίζει τον κόπο αφού αποφεύγετε την υγρασία και τα κουνούπια της εκτός εποχής.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και πολλές υπέροχες στιγμές για να επισκεφθείτε, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχουν να προσφέρουν τα Everglades. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

Αεροπορικά εισιτηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.