Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφτείτε το Yellowstone

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το Yellowstone;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Yellowstone είναι το καλοκαίρι, όταν ο καιρός κορυφώνεται σε άνετους 80 βαθμούς Φαρενάιτ, εξασφαλίζοντας ανοιχτούς δρόμους, χώρους κατασκήνωσης και πρόσβαση σε πολλές δραστηριότητες και άγρια ​​ζωή. Αυτή η περίοδος ευθυγραμμίζεται επίσης με τα τοπικά φεστιβάλ, αν και είναι η περίοδος αιχμής, που σημαίνει περισσότερα πλήθη αλλά άφθονες ευκαιρίες για εξερεύνηση.

Το Εθνικό Πάρκο Yellowstone στο Wyoming είναι το πρώτο εθνικό πάρκο στις Ηνωμένες Πολιτείες και ένα από τα πιο διάσημα. Το πάρκο εκτείνεται σε πάνω από δύο εκατομμύρια στρέμματα στο Ουαϊόμινγκ, τη Μοντάνα και το Αϊντάχο και περιέχει διάσημα γεωλογικά χαρακτηριστικά όπως το θερμοπίδακα Old Faithful και τις θερμές πηγές Mammoth.

Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν αμέτρητες γραφικές διαδρομές πεζοπορίας, όπως το Grand Canyon του ποταμού Yellowstone. Το πάρκο φιλοξενεί αμέτρητα είδη ζώων, συμπεριλαμβανομένων υπέροχων ζώων όπως οι βίσονες και οι αρκούδες.

Το Yellowstone είναι τόσο ογκώδες που υπάρχει κάτι να δει κανείς ανεξάρτητα από το μέρος του πάρκου που επισκέπτεστε και πότε αποφασίζετε να έρθετε. Ωστόσο, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε καλό καιρό, καθώς θα περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας σε εξωτερικούς χώρους. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για την καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το Yellowstone.

Σχεδιάστε το ταξίδι μονοί σας.

15 καλύτερα Airbnbs στο West Yellowstone, MT

Τα καλύτερα εθνικά πάρκα στον κόσμο

Συνολικά η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Yellowstone

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Yellowstone είναι το καλοκαίρι, όταν έχετε τις πιο αξιόπιστες πιθανότητες για καλό καιρό. Το Yellowstone βρίσκεται σε υψηλό υψόμετρο (το χαμηλότερο σημείο είναι 6.500 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας) που σημαίνει ότι το κλίμα της είναι ψυχρό και τραχύ.

Οι χειμώνες τείνουν να είναι μακρύς και ψυχρός, ακόμη και η άνοιξη και το φθινόπωρο μπορεί να φέρουν περιόδους κρύου χειμωνιάτικου καιρού. Αν θέλετε να είστε απόλυτα σίγουροι ότι δεν θα σας πιάσει χιονοθύελλα, τότε το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να το επισκεφτείτε.

Οι θερμοκρασίες είναι οι πιο ζεστές που είναι όλο το χρόνο, αλλά δεν είναι καθόλου ζεστές και δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για θερμοπληξία. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο Ιστοσελίδα του Εθνικού Πάρκου Yellowstoneοι θερμοκρασίες του καλοκαιριού είναι περίπου 80 βαθμούς Φαρενάιτ κατά τη διάρκεια της ημέρας και σπάνια πάνω από 70 βαθμούς σε υψηλότερα υψόμετρα.

Λόγω του ηπιότερου καιρού, έχετε περισσότερες πιθανότητες να συναντήσετε ανοιχτές εγκαταστάσεις όταν επισκέπτεστε το καλοκαίρι. Τα περισσότερα κάμπινγκ είναι μόνο ανοιχτά από τα τέλη Μαΐου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Στην πραγματικότητα, αν έχετε την καρδιά σας στο κάμπινγκ στο Yellowstone, το καλοκαίρι είναι σχεδόν η μόνη στιγμή που μπορείτε να επισκεφτείτε. Οι δρόμοι του πάρκου είναι πλήρως ανοιχτοί μεταξύ της Ημέρας Μνήμης και των μέσων Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια άλλων εποχών, υπάρχουν τακτικά κλειστοί δρόμοι λόγω χιονιού και κρύου καιρού, οπότε φροντίστε να ελέγξετε την τρέχουσα κατάσταση στους δρόμους του πάρκου αν το επισκεφτείτε εκτός της υψηλής περιόδου.

Περισσότερα από τα κέντρα επισκεπτών και άλλες εγκαταστάσεις του πάρκου είναι ανοιχτά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθιστώντας την πιο ενδιαφέρουσα περίοδο επίσκεψης για όλη την οικογένεια. Υπάρχουν πολλά δραστηριότητες προσανατολισμένες στα παιδιάόπως τα προγράμματα junior ranger και junior scientist.

Άλλες δημοφιλείς μορφές προγραμματισμού περιλαμβάνουν περιπάτους με οδηγό, συνεδρίες παρακολούθησης άγριας ζωής και επιστημονικές ομιλίες. Τα περισσότερα ζώα είναι πιο δραστήρια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθιστώντας αυτή μια καλή εποχή για να εντοπίσετε την άγρια ​​ζωή. Πλήθη βίσονων τείνουν να συγκεντρώνονται το καλοκαίρι.

Οι άλκες, οι κατσίκες του βουνού και οι άλκες είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν, αλλά περιφέρονται περισσότερο όταν ο καιρός είναι πιο ζεστός. Το καλοκαίρι είναι και η εποχή που ζωντανεύουν οι γύρω περιοχές. Εάν βγείτε λίγο έξω από το πάρκο, θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε πολλά φεστιβάλ και εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης της σεζόν ροντέο.

Τα δημοφιλή φεστιβάλ περιλαμβάνουν:

Λάβετε υπόψη όμως ότι το καλοκαίρι είναι η πιο δημοφιλής εποχή για να επισκεφθείτε το Yellowstone μακράν. Τον Αύγουστο του 2021, το πάρκο έλαβε σχεδόν ένα εκατομμύριο επισκέπτες σε μόλις ένα μήνα.

Το πάρκο είναι αρκετά μεγάλο ώστε να μπορείτε ακόμα να κάνετε πεζοπορία σε μονοπάτια στην ύπαιθρο χωρίς να βλέπετε άλλους ανθρώπους τριγύρω, αλλά θα υπάρχουν πλήθη στους χώρους στάθμευσης και γύρω από δημοφιλείς περιοχές.

Η φθηνότερη ώρα για να επισκεφθείτε το Yellowstone

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε το Yellowstone είναι το φθινόπωρο, όταν μπορείτε να βρείτε εκπτώσεις σε καταλύματα και πτήσεις. Για διαμονή, η απολύτως φθηνότερη περίοδος για επίσκεψη είναι το καλοκαίρι, καθώς είναι η μόνη φορά που έχετε τη φθηνότερη επιλογή διαμονής – το κάμπινγκ.

Μπορείτε να βρείτε κάμπινγκ ανοιχτά στις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά μέχρι το τέλος του μήνα, θα κλείσουν. Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα για διαμονή αλλά και να κοιμάστε σε πραγματικό κρεβάτι, τότε οι αρχές του φθινοπώρου είναι η καλύτερη εποχή για να το επισκεφτείτε.

Μετά την Ημέρα της Εργασίας, τα πλήθη μειώνονται και πολλά από τα καταφύγια στο Yellowstone προσφέρουν μειωμένες τιμές δωματίων.

Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, οι περισσότερες επιλογές διαμονής μέσα στο ίδιο το πάρκο είναι κλειστές εκτός από το Old Faithful Snow Lodge, αλλά μπορείτε να βρείτε εκπτώσεις σε καταλύματα σε πόλεις κοντά στο ίδιο το Yellowstone. Μέχρι το φθινόπωρο, το κόστος για να φτάσετε στο Yellowstone μειώνεται επίσης.

Οι τιμές των πτήσεων προς κοντινά αεροδρόμια όπως το Bozeman είναι φθηνότερες από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο, ενώ το αεροδρόμιο Jackson Hole έχει εκπτώσεις τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο, πριν ξεκινήσει η σεζόν του σκι.

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε το Yellowstone

Ο απόλυτος λιγότερος χρόνος για να επισκεφθείτε το Yellowstone είναι ο χειμώνας, αλλά μπορείτε επίσης να κερδίσετε τα πλήθη επισκεπτόμενοι την άνοιξη επίσης.

Το Εθνικό Πάρκο Yellowstone έχει έναν βασικό οδηγό για το πόσους επισκέπτες μπορείτε να περιμένετε κάθε μήνα στην ιστοσελίδα της. Νοέμβριο έως Μάρτιο, το πάρκο έχει σταθερά χαμηλό αριθμό επισκεπτών κάθε μήνα.

Τον Απρίλιο, ο αριθμός των επισκεπτών είναι χαμηλός έως μέτριος. Αν και η άνοιξη έχει περισσότερους επισκέπτες από τον χειμώνα, δεν έχει κόσμο σε καμία περίπτωση. Θα έχετε ακόμα πολλά από τα μονοπάτια, ακόμα και τα πιο δημοφιλή, για τον εαυτό σας. Το πλεονέκτημα είναι ότι ο καιρός είναι πολύ καλύτερος την άνοιξη παρά τον χειμώνα.

Το χειρότερο κρύο έχει περάσει, και μέχρι τον Απρίλιο, οι μέσες θερμοκρασίες είναι γύρω 45 βαθμοί Φαρενάιτ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η άνοιξη είναι μια από τις καλύτερες εποχές για να επισκεφτείτε το Yellowstone αν θέλετε να εντοπίσετε ζώα.

Έχετε τις περισσότερες πιθανότητες να εντοπίσετε μια αρκούδα την άνοιξη, καθώς αφήνουν τις σπηλιές και τα σημεία χειμερίας νάρκη για να αναζητήσουν τροφή. Πολλά ζώα, συμπεριλαμβανομένου του βίσωνα, έχουν τα μωρά τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Μέχρι το τέλος Απριλίου, περισσότερες εγκαταστάσεις γύρω από το πάρκο είναι ανοιχτές, όπως ξενώνες και κέντρα επισκεπτών. Αυτή είναι μια καλή στιγμή για να επισκεφθείτε για να γνωρίσετε τις δραστηριότητες του πάρκου πριν η Ημέρα Μνήμης φέρει τα πλήθη.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Yellowstone

Η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε το Yellowstone είναι το χειμώνα εκτός αν είστε ανθεκτικός εξερευνητής του κρύου καιρού, καθώς οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές για να λειτουργήσουν. Δεν θέλετε να υποτιμήσετε τη δύναμη του χειμώνα του Yellowstone με κανέναν τρόπο.

Ξεκινά νωρίς και τελειώνει αργά. Ορισμένες τοποθεσίες σε υψηλότερα υψόμετρα έχουν χιόνι από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Μαΐου. Στα βάθη του χειμώνα, οι θερμοκρασίες είναι εντελώς χαμηλές στο πάρκο.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο Ιστότοπος Yellowstone, οι καθημερινές υψηλές θερμοκρασίες κυμαίνονται από 0 βαθμούς Φαρενάιτ έως 20 βαθμούς Φαρενάιτ, με τις νυχτερινές θερμοκρασίες να είναι πολύ χαμηλότερες. Οι έντονες χιονοπτώσεις είναι συνηθισμένες και οι ισχυρές καταιγίδες μπορεί να είναι επικίνδυνες αν σας πιάσουν στη φύση.

Λόγω της κακοκαιρίας, πολλοί δρόμοι και μονοπάτια πεζοπορίας μαζί με όλα τα κάμπινγκ είναι κλειστά για την εποχή. Οι περισσότερες άλλες εγκαταστάσεις, όπως κέντρα επισκεπτών και ξενώνες, επίσης κλείνουν, αν και το πάρκο λειτουργεί πολλά κέντρα θέρμανσης για την πρόληψη της υποθερμίας.

Ωστόσο, εάν είστε πολύ έμπειρος εξερευνητής του κρύου καιρού και έχετε τον καλύτερο εξοπλισμό για θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, η επίσκεψη στο Yellowstone το χειμώνα είναι ικανοποιητική.

Τα έντονα χιονισμένα τοπία είναι όμορφα και μπορείτε να δείτε το πάρκο με έναν εντελώς νέο τρόπο δοκιμάζοντας το backcountry σκι ή το χιονοπέδιλο. Ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή για να δεις λύκους αφού δεν έχουν ανταγωνισμό για θήραμα. Επιπλέον, μπορείτε να τα δείτε όλα αυτά χωρίς σχεδόν κανέναν τουρίστες τριγύρω.

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που μας ζητούνται για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε το Yellowstone:

Ποιος μήνας είναι καλύτερος για να επισκεφτείτε το Yellowstone;

Ο Ιούνιος είναι ο καλύτερος μήνας για να επισκεφτείτε το Yellowstone επειδή ο καιρός είναι ζεστός αλλά είναι ο λιγότερος κόσμος καλοκαιρινός μήνας.

Πόσες μέρες είναι αρκετές για το Yellowstone;

Εάν είστε μεγάλος λάτρης της φύσης, θέλετε να περάσετε τουλάχιστον επτά ημέρες στο Yellowstone. Αν θέλετε απλώς να δείτε τα σημαντικότερα αξιοθέατα, χρειάζεστε τρεις ημέρες.

Ποιος μήνας είναι ο φθηνότερος για να πάτε στο Yellowstone;

Ο φθηνότερος μήνας για να πάτε στο Yellowstone είναι ο Οκτώβριος, όταν έχετε περισσότερες επιλογές διαμονής και συνήθως έχουν έκπτωση.

Τι μήνα κλείνει το Yellowstone;

Το Εθνικό Πάρκο Yellowstone είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, αλλά τα περισσότερα από τα κέντρα επισκεπτών και τις ανέσεις του κλείνουν από τα τέλη Οκτωβρίου έως τα τέλη Απριλίου.

Ποιος είναι ο πιο καυτός μήνας στο Yellowstone;

Ο Ιούλιος είναι ο πιο ζεστός μήνας στο Yellowstone, αλλά ακόμα και τότε, οι θερμοκρασίες σπάνια ανεβαίνουν πάνω από 80 βαθμούς Φαρενάιτ.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη ώρα για να επισκεφθείτε το Yellowstone;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Yellowstone είναι το καλοκαίρι, προσφέροντας ήπιο καιρό και πλήρη πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του πάρκου, παράλληλα με τα ζωντανά τοπικά φεστιβάλ. Ωστόσο, περιμένετε μεγαλύτερα πλήθη λόγω της δημοτικότητάς του ως την περίοδο αιχμής των ταξιδιών.

Ανεξάρτητα από αυτό, υπάρχουν πολλές καταπληκτικές στιγμές για να επισκεφτείτε το Yellowstone, καθεμία με τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε όλα όσα έχει να προσφέρει το πάρκο. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Σχεδιάστε το ταξίδι μονοί σας.

25 καλύτερα εθνικά πάρκα στις ΗΠΑ

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.