Παρίσι

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε το Παρίσι;

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε το Παρίσι το 2023;Το Παρίσι, η Πόλη της Αγάπης, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Κάθε χρόνο, περίπου 44 εκατομμύρια άνθρωποι  επισκέπτονται το Παρίσι, καθιστώντας το την πόλη με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο.

Το Παρίσι φιλοξενεί μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα ορόσημα του κόσμου, όπως ο Πύργος του Άιφελ και η Αψίδα του Θριάμβου. Η πόλη είναι το όνειρο ενός λάτρη της τέχνης και της ιστορίας, με εκπληκτικά μουσεία όπως το Λούβρο, το Musée d’Orsay και το Παλάτι των Βερσαλλιών στα περίχωρα.

Φυσικά, κανένα ταξίδι στην πρωτεύουσα της μόδας και της γαστρονομίας του κόσμου δεν θα ήταν ολοκληρωμένο χωρίς ψώνια (τουλάχιστον αγορές βιτρίνας), δείπνο σε υπέροχα εστιατόρια και καθιστικό σε εμβληματικές βεράντες καφέ.

Το Παρίσι είναι ένας υπέροχος τουριστικός προορισμός, αλλά να θυμάστε ότι η πόλη εξακολουθεί να είναι μια μεγάλη μητρόπολη με περίπου 11.000 άτομα σε ολόκληρη την περιοχή του μετρό.

Αυτό σημαίνει ότι πιθανώς έχει μερικά από τα προβλήματα που ταλανίζουν τις μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των προκλήσεων ασφάλειας. Αλλά μην ανησυχείτε – είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

Διαβάστε παρακάτω για να δείτε τον λεπτομερή ταξιδιωτικό μας οδηγό που μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε εάν το Παρίσι είναι ασφαλές για επίσκεψη ή όχι, συμπεριλαμβανομένων όλων των πληροφοριών που χρειάζεστε, συμπεριλαμβανομένου του εγκλήματος. Αφήστε μας να γίνουμε ο οδηγός σας!

Κλείστε μόνοι σας το ταξίδι

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍
Διαβάστε επίσης: Τα 8 καλύτερα ξενοδοχεία στο Παρίσι

Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στο Παρίσι

Αποσαφήνιση: Οι πληροφορίες που ακολουθούν είναι προσωπικές απόψεις και δεν φέρουμε ευθύνη για οποιεσδήποτε δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Paris

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε το Παρίσι ;

Ναί. Το Παρίσι είναι ως επί το πλείστον μια ασφαλής πόλη για επίσκεψη, αλλά σίγουρα πρέπει να λάβετε πολλές προφυλάξεις όσο βρίσκεστε εκεί για τη δική σας ασφάλεια.

Η πόλη έχει ένα περιβόητο υψηλό ποσοστό μικροκλοπών, ειδικά πορτοφολάδες. Αντιμετωπίζει επίσης κάποιες άλλες προκλήσεις, όπως εμφύλιες αναταραχές και περιστασιακές τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά μπορείτε κυρίως να αποφύγετε αυτές με τις σωστές προφυλάξεις.

Οι περισσότερες χώρες έχουν ταξιδιωτικές συμβουλές επιπέδου 2 για τη Γαλλία, ειδικά για το Παρίσι. Για παράδειγμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες συμβουλεύουν τους πολίτες τους να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή σε όλη τη Γαλλία λόγω του κινδύνου της τρομοκρατίας, των αστικών αναταραχών και των υψηλότερων ποσοστών εγκληματικότητας.

Δεδομένου ότι το Παρίσι είναι η γαλλική πρωτεύουσα, είναι ο πιο πιθανός στόχος για όλα αυτά τα προβλήματα. Όπως κάθε μεγάλη πόλη, το Παρίσι έχει έγκλημα.

Τα πιο συνηθισμένα εγκληματικά περιστατικά που επηρεάζουν τους τουρίστες στο Παρίσι είναι:

 • κλοπή τηλεφώνου
 • Πορτοφολάδες
 • Αρπαγή τσάντας
 • Τουριστικές απάτες
 • Ληστεία
 • Ληστεία
 • Προσβολή

Αν και το έγκλημα μπορεί να σας επηρεάσει ως τουρίστα, είναι σημαντικό να έχετε υπόψη σας μερικά πράγματα. Για κάθε τουρίστα που πέφτει θύμα εγκλήματος στο Παρίσι, υπάρχουν δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες άλλοι που έχουν μόνο μια θετική εμπειρία στην πόλη.

Επιπλέον, τα περισσότερα εγκλήματα που επηρεάζουν τους τουρίστες στο Παρίσι είναι μη βίαια περιστατικά μικροκλοπών.

Το Παρίσι έχει και άλλα προβλήματα εκτός από την εγκληματικότητα. Η Γαλλία είναι διαβόητη για τις συχνές διαδηλώσεις της, και δεδομένου ότι το Παρίσι είναι η πρωτεύουσα, οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις συνήθως συγκεντρώνονται στο Παρίσι.

Για παράδειγμα, στις αρχές του 2023 , το Παρίσι παρέλυσε από συχνές πορείες και απεργίες διαμαρτυρόμενες για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος που πολλοί άνθρωποι θεώρησαν ότι τους επέβαλε ο Πρόεδρος Μακρόν.

Από τα τέλη Ιουνίου 2023, το Παρίσι και άλλες γαλλικές πόλεις έχουν δει κύματα κατοίκων που διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό από την αστυνομία ενός 17χρονου αγοριού αλγερινής καταγωγής στη Ναντέρ, ένα προάστιο του Παρισιού.

Paris

Πολλές από τις διαδηλώσεις μετατράπηκαν σε βίαιες καθώς οι άνθρωποι εξέφρασαν την οργή τους για τις μακροχρόνιες πολιτικές της Γαλλίας που διακρίνουν και διαχωρίζουν τους αφρικανικούς, αραβικούς και μετανάστες πληθυσμούς της χώρας.

Πολλοί ταξιδιώτες ανησυχούσαν για τις διαμαρτυρίες και σκέφτονταν να αλλάξουν τα σχέδιά τους. Οι διαδηλώσεις στο Παρίσι μερικές φορές γίνονται βίαιες, με περιβόητες πλέον συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.

Ακόμη και όταν δεν είναι βίαιες, οι διαδηλώσεις εξακολουθούν να προκαλούν αναστάτωση καθώς συχνά συνοδεύουν απεργίες, οι οποίες παραλύουν σημαντικές υπηρεσίες όπως τα δημόσια μέσα μεταφοράς του Παρισιού ή ακόμα και τα αεροδρόμια. Ακολουθήστε τις τοπικές ειδήσεις για ενημερώσεις πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας για να δείτε εάν μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσετε τα ταξιδιωτικά σας σχέδια.

Τα καλά νέα είναι ότι το Παρίσι είναι μια πολύ μεγάλη πόλη και μπορείτε να περάσετε υπέροχες διακοπές εκεί, ακόμη και κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων. Διαβάστε εκ των προτέρων τις διαδρομές επίδειξης και περάστε χρόνο σε γειτονιές που είναι μακριά από το θόρυβο.

Να είστε λίγο ευέλικτοι, να αφιερώνετε επιπλέον χρόνο για να φτάσετε εκεί που πρέπει να πάτε και να τα πάρετε όλα γνωρίζοντας ότι βιώνετε ένα μέρος της γαλλικής κουλτούρας που είναι τόσο αυθεντικό όσο τα κρουασάν.

Σε μια λιγότερο ευγενική νότα, πολλές χώρες συμβουλεύουν τους ταξιδιώτες να είναι προσεκτικοί όταν επισκέπτονται τη Γαλλία λόγω τρομοκρατίας.

Το Παρίσι έχει γίνει στόχος αυτών των επιθέσεων στο παρελθόν, όπως οι επιθέσεις του Νοεμβρίου 2015 στην αίθουσα συναυλιών Bataclan και σε άλλες τοποθεσίες στο Παρίσι που σκότωσαν 130 άτομα  συνολικά. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το ISIS.

Οι γαλλικές αρχές και η αστυνομία του Παρισιού ενίσχυσαν πολύ τις αντιτρομοκρατικές προσπάθειές τους μετά από αυτό το συγκλονιστικό γεγονός και έκτοτε δεν υπήρξαν τρομοκρατικές επιθέσεις του ίδιου μεγέθους.

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν τρομοκρατικά επεισόδια, όπως μια επίθεση με μαχαίρι  στον σιδηροδρομικό σταθμό Gare du Nord τον Ιανουάριο του 2023 και ένας πυροβολισμός από ακροδεξιό τρομοκράτη σε κουρδικό πολιτιστικό κέντρο τον Δεκέμβριο του 2022 που σκότωσε τρία άτομα .

Αν και είναι απίθανο να πέσετε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, ο κίνδυνος εξακολουθεί να υπάρχει. Ο κίνδυνος είναι υψηλότερος σε πολυσύχναστες περιοχές, γύρω από κυβερνητικά κτίρια και κοντά σε συγκοινωνιακούς κόμβους. Εάν βρίσκεστε σε πλήθος, έχετε πάντα στο μυαλό σας μια διαδρομή εξόδου.

Υπακούστε τις εντολές των αρχών, ειδικά εάν προειδοποιούν ότι μπορεί να συμβεί τρομοκρατική επίθεση. Αποφύγετε περιοχές όπου έχει γίνει επίθεση σε περίπτωση που υπάρξουν αντιγραφές παρακολούθησης.

Με όλους αυτούς τους κινδύνους, ίσως αναρωτιέστε γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται το Παρίσι!

Ωστόσο, σας λέμε απλώς τους κινδύνους που μπορεί να συμβούν όταν βρίσκεστε στην πόλη για να προετοιμαστείτε, όχι τι θα συμβεί σίγουρα. Εφόσον λαμβάνετε τις σωστές προφυλάξεις, θα πρέπει να έχετε ένα ασφαλές ταξίδι.

Έγκλημα στο Παρίσι

Όπως κάθε μεγάλη πόλη, το Παρίσι έχει το μερίδιο του εγκλήματος. Παρόλο που η τρομοκρατία και οι πολιτικές αναταραχές είναι τα πρωτοσέλιδα, το έγκλημα είναι το πρόβλημα που είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν οι επισκέπτες.

Σύμφωνα με το Numbeo , το οποίο συλλέγει δεδομένα ερευνών για την εγκληματικότητα, οι περισσότεροι ντόπιοι ανησυχούν για το επίπεδο της εγκληματικότητας στο Παρίσι. Το Παρίσι βαθμολογείται με 61,19 στα 100 στον δείκτη εγκληματικότητας, που είναι υψηλή τιμή.

Οι άνθρωποι ανησυχούν περισσότερο για τη λεκτική παρενόχληση στο κοινό, την εκτεταμένη χρήση ναρκωτικών και ιδιαίτερα τις μικροκλοπές. Λάβετε υπόψη ότι οι έρευνες βασίζονται στις αντιλήψεις των ανθρώπων, όχι σε σκληρούς αριθμούς, επομένως λάβετε υπόψη αυτές τις πληροφορίες έχοντας αυτό κατά νου.

Σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία, το 2022, ορισμένα εγκλήματα έπεσαν ενώ άλλα ανέβηκαν σε ανησυχητικά ύψη. Οι βίαιες κλοπές μειώθηκαν κατά 25% στο κέντρο της πόλης. Άλλα εγκλήματα αυξήθηκαν, όπως οι διαρρήξεις κατά 5,3% στο κέντρο.

Paris

Η αστυνομία προειδοποίησε ότι ακόμη και η πτώση της εγκληματικότητας δεν ήταν λόγος αισιοδοξίας, επειδή η εγκληματικότητα στην περιοχή του Παρισιού ήταν ακόμα πολύ υψηλή.

Ωστόσο, προτού αρχίσετε να σκέφτεστε το Παρίσι ως μια πόλη γεμάτη εγκλήματα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε μερικά πράγματα που περιπλέκουν την εικόνα. Το Παρίσι μπορεί να έχει υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των εγκλημάτων είναι μικροκλοπές.

Οι περισσότερες ταξιδιωτικές συμβουλές αναφέρουν ότι το κέντρο του Παρισιού έχει πολύ χαμηλό ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας — πολύ χαμηλότερο από πολλές πόλεις στις ΗΠΑ Plus, οι περισσότερες στατιστικές εγκληματικότητας για το Παρίσι περιλαμβάνουν ολόκληρη τη μητροπολιτική περιοχή.

Τα ποσοστά εγκληματικότητας στο Παρίσι αυξάνονται από τα προάστια.

Αυτές είναι συχνά εξαιρετικά φτωχές, de facto διαχωρισμένες περιοχές με υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας (θα παρατηρήσετε ότι οι περισσότερες ειδήσεις σχετικά με την εγκληματικότητα θα αναφέρουν διαφορετικά ποσοστά εγκληματικότητας για το κέντρο της πόλης και τα προάστια). Το έγκλημα συμβαίνει και στο κέντρο αλλά με πολύ μικρότερο ρυθμό.

Μικροκλοπή

Το πιο πιθανό έγκλημα που μπορεί να βιώσετε στο Παρίσι είναι η μικροκλοπή. Οι μικροκλοπές όλων των ειδών, συμπεριλαμβανομένης της αρπαγής τηλεφώνου, της αρπαγής τσαντών, των πορτοφολάδων και των απατών, αφθονούν στην πόλη.

Σύμφωνα με την καναδική ταξιδιωτική οδηγία για τη Γαλλία , οι μικροκλοπές είναι συνηθισμένες στο Παρίσι. Οι κλέφτες δραστηριοποιούνται γύρω από μεγάλες τουριστικές τοποθεσίες όπως η Μονμάρτρη και ο Πύργος του Άιφελ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως τα τρένα του μετρό και του RER.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου συνιστά προφυλάξεις για την πρόληψη της κλοπής. Εάν έχετε τσάντα, προτιμήστε μια τσάντα σταυρωτού ώμου αντί για μια τσάντα ώμου, καθώς είναι πιο δύσκολο να την αρπάξετε. Μοιράστε τα τιμαλφή σας έτσι ώστε αν σας κλέψουν την τσάντα, να έχετε χρήματα για να επιστρέψετε στο σπίτι.

Να έχετε πάντα τα υπάρχοντά σας κοντά σας. Οι ντόπιοι συνιστούν να μην κρεμάτε ποτέ την τσάντα σας από την πλάτη της καρέκλας σας και να δένετε πάντα τον ιμάντα γύρω από το πόδι σας αν το βάζετε στο έδαφος.

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο μετρό. Αποφύγετε να στέκεστε κοντά στις πόρτες, καθώς οι κλέφτες μπορούν να αρπάξουν τα τιμαλφή σας και να φύγουν σε δευτερόλεπτα. Οι ντόπιοι συμβουλεύουν τους επισκέπτες να μην χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους στο μετρό καθώς οι κλοπές τηλεφώνων είναι πολύ συχνές.

Οι τουριστικές απάτες είναι συχνές, γι’ αυτό να είστε σε εγρήγορση εάν κάποιος φαίνεται ότι έχει πρόθεση να σας αποσπάσει την προσοχή.

Η απάτη με βραχιόλια είναι μια από τις πιο κοινές απάτες. Κάποιος θα σας προσφέρει ένα δωρεάν βραχιόλι, μερικές φορές θα σας αναγκάσει να το πάρετε και μετά θα απαιτήσει πληρωμή. Ποτέ μην σταματήσετε να αλληλεπιδράτε με τους πωλητές βραχιολιών.

Παρίσι

Ληστεία

Βίαιες ληστείες έχουν συμβεί μερικές φορές στο Παρίσι. Η αυστραλιανή κυβέρνηση προειδοποιεί ότι ομάδες ληστών συχνά στοχεύουν τουρίστες.

Οι συνήθεις τοποθεσίες για ληστείες περιλαμβάνουν τα τρένα από το αεροδρόμιο, συγκοινωνιακούς κόμβους όπως ο Gare du Nord και ορισμένες συνοικίες του Παρισιού όπως το Καρτιέ Λατέν.

Σχεδόν όλες οι ληστείες και οι βίαιες επιθέσεις συμβαίνουν τη νύχτα, οπότε φροντίστε να μην περιφέρεστε μόνοι σας πολύ αργά. Πάρτε ταξί αντί για μέσα μαζικής μεταφοράς.

Εάν είστε έξω το βράδυ, προσέξτε τους κεντρικούς δρόμους με καλό φωτισμό, με καλή κίνηση και αποφύγετε συμπεριφορές που σας κάνουν στόχο, όπως το να είστε πολύ μεθυσμένοι ή να χρησιμοποιείτε ΑΤΜ.

Αποφυγή κακών περιοχών

Οι περισσότερες κακές περιοχές στο Παρίσι είναι πολύ μακριά από το κέντρο της πόλης σε μέρη όπου οι τουρίστες σπάνια τολμούν. Αυτό περιλαμβάνει γειτονιές όπως οι Clichy-sous-Bois, Nanterre και Bobigny.

Υπάρχουν κάποιες περιοχές στο κέντρο που έχουν υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας. Το Pigalle, κοντά στη Μονμάρτρη, είναι μια από τις πιο διαβόητες αλλά είναι μια ασφαλής, πολυπολιτισμική περιοχή για εξερεύνηση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τη νύχτα, οι περιοχές γύρω από τους συγκοινωνιακούς κόμβους όπως ο Gare du Nord, ο Gare de l’Est και ο τεράστιος σταθμός του μετρό Châtelet–Les Halles μπορεί να είναι περίεργες. Μπορεί να θέλετε να ταξιδέψετε με ταξί.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές επιπλέον συμβουλές ασφάλειας που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε ασφαλείς στο Παρίσι:

 • Προσπαθήστε να συνεννοηθείτε με τους ντόπιους. Μην χρησιμοποιείτε δημόσιο χάρτη, μην κουβαλάτε μια μεγάλη τσάντα ή φοράτε συνεχώς μια κάμερα γύρω από το λαιμό σας.
 • Προσπαθήστε να μάθετε τουλάχιστον μερικές λέξεις στα γαλλικά. Είναι το ευγενικό πράγμα που κάνεις και σε βοηθά να ξεχωρίζεις λιγότερο ως τουρίστας.
 • Προετοιμάστε τα μετρητά σας για ένα εισιτήριο μετρό εκ των προτέρων. Εάν μπορείτε, λάβετε ένα ολοήμερο ή πολυήμερο πάσο Visite που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά την επίσκεψή σας. Με αυτόν τον τρόπο, δεν βγάζετε το πορτοφόλι σας στο σταθμό του μετρό και δε θα δείχνετε στους κλέφτες πού κρατάτε τα χρήματά σας.
 • Εκτιμήστε τη διαφορετικότητα του Παρισιού. Εξερευνήστε μερικές από τις γειτονιές έξω από το κέντρο για να δείτε πώς ζουν οι άνθρωποι. Μην κάνετε στερεότυπα για τους ντόπιους και υποθέστε ότι ομάδες νέων από τα προάστια πρέπει να είναι εγκληματίες. Το Παρίσι είναι πλέον μια πολυπολιτισμική πόλη, γεγονός που το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον να το επισκεφτείς.

Παρίσι

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν μερικές κοινές ερωτήσεις που κάνουν οι άνθρωποι για το Παρίσι:

Είναι ασφαλές να περπατάς στο Παρίσι τη νύχτα;

Το περπάτημα στο Παρίσι τη νύχτα είναι ασφαλές μόνο εάν λάβετε τις σωστές προφυλάξεις. Μην περπατάτε μόνοι σας – μείνετε με μια ομάδα αν είναι δυνατόν. Περπατάτε μόνο σε καλά φωτισμένους χώρους με πολλούς άλλους πεζούς. Μια βραδινή βόλτα λίγο μετά το σκοτάδι στο Παρίσι είναι υπέροχη, αλλά μην περπατάτε πολύ αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί.

Ποιο είναι το πιο ασφαλές μέρος στο Παρίσι;

Οι πολύ κεντρικές γειτονιές και οι πολυτελείς περιοχές του Παρισιού, όπως το Marais, είναι συνήθως ασφαλείς. Απλά να είστε προσεκτικοί στα τουριστικά αξιοθέατα, καθώς αυτά τείνουν να προσελκύουν πορτοφολάδες.

Είναι το Παρίσι ασφαλές να περπατάς μόνος;

Το Παρίσι προσελκύει πολλούς μεμονωμένους ταξιδιώτες που περπατούν μόνοι τους. Ωστόσο, η ασφάλειά σας εξαρτάται από την ώρα της ημέρας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το Παρίσι είναι πολύ ασφαλές, αλλά μπορεί να αισθάνεστε ανασφαλείς τη νύχτα.

Πώς μπορώ να είμαι ασφαλής τουρίστας στο Παρίσι;

Τα βασικά street smarts μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε ασφαλείς. Μην αφήνετε ποτέ τα τιμαλφή σας αφύλακτα, μοιράστε τα χρήματά σας και μην ξεχωρίζετε από το πλήθος με ακριβά αντικείμενα.

Αρκούν τέσσερις μέρες για το Παρίσι;

Οι περισσότεροι λένε ότι μια ζωή δεν είναι αρκετή για να γνωρίσεις το Παρίσι. Ωστόσο, για να δείτε τα κυριότερα σημεία και να πάρετε μια αίσθηση για το πώς ζουν οι ντόπιοι, τέσσερις ημέρες είναι αρκετές.

Λοιπόν, πρέπει να κάνετε ένα ταξίδι στο Παρίσι;

Το Παρίσι έχει σίγουρα τις προκλήσεις του — τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες. Ωστόσο, εφόσον κάνετε την έρευνά σας έγκαιρα και λαμβάνετε τις προφυλάξεις κοινής λογικής που θα περιμένατε όταν ταξιδεύετε σε οποιαδήποτε μεγάλη πόλη, μπορείτε να συμμετάσχετε στα εκατομμύρια των ευτυχισμένων ταξιδιωτών που επισκέπτονται το Παρίσι κάθε χρόνο.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και μια σχετικά ασφαλή ατμόσφαιρα, τι περιμένετε — κλείστε το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει αυτή η ειδυλλιακή πόλη!

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια