14 καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Τορούν, Πολωνία

Εκτός από την τεράστια καταστροφή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η απόλυτη γοητεία και η ιστορία του Τορούν παραμένουν ανέπαφα. Μακριά από την Κρακοβία και το Βρότσλαβ, ένας ταξιδιώτης μπορεί πραγματικά να αισθανθεί σαν ένας ταξιδιώτης καθώς διασχίζει το μονοπάτι του μέσα από την Παλιά Πόλη της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Οι δρόμοι, που όλοι οδηγούν στην εντυπωσιακή πλατεία της Παλιάς Πόλης, διαβάζονται σαν βιβλίο. Αφηγούνται τις ιστορίες του Τευτονικού Τάγματος, του Μεσαίωνα και ενός εμπορικού δικτύου που εκτείνεται σε όλο τον κόσμο. Για να μην αναφέρουμε κάποιον τύπο που ονομάζεται Nicolas Copernicus.

Στις όχθες της Βαλτικής Θάλασσας, ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Τορούν είναι να περπατήσετε στην Παλιά Πόλη. Καθώς περπατάτε από τον καθεδρικό ναό στον κεκλιμένο πύργο, θα μπορείτε να απολαύσετε την πολιτιστική ατμόσφαιρα καλύτερα με αργό ρυθμό. Ανοίγει επίσης την πόρτα για να μυρίσετε τα αρώματα του μελόψωμου. Μια γαστρονομική παράδοση τόσο ιστορική όσο η ίδια η Παλιά Πόλη.

Έχεις βρει αεροπορικά εισιτηρια; Δες και στο TicketsWe

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Aκολουθήστε μας στο facebook

Διαβάστε επίσης:Είναι η Πολωνία ασφαλής για επίσκεψη

14. Εθνογραφικό Μουσείο

Βυθιστείτε στις πλούσιες πολιτιστικές παραδόσεις και την κληρονομιά διαφορετικών εθνοτικών ομάδων στο Εθνογραφικό Μουσείο του Τορούν. Μια αξιοσημείωτη έκθεση, «Τα μυστικά της καθημερινής ζωής», απεικονίζει τον τρόπο ζωής των χωρικών και των κατοίκων της πόλης πριν από 100-150 χρόνια.

Οι επισκέπτες μπορούν να συμμετέχουν σε διαδραστικές εμπειρίες, όπως να επισκεφθούν ένα παλιό κουρείο και να μάθουν για τις παραδοσιακές θεραπείες ασθενειών. Τα εκθέματα παρουσιάζουν επίσης ιστορικά ρούχα, φαγητό, δουλειά και γιορτές.

Το αληθινό κρυμμένο στολίδι της επίσκεψης βρίσκεται στην εξερεύνηση του εξωτερικού χώρου. Εδώ θα βρείτε διατηρημένα ή ανακατασκευασμένα σπίτια από τις περιοχές Pomerania και Kuyavia. Διατίθενται γνώστες οδηγοί για να παρέχουν πληροφορίες για το σκοπό κάθε κτιρίου και μπορούν ακόμη και να σας δείξουν μέσα από το εσωτερικό του μύλου.

13. House of Torun Legends

Ένας μοναδικός συνδυασμός διαδραστικού μουσείου και θεάτρου, το The House of Legends στο Τορούν είναι ένα αξιοθέατο που πρέπει να επισκεφτείτε, ειδικά για οικογένειες. Στο γοτθικό υπόγειό του, οι επισκέπτες συναντούν έξι εγκαταστάσεις προσαρμοσμένες σε διάφορες ηλικιακές ομάδες.

Αυτό προσφέρει μια διασκεδαστική εισαγωγή στους θρύλους του Torun σε ένα διαδραστικό και ζωντανό περιβάλλον. Κάθε θρύλος ξετυλίγεται μέσα από το play-acting. Προσκαλούν τους συμμετέχοντες να φορέσουν μεσαιωνική πανοπλία, να ντυθούν, να συμμετάσχουν σε «μάχες» στο ποτάμι και ακόμη και να βιώσουν ότι είναι εγκλωβισμένοι σε ένα κλουβί φυλακής.

Λάβετε υπόψη ότι ενώ είναι κυρίως προσαρμοσμένο για Πολωνόφωνους, το προσωπικό του χώρου είναι εξαιρετικά εξυπηρετικό για τους αγγλόφωνους. Καταβάλλουν προσπάθειες να επικοινωνήσουν στα αγγλικά όταν είναι εφικτό και παρέχουν αγγλικές εκτυπώσεις για περιγραφές κάθε μύθου.

12. Εκκλησία της Αγίας Μαρίας

Ως αξιόλογη γοτθική κατασκευή, η εκκλησία της Αγίας Μαρίας κατασκευάστηκε από τους Φραγκισκανούς στα τέλη του 13ου αιώνα. Ενώ το εξωτερικό του φαίνεται λιτό και συγκρατημένο, το εσωτερικό είναι το αντίθετο. Στο εσωτερικό, θα βρείτε ψηλά, λεπτά παράθυρα από βιτρό, περίπλοκα ζωγραφισμένα γοτθικά θολωτά θόλο και έναν περίοπτο χρυσό βωμό.

Σύμφωνα με τον Φραγκισκανικό κανόνα της φτώχειας, η εκκλησία στερείται πύργου αλλά διαθέτει τρία σχετικά μικρά καμπαναριά. Στο εσωτερικό, οι επισκέπτες συναντούν ξύλινους πάγκους που χρονολογούνται από τις αρχές του 15ου αιώνα, έναν σχολαστικά κατασκευασμένο άμβωνα, όργανα, μεσαιωνικούς πίνακες και επιτάφιους που μνημονεύουν εξέχουσες οικογένειες Τορούν.

Σημειωτέον, το 1636, η Anne Wasa, αδελφή του Πολωνού βασιλιά Sigismund III Vasa, αναπαύθηκε μέσα στα τείχη της.

11. Cosmopolis Fountain

Ένα μαγευτικό θέαμα, το Σιντριβάνι Cosmopolis φωτίζει τον ουρανό με συναρπαστικές οθόνες. Σχεδιασμένο σε φόρο τιμής στο πρωτοποριακό έργο του Nicolaus Copernicus, «On the Revolutions of Celestial Spheres», το σιντριβάνι συμβολίζει το ηλιοκεντρικό σύστημα.

Ο γρανίτης του φέρει μια λατινική επιγραφή και ένα διάγραμμα που απεικονίζει τις τροχιές των πλανητών. Τα 100 στόμια του συντριβανιού, που αντιπροσωπεύουν τροχιές, εκτοξεύουν νερό στον αέρα, με το κεντρικό ακροφύσιο να συμβολίζει τον Ήλιο να φτάνει σε ύψος τα 5 μέτρα.

Τα βράδια του καλοκαιριού, οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν μαγευτικές παραστάσεις, να συνδυάζουν νερό, φως και ήχο. Πολύχρωμα φωτισμένα ρυάκια του νερού χορεύουν με μουσική, συνοδευόμενα από παρτιτούρες ταινιών και το ειδικά μελοποιημένο κομμάτι, «Cosmopolis», του Krzesimir Dębski, προσαρμοσμένο στο σιντριβάνι του Τορούν.

Ένα διάλειμμα δίπλα στο σιντριβάνι προσφέρει μια υπέροχη ευκαιρία για όποιον αναζητά ένα ήσυχο καταφύγιο μακριά από την πόλη.

10. Καθεδρικός Ναός Τορούν

Είναι αναμφισβήτητα ο πιο εντυπωσιακός γοτθικός καθεδρικός ναός στην Πολωνία. Ο καθεδρικός ναός Τορούν είναι ένας φάρος της μεσαιωνικής λαμπρότητας και η διατήρηση της ανόδου του υπό την κυριαρχία των Τευτόνων και την αιγίδα του Πολωνού Βασιλιά.

Ο καθεδρικός ναός του Τορούν χρονολογείται από τα μέσα του 13ου αιώνα. Αλλά όπως όλα τα έργα τέχνης, συνέχισε να βελτιώνεται για πάνω από 200 χρόνια. Ένα από τα κυριότερα σημεία του καθεδρικού ναού είναι ο μαγευτικός κύριος βωμός, ο οποίος χρειάστηκε σχεδόν πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί. Οι διπλανοί τοίχοι είναι γεμάτοι με εντυπωσιακές επιρροές μπαρόκ και ροκοκό.

Συνεχίστε να βρίσκετε τη μεσαιωνική γραμματοσειρά όπου βαφτίστηκε ο Κοπέρνικος. Στη συνέχεια, βάλτε τα μάτια σας στο μονόστροφο ρολόι των Rafters πριν δείτε την Tuba Dei Bell, μια μπρούτζινη, ασημένια και χρυσή τρομπέτα από το έτος 1500.

9. Ερείπια του Τευτονικού Κάστρου

Συνδεδεμένα με τα τείχη της πόλης Τορούν, τα ερείπια του Τευτονικού Κάστρου είναι τα παλαιότερα στην Πολωνία. Ήταν κάποτε η βάση των Ιπποτών, οι οποίοι, σε αντάλλαγμα για τον εκχριστιανισμό της περιοχής, μπόρεσαν να δημιουργήσουν ένα ζηλιάρη εμπορικό κέντρο.

Περνώντας πέρα ​​από τα αμυντικά τείχη, θα σας δοθεί μια ματιά στο πώς θα ήταν η ζωή για το Τάγμα. Τα υπόγεια σπήλαια είναι ανοιχτά για εξερεύνηση. Οι ηθοποιοί εποχής παρέχουν στο χώρο μια σχετική ατμόσφαιρα, τα όπλα χειρίζονται, η αυθεντική κουζίνα είναι στην κατσαρόλα και οι μεσαιωνικές χειροτεχνίες πωλούνται.

Οι ταξιδιώτες μπορούν να εξερευνήσουν περαιτέρω για να βρουν τον Πύργο, τις αρχαίες πύλες και τις παλιές αίθουσες. Κάποια από τα οποία φιλοξενούν ταινίες.

8. Κεκλιμένος Πύργος

Όχι, αυτό δεν είναι μια διασκεδαστική αναπαράσταση αυτού του δύστροπου πύργου στην Πίζα. Ο Πύργος του Τορούν, Krzywa Wieża, που κατασκευάστηκε αρχικά τον 13ο αιώνα, ήταν ένα ζωτικό κομμάτι του αμυντικού δικτύου της πόλης.

Χάρη στη δυσκίνητη εμφάνισή του, σαν κάτι έξω από το Diagon Alley, ο πύργος περιβάλλεται από μύθους. Η πραγματικότητα ότι η βάση του εδάφους ήταν αδύναμος πηλός, δεν δημιουργεί πρωτοσέλιδα. Αντίθετα, ο λόγος που ο πύργος γέρνει είναι αυτός ενός αμαρτωλού Τεύτονα ιππότη.

Βλέπετε, αυτό το ραπσκάλι ερωτεύτηκε την κόρη ενός τοπικού εμπόρου. Το κράτησαν και κρυφό. Έσπασε τους μοναστικούς κανόνες. Η γυναίκα στάλθηκε για 25 μαστιγώματα και ο άνδρας έπρεπε να χτίσει έναν πύργο που αντιπροσώπευε τα λάθη του. Βλέπω? Πολύ πιο ενδιαφέρον!

7. Τείχη της πόλης

Το εμπόριο ήταν πάντα το επίκεντρο της ζωής εδώ στο Τορούν. Οι εμπορικοί εμπορικοί δρόμοι εκτείνονταν από αυτήν την πόλη-λιμάνι κατά μήκος της Βαλτικής Θάλασσας μέχρι τη Μέση Ανατολή. Η ανάγκη για αμυντικές δομές, όπως τα τείχη της πόλης, ήταν πρωταρχική.

Τα τείχη αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά τον 13ο αιώνα και επεκτάθηκαν περαιτέρω κατά τον Μεσαίωνα. Ωστόσο, η ανάγκη πέρασε και πολλά από τα τείχη κατεδαφίστηκαν το 1800.

Σήμερα, μπορείτε να περιπλανηθείτε στη νότια πλευρά της Παλιάς Πόλης για να ανακαλύψετε τι έχει απομείνει, συμπεριλαμβανομένων εννέα πύργων και τριών πυλών. Τα απομεινάρια του παρελθόντος είναι συναρπαστικά, με πολλές επιγραφές και μικρές διακοσμήσεις μαριονέτας.

Ενώ βρίσκεστε στην κορυφή των τειχών, μπορείτε να απολαύσετε υπέροχη θέα στον ποταμό Βιστούλα.

6. Πλανητάριο

Χάρη στον Nicolas Copernicus, ο Torun θα είναι πάντα συνδεδεμένος με τα αστέρια παραπάνω. Οι ταξιδιώτες μπορούν να εξερευνήσουν αυτή τη σύνδεση απολαμβάνοντας απίστευτα αστρονομικά σόου.

Στην Παλιά Πόλη, το εξωτερικό του κτηρίου ταιριάζει ακριβώς με τη γύρω αρχιτεκτονική. Ωστόσο, το σχήμα της ροτόντας και ο θόλος κάνουν το Πλανητάριο άμεσα αναγνωρίσιμο. Μόλις περιπλανηθείτε μέσα, η Παλιά Πόλη μένει πίσω και βρίσκεστε στον κόσμο των πλανητών.

Οι τεράστιες οθόνες προβολέων του Πλανητάριου σάς επιτρέπουν να βυθιστείτε σε έναν κόσμο πέρα ​​από τη Γη. Ο θόλος γίνεται ένας τεχνητός ουρανός με πάνω από 6.000 ορατά αστέρια. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, θα απολαύσετε επίσης ηλιακές εκλείψεις, κύκλους της Σελήνης, θα εντοπίσετε τους αγαπημένους σας αστερισμούς και θα ανακαλύψετε έναν κόσμο από νεφελώματα.

5. Οίκος Νικολάου Κοπέρνικου

Ο Nicolas Copernicus, ο άνθρωπος που αγάπησε τη γη, άλλαξε για πάντα τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το σύμπαν. Το ηλιοκεντρικό του μοντέλο βοήθησε να δείξει ότι η Γη δεν ήταν το κέντρο του ουράνιου συστήματος. Σήμερα, η γενέτειρά του, ο Οίκος του Νικολάου Κοπέρνικου, απαθανατίζει τη ζωή του.

Οι ταξιδιώτες θα μπορούν να μπουν στο σπίτι του και να ανακαλύψουν μεγάλο μέρος της ζωής του στη μεσαιωνική Πολωνία. Μέσα, θα βρείτε έπιπλα εποχής και την εμπορική κουλτούρα της εποχής. Ενώ τα διαδραστικά εκθέματα σάς βοηθούν να κατανοήσετε τον άνθρωπο που βοήθησε να ηγηθεί μιας επιστημονικής επανάστασης.

Εκτίθενται αντίγραφα των οργάνων του Κοπέρνικου του 15ου και 16ου αιώνα. Αυτά περιλαμβάνουν το τεταρτημόριο του, το τρικέτρο και τον αστρολάβο. Επιπλέον, θα βρείτε την καλύτερη συλλογή αναμνηστικών από τη ζωή του μαζί με πρωτότυπα αντίγραφα του γραπτού του έργου.

4. Παλιό Δημαρχείο

Αποκορύφωμα της πλατείας της Παλιάς Πόλης του Τορούν, το Παλιό Δημαρχείο, είναι μια αθάνατη εικόνα του μεσαιωνικού κόμβου της πόλης. Διακοσμημένη σε γοτθικό σχέδιο, η αίθουσα κατασκευάστηκε αρχικά τον 13ο αιώνα. Αλλά στα τελευταία χρόνια του 14ου, προστέθηκε ο εμβληματικός πύργος της αίθουσας, υπό τη διοίκηση του Τευτονικού Τάγματος.

Όπως ακριβώς και οι γύρω πλατείες, η αίθουσα έγινε γρήγορα πολιτιστικός πυλώνας. Ενώ επίσης φιλοξενεί κοινωνικές ελίτ και πολωνικά δικαιώματα. Η ιστορία και οι ιστορίες σε κάθε τμήμα, δημιουργούν μια δελεαστική εμπειρία για τους ταξιδιώτες.

Η καλοδιατηρημένη κληρονομιά του Τορούν εκτίθεται πλήρως. Οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν χειροτεχνήματα από όλο τον Μεσαίωνα και μέχρι την Αναγέννηση. Επιπλέον, η γκαλερί Grand Hall παρουσιάζει πορτρέτα εμβληματικών μορφών και το Royal Hall γιορτάζει τους καλύτερους τοπικούς καλλιτέχνες.

Στη συνέχεια, μπορείτε να αντικαταστήσετε μια υπέροχη θέα με μια άλλη, από την κορυφή του πύργου του ρολογιού.

3. Μνημείο Νικολάου Κοπέρνικου

Μπροστά από το παλάτι Staszic βρίσκεται το Μνημείο του Νικολάου Κοπέρνικου. Ο διάσημος αστρονόμος απαθανατίζεται σε ένα χάλκινο άγαλμα, που δημιουργήθηκε στις αρχές του 19ου αιώνα.

Κατάλληλα, ο άνθρωπος που έδειξε ότι η γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο κρατά το ουράνιο μας σύστημα με τον ήλιο στη μέση. Είναι στολισμένος με μια ακαδημαϊκή ρόμπα και δείχνει επίσης προς τον ουρανό πάνω.

Η όμορφη αλλά απλή γιορτή για το έργο ζωής του Κοπέρνικου προσφέρει μια συγκλονιστική στιγμή για όλους όσους τη βλέπουν. Καθώς στέκεστε δίπλα στο άγαλμα και το παρακείμενο σιντριβάνι, είναι πολύ συναρπαστικό να πιστεύετε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο και μια πόλη, που βοήθησαν να αλλάξει η πορεία της ανθρώπινης ιστορίας.

2. Πλατεία Παλιάς Πόλης

Ακριβώς στην καρδιά του Τορούν, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην πλατεία της Παλιάς Πόλης. Η μεσαιωνική πλατεία της αγοράς ήταν το κέντρο της τοπικής ζωής από το 1200. Τώρα αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, αν αναρωτιέστε από πού να ξεκινήσετε τα ταξίδια σας στο Τορούν, τότε κατευθυνθείτε εδώ.

Το υπέροχο τετράγωνο σας επιτρέπει να μεταβείτε στη ζωή του Τορούν. Μερικές φορές πολύβουο, μερικές φορές ήσυχο, μπορείτε και να απολαύσετε την ατμόσφαιρα και να πάρετε τον προσανατολισμό σας. Η πλατεία περιβάλλεται από μερικά από τα πιο γνωστά ορόσημα του Τορούν, από το Παλιό Δημαρχείο μέχρι την Εκκλησία της Αγίας Μαρίας.

Πέρα από τα δημοφιλή σημεία υπάρχουν μερικές τοπικές δημιουργίες, γεμάτες ζωή και μύθο. Αυτά περιλαμβάνουν το μνημείο του αγαπημένου κωμικού χαρακτήρα Filus, το Frog Fountain και το άγαλμα Rafstman. Το τελευταίο, τυλιγμένο στον τοπικό μύθο.

1. Living Museum of Gingerbread

Στο Τορούν, η παράδοση της παρασκευής μελόψωμου ξεκινά από τον 14ο αιώνα. Μπορείτε να μάθετε λίγα πράγματα για αυτήν την παράδοση στο Σπίτι του Nicolas Copernicus (που φαίνεται εκτός επωνυμίας, αλλά παρεκκλίνω). Ωστόσο, το Living Museum of Gingerbread έχει όλες τις βάσεις καλυμμένες.

Καθώς καθιερώθηκαν οι εμπορικοί δρόμοι στη Βαλτική και, μέχρι τη Μέση Ανατολή, το μελόψωμο έγινε μια λιχουδιά με μεγάλη ζήτηση. Το ιστορικό εργοστάσιο, που τώρα φιλοξενεί το μουσείο, μεγάλωσε με αυτή την εξέλιξη και την αύξηση της δημοτικότητας.

Οι επισκέπτες θα ξεκινήσουν μια συναρπαστική περιπέτεια στις πολλές εποχές του εργοστασίου. Θα δείτε έναν από τους πρώτους βιομηχανικούς φούρνους, θα ανακαλύψετε μεσαιωνικές αγορές και θα δείτε πώς έχουν αλλάξει τα καλούπια των μελόψωμων με την πάροδο του χρόνου. Ολοκληρώστε με ένα εργαστήριο που σας επιτρέπει να ψήνετε τις δικές σας λιχουδιές.

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Τορούν

Καθώς δεν είναι ακόμα πολύ γνωστό στους Ευρωπαίους τουρίστες, ακόμη και τους πολυσύχναστους καλοκαιρινούς μήνες το Τορούν δεν πρέπει να έχει πολύ κόσμο. Πολλοί ημερήσιοι ταξιδιώτες έρχονται από άλλες κοντινές πόλεις.

Ενώ ο Ιούλιος και ο Αύγουστος έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών λόγω των διακοπών, ο Μάιος, ο Ιούνιος και ο Σεπτέμβριος είναι όλοι πολύ υπέροχοι μήνες για επίσκεψη. Αυτή η περίοδος είναι η πιο ζεστή και ηλιόλουστη αλλά και η πιο βροχερή, με τις μέσες θερμοκρασίες να κυμαίνονται από 18 έως 23°C (64 έως 73°F).

Υπάρχει μια πολύ ωραία αίσθηση για τους παλιούς δρόμους και τις πλατείες του με πολλούς ανθρώπους να δειπνούν σε εξωτερικούς χώρους στα καφέ και τα εστιατόριά τους. Αμέτρητες συναυλίες και εκθέσεις πραγματοποιούνται επίσης στο πλαίσιο του Artus Jazz Festival και Days of Torun City Festival.

Το υπόλοιπο του χρόνου είναι σχετικά ήσυχο στο Τορούν, αν και μια μικρή χριστουγεννιάτικη αγορά καταλαμβάνει την πλατεία της Παλιάς Πόλης τον Δεκέμβριο. Εκτός από αυτό, ο Απρίλιος και ο Οκτώβριος εξακολουθούν να είναι καλοί μήνες για επίσκεψη καθώς οι θερμοκρασίες παραμένουν γύρω στους 13°C (55°F). Όλα τα ανοιξιάτικα λουλούδια και τα φύλλα του φθινοπώρου φωτίζουν τις κατά τα άλλα μάλλον θαμπές μέρες του.

Πού να μείνετε σε: Τορούν

Μένοντας στην Παλιά Πόλη Τορούν, η Πολωνία προσφέρει ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο στη μεσαιωνική εποχή. Αυτή η γοητευτική πόλη, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Βιστούλα, αναδεικνύει την καλοδιατηρημένη γοτθική αρχιτεκτονική, τα λιθόστρωτα δρομάκια και την πλούσια ιστορία.

Οι επιλογές διαμονής κυμαίνονται από άνετα κρεβάτια και πρωινό έως πολυτελή ξενοδοχεία, με ορισμένα καταλύματα να στεγάζονται ακόμη και σε ιστορικά κτίρια.

Το Hotel 1231 , ένα boutique ξενοδοχείο 4 αστέρων, στεγάζεται σε δύο κτήρια – έναν Παλιό Μύλο του 13ου αιώνα και ένα ιατρείο του 14ου αιώνα, κοντά στα ερείπια του Τευτονικού Κάστρου. Τα ξενοδοχεία συνδέονται με υπόγειο διάδρομο. Κάθε κλιματιζόμενο δωμάτιο στο Hotel 1231 είναι κομψά επιπλωμένο, με τηλεόραση Smart, δωρεάν Wi-Fi και θέα στην παλιά πόλη του Τορούν.

Εναλλακτικά, το Hotel Gotyk σας τοποθετεί στην καρδιά της πόλης, λίγα μόλις βήματα από το σπίτι του Copernicus. Αυτό το ξενοδοχείο προσφέρει δωρεάν Wi-Fi, δωμάτια εξοπλισμένα με ψυγείο και τηλεόραση. Οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση σε ένα εστιατόριο στις εγκαταστάσεις. Διαθέτει τρία δωμάτια και δύο καλοκαιρινές βεράντες, ιδανικές για χαλάρωση με ένα γεύμα ή ποτό μετά από μια μέρα εξερεύνησης.

Πώς να πάτε εκεί

Για ταξιδιώτες που σκέφτονται τις επιλογές μεταφοράς τους για να εξερευνήσουν το Torun’s, να είστε βέβαιοι ότι η πόλη είναι εύκολα προσβάσιμη με αεροπλάνο, τρένο, λεωφορείο ή αυτοκίνητο.

Αν επιλέξετε να ταξιδέψετε αεροπορικώς, το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι το Bydgoszcz Ignacy Jan Paderewski Airport (BZG), μόλις 53 χιλιόμετρα μακριά. Από εκεί, ταξί, λεωφορεία ή τρένα θα σας συνδέουν με το Τορούν.

Προτιμάτε σιδηροδρομικά ταξίδια; Το Torun φιλοξενεί δύο σταθμούς, τον Torun Glowny και τον Torun Miasto, που συνδέονται με μεγάλες πολωνικές πόλεις όπως η Βαρσοβία, η Κρακοβία και το Γκντανσκ. Πολλές εταιρείες λεωφορείων προσφέρουν επίσης δρομολόγια από διάφορες πολωνικές πόλεις και γειτονικές χώρες.

Τα δρομολόγια και τα εισιτήρια είναι εύκολα προσβάσιμα στο διαδίκτυο μέσω πλατφορμών
όπως το FlixBus.

Αξιοθέατα στο Βουκουρέστι

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια