ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ Τι να δείτε και να κάνετε

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ Τι να δείτε και να κάνετε – Οδηγός 2024

Η επίσκεψη στην Καππαδοκία, μια άνυδρη περιοχή της Τουρκίας , επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις ανάμεσα σε πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε , αφήνοντάς σας σίγουρα άφωνους. Χάρη στην απίστευτη ιστορική και νατουραλιστική , καθώς και πολιτιστική κληρονομιά της, η Καππαδοκία είναι σε θέση να καταπλήξει ακόμη και τον πιο περίεργο ταξιδιώτη με απίστευτα τοπία. Αυτή η διάσημη περιοχή της Τουρκίας βρίσκεται στο μυαλό όλων μας χάρη στα εμβληματικά αερόστατα που διασχίζουν τον ουρανό της την αυγή, μια μοναδική άποψη για να θαυμάσετε τις υπέροχες καμινάδες των νεραϊδών : σχηματισμοί βράχων λαξευμένοι από τη δύναμη της φύσης και του χρόνου . Προορισμός για πεζοπόρους και λάτρεις της ιστορίας , η Καππαδοκία είναι μια στάση που δεν πρέπει να χάσετε που θα κάνει το ταξίδι σας στην Τουρκία αξέχαστο.

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Καππαδοκία;

Τι κοστίζει ένα ταξίδι στην Τουρκία

Καππαδοκία, πού είναι

Ακριβώς στο κέντρο της Ανατολίας, η Καππαδοκία είναι μια ιστορική περιοχή της Τουρκίας, στη Μικρά Ασία . Η επικράτειά του εκτείνεται από τα βουνά του Αντίταυρο , καλύπτοντας την Κιλικία, τον Πόντο και τη Γαλατία. Λαμβάνοντας υπόψη τη θέση της μεταξύ Μεσοποταμίας και Μικράς Ασίας, στο παρελθόν, η Καππαδοκία, η Τουρκία ήταν ένα σημαντικό σημείο όπου συγκλίνονταν διάφορα εμπορικά καταστήματα, αλλά ήταν και πεδίο πολλών εισβολών . Για το λόγο αυτό σήμερα η περιοχή είναι αποτέλεσμα της επιρροής πολλών πολιτισμών, που την έχουν τροποποιήσει από διάφορες απόψεις.

Το τοπίο του σήμερα αφήνει άφωνο ακόμη και τον πιο περίεργο ταξιδιώτη, προσφέροντας παραμυθένιες όψεις χάρη στο έργο της φύσης και, κυρίως, των ηφαιστείων Erciyes και Hasan , πλέον ανενεργά, που έχουν δημιουργήσει πραγματικά ιδιαίτερους σχηματισμούς λάβας και βράχων . Φτάνοντας στην Καππαδοκία από την Κωνσταντινούπολη με μια σύντομη πτήση, θα μπορείτε να ανακαλύψετε καμινάδες νεράιδων , το υπαίθριο μουσείο του Goreme , υπόγειες πόλεις και μαγεμένες κοιλάδες , ακόμη και να πετάξετε πάνω τους με αερόστατο!

Ζήστε το ταξίδι σας όπως ακριβώς το ονειρεύεστε:
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍

1. Οι Καμινάδες της Νεράιδας

Ανάμεσα στα πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στην Καππαδοκία, δεν μπορείτε να χάσετε τις υπέροχες καμινάδες των νεραϊδών. Αυτοί οι βραχώδεις σχηματισμοί σε σχήμα πρίσματος είναι το αποτέλεσμα της υπομονετικής δουλειάς της φύσης και του χρόνου , που επέτρεψε τη δημιουργία αυτών των τοπίων, διαμορφωμένων από τον άνεμο. Με την πρώτη ματιά, αυτές οι καμινάδες μοιάζουν με πύργους που δημιουργούνται από την έκχυση υλικού από ψηλά, συνήθως κατασκευασμένοι από πέτρα ηφαιστειακής προέλευσης, λάσπη ή τάφρο, υψώνονται προς τον ουρανό κατά μήκος μεγάλου μέρους του οροπεδίου. Σίγουρα, οι καμινάδες των νεραϊδών έχουν συμβάλει στη δημιουργία της συλλογικής φαντασίας που έχουμε για αυτήν την περιοχή της Τουρκίας, μεταξύ ιστορίας και θρύλου.

καμινάδες των νεραϊδών

Στην πραγματικότητα, το όνομά τους προέρχεται από την αρχαία λαϊκή πεποίθηση ότι αυτοί οι σχηματισμοί ήταν σπίτια από νεράιδες και παραμυθένια πλάσματα, που άναβαν φωτιές μέσα τους, προκαλώντας την έξοδο καπνού από τις τρύπες αυτών των κατασκευών. Στο παρελθόν, οι καμινάδες χρησιμοποιούνταν ως σπίτια από χριστιανούς αγκυροβόλιους , οι οποίοι κρύβονταν εδώ για να γλιτώσουν από θρησκευτικούς διωγμούς. Σήμερα, πολλές από αυτές τις αρχαίες φυσικές κατασκευές χρησιμεύουν ως μουσεία ή καταλύματα για τους ταξιδιώτες, επιτρέποντας μια πραγματικά αυθεντική εμπειρία της Καππαδοκίας. Επιπλέον, ο καλύτερος τρόπος για να τα παρατηρήσετε είναι σίγουρα χάρη σε ένα ταξίδι με αερόστατο την ανατολή του ηλίου!

2. Το Υπαίθριο Μουσείο Goreme

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στην Καππαδοκία, ανάμεσα στα πράγματα που μπορείτε να δείτε δεν μπορείτε να παραλείψετε μια επίσκεψη στο Υπαίθριο Μουσείο στο Goreme. Εκτός από τη γραφική ομορφιά του , αποτελεί ένα θεμελιώδες βήμα για την καλύτερη ανακάλυψη της ιστορίας αυτής της τουρκικής περιοχής, μέσα από τις βραχώδεις εκκλησίες και τα βυζαντινά μοναστήρια που σκάβονται απευθείας στον ηφαιστειακό βράχο. Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO , βρίσκεται κοντά στο κέντρο της ομώνυμης πόλης και ήταν οικισμός μοναχών και σημαντικό μέρος για θρησκευόμενους κατά τον 17ο αιώνα . Ακολουθώντας το μονοπάτι θα βρείτε αμέσως την εκκλησία του Αγίου Βασιλείου , του Aziz Basil Şapeli , από τους σημαντικότερους αγίους της περιοχής. Μέσα στο παρεκκλήσι είναι επίσης δυνατή η παρατήρηση οστεοφυλάκων άλλων μορφών της εποχής.

Χάρη στις σχολαστικές εργασίες αποκατάστασης που βρίσκονται σε εξέλιξη, μπορούμε ακόμα να δούμε τους πίνακες που απεικονίζουν τον άγιο, μαζί με τον Άγιο Θεόδωρο και τον Άγιο Γεώργιο να πολεμούν με τον δράκο , ένα ειδωλολατρικό σύμβολο. Στην αψίδα υπάρχει η Παναγία με το μωρό Ιησού. Περνώντας αυτή την εκκλησία, θα βρεθείτε μπροστά στην κοιλάδα με λεύκες και την εκκλησία Elmalı Kilise , S. Barbara, που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα . Ανάμεσα στις άλλες βυζαντινές εκκλησίες λαξευμένες στο βράχο, θα βρείτε αυτή του Σ. Ονοφρίου, το παρεκκλήσι της Αγίας Κατερίνας και ένα μοναστήρι, επίσης λαξευμένο στην πέτρα, που προορίζεται για τις μοναχές.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

3. Ουχισάρ

Προχωρώντας μόλις 5 χλμ από το Υπαίθριο Μουσείο Goreme , βρισκόμαστε μπροστά στο βραχώδες φρούριο Uchisar . Ένα επιβλητικό κάστρο που στέκεται στους πρόποδες του μικρού χωριού, το οποίο στο παρελθόν χρησιμοποιούσε αυτή τη δομή φτιαγμένη από τούφες και ηφαιστειογενείς βράχους για να γλιτώσει από τις εχθρικές επιδρομές. Πολυάριθμες βραχώδεις εκκλησίες και βυζαντινά θρησκευτικά μνημεία έχουν επίσης βρεθεί στο φρούριο Uchisar . Επιπλέον, τα υπάρχοντα δωμάτια σκάφτηκαν απευθείας στο βράχο, συνδέοντάς τα χάρη σε σήραγγες , σήραγγες και σκάλες. Πολλά δωμάτια χρησιμοποιήθηκαν ως περιστεριώνες , επιτρέποντας έτσι τη συλλογή περιττωμάτων πουλιών και τη χρήση τους για τη λίπανση των καλλιεργειών.

Σήμερα, το Uchisar αντιπροσωπεύει ένα από τα κύρια αξιοθέατα ανάμεσα στα πράγματα που πρέπει να δείτε στην Καππαδοκία, προσφέροντας ένα μοναδικό τοπίο για τη λήψη ονειρεμένων φωτογραφιών . Επιπλέον, φτάνοντας στην κορυφή του θα είναι δυνατό να παρατηρήσετε ένα απίστευτο πανόραμα του όρους Erciyes , ειδικά κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος.

4. Η πόλη Άβανος

Εκτός από τα υπέροχα τοπία λαξευμένα στον ηφαιστειακό βράχο, ανάμεσα στα πράγματα που πρέπει να δείτε στην Καππαδοκία υπάρχουν και συναρπαστικές και χαρακτηριστικές πόλεις , όπως η Άβανος. Διασχίζεται από τον κόκκινο ποταμό Kizilirmak , τον μεγαλύτερο στη χώρα, χωρίζοντας έτσι το νέο κομμάτι από το παλιό, είναι ένα μέρος που φαίνεται να έχει σταματήσει στο χρόνο, διατηρώντας τις παραδόσεις και την τοπική δεξιοτεχνία . Μόλις φτάσετε εδώ, παντού μπορείτε να παρατηρήσετε βάζα , θραύσματα, κανάτες και ποτήρια, όλα δημιουργημένα από την εργασία με τερακότα . Μάλιστα, το κύριο χαρακτηριστικό του Άβανου που τον έχει κάνει διάσημο στην Τουρκία και όχι μόνο στην Καππαδοκία, είναι ακριβώς η επεξεργασία κεραμικής που παραδίδεται από τους άνδρες , ενώ οι γυναίκες φροντίζουν για την παραγωγή χαλιών .

Περπατώντας στους δρόμους της πόλης μπορείτε να παρατηρήσετε πέτρινα σπίτια, μνημεία αφιερωμένα στη χειροτεχνία και μια τεράστια κανάτα που ρίχνει νερό κατευθείαν στο ποτάμι, το οποίο οφείλει το κοκκινωπό του χρώμα στην παρουσία του πηλού Kil στο βυθό . Η βιοτεχνική παραγωγή της πόλης έχει τις ρίζες της στους Χετταίους , οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που έμαθαν πώς να εκμεταλλευτούν αυτόν τον πόρο, δουλεύοντάς τον χάρη στην επιδέξια χρήση του τόρνου . Αλλά και η παραγωγή χαλιών ανθεί, χάρη στις σχολές που διδάσκουν στις γυναίκες αυτό το επάγγελμα, δημιουργώντας μοναδικά και παγκοσμίως γνωστά σχέδια χάρη στην ποιότητα της κατασκευής.

5. Κοιλάδα Ντέβρεντ

Γνωστή και με το αστείο όνομα Pigeon Valley ή Imagination Valley, η κοιλάδα Devrent πρέπει οπωσδήποτε να αποτελεί μέρος του οδηγού μας Τι να κάνετε στην Καππαδοκία . Ένα πραγματικά μοναδικό θέαμα για τα μάτια, χάρη στους πυκνούς κώνους ηφαιστειακής προέλευσης που πασπαλίζουν την περιοχή , που δημιουργούν μια πραγματικά υποβλητική εικόνα και ποικίλα σχήματα, στα οποία μπορείτε να δείτε τη Madonna και το Παιδί , καπέλα, ερπετά και πολλά άλλα. όσο μας επιτρέπει η φαντασία μας. Χάρη στο φυσικό επίπεδο κάλυμμα του βράχου που διαθέτουν οι περισσότεροι από αυτούς τους ροζ σχηματισμούς, προστατεύτηκαν από τη βροχή και τη διάβρωση , που αντίθετα επηρέασαν όλα τα γύρω πετρώματα, δημιουργώντας έτσι τη διαδικασία γνωστή ως διαφοροποιημένη διάβρωση .

Η πρόσβαση σε αυτήν την τοποθεσία είναι απλή, καθώς βρίσκεστε ακριβώς στο δρόμο που συνδέει το Avanos με την πόλη Urgup . Δεν είναι απαραίτητο να πληρώσετε εισιτήρια για να επισκεφθείτε τους σχηματισμούς και δεν υπάρχουν μονοπάτια, γι’ αυτό είναι σημαντικό να προσέχετε για να μην χαθείτε ανάμεσα στους βράχους ή γλιστρήσετε . Έτσι, αν θέλετε να μπείτε εδώ, συνιστάται να έχετε κατάλληλα παπούτσια .

6. Κοιλάδα Pasabag

Μεταξύ Goreme και Avanos βρίσκεται η κοιλάδα Pasabag. Ονομάζεται επίσης η κοιλάδα των μοναχών , είναι ένα πραγματικό υπαίθριο μουσείο όπου μπορείτε να παρατηρήσετε τις πιο διάσημες καμινάδες νεράιδων σε ολόκληρη την περιοχή. Οι πιο συνηθισμένοι βραχώδεις σχηματισμοί εδώ έχουν σχήμα μανιταριού. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, ένας ιδιαίτερα πολυσύχναστος δρόμος περνούσε ακριβώς από το κέντρο αυτού του τόπου, πλέον κλειστός για να διατηρηθούν οι σχηματισμοί με τον καλύτερο τρόπο και έτσι να αποφευχθεί η κατάρρευσή τους. Στο παρελθόν, η κοιλάδα Pasabag φιλοξενούσε τόπους εξορίας για μοναχούς , οι οποίοι έβρισκαν καταφύγιο μέσα στις καμινάδες για την πνευματική τους υποχώρηση.

Ακόμη και σήμερα, σε αυτόν τον πραγματικά μοναδικό αρχαιολογικό και τοπικό χώρο μπορούμε να παρατηρήσουμε και να επισκεφτούμε εκκλησίες και ξωκλήσια μέσα στο βράχο, σήραγγες και αρχαίους οικισμούς . Ένας πραγματικά υποβλητικός περίπατος κατά μήκος μιας διαδρομής ειδικά σχεδιασμένης για να εξερευνήσετε αυτήν την τοποθεσία στο έπακρο, ανακαλύπτοντας αρχαία μέρη και δομές λαξευμένες στο βράχο.

7. Υπόγεια πόλη Derinkuyu

Ανάμεσα στα πράγματα που πρέπει να δείτε στην Καππαδοκία που δεν πρέπει να χάσετε είναι μια επίσκεψη στην υπόγεια πόλη Derinkuyu. Ένα σύνολο από σπηλιές, στενές σήραγγες, σκαλοπάτια και δωμάτια , που φθάνουν σε βάθος 85 μέτρων ! Αυτός ο αρχαίος οικισμός χρονολογείται από τον 7ο αιώνα π.Χ. και φιλοξενούσε πάνω από 20.000 κατοίκους , δημιουργώντας έτσι μια πραγματική υπόγεια μητρόπολη, όπου δεν έλειπε τίποτα απολύτως. Αυτή η πόλη ανακαλύφθηκε τυχαία το 1963 , αποκαλύπτοντας έναν πραγματικό λαβύρινθο από σήραγγες και σπηλιές σε πολλαπλά επίπεδα, που είχαν περισσότερες από 600 πύλες για πρόσβαση σε κοιτώνες, κουζίνες και παρεκκλήσια. Από τα 20 επίπεδα που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα μέσα στην υπόγεια πόλη, είναι δυνατή η επίσκεψη στα 8 , επιτρέποντας έτσι τη βέλτιστη διατήρησή της.

Υπόγεια πόλη Derinkuyu

8. Κρεμώδες

Η πόλη Derinkuyu δεν είναι η μόνη υπόγεια που επισκέπτεται κανείς στην Καππαδοκία και δεν είναι καν η μεγαλύτερη ! Μάλιστα, το ρεκόρ ανήκει στην υπόγεια πόλη Καϊμακλί. Οι απαρχές του χρονολογούνται μεταξύ 6ου και 10ου αιώνα π.Χ. , εκτυλίσσονται σε οκτώ ορόφους που κατεβαίνουν σε βάθος άνω των 43 μέτρων . Όπως συμβαίνει με τις κατασκευές όλων των υπόγειων πόλεων της Καππαδοκίας, έτσι και αυτή του Καϊμακλίου αναπτύσσεται γύρω από μια καμινάδα που επέτρεπε τον αερισμό των δωματίων, τυλίγοντας μέσα από σήραγγες και στενά περάσματα που επέτρεπαν τη σύνδεση των τόπων. Σύμφωνα με μελέτες που πραγματοποιήθηκαν εντός της τοποθεσίας, η υπόγεια πόλη είχε πάνω από 30.000 κατοίκους .

Κύριος σκοπός του ήταν να προστατεύσει τους κατοίκους από ξένες επιδρομές, αποκρύπτοντας την παρουσία του και δημιουργώντας ένα περιβάλλον που επέτρεπε επίσης, σε περίπτωση εχθρικών εισβολών, να αποπροσανατολίσει όσους δεν κατανοούσαν πλήρως τη δαιδαλώδη δομή του. Αυτό το μέρος άνοιξε για πρώτη φορά στο κοινό το 1964 και μέχρι σήμερα έχουν ανακαλυφθεί περίπου 36 υπόγειες πόλεις στην Καππαδοκία . Δεδομένης της ιδιαίτερα στενής δομής του, η επίσκεψη δεν συνιστάται ιδιαίτερα για όσους πάσχουν από κλειστοφοβία .

9. Ορταχισάρ

Με το παρατσούκλι τούρκικη Matera από τους ταξιδιώτες, η βράχος πόλη Ortahisar είναι μια από τις στάσεις που πρέπει να επισκεφτείτε ανάμεσα στα πράγματα που πρέπει να δείτε στην Καππαδοκία. Κοντά στην πόλη Goreme , το Ortahisar προσφέρει μια επίσκεψη πλούσια σε ιστορία , αλλά και ένα τοπίο που κόβει την ανάσα και έναν ουρανό που διασχίζεται από την πτήση εκατοντάδων πολύχρωμων αερόστατων. Το όνομα της πόλης προέρχεται από το κάστρο της που δημιουργήθηκε μέσα στην τούφα και την τεράστια πέτρινη καμινάδα που αντιπροσωπεύει ένα από τα ψηλότερα σημεία της περιοχής. Στην πραγματικότητα χτίστηκε σε πάνω από 86 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας ! Στο παρελθόν το κάστρο ήταν ταυτόχρονα κατάλυμα και δομή που επέτρεπε την άμυνα των κατοίκων της πόλης και, μόλις από το 2013 , άνοιξε για επισκέψεις.

Όσοι επιθυμούν να ανακαλύψουν το κάστρο, ωστόσο, θα πρέπει να προετοιμαστούν για μια απότομη ανάβαση και να δώσουν προσοχή στα μικρά σκαλοπάτια , καθώς και να σκύψουν για να ανακαλύψουν τα τούνελ του. Επιπλέον, οι αποθήκες χρησιμοποιούνται και σήμερα για τη διατήρηση των φρούτων και λαχανικών που παράγονται στην περιοχή. Στην πόλη Ortahisar, υπάρχει το Μουσείο Πολιτισμού , για να ανακαλύψετε καλύτερα την ιστορία της Καππαδοκίας και το πλούσιο παρελθόν της. Στο εσωτερικό, για όσους θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα, υπάρχει επίσης ένα εστιατόριο .

10. Κοιλάδα Ihlara

Το hlara Vadisi , ή η κοιλάδα Ihlara, είναι ένας πραγματικός παράδεισος για τους λάτρεις της πεζοπορίας και είναι από τα πράγματα που πρέπει να δείτε στην Καππαδοκία αν αγαπάτε αυτό το σπορ και το περπάτημα που περιβάλλεται από τη φύση . Η κοιλάδα πνέει βάθους 150 μέτρων σε ένα φαράγγι μήκους άνω των 15 χιλιομέτρων στο νότιο τμήμα της Καππαδοκίας, κοντά στην πόλη Ακσαράι . Εκτός από τη νατουραλιστική κληρονομιά της , η κοιλάδα είναι επίσης γνωστή για τις πολυάριθμες βραχώδεις κατασκευές και τις 50 εκκλησίες που υπάρχουν, σκαμμένες σε βράχο ηφαιστειακής προέλευσης και τούφους. Η διαδρομή κατά μήκος της κοιλάδας ξεκινά από την πόλη Ihlara , η οποία δίνει και το όνομά της στο μέρος, και καταλήγει στο Selime . Στη διαδρομή μπορείτε να παρατηρήσετε καταπράσινα τοπία που διαφέρουν πολύ από την ξηρασία της περιοχής, αλλά και βραχώδεις εκκλησίες του 6ου αιώνα .

Είναι επίσης δυνατό να σταματήσετε σε μερικά γραφικά ξυλοπόδαρα κατά μήκος της διαδρομής για να κάνετε ένα διάλειμμα και να ανανεωθείτε, περιτριγυρισμένοι από μια χαλαρωτική και βουκολική ατμόσφαιρα. Η διαδρομή μπορεί επίσης να προσαρμοστεί με βάση την εμπειρία και τη δυσκολία σας , καθώς και τα χιλιόμετρα που θέλετε να διανύσετε. Απολύτως ένα από τα πράγματα που πρέπει να επισκεφτείτε στην Καππαδοκία για τους λάτρεις των σπορ και της περιπέτειας!

TOP 5 Καππαδοκία Τι να κάνετε, εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσετε

Αφού αναλύσαμε μαζί τα 10 πράγματα που πρέπει να επισκεφτείτε στην Καππαδοκία , ας δούμε τώρα τα πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε και τις μοναδικές εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας σε αυτήν την περιοχή της Τουρκίας.

Ας δούμε λοιπόν μαζί ποια είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να κάνετε και οι αξέχαστες εμπειρίες στην Καππαδοκία !

1. Πετώντας με αερόστατο

Μια εμβληματική εικόνα της Καππαδοκίας και ένα όνειρο πολλών ανθρώπων, το αερόστατο με αερόστατο πάνω από τις καμινάδες των νεραϊδών είναι αναμφίβολα μια εμπειρία που αξίζει να ζήσετε αν βρεθείτε εδώ. Ένα ταξίδι περίπου 1 ώρας τα ξημερώματα, για να παρατηρήσουμε ένα μαγευτικό τοπίο από μια μοναδική οπτική γωνία, παρακολουθώντας την προετοιμασία αυτών των υπέροχων χρωματιστών μπαλονιών και βλέποντας τα χρώματα του ουρανού να αλλάζουν, δίνοντάς μας μια εμπειρία που θα κουβαλάμε για πάντα στις καρδιές μας. Χάρη σε αυτή την πτήση θα μπορέσουμε να παρατηρήσουμε τους μεγαλειώδεις βραχώδεις σχηματισμούς και, όταν πέσει το αερόστατο, σχεδόν να τους αγγίξουμε. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο χρόνος θα μοιάζει να έχει σταματήσει, χαρίζοντας μας μαγικές στιγμές τυλιγμένες στη σιωπή του πρωινού.

2. Περπατήστε κατά μήκος των κοιλάδων της Καππαδοκίας

Για τους λάτρεις της πεζοπορίας και της αμόλυντης φύσης , η Καππαδοκία είναι ένας πραγματικός παράδεισος πλούσιος σε πόρους. Διαδρομές σχεδιασμένες ανάμεσα σε βαθιές και πράσινες κοιλάδες , οι γραφικές καμινάδες των νεραϊδών και τα άνυδρα εδάφη κάνουν αυτή την περιοχή ιδανική για να την ανακαλύψετε χάρη σε ένα ταξίδι με τα πόδια, βυθίζοντας έτσι και στην ιστορία των πληθυσμών που κατοικούσαν στην περιοχή. Περπατώντας στις κοιλάδες του θα επισκεφτείτε υπόγειες πόλεις, χωριά με αρχαία οχυρά, βραχώδεις εκκλησίες με βυζαντινές αγιογραφίες και περιστεριώνες. Η ανακάλυψη της Καππαδοκίας με τα πόδια είναι μια εμπειρία που σας επιτρέπει να επισκεφτείτε τα κύρια αξιοθέατα με χαλαρό ρυθμό , απολαμβάνοντας πλήρως τη μοναδική ατμόσφαιρα αυτών των τόπων.

Πεζοπορία στην Καππαδοκία

Με λίγα λόγια: Trekking Tour στην Καππαδοκία με περιπάτους και πολιτιστικές επισκέψεις.
Δρομολόγιο: Ortahisar, Cavusin, Pasabagi, Uchisar, Ilhara Valley, Goreme.
Διάρκεια: 8 ημέρες – 7 νύχτες
Επιβεβαιωμένες Αναχωρήσεις
Κωδικός: TKTREK0805

Η Καππαδοκία είναι ένας πραγματικός παράδεισος για τους λάτρεις της πεζοπορίας και της φύσης

3. Επισκεφθείτε την Καππαδοκία με αυτοκίνητο

Αν ψάχνετε για έναν μοναδικό τρόπο να επισκεφθείτε την Καππαδοκία και να ανακαλύψετε τα κύρια αξιοθέατα της με απόλυτη ελευθερία , ένα ταξίδι με αυτοκίνητο σας επιτρέπει να μετακινηθείτε με τον καλύτερο τρόπο σε αυτή την περιοχή, ξεκινώντας από την Κωνσταντινούπολη, την πρωτεύουσα της Τουρκίας, φτάνοντας στην Καππαδοκία για να επισκεφθείτε ως καλά οι υπέροχες καμινάδες των νεραϊδών, οι βραχώδεις εκκλησίες και οι υπόγειες πόλεις. Στη συνέχεια, συνεχίζοντας το ταξίδι μέσα από αμόλυντα και μοναδικά τοπία φτάνοντας στο βαμβακερό κάστρο στο Pumukkale και, τέλος, θα φτάσετε στο Bodrum , μια υπέροχη πόλη με θέα στο Αιγαίο για να ζήσετε μερικές μέρες χαλάρωσης και με τον δικό σας ρυθμό, χάρη στην ελευθερία ότι μόνο ταξιδεύω με αυτοκίνητο.

Ένα ταξίδι με αυτοκίνητο στην Καππαδοκία και την Τουρκία σας επιτρέπει να μετακινηθείτε με απόλυτη ελευθερία

4. Καππαδοκία έφιππος

Το άλογο είναι ένα περήφανο και αρχαίο ζώο , που πάντα ζούσε σε συνέργεια με τον άνθρωπο. Επιπλέον, η περιοχή της Ανατολίας είναι επίσης διάσημη για το ότι είναι η χώρα προέλευσης των αραβικών αλόγων , μια φυλή γεμάτη ενέργεια και ζωηρή, ιδανική χάρη στην ευκινησία της να διασχίζει τα απότομα μονοπάτια αυτού του οροπεδίου. Η επίσκεψη στην Καππαδοκία έφιππος είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε για να συνδεθείτε με τον καλύτερο τρόπο με αυτό το υπέροχο ζώο και να ανακαλύψετε μαζί τις κοιλάδες που στριφογυρίζουν κατά μήκος της επικράτειας. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε τη διαδρομή που προτιμάτε με βάση την εμπειρία σας, επιλέγοντας αυτές για αρχάριους ή προχωρημένους, ξεκινώντας έτσι μια πραγματική περιπέτεια περασμένων εποχών.

Η ιππασία στην Καππαδοκία είναι μια μοναδική εμπειρία για τους λάτρεις αυτού του υπέροχου ζώου

5. Ανακαλύψτε την τοπική δεξιοτεχνία

Η Καππαδοκία δεν φημίζεται μόνο για τα αερόστατά της, αλλά και για την αρχαία παράδοση χειροτεχνίας που έχει παραδοθεί εδώ και αιώνες στους κατοίκους της. Ειδικά κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην πόλη Avanos , στην πραγματικότητα, είναι δυνατό να παρατηρήσετε γυναίκες που θέλουν να παράγουν τυπικά χαλιά . Τα παραδοσιακά τους σχέδια έχουν κάνει αυτό το προϊόν διάσημο και πωλείται σε όλο τον κόσμο . Για να δημιουργήσετε ένα, μπορεί να χρειαστούν μερικοί μήνες και, για τους πιο πολύτιμους, ακόμη και χρόνια! Αν οι γυναίκες έχουν αφιερωθεί στα χαλιά για αιώνες, η επεξεργασία της τερακότας και η παραγωγή αγγείων είναι στους άντρες .

Επισκεπτόμενοι τα πιο γνωστά εργαστήρια στον Άβανο μπορείτε να παρατηρήσετε τις μεθόδους με τις οποίες σχηματίζεται ο πηλός στον τροχό, πώς ψήνονται τα αγγεία και στη συνέχεια βάφονται λεπτή. Τέλος, θα μπορείτε να αγοράσετε ένα, παίρνοντας στο σπίτι ένα αναμνηστικό ή ένα πραγματικά μοναδικό και χαρακτηριστικό δώρο από την Καππαδοκία!

 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια