Είναι ασφαλής η Καππαδοκία

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Καππαδοκία;

ταξιδιωτικούς προορισμούς στη χώρα, με ροές στο Instagram και λίστες κουβάδων από όλο τον κόσμο.

Τους πρώτους οκτώ μήνες του 2022, η Καππαδοκία φιλοξένησε 2,5 εκατομμύρια τουρίστες . Οι πιο διάσημες εικόνες που οι άνθρωποι συνδέουν με την Καππαδοκία είναι πιθανώς τα αερόστατα που πετούν πάνω από τη σεληνιακή ατμόσφαιρα, ένα δημοφιλές ταξίδι του μέλιτος.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά να δείτε στην περιοχή και στο έδαφος. Κάντε πεζοπορία σε εντυπωσιακές τοποθεσίες όπως η Red Valley, επισκεφθείτε τα ιστορικά υπόσκαφα σπίτια στο Göreme ή περιηγηθείτε στις αγορές για ένα από τα διάσημα τοπικά χαλιά.

Οι φωτογραφίες της Καππαδοκίας φαίνονται σίγουρα ειδυλλιακές, αλλά ίσως αναρωτιέστε αν η πραγματικότητα στο έδαφος είναι τόσο όμορφη όσο αυτή που βλέπετε στις εικόνες.

Πολλοί όμορφοι προορισμοί κρύβουν άσχημες αλήθειες πίσω από τις φωτογραφίες τους, όπως μη ασφαλείς δρόμους και υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας. Για να καταλάβετε εάν η Καππαδοκία είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφτείτε ή ένα μέρος που πρέπει να περιμένετε να δείτε, οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί συνθέτουν αυτόν τον λεπτομερή οδηγό ασφάλειας.

Συνεχίστε να διαβάζετε για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προκλήσεις ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένου του εγκλήματος, στην Καππαδοκία. Αφήστε μας να γίνουμε ο οδηγός σας!

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Διαβάστε επίσης:Τι κοστίζει ένα ταξίδι στην Τουρκία

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Καππαδοκία το 2023;

Η πόλη Goreme στην Καππαδοκία απεικονίζεται με αερόστατα φωτισμένα τη νύχτα και μια μοτοσικλέτα σε ένα πέτρινο σπίτι

Givaga/Shutterstock

Ναί. Θα ανακουφιστείτε όταν μάθετε ότι η Καππαδοκία είναι ένα πολύ ασφαλές μέρος για να επισκεφθείτε! Στην πραγματικότητα, αυτό το όμορφο μέρος είναι μια από τις πιο ασφαλείς περιοχές της Τουρκίας και είναι σε μεγάλο βαθμό απρόσβλητο από πολλούς κινδύνους που μπορεί να συναντήσετε αλλού στη χώρα.

Ενώ θα πρέπει ακόμα να είστε σε επιφυλακή από μικροκλοπές και άλλα μικροεγκλήματα, το ταξίδι σας στην Καππαδοκία θα πρέπει να είναι ασφαλές. Αλλά υπάρχουν ακόμα μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για να παραμείνετε ασφαλείς.

Το TicketsWe υποστηρίζεται από αναγνώστες και μπορεί να κερδίσει προμήθεια από αγορές που πραγματοποιούνται μέσω συνδέσμων σε αυτό το άρθρο.

Οι περισσότερες ανησυχίες που μπορεί να συναντήσετε στην Καππαδοκία είναι δευτερεύουσες, όπως:

  • Τουριστικές απάτες
  • Πορτοφολάδες
  • Μικροκλοπή
  • Σεξουαλική παρενόχληση

Τα βίαια εγκλήματα είναι σπάνια σε αυτόν τον τομέα, ακόμη περισσότερο από ό,τι σε άλλες περιοχές της Τουρκίας. Δεδομένου ότι η Καππαδοκία ζει από τον τουρισμό, οι αρχές έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να διατηρήσουν την περιοχή ασφαλή για τους επισκέπτες.

Αν και η Καππαδοκία είναι ένα από τα ασφαλέστερα μέρη της Τουρκίας, προβλήματα που επηρεάζουν ολόκληρη τη χώρα θα επηρεάσουν και αυτήν την περιοχή.

Για παράδειγμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποιούν τους πολίτες τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν επισκέπτονται οποιοδήποτε μέρος της Τουρκίας λόγω της απειλής της τρομοκρατίας και της αυθαίρετης σύλληψης. Ενώ αυτός ο κίνδυνος είναι υψηλότερος σε μεγάλες πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα, είναι παρών οπουδήποτε στη χώρα.

Ασφάλεια ταξιδιού έχετε? Έναν όχι Κλικ εδω

Τον Μάιο του 2023, η Τουρκία πέρασε από αυστηρά αμφισβητούμενες προεδρικές εκλογές , όπου ο υφιστάμενος Ερντογάν (αυταρχικός ηγέτης, σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές), αναγκάστηκε από την αντιπολίτευση σε δεύτερο γύρο για πρώτη φορά.

Οι σκληρά αμφισβητούμενες εκλογές ενδέχεται να οδηγήσουν σε εμφύλιες αναταραχές για μήνες μετά. Αν και οι περισσότερες διαμαρτυρίες θα περιοριστούν στις μεγάλες πόλεις, αξίζει να το έχετε υπόψη σας ακόμη και όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας στην Καππαδοκία.

Aκολουθήστε μας στο facebook

Τον Φεβρουάριο του 2023, η Τουρκία επλήγη από έναν καταστροφικό σεισμό που σκότωσε χιλιάδες ανθρώπους. Η περιοχή που επλήγη περισσότερο ήταν η νοτιοανατολική της χώρας, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, που είναι κοντά στην Καππαδοκία.

Ωστόσο, η Καππαδοκία δεν καταστράφηκε  από τους σεισμούς και δεν έχει υποστεί ζημιές από τους μετασεισμούς. Πολλοί ντόπιοι που εξαρτώνται από τους τουρίστες για το εισόδημά τους είναι αισιόδοξοι ότι οι επισκέπτες θα συνεχίσουν να φθάνουν παρά τα άσχημα νέα που αγγίζουν τα πρωτοσέλιδα.

Τα προβλήματα που πλήττουν την υπόλοιπη Τουρκία θα επηρεάσουν φυσικά και την περιοχή της Καππαδοκίας.

Ωστόσο, αυτή η γαλήνια τουριστική περιοχή συχνά αισθάνεται απομακρυσμένη από την υπόλοιπη χώρα. Ενώ θα πρέπει να λαμβάνετε προφυλάξεις ενώ βρίσκεστε εδώ, δεν χρειάζεται να είστε συνεχώς σε επαγρύπνηση.

Εγκλήματα στην Καππαδοκία

Παιδί που καβαλάει μια καμήλα στους δρόμους του Uchisar για ένα κομμάτι με τίτλο Is Cappadocia Safe to Visit

UCHISAR, ΤΟΥΡΚΙΑ – 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020: Πρόκειται για ψυχαγωγία με τη μορφή βόλτες με καμήλα στους δρόμους ενός μικρού οικισμού της Καππαδοκίας/Goga18128/Shutterstock

Το έγκλημα είναι μια από τις κύριες ανησυχίες για πολλούς ανθρώπους που πηγαίνουν στο εξωτερικό. Πολλοί τουριστικοί προορισμοί είναι επίσης εστίες εγκλήματος, καθώς οι εγκληματίες γνωρίζουν ότι οι τουρίστες είναι ένας εύκολος, δυνητικά επικερδής στόχος.

Μπορεί να ανησυχείτε ότι η Καππαδοκία κρύβει παρόμοια σκοτεινά μυστικά κάτω από τις όμορφες φωτογραφίες των αερόστατων. Αρχικά, ας δούμε το συνολικό ποσοστό εγκληματικότητας στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, το ποσοστό ανθρωποκτονιών από πρόθεση στην Τουρκία είναι τρία περιστατικά ανά 100.000 άτομα , γεγονός που δείχνει ότι το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας συνολικά είναι αρκετά χαμηλό. Το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας σε πιο αγροτικές περιοχές όπως η Καππαδοκία είναι πολύ, πολύ χαμηλότερο.

Τα περισσότερα εγκλήματα στην Τουρκία επικεντρώνονται στην Κωνσταντινούπολη, τη μεγαλύτερη πόλη. Εκτός Κωνσταντινούπολης, το ποσοστό εγκληματικότητας μειώνεται δραστικά. Αρκετές πόλεις αποτελούν την Καππαδοκία, όπως το Göreme, το Avanos και το Derinkuyu.

Το Kayseri και το Aksaray είναι οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της περιοχής. Το Kayseri έχει ακόμη και το δικό του αεροδρόμιο. Το ποσοστό εγκληματικότητας στην Καϊσέρη είναι ένας καλός δείκτης εγκληματικότητας στην υπόλοιπη Καππαδοκία, καθώς είναι η μεγαλύτερη πόλη και το πιο πιθανό μέρος για εγκληματικότητα.

Σύμφωνα με το Numbeo, η Kayseri βαθμολογείται με 31,61 στα 100  στον δείκτη εγκληματικότητας, που είναι χαμηλή τιμή. Οι άνθρωποι ανησυχούν κάπως για τη λεκτική παρενόχληση και την κλοπή από οχήματα, αλλά το ποσοστό επίπτωσης των περισσότερων εγκλημάτων είναι χαμηλό.

Εάν το ποσοστό εγκληματικότητας στην Καισέρι είναι χαμηλό, τότε είναι βέβαιο ότι θα είναι ακόμη χαμηλότερο στις μικρότερες πόλεις που αποτελούν την Καππαδοκία, όπως η Άβανος.

Αυτές οι πόλεις είναι τόσο μικρές που η ευκαιρία για εγκλήματα είναι σπάνια. Επιπλέον, δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν από τον τουρισμό, ολόκληρο το χωριό συνήθως επενδύεται στο να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι που επισκέπτονται την Καππαδοκία περνούν καλά.

Υπάρχουν κάποια ανησυχητικά νέα για την εγκληματικότητα στην περιοχή. Οι περισσότεροι άνθρωποι στο Kayseri ανησυχούν για την αύξηση της εγκληματικότητας τα τελευταία χρόνια.

Αυτό είναι λογικό καθώς η πόλη έχει αναπτυχθεί ραγδαία πρόσφατα, και με την ταχεία αύξηση του πληθυσμού έρχεται και η αύξηση της εγκληματικότητας. Η εγκληματικότητα έχει επίσης αυξηθεί σε όλη την Τουρκία λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού και των οικονομικών προβλημάτων.

Μπορεί να αντιμετωπίσετε μικροκλοπές ή λεκτική παρενόχληση ενώ βρίσκεστε στην Καππαδοκία.

Αν και η εγκληματικότητα είναι χαμηλή στην περιοχή, δεν είναι ανύπαρκτη. Ωστόσο, δεν θα χρειαστεί να είστε συνεχώς σε επαγρύπνηση γύρω από τα τιμαλφή σας όπως μπορεί να είστε σε κάποια άλλα μέρη της Τουρκίας, όπως η Κωνσταντινούπολη.

Επιπλέον, η απειλή του βίαιου εγκλήματος, ιδιαίτερα του βίαιου εγκλήματος που επηρεάζει αλλοδαπούς, είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη. Μπορείτε πραγματικά να χαλαρώσετε στις διακοπές σας στην Καππαδοκία.

Μικροκλοπή

Το πιο πιθανό έγκλημα που θα συναντήσετε στην Καππαδοκία είναι η μικροκλοπή. Αυτό έρχεται κυρίως με τη μορφή πορτοφολάδων, αρπαγής τσάντας και ορισμένων τουριστικών απατών.

Εάν νοικιάσετε αυτοκίνητο, μπορεί να πέσετε θύμα κλοπής από όχημα. Η καναδική κυβέρνηση προειδοποιεί για τον κίνδυνο μικροκλοπών σε ολόκληρη την Τουρκία (η οποία προφανώς περιλαμβάνει την Καππαδοκία) στην ταξιδιωτική της οδηγία για τους πολίτες.

Δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί όπως η Καππαδοκία είναι κοινοί στόχοι. Οι εγκληματίες γνωρίζουν ότι οι ξένοι τείνουν να συγκεντρώνονται σε αυτές τις περιοχές. Ειδικά λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, οι ξένοι είναι πολύ πιο κερδοφόροι στόχοι από τους ντόπιους.

Οι ίδιες βασικές προφυλάξεις που θα παίρνατε για να αποτρέψετε πορτοφολάδες οπουδήποτε μπορούν να σας κρατήσουν ασφαλείς στην Καππαδοκία.

Βεβαιωθείτε ότι δεν δείχνετε σημάδια ευμάρειας που μπορεί να σας χαρακτηρίσουν ως πιθανό στόχο – αν και μπορεί να θέλετε να τραβήξετε μια φωτογραφία με υπέροχα κοσμήματα στην περιοχή, αφήστε τα πολύτιμα κειμήλια σας στο σπίτι.

Βεβαιωθείτε ότι τα τιμαλφή σας είναι πάντα στο βλέμμα σας και σε κοντινή απόσταση. Εάν νοικιάζετε αυτοκίνητο για να ταξιδέψετε στην περιοχή, λάβετε προφυλάξεις, καθώς οι κλοπές από οχήματα είναι συχνές.

Μην αφήνετε τις τσάντες σας, ειδικά το πορτοφόλι ή το πορτοφόλι σας, να κάθεται στο κάθισμα. Τοποθετήστε τα πράγματά σας στο πορτμπαγκάζ ή στο ντουλαπάκι του συνοδηγού ή ακόμα καλύτερα, πάρτε τα μαζί σας. Όταν παρκάρετε το αυτοκίνητό σας, σταθμεύστε σε ασφαλές μέρος.

Βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες είναι κλειδωμένες και ότι τα παράθυρα είναι τυλιγμένα. Όπως με κάθε τουριστικό προορισμό, μπορεί να συναντήσετε απάτες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στην Καππαδοκία.

Υπάρχουν αμέτρητοι τουριστικοί πράκτορες που προσφέρουν δημοφιλείς δραστηριότητες, όπως βόλτες με αερόστατο, αλλά μερικές από αυτές τις εκδρομές είναι μέτωπα απάτης. Οι εκδρομές που παραδίδουν είναι χειρότερης ποιότητας από ό,τι υποσχέθηκαν ή δεν πληρούν τις υποσχέσεις για επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση κακοκαιρίας.

Πάντα να ερευνάτε προσεκτικά τις περιηγήσεις πριν κάνετε κράτηση, καθώς πολλοί απαιτούν προκαταβολή σε μετρητά. Μια άλλη δημοφιλής απάτη συμβαίνει στις τουριστικές αγορές, την οποία μπορεί να συναντήσετε αλλού στην Τουρκία.

Οι πωλητές θα υποσχεθούν να σας πουλήσουν ένα αυθεντικό χειροποίητο χαλί ή κόσμημα σε υψηλή τιμή, αλλά αυτό που σας πουλάνε δεν αξίζει ούτε το μισό από αυτό που πληρώνετε.

Ρωτήστε τον ρεσεψιονίστ του ξενοδοχείου σας ή τους οικοδεσπότες του καταλύματος εκ των προτέρων τι πρέπει να πληρώσετε για αναμνηστικά και να το έχετε υπόψη σας όταν πηγαίνετε στην αγορά. Αναμένονται παζάρια στις τουρκικές αγορές.

Σεξουαλική Παρενόχληση

Για τις γυναίκες ταξιδιώτες, η επίσκεψη στην Καππαδοκία συνοδεύεται από πρόσθετες επιπλοκές. Σεξουαλική παρενόχληση και ακόμη και επίθεση μπορεί να συμβεί εδώ.

Σύμφωνα με την αυστραλιανή ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία, πρόκειται για ένα πρόβλημα που είναι διαδεδομένο σε όλη τη χώρα. Δυστυχώς, οι πατριαρχικές συμπεριφορές επηρεάζουν και τις ξένες γυναίκες.

Η αυστραλιανή ταξιδιωτική οδηγία προειδοποιεί για τον κίνδυνο παρενόχλησης και επίθεσης σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Ενώ αυτό είναι πιθανότατα στην Κωνσταντινούπολη και στις παράκτιες περιοχές θέρετρων, μπορεί να συμβεί και στην Καππαδοκία.

Η λεκτική σεξουαλική παρενόχληση και η καταδίωξη είναι πιθανώς αναπόφευκτες εάν είστε γυναίκα που επισκέπτεστε την Καππαδοκία.

Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τα περιστατικά προσπαθώντας να συναναστραφείτε με ντόπιες γυναίκες ντυνόμενοι πιο συντηρητικά και αγνοώντας επιμελώς τους λάτρεις. Εάν είστε γυναίκα που ταξιδεύει μόνη, λάβετε προφυλάξεις για να αποφύγετε τον κίνδυνο επίθεσης.

Ποτέ μην πείτε σε κανέναν πού μένετε και προσέξτε να μην σας ακολουθούν. Προσοχή στις υπερβολικά φιλικές νέες γνωριμίες. Μπορεί να αισθάνεστε υπερβολικά παρανοϊκοί, αλλά αυτό είναι καλύτερο από το να χρειαστεί να περάσετε κάτι τραυματικό.

Τα πιο όμορφα μέρη για επίσκεψη το χειμώνα(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αποφυγή κακών περιοχών

Για ένα κομμάτι με τίτλο Is Cappadocia Safe to Visit, μια πόλη στην άκρη του βράχου που ονομάζεται Hasankeyf απεικονίζεται με μια ζοφερή ομίχλη από πάνω

Hasankeyf, Τουρκία. 26 Νοεμβρίου 2005. Η πόλη Hasankeyf δίπλα στον βράχο στις όχθες του ποταμού Τίγρη, Νοτιοανατολική Τουρκία/Wirestock Creators/Shutterstock

Δεν υπάρχουν πραγματικά κακές περιοχές στην Καππαδοκία. Σε όλη την περιοχή, η εγκληματικότητα είναι κυρίως χαμηλή. Προσέξτε εάν συνεχίζετε το ταξίδι σας στην Τουρκία μετά την επίσκεψή σας.

Μην επισκέπτεστε τα νοτιοανατολικά της χώρας λόγω μιας βαριάς κατάστασης ασφαλείας ή των σεισμόπληκτων περιοχών, οι οποίες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν μετασεισμούς και ελλείψεις.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές πρόσθετες συμβουλές ασφάλειας για την επίσκεψη στην Καππαδοκία:

  • Να είστε προσεκτικοί όταν πραγματοποιείτε πτήσεις με αερόστατο. Βεβαιωθείτε ότι πηγαίνετε με έναν αξιόπιστο πάροχο περιηγήσεων και μην βγείτε έξω σε κακές καιρικές συνθήκες. Υπήρξαν θανατηφόρα ατυχήματα  που έπληξαν τουρίστες στο παρελθόν.
  • Εάν επισκέπτεστε με παιδιά, λάβετε πρόσθετες προφυλάξεις ασφαλείας. Ορισμένα αξιοθέατα, όπως τα αερόστατα και τα υπόσκαφα σπίτια, δεν είναι ασφαλή για πολύ μικρά παιδιά. Ποτέ μην αφήνετε τα παιδιά σας να περιφέρονται χωρίς επίβλεψη, συμπεριλαμβανομένου του να πηγαίνουν στις δημόσιες τουαλέτες.
  • Τα καλοκαίρια είναι ζεστά και άνυδρα, ενώ οι χειμώνες είναι πολύ κρύοι. Το καλοκαίρι, φοράτε άφθονο αντηλιακό και πίνετε πολύ νερό για ενυδάτωση. Το χειμώνα, φροντίστε να φοράτε ζεστά ρούχα και να δώσετε προτεραιότητα στη ζεστασιά σε σχέση με τα ρούχα που φαίνονται καλά σε μια φωτογραφία.
  • Το νερό της βρύσης είναι ασφαλές για κατανάλωση, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το κάνουν. Υπάρχει χαμηλή εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στην Τουρκία, ακόμη και όταν πρόκειται για την εξασφάλιση ασφαλούς νερού βρύσης. Επιπλέον, έχει πολύ μεταλλική γεύση. Μείνετε σε εμφιαλωμένο ή βρασμένο νερό όπως πίνουν συνήθως οι ντόπιοι.

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε την Κεράλα το 2023; | Ανησυχίες για την Ασφάλεια(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Συχνές Ερωτήσεις

Ομάδα τουριστών που οδηγούν ATV στην έρημο ανάμεσα σε βραχώδεις σχηματισμούς για ένα κομμάτι σχετικά με το εάν η Καππαδοκία είναι ασφαλής ή όχι

Wirestock Creators/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις στις οποίες μπορεί να θέλετε να λάβετε τις απαντήσεις πριν επισκεφτείτε την Καππαδοκία:

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε την Καππαδοκία τώρα;

Ναι, είναι ασφαλές να επισκεφθείτε την Καππαδοκία τώρα! Η περιοχή δεν επηρεάστηκε πολύ από τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει η υπόλοιπη Τουρκία, όπως ο σεισμός ή οι εμφύλιες αναταραχές. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει ανά πάσα στιγμή, επομένως έχετε υπόψη σας αυτές τις προκλήσεις όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας.

Ποιες είναι οι απειλές στην Καππαδοκία;

Οι κύριες απειλές στην Καππαδοκία προέρχονται από τον υπερτουρισμό, όπως οι παράνομες κατασκευές, η διάβρωση και η ρύπανση. Αυτές οι απειλές δεν επηρεάζουν τους τουρίστες, αλλά μπορεί να επηρεάσουν την απόλαυσή σας στην Καππαδοκία.

Είναι το Göreme ασφαλές τη νύχτα;

Το Göreme είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πόλεις της Καππαδοκίας και είναι όμορφη τη νύχτα. Είναι ασφαλές να περπατάτε τη νύχτα, αλλά προσπαθήστε να λάβετε κάποιες προφυλάξεις, όπως το περπάτημα με άλλο άτομο ή μια ομάδα.

Τουρκία -Αξιοθέατα που πρέπει να δείτε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Είναι ασφαλές να ταξιδέψεις στην Καππαδοκία τώρα μετά τον σεισμό;

Ο σεισμός του Φεβρουαρίου 2023 ήταν καταστροφικός για τη νοτιοανατολική περιοχή της Τουρκίας αλλά όχι για την Καππαδοκία. Παρόλο που η περιοχή ήταν αρκετά κοντά στο επίκεντρο που έγινε αισθητή ο σεισμός, οι ζημιές ήταν ελάχιστες και όλα επανήλθαν στο κανονικό.

Είναι ασφαλείς οι πτήσεις με αερόστατο στην Καππαδοκία;

Οι πτήσεις με αερόστατο στην Καππαδοκία είναι ως επί το πλείστον ασφαλείς, αν και έχουν σημειωθεί πέντε θανατηφόρα δυστυχήματα την τελευταία δεκαετία.

Χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, άνθρωποι κάνουν μια πτήση με αερόστατο κάθε χρόνο και επιστρέφουν στο έδαφος με ασφάλεια. Οι χειριστές μπαλονιών έχουν χρόνια εμπειρίας και τα ατυχήματα, όταν συμβαίνουν, είναι αποτέλεσμα φρικτών καιρικών συνθηκών.

Λοιπόν, είναι ασφαλές να επισκεφθείτε την Καππαδοκία;

Εάν θέλετε να επισκεφθείτε την Τουρκία αλλά ανησυχείτε για την ασφάλειά σας, η Καππαδοκία είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε. Αυτή η γραφική περιοχή έχει χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας εκτός από μικροκλοπές και είναι το ιδανικό μέρος για διακοπές. Τι περιμένετε λοιπόν – κλείστε το ταξίδι σας σήμερα!

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια