Μύκονος: Αυτά είναι τα δύο πρόσωπα που έχει το νησί της χλιδής

Οι «κρυμμένες» ήσυχες παραλίες της
Είναι ένα από τα πιο διάσημα νησιά της Ελλάδας που κάθε καλοκαίρι επισκέπτονται και πολλοί σταρ του Χόλυγουντ. Η Μύκονος με τα λευκά σπίτια και πεντακάθαρα νερά του Αιγαίου αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες. Γιατί να κάνεις διακοπές στη Μύκονο; Οι λόγοι είναι πολλοί, καθώς το νησί έχει της χλιδής έχει δύο πρόσωπα.

Με απόσταση μόλις 94 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά η Μύκονος δεν είναι μόνο το νησί των celebrities. Είναι ένα νησί των Κυκλάδων με βεράντες χρωματιστές γεμάτες λουλούδια, παραδοσιακά ταβερνάκια και καφενεία μακριά από τη βουή όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Μύκονος δύο πρόσωπα της νησί χλιδής

Οι «κρυμμένες» ήσυχες παραλίες της
Μπορεί η κοσμοπολίτικη Μύκονος να έχει οργανωμένες, κοσμικές παραλίες η διαφορετική Μύκονος όμως διαθέτει μέρη που μπορείς να απλώσεις την πετσέτα σου και να κάνεις μπάνιο χωρίς να σε δει κανείς.

Ιδανική επιλογή για εσένα αποφάσισες να πας διακοπές στη Μύκονο αλλά αναζητάς τη χαλάρωση είναι η παραλία «Φωκός». Βρίσκεται μετά το δεύτερο φράγμα της Μυκόνου και δεν θυμίζει κυκλαδίτικο τοπίο.

Αξίζει να πας στον «Λούλο» που βρίσκεται ένα χιλιόμετρο από την παραλία Καλό Λιβάδι. Πρόκειται για μία ήρεμη παραλία που δεν συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Έχει βράχια για βουτιές και έναν αστραφτερό γιαλό γεμάτο βότσαλα. Αν σου αρέσει το περπάτημα μπορείς να πας με τα πόδια από το Καλό Λιβάδι. Μην ξεχάσεις όμως να πάρεις μαζί σου τα απαραίτητα καθώς δεν θα συναντήσεις κοντά κάποιο μαγαζί.

Περίπου 15 χιλιόμετρα μακριά από την κοσμοπολίτικη Μύκονο και τη Χώρα της θα βρεις την παραλία «Βαθειά Λαγκάδα». Θεωρείται από τις πιο δύσκολες σε πρόσβαση ελληνικές παραλίες. Είναι αρκετά μικρή καθώς έχει περίπου 12 μέτρα πλάτος και 30 μέτρα μήκος.

Ο ναός που αποτελείται από πέντε εκκλησίες
Αξίζει να δεις την άλλη Μύκονο και να ανέβεις στη γειτονιά του Κάστρου. Εκεί θα συναντήσεις τον Ναό της Παναγίας Παραπορτιανής. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο, ασβεστωμένο Ναό ο οποίος αποτελείται από πέντε χωριστές εκκλησίες που ενώνονται. Οι τέσσερις είναι αφιερωμένες στον Άγιο Ευστάθιο, τον Άγιο Σωζό, τους Αγίους Αναργύρους και την Αγία Αναστασία αντίστοιχα, βρίσκονται στο ισόγειο και αποτελούν τη βάση της πέμπτης εκκλησίας που χτίστηκε πάνω τους. Η κατασκευή αυτής της εκκλησίας άρχισε το 1425 και ολοκληρώθηκε τον 17ο αιώνα.

Τουριστικά Αξιοθέατα Στην Ελλάδα

Πού βρίσκεται το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο δάσος της Ελλάδας

Η Ελλάδα σε εικόνες

 

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.