Ο απόλυτος οδηγός για να επισκεφθείτε το Cinque Terre στην Ιταλία

Βρίσκεται κατά μήκος της Ιταλικής Ριβιέρας, το Cinque Terre είναι ένας εκπληκτικός προορισμός με μαγευτικά παραθαλάσσια τοπία. Μετά από μέρες θαυμασμού εκκλησιών και μουσείων στη Φλωρεντία ή το Μιλάνο, η επίσκεψη στο Cinque Terre είναι μια αναζωογονητική εμπειρία – ειδικά αν σας αρέσει η πεζοπορία, δεν μπορείτε να αφήσετε κάτω τη φωτογραφική μηχανή σας όταν είστε διακοπές ή απλώς να απολαύσετε φρέσκα θαλασσινά.

Αν θέλετε να εξερευνήσετε μια από τις πιο απίθανα όμορφες γωνιές της Ιταλίας, ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό για το Cinque Terre. Θα βρείτε πολλές ταξιδιωτικές συμβουλές για το Cinque Terre και θα μάθετε πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας.

Ένα σύντομο ιστορικό του Cinque Terre

Το όνομα «Cinque Terre» σημαίνει «Πέντε Εδάφη», αναφερόμενο σε πέντε όμορφα χωριά κατά μήκος της ακτής της Λιγουρίας (γνωστή και ως Ιταλική Ριβιέρα): Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza και Monterosso. Φωλιασμένα μέσα στο λοφώδες παράκτιο τοπίο, αυτά τα χωριά ήταν αρκετά απομακρυσμένα για μεγάλο μέρος της ιστορίας τους.

Με την πάροδο των αιώνων, οι ντόπιοι έχτισαν βεράντες στην πλαγιά του λόφου για να τους βοηθήσουν να καλλιεργήσουν ενάντια στο απότομο έδαφος. Αν και τα χωριά έχουν θέα στη Θάλασσα της Λιγουρίας, τα κύρια επαγγέλματά τους ιστορικά ήταν η καλλιέργεια ελιών και η παραγωγή κρασιού παρά το ψάρεμα, και οι ταράτσες δημιουργούσαν τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη των ελιών και των σταφυλιών.

Σήμερα, η οικονομία του Cinque Terre βασίζεται πολύ στον τουρισμό. Η περιοχή γύρω από τα χωριά είναι πλέον ένα εθνικό πάρκο που προσφέρει μερικές από τις καλύτερες πεζοπορίες στον κόσμο. Για την πολιτιστική και περιβαλλοντική του σημασία, το Cinque Terre ονομάστηκε επίσης Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1997.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber << 👈✈️🌍

Διαβάστε επίσης :  Διακοπές στο Cinque Terre τις Ιταλίας

Άποψη της Vernazza, Cinque Terre, Ιταλία

Πώς να φτάσετε στο Cinque Terre

Το Cinque Terre βρίσκεται στη Λιγουρία, στη δυτική ακτή της Ιταλίας, περίπου στα μισά του δρόμου μεταξύ των πόλεων της Γένοβας και της Πίζας. Το διεθνές αεροδρόμιο της Πίζας και το αεροδρόμιο της Γένοβας εξυπηρετούν πολλούς εσωτερικούς και διεθνείς προορισμούς (αν και το αεροδρόμιο της Πίζας είναι πολύ μεγαλύτερο), ώστε να μπορείτε να πετάξετε σε οποιαδήποτε πόλη.

Μόλις βρεθείτε στην Ιταλία, ο καλύτερος τρόπος για να ταξιδέψετε στο Cinque Terre είναι με το τρένο. Πρώτα, πρέπει να φτάσετε στην παραλιακή πόλη Levanto ή στην πόλη La Spezia. Αυτά τα δύο μέρη κλείνουν το Cinque Terre (βόρεια και ανατολικά αντίστοιχα) και είναι η πρώτη και η τελευταία στάση για το τοπικό τρένο. Όντας η μοναδική πόλη στην περιοχή, η La Spezia λειτουργεί ως τοπικός κόμβος.

Χρειάζεστε κράτηση θέσεων στα τρένα Le Frecce και InterCity, τα οποία θα πρέπει να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων. Μπορεί να μην πάρετε θέση αν περιμένετε πολύ, καθώς το ταξίδι με το τρένο είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να μετακινηθείτε στην Ιταλία, ειδικά το καλοκαίρι. Μπορείτε επίσης να πάρετε τα πιο αργά περιφερειακά τρένα, ωστόσο, τα οποία δεν έχουν κρατήσεις θέσεων.

Σύσταση: Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το Cinque Terre σε μια ημερήσια εκδρομή από τη Φλωρεντία ή το Μιλάνο. Αυτή η ημερήσια εκδρομή στο Cinque Terre από το Μιλάνο συνιστάται ιδιαίτερα. Αν έρχεστε από τη Φλωρεντία, ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την ημερήσια περιήγηση στο Cinque Terre .

Πώς να έρθετε γύρω από το Cinque Terre

Όταν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο Cinque Terre, πρέπει να αποφασίσετε πώς θα μετακινηθείτε μόλις φτάσετε εκεί. Αυτό θα επηρεάσει τον χρόνο που χρειάζεστε για να δείτε την περιοχή και πού πρέπει να μείνετε. Ενώ ο πιο ενδιαφέρον τρόπος για να εξερευνήσετε το Cinque Terre είναι να κάνετε πεζοπορία στα γραφικά παράκτια μονοπάτια που συνδέουν τα χωριά, μπορείτε επίσης να μετακινηθείτε με τρένο, βάρκα ή αυτοκίνητο.

Με το τρένο

Το τακτικό περιφερειακό τρένο από τη La Spezia προς το Levanto σταματά σε κάθε ένα από τα χωριά, διαρκώντας 30 λεπτά από άκρη σε άκρη. Η καλύτερη επιλογή εισιτηρίου εξαρτάται από το πόσο σκοπεύετε να πάρετε το τρένο στο Cinque Terre. Εάν σκοπεύετε να πάτε παντού με τρένο, σκεφτείτε να αγοράσετε την κάρτα Cinque Terre Treno MS μιας ή δύο ημερών σε οποιονδήποτε σταθμό κατά μήκος της γραμμής. Ωστόσο, εάν πάρετε το τρένο μόνο μερικές φορές, τα ατομικά εισιτήρια ταξιδιού θα είναι φθηνότερα.

Με πλοίο

Αν θέλετε να δείτε το Cinque Terre με πλοίο, είστε τυχεροί, καθώς οι υπηρεσίες φέρι συνδέουν τα χωριά με τα γειτονικά Levanto και Portovenere. Αυτή είναι σίγουρα μια πιο ακριβή επιλογή από το τρένο, αλλά μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα κάνοντας απλώς ένα ταξίδι με πλοίο μεταξύ χωριών. 

Με το αυτοκίνητο

Η οδήγηση γύρω από το Cinque Terre παρουσιάζει κάποιες επιπλοκές. Αν και μπορεί να είναι μια διασκεδαστική και γραφική διαδρομή για μερικούς, οι δρόμοι με στροφές σε όλο το εθνικό πάρκο είναι κάπως δύσκολοι – και ιδιαίτερα κακοί για οποιονδήποτε είναι επιρρεπές σε ναυτία. Επίσης, πολλοί από τους δρόμους είναι αρκετά φαρδύς μόνο για ένα αυτοκίνητο, κάτι που μπορεί να είναι επικίνδυνο αν συναντήσετε άλλα οχήματα.

Μόνο τοπικά αυτοκίνητα μπορούν να εισέλθουν στα ίδια τα χωριά, επομένως θα πρέπει να σταθμεύσετε στην άκρη του χωριού προορισμού σας. Κάθε χώρος στάθμευσης έχει τις δικές του ωριαίες ή ημερήσιες χρεώσεις, που κυμαίνονται γενικά από 15 € έως 25 € την ημέρα. Είναι συνήθως φθηνότερο να σταθμεύσετε στη La Spezia ή στο Levanto και να πάρετε το τρένο για τα χωριά.

Οδός στο Riomaggiore, Cinque Terre, Ιταλία

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Cinque Terre

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Cinque Terre εξαρτάται από το αν θέλετε να κάνετε πεζοπορία, να κολυμπήσετε ή απλώς να κάνετε περιηγήσεις στα αξιοθέατα. Εάν θέλετε κυρίως να περάσετε χρόνο στην παραλία και να κολυμπήσετε, το καλοκαίρι είναι ίσως το καλύτερο στοίχημά σας, καθώς τότε το νερό είναι πιο ζεστό. Το μειονέκτημα είναι ότι το καλοκαίρι είναι η πιο πολυσύχναστη εποχή του Cinque Terre, ειδικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Ο Αύγουστος έχει το πρόσθετο μειονέκτημα ότι πολλοί ντόπιοι είναι σε διακοπές, έτσι διάφορες επιχειρήσεις είναι κλειστές. 

Σίγουρα θα θέλετε να αποφύγετε το καλοκαίρι εάν η πεζοπορία ή η περιήγηση στα αξιοθέατα είναι η προτεραιότητά σας, καθώς η ιταλική ζέστη μπορεί να είναι αρκετά δυνατή και να κάνει το περπάτημα τραχύ. Για άνετο καιρό και καλές συνθήκες πεζοπορίας, είναι καλύτερο να επισκεφθείτε το Cinque Terre την εποχή των ώμων – Απρίλιο, Μάιο ή Σεπτέμβριο.

Πού να μείνετε σε: Cinque Terre

Αν σχεδιάζετε το πρώτο σας ταξίδι στο Cinque Terre, ίσως αναρωτιέστε ποιο είναι το καλύτερο μέρος για να μείνετε. Με τόσες πολλές επιλογές, η επεξεργασία καταλυμάτων μπορεί να είναι συντριπτική. Ξεκινήστε με την κύρια απόφαση: εάν θα μείνετε σε ένα από τα χωριά Cinque Terre ή σε μια κοντινή πόλη, όπως το Levanto , το Portovenere ή τη La Spezia .

Η πρώτη σας προτίμηση είναι μάλλον να μείνετε σε ένα από τα πέντε χωριά, κάτι που είναι κατανοητό! Όσον αφορά την ατμόσφαιρα και τα πάντα στο κατώφλι σας, τα χωριά είναι τα καλύτερα μέρη για διαμονή στο Cinque Terre. Αλλά αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό να είναι τα πρώτα καταλύματα που αγοράζονται και είναι αρκετά ακριβά, ειδικά την υψηλή περίοδο.

Το Levanto και το Portovenere είναι παρόμοια με τα χωριά σε εμφάνιση και αίσθηση, αλλά στην πραγματικότητα δεν αποτελούν μέρος του Cinque Terre, επομένως θα πρέπει να τα βρείτε λιγότερο κρατημένα και λίγο φθηνότερα. Στη συνέχεια, υπάρχει η La Spezia, μια αρκετά ανεπιτήδευτη πόλη που προσφέρει οικονομικά καταλύματα και εύκολη πρόσβαση στο Cinque Terre.

Παρακάτω είναι μερικές από τις αγαπημένες μας επιλογές διαμονής στην περιοχή Cinque Terre:

  • Το Grand Hotel Portovenere είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων σε ένα πρώην μοναστήρι που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Με θέα στο λιμάνι Portovenere, το ξενοδοχείο προσφέρει εξαιρετική θέα. Τα δωμάτιά του έχουν την εμφάνιση και την αίσθηση ενός αριστοκρατικού boutique ξενοδοχείου και το εξυπηρετικό προσωπικό βελτιώνει την εμπειρία.
  • Κοντά στην παραλία του Monterosso, το La Rosa Dei Venti αποτελεί παράδειγμα του στυλ των κτιρίων στο Cinque Terre. Αυτός ο ξενώνας είναι μια καλή αξία για διαμονή στα χωριά, προσφέροντας καθαρά, άνετα δωμάτια με απλό στυλ.
  • Οι επιλογές προϋπολογισμού και ξενώνων είναι λίγες σε αυτό το μέρος της Ιταλίας, αλλά το Ostello Porto Venere καταφέρνει να είναι και οικονομικό και σε ιδανική τοποθεσία στο Portovenere. Αυτός ο ξενώνας προσφέρει κοιτώνες και ιδιωτικά δωμάτια, όλα με γραφική θέα, Wi-Fi και κλιματισμό.

Για περισσότερες επιλογές διαμονής στο Cinque Terre, επισκεφθείτε την Booking.com . Αυτός ο ιστότοπος προσφέρει σταθερά τις καλύτερες τιμές και η εξυπηρέτηση πελατών είναι σε θέση.

Γυναίκα με σακίδιο που θαυμάζει τη θέα στο Cinque Terre, Ιταλία

Πού να φάτε στο Cinque Terre

Το Cinque Terre αφορά το φαγητό και το κρασί όσο και τα αξιοθέατα. Όχι μόνο μπορείτε να απολαύσετε την τοπική κουζίνα της Λιγουρίας, η οποία ευνοεί τα θαλασσινά και το πέστο, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε και τοπικές λιχουδιές.

Με τόσους πολλούς αμπελώνες στο Cinque Terre, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το τοπικό κρασί είναι στο μενού. Η περιοχή παράγει κυρίως λευκό κρασί, με τοπική σπεσιαλιτέ το γλυκό Sciacchetra. Ένα διασκεδαστικό street food που θα βρείτε εδώ είναι ένα χωνάκι με θαλασσινά, όπως ακριβώς ακούγεται – ένα χωνάκι βάφλας γεμάτο διάφορα θαλασσινά που μπορείτε να το μασάτε καθώς περπατάτε.

Φυσικά, θα βρείτε άφθονες επιλογές για φαγητό στα πέντε χωριά και τις γύρω πόλεις. Το Rio Bistrot στο Riomaggiore είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα των εστιατορίων εδώ. Ακριβώς πάνω από το λιμάνι, αυτό το εστιατόριο σερβίρει τοπική κουζίνα και τοπικά προϊόντα, όπως ραβιόλια πέστο και ζυμαρικά με θαλασσινά.

Οδηγός πεζοπορίας στο Cinque Terre

Το Εθνικό Πάρκο Cinque Terre διαθέτει 48 μονοπάτια πεζοπορίας που μπορείτε να εξερευνήσετε. Τα πιο δημοφιλή είναι τα τέσσερα μονοπάτια που συνδέουν τα χωριά, αλλά άλλα σας μεταφέρουν στην ύπαιθρο και παρέχουν μεγαλύτερες εναλλακτικές λύσεις. Με τόσες πολλές επιλογές, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η πεζοπορία είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Cinque Terre.

Τα μονοπάτια στο Cinque Terre έχουν τρεις βαθμούς δυσκολίας: τουριστικά, πεζοπορικά και ειδικευμένα. Κάθε μεμονωμένο μονοπάτι έχει έναν αριθμό, όπως 592-2, που οδηγεί από το Manarola στην Corniglia. Αυτό το μονοπάτι είναι μέρος του SVA2, της παράκτιας διαδρομής του Cinque Terre.

Θα θελήσετε να φέρετε μερικά πράγματα μαζί σας για μια πεζοπορία εδώ. Φυσικά, χρειάζεστε καλά παπούτσια πεζοπορίας εάν σκοπεύετε να ακολουθήσετε τα πιο δύσκολα μονοπάτια ή να περπατήσετε πολύ. Θα χρειαστεί επίσης να φέρετε ένα επαναγεμιζόμενο μπουκάλι νερού που μπορείτε να το ξαναγεμίζετε καθώς πηγαίνετε. Ο ήλιος είναι εκπληκτικά έντονος εδώ, γι’ αυτό φορέστε καπέλο και βάζετε τακτικά αντηλιακό.

Μία από τις πιο σημαντικές ταξιδιωτικές συμβουλές του Cinque Terre αφορά τις κατολισθήσεις. Λόγω του απότομου παράκτιου εδάφους, οι κατολισθήσεις είναι κάπως συχνές κατά μήκος των μονοπατιών πεζοπορίας. Όταν συμβούν, το πάρκο μπορεί να κλείσει αυτό το τμήμα του μονοπατιού για την ασφάλεια των πεζοπόρους. Για να δείτε ποια μονοπάτια πεζοπορίας είναι ανοιχτά αυτήν τη στιγμή, καθώς και προειδοποιήσεις για τον καιρό, συμβουλευτείτε τον ιστότοπο του πάρκου .

Blue Trail (SVA2)

Η πιο δημοφιλής διαδρομή είναι το Sentiero Azzurro (Μπλε Μονοπάτι), καθώς σας μεταφέρει κατά μήκος της ακτής. Ακολουθώντας τον δείκτη αναφοράς SVA2, η διαδρομή οδηγεί από το Riomaggiore στο Monterosso. Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία σε αυτό το μονοπάτι μήκους 11 χιλιομέτρων σε μια μέρα, ακόμη και με σύντομες στάσεις σε κάθε χωριό.

Riomaggiore προς Manarola (592-1)

Αυτό το λιθόστρωτο τμήμα του Sentiero Azzurro είναι γνωστό με στοργή ως Via dell’Amore (Μονοπάτι της Αγάπης) . Κάθε άκρο της διαδρομής ξεκινά από τον σιδηροδρομικό σταθμό του αντίστοιχου χωριού και ακολουθεί τους παραθαλάσσιους βράχους ενδιάμεσα. Η ήπια διαδρομή 1,1 χιλιομέτρων διαρκεί περίπου 25 λεπτά.

Manarola προς Corniglia (592-2)

Ξεκινώντας από το σιδηροδρομικό σταθμό του Manarola, αυτή η διαδρομή περνά μέσα από μια σήραγγα στο ίδιο το χωριό. Από την προκυμαία του χωριού, θα ακολουθήσετε το λιθόστρωτο μονοπάτι ανηφορικά και κατά μήκος της ακτής πριν ανεβείτε μια μεγάλη σκάλα στην Corniglia από τον σταθμό. Με μήκος 2,2 χιλιόμετρα και με πολλαπλές αλλαγές υψομέτρου, αυτό το μονοπάτι διαρκεί περίπου μία ώρα και 15 λεπτά.

Corniglia προς Vernazza (592-3)

Φτάνοντας στα πιο απαιτητικά τμήματα της διαδρομής, θα ακολουθήσετε τη Via Serra, το μονοπάτι δίπλα στην Εκκλησία του San Pietro. Όταν διασχίσετε το δρόμο, θα περάσετε ένα σημείο ελέγχου πάρκου και θα συνεχίσετε στην ενδοχώρα πάνω από μια μικρή γέφυρα. Στη συνέχεια, θα κάνετε πεζοπορία στην ανηφόρα μέσα από ελαιόδεντρα και χώρους για πικνίκ. Τελικά, τα πανύψηλα ερείπια του Κάστρου Doria θα εμφανιστούν και σκάλες θα σας οδηγήσουν στη Vernazza. Στα 4,1 χιλιόμετρα, αυτή είναι η μεγαλύτερη έκταση και έχει πολλές υψομετρικές αλλαγές, οπότε διαρκεί περίπου μία ώρα και 30 λεπτά.

Vernazza προς Monterosso (592-4)

Μόλις φτάσετε στη Vernazza, πάρτε το απότομο δρομάκι που οδηγεί μετά την εκκλησία της Αγίας Μαργαρίτας της Αντιόχειας. Ακολουθώντας μια σειρά από κοιλάδες, το τοπίο εναλλάσσεται ανάμεσα σε ελαιώνες, αμπελώνες και άγριους θάμνους. Καθώς περνάτε πάνω από μια βραχώδη κνήμη, το Monterosso θα εμφανιστεί. Αυτό είναι ένα άλλο σχετικά σκληρό μονοπάτι με άφθονη αναρρίχηση, που διαρκεί περίπου δύο ώρες για τα πλήρη 3,7 χιλιόμετρα.

Τα καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Cinque Terre

Πολλές από τις συμβουλές μας για το ταξίδι στο Cinque Terre έχουν επικεντρωθεί στην πεζοπορία μέχρι στιγμής, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο που μπορείτε να κάνετε εκεί. Και τα πέντε πολύχρωμα χωριά είναι τόσο ενδιαφέροντα και ξεχωριστά, το καθένα προσφέρει τα δικά του πράγματα να κάνει πέρα ​​από την ειδυλλιακή παραθαλάσσια ατμόσφαιρα.

Ανάλογα με το πόσα σκοπεύετε να κάνετε, μπορείτε να δείτε το Cinque Terre σε μόλις μια μέρα. Φυσικά, η σωστή βύθιση απαιτεί αρκετές ολόκληρες μέρες. Έχοντας αυτό κατά νου, εδώ είναι τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στο Cinque Terre για καθένα από τα πέντε χωριά.

Όμορφη θέα του Riomaggiore, εθνικό πάρκο Cinque Terre, Λιγουρία, Ιταλία

Riomaggiore

Συχνά το πρώτο χωριό που βλέπουν οι τουρίστες, το Riomaggiore είναι ένα συμπαγές σύμπλεγμα σπιτιών κατά μήκος δύο κεντρικών δρόμων που πλέκουν το δρόμο τους προς τη θάλασσα. Είναι σύνηθες για τους επισκέπτες να σκαρφαλώνουν πάνω από τα βράχια δίπλα στο νερό και να κατευθύνονται προς τη θέα στη Via San Giacomo για φωτογραφίες του χωριού. Τα όμορφα παστέλ σπίτια γύρω από το μικροσκοπικό λιμάνι είναι μια υπέροχη πρώτη γεύση από το τι έχει να προσφέρει το Cinque Terre.

Όμορφη θέα της πόλης Manarola, Cinque Terre, Λιγουρία, Ιταλία

Μαναρόλα

Η κλασική θέα που έρχεται στο μυαλό για το Cinque Terre είναι τυπικά το χωριό Manarola. Ελαφρώς απομακρυσμένο από το όμορφο λιμάνι του, το χωριό φαίνεται να υψώνεται από τη βραχώδη ακτή και σχεδόν κοιτάζει πίσω προς τη στεριά. Αν και τα στενά σοκάκια του είναι ωραία για εξερεύνηση, οι περισσότεροι επιλέγουν να περιπλανηθούν κατά μήκος της ακτής μέχρι το Manarola Overlook Viewpoint και να θαυμάσουν την αντίθεση των πολύχρωμων σπιτιών με τις πράσινες βεράντες και τους γκρίζους βράχους.

Corniglia στο εθνικό πάρκο Cinque Terre στην Ιταλία

Cornilla

Ψηλά πάνω από το νερό και περιτριγυρισμένο από αμπελώνες, το Corniglia είναι το μοναδικό χωριό Cinque Terre χωρίς άμεση προκυμαία. Η επίσκεψη στην Corniglia αφορά εξίσου την υπέροχα εύφορη γη γύρω σας όσο και την κοντινή θάλασσα. Η θέα στη θάλασσα εξακολουθεί να είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα εδώ, ωστόσο, καθώς το Viewpoint Corniglia είναι το μόνο μέρος που μπορείτε να δείτε και τα πέντε χωριά ταυτόχρονα.

Λιμάνι σε Vernazza, Cinque Terre, Ιταλία

Vernazza

Ένα υπέροχο μείγμα από όλα όσα κάνουν το Cinque Terre γοητευτικό, η Vernazza είναι ίσως το πιο συναρπαστικό χωριό εδώ. Έχει σίγουρα μια φωτογενή προκυμαία, με τα γραφικά καραβάκια στο λιμάνι της, τη μικρή παραλία και τον βραχώδη κυματοθραύστη. Στη συνέχεια, έχετε τα πολύχρωμα κτίρια που τρέχουν στη χερσόνησο και μέχρι τον ενδιαφέροντα πύργο του Κάστρου Doria . Το καλύτερο από όλα, χάρη στον προσανατολισμό του, μπορείτε να εκτιμήσετε τη Vernazza και από τις δύο πλευρές, κατευθυνόμενοι σε μικρή απόσταση κατά μήκος του μονοπατιού προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Παραλία στο Monterosso al Mare, Cinque Terre, Ιταλία

Monterosso

Το Monterosso al Mare (συχνά γνωστό απλά ως Monterosso), το μεγαλύτερο από τα χωριά, βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της ακτής. Το Monterosso ορίζεται από την όμορφη παραλιακή του λωρίδα που τείνει να είναι η πιο δημοφιλής της περιοχής. Μακριά από την παραλία, θα βρείτε πιο όμορφα παλαιά σπίτια και αρχιτεκτονική, συμπεριλαμβανομένης της εντυπωσιακής ριγέ εκκλησίας του San Giovanni Battista .

Ασφαλιστείτε πριν ταξιδέψετε στο Cinque Terre

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει ταξιδιωτική ασφάλιση πριν ταξιδέψετε στο Cinque Terre. Ποτέ δεν ξέρετε τι θα συμβεί και εμπιστευτείτε μας, δεν θέλετε να κολλήσετε με χιλιάδες δολάρια σε ιατρικούς λογαριασμούς. Όπως είπε κάποτε ένας σοφός άνθρωπος, «Αν δεν μπορείς να αντέχεις την ταξιδιωτική ασφάλιση, δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψεις». Μην φεύγετε λοιπόν από το σπίτι χωρίς αυτό. Χρησιμοποιούμε και προτείνουμε το SafetyWing.

Λοιπόν, τώρα είστε οπλισμένοι με τις ταξιδιωτικές μας συμβουλές για να επισκεφθείτε το Cinque Terre! Γνωρίζοντας τι να κάνετε στο Cinque Terre, μπορείτε τώρα να ζήσετε όλα όσα έχει να προσφέρει αυτό το μέρος που προκαλεί δέος.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber << 👈✈️🌍

Διαβάστε επίσης : 15 καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από το Μιλάνο

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.