Ο απόλυτος οδηγός για την επίσκεψη στα Μετέωρα στην Ελλάδα [2023]

Για πολλούς, ένα ταξίδι στην Ελλάδα έχει να κάνει με την αρχαία πόλη της Αθήνας και τα αμέτρητα όμορφα νησιά του Αιγαίου. Αλλά αν στρέψετε το βλέμμα σας στην κεντρική Ελλάδα, θα βρείτε έναν από τους πιο συναρπαστικούς προορισμούς της χώρας, τα Μετέωρα. Κρυμμένα ανάμεσα στα βουνά της Θεσσαλίας, τα Μετέωρα είναι τόσο φυσικά όσο και ιστορικά συναρπαστικά, χάρη στους μοναδικούς βραχώδεις σχηματισμούς και τα μοναστήρια τους.

Θα έχετε μια πραγματική απόλαυση αν επισκεφτείτε τα Μετέωρα – το απίθανο θέαμα των αρχαίων μοναστηριών που αιωρούνται σε στενούς πυλώνες βράχου. Ακολουθήστε αυτές τις ταξιδιωτικές συμβουλές στα Μετέωρα για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε τίποτα.

Σύντομο Ιστορικό για τα Μετέωρα

Για να κατανοήσετε πλήρως γιατί τα Μετέωρα είναι τόσο ξεχωριστά, χρειάζεστε ένα μικρό πλαίσιο για το τι είναι και πώς προέκυψε. Τα Μετέωρα είναι ένας τόπος ασυνήθιστης τοπογραφίας καθώς και ένας σημαντικός ιστορικός και θρησκευτικός χώρος. Είναι η αλληλεπίδραση αυτών των χαρακτηριστικών που το καθιστούν έναν τόσο μοναδικό προορισμό.

Τα Μετέωρα ορίζονται από μια σειρά από μεγάλους βραχώδεις πυλώνες. Αυτοί οι πυλώνες δίνουν το όνομά της στην περιοχή: «Μετέωρα» μεταφράζεται χονδρικά σε «αιωρούμενο στον αέρα». Ενώ κάποιοι στέκονται εντελώς μόνοι τους, άλλοι συνεργάζονται με τη συνηθισμένη πλαγιά του λόφου για να σχηματίσουν κοιλάδες, δημιουργώντας ένα απρόβλεπτο τοπίο. 

Αυτό το τοπίο από μόνο του θα ήταν ένα ελκυστικό για τους τουρίστες, αλλά αυτό που κάνει τα Μετέωρα ιδιαίτερα είναι ότι οι βράχοι πολλών από αυτούς τους βράχους φιλοξενούν ελληνορθόδοξα μοναστήρια από τον Μεσαίωνα. Χτισμένα σε ένα τόσο απομακρυσμένο μέρος για να αποφύγουν τους εισβολείς Τούρκους, τα ίδια τα μοναστήρια φαίνονται «αιωρούμενα στον αέρα».

Κάποτε υπήρχαν δύο δωδεκάδες μοναστήρια στα Μετέωρα, αλλά μόνο έξι παραμένουν ενεργά. Αυτά τα έξι μοναστήρια, μαζί με τους μοναχούς και τις μοναχές τους, είναι αυτά που έρχονται να δουν οι επισκέπτες στα Μετέωρα.

David Johnston / travelsewhere.net

Πώς να πάτε στα Μετέωρα

Τοποθετημένο ακριβώς στη μέση της Ελλάδας, μακριά από πολλούς από τους άλλους σημαντικούς προορισμούς της χώρας, τα Μετέωρα δεν είναι το πιο βολικό μέρος για να φτάσετε. Αν και αυτό μπορεί να περιορίσει τις επιλογές σας για το πώς να ταξιδέψετε στα Μετέωρα, κάνει το ταξίδι λίγο πιο απλό, καθώς το πιο πιθανό είναι να ταξιδέψετε εκεί από την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.

Σύσταση: Αν δεν έχετε πολύ χρόνο στην Ελλάδα, σκεφτείτε να επισκεφθείτε τα Μετέωρα σε μια ημερήσια εκδρομή με οδηγό, όπως αυτές τις ημερήσιες εκδρομές από την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη .

Για να φτάσετε στα Μετέωρα από την Αθήνα, μπορείτε να πάρετε ένα περιφερειακό τρένο για την πόλη της Καλαμπάκας, η οποία βρίσκεται στους πρόποδες των πανέμορφων βράχων των Μετεώρων. Το απευθείας τρένο φεύγει από την Αθήνα μία φορά την ημέρα και κάνει το ταξίδι σε λιγότερο από πέντε ώρες. Υπάρχουν επίσης μερικά πιο αργά τρένα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη που συνδέονται μέσω Παλαιοφάρσαλου. Θα μπορούσατε επίσης να πάρετε το καθημερινό λεωφορείο που συνδέει την Αθήνα με την Καλαμπάκα και διαρκεί περίπου την ίδια ώρα.

Φυσικά, θα μπορούσατε πάντα να νοικιάσετε αυτοκίνητο και να οδηγήσετε μόνοι σας στα Μετέωρα. Αυτή δεν είναι μόνο η πιο γρήγορη επιλογή, αλλά σας επιτρέπει επίσης να διαμορφώσετε το δρομολόγιό σας όπως θέλετε. Για τις καλύτερες τιμές ενοικίασης, ρίξτε μια ματιά στο Rentalcars.com.

David Johnston / travelsewhere.net

Πώς να Περιηγηθείτε στα Μετέωρα

Δεδομένου ότι τα Μετέωρα καλύπτουν μια εκπληκτικά εκτεταμένη περιοχή, είναι σημαντικό για εσάς να μάθετε πώς θα μετακινηθείτε εκεί. Η σωστή επιλογή για εσάς εξαρτάται από το πόσο χρόνο έχετε εκεί και πώς προτιμάτε να επισκεφτείτε τα αξιοθέατα. Για το πρώτο σας ταξίδι στα Μετέωρα, αποφασίστε εάν θα μετακινηθείτε κυρίως κάνοντας μια περιήγηση, οδήγηση ή περπατώντας.

Κάνοντας μια περιήγηση

Εάν έχετε περιορισμένο χρόνο στην περιοχή και θέλετε να δείτε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα όσο το δυνατόν πιο εύκολα, μια περιήγηση είναι ο καλύτερος τρόπος. Έχετε μια τεράστια ποικιλία από ξεναγήσεις εδώ, από μια ολοήμερη περιήγηση στα μοναστήρια έως μια τετράωρη περιήγηση που απλώς σας δείχνει τα καλύτερα σημεία ηλιοβασιλέματος. Υπάρχουν επίσης εκδρομές δραστηριοτήτων για επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τη φωτογραφία, το φαγητό ή ακόμα και την αναρρίχηση.

Οι δύο πιο δημοφιλείς εκδρομές είναι η Πανοραμική περιήγηση στα Μετέωρα και τα Μοναστήρια και η Περιήγηση Majestic Sunset . Το πρώτο είναι το πρωί και το δεύτερο το βράδυ, οπότε μπορείτε να συμμετάσχετε και τα δύο την ίδια μέρα για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας στα Μετέωρα. Θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε όλα τα μοναστήρια και να ζήσετε το απίστευτο ηλιοβασίλεμα από την περίφημη Πυλώνα της Αδράχτης.

Οδήγηση

Θα βρείτε δρόμους με στροφές γύρω από το υπέροχο τοπίο σε όλα τα Μετέωρα. Αν οδηγείτε εδώ, μπορείτε να περάσετε γρήγορα ανάμεσα σε κάθε ένα από τα μεγάλα μοναστήρια χωρίς πολλή ταλαιπωρία. Κάθε μοναστήρι έχει το δικό του πάρκινγκ, όπως και μερικά από τα γραφικά βλέμματα.

Πεζοπορία

Αν και είναι ο πιο αργός τρόπος για να δείτε τα Μετέωρα, η πεζοπορία είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείτε αυτό το μέρος της Ελλάδας. Μονοπάτια πεζοπορίας που ξεκινούν από το Καστράκι και την Καλαμπάκα πλέκουν την ύπαιθρο μέχρι το καθένα από τα μοναστήρια. Είναι αρκετά απότομες και περιστασιακά θα χρειαστεί να ακολουθήσετε την άκρη του δρόμου, αλλά θα δείτε πολύ περισσότερα Μετέωρα με τα πόδια από ό,τι θα μπορούσατε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.

Σύσταση: Αν δεν νιώθετε αρκετή αυτοπεποίθηση για να βγείτε μόνοι σας, σκεφτείτε αυτήν την καταπληκτική πεζοπορία στα Μετέωρα διάρκειας πέντε ωρών .

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τα Μετέωρα

Η εποχή του χρόνου είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στα Μετέωρα. Το πώς θα επιλέξετε να μετακινηθείτε και το πόσο σας αρέσει να αντιμετωπίζετε άλλους τουρίστες θα καθορίσει την καλύτερη στιγμή για εσάς.

Τα Μετέωρα, που βρίσκονται στο ορεινό κέντρο της χώρας, είναι πολύ πιο δροσερά από τα νησιά της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ότι βιώνει πιο ήπια καλοκαίρια από τα νότια, οπότε η πεζοπορία στη ζέστη δεν είναι και τόσο άσχημη. Ωστόσο, το καλοκαίρι είναι περίοδος αιχμής για την Ελλάδα, οπότε τα μικρά μοναστήρια μπορούν εύκολα να γεμίσουν με κόσμο. 

Υπάρχουν πολύ λιγότεροι τουρίστες το χειμώνα, όταν οι θερμοκρασίες των Μετεώρων μπορεί να πέσει κάτω από το μηδέν. Είναι επίσης πιο δύσκολο να βρείτε μέρη για να μείνετε και να φάτε, καθώς πολλές επιχειρήσεις κλείνουν λόγω εκτός εποχής.

Όπως συμβαίνει με πολλούς προορισμούς, η εποχή των ώμων (άνοιξη ή φθινόπωρο) είναι μια εξαιρετική εποχή για να επισκεφθείτε τα Μετέωρα. Με πιο διαχειρίσιμους αριθμούς τουριστών, δεν θα αισθάνεστε συνωστισμένοι και θα πρέπει να βρείτε τον καιρό άνετο. Ακόμα καλύτερο είναι να βλέπεις το τοπίο των Μετεώρων να ξεχειλίζει από χρώμα, είτε είναι τα άνθη της άνοιξης είτε το φύλλωμα του φθινοπώρου.

Πού να μείνετε στα Μετέωρα

Εάν σκοπεύετε να μείνετε στην περιοχή για μια νύχτα ή περισσότερο, θα πρέπει να επιλέξετε ένα μέρος που σας δίνει εύκολη πρόσβαση στα αξιοθέατα των Μετεώρων καθώς και στα εστιατόρια και άλλες υπηρεσίες.

Ουσιαστικά, η επιλογή της τοποθεσίας σας αφορά δύο περιοχές: την πόλη της Καλαμπάκας και το γειτονικό χωριό Καστράκι . Κάθονται στις απέναντι πλευρές των κυριότερων μοναστηριών των Μετεώρων, ώστε να μπορείτε να οδηγείτε ή να περπατάτε από τα δύο. Απέχει μόνο περίπου 2 χιλιόμετρα από το κέντρο της μίας στην άλλη, επομένως είναι επίσης εύκολο να φτάσετε μεταξύ των δύο πόλεων.

Ως το μεγαλύτερο από τα δύο, το Kalabaka έχει περισσότερα καταλύματα και εστιατόρια, και εκεί φτάνουν τόσο το λεωφορείο όσο και το τρένο. Το Καστράκι, από την άλλη, είναι ένα μικρό χωριό με γραφική ατμόσφαιρα. Θα βρείτε ακόμα αρκετά εστιατόρια εδώ και πολλές επιλογές διαμονής, αλλά θα πρέπει να κάνετε το δρόμο σας από το σταθμό του λεωφορείου ή του τρένου στην Καλαμπάκα.

Για ένα σκηνικό που μοιάζει με θέρετρο, απολαύστε το ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων Divani Meteora στην Καλαμπάκα. Με πολλές πισίνες και εγκαταστάσεις αναψυχής, εξυπηρετικό προσωπικό και καθαρά, κομψά δωμάτια, αυτό το μεγαλοπρεπές ξενοδοχείο αποτελεί εξαιρετική βάση για μια επίσκεψη στα Μετέωρα.

Μια ωραία επιλογή μεσαίας κατηγορίας είναι το Tsikeli Boutique Hotel . Αυτό το όμορφο ξενοδοχείο τριών αστέρων έχει στυλ στα μπαστούνια, για να μην αναφέρουμε τη θέα στο επικό τοπίο που το περιβάλλει. Βρίσκεται σε ένα ήσυχο σημείο του Καστρακίου αλλά ακόμα όχι μακριά από την καρδιά του χωριού.

Μία από τις λίγες οικονομικές επιλογές γύρω από τα Μετέωρα είναι το The Holy Rock Hostel . Αυτός ο σχετικά νέος ξενώνας προσφέρει τα φθηνότερα κρεβάτια στην Καλαμπάκα, εξυπηρετικό προσωπικό και εξαιρετικές εγκαταστάσεις, όπως κουζίνα και κοινόχρηστους χώρους.

Πού να φάτε στα Μετέωρα

Αν και δεν υπάρχουν μέρη για να βρείτε φαγητό δίπλα στα μοναστήρια, θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια στην Καλαμπάκα και στο Καστράκι. Ως η μεγαλύτερη πόλη, η Καλαμπάκα προσφέρει λίγο μεγαλύτερη ποικιλία από το Καστράκι, το οποίο τείνει να προσκολλάται στα παραδοσιακά ελληνικά εστιατόρια.

Και στις δύο πόλεις, μπορείτε να περιμένετε πολλά ελληνικά προϊόντα, όπως ψητά κρέατα, ορεκτικά σαγανάκι, σαλάτες και άφθονα λαχανικά. Όλα αυτά συνδυάζονται καλύτερα με το ελληνικό κρασί, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων τοπικών ποικιλιών.

Ένα υπέροχο μέρος για να επισκεφθείτε είναι η Ταβέρνα Ξάραμα , ένα παραδοσιακό ελληνικό εστιατόριο στα μισά του δρόμου μεταξύ Καστράκι και Καλαμπάκα. Όχι μόνο το φαγητό είναι καλό, αλλά έχετε πολλές πιθανότητες να σερενάρετε με μια κιθάρα, χάρη στην οικογένεια που έχει την ταβέρνα. Ένα άλλο μέρος που αξίζει να εξετάσετε είναι η Ταβέρνα Γαρδένια στο κέντρο του Καστρακίου, η οποία έχει νόστιμα σουβλάκια.

Οδηγός Πεζοπορίας στα Μετέωρα

Μια από τις καλύτερες ταξιδιωτικές συμβουλές για τα Μετέωρα είναι να κάνετε πεζοπορία αν μπορείτε, καθώς αυτό σας επιτρέπει να δείτε όχι μόνο τα μοναστήρια, αλλά και το τοπίο στο σύνολό του. Τα μοναστήρια αισθάνεστε πολύ πιο απομακρυσμένα όταν ανεβαίνετε μέσα στο δάσος για να τα φτάσετε. Μπορείτε επίσης να δείτε τα όμορφα χαρακτηριστικά του δάσους, από ρυάκια μέχρι μικρές απόψεις.

David Johnston / travelsewhere.net

Πεζοπορία στα Μετέωρα σημαίνει γενικά εναλλαγή μεταξύ του να ακολουθήσετε τον κεντρικό δρόμο και να ακολουθήσετε μονοπάτια μέσα από το δάσος προς τα μοναστήρια. Ενώ τα μονοπάτια είναι απότομα μερικές φορές, δεν χρειάζεται να είστε πρωταθλητής πεζοπόρος για να τα αντιμετωπίσετε. Για να αφιερώσετε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για πεζοπορία, θα πρέπει να προγραμματίσετε να μείνετε τουλάχιστον δύο ημέρες στα Μετέωρα.

David Johnston / travelsewhere.net

Η καλύτερη διαδρομή από την Καλαμπάκα ξεκινά από το βορειότερο σημείο της πόλης. Η στενή χωμάτινη πίστα σας βγάζει δίπλα από ελαιώνες πριν ανεβείτε στη Μονή της Αγίας Τριάδας. Αν ξεκινήσετε από το Καστράκι, θα πάρετε τον κεντρικό δρόμο αφήνοντας το χωριό στα βορειοανατολικά, ο οποίος θα σας φέρει στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου του Αναπαυσά.

Τα μονοπάτια πεζοπορίας είναι αρκετά καλά σχεδιασμένα, αν και δεν είναι πάντα σαφές πού ακριβώς οδηγούν. Για να μην χαθείτε, πάρτε έναν χάρτη των Μετεώρων, τον οποίο δίνουν δωρεάν τα περισσότερα ξενοδοχεία και τουριστικοί πράκτορες της περιοχής. Ορισμένα μέρη παρέχουν πιο λεπτομερείς χάρτες πεζοπορίας, αλλά θα χρειαστεί να πληρώσετε για αυτούς και μπορεί να μην είναι απαραίτητοι. Μια άλλη επιλογή είναι να κάνετε λήψη χαρτών στο τηλέφωνό σας, διασφαλίζοντας ότι θα γνωρίζετε πάντα πού βρίσκεστε.

David Johnston / travelsewhere.net

Τα καλύτερα πράγματα να κάνετε στα Μετέωρα

Δεν υπάρχουν ταξιδιωτικές συμβουλές για να επισκεφθείτε τα Μετέωρα χωρίς να μιλήσουμε για καθένα από τα έξι ενεργά μοναστήρια, το κύριο επίκεντρο της περιοχής. Σίγουρα, υπάρχουν κάποια άλλα ορόσημα και αξιοθέατα, αλλά έρχεστε στα Μετέωρα για να δείτε τα μοναστήρια και πώς ταιριάζουν σε αυτό το αξιόλογο τοπίο. Τα άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε εδώ είναι πραγματικά απλά κεράσια από πάνω για όσους έχουν λίγο επιπλέον χρόνο. 

Το πόσο χρόνο θα πρέπει να αφιερώσετε στον εαυτό σας στα Μετέωρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πώς θα μετακινηθείτε. Εάν κάνετε μια ξενάγηση ή οδηγείτε μόνοι σας, θα μπορούσατε να δείτε όλα τα σημαντικότερα σημεία σε μια μέρα. Ωστόσο, η πεζοπορία γίνεται καλύτερα σε δύο ημέρες, για να μην βιαστείτε και να εξερευνήσετε λίγο περισσότερο.

Θα χρειαστεί να πληρώσετε εισιτήριο 3 € (περίπου 3,28 $) ανά ενήλικα – οποιοσδήποτε μεγαλύτερος από 12 ετών – σε κάθε ένα από τα κύρια μοναστήρια. Αν και αυτή η μικρή τιμή αξίζει τον κόπο, μπορεί να θέλετε να επιλέξετε μόνο μερικά για να συμμετάσχετε, εάν έχετε μια μεγάλη ομάδα και έναν περιορισμένο προϋπολογισμό ή λίγο χρόνο. Έχουμε καλύψει τα κύρια έξι (και μετά μερικά) εδώ για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε αν θα τα εξερευνήσετε όλα.

Μονή Μεγάλου Μετεώρου

Ως το παλαιότερο και μεγαλύτερο από τα μοναστήρια των Μετεώρων, η Μονή Μεγάλου Μετεώρου είναι ένα εντυπωσιακό αξιοθέατο. Αν και δεν είναι τόσο επισφαλής όσο τα άλλα μοναστήρια, η πέτρινη κορδέλα με τις σκάλες και τα αμέτρητα κτίρια το κάνουν να μοιάζει περισσότερο με οχυρωμένο χωριό παρά με μοναστήρι. 

Μέσα σε αυτό το μοναστήρι του 14ου αιώνα, θα απολαύσετε όχι μόνο θέα στα Μετέωρα, αλλά και επιχρυσωμένες τοιχογραφίες αγίων και ένα μουσείο για την ιστορία των Μετεώρων. Το μουσείο είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε την επίσκεψή σας στα Μετέωρα, καθώς παρέχει κάποιο πλαίσιο για τα μέρη που θα επισκεφτείτε.

David Johnston / travelsewhere.net

Μονή Βαρλαάμ

Όχι πολύ μακριά από το Μεγάλο Μετέωρο βρίσκεται το επόμενο μεγαλύτερο μοναστήρι, το Βαρλαάμ. Χτισμένο τον 16ο αιώνα, αυτό το υπέροχα διατηρημένο μοναστήρι μοιάζει σχεδόν με παλάτι με την παρθένα αρχιτεκτονική του. Στεγάζει εκκλησία, τραπεζαρία και παρεκκλήσια γεμάτα θρησκευτικές εικόνες, για να μην αναφέρουμε τους περισσότερους μοναχούς από οποιοδήποτε από τα μοναστήρια των Μετεώρων.

Monastery of Rousanou

Καθισμένος περίπου στη μέση των μοναστηριών, η Ρουσάνου είναι το πιο πολυφωτογραφημένο μοναστήρι των Μετεώρων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ξεχωρίζει περισσότερο στο τοπίο, καθώς είναι σκαρφαλωμένο σε έναν γκρεμό που είναι ορατός από τα περισσότερα άλλα μέρη των Μετεώρων. Αφού υπέστη σημαντικές ζημιές στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το μοναστήρι ξαναχτίστηκε και τώρα είναι ενεργό μοναστήρι.

David Johnston / travelsewhere.net

Μονή Αγίου Νικολάου Αναπαυσά

Πιθανώς το χαμηλότερο μοναστήρι από τα κύρια έξι, το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου του Αναπαυσά μοιάζει σχεδόν σαν να αναπτύχθηκε από την πέτρινη κολόνα που κάθεται. Είναι δύσκολο να δεις πού τελειώνει ο βράχος και που αρχίζει το μοναστήρι. Μέσα είναι ένα περίτεχνο παρεκκλήσι (που δεν επιτρέπει τη φωτογραφία, δυστυχώς), ένα μικρό καμπαναριό και μια βεράντα με θέα στην ταράτσα, που πραγματικά έχει θέα μόνο στο Καστράκι και τη Μονή Ρουσάνου λόγω της χαμηλής πλεονεκτικής του θέσης.

Μονή Αγίας Τριάδος

Το πιο απομονωμένο και δυσπρόσιτο από τα μοναστήρια των Μετεώρων είναι το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, το οποίο κάθεται μόνο του σε ένα πέτρινο νησί και χρειάζεται 140 σκαλοπάτια για να μπει. Αυτό το μοναστήρι έχει λάβει πολλές ανακαινίσεις όλα αυτά τα χρόνια, αλλά παραμένει παρθένα γραφικό με εκπληκτική θέα στην Καλαμπάκα. Στην πραγματικότητα, ήταν μια τοποθεσία γυρισμάτων για την ταινία Τζέιμς Μποντ του 1981 για τα μάτια σου μόνο .

Oleg Znamenskiy / shutterstock.com

Αεροπορικά εισιτήρια Airtickets για όλους – TicketsWe Sky scanner

Μονή Αγίου Στεφάνου

Ακριβώς απέναντι από μια κοιλάδα από τη Μονή της Αγίας Τριάδας βρίσκεται η τελευταία από τις έξι μεγάλες, η Μονή του Αγίου Στεφάνου. Αυτό είναι το πιο προσβάσιμο μοναστήρι των Μετεώρων, χωρίς να χρειάζεται σκάλες για να φτάσετε σε αυτό. Στο κεντρικό παρεκκλήσι και τον καθεδρικό ναό, μπορείτε να βρείτε μακροχρόνιες υπενθυμίσεις για τις ζημιές που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια του Ελληνικού Εμφυλίου Πολέμου σε αυτό το πλέον μοναστήρι.

Άλλα μοναστήρια και βραχώδεις σχηματισμοί

Σε όλο το τοπίο των Μετεώρων, πιθανότατα θα δείτε τα ερείπια πολλών άλλων μοναστηριών. Δεν είναι πραγματικά προσβάσιμα σήμερα και γενικά απέχουν πολύ από τα διάσημα. Για παράδειγμα, η Μονή Υπαπαντής είναι κλειστή για το κοινό αλλά εξακολουθεί να είναι εμφανώς σφηνωμένη στο πρόσωπο του γκρεμού. 

Για μια πλήρη πανοραμική θέα των Μετεώρων, επισκεφθείτε τη γραφική θέα περίπου στα μισά του δρόμου μεταξύ των μονών Ρουσάνου και Αγίας Τριάδας. Με ένα μικρό χώρο στάθμευσης ακριβώς έξω από τον κεντρικό δρόμο, είναι εύκολο να εντοπιστεί. Το να ταιριάξετε όλο το μεγαλείο των Μετεώρων σε μια μόνο λήψη είναι δύσκολο, αλλά αυτή η επιφυλακή σας δίνει την καλύτερη ευκαιρία.

Ηλιοβασίλεμα στον πυλώνα Adrachti στα Μετέωρα, Ελλάδα

Ένα άλλο μέρος για να θαυμάσετε τους βράχους και τους ογκόλιθους των Μετεώρων είναι η Πυλώνα Αδράχτη ανάμεσα στο Καστράκι και την Καλαμπάκα, έναν από τους πιο λεπτούς βράχους των Μετεώρων. Περιτριγυρισμένο από τους λόφους της περιοχής, είναι ένα ατμοσφαιρικό σημείο και εύκολα προσβάσιμο αν περπατήσετε ανατολικά από το Καστράκι, μετά τη βυζαντινή εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου .

Αυτό ισχύει για τις συμβουλές μας για ταξίδια στα Μετέωρα. Θα πρέπει τώρα να είστε αρκετά προετοιμασμένοι να επισκεφτείτε αυτόν τον μαγικό προορισμό και να ερωτευτείτε περαιτέρω την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:Ταξίδι στα Μετέωρα: Το μοναστήρι που προκαλεί δέος

8 καλύτερα πράγματα να κάνετε στην Αθήνα

Μυστράς

Τα 15 καλύτερα εθνικά πάρκα στην Ιταλία

Ιρλανδία | 25 καλύτερα μέρη για επίσκεψη

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.